The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bartek89TS
Senior Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.02.2012, 16:05
StelmiOriginal napisał(a):Wyświetl post
"Ja .......e, brawo! Patryk, zachowałeś sie wzorowo! Jestem z Tobą! Dobrze dojebałeś Kaziowi! Tak jest! Grrrrrr! Nie będzie taki Garguła czy Pajlić zarabiał więcej, ty jesteś wiślakiem przez duże W! Tak! A nie oni, cholerni najemnicy! Dobrze dojebałeś! Basałaj da podwyżkę, znowu będziesz pięknie grał!"

Tak myślisz?
Nigdzie nie napisałem, że zachował się wzorowo, więc poczytaj troche ze zrozumieniem.Nie miałem też na celu obrażać Kazia, bo ma racja i bardzo mądrze zachowuje się w tej sytuacji.Ma temat Garguły nic nie pisałem, więc nie wymyślaj nazwisk o których mowy nie było.Tak jestem Wiślakiem przez wielki "W"( tak właśnie ta litera się nazywa, bo duża jest troszke mniejsza, wiesz?)Następnie, nie chodzi mi o to, żeby nawalić mu pieniędzy i czekać czy łaskawie zacznie grać, tylko troche sprawiedliwiej wynagradzać piłkarzy, którzy na to zasługują.Aha i jeszcze jedno widze , że zaczynasz prawić jak inni filozofowie, wszyscy mają tu po 15 lat, tylko jest tu kilkuwielkich wybitnych znawców piłki nożnej i Wisły Kraków.Szkoda, że tylko tu jesteś taki wielcy dorosły i inteligentny, a co do mojego wieku to jak byś troszke pomyslał to spojrzał byś na nick.

do Kibic_1906 analfabetą to możesz nazywać kolegów z podwórka, wiem jakie błędy zrobiłem, ale powodem było coś innego..%.

Ogólnie rzecz biorąc, wiem dobrze, że Mały kolejnej szansy już nie dostanie, choć zawsze, każdemu się ona należy, problem jest taki, że [atryk sam się chce wyrzucić z Wisły.Nie bronie go, ale nie powiem, że jest chu.. itd itd, bo jest oddany Wiśle i wiele razy to pokazał, był jest i będzie kontrowersyjny, ale co zrobć taki jest i nic nie poradzimy.Takich ludzi z charakterem też potrzeba, czasem przesadzał, ale najeżdzać na niego nie mam zamiaru i proponuje zakończyć tą dyskusje, bo tylko wynikają tu spory, które są bez sensu i do niczego nie prowadzą, każdy ma na ten temat swoje zdanie i wielu go nie zmieni, jedno jest jasne Patryk na bank już w Wiśle nie zagra.Ja osobiście już nie mam nic więcej do powiedzenia w tym temacie i nie mam zamiaru juz z nikim o tym dyskutować.Patrykowi dziękuje za jego Wiślackość i oddanie dla klubu, które miał.
Powód: błąd
Ostatnio edytowane przez bartek89TS : 20.02.2012 o godz. 16:15.
Odpowiedz cytując
Volwie
Junior Member

Od: 02.2005

Stary 20.02.2012, 16:05
Sorki,
ale nie mogłem się powstrzymać: a więc:
małecki:

Załączone obrazki
Typ pliku: jpg Przechwytywanie.JPG (22,0 KB, 621 wyświetleń)
" STFU may stand for:
Shut The Fuck Up, a vulgar form of Shut up used as Internet slang."
-wikipedia
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.02.2012, 16:06
wolfy napisał(a):Wyświetl post
720 tys. złotych to jednak trochę mało.
Ale na waciki powinno wystarczyć Przesłanie było trochę inne, nie "Spoko, i tak na nim zarobimy", tylko "W najgorszym wypadku będzie zapieprzał po schodach na trybunie A do stycznia 2013, a tymczasem mamy jeszcze bieżące okienko i całe letnie na wytransferowanie Patryka"

