|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 08.2011
Offline |
|
" Niestety, im dłużej Małecki gra w Wiśle, tym więcej osób odczuje ulgę, gdy już z niej odejdzie" |
|
|
|
Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Głośno było z Arboledą, Bosackim (tu akurat ze strony klubu), Quattara, chyba do Jana Muchy legioniści też mieli pretensje.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Ale o jakim wy buncie gadacie,co? Tam ludzie powiedzieli, ze chca zmiany warunkow i grali. A on najpierw powiedzial, ze nie bedzie gral a potem reszta sie domysla o co panu pilkarzowi biega...
Szkoda juz mojej klawiatury na tego palanta. Poczekajmy do jutra i sie okaze co klub postanowi. ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
Wolfy - jeżeli chodzi o merytorykę swoich wypowiedzi przekazał tyle: 1) Rozumie Małeckiego - który z powodów braku nowego kontraktu może przeżywać frustrację - biorąc pod uwagę stosunek jego zarobków do zarobków innych często mniej przydatnych graczy; 2) wskazał niedobrą praktykę działania klubu - w odniesieniu do wychowanków, którzy powinni grać za pół darmo, ku chwale ojczyzny, a nowe nabytki mogą zarabiać kokosy; 3) stwierdził, że w sprawie z Małeckim klub jest w ciężkiej dupie, bo cięzko będzie go w ciągu tygodnia wytransferować, a gdy skorzysta z Prawa Webstera, to zostanie nam parę groszy, które może i ktoś zapłaci a może nie (casus Kokoszki).... I za to spotkał Wolfy'ego klasyczny LINCZ forumowy. Bo WOlfy popiera Małeckiego, ba WOlfy jest Małeckim, albo pewnie jest Bolkiem, a jak nie to pewnie jeszcze kimś innym - inwencję w tej sprawie zostawiam kolegom userom. Tak napisać może ktoś kto nie rozumie czytanego tekstu - ja tak właśnie zrozumiałem wpisy Wolfyego i wątpię abym się mylił, natomiast WY każecie się tłumaczyć gościowi, że nie jest wielbłądem atakując go wręcz w chamski sposób..... Ciekaw jestem kto z Was wielcy Userzy zachowałby się inaczej w następującej sytuacji: 1) Zaczynacie pracować w firmie - okres próbny - kasa 1000 zł 2) po 3 miechach - umowa o pracę na 10 lat, stoi 3000 zł 3) po 2 latach pracy jesteście doświadczeni - więc w ramach pracy zespołowej na Was spada znaczna część obowiązków - wynagrodzenie pozostaje bez zmian 4) w 4 roku zatrudniają Heńka, który robi połowę tego co Wy, ale zaqrabia 6000 zł. I teraz najlepsze - idziecie do szefa i mówicie chcę podwyżki, ja mam w ch....j więcej obowiązków i roboty niż Heniek, więc powinienem zarabiać lepiej. Szef - OK dostaniecie podwyżkę - 4.500 zł, ale umowa na nowe 10 lat ...... Ale szefie, przecież Heniek zarabia więcej !!!! No ale on jest z zewnątrz a wy opoka naszej firmy, Wy tutaj jesteście niezbędni, a jego w kązdej chwili możemy się pozbyć..... Oczywiście rozumiem, że wszyscy przyjmujecie podwyżkę, albo dalej rypiecie na starych zasadach Witku - zacząłem od Twojego cytatu - przypomnę CI Twoją dyskusję z kilkoma "mistrzami" w temacie pod tytułem "Ile punktów trzeba zdobyć aby zająć.....". Temat mniej chodliwy niż Małecki, więc mniej adwersaży - ale wszyscy na tym samym poziomie. Ty mówisz o statstykach a oni sobie. Na kon iec po sezonie jeden z nich z satysfakcją stwierdził, że oczywiście miał rację..... Tak samo wyglądało z mojego punktu widzenia dyskutowanie Wolfyego z tymi, którzy po nim tańcowali..... Co do legalistów, którzy tak hałłakują, że umów trzeba przestrzegać: Czy tak samo powoływaliby się na te teksty, gdyby w styczniu Mały przyjął 10% podwyżkę, przedłużył kontrakt o 3 kolejne lata, ale wpisałby sobie kwotę odstępnego na poziomie 500 tys euro i po miesiącu podpisał kontrakt z Terekiem Grozny Generalnie te ostatnich 20 stron wpisów w tym temacie powinno zostać usuniętych PS Ciekawe, że niewielu sie zastanowiło nad tym, że najpierw była wersja, o wyjeździe Małego w trakcie meczu z Liege, a z kolei Wilk mówił o przeproszeniu kolegów w szatni i rezygnacji Małego z wyjazdu do Lubina PS2. Zgadzam się, że Mały od września gra słabo, dużo słabiej niż nas do tego przyzwyczaił, też mnie wkurza jego przerastające ego - gdyby pooglądał kilka meczów we własnym wykonaniu być może zobaczyłby na czym polegają jego błędy. Zgadzam się też, że Mały w Wiśle raczej miejsca już nie zagrzeje. Najlepiej gdyby pojawił się jakiś rosyjski krezus z paroma milionami euro, ale na to nie mamy czasu... PS 3 Witku nie wkurzył CIę post Tak apropos cytowanego fragmentu na samej górze Powód: Pytanie
Ostatnio edytowane przez funkykoval : 20.02.2012 o godz. 18:58.
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Niech się ten serial skończy wreszcie. Ja bym przyjął z ulgą jutro jeden z następujących komunikatów:
1) Małecki podpisał nowy kontrakt 2) Małecki został sprzedany 3) Rozwiązano kontrakt z Małeckim ME, przeprosiny bez kontraktu, klub Małeckiego to dalej problem nierozwiązany. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Choćby zarabiał 2 tysiące to nie powinien się tak zachowywać. Stracił całe uznanie i szacunek w moich oczach. Głupio mi, że kilka razy go broniłem, bo Patryk wyszedł po prostu na obłudnika... I sprawdza się to co mówiłem kiedyś - Cupiał nie wybacza i to jest na pewno jeden z powodów, dlaczego Mały podwyżki nie dostał - bo nie oszukujmy się, gdyby Cupiałowi zależało na kasę, to podpisałby nowy kontrakt i zostałby natychmiast sprzedany. |
|
|
|
Member
Od: 03.2010
Offline |
|
Cokolwiek klub postanowi będzie złe bo straci na tym pieniądze albo wizerunek. Znając emocjonalne podchodzenie to spraw związanych z zarządzaniem skończy się pewnie na dyskwalifikacji bądź rozwiązaniu kontraktu co w mojej opinii będzie błędem. |
|
|
|
Member
Od: 09.2006
Offline |
|
-Szefie .......e nie przychodzę jutro do pracy. Tak w ogóle to już nie chcę tutaj pracować. Ciekaw jestem co byś zrobił będąc moim szefem? Czekam na odpowiedź. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Proste . Foch = Dowidzenia. Tak jak powinno być w przypadku Małeckiego.
![]() "Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Mam cicha nadzieje, ze jeszcze go w ostatnich dniach okienka wytransferuja gdzies do Rosji.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
6 miesięcy dyskwalifikacji wystarczy
po tym czasie nikt go nie wykupi nawet za to 750000 zł |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
||
Cytat:
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Cezary Wilk odniósł się także do kwestii Patryk Małeckiego, który nie udał się wraz z zespołem na mecz do Lubina. „Patryk sam w szatni po meczu ze Standardem zakomunikował trenerom, że nie chce być brany pod uwagę przy ustalaniu osiemnastki meczowej na mecz z Zagłębiem i wysłuchano jego prośby” – tłumaczył.
Urlop na żądanie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Należy jedynie pamiętać że, w rozumieniu przepisów Prawa Pracy, kontrakt nie koniecznie jest umową o pracę.
Ostatnio edytowane przez michu-k : 20.02.2012 o godz. 19:56.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Kontrakt jest szerokim pojęciem obejmującym zarówno umowę o pracę sensu strico jak i umowę o świadczenie usług sportowych.
W większości wypadków do obu z nich znajduje zastosowanie k.p. bądź to ze względu na naturę umowy (umowa o pracę) bądź to ze względu na inkorporowanie w treści umowy określonych zapisów z kodeksu pracy. por. np. ten artykuł, a w szczególności s. 103 http://www.cos.pl/sw/12/93.pdf @SedTS Słowa Małeckiego padły na treningu, który obył się po meczu z Liege. Nikt nic nie przekręca. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Blood Brothers
Od: 11.2002
Offline |
|
|
większego PRYMITYWA w histori tego klubu nie było...nie wyobrażam sobie aby taki człowiek reprezentował Wisle chocby 24h dlużej...to nie jest kwestia pilkarz profesjonalista lub nieprofesjonalista, w gre wchodzą elementarne zasady kultury osobistej i szacunku dla drugiej strony i tego ze samo w sobie nazwisko nie ma wartości nadrzędnej...dla osób dorosłych w miare ukształtowanych sytuacja jest dosyć łatwa do oceny i ewentualnych wniosków i opinii ale trzeba mieć na uwadze ludzie młodych lub wręcz dzieci, które oglądają i czytają jak pseudo idol traktuje ludzi, zawód i pewne wartości i to ma być akceptowane tolerowane ? do jakiej granicy? az wkoncu napluje doslownie w twarz Wiślakom ?...mam nadzieje i tego życze temu człowiekowi że jeśli nie Wisła to życie go wyprostuje...a wtedy będzie płacz i zgrzytanie zebów...
i jeszcze dwa słowa o niedawnym poparciu sektora, ktory mieni sie Armią Bialej Giwazdy...jesteście siebie warci... a jako "rycerze" Reymana powinniście być bardziej otwarci bo idol patrzy z zatroskaniem na usilne kreowanie idola..
Ostatnio edytowane przez Smyrgu : 20.02.2012 o godz. 20:25.
![]()
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND
"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for." --Bruce Springsteen |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
1. Ouattara.
2. Do Muchy pretensje wynikały z tego, że dużo gadał o tym, że da Legii zarobić i w ogóle Legia jest super, a potem nawiał przy pierwszej okazji. Chociaż generalnie bardziej były pretensje - zero zdziwień - do idiotów właścicieli, którzy go za darmo wypuścili. ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
Nie dajcie sie nabierać na bzdety, tak jak pisałem, gość niedawno dymał na przystanek zaliczenie robić, a teraz udaje menago który ma dłuższy staż pracy niż okres studiowania Obrońca Patryka zawsze wyzywał wszystkich od pokemonów podczas krytyki nastoletnich fochów, a teraz w krytycznej sytuacji gdzie wie, że jego przemyślenia i posty były g. warte próbuje zachować twarz pisząc przyziemniej. Dokładnie mam takie samo zdanie jak oldp., Patryk mógł zacisnąć zęby, pokazać się przed Euro, prawdopodobnie nigdy więcej takiej szansy/okazji nie będzie mieć. Utratę punktów w Lubinie zawdzięczamy: Pareice, Pajlicowi i.... Małeckiemu (znacząco osłabił drużynę, mógł zrobić wejście smoka zmieniając Ilieva a zrobił wejście do Me) |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Nie wiem od kiedy to kółka i drybling z głową w dół przeciwko trzem chłopa dają przewagę w czymkolwiek. Może powinien wykonywać rzuty rożne? Nie wiem o co Wam chodzi. Facet podjął decyzje i teraz znając życie nie poniesie żadnych konsekwencji. Zapewne dostanie podwyżkę i sprawa ucichnie.Bo jak tutaj ktoś ujął, klub jest winien fochom piłkarza Na plecach wytatułuje sobie Kazia Kmiecika i będzie git. Tak czytam niektorych z Was i niektórzy są kosmitami ![]()
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 20.02.2012 o godz. 20:42.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Nie prześcigajcie się już w wymyślaniu przestępstw i przewin Małeckiego. Jutro się okaże co będzie dalej i nie ma co się podniecać. Ja tylko pytam co z kontraktami reszty naszych miejscowych. Luzik puki znów któremuś nie puszczą nerwy? No to luzik. Klub jest winien fochom, bo znają gościa nie od dziś, a dopuszczają do patologicznych sytuacji. Żal było dać pare tysięcy więcej, mieć spokój i perspektywę kasy z transferu? To teraz na dwa dni przed meczem o awans do 1/8 LE tematem numer jeden jest , jakiś grajek zamiast forma zaspołu. Tylko naiwniak wierzy że jest to wyłącznie wina Małeckiego. Nie mogli mu dac jakichś frytek bez zmiany długości kontraktu? Żeby się mógł kolegom pochwalić. A tak się z niego śmieją, że niby gra w pierwszym składzie, a zarabia jak rezerwowy, przepraszam gorzej niż rezerwowy. To samo pewnie słyszy Wilk. Czy to jest normalne?
Ostatnio edytowane przez Drozd : 20.02.2012 o godz. 21:01.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Nie widzę innego wyjścia jak postąpić z Małeckim tak jak z Uche.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
||
A kto jak nie Małecki mógłby przesądzić o losach meczu? Może wpadłby jakiś strzał z 40 metrów... Wiadomo,że Patryk wykonuje bardzo słabo rzuty rożne, podejmuje w większości błędne decyzje, ale jakby nie było posiada jak na naszą ligę ponadprzeciętne umiejętności i 1 na 10 jego sztuczek wychodzi, a u innych nawet rzadziej. Nie do wiary dla mnie jest tłumaczenie przez pryzmat zarobków. Okazanie zrozumienia Ileż razy tolerowane było podobne zachowanie? Dała Wisła podwyżkę Brożkowi ? Dala, dała Błaszczowi, dała. Taki kretynizm nie może być niczym tłumaczony, przecież ma menagera, wiadomo że PAtryk nie potrafi odróżnić brutto od netto i dalej myśli że podatek vat to 22%, ale człowiek, którego najmuje powinien mu to wytłumaczyć.Jak można postąpić w tak dziuniowaty sposób przed walką o odzyskanie miejsca na podium i ważnym meczem LE? odp:
![]() Powód: odp
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 20.02.2012 o godz. 21:04.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Ja jestem tylko ciekaw jak po takiej żenadzie P.Małecki spojrzy w oczy chłopakom z młyna którzy stali za nim nawet gdy obrażał część widowni na R22?A jak przypomnę sobie w jaki sposób potraktowano T.Frankowskiego gdy on odchodził z Wisły wyzywany judaszem i spojrzę na to co Franek zrobił dla Białej Gwiazdy to jest mi po ludzku wstyd!NIE dla Małeckiego w Wiśle!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Na razie się nie ma o co martwić, bo żaden z "miejscowych" nawet się nie zbliżył do poziomu Małeckiego. Czekaj powoli zaczyna sobie wyrabiać markę, ale to jeszcze kwestia roku, półtora zanim zaczną się podobne problemy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
||
Nie z dnia kiedy Mały zszedł od razu do szatni bo wtedy ani Moskal ani Czarek nie mieli możliwości spotkania się z nim.
Jak już Mały ma jakieś pretensje / brak normalnej komunikacji to względem władz klubu, a nie kibiców. Małecki ma wielu przyjaciół - fanów Wisły i Lechii. To co się odgrywa to Małecki vs władze klubu. I oni w to nie ingerują. Wielu rzeczy się nie przeskoczy, choćby się chciało, stąd nie wszystko od niego już zalezy.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 20.02.2012 o godz. 21:06.
|
||
|
|
Member
Od: 09.2006
Offline |
|
Pokazał swoim zachowaniem gdzie ma tak naprawdę kibiców, kolegów z boiska, trenera i klub! Mnie jako sympatyka Wisły bardzo ubodło jego podłe zachowanie i nie zamierzam twierdzić, że to sprawa tylko między klubem a Małeckim. |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
Twierdzenie, że to sprawa Małecki vs klub to chowanie głowy w piasek. Pewnie niektórym, którzy stali za nim murem, jest teraz głupio się odezwać i odsuwają sprawę od siebie. Nie da się Panowie, nie da się. Skoro utożsamiamy się z Wisłą, to Mały tak samo plunął nam w twarz. Taka jest brutalna prawda. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|