The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rychu
Senior Member

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.02.2012, 14:16
Małecki jest niesamowitym hipokrytą. Z jednej strony mówi, że tylko jemu i Sobolowi zależy na wynikach, a z drugiej opuszcza stadion przed końcem meczu ze Standartem. Żałosne.
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
Wiślak709
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 22.02.2012, 14:17
Dodam, że to jest podobnie jak z pięściarzem Dereckiem Chisorą, jedni uwazaja go za kozaka bo postawil opor Kliczce, drudzy za skandaliste po spoliczkowal Vita i opluł jego brata.
Z WIŚLACKIM pozdrowieniem
Wiślak z Wlkp.

Radosław
Sobolewski –
DZIĘKUJEMY!!

Odpowiedz cytując
Baracuda
Member

Od: 11.2002

Stary 22.02.2012, 14:24
Wiślak709 napisał(a):Wyświetl post
Zgrybus, dzieli kibicow bo jest charyzmatyczny. Nie jest grzecznym chlopcem jak choćby Czarek Wilk.
Za słownikiem języka polskiego:

charyzma «szczególne cechy osobowości, którym osoba je posiadająca zawdzięcza niekwestionowany autorytet u ludzi i wpływ na nich

Powiedz mi jakie to cechy ma Patryk aby nazwać go charyzmatycznym.
Wasza nienawiść umacnia naszą wiarę.
Odpowiedz cytując
Wiślak709
Senior Member

Stary 22.02.2012, 14:25
Na niektorych kibicow Patryk ma wpływ i ma u nich autorytet .
Wiślak z Wlkp.

Radosław
Sobolewski –
DZIĘKUJEMY!!

Odpowiedz cytując
tokra
Member

Stary 22.02.2012, 14:31
Każdy sam sobie wybiera autorytety
W świetle tego co czytamy w wywiadzie z menadżerem Pana Małeckiego, próba obrony tego piłkarza zakrawa na śmieszność.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 22.02.2012, 14:32
Na niektorych kibicow Patryk ma wpływ i ma u nich autorytet .
To może powinniśmy zwerbować go do naszego PR. Po co ma grać marnując przy tym większy talent?

Jeżeli uważasz Patryka za autorytet to twoja sprawa, jednak zestaw go z Reymanem. Podpowiem, że nie był to TYLKO wybitny kapitan i piłkarz Wisły!
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 22.02.2012 o godz. 14:34.
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 22.02.2012, 14:32
Zgrybus, dzieli kibicow bo jest charyzmatyczny. Nie jest grzecznym chlopcem jak choćby Czarek Wilk.
Tylko ten "grzeczny chłopiec" będąc na boisku haruje jak wół nie strojąc fochów, kiedy trener zdecyduje się go z boiska ściągnąć. Nie widziałem jeszcze meczu z udziałem Wilka, z którego schodziłby z boiska nie zlany litrami potu i w czyściutkich fatałaszkach. Patryk dał d... szkoda jedynie, że nie potrafi się do tego przyznać, wciąż trzymając głowę w chmurach z manią wyższości nad całą resztą. Szkoda bo mimo wszystko lubiłem Jego zawadiacki styl bycia i to co prezentował na boisku, a naprawdę tak na krajowym podwórku jak i w europejskich pucharach był postacią wyróżniającą się w Wiśle. Jednak jeżeli zaczyna siać ferment w drużynie, to najwyższa pora żeby zmienił otoczenie. Może zmądrzeje.

W jego wywiadzie na stronie SKWK jest tak wiele sprzeczności i wykluczających się faktów, że pokazuje to tylko jak bardzo się zagubił. Czy ktokolwiek z Was wierzy w to, że Kazek Moskal, skłamał w kontekście wypowiedzi Małeckiego Czy ktokolwiek z Was wierzy w to, że Patryk nie wiedział, że Moskal czeka na Niego To ja do cholery, jako Kibic o tym wiedziałem, oglądając choćby fragmenty z konferencji prasowej, a Patryk jako zainteresowany nie
Odpowiedz cytując
Wiślak709
Senior Member

Stary 22.02.2012, 14:34
tokra napisał(a):Wyświetl post
Każdy sam sobie wybiera autorytety.
Jestem podobnego zdania.
Wiślak z Wlkp.