bartek89TS napisał(a):Wyświetl post

do Kibic_1906 analfabetą to możesz nazywać kolegów z podwurka, wiem jakie błędy zrobiłem, ale powodem było coś innego..%.
Sory, ale muszę - słabo się bronisz przed analfabetyzmem, pisząc podwurko
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 20.02.2012 o godz. 16:09.
.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 20.02.2012, 16:06
. Nie jestem fanem Basałaja, ale zależy mi na dobru Wisły, a nie dobrym samopoczuciu wielkich internetowych znawców. Klub nie ma pieniędzy i nie stać go na takie zachowania jak MC. Jakakolwiek podjęta zostanie decyzja - nie będzie ona łatwa i na pewno na niej stracimy.
Oczywiśćie że na tym stracimy. To już przesądzone. Widziałeś kiedyś sytuacje, w której pracodawca zarabia na tym że mu pracownika popier.doliło? Małeckiego posrało dokumetnie, szajba mu sie rzuciła na mózg i trudno tu o cokolwiek winić Wisłę. Jakby go przejechał samochód, to też wszyscy by stracili.

Teraz można tylko żałować, że Małeckiemu nie starczyło rozumu, bo wtedy dałoby się tak zrobić, żeby wszyscy na tym zyskali. I on, i Wisła, i jej kibice....
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 20.02.2012, 16:08
http://www.weszlo.com/news/9538-Ile_...znym_Patrykiem
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 20.02.2012, 16:09
W czwartek waży mecz, a w klubie zamiast spokojnych przygotowań ciśnienie i zastanawianie się co z hrabią Patrykiem. Cała ta sytuacja jest żenująca i im szybciej pozbędziemy się tego niedorozwiniętego egoisty z klubu tym lepiej. Mam nadzieję, że Bolek ma jakąś ofertę z krańców wschodnich, pogonić go natychmiast choćby za kilkaset tysięcy euro! Może za 10 lat jak zmądrzeje to zrozumie swój błąd, póki co nic nie wskazuje na to żeby on rozumiał cokolwiek.

http://www.weszlo.com/news/9538-Ile_...znym_Patrykiem

Artykuł z Weszło dla zainteresowanych.
Odpowiedz cytując
pozowski
Member

Od: 03.2010

Stary 20.02.2012, 16:10
Jedynie ktoś z Rosji zapłaci więcej bo: raz okienko już zamknięte na zachodzie, dwa zawodnik prawdopodobnie będzie trenował tylko w ME (o ile nie dostanie dyskwalifikacji na pół roku).

Dziwię się Małeckiemu podchodząc do tego racjonalnie mógł powalczyć o kadrę na EURO i uzyskać lepszy kontrakt w nowym klubie.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 20.02.2012, 16:15
To samo miałem wrzucić.
Jak widać decyzja nie jest taka łatwa jak się niektórym wydaje

Małecki podobno stwierdził też, że woli grać w ME niż pierwszej drużynie. Innymi słowy - szykuje się na webstera.

To właśnie pokazuje jak mu odjeb.ało. Do websetra mógłby się przygotowywać grając w pierwszym składzie, pozostając ikoną Wisły, mógłby ostatni raz pomóc zdobyć mistrza swojem ukochanegmu klubowi. Nawet jakby Wisła nie dała mu lepszego kontraktu, to walczył o wysokość kontraktu w następnym klubie. Kiedy więcej wywalczy - grając w pierwszym składzie, czy w Młodej Ekstraklasie?
Jakby wtedy odszedł na zasadzie webstrera, to można byłoby mieć pretensje do Wisły, że go nie zatrzymała lepszym kontraktem, a on zachowałby się honorowo. A tak?

Odpaliła mu szajba, nie ma co dyskutować

720 tys PLN to oczywiście za mało jak na jego piłkarskie umiejętności, ale w głowie też coś trzeba mieć.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Clanowy
Member

Od: 05.2004

Stary 20.02.2012, 16:16
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
W przypadku kupowania zawodnika przez prawo Webstera nie ekwiwalent za wyszkolenie (na przykład przy podpisywaniu kontraktu zawodowego z juniorem), a rekompensata - trzeba zapłacić tyle, ile zawodnik zarobiłby do końca kontraktu. Jednak na prawie Webstera Małecki będzie mógł odejść dopiero po 1 października 2012 - trzy lata po wejściu w życie jego aktualnego kontraktu, a Wisła zarobiłaby na tym ~720 tys. zł.
Do tego może zgłosić taki zamiar po ostatnim meczu sezonu więc tutaj pytanie czy:
1. po ostatnim meczu tego sezonu - wtedy odchodzi 1/10/2012
2. po ostatnim meczu sezonu kończącego się po upływie 3 lat od podpisania kontraktu - odchodzi 06/2013

Ciekawy temat dla prawników.

EDIT:
In addition to the obligation to pay compensation, sporting
sanctions shall also be imposed on any player found to be in breach
of contract during the protected period
. This sanction shall be a
four-month restriction on playing in offi cial matches. In the case
of aggravating circumstances, the restriction shall last six months.
In all cases, these sporting sanctions shall take effect from the start
of the following season at the new club
. Unilateral breach without
just cause or sporting just cause after the protected period shall not
result in sporting sanctions. Disciplinary measures may, however,
be imposed outside the protected period for failure to give notice
of termination within 15 days of the last offi cial match of the
season (including national cups) of the club with which the player is
registered. The protected period starts again when, while renewing
the contract, the duration of the previous contract is extended.

Tak mówi regulamin FIFA. Czyli jeśli Małecki łamie zapisy kontraktu (a co do tego chyba nie ma wątpliwości) to nawet jeśli odejdzie na podstawie casusu Webstera to w nowym klubie ma 4 miesiące z głowy.
Powód: Art 17 Regulaminu FIFA
Ostatnio edytowane przez Clanowy : 20.02.2012 o godz. 16:33.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 20.02.2012, 16:24
Wie ktoś kiedy wraca Radek Sobolewski?
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 20.02.2012, 16:25
Cała ta sprawa z Patrykiem jest dość skomplikowana. Nie rozumiem jego zachowania.
Czy tak ma wyglądać walka podwyżkę ? Czy tak ma się zachowywać człowiek, który chce zostać legendą klubową ?

Nie mogę tego pojąć, że jego zachowanie podyktowane jest tym, że zarabia mniej niż Jaliens czy Melikson. No sorry, ale Paweł Brożek też zarabiał mniej, a nie stroił takich fochów.

Jeżeli to nie jest przyczyna takiego zachowania, to może problem leży w psychice ? Frustracja z tego powodu, że słabiej mu idzie, odbija się na drużynie, trenerze i bandach reklamowych. Zaraz ktoś powie, że nie znam Patryka jaki jest poza boiskiem, okej nie znam, ale widzę i oceniam go za postawę na boisku. A żeby zostać legendą nie wystarczy sobie wytatuować Reymana na ramieniu oraz być przykładem poza boiskiem. Bo i na boisku trzeba dawać z siebie wszystko, walczyć i biegać za Wisłę!

Patryk już popełnił parę błędów, jasne jak każdy człowiek. Dostał drugą, trzecią szansę nawet, a teraz odgrywa takie coś! Jak można zlekceważyć osobę trenera Wisły Kraków, to nie jest jakiś obcy człowiek, który przyjechał tu wypełnić kontrakt i zgarnąć kasę, to jest Kazimierz Moskal człowiek, który z tym klubem osiągnął więc niż Patryk.

Ma wsparcie z trybun - okej, tylko teraz należy się zastanowić, czy po tym jak ominął Moskala, który również to wsparcie z trybun ma ( podejrzewam że większe), też zasługuje na to wsparcie ? ( podkreślam chodzi mi o postawę na boisku, bo nie oceniam tego co robi i jak się zachowuje poza nim)

Na dzień dzisiejszy, patrząc na tą sytuacje to można wywnioskować, że Mały jest osobą, która psuje atmosferę, nie posiada szacunku do trenera i uważa, że może wszystko...
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 20.02.2012, 16:34
Małecki jak się nie ogarnie to się zrobi drugi Sypniewski, zawsze stałem po jego stronie teraz to mnie totalnie rozjebał.Jak chłop sobie nie radzi z tym że go trener zmienia bo słabo gra, to ja go nie widzę w innym klubie (tam już nie będzie miał tak jak w Wiśle nie mówiąc o wsparciu kibiców)
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 20.02.2012, 16:34
http://www.weszlo.com/news/7658 720 000PLN to ktos sobie ubzdural. Pewnie Patryk i jego menago...
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 20.02.2012, 16:59
Nie rozumiem usprawiedliwiania go faktem, że zarabia "tylko" 30 tysięcy miesięcznie. Wielu może pomarzyć o takich pieniądzach. Patryk sam wynegocjował taki kontakt, mógł przy jego podpisywaniu powiedzieć "nie podpisuję, chcę więcej". Wisła oferuje mu podobno prawie dwa razy tyle. Mało to jest? Czy ktoś kto mówi o tym, że zostałby w Wiśle do końca kariery i na każdym kroku mówi o swoim przywiązaniu do Białej Gwiazdy zmieni wszystko co powiedział i zrobił bo zarabia "tylko" 30 tysięcy złotych miesięcznie? Wielu ludzi po studiach nie zarabia 1/5 tego. Górnicy nie zarabiają tyle co Patryk, a porównajmy sobie ich robotę z robotą Patryka. To jest piłkarz, który jeżeli nie zmieni się, pozostanie tylko przeciętnym piłkarzem. Właśnie przez takie zachowania. Nie wiem czy odnajdzie się w innym miejscu niż Wisła. Tam nie będzie miał wsparcia trybun, tam nie będzie mu się pobłażać, tam po jednym słabym miejscu może zostać na dłużej odstawiony od składu, tam za każdy taki incydent jakich mu się w Wiśle zdarzyło kilka może wylecieć.

Czy każdy kto zarabia mniej niż 30 tysięcy złotych miesięcznie ma prawo postępować jak Patryk? Czy wszyscy powinni zastrajkować bo nazywają się X Y i chcą zarabiać miliony? Myślałem, że dla każdego Wiślaka reprezentowanie barw klubu to spełnienie marzeń. Nie jest sztuką wytatuować sobie Reymana. Niestety te tatuaże, czy wizyty na młynie spowodowały, że zbyt łatwo zaczęto go uważać za kogoś wyjątkowego. Sam dałem się na to nabrać. Teraz jednak widzę, że się myliłem. Spójrzmy na innego piłkarza. Czarek nie tatuuje sobie Reymana, a do jego zaangażowania nie można mieć pretensji, z początku był tylko dublerem i nie obrażał się na świat z tego powodu, nie ma z nim problemów. Patryku, ucz się od Cezarego Wilka! Czarek wcale nie jest bardziej utalentowany od Patryka. Jednak jego mentalność sprawia, że osiągnie więcej od Małego.

PS Co mogłaby teoretycznie osiągnąć Wisła kierując sprawę do FIFA?
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 20.02.2012 o godz. 17:12.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 20.02.2012, 17:02
fajny cytat z weszlo
Cytat:
Problem polega na tym, że mamy w naszym pojebanym kraju z 38 mln ludzi, z króych ogrmna czesc musiała uczyc sie, czesc zrobiła zawodowke i musi ostro zapierdalac na swoje 1500 zł robiac po 10-12 godzin 6 dni w tyg, inni zrobili technikum i musza pracowac po 8-10 godzin 5 dni w tyg na swoje 1086 zl netto a jeszcze inni oszaleli, zrobili srudia, jedni łatwiejsze inni trudniejsze i wiekszosc z nich pracuje po 40 h na tydzien za 1200 zł , niektorzy mieli wiecej szczescia i zarabiaja 2 tys na rączke, 1 na 30 trafilo sie jak slepiej kurze ziarno i za te lata ciezkiej nauki, harówy intelektualnej zarabiaja 3-5 tys. A taki pilkarz, moze nie obrazajmy pilkarz- a taki kopacz w Warcie albo w "ekstraklasie" nie uczyl sie, czesto ledwo zrobil jakas zawodowke albo "cienkie " technikum zaoczne, cale jego zycie to nieustajaca impreza, ruchanie lasek, bujanie sie drogimi autami, zelowane wlosy i siedzenie na solarium a na samym koncu trening i wykonywanie zawodu "kopacza" futbolowki. I taki typ intelektualnie uposledzony, pikarsko mierny wyciaga z palcem w dupie a z drugim palcem zelując sobie wlosy zarabia 10-20 tys a ci lepsi 50 tys na miesiac. I jak to się teraz ma do rzeczywistosci? Ma sie jak meski kutas do koziej dupy! Czyli nijak! Nie dziwie sie pani blondi, że chciaal wyslac tych nieudacznikow na budowe, bo zapewne ona i wszycy w firmie w....... sie nieziemsko, że tacy ludzie jak kopacze nie robia praktycznie nic, cegiel nie nosza, betonu nie urabiaja, ciezko nie pracuj, bo nie wmawiajcie ludziom, ze pilkarz musi ciezko pracowac. Byłem sportowcem, trenowalem inna dyscypline i mielismy treningi 4 razy w tyg, 1 mecz w weekend, i była to dla nas czysta przyjemnosc, mimo, ze schodzilismy zmeczeni nit nier narzekał, mimo, ze kasy nie zarabialismy. A tutaj trenuja troche ciezej a kase zarabiaja poteżną. Wiec nie dziwie sie takiemu podejsci pani Pyżalskiej. Inni musza na takie pieniadze pracwac ciezko, w pocie czoła, gdzie pot splywa im po dupie przez rok i tyle nie odłoza ile oni zarobia w miesiąc. Niestety w polsce ceni sie duzo wyzej takich imbecyli kopiacych piłke od ludzi wyksztalconych albo fachowców. Widac to tez po waszych kretynskich artykułach, Widac panowie z wszlo ze cos wam sie pojabalo, że system wartosci macie zachwiany. Pamietajcie ze to pilkarzyki sa dla nas, ze to małpy w cyrku a nie my dla nich dla was!!! i dobrze jeli sobie to uswiadomicie!!

Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 20.02.2012, 17:07
Dla mnie skandalem bedzie jak ktos, po takim zachowaniu, pozwoli mu grac w ME. Tworzymy "klub maleckiego" i jazda, niech szuka sobie klocek po tym klubu.
Ze chamskie? A nie jest chamskie psucie atmosfery w klubie przed jedna z najwazniejszych rund ostatnich lat (walka o puchary ktore nie sa pewne a potrzebne, oraz LE)?

W transfer nie wierze. Powtarzalem, i bede powtarzac, Malecki z ostatnich kilku miesiecy jest cienki jak dupa weza i sprzedanie go za cos wiecej niz za grosze graniczy z cudem. Swoja droga, Malecki do najinteligentniejszych raczej nie nalezy. Zostal czy by nie zostal, to grajac w tej rundzie dobrze walczylby o wiekszy kontrakt, ale... w nowym klubie. Tymczasem teraz, po ewentualnych kilku miesiacach nie grania, poprzedzonych przez kilka miesiecy grania pyty, kto mu da jakies powazne pieniadze? Nikt. Zalapie sie pewnie do jakiegos Bursasporu jak Iwanski, i... skonczy jak Janczyk w 5 lidze estonskiej.

wolfy
Dwie kwestie. Za Grosickiego, ktory przez cala runde wrecz "szalal" na boiskach ekstraklasy, nie dali nawet banki euro. Wiec nie rozumiem skad zalozenie ze za Maleckiego ktos moglby dac jakies konkretne pieniadze. Dalej, Malecki nie jest mlodym graczem. Mlody gracz to ma 19-20 lat, a nie 24! Skonczmy z polska mysla szkoleniowa doktora Majewskiego.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 20.02.2012, 17:11
Zaloze sie o banana ze trafi do ME.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 20.02.2012, 17:15
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Zaloze sie o banana ze trafi do ME.
Według oficjalnej decyzja we wtorek.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 20.02.2012, 17:22
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
W przypadku kupowania zawodnika przez prawo Webstera nie ekwiwalent za wyszkolenie (na przykład przy podpisywaniu kontraktu zawodowego z juniorem), a rekompensata - trzeba zapłacić tyle, ile zawodnik zarobiłby do końca kontraktu. Jednak na prawie Webstera Małecki będzie mógł odejść dopiero po 1 października 2012 - trzy lata po wejściu w życie jego aktualnego kontraktu, a Wisła zarobiłaby na tym ~720 tys. zł.
Oczywiście masz rację, mój błąd. Co nie zmienia faktu, że dostalibyśmy nie ochłapy a jakieś "średnie" pieniądze. Gdyby znalazł się teraz kupiec pewnie też nie rzuciłby na stół większej kwoty, bo dobrze wie, że może go mieć już niedługo za te same pieniądze.

To samo miałem wrzucić.

Jak widać decyzja nie jest taka łatwa jak się niektórym wydaje

Małecki podobno stwierdził też, że woli grać w ME niż pierwszej drużynie. Innymi słowy - szykuje się na webstera.
Nikt nie pisze, że decyzja jest łatwa. Trzeba poszukać najlepszego rozwiązania. Najlepszego dla Wisły, bo interes Małeckiego po tych jego fochach mam głęboko w ...

Ani mało, ani dużo. W sam raz jak na piłkarza, który nie potrafi grać zespołowo, nie potrafi grać kombinacyjnie i zdecydowanie psuje atmosferę nie tylko w szatni ale i na trybunach.

ps. rozśmieszyłeś mnie wolfy tymi Twoimi przechwałkami o milionowych kwotach, którymi "obracasz"
Odpowiedz cytując
robin hood
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 20.02.2012, 17:35
TeeS napisał(a):Wyświetl post
Jasnym jest, że trzeba zważyć "winy" obu stron.
I zgadzam się w sporej części z tym co tutaj piszesz. Coś na pewno jest "nieteges" także jeśli chodzi o sposób postępowania władz Wisły - za dużo jest dziwnych przypadków. Żeby wiedzieć więcej - trzeba by mieć wgląd w dokumenty i sumy jakie były proponowane.

Ale - tak czy inaczej - o ile działanie klubu można co najwyżej nazwać "nierozsądnym", "nielogicznym", "nieżyciowym", "głupim" "mało przewidującym"- to do opisania działania Małeckiego - na usta cisną się zdecydowanie mocniejsze epitety.

Do tego - wielu kibiców czuje niesamowite rozczarowanie gościem, który miał uosabiać to czego w Wiśle tak brakuje (młody, Polak, niemal wychowanek, identyfikujący się z klubem) - i stąd opinie takie a nie inne...
Boże ludzie co wy wypisujecie !!!
jakie winy obu stron jakie zachowanie klubu

Czy To Klub na konferencji prasowej nakazał piłkarzom którym się płace w Wiśle nie podobają iść za błonia
Czy To klub w chamski sposób przed ważnym inauguracyjnym meczem o punkty nie wypłacił Panu Małeckiemu u pensji i zamroził mu premie

Ludzie klub może robić co Che (Dokładniej właściciel) "jego cyrk i jego małpy"
Zawodnicy jak każdy pracownik w naszym cywilizowanym mniej lub bardziej kraju ma wypełniać umowy z godnie z ich zapisem.

99% pracujących forumowiczów za odmowe pracy zostałaby przez pracodawcę w najlepszym przypadku zwolniona żeby nie powiedzieć wypier.... z roboty (no za wyjątkiem Wolfiego bo on z szefem jest na Ty)

A i jeszcze jedno jak Klub zwalnia zawodnika albo trenera to musi mu wypłacić nalezność z kontraktu do samego końca jak Pan Małecki nie przychodzi na mecz to według niektórych wszystko jest OK bo klub jest winien (kali zjeść dobrze Kalemu zjeść nie dobrze)
Ostatnio edytowane przez robin hood : 20.02.2012 o godz. 17:38.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.02.2012, 17:39
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
ps. rozśmieszyłeś mnie wolfy tymi Twoimi przechwałkami o milionowych kwotach, którymi "obracasz"
Czy wy wszyscy macie problem z czytaniem, czy może ja po prostu kiepsko piszę? Wychodzi, że to drugie.
Nie obracałem prywatnie, ale z racji pełnionej funkcji wiem jaką realnie te pieniądze mają wartość. Większość pewnie takiej skali porównawczej nie ma, więc jest to dla nich abstrakcyjny problem.

Chwalić się na forum internetowym? Czym i przed kim? Zrozum, że ja jedynie przedstawiam Ci własny punkt widzenia oparty na - pewnie - skrajnie różnych od ciebie doświadczeniach. Znam kolesi którzy zarabiają dziesięć koła na rękę zaraz po studiach i to wcale nie jest taka abstrakcja. Czasem wystarczy trochę szczęścia, ale popartego ciężką pracą i wiedzą w którym kierunku chce się pójść.

Patryk wiedział, ciężko na to zapracował, ale po drodze mocno się pogubił.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.02.2012 o godz. 17:48.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 20.02.2012, 17:43
Mnie "niepokoi" cytat z Ochalika, że "musi też przeprosić drużynę". Nie sądzę, żeby w wypadku szybkiego transferu lub nawet rozwiązania kontraktu klub zawracał 'Małemu' gitarę z przeprosinami. Myślę nawet, że w takiej sytuacji czeka go coś w stylu miesięcznego zawieszenia w prawach zawodnika - nie będzie trenował ani pobierał pensji. Tak po prawdzie, jeżeli trafiłby do ME, to szkoda mi chłopaków na których Małecki będzie machał łapami i darł się jeszcze częściej, niż na starszych kolegów z pierwszego zespołu.

Piszę "niepokoi" w cudzysłowie, bo nie jestem jakimś gorącym orędownikiem wypalenia Małeckiemu piętna na czole ani kopania go z każdej strony. Najzwyczajniej na świecie chcę, żeby sprawiedliwości stało się zadość, bo takich rzeczy jak Patryk po prostu się nie robi. Nie komuś takiemu jak Moskal.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 20.02.2012, 17:58
Czy wy wszyscy macie problem z czytaniem, czy może ja po prostu kiepsko piszę? Wychodzi, że to drugie.
Nie obracałem prywatnie, ale z racji pełnionej funkcji wiem jaką realnie te pieniądze mają wartość. Większość pewnie takiej skali porównawczej nie ma, więc jest to dla nich abstrakcyjny problem.

Patryk wiedział, ciężko na to zapracował, ale po drodze mocno się pogubił.

Dobrze, że masz tego świadomość

Właśnie dlatego mnie rozśmieszyłeś, że "obracasz" nie swoimi pieniędzmi. Uwierz, że nie tylko Ty masz tutaj świadomość jaka jest realna wartość takich kwot.

Patryk wiedział i ciężko pracował? To bardzo ciekawe co piszesz, zważywszy na doniesienia o jego - delikatnie mówiąc - nie najlepszym prowadzeniu się w latach "juniorskich".
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 20.02.2012, 18:02
Reserve napisał(a):Wyświetl post
....a panowie ogarnijcie się wszyscy ! Nie mówię że Mały jest do dupy i powinien zaraz być sprzedany, ale nie twierdze również że bije na głowę naszą ligę. Typowy rzemieślnik, ot co.

Można mieć szacunek do klubu i barw, można mieć Wisłę w sercu, ale Patryk tak naprawdę jej nie ma. Przykra sprawa dla wielu, ale niestety tak nie jest. Szacunek do klubu, a poprzez to również do trenera, kibiców, barw czy nawet legend trzeba mieć i w radości i w gniewie. A jak w gniewie działa Patryk wiemy chyba wszyscy.

Naprawdę nie można go mieszać z błotem, ale też nie wychwalać pod niebiosa i usprawiedliwiać jego zachowania. Niektórzy robią z niego drugą legendę - przypominam że legendą nie zostaje się tylko przez mecze, ale cale życie i zachowanie poza stadionem. A brak szacunku dla trenera jest dla mnie czymś czego nigdy nie powinno się okazać.
Że zacytuję swoją wypowiedź jeszcze sprzed zamieszania na temat "Nie chcę grać w tym klubie". Patryk nie ma żadnych argumentów dla siebie, a wy do jego obrony. Szczególnie Ty wolfy.

Widać że Patryk ma problem ze sobą, nie idzie mu i do tego jeszcze coś poprzestawiało mu się w bańce. A na domiar złego jego egoizm i holowanie piłki nie pasuje do taktyki Moskala.

Ja uważam że cała jego wypowiedź "Nie chcę grać w tym klubie" nie może być odbierana wprost. Ma o sobie wielkie mniemanie, myśli że jest superstar w Wiśle i ma za sobą większość kibiców więc powiedział tak bo myślał że klub da mu wszystko żeby go nie stracić No i zobaczymy czy się pomylił...

Watts napisał(a):Wyświetl post
Tak po prawdzie, jeżeli trafiłby do ME, to szkoda mi chłopaków na których Małecki będzie machał łapami i darł się jeszcze częściej, niż na starszych kolegów z pierwszego zespołu.
Jeśli Małecki zostanie zesłany do ME i będzie darł się na nich i wywijał łapami to wtedy można będzie sprawdzić kto w ME ma jaja a kto nie. Jeśli już tam będzie to zesłany karnie więc tym bardziej jego gwiazdorzenie będzie o kant dupy rozbić, ot co. Po prostu będą musieli się mu postawić
Ostatnio edytowane przez Reserve : 20.02.2012 o godz. 18:05.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.02.2012, 18:04
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Patryk wiedział i ciężko pracował? To bardzo ciekawe co piszesz, zważywszy na doniesienia o jego - delikatnie mówiąc - nie najlepszym prowadzeniu się w latach "juniorskich".
Ja nie "obracam" żadnymi kwotami. Nie ta branża.

A tego typu opowieści mają do do siebie, że często są podszyte zawiścią, zwłaszcza kolegów którym się nie udało. Samo mu to nie przyszło - na wszystko zapracował.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 20.02.2012, 18:05
robin hood napisał(a):Wyświetl post
Boże ludzie co wy wypisujecie !!!
jakie winy obu stron jakie zachowanie klubu

Czy To Klub na konferencji prasowej nakazał piłkarzom którym się płace w Wiśle nie podobają iść za błonia
Czy To klub w chamski sposób przed ważnym inauguracyjnym meczem o punkty nie wypłacił Panu Małeckiemu u pensji i zamroził mu premie
No i ...? Wszystko co napisałeś się zgadza. Małecki zachował się jak nieodpowiedzialny gówniarz i musi ponieść konsekwencje. Co więcej - powiem Ci, że dla mnie to on był już definitywnie skreślony po słynnej wypowiedzi o wysłaniu kibiców na cracovię (są rzeczy, których się nie mówi w Krakowie). Dziś jego los jest mi już obojętny, może iść nawet do Chin, byleby Wisła na tym coś zarobiła jeszcze i przestał psuć atmosferę.

Drugą kwestią (o której pisał wolfy i później ja) jest polityka klubu w stosunku do graczy i w ten sposób dbanie także o własne żywotne interesy. Tutaj coś trochę szwankuje i dobrze byłoby wyciągnąć wnioski na przyszłość. No chyba że uważasz, iż nie ma takiej konieczność - bo to cyrk właściciela i jego małpy i wszyscy powinni być zachwyceni z samego faktu, że grają u nas... Tylko nie dziw się później jak te małpy będą spierdalać za darmo przy pierwszej nadarzającej się okazji.
Ostatnio edytowane przez TeeS : 20.02.2012 o godz. 18:10.
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 20.02.2012, 18:07
Nie mieszajmy zarobków do zachowania faceta który tak naprawdę jeszcze jest rozpieszczonym gówniarzem któremu coś się przestawiło.

A o polityce klubu w stosunku do graczy no cóż... O tym że jest dziwna wiadomo już od dawna

Odpowiedz cytując
habuk12
Junior Member

Od: 02.2012

Stary 20.02.2012, 18:16
Zachowanie Małego było poprostu gówniarskie.
W stosunku do Moskala pokazał kompletny brak szacunku,oby już nie wrócił do 1 zespołu.
Odpowiedz cytując
Domello
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 20.02.2012, 18:22
Tak na rozladowanie napiecia:
http://www.cbsnews.com/8301-501623_1...soccer-cheats/

Jest Gervasio
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 20.02.2012, 18:26
TeeS napisał(a):Wyświetl post
Drugą kwestią (o której pisał wolfy i później ja) jest polityka klubu w stosunku do graczy i w ten sposób dbanie także o własne żywotne interesy. Tutaj coś trochę szwankuje i dobrze byłoby wyciągnąć wnioski na przyszłość. No chyba że uważasz, iż nie ma takiej konieczność - bo to cyrk właściciela i jego małpy i wszyscy powinni być zachwyceni z samego faktu, że grają u nas... Tylko nie dziw się później jak te małpy będą spierdalać za darmo przy pierwszej nadarzającej się okazji.
Może nie wszystko jest tak jak być powinno, zapewne wiele trzeba by poprawić w kwestii polityki klubu. Zauważ jednak, że w zasadzie każdy zawodnik za wyjątkiem Małeckiego i Kokoszki dochodził do porozumienia z klubem i podpisywał nowy kontrakt.

Dlaczego cały czas zakładacie złą wolę klubu? Może to Małecki chce zarabiać jakby był gwiazdą drużyny a Wisła wycenia jego umiejętności zdecydowanie niżej (i wg mnie ma rację, Patryk to średniak z przebłyskami)?

Czy uważacie, że kontrakt na poziomie 50 - 60 tysięcy miesięcznie to dla takiego piłkarza jak Mały niewiele? Biedny Małecki, bo klub mu nie dał więcej - gra więc w chuja a kibice go jeszcze bronią...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów