|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Bardzo ładnie to opisane jest w wywiadzie, typu: zasugerowałem trenerowi, że jeżeli nie pasuję charakterem do drużyny to może mnie pan nie brać pod uwagę przy ustalaniu składu. Ciekaw jestem jak to naprawdę wyglądało
![]() Poza tym brak wstawienia się za Patrykiem może oznaczać, że stanieri albo nie przepadają za Małeckim, albo rzeczywiście mają w dupie wszystko. Patrząc jednak przykładowo na Jovanovica i jego ambicje wątpię, by całkiem zlewali Wisłę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
Teraz jak dojdzie do transferu to będzie mówił, że odszedł bo chciał grac ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
A niech i sobie 'wybrani' skandują nazwisko Patryczka - chłopak pewnie i tak tu czyta wpisy o nim, ma pewnie internet i widzi, że nikt poza ziomami z podwórka nie jest za nim. Chyba, że Patryk chciał być legendą tylko i wyłącznie młyna. A raczej wybranych z młyna.
Wszyscy normalni KIBICE (i KIBOLE) WISŁY (nie Patryka) pokazują mu drzwi. Kibiców Patryka uprasza się o założenie klubu KS Małecki i wypierdalanie na trzecią stronę błoń. Bo wam się chyba ideały pomieszały. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Stawanie w zaistniałej sytuacji po stronie Małeckiego to kpina. Ja rozumiem, że mógł czuć się niedowartościowany bo w stosunku do kolegów z drużyny zarabiał za mało. Ale cała ta szopka? Ile ona ma lat, 10? To jest niepoważne. W dodatku to już jest recydywa. Zawodnik, który zachowuje się w ten sposób wyrządza dużą szkodę całemu zespołowi. A to, że ma kolegów w pewnych kręgach nie ma tu nic do rzeczy. Jeśli niektórzy przedstawiają kolesiostwo nad dobro klubu to ja gratuluję tym ludziom ich wizji kibicowania.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Gdyby w klubie myśleli to mógłby sie dogadywać za najwyżej dwa razy większą kasę. Co to jest trzy razy większa kasa w przypadku gościa który zarabia prawie najsłabiej w drużynie. Byle kto może namieszać mu w głowie. Nie dyskutuję o poglądach na grę Małeckiego, bo on sie obiektywnie nie oceni. Gdybyśmy nie strzelili bramki Małecki był by górą, a tak to może sobie ..... .
Mnie nie chodzi o Małeckiego, ale o Wilka, Czekaja, kolejnego młodego z papierami który miejmy nadzieję sie objawi. Jeżeli nie zaspokoi sie szybko rosnących aspiracji finansowych takiego zawodnika. ZAWSZE znajdzie sie ktoś kto obieca mu n-razy więcej. A młody jak to młody. Małecki jest idealnym przykładem, bo nikt mi nie wmówi ze nie zasłużył na zarabianie co najmniej średniej w drużynie, a tyle nie zarabia. Do tego jest niedojrzały i ulega wpływom. Efekty mamy, niekorzystne dla wszystkich. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
||
Ostatnio edytowane przez fanfan : 22.02.2012 o godz. 10:10.
|
||
|
|
Guest
|
|
|
Małeckiemu przydałby się moment szczerości, a nie robienie sobie jaj z trenera.
Przez właśnie takie szeptanie Małeckiemu do ucha - " i tak nic nie zrobiłeś, my Cie Patryku rozumiemy, to nie do końca Twoja wina" Przypominam np tekst " Kasperczak jest bardziej winny" Patryk zamiast oberwać porządnie i tak nie miał NIGDY w sobie 100% -owej świadomości winy bo ktoś mu i tak szeptał że przecież nic złego nie zrobił . Przypomina się również sytuacja kiedy wyganiał pikników na craxe, jednego dnia przeprosił drugiego stwierdził że nie żałuje. Dzisiaj też to nie on grał słabo tylko drużyna to nie jego wina tylko kierownika, Moskala, czy innych zawodników którzy nie chcą umierać za klub. To nie ma żadnej ale to żadnej logiki, już nawet nie wspominam o tym że Patryk powinien następnego dnia czekać na trenera tylko po to aby go przeprosić. Jak napisałem wcześnie mam takie wrażenie, że Patryk serce ma lepsze od głowy... na boisk też gra sercem gdyby dołożył do tego jeszcze głowę mógłby być lepszym człowiekiem i lepszym piłkarzem. edit:lazy Moim zdaniem masz rację, też mam takie wrażenie że za dużo w przypadku Patryka było klepania po plecach. Patryk sam powinien ocenić kto jest jego przyjacielem a kto nie, prawdziwy przyjaciel powinien podejść do niego i powiedzieć: Słuchaj źle zrobiłeś tak się nie robi, a nie klepać go po plecach kiedy robi głupoty