Radosław
Sobolewski –
DZIĘKUJEMY!!

Odpowiedz cytując
3żyk
Member

Od: 07.2008

Stary 22.02.2012, 14:34
Kibiców to Patryk podzielił już kawałek czasu temu odsyłając część na drugą stronę Błoń. Teraz dzieli drużynę i to w niezwykle ważnym momencie. Jeżeli trybuny okażą poparcie człowiekowi, który jasno powiedział, że drużyna ma wyjebane na Wisłę i jej wyniki, to zrobi się kompletny dramat.
Odpowiedz cytując
Wiślak709
Senior Member

Stary 22.02.2012, 14:39
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Tylko ten "grzeczny chłopiec" będąc na boisku haruje jak wół nie strojąc fochów, kiedy trener zdecyduje się go z boiska ściągnąć. Nie widziałem jeszcze meczu z udziałem Wilka, z którego schodziłby z boiska nie zlany litrami potu i w czyściutkich fatałaszkach. Patryk dał d... szkoda jedynie, że nie potrafi się do tego przyznać, wciąż trzymając głowę w chmurach z manią wyższości nad całą resztą. Szkoda bo mimo wszystko lubiłem Jego zawadiacki styl bycia i to co prezentował na boisku, a naprawdę tak na krajowym podwórku jak i w europejskich pucharach był postacią wyróżniającą się w Wiśle. Jednak jeżeli zaczyna siać ferment w drużynie, to najwyższa pora żeby zmienił otoczenie. Może zmądrzeje.
A czy ja gdziekolwiek napisalem, ze Czarek nie haruje? Oczywiscie, że haruje i jestem mu za to bardzo wdzieczny. Ja porownalem tylko ich charaktery.
Wiślak z Wlkp.

Radosław
Sobolewski –
DZIĘKUJEMY!!

Odpowiedz cytując
adam_k
Junior Member

Od: 10.2011

Stary 22.02.2012, 14:40
A tu zestawienie dotychczasowych oświadczeń Małeckiego:

http://czasfutbolu.pl/index.php?opti...ktualnosciduze

Patryk zawsze obiecuje poprawę i nic nigdy ma się już nie powtórzyć...
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 22.02.2012, 14:43
Z tego co Patryk powiedział na stronie SKWK wynika, że jedna ze stron sporu kłamie:

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Klub:
Cytat:
Patryk miał czas na przemyślenie swojego zachowania, ale nie stawił się dzisiaj na spotkanie z trenerem - powiedział rzecznik prasowy Wisły Kraków, Adrian Ochalik.

Patryk (...) przed drużyną powiedział, żeby go nie brać pod uwagę przy ustalaniu składu na Zagłębie, że nie chce tutaj grać i trenować - ujawnił trener Wisły.
Małecki:
Cytat:
Ja sam zaproponowałem, że ze względu na moje zachowanie mogę nie jechać do Lubina i w tym czasie trenować z Młodą Ekstraklasą. Nie wiem czemu podano taką wersję, że powiedziałem, że nie chcę grać dla tego klubu - tłumaczy Patryk Małecki.
Jeszcze opinia postronna
Cytat:
- Patryk po spotkaniu ze Standardem zakomunikował trenerowi w szatni, że nie chce być brany pod uwagę przy ustalaniu kadry meczowej na Zagłębie. Sam zrozumiał swój błąd i zrozumiał, że zrobił źle. Przeprosił całą drużynę i podkreślił, że nie chce brać udziału w najbliższym meczu... - zrelacjonował kapitan Wisły, Cezary Wilk.
Wygląda na to, że chciał przeprosić za zachowanie podczas meczu ze Standardem, i zaproponował dla siebie karę - odsunięcie od występu w Lubinie. To chyba zostało (?) silnie nad-interpretowane przez klub, jak brak chęci do grania i trenowania. Skupiono się na tym, że odmówił występu, nie biorąc pod uwagę że to była propozycja odbycia kary za zachowanie. Zresztą nie wiemy jakie naprawdę padły słowa. Ale ta sprawa może się jeszcze ciekawie zakończyć, nawet w Sądzie cywilnym.
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 22.02.2012 o godz. 16:57.
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Od: 07.2006

http://natemat.pl/1849,to-kiepski-mo...yka-maleckiego
już liczyli kasę jaką dostaną (Mały i menager) za transfer a tu Mały nie pogra przez pół roku
Odpowiedz cytując
tokra
Member

3żyk napisał(a):Wyświetl post
Kibiców to Patryk podzielił już kawałek czasu temu odsyłając część na drugą stronę Błoń. Teraz dzieli drużynę i to w niezwykle ważnym momencie. Jeżeli trybuny okażą poparcie człowiekowi, który jasno powiedział, że drużyna ma wyjebane na Wisłę i jej wyniki, to zrobi się kompletny dramat.
Widzieliśmy wywiad z Panem Małeckim na stronie Skwk i obawiam się, że niczego dobrego spodziewać się nie możemy. Na następnym meczu pozostaje tylko zdzierać gardło i krzyczeć z całych sił "Wisła, Wisła, Wisła", może uda się zagłuszyć fanatyków Pana Małeckiego.
Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 22.02.2012, 14:53
Podpisując się pod wywiadem, w którym padają takie stwierdzenia jak te Małeckiego, i nie odcinając się od tych stwierdzeń wyraźnie, SKWK podpisuje się również pod stwierdzeniem, że to Moskal kłamie.
Ostatnio edytowane przez atomek21 : 22.02.2012 o godz. 14:57.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 22.02.2012, 14:53
Baracuda napisał(a):Wyświetl post
Drozd ja sobie nie przypominam aby w innych klubach zawodnik po jedny dobrym sezonie negocjował podwyżkę. Wypowiadasz się z pozycji osoby, która nie musi pokrywać tych podwyżek. Z Twoim podejściem było by tak, że każdy zawodnik po rozegraniu dobrej rundy lub dwóch udawał by się do prezesa z wnioskiem o podwyżkę. Nigdzie tak nie ma. Małemu jak i innym zawodnikom nikt nie przystawia pistoletu do głowy aby zmusić go do podpisania kontraktu. Może Patryk powienien zmienić managera na bardziej obrotnego.

.
Jeszcze raz. To nie młody zawodnik po dobrym roku ma się upominać o podwyżkę. To klub chcąc żeby zawodnik czuł się doceniony i dalej się rozwijał nie zawracając sobie głowy pieniędzmi, powinien nagrodzić dobrą postawę podniesieniem uposażeń. Bo mądry klub wie że na takim zawodniku nie zarabia się oszczędzając drobne na jego pensji tylko sprzedając go jak najdrożej. Zawodnik jest tym droższy im więcej zarabia, to nie mój wymysł tylko dyrektywa UEFA. Zwyczajnie nie możesz za drogo sprzedać kogoś komu mało płacisz.

Te podwyżki rocznie dla dwóch zawodników to połowa jednorazowego wpływu z biletów pełnego stadionu, przy cenie biletu 10 zł. Albo miesięczna pensja doświadczonego z dobrym CV, nawet jak grzeje ławę. Pokryć taką podwyżkę to faktycznie sztuka . A dla młodego to bodziec do dalszego rozwoju. I brak powodu do płakania.

Dlaczego podchodzisz do sprawy z założeniem że zawsze ktoś musi być wyj....any? Nie da się tak dogadać żeby wszyscy byli zadowoleni, kiedy ostatecznie do klubu wpłynie kasa z dużego transferu? Tylko rozgrywającym, obiektywnym rozgrywającym powinien być klub. Czasem zapłacić trochę więcej, żeby móc później zyskać duuużo więcej.

A czy jagdziekolwiek napisalem, ze Czarek nie haruje? Oczywiscie, że haruje i jestem mu za to bardzo wdzieczny. Ja porownalem tylko ich charaktery.
Czyli mamy dwa bieguny, świr i spokojny. Obaj podstawowi, obaj zarabiają słabo. Świr już wypalił, ciekawe na jak długo wystarczy spokoju drugiemu.

ps. Ty możesz być wdzięczny, porządny klub powinien płacić.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 22.02.2012 o godz. 15:08.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
kucharz_77
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 22.02.2012, 14:56
Ludzie dajcie spokój z tymi sporami, sami się tylko dzielimy a jest nam to teraz niepotrzebne. Niestety ale cały od kilku lat wokół Wisły wybuchają co raz to nowe afery, którymi zajmują się wszyscy wokół, nie tylko dziennikarze ale także My kibice. I to jest w tym najgorsze bo prawdziwym problemem Wisły nie jest Mały, stadion, kibice tylko tym problemem jest dylatanctwo i nieudolność ludzi zarządzających Wisłą. Nasz zarząd ma nas wszystkich kibiców w dupie i w dupie ma dobro Wisły. A takie afery są im na ręke bo odciągają uwagę od głupich i nieudolnych działań którymi od czasu do czasu chcą zabłysnąć. Niestety ale taka afera jak ta z Małeckim to jest dla nich woda na młyn, podzieli to kibiców taka jak właśnie teraz dzieli, nie będzie jedności wśród nas. A to w tej chwili jest najgorsze.
Odpowiedz cytując
Baracuda
Member

Od: 11.2002

Stary 22.02.2012, 15:18
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze raz. To nie młody zawodnik po dobrym roku ma się upominać o podwyżkę. To klub chcąc żeby zawodnik czuł się doceniony i dalej się rozwijał nie zawracając sobie głowy pieniędzmi, powinien nagrodzić dobrą postawę podniesieniem uposażeń. Bo mądry klub wie że na takim zawodniku nie zarabia się oszczędzając drobne na jego pensji tylko sprzedając go jak najdrożej. Zawodnik jest tym droższy im więcej zarabia, to nie mój wymysł tylko dyrektywa UEFA. Zwyczajnie nie możesz za drogo sprzedać kogoś komu mało płacisz.

Te podwyżki rocznie dla dwóch zawodników to połowa jednorazowego wpływu z biletów pełnego stadionu, przy cenie biletu 10 zł. Albo miesięczna pensja doświadczonego z dobrym CV, nawet jak grzeje ławę. Pokryć taką podwyżkę to faktycznie sztuka . A dla młodego to bodziec do dalszego rozwoju. I brak powodu do płakania.

Dlaczego podchodzisz do sprawy z założeniem że zawsze ktoś musi być wyj....any? Nie da się tak dogadać żeby wszyscy byli zadowoleni, kiedy ostatecznie do klubu wpłynie kasa z dużego transferu? Tylko rozgrywającym, obiektywnym rozgrywającym powinien być klub. Czasem zapłacić trochę więcej, żeby móc później zyskać duuużo więcej.

Czyli mamy dwa bieguny, świr i spokojny. Obaj podstawowi, obaj zarabiają słabo. Świr już wypalił, ciekawe na jak długo wystarczy spokoju drugiemu.

ps. Ty możesz być wdzięczny, porządny klub powinien płacić.
Drozd ale zrozum nikt tego nie robi. Z piłkarzami jest tak, że jak im dasz coś raz to będą co chwila przychodzić.
Jedyny przypadek jaki znam gdzie klub podwyższył sam płace zawodnikowi to Messi w Barcelonie po przyjsciu Ibry. Ale to nie ta półka i nie te pieniądze

Możemy się domyslać, że Patryk nie ma suchego kontraktu rzędu 30 000 i koniec ale jak wiem z doświadczenia Wisła podpisuje kontrakty motywujące. Tak więc nie rozmumiem po co mu podwyżka skoro im lepiej gra tym lepiej zarabia (oczywiście do pewnego pułapu) i to uważam za sprawiedliwe. Oczywiście tak jak ktoś pisał nie ma problemu podwyżka za przedłużene kontraktu.

A czy zasługuje na więcej, nie nam to oceniać. Patryk taki a nie inny kontrakt sobie wynegocjował i koniec kropka. Tak jak już pisałem może zawsze zmienić mangera, który będzie lepiej negocjował.
Ostatnio edytowane przez Baracuda : 22.02.2012 o godz. 15:21.
Wasza nienawiść umacnia naszą wiarę.
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 22.02.2012, 15:40
Jeśli naprawdę takie to ciekawe to ci powiem. Czarek poczeka do końca kontraktu który (podobnie jak Patryk) sobie sam wynegocjował i powie że teraz chce tyle i tyle bo to i to. A jak nie to tyle i tyle da mu klub X lub Y. Nie będzie żadnych scen typu 'Wisła to ja bo mam zaje tatuaż, więc dawać forsę'. Zrobi dokładnie tak jak robi cała reszta z wyjątkiem Patryczka.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 22.02.2012, 15:41
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
No no, coraz lepiej.Koleżko sympatyczny, znasz może kogoś z tego stowarzyszenia by ich oceniać?Ale w ogóle jakie hasła tu się pojawiają "Kibole", "ziomy""podszeptywacze" "niedowartościowane indywidua"- proponowałbym mniej gazety wyborczej.Jestem pewien, że co 3 osoba stamtąd więcej w życiu osiągneła niż ty.

P.S
Nie należę do stowarzyszenia.

P.S 2
I skończ .......ić o jakiś stawianych kolejkach bo w dupie byłeś gówno widziałeś.Jesli chcesz się posiłkować tym co wyczytałeś w wyborczej lub od Herr Stanowskiego to śmiało, ale ....a pisz to w domu u siebie w zeszycie, bo w przeciwnym razie obrazisz nie tylko Małeckiego, ale też tych, co sobie wypruwają żyły za ten klub.
Tak to jest Pablo84, coś chyba tym razem pękło w klubie i nie wolno przejść nad tym bezrefleksyjnie, gdyż wydaje mi się, że mogą to być trudne chwile dla klubu i kibiców. Klub sobie ubzdurał, że za brak pikników na stadionie odpowiada Małecki i może SKWK wraz z młynem. A to gówno prawda, bo pikniki za najtańsze bilety w kraju, nie chcą wypełnić R22 nawet w połowie. Wyobraź sobie Wisłę bez młyna ? Klub wymyślił sobie, że takie jak te fora są opiniotwórcze i decydują o obecności na stadionie, a to kolejna bzdura, bo większość tutaj się wypowiadająca, nigdy w życiu nie widziała na żywo R22.

Mimo, że jest mi bardzo smutno, z powodu zachowania zarówno Małeckiego, jak i klubu, to widzę promyk nadziei, że sprawa Małeckiego, może poprzez jej drastyczność, wreszcie uzmysłowi klubowi, jak ważną sprawą są jej wychowankowie i taki Czekaj, wreszcie nie będzie bał się przyszłości w Wiśle. Mówi się, że dobry Polak jest więcej wart od przeciętniaka zagranicznego, a dobry wychowanek klubu, jest wręcz bezcenny, nie tylko pod względem umiejętności piłkarskich, ale i marketingowych.

Być może w przyszłości ktoś typu Valckx, renegocjując kontrakt z wychowankiem, nie zlekceważy sprawy , tak jak zimą zaniechano dalszych negocjacji z Małeckim i nie będziemy przeżywać scen dantejskich w klubie. Swoją drogą, czy klub przygotował się na taką ewentualność po zerwaniu negocjacji i ma następcę Małeckiego, oczywiście 2 razy lepszego od "drewnianego" wychowanka Wisły Już drugie puchary gramy bez nominalnego LO, a Valckx twierdzi, że go niepotrzebujemy. Wychodzi, że ostatnio robi za marionetkę, czego i tak chyba nie robi za darmo.
Ostatnio edytowane przez kot : 22.02.2012 o godz. 20:28.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
dziki
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 22.02.2012, 15:43
Cytat:
Zresztą nie wiemy jakie naprawdę padły słowa. Ale ta sprawa może się jeszcze ciekawie zakończyć, nawet w Sądzie cywilnym.
Hm? W sądzie cywilnym? Za co?

Piłkarz ma podpisany kontrakt z drużyną. Jej treść zobowiązuje piłkarza do wykonywania poleceń sztabu szkoleniowego w zakresie przewidzianym umową (w tym przypadku : wyczynowego uprawiania sportu). Sztab szkoleniowy, czyli organ podlegający bezpośrednio stronie umowy (drużynie) decyduje o tym w jaki sposób dany piłkarz ma wykonywać owe "wyczynowe uprawianie sportu" --> ot poprzez treningi czy grę w zespole. Tenże sztab decyduje o tym, czy dany piłkarz jest brany pod uwagę przy ustalaniu składu meczowego, czy też nie. Nie jest wymogiem odsyłanie piłkarza do drużyny rezerwowej/mlodzieżowej. Nie jest wymogiem wybor jego osoby do kadry meczowej (która pomieścić może liczbę X podczas gdy w całej kadrze mieścić się może dodatkowa liczba 1/3, 2/3 czy 10/2 owej kadry X), nie jest wymogiem odstawienie takiego zawodnika od grupy trenującej z całym sztabem szkoleniowym (wszak trening indywidualny nie dotyczy tylko Małeckiego, ale też każdego wracającego po kontuzji czy też - jak to nie raz bywało w świecie futbolu - zawodnika totalnie pod formą).

A więc proszę powiedz mi : gdzie widzisz podstawę do wojowania w świetle prawa w sądzie cywilnym? Umowa jest dobrowolna, zobowiązuje zawodnika do pewnych czynności i klub takoż (zapewnienie opieki medycznej, treningów, płatności etc.). Czy kiedykolwiek słyszałeś, żeby Małecki miał w umowie zapis gwarantujący mu miejsce w składzie meczowym? Jeśli nie, a jestem przekonany na 100%, że takiego nie ma, to najwyraźniej nie ma żadnych podstaw do takich ruchów. Może kilkakrotnie w życiu spotkałem się z takim zapisem, a i to najczęściej przy wypożyczaniu zawodników czy to w Anglii (popularny system wypożyczania z zapisem zobowiązującym do konkretnej liczby występów) czy we Włoszech (na zasadzie umowy o współwłasności piłkarza).

Sprawa jest prosta : Wisła odsuwa piłkarza od kadry pierwszej drużyny, nie chce także psuć atmosfery w drugiej drużynie (ME) więc i tam nie ma miejsca. Zapewnia możliwość trenowania na obiektach klubowych, wypłaca należności, zapewnia opiekę medyczną i odnowę biologiczną ... Chłopak ma wymarzone pół roku, żeby dojść do siebie przed tranferem na wymarzone góry złota.
Life is short. Wear your passion!
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 22.02.2012, 16:02
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Wszystko pięknie ładnie tylko zobaczymy na derbach, kto pociągnie zespół do walki. Nie gry tylko walki. Bo jaka "walka" była ostatnio to widzieliśmy.
W derbach jeśli idzie o boisko to bardziej jestem zainteresowany golami niż jobami na czarnego i manifestacjami pod trybunami.
Odpowiedz cytując
SV_
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 22.02.2012, 16:17
raindog napisał(a):Wyświetl post
LOGIKA.
Patryk w wywiadzie - "mogę nie brać udziału"
Wilk - "nie chce brać udziału"

To są dwie rożne rzeczy. Opinia Wilka potwierdza wersję Trenera.

Cholera, w szkołach powinno się uczyć logiki i czytania ze zrozumieniem ;/
Masz racje powinni uczyć.

"Przeprosił całą
drużynę i podkreślił, że nie chce brać
udziału w najbliższym meczu..."

Jeśli nadal noe rozumiesz to podpowiem: pierwsze słowo definiuje resztę zdania.
I przestan dziecko juz manipulowac wycinajac pare slow z kontekstu.
Odpowiedz cytując
szachmat
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 22.02.2012, 16:19
kot napisał(a):Wyświetl post
Tak to jest Pablo84, coś chyba tym razem pękło w klubie i nie wolno przejść nad tym bezrefleksyjnie, gdyż wydaje mi się, że mogą to być trudne chwile dla klubu i kibiców. Klub sobie ubzdurał, że za brak pikników na stadionie odpowiada Małecki i może SKWK wraz z młynem. A to gówno prawda, bo pikniki nawet za najtańsze bilety w kraju, nie chcą wypełnić R22 nawet w połowie. Wyobraź sobie Wisłę bez młyna ? Klub wymyślił sobie, że takie jak te fora są opiniotwórcze i decydują o obecności na stadionie, a to kolejna bzdura, bo większość tutaj się wypowiadająca, nigdy w życiu nie widziała na żywo R22.

Mimo, że jest mi bardzo smutno, z powodu zachowania zarówno Małeckiego, jak i klubu, to widzę promyk nadziei, że sprawa Małeckiego, może poprzez jej drastyczność, wreszcie uzmysłowi klubowi, jak ważną sprawą są jej wychowankowie i taki Czekaj, wreszcie nie będzie bał się przyszłości w Wiśle. Mówi się, że dobry Polak jest więcej wart od przeciętniaka zagranicznego, a dobry wychowanek klubu, jest wręcz bezcenny, nie tylko pod względem umiejętności piłkarskich, ale i marketingowych.

Być może w przyszłości ktoś typu Valckx, renegocjując kontrakt z wychowankiem, nie zlekceważy sprawy , tak jak zimą zaniechano dalszych negocjacji z Małeckim i nie będziemy przeżywać scen dantejskich w klubie. Swoją drogą, czy klub przygotował się na taką ewentualność po zerwaniu negocjacji i ma następcę Małeckiego, oczywiście 2 razy lepszego od drewnianego wychowanka Wisły Już drugie puchary gramy bez nominalnego LO a Valckx twierdzi, że go niepotrzebujemy. Wychodzi, że ostatnio robi za marionetkę, co i tak chyba nie robi za darmo.

Ale kto z tego wyciągnie takie wnioski? Popatrz na to co tutaj się wypisuje w tym temacie. Dobrze zrobili, za co on ma dostawać więcej, szczyl, jak się nie podoba to niech wypierdala, niech sprzedaje kiełbasę pod halą targową. Przyjdzie kolejny napisze że to gnojek, że miał wsparcie trybun jeszcze rok temu, że wszyscy mu pomagali.

A tak to nie wygląda, przychodzi, czy jest młody chłopak, dostaje pensję i niech się goni, co robi, co się z nim dzieje to w klubie mają na to wyjebane. Myślisz że zmieniło się coś po sprawie Kuzery? Czy zmieni coś przypadek Małeckiego?

Klub odpływa w samo zejebistości na równi jak odpłynął po trochę Małecki. Lepszy nie sprawiający problemów najemnik niż trudny Polak. Tamten powie " Ja tu tylko gram" i jest fajnie.

I jeszcze małe wtrącenie... Wszyscy którzy tutaj piszą "Nie rusz Kazika bo zginiesz" zdajecie sobie sprawę jak bardzo jesteście śmieszni? Moskal pójdzie pierwszy do odstrzału po wtopie czy to w lidze, czy to w Pucharach na jesień. Zaśpiewacie to po przegranych derbach? Tak już poza wszystkim nie wiem jak go odbierać, za to co zostawił na boisku wielkie dzięki, ale tak bezkrytyczne przyjmowanie wszystkiego jakie on sobą przedstawia na przestrzeni ostatnich kilku miesięcy, od tego tymczasowego trenowania, przez nie potrzebuję wzmocnień, po zamykam trening bo trenujemy tajne warianty, stawia poważne pytanie o jego przyszłe losy.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 22.02.2012, 16:19
Dzimi napisał(a):Wyświetl post

Jeszcze opinia postronna, potwierdzająca wersję Małeckiego.

Wygląda na to, że chciał przeprosić za zachowanie podczas meczu ze Standardem, i zaproponował dla siebie karę - odsunięcie od występu w Lubinie. To chyba zostało (?) silnie nad-interpretowane przez klub, jak brak chęci do grania i trenowania. Skupiono się na tym, że odmówił występu, nie biorąc pod uwagę że to była propozycja odbycia kary za zachowanie. Zresztą nie wiemy jakie naprawdę padły słowa. Ale ta sprawa może się jeszcze ciekawie zakończyć, nawet w Sądzie cywilnym.
Opinia Wilka wcale nie potwierdza wersji Małeckiego , też dużo zależy od interpretacji ale Czarek nie użył słów ,że Patryk sam zaproponował dla siebie karę za to zachowanie w postaci braku wyjazdu na mecz z Zagłębiem. Czarek wyraźnie powiedział ,że Patryk przeprosił zespół i podkreślił że nie chce brać udziału w najbliższym meczu . O tym że to miała być kara zaproponowana przez Patryka nic nie wspomniał . Po drugie z wywiadami jest tak ,że jakiś dziennikarz zawsze może coś od siebie dodać a w przypadku trenera mamy wideo i ja wierzę Moskalowi . Zresztą wątpię żeby Małecki w nerwach , pod wpływem emocji taką wersję powiedział jaka jest na stronie SKWK.
Na stronie stowarzyszenia próbuje się maksymalnie wybielić Patryka jednocześnie atakując klub i osoby w nim pracujące od prezesa, trenera , kierownika po piłkarzy ( z wyjątkiem Sobola) .
Zresztą gdyby Małecki powiedział do Moskala ,np. "trenerze , za bardzo mnie poniosło , przepraszam , zgodzę się na każdą karę ,nawet gdy mnie Pan nie zabierze z drużyną do Lublina " to przecież nawet nie byłoby sprawy !!! I z pewnością za takie coś zawodnik nie zostałby usunięty z drużny bo niepodanie ręki trenerowi przy zmianie to nic nadzwyczajnego a skoro ta sprawa zakończyła się jak zakończyła musiało być znacznie grubiej niż to Patryk powiedział w wywiadzie umieszczonym na stronie SKWK i wersja trenera jest dla mnie wiarygodniejsza .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 22.02.2012 o godz. 16:23.
Odpowiedz cytując
fond
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 22.02.2012, 16:24
Doprawdy pora umierać.

Jak to możliwe, że ktokolwiek może podważać słowa takiej ikony Wisły jak Kaziu Moskal ? Nie mieści mi się w głowie jak żyję by tak traktować Kazka. I to żeby chociaż obcy! Ale mieniący się kibicami Wisły
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 22.02.2012, 16:34
http://www.wisla.tv/?v=322

Zresztą obejrzyjcie sobie jeszcze raz konferencję trenera , na spokojnie każde słowo dotyczące Patryka . Ja nie mam wątpliwości odnośnie winy i słuszności kary .
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 22.02.2012, 16:50
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Jeśli naprawdę takie to ciekawe to ci powiem. Czarek poczeka do końca kontraktu który (podobnie jak Patryk) sobie sam wynegocjował i powie że teraz chce tyle i tyle bo to i to. A jak nie to tyle i tyle da mu klub X lub Y. Nie będzie żadnych scen typu 'Wisła to ja bo mam zaje tatuaż, więc dawać forsę'. Zrobi dokładnie tak jak robi cała reszta z wyjątkiem Patryczka.
Czyli ostatecznie też zostaniemy na lodzie, bo finansowo nikogo nie przebijemy, a transferu nie będzie Ponieważ po co jakiś klub ma płacić za transfer, skoro poczeka pół roku i będzie miał gościa za darmo. Bo Czarek nauczony doświadczeniem kontraktu z cwaniaczkami nie przedłuży. I bardzo dobrze zrobi. Niech dalej oszczędzają.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 22.02.2012, 17:13
Czyli ostatecznie też zostaniemy na lodzie, bo finansowo nikogo nie przebijemy, a transferu nie będzie Ponieważ po co jakiś klub ma płacić za transfer, skoro poczeka pół roku i będzie miał gościa za darmo. Bo Czarek nauczony doświadczeniem kontraktu z cwaniaczkami nie przedłuży. I bardzo dobrze zrobi. Niech dalej oszczędzają.
Obrońco uciśnionych - jak masz kasę to płać.Podaj mi choć jedną rzecz którą Mały poprawił w swojej grze, od czasu podpisania obecnego kontraktu.JEDNĄ - bo chyba to powinno być wyznacznikiem podwyżki lub jej braku.Poza tym jak wróbelki ćwierkają , menago chciał dla niego ponad 3 krotnej podwyżki.Za co ja się pytam?
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
chopin
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 22.02.2012, 17:20
z tego co kiedyś ktoś pisał to chciał 110tyś zł ...
"Biada pokoleniu, którego przywódcą jest kobieta" Warszawa
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów