|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Na niektorych kibicow Patryk ma wpływ i ma u nich autorytet
.![]()
Z WIŚLACKIM pozdrowieniem
![]() Wiślak z Wlkp. Radosław Sobolewski – DZIĘKUJEMY!!
|
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Każdy sam sobie wybiera autorytety
![]() W świetle tego co czytamy w wywiadzie z menadżerem Pana Małeckiego, próba obrony tego piłkarza zakrawa na śmieszność. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
To może powinniśmy zwerbować go do naszego PR. Po co ma grać marnując przy tym większy talent?
Jeżeli uważasz Patryka za autorytet to twoja sprawa, jednak zestaw go z Reymanem. Podpowiem, że nie był to TYLKO wybitny kapitan i piłkarz Wisły!
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 22.02.2012 o godz. 14:34.
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
W jego wywiadzie na stronie SKWK jest tak wiele sprzeczności i wykluczających się faktów, że pokazuje to tylko jak bardzo się zagubił. Czy ktokolwiek z Was wierzy w to, że Kazek Moskal, skłamał w kontekście wypowiedzi Małeckiego |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Kibiców to Patryk podzielił już kawałek czasu temu odsyłając część na drugą stronę Błoń. Teraz dzieli drużynę i to w niezwykle ważnym momencie. Jeżeli trybuny okażą poparcie człowiekowi, który jasno powiedział, że drużyna ma wyjebane na Wisłę i jej wyniki, to zrobi się kompletny dramat.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
A tu zestawienie dotychczasowych oświadczeń Małeckiego:
http://czasfutbolu.pl/index.php?opti...ktualnosciduze Patryk zawsze obiecuje poprawę i nic nigdy ma się już nie powtórzyć... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|||
|
Z tego co Patryk powiedział na stronie SKWK wynika, że jedna ze stron sporu kłamie:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html Klub: Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 22.02.2012 o godz. 16:57.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
http://natemat.pl/1849,to-kiepski-mo...yka-maleckiego
już liczyli kasę jaką dostaną (Mały i menager) za transfer a tu Mały nie pogra przez pół roku |
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Podpisując się pod wywiadem, w którym padają takie stwierdzenia jak te Małeckiego, i nie odcinając się od tych stwierdzeń wyraźnie, SKWK podpisuje się również pod stwierdzeniem, że to Moskal kłamie.
Ostatnio edytowane przez atomek21 : 22.02.2012 o godz. 14:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
||
Te podwyżki rocznie dla dwóch zawodników to połowa jednorazowego wpływu z biletów pełnego stadionu, przy cenie biletu 10 zł. Albo miesięczna pensja doświadczonego z dobrym CV, nawet jak grzeje ławę. Pokryć taką podwyżkę to faktycznie sztuka . A dla młodego to bodziec do dalszego rozwoju. I brak powodu do płakania.Dlaczego podchodzisz do sprawy z założeniem że zawsze ktoś musi być wyj....any? Nie da się tak dogadać żeby wszyscy byli zadowoleni, kiedy ostatecznie do klubu wpłynie kasa z dużego transferu? Tylko rozgrywającym, obiektywnym rozgrywającym powinien być klub. Czasem zapłacić trochę więcej, żeby móc później zyskać duuużo więcej.
ps. Ty możesz być wdzięczny, porządny klub powinien płacić.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 22.02.2012 o godz. 15:08.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Ludzie dajcie spokój z tymi sporami, sami się tylko dzielimy a jest nam to teraz niepotrzebne. Niestety ale cały od kilku lat wokół Wisły wybuchają co raz to nowe afery, którymi zajmują się wszyscy wokół, nie tylko dziennikarze ale także My kibice. I to jest w tym najgorsze bo prawdziwym problemem Wisły nie jest Mały, stadion, kibice tylko tym problemem jest dylatanctwo i nieudolność ludzi zarządzających Wisłą. Nasz zarząd ma nas wszystkich kibiców w dupie i w dupie ma dobro Wisły. A takie afery są im na ręke bo odciągają uwagę od głupich i nieudolnych działań którymi od czasu do czasu chcą zabłysnąć. Niestety ale taka afera jak ta z Małeckim to jest dla nich woda na młyn, podzieli to kibiców taka jak właśnie teraz dzieli, nie będzie jedności wśród nas. A to w tej chwili jest najgorsze.
|
|
|
|
Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Jedyny przypadek jaki znam gdzie klub podwyższył sam płace zawodnikowi to Messi w Barcelonie po przyjsciu Ibry. Ale to nie ta półka i nie te pieniądze Możemy się domyslać, że Patryk nie ma suchego kontraktu rzędu 30 000 i koniec ale jak wiem z doświadczenia Wisła podpisuje kontrakty motywujące. Tak więc nie rozmumiem po co mu podwyżka skoro im lepiej gra tym lepiej zarabia (oczywiście do pewnego pułapu) i to uważam za sprawiedliwe. Oczywiście tak jak ktoś pisał nie ma problemu podwyżka za przedłużene kontraktu. A czy zasługuje na więcej, nie nam to oceniać. Patryk taki a nie inny kontrakt sobie wynegocjował i koniec kropka. Tak jak już pisałem może zawsze zmienić mangera, który będzie lepiej negocjował.
Ostatnio edytowane przez Baracuda : 22.02.2012 o godz. 15:21.
![]()
Wasza nienawiść umacnia naszą wiarę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jeśli naprawdę takie to ciekawe to ci powiem. Czarek poczeka do końca kontraktu który (podobnie jak Patryk) sobie sam wynegocjował i powie że teraz chce tyle i tyle bo to i to. A jak nie to tyle i tyle da mu klub X lub Y. Nie będzie żadnych scen typu 'Wisła to ja bo mam zaje tatuaż, więc dawać forsę'. Zrobi dokładnie tak jak robi cała reszta z wyjątkiem Patryczka.
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
Mimo, że jest mi bardzo smutno, z powodu zachowania zarówno Małeckiego, jak i klubu, to widzę promyk nadziei, że sprawa Małeckiego, może poprzez jej drastyczność, wreszcie uzmysłowi klubowi, jak ważną sprawą są jej wychowankowie i taki Czekaj, wreszcie nie będzie bał się przyszłości w Wiśle. Mówi się, że dobry Polak jest więcej wart od przeciętniaka zagranicznego, a dobry wychowanek klubu, jest wręcz bezcenny, nie tylko pod względem umiejętności piłkarskich, ale i marketingowych. Być może w przyszłości ktoś typu Valckx, renegocjując kontrakt z wychowankiem, nie zlekceważy sprawy , tak jak zimą zaniechano dalszych negocjacji z Małeckim i nie będziemy przeżywać scen dantejskich w klubie. Swoją drogą, czy klub przygotował się na taką ewentualność po zerwaniu negocjacji i ma następcę Małeckiego, oczywiście 2 razy lepszego od "drewnianego" wychowanka Wisły
Ostatnio edytowane przez kot : 22.02.2012 o godz. 20:28.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Cytat:
Piłkarz ma podpisany kontrakt z drużyną. Jej treść zobowiązuje piłkarza do wykonywania poleceń sztabu szkoleniowego w zakresie przewidzianym umową (w tym przypadku : wyczynowego uprawiania sportu). Sztab szkoleniowy, czyli organ podlegający bezpośrednio stronie umowy (drużynie) decyduje o tym w jaki sposób dany piłkarz ma wykonywać owe "wyczynowe uprawianie sportu" --> ot poprzez treningi czy grę w zespole. Tenże sztab decyduje o tym, czy dany piłkarz jest brany pod uwagę przy ustalaniu składu meczowego, czy też nie. Nie jest wymogiem odsyłanie piłkarza do drużyny rezerwowej/mlodzieżowej. Nie jest wymogiem wybor jego osoby do kadry meczowej (która pomieścić może liczbę X podczas gdy w całej kadrze mieścić się może dodatkowa liczba 1/3, 2/3 czy 10/2 owej kadry X), nie jest wymogiem odstawienie takiego zawodnika od grupy trenującej z całym sztabem szkoleniowym (wszak trening indywidualny nie dotyczy tylko Małeckiego, ale też każdego wracającego po kontuzji czy też - jak to nie raz bywało w świecie futbolu - zawodnika totalnie pod formą). A więc proszę powiedz mi : gdzie widzisz podstawę do wojowania w świetle prawa w sądzie cywilnym? Umowa jest dobrowolna, zobowiązuje zawodnika do pewnych czynności i klub takoż (zapewnienie opieki medycznej, treningów, płatności etc.). Czy kiedykolwiek słyszałeś, żeby Małecki miał w umowie zapis gwarantujący mu miejsce w składzie meczowym? Jeśli nie, a jestem przekonany na 100%, że takiego nie ma, to najwyraźniej nie ma żadnych podstaw do takich ruchów. Może kilkakrotnie w życiu spotkałem się z takim zapisem, a i to najczęściej przy wypożyczaniu zawodników czy to w Anglii (popularny system wypożyczania z zapisem zobowiązującym do konkretnej liczby występów) czy we Włoszech (na zasadzie umowy o współwłasności piłkarza). Sprawa jest prosta : Wisła odsuwa piłkarza od kadry pierwszej drużyny, nie chce także psuć atmosfery w drugiej drużynie (ME) więc i tam nie ma miejsca. Zapewnia możliwość trenowania na obiektach klubowych, wypłaca należności, zapewnia opiekę medyczną i odnowę biologiczną ... Chłopak ma wymarzone pół roku, żeby dojść do siebie przed tranferem na wymarzone góry złota. ![]()
Life is short. Wear your passion!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
W derbach jeśli idzie o boisko to bardziej jestem zainteresowany golami niż jobami na czarnego i manifestacjami pod trybunami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
"Przeprosił całą drużynę i podkreślił, że nie chce brać udziału w najbliższym meczu..." Jeśli nadal noe rozumiesz to podpowiem: pierwsze słowo definiuje resztę zdania. I przestan dziecko juz manipulowac wycinajac pare slow z kontekstu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Ale kto z tego wyciągnie takie wnioski? Popatrz na to co tutaj się wypisuje w tym temacie. Dobrze zrobili, za co on ma dostawać więcej, szczyl, jak się nie podoba to niech wypierdala, niech sprzedaje kiełbasę pod halą targową. Przyjdzie kolejny napisze że to gnojek, że miał wsparcie trybun jeszcze rok temu, że wszyscy mu pomagali. A tak to nie wygląda, przychodzi, czy jest młody chłopak, dostaje pensję i niech się goni, co robi, co się z nim dzieje to w klubie mają na to wyjebane. Myślisz że zmieniło się coś po sprawie Kuzery? Czy zmieni coś przypadek Małeckiego? Klub odpływa w samo zejebistości na równi jak odpłynął po trochę Małecki. Lepszy nie sprawiający problemów najemnik niż trudny Polak. Tamten powie " Ja tu tylko gram" i jest fajnie. I jeszcze małe wtrącenie... Wszyscy którzy tutaj piszą "Nie rusz Kazika bo zginiesz" zdajecie sobie sprawę jak bardzo jesteście śmieszni? Moskal pójdzie pierwszy do odstrzału po wtopie czy to w lidze, czy to w Pucharach na jesień. Zaśpiewacie to po przegranych derbach? Tak już poza wszystkim nie wiem jak go odbierać, za to co zostawił na boisku wielkie dzięki, ale tak bezkrytyczne przyjmowanie wszystkiego jakie on sobą przedstawia na przestrzeni ostatnich kilku miesięcy, od tego tymczasowego trenowania, przez nie potrzebuję wzmocnień, po zamykam trening bo trenujemy tajne warianty, stawia poważne pytanie o jego przyszłe losy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
Na stronie stowarzyszenia próbuje się maksymalnie wybielić Patryka jednocześnie atakując klub i osoby w nim pracujące od prezesa, trenera , kierownika po piłkarzy ( z wyjątkiem Sobola) . Zresztą gdyby Małecki powiedział do Moskala ,np. "trenerze , za bardzo mnie poniosło , przepraszam , zgodzę się na każdą karę ,nawet gdy mnie Pan nie zabierze z drużyną do Lublina " to przecież nawet nie byłoby sprawy !!! I z pewnością za takie coś zawodnik nie zostałby usunięty z drużny bo niepodanie ręki trenerowi przy zmianie to nic nadzwyczajnego a skoro ta sprawa zakończyła się jak zakończyła musiało być znacznie grubiej niż to Patryk powiedział w wywiadzie umieszczonym na stronie SKWK i wersja trenera jest dla mnie wiarygodniejsza .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 22.02.2012 o godz. 16:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Doprawdy pora umierać.
Jak to możliwe, że ktokolwiek może podważać słowa takiej ikony Wisły jak Kaziu Moskal Nie mieści mi się w głowie jak żyję by tak traktować Kazka. I to żeby chociaż obcy! Ale mieniący się kibicami Wisły |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
http://www.wisla.tv/?v=322
Zresztą obejrzyjcie sobie jeszcze raz konferencję trenera , na spokojnie każde słowo dotyczące Patryka . Ja nie mam wątpliwości odnośnie winy i słuszności kary . |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
z tego co kiedyś ktoś pisał to chciał 110tyś zł ...
![]()
"Biada pokoleniu, którego przywódcą jest kobieta" Warszawa
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|