Ostatnio edytowane przez westersyl : 22.02.2012 o godz. 10:35.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Dokładnie tak, widzę że w SKWK rządzą ludzie, którzy Patryka mało co za boga uważają. Mimo tego, że już zdecydowana większość ludzi ma dość jego wybryków. Śmieszna strona, śmieszny wywiad, a jeszcze śmieszniejsze postępowanie. Dodałem pod wywiadem z Małeckim taki oto komentarz:
"Szczyt szczytów. Chyba ktoś tutaj troszkę przesadza. Na Frankowskiego była wielka nagonka, a tutaj obrona Małeckiego i to jakim kosztem? Posądzania LEGENDY, powtarzam LEGENDY Wisły Kazia o przekręcanie słów i kłamanie kibiców. Naprawdę śmiechu warte. Wywiad nic nowego nie pokazał. Jak zwykle przeprosiny i "zrobiłbym inaczej", naprawdę ciężko było się domyślić co Patryk powie. Frankowski "odwalił" jeden numer i wtedy SKWK miało całkiem odmienne stanowisko - tak pamiętam artykuły na stronie. A który to już wybryk Małeckiego KAZIU jesteśmy z Tobą!" Niestety nie został on opublikowany. Pierwszy komentarz jaki tam widziałem, był pochlebny dla Małeckiego i SKWK, za "rzetelne" przedstawienie sytuacji. Gorzej gdy już pojawiła się treść mało wygodna. No tak i co teraz, można przecież nie publikować, ale nie lepiej wyłączyć komentarze żeby nie było... Lepiej na forum sprzedawać szaliki Precz z komuną, a odwalać już nie pierwszy raz podobny numer. W komentarzu nie ma wulgaryzmów, nie ma obrażania, jest tylko mało wygodna treść. Naprawdę nie wiem kogo Stowarzyszenie chce reprezentować, kibiców? Którzy mają zgoła odmienne zdanie, którego nawet zabraniają wypowiadać. Śmiechu warte. Nie dziwne, że potem brakuje chętnych, którzy chcieliby przynależeć do tej grupy. Nikt z SKWK nie kwapił się przeprowadzać wywiadu z Paljicem jak rzucił koszulką Wisły. Najlepiej wtedy było zrobić nagonkę, bo "zhańbił" klub. Oczywiście nie popieram takiego zachowania. Zrobił źle, ale to pokazuję jaką niektórzy cechują się hipokryzją. Nie było biegania, pytania Dragania czy miał trudne dzieciństwo, czy za mało zarabia, nie widziałem takiego wywiadu pełnego litości i współczucia. Aha, rozumiem, Małecki swoimi niezliczonymi wybrykami mniej wstydu przynosi klubowi niż Dragan JEDNYM(!!) wybrykiem pod wpływem emocji. PRECZ Z KOMUNĄ!
Ostatnio edytowane przez Buldog : 22.02.2012 o godz. 09:55.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
http://historiawisly.pl/wiki/index.p...zimierz_Moskal http://historiawisly.pl/wiki/index.p...k_Ma%C5%82ecki To źle, że piłkarz utożsamia się z klubem? Nie wymagam od każdego, żeby sobie Reymana tatuował na ciele, ale jak widzę poziom zaangażowania takiego Jaliensa, to ręce opadają. Melikson w wywiadzie dla SKWK powiedział, że chciałby kiedyś przyjść na Młyn. Powiesz mu, żeby spie**alał, bo nie jest wychowankiem? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Tak tutaj ciągle dużo osób mówi że klub nie dba o wychowanków:
W 99% firm na całym świecie osoba na kontrakcie z zewnątrz ZAWSZE zarabia więcej niż "wychowanek" czyli osoba, która np. awansuje od samego dołu po kolei przez wszystkie szczeble. W piłce jest to samo - zawsze ktoś, kogo klub kupi będzie miał większą pensję niż wychowanek - takie życie. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Właściwie smutny ten wywiad. Mały próbuje grać na nutach, które dawały mu dotychczas wygrywać - więź z klubem, kibicami, miłość do Wisły, a że wszystko w nadmiarze to z tego kłopoty.
Aż żenująca próba rzucena wszystkiego na jedną, dotychczas skuteczną, kartę. Chyba rzeczywiście Mały nie spodziewał się takiego obrotu spraw i próbuje ratować się dość wyświechtanymi frazesami. Smutny wywiad bo myślę, że on teraz dopiero może czuć się samotny, skrzywdzony ... Wcześniejsze poklepywanie po plecach, niby-kary po wybrykach, wsparcie części kibiców i łatka "niepokorny bo charakterny" teraz dają rezultat końcowy - "wypluł" go klub, "wypluł" go zespół. No bo kto wstawi się za facetem, który ubliża wszystkim naokoło? Trenerowi, zawodnikom, kibicom. I jeszcze te "mądre" zdania, że niby "na błędach się uczy" - dał właśnie dowód, że tego nie robił i nie robi, a szczerze wątpię czy ma taki zamiar. Wszędzie huczy o jego zachowaniu, a on czeka na kierownika, żeby sprawę iść wyjaśniać Sugeruje trenerowi kary dla siebie Kpina w żywe oczy i próba, dziecinna okrutnie, wmówienia że czarne to białe. Żal mi go bo nie przypuszczam, żeby go ta sytuacja czegokolwiek nauczyła, a w innym klubie po pierwszym numerze w jego stylu przeciorają go doszczętnie, złamią i jego i możliwość jakiejkolwiek kariery. Szkoda, że dopiero teraz, po iluś wcześniejszych numerach, ponosi konsekwencje adekwatne do zachowania. Może gdyby wcześniej ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
Smutne jest jednak to że ci "życzliwi" zrobili mu wodę z mózgu i stąd te kolejne wpadki i afery Małeckiego. Przecież on przez tych gości żyje w wyimaginowanym świecie gdzie on jest najlepszy. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Przecież tylko Sobol jest dłużej. Moim zdaniem klub powinien mu dać zwyczajną podwyżkę, BEZ ZMIANY INNYCH ELEMENTÓW KONTRAKTU. Nazwijmy ją motywacyjną, co roku zależną od wyników. Nowy kontrakt to się podpisuje jak sie kończy stary. I wtedy już trzeba przekonać finansowo żeby zawodnik został na kolejne lata w klubie.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 22.02.2012 o godz. 09:59.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
Swoją drogą może dlatego jest ciężko wyżyć za te 30 patyków, skoro trzeba stawiać kolejki wszystkim "krewnym i znajomym". ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
piłkarz sam sobie wybiera kare ? "trenerze w niedziele za kare nie gram" ale już w czwartek...
Ostatnio edytowane przez Luu... : 22.02.2012 o godz. 10:25.
![]()
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
P.S Nie należę do stowarzyszenia. P.S 2 I skończ .......ić o jakiś stawianych kolejkach bo w dupie byłeś gówno widziałeś.Jesli chcesz się posiłkować tym co wyczytałeś w wyborczej lub od Herr Stanowskiego to śmiało, ale ....a pisz to w domu u siebie w zeszycie, bo w przeciwnym razie obrazisz nie tylko Małeckiego, ale też tych, co sobie wypruwają żyły za ten klub.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 22.02.2012 o godz. 10:26.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie!! To klub wiedząc z kim ma do czynienia powinien taką formę motywacji zaproponować. Nie 30 tys na pieć lat tylko pierwszy rok 20 drugi rok 20 + 0-10 zależnie od wyników, trzeci rok 20 +0-10+ 0-10 i tak dalej. Wtedy Patryk miałby perspektywę zarabiania w czwartym roku kontraktu 50 tyś miesięcznie. Tylko musiałby dobrze grać. Jest motywacja? Czy dla klubu byłoby to finansowe obciążenie? Same plusy. Dlaczego tego nie praktykują? Przecież oni za myślenie nad takimi sprawami kasują gruby szmal.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Mały, wciąż ma na ustach WISŁA, ale w sercu - MAŁECKI i tak już będzie.
On jest pierwszy, później klub, co on zrobi, reszta ma zaakceptować, kto się z tym nie zgodzi, jest przeciw... WIŚLE. Coś tu nie jest w porządku. Zwróćcie jeszcze uwagę na jedną wypowiedź z wywiadu: "Podobno jednak nie pojawiłeś się na zaplanowanym spotkaniu z trenerem, na którym już na spokojnie mieliście sobie wszystko wyjaśnić. -Najgorsze jest właśnie to, co piszą media. Ja pojawiłem się na każdym treningu przed wyjazdem. Cały czas byłem w klubie. W piątek ćwiczyłem też na siłowni. I później miałeś mieć spotkanie z trenerem. - Ja nic o takim spotkaniu nie wiem! Nikt mnie o tym nie poinformował...." Mnie si, głupiemu, wydawało, że jak wiem, że spieprzyłem sprawę, to idę i przepraszam, ale Mały ma inne kryteria, jego trzeba zaprosić i poinformować, że chce się od niego usłyszeć - przepraszam, więcej nie będę. ![]()
Pozdrawiam.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez fanfan : 22.02.2012 o godz. 10:32.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Widziały gały co brały. Podpisuje się umowę, to trzeba ją wykonać a nie stroić fochy. Ludzie przecież to jest komiczne tłumaczenie. Większość z nas podpisywała umowy, albo o pracę, albo nawet zwykły abonament na telefon, Internet itd. I co ktoś stwierdził po roku że za dużo płaci, czy paliwo podrożało to musi więcej zarabiać i z tego powodu przsetał płacić abonament, albo poszedł do szefa i postawił mu warunek, że albo renegocjuje umowę, albo będzie stroił fochy? Jak mała dziewczynka, której zabrali lalkę. Podpisywał taki kontrakt niech gra, bo na razie grą nie zasługuje na ponoszenie zarobków. Ze Standardem to była przecież padaka totalna. Gość strzela z połowy boiska, o ile wcześniej piłki nie straci. Z co podnosić te zarobki
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Można się domyślić. Przecież Patryk dał się już poznać nie raz jako mistrz subtelności i kultury osobistej.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|