The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
krzsmi11
Member

Od: 09.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.02.2012, 22:51
Ten Lamey odbiegając od tego ile zarabia i jaką formę prezentuje zapewnił nam wygraną nad Litexem i dalszy udział w PP.
Odpowiedz cytując
vaazon
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 18.02.2012, 22:52
wikink1 napisał(a):Wyświetl post
,SPORT TO EMOCJE NIEKTÓRZY DAJĄ UPUST W TEN A NIE INY SPOSÓB
Jak dwa dni po meczu ta sportowa złość może być nadal obecna? Nie opowiadaj głupot. Zwykłe prostactwo i tyle, żeby chociaż coś przekładało się na boisku..

Może być w slabszej formie -> ok.
Może wdawać się w głupie dryblingi -> ok.
Moze przetrzymywać piłkę -> ok.
Strzelać fatalnie z dystansu -> ok.

Ale nie wszystko naraz! W pewnym momencie powinien uświadomić sobie, że za dużo powoduje strat, ale dąży w tej ignorancji boiskowej bez końca.
Facet strzelił kiedyś bramkę z dystansu? Uderza beznadziejnie z 30 metra. Kompletnie mu to nie wychodzi, a z uporem maniaka kontynuuje pozbywanie się piłki w ten sposób.
Mialem za duzy podpis. Teraz nie bede mial w ogole.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 18.02.2012, 22:59
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Chyba nie pamiętasz nagonki jaka pojawiła się na forum, gdy zamiast Baszczyńskiego ściągnęliśmy Lameya (który nie pograł zbytnio w Leicester) . Jakieś 60-70% forum było przeciwne temu transferowi, możesz sprawdzić archiwum, gdybyś chciał.
Owszem, chciałem bardziej uwydatnić euforię po podpisaniu Jaliensa. Zbiorowe lamenty po wybraniu Lameya tłumaczę sobie po prostu tym, że dla wielu ludzi którzy woleli swoistą ekshumację 'Baszcza', Holender był zwyczajnie piłkarzem nieznanym. Nie ma co się oszukiwać, że w wypadku transferu jakiegoś stopera znajdzie się grono osób, które będzie rozpisywało się na kilometry, że przecież można odkurzyć Głowackiego. Tak, jak było z Zieńczukiem, Kosowskim itd. itp. Nie zdziwię się, jak po ewentualnym (uchowaj!!!) niewykupieniu Bitona faworytem forumowych wróżbitów na zastępstwo będzie Brożek, bo przecież taka gwiazda, zżyty z kibicami, Polak a nie Eskimos i w ogóle.

W porównaniu do Baszczyńskiego Lamey faktycznie wypada blado i może oszczędzilibyśmy sobie pieniędzy, ale Jovanović utwierdza mnie w przekonaniu, żeby Marcin już sobie dorabiał do emerytury u Wojciechowskiego, bo za frytki i tak nie gra.
Ostatnio edytowane przez Watts : 18.02.2012 o godz. 23:03.
Odpowiedz cytując
Seb@.
Member

Od: 08.2007

Stary 18.02.2012, 23:10
Mam wrazenie ze najwieksi obroncy Patryka nie tak dawno spiewali "..nierusz Kazika..". Dzisiaj uznaja kazda wymowke byle tylko usprawiedliwic jego zachowanie wobec trenera.

Moskal w Wisle gral w czasach kiedy pilkarzom moglo na "pampersy" brakowac i jakos nie bylo takich zachowan.
Jak Patryk jest nadpobudliwy albo ma ADHD powinien szukac porady u specjalisty i to jak najszybciej, ale chyba w innym juz klubie.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 18.02.2012, 23:13
CH. napisał(a):Wyświetl post
No to chyba więcej widziałem meczów.
Takich sytuacji że piłkarz przy zmianie nie podawał ręki trenerowi i schodził od razu do szatni widziałem z 100 w ostatnich miesiącach. Łacznie w lidze Angielskiej gdzie grają profesjonaliści.
A widziałeś piłkarza nie wchodzącego na murawę jak trener chce go wystawić
a słyszałeś by wysyłał swoich własnych kibiców na stadion znienawidzonego rywala bo po meczu gdzie dużyna dała dupy gwizdali
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 18.02.2012, 23:17
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
A widziałeś piłkarza nie wchodzącego na murawę jak trener chce go wystawić
Nie bardzo rozumiem albo Ty nie przeczytałeś co napisałem

Cytat:
a słyszałeś by wysyłał swoich własnych kibiców na stadion znienawidzonego rywala bo po meczu gdzie dużyna dała dupy gwizdali
Na Małeckiego gwizdano jeśli dobrze pamiętam, a nie na drużynę + wyzwiska pod jego adresem. Nie wiedząc czemu właśnie na niego.
Ostatnio edytowane przez CH. : 18.02.2012 o godz. 23:20.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 18.02.2012, 23:21
szachmat napisał(a):Wyświetl post
Schodził i kopnął to jest fakt. Nie podał ręki to jest fakt. Nie przechodził obok Moskala, poszedł prosto do szatni. Więc nie to że go z premedytacją ominął tylko nawet tam nie skręcał. Słownie przynajmniej publicznie nigdzie nie było jazdy na trenera.

Dziś ochalik wychodzi i mówi to co mówi. Powodu nie podano, nie podano czy on w klubie był czy go nie było. Nie przyszedł pogadać z Moskalem czy nie przyszedł do klub, a to jest bardzo ważne w rozaptrywaniu tej sprawy. Przynajmniej dla mnie, ale jak widać rzucono mięso armatnie, tutaj już fajnie sobie szarpią po kolei, po kawałeczku.

Lożo szyderców, stary sektorze A, B. Koneserzy futbolu. Jechaliście jak z kupą gnoju z Brożkami, z Baszczyńskim, Głowackim, Frankowskim, Żurawskim a pewnie i kilkoma tuzinami innych graczy. Teraz to samo jest z Małeckim. Czy tamci nie dali rady gdzie indziej, czy żałowali odejścia? Fajnie sobie konto wypełnili, sentyment do sektora C im pozstał na długie lata. Każdy z nich dochodził w pewnym momencie do wniosku, .......ę odchodzę. Myślę że Patryk jest w tej samej sytuacji i ma rację. Czas wysiadać, szczególnie że koń jedzie na oślep, woźnica pijany a wóz na zaciągniętym hamulcu.

No i dobra akcja reklamowa, jego już nie ma, możesz wracać, kiełbaski czekają
Zważ słowa. Ten stary sektor więcej miał wyjazdów, niż Ty włosów na głowie.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Darkh
Member

Od: 06.2003

Stary 18.02.2012, 23:23
Popatrzcie sobie na Kubę Błaszczykowskiego - jaki ma charakter, jak podchodzi do swojej pracy, do kibiców, klubów w których grał/gra.... i popatrzcie gdzie teraz gra...
Popatrzcie sobie na Patryka Małeckiego - jaki ma charakter, jak podchodzi do swojej pracy, do kibiców, klubów w których grał/gra.... i popatrzcie gdzie ciągle gra...

Patryk ma problem... frustracja wychodzi razem ze słomą z butów i powoduje kiepską atmosferę, zero szacunku, dla klubu, dla Trenera Legendy... dla kibiców, którzy byli z Wisłą zanim Patryk jeszcze piłkę umiał prosto kopać...

Kuba też miał problem w klubie, nawet się do meczowej 18 nie mieścił. Płakał? frustrował się? wyżywał się medialnie? Zacisnął zęby i walczy... z jakim skutkiem widać...

Reasumując moje subiektywne odczucia, piłkarze z charakterem takim jak Patryk Małecki kariery nie zrobią...
... dobra strona tego wydarzenia to fakt, że mamy już wakacje...
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 18.02.2012, 23:23
Małecki bezczelnie gra na Webstera.
W maju powie, że kocha Wisłę, ale mu nie dają grać i musi zmienić klub, choć okrutnie nie chce...
Krzyż na drogę

nawet jesli by tak bylo - to po raz kolejny nieudolnosc naszych dzialacz ze zamiast sprzedac go i cokolwiek zarobic robia wokol niego taka szopke .... NIE MA LUDZI NIEZASTAPIONYCH ..... jesli patryk odejdzie to szkoda jedynie ze Wisla nic nie zarobi na tym ....choc z drugiej strony .... czy nawet jakby cos zarobilaby to wwydalaby na transfery > watpie ....kolejny raz kasa z transferow poszlaby do kieszeni pana Cupiala - ktory bedzie sie cale zycie zalil ze nie ma LM .... bo oczywiscie chcialby ja za darmo ....w legii sa tansfery medialne .... unas nie ma nic ..... jest takie przyslowie : ryba psuje sie od glowy ...... i na tym polega problem naszego klubu ... mamy wlasciciela ktory jak dziecko chce cios z niczego - a jak tego nie dostaje to sie obraza i koniec ( na jakis czas0 zabawy w piaskownicy
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 18.02.2012, 23:24
Darkh napisał(a):Wyświetl post
Popatrzcie sobie na Patryka Małeckiego - jaki ma charakter, jak podchodzi do swojej pracy, do kibiców, klubów w których grał/gra.... i popatrzcie gdzie ciągle gra...
W Wiśle? to zle? Tak to zabrzmiało jakbyś z Wisły robił wiejski klubik.
Popatrzcie gdzie gra.. w jakiejś gównianej Wiśle, a gdzie Błaszczykowski, w wielkiej Borussi. A Małecki przeciez nie chciał wyjezdzać, są tacy którzy chcą grac cała karierę w jednym klubie, to zle? Bo chyba nie sądziśz że nie było propozycji dla niego z innych klubów.
Ostatnio edytowane przez CH. : 18.02.2012 o godz. 23:28.
Odpowiedz cytując
Seb@.
Member

Stary 18.02.2012, 23:29
Popatrzcie gdzie gra.. w jakiejś gównianej Wiśle, a gdzie Błaszczykowski, w wielkiej Borussi. A Małecki przeciez nigdy się nie wybierał, choć miał na to szansę.
To chodzi o to ze tak naprawde panem Maleckim nikt nie jest zainteresowany. Za darmo/webster pewnie sie ktos znajdzie. Jakos nie widac zeby tak wysmienity zawodnik mial dziesiatki ofert transferowych. Rybusa popchneli do Rosji za 2.5 mln jego to pewnie nikt nawet za 0.5 nie wezmie.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 18.02.2012, 23:30
Problem w tym że gwizdy były po meczu
Odpowiedz cytując
dawiss
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 18.02.2012, 23:37
A kto zaplaci za goscia, ktory nie ma techniki, nie ma szybkosci i strzela z 30 metrow i na 10 strzalow w bramke trafia jeden?
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.02.2012, 23:37
Problem w tym, że to nie jest pierwszy wyskok Małeckiego.Lubię go ale, już wystarczy jego zachowania podziękować mu i sprzedać bez żalu.Zresztą nie wiem czy kibice przypadkiem na ostatnim meczu się nie odwrócili bo nie słyszałem, aby go godnie pożegnali nasi kibice( może nie słyszałem w tv)
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
mihiber
Member

Od: 09.2004

Stary 18.02.2012, 23:47
Kolejny słaby numer Małego. Szczerze mam nadzieję, że już ostatni w Wiśle. Niech spada.

Nie będzie mi żal jak za kilka lat będzie grał za zupę gdzieś w drugiej lidze - człowiek dostał w życiu więcej szans niż połowa dzieciaków z małych miasteczek. Wszystkie zmarnował, nie uczy się na własnych błędach, teraz zrobił focha jak jedenastolatka i obraził trenera Moskala. A kto nie szanuje Moskala, niech z Wisły w...
Kto nie szanuje Moskala ten z Wisły w...
Odpowiedz cytując
pibitox
Member

Od: 02.2009

Stary 19.02.2012, 00:27
Ile mozna tolerować takie zachowanie Nie pamietam dokładnie czy było cos wcześniej ale tak:
1. za Kasperczaka w sparingu z Hannoverem
2. za Maaskanta też coś było
3. obecna sytuacja
Ile mozna głaskać piłkarza. Czy to, że publicznie wyznaje przywiązanie do Wisły ze wszystkiego go rozgrzesza Ktoś podał przykład Kuby - jak dla mnie przykład do naśladowania, i Małego - antywzór (chodzi mi o zachowania czysto sportowe na niwie zawodnik-klub a nie zawodnik-kibice). Bez względu na to kto gdzie doszedł bo Kuba dysponuje innymi umiejętnościami i nie o to chodzi a postawę.

W tej sytuacji liczę na decyzję Moskala. Męską, mądrą i co najważniejsze wiążącą decyzję jaka by ona nie była. To tyle ode mnie. Niech zdecyduje Kaziu czy chce mieć takiego zawodnika czy nie. Jedno przynajmniej dla mnie) jest pewne, Wisła będzie istniała i bez Małeckiego, a wszelkie ewentualne protesty kibiców jeśliby takie miały miejsce, będą dla mnie niezrozumiałe.
Odpowiedz cytując
Darkh
Member

Od: 06.2003

Stary 19.02.2012, 00:30
Popatrzcie gdzie gra.. w jakiejś gównianej Wiśle, a gdzie Błaszczykowski, w wielkiej Borussi. A Małecki przeciez nie chciał wyjezdzać, są tacy którzy chcą grac cała karierę w jednym klubie, to zle? Bo chyba nie sądziśz że nie było propozycji dla niego z innych klubów.
nie o to mi chodziło... jak ktoś aspiruje do bycia symbolem Wisły, to tak jak wcześniej ktoś wspominał, nie wystarczy wytatuowanie sobie Henryka Reymana, klepanie się po Herbie i wejście na gniazdo żeby doping prowadzić... Daj Boże żeby trafił się nam piłkarz klasy światowej który całe życie w Wiśle spędzi... Podsumowując, do bycia "Stevenem Gerrardem" Wisły Kraków brakuje mu WIELE...
... dobra strona tego wydarzenia to fakt, że mamy już wakacje...
Odpowiedz cytując
Chorynatrzykolory
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 19.02.2012, 00:30
Zawsze broniłem Małeckiego ale teraz przegiął i nawet nie tym co zrobił na boisku no bo rozumiem,że złość i w ogóle ale powinien dzień później przyjść do trenera przeprosić,a on ma to w dupie.. Drugi Totti czy Di Canio to on nie będzie,jeśli chodzi o bycie symbolem Wisły,Szczególnie za wyskok do Kazka
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 19.02.2012, 00:32
Przydałoby się wykorzystać sytuację, że okienko w Rosji i gdzieś tam jeszcze jest ciągle otwarte i pogonić tego... Małeckiego. Terek skupuje Polaków, może akurat skusiliby się też na naszego skrzydłowego.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 19.02.2012, 00:33
Przywiązanie Małeckiego do Wisły to głównie gadka i parę tatuaży, jak widać niektórym to wystarcza. Szkoda, że za tym nie idzie jego postawa, typowy gość który dużo gada mało robi, a jak zrobi i nie wyjdzie to wszyscy winni tylko nie on.
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Stary 19.02.2012, 00:40
No właśnie. Teraz mam wątpliwości, czy to nie jest pod publiczkę? Przywiązanie do klubu trzeba pokazać tylko i wyłącznie na boisku walką, zaangażowaniem i na pewno szacunkiem do takiego oddanego Wiślaka - trenera, jakim jest Kaziu Moskal. Oj Mały Mały...

Odpowiedz cytując
GregorTS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.02.2012, 00:50
Moskal Kazimierz ,nie rusz Kazika bo zginiesz
"W Wiśle Kraków nikt i nic nie jest ważniejszy niż klub"
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 19.02.2012, 00:51
Ja myślę że najlepsze co może być w tej chwili dla Małego to transfer za granicę do jakiegoś wy....owa jak Grosicki. Tam nie będzie myślał że jest drugi po Bogu i nie do ruszenia bo trzyma z kibicami. Nikt tam nie będzie tolerował jakichkolwiek jego wybryków. Będzie się po prostu musiał skoncentrować na dobrej grze. I albo to wykorzysta i jeszcze zrobi karierę na miarę swego talentu, albo zostanie tu i ciągle będzie szpanował 1 dobrym rajdem na 30 strat.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Stary 19.02.2012, 00:58
Nie wiem dlaczego niektórzy ludzie traktują Małeckiego jak największego Wiślaka od czasów Reymana. Powiem tak: Mączyński, Kowalski, Kmiecik, Iwan, Juszczyk (tacy mi przychodzą do głowy, na szybko). Ich w Krakowie nie ma, mimo tego, że są Wiślakami i to naprawdę wychowanymi po Wiślacku. Dlaczego niby Małecki miałby być traktowany na innych warunkach, niż wychowankowie, dzieciaki wielkich Wiślaków?
.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 19.02.2012, 01:48
Ja nie wiem w jakim celu dyskutujecie z obroncami Patryczka? Przeciez jasno daja do zrozumienia, ze zakochani sa w pilkarzu, a nie w klubie i to jest zasadnicza roznica. Dla nich ten chlopaczek moze nie szanowac klubu i moze pluc(w przenosni, dla malo domyslnych) na trenera, byle by sobie tautowal cialo i chodzil na trybuny.

Nie zdziwie sie, jesli niedlugo bedzie calowal eLke...bo w koncu tam dostanie wieksze pieniazki, a Skorza jest zakochany w tym kopaczu.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 19.02.2012, 08:14
Ja bym raczej wywalil Basalaja za brak reakcji na kolejne gwiazdowanie Maleckiego. W normalnym zachodnim klubie taki zawodnik bylby juz dawno wytransferowany albo przynajmniej przeniesiony na pol roku do drugiej druzyny.
Odpowiedz cytując
mee
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 19.02.2012, 08:22
"Nie zdziwie sie, jesli niedlugo bedzie calowal eLke...bo w koncu tam dostanie wieksze pieniazki, a Skorza jest zakochany w tym kopaczu."
Po tym co wyprawia miałem tą samą refleksję. Poza tym tłumaczenie go młodym wiekiem to lekka przesada (24 lata). Dlaczego nie chcą mu dać wielkiej kasy? Bo to RYZYKOWNA INWESTYCJA. Ot co.
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 19.02.2012, 08:23
ChG napisał(a):Wyświetl post
Przydałoby się wykorzystać sytuację, że okienko w Rosji i gdzieś tam jeszcze jest ciągle otwarte i pogonić tego... Małeckiego. Terek skupuje Polaków, może akurat skusiliby się też na naszego skrzydłowego.
No tak, tylko trzeba pamiętać, że sam Małecki może nie zgodzić się na transfer nie dogadując się z Ruskimi czy z kimś tam. Aczkolwiek, to chyba jedyne sensowne rozwiązanie, za dużo już jego wybryków.
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 19.02.2012, 08:53
Nie zgodzić się może. Wtedy Kaziu może założyć "mały klubik Małego"
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 19.02.2012, 09:21
Jak się nie zgodzi, to Młoda Ekstraklasa do końca sezonu i tyle. Małecki i tak nic nie wnosi, rozumiem, jakby to był pierwszy tego typu wybryk, ale tak niestety nie jest. "Pałka się przegła", temu panu już dziękujemy. A jeśli ZNOWU nic nie zrobią Patrykowi za jego zachowanie, to naprawdę będzie fatalnie świadczyło o zarządzaniu w Wiśle. Ileż można.

Swoją drogą szkoda, że zamiast Małeckiego, do Lubina nie jedzie żaden z zawodników z Młodej Ekstraklasy. Chyba naprawdę źle musi być z tymi naszymi juniorami...
Ostatnio edytowane przez ChG : 19.02.2012 o godz. 09:37.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów