The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.02.2012, 21:51
willow Być może jesteśmy z tego samego pokolenia . Czy TY w swoim życiu zawsze postępowałeś jak harcerz ,bo ja zdecydowanie nie ,i sam ci odpowiem wcale tego nie żałuje.MŁODOŚCI NA PRAWO POPEŁNIAĆ BŁĘDY a Patryk to wcale nie jest samo zło ,SPORT TO EMOCJE NIEKTÓRZY DAJĄ UPUST W TEN A NIE INY SPOSÓB . Małecki dla Wisły zrobił więcej niż większości piłkarzy których kreujecie na bohaterów i to za mniejsze pieniądze i nie pieprzcie ze one nie mają znaczenia bo to zwykła hipokryzja. jA TEGO NIE POCHWALAM ŻEBY BYŁO JASNO ALE WIESZAĆ GO NIE MAM ZAMIARU .
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 18.02.2012, 21:53
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Najmądrzejszy post na tym forum od wielu miesięcy.

.
Ta...
Zapomniałeś dodać : "Moim zdaniem".
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 18.02.2012, 21:54
wikink1 napisał(a):Wyświetl post
willow Być może jesteśmy z tego samego pokolenia . Czy TY w swoim życiu zawsze postępowałeś jak harcerz ,bo ja zdecydowanie nie ,i sam ci odpowiem wcale tego nie żałuje.MŁODOŚCI NA PRAWO POPEŁNIAĆ BŁĘDY a Patryk to wcale nie jest samo zło ,SPORT TO EMOCJE NIEKTÓRZY DAJĄ UPUST W TEN A NIE INY SPOSÓB . Małecki dla Wisły zrobił więcej niż większości piłkarzy których kreujecie na bohaterów i to za mniejsze pieniądze i nie pieprzcie ze one nie mają znaczenia bo to zwykła hipokryzja. jA TEGO NIE POCHWALAM ŻEBY BYŁO JASNO ALE WIESZAĆ GO NIE MAM ZAMIARU .
Małecki w porównaniu do Moskala chuja zrobił dla Wisły - zachował się w stosunku do swojego kolegi a teraz trenera jak wiejski kmiot, więc przestań pierdzielić.
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 18.02.2012, 21:55
felipe napisał(a):Wyświetl post
Ta...
Zapomniałeś dodać : "Moim zdaniem".
10/10

i moje 10 znakow
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 18.02.2012, 22:01
Zrobił dla Wisły więcej niż Zurawski Baszczyński, Głowacki, Sobolewski, Brożek, Moskal, a nawet Zieńczuk, czy Cantoro? Bo jakoś nie zauważyłem, żeby inni piłkarze byli tu lansowani na bohaterów, jest jeszcze Frankowski, no ale to dość specyficzna sprawa. A z obecnej kadry zdecydowanie bardziej wolę spokojnego i harującego przez cały mecz Wilka, niż strzelającego fochy i grającego w kratkę Małego.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 18.02.2012, 22:05
Charlie napisał(a):Wyświetl post
Zrobił dla Wisły więcej niż Zurawski Baszczyński, Głowacki, Sobolewski, Brożek, Moskal, a nawet Zieńczuk, czy Cantoro? Bo jakoś nie zauważyłem, żeby inni piłkarze byli tu lansowani na bohaterów, jest jeszcze Frankowski, no ale to dość specyficzna sprawa. A z obecnej kadry zdecydowanie bardziej wolę spokojnego i harującego przez cały mecz Wilka, niż strzelającego fochy i grającego w kratkę Małego.
...Szymkowiak , Stolarczyk, Pater, Kaliciak , Kulawik .... Czarek Wilk robi tysiąc razy więcej ,żeby dołączyć do tej listy niż Patryk swoim machaniem-łapami.

Czytając ten temat odnoszę wrażenie ,że szereg osób dostało amnezji albo nie zna historii Wisły z ostatnich 10-12 lat.

http://www.weszlo.com/news/7862-Siem...yka_Maleckiego
Ostatnio edytowane przez Bronex : 18.02.2012 o godz. 22:14.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 18.02.2012, 22:06

Co konkretnie zrobił dla tej Wisły co stawia go w jednym szeregu z zawodnikami, którzy faktycznie coś zrobili?
Pierd... sobie dziarę Reymana? Prowadził doping? Trochę mało.
Patryk nie zrobił dla Wisły niczego wielkiego.
Dodatkowo na tą chwilę jest bardziej skazany na tą Wisłę niż Wisła na niego. Kto go kupi? W Polsce nikt. Za granicą? Może jak ktoś napisał jakiś turecki klub z wy....owa pod granicą syryjską co właściwie wiązałoby się z powolnym kończeniem kariery.
Nie jest to złośliwość w stosunku do Patryka ( którego wiele razy broniłem w rozmowach z innymi) to stwierdzenie faktu. Jak jest nam potrzebny ( na dzień dzisiejszy) było widać w meczu ze Standardem. Po jego spektakularnym zejściu z boiska przeskoczyliśmy jakością gry o jakieś trzy poziomy.
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 18.02.2012, 22:08
Według mnie to Wilk jest ideałem piłkarza jeśli chodzi o styl, nie wywyższa się, nie strzela dużo bramek, gdy jest coś nie tak to się postawi, gdy ok to pochwali, kolegów zawsze broni --> to jest number one.
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 18.02.2012, 22:12
To co robi Małecki to cyrk ....a jakiś,rozwydrzone dziecko które ma focha na wszystkich, o .... mu chodzi ? nic nie grał i ma pretensje do całego świata.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

1 - 2 mecze dobre w wykonaniu Patryka i wszystkie ujadajace przeciwjko niemu wpisy pojda w zapomnienie !!!! zz WAMI jest tak zawsze !!!!!!! ....
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

No to się porobiło. Nie potrafię znaleźć usprawiedliwienia dla Patryka - jeśli prawdą jest to co piszą na oficjalnej Wisły. Szkoda, że się tak potoczyło. Kibicowałem Małemu od pierwszej bramki w Ekstraklasie z Górnikiem Zabrze 5 lat temu. Miał papiery na wielkiego piłkarza jak na polskie warunki. Teraz nie wiem co o tym myśleć. Szkoda, wielka szkoda.
Odpowiedz cytując
hetzer
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 18.02.2012, 22:17
Cytat:
Zadam bardzo proste pytanie. Który zestaw piłkarzy będzie walczył, gdy Wisła przegrywa?
Patrzac na wyniki, to jednak ci "slabi koledzy Stasia" sa calkiem, calkiem walczacy. kiedy to gralismy wiosna w pucharach ostatni raz? 2003? cos sie slabo przykladali ci najwierniejsi z wiernych. dalej- walczy Czarek, Maor, Marko. tylko oni walcza z przeciwnikiem, a nie z swoim zespolem czy klubem. przy czym nie twierdze, ze ktorys z nich jest idealem. twierdze, ze ich profesjonalizm jest wart wiecej niz milosc Patryka czy tez braci Brozkow. Nic tym ostatnim nie ujmujac (pamietam i dobre okresy)
Polskie litery zjadl serwer w pracy.
Odpowiedz cytując
Eryk
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 18.02.2012, 22:19
Smutne jest tylko to, że chocby 99% kibiców nie zgadzało się na takie zachowanie Małeckiego, to Mały i tak będzie broniony przez SKWK i osoby decyzyjne. Starsze Pokolenie umiera ze śmiechu patrząc co się stało z kibicami naszego klubu. Dajemy się jechać w dupe jakiemuś chłoptasiowi z Suwałk, bo ma kilku znajomych i 2 tatuaże.

Smiech na sali.

Szkoda słów. Licze tylko na to, że w klubie z nim coś zrobią, bo ciężko oczekiwać, żeby nagle zaprzestano skandowania imienia świętego Patryczka
Powód: składnia;)
Ostatnio edytowane przez Eryk : 18.02.2012 o godz. 22:22.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 18.02.2012, 22:20
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Co konkretnie zrobił dla tej Wisły co stawia go w jednym szeregu z zawodnikami, którzy faktycznie coś zrobili?
Pierd... sobie dziarę Reymana? Prowadził doping? Trochę mało.
Patryk nie zrobił dla Wisły niczego wielkiego.
Dodatkowo na tą chwilę jest bardziej skazany na tą Wisłę niż Wisła na niego. Kto go kupi? W Polsce nikt. Za granicą? Może jak ktoś napisał jakiś turecki klub z wy....owa pod granicą syryjską co właściwie wiązałoby się z powolnym kończeniem kariery.
Nie jest to złośliwość w stosunku do Patryka ( którego wiele razy broniłem w rozmowach z innymi) to stwierdzenie faktu. Jak jest nam potrzebny ( na dzień dzisiejszy) było widać w meczu ze Standardem. Po jego spektakularnym zejściu z boiska przeskoczyliśmy jakością gry o jakieś trzy poziomy.
Jakby go zatrudnił jakiś turecki Pastuchospor Kulubu to potem miałby jeszcze szansę na angaż w ŁKS-ie Łódź.

PS. Komentarz na weszło "Patryk wracaj!!! Wigry czekają!!!"

Świetny tekst http://www.weszlo.com/news/9520-Male...l_sie_w_klubie
Ostatnio edytowane przez Bronex : 18.02.2012 o godz. 22:26.
Odpowiedz cytując
GregorTS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.02.2012, 22:21
Eryk napisał(a):Wyświetl post
Smutne jest tylko to, że chocby 99% kibiców nie zgadzało się na takie zachowanie Małeckiego, to Mały i tak będzie broniony przez SKWK i osoby decyzyjne. Starsze Pokolenie umiera ze śmiechu patrząc co się stało z kibicami naszego klubu. Dajemy się jechać w dupe jakiemuś chłoptasiowi z Suwałk, bo ma kilku znajomych i 2 tatuaże.

Smiech na sali.

Szkoda słów. Licze tylko na to, że w klubie z nim coś zrobią, bo ciężko oczekiwać, żeby nagle przestano skandować imienia świętego Patryczka
100% racji
"W Wiśle Kraków nikt i nic nie jest ważniejszy niż klub"
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Stary 18.02.2012, 22:23
Z FAKTAMI DYSKUTOWAŁ NIE BĘDĘ ale czy wy macie sklerozę większości forum chciało pozbyć się Brożka bo machał rękami , Canto sądził się z WISŁĄ o pieniądze , powód Zurawskiego to też ciekawe dla mnie gości przyszedł tylko dlatego że go nigdzie już nie chcieli .Pisanie o tym ze to były inne czasy sobie daruje.
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 18.02.2012, 22:24
Eryk napisał(a):Wyświetl post

Smiech na sali.

Szkoda słów. Licze tylko na to, że w klubie z nim coś zrobią, bo ciężko oczekiwać, żeby nagle zaprzestano skandowania imienia świętego Patryczka

Ty tak na serio? Ty masz 26 lat dopiero i Ty się za starszyzne uważasz? W SKWK są ludzie którzy 26 to mają lat przejechane za Wisłą po całej Polsce.

Wracając do tematu to w zasadzie o co chodzi, o kopnięcie barierki czy nie stawienie się na dzisiejszym spotkaniu z trenerem (powodu nie podano). Czy coś się jeszcze stało o czym nie wiem? Serio pytam bo przy zmianie Małego niczego nie zauważyłem. Zdjęc z tego czy filmów wideo tez nie ma. Najechał słownie na Moskala czy coś takiego?
Ostatnio edytowane przez CH. : 18.02.2012 o godz. 22:28.
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 18.02.2012, 22:25
Dzisiaj jest sobota i jest prawie dwa dni po meczu, więc o jakich emocjach mówimy Jestem jak najbardziej za Polakami w Wiśle, jestem za tym żeby w tym klubie grało jak najwięcej osób przywiązanych do niego ale to co robi Małecki jest już przegięciem. Ile razy można dawać szanse Przebolałem niewyjście na boisko u Kasperczaka bo sam gościa nie lubię i posadzenie Małego na ławce uważałem za błąd( co wcale Patryka nie usprawiedliwia), przebolałem jego wypowiedź na temat gwizdów( choć z dużo większym trudem) ale tego już zbyt wiele, tym razem w mojej opinii Małecki przekroczył wszelkie normy( przypominam że mówimy tu o Wiślaku Moskalu a nie o jakimś lalusiu z Holandii)

Odpowiedz cytując
Eryk
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 18.02.2012, 22:28
CH. napisał(a):Wyświetl post
Ty tak na serio?
Ty masz 26 lat dopiero i Ty się za starszyzne uważasz? W SKWK są ludzie którzy 26 to mają lat przejechane za Wisłą.
Nie powiedziałem NIGDZIE, że jestem starszym pokoleniem.
Ale nie jestem pierwszym z rodziny, który chodzi na Wisłe, na mlyn, jeździ na wyjazdy, czy pierwszym, który po ryju dostał za klub.

Jeżeli są osoby w SKWK, które 30 lat temu autentycznie WALCZYŁY za klub, a zgadzają się na takie traktowanie dzieciaka to faktycznie mogą być naszymi autorytetami.
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Stary 18.02.2012, 22:31
A co, myślałes ze w SKWK to sami 20 latkowie są? Pamiętaj że osoby w SKWK dużo więcej wiedzą o tym co się dzieje w klubie od nas.
Choćby ostatni przykład, Moskal chciał wpuścić kibiców na mecz z Sandecją, ale dostał nakaz z góry żeby powiedział że będą taktykę ćwiczyć bla bla. Oczywiście gdyby doszło do meczu superpucharu to tez by taktykę ćwiczyli , na oczach minimum 40 tyś osób na stadionie i z 2 mln przed telewizorami. W klubie dziwne rzeczy się dzieją, tak samo z Maleckim i Bóg jeden wie kto pociąga za sznurki w tej sprawie. Kiedyś, po latach możemy poznamy prawdę o wielu sprawach.
Ostatnio edytowane przez CH. : 18.02.2012 o godz. 22:34.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Stary 18.02.2012, 22:32
Ty tak na serio?

Wracając do tematu to w zasadzie o co chodzi, o kopnięcie barierki czy nie stawienie się na dzisiejszym spotkaniu z trenerem (powodu nie podano). Czy coś się jeszcze stało o czym nie wiem? Serio pytam bo przy zmianie Małego niczego nie zauważyłem. Zdjęc z tego czy filmów wideo tez nie ma. Najechał słownie na Moskala czy coś takiego?

Zazwyczaj przy zmianie marny kopacz podchodzi do trenera podaje rękę dziękując za możliwość gry w ważnym meczu czy chociażby za to, że nie został zdjęty 15 sekund po tym jak się ośmieszył kopiąc piłkę jak amator.
Co to za pytanie czy najechał słownie na Moskala? Czy musi go publicznie zwyzywać przed kamerami od ch... żeby można było uznać że coś jest nie tak? Okazał lekceważenie i to wystarczy. Miał czas, żeby ochłonąć przyjść na spotkanie, skulić ogon i ładnie przeprosić. Nasz Patryk olał takową możliwość.
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Stary 18.02.2012, 22:33
piotrek06 ja miałem na myśli zachowanie Patryka z czwartku.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.02.2012, 22:34
Watts napisał(a):Wyświetl post
@KOALIK

Polityka transferowa poprzedników Valcxka polityką transferową, ale napisz, tak całkiem szczerze - czy jeśli miałbyś dość zawężone pole manewru przy transferach jak Valckx, to czy nie wybrałbyś dwóch piłkarzy mających doświadczenie w Europie? Pamiętasz, jaka euforia wybuchła po transferze Jaliensa? Lamey przyjechał do nas co prawda po wątpliwym epizodzie w Leicester, ale jego metryka i tak w momencie podpisywania z nim kontraktu przebijała większość rodzimych niedojd, którzy forumowi menago podają jako przykładowe alternatywy dla Holendrów. Bo wiesz, po fakcie - to jest po tym, jak okazało się, że oba tulipany to emerytalny szrot - to każdy jest mądry i potrafi spluwać w kierunku ich i Stana. Pisałem już tu o tym w grudniu, ale jak widzę hasło "koledzy Stasia V." to dostaję spazmów.

Chyba nie pamiętasz nagonki jaka pojawiła się na forum, gdy zamiast Baszczyńskiego ściągnęliśmy Lameya (który nie pograł zbytnio w Leicester) . Jakieś 60-70% forum było przeciwne temu transferowi, możesz sprawdzić archiwum, gdybyś chciał. Swoją drogą ciekawe jak się czuje człowiek odpowiedzialny za storpedowanie pomysłu sprowadzenia Baszczyńskiego ( Baszczu w Polonii W. zarabia 100Tyś Euro mniej niż Lamey u nas ) . Czy może spać po nocach?

A na Małego tak nie szczekajcie, jeszcze wam zamknie usta swoimi golami .
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Stary 18.02.2012, 22:35
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Zazwyczaj przy zmianie marny kopacz podchodzi do trenera podaje rękę dziękując za możliwość gry w ważnym meczu czy chociażby za to, że nie został zdjęty 15 sekund po tym jak się ośmieszył kopiąc piłkę jak amator.
No to chyba więcej widziałem meczów.
Takich sytuacji że piłkarz przy zmianie nie podawał ręki trenerowi i schodził od razu do szatni widziałem z 100 w ostatnich miesiącach. Łacznie w lidze Angielskiej gdzie grają profesjonaliści.
Ostatnio edytowane przez CH. : 18.02.2012 o godz. 22:40.
Odpowiedz cytując
zajacek
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 18.02.2012, 22:36
Małecki bezczelnie gra na Webstera.
W maju powie, że kocha Wisłę, ale mu nie dają grać i musi zmienić klub, choć okrutnie nie chce...
Krzyż na drogę
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 18.02.2012, 22:37
No, to już koniec tego bufona na R22.
Pytanie tylko czy Wisełka sprzeda go komuś czy Mały odejdzie korzystając z prawa Webstera.
Ja obstawiam drugą opcję.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Stary 18.02.2012, 22:38
No to chyba więcej widziałem meczów.
Takich sytuacji że piłkarz przy zmianie nie podawał ręki trenerowi i schodził od razu do szatni widziałem z 100 w ostatnich miesiącach.
Walą mnie inne mecze. Ja oczekuję szacunku dla naszego trenera. Messi może się nawet zesrać na Guardiolę, Ronaldo naszczać na Murinho a Patejuk opluć kogoś tam kto trenuje Podbeskidzie. Nasz piłkarz ma szanować naszego trenera zwłaszcza, że to jest akurat ten konkretny trener czyli Kazek Moskal!
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 18.02.2012, 22:40
W klubie dziwne rzeczy się dzieją, tak samo z Maleckim i Bóg jeden wie kto pociąga za sznurki w tej sprawie. Kiedyś, po latach możemy poznamy prawdę o wielu sprawach.

Wcześniej na jaw wyjdzie objawiona prawda smoleńska.
Odpowiedz cytując
Enek
Junior Member

Od: 02.2012

Stary 18.02.2012, 22:43
Nie podoba mi się to jak teraz o nim mówicie. Gdy było dobrze słyszałem tylko Małecki do kadry, Małecki mistrz. Okej przegiął można mu zamykać drogę, ale nie można teraz wygadywać głupot takich jak np. to, że Małecki wcale nie kocha Wisły, że tatuaż nie załatwi sprawy. Patryk obrywa na każdym stadionie za to, iż kocha Wisłę na dobre i na złe. Fakt zbyt inteligentny to on nie jest, też uważam, że jego czas powoli się kończy - miarka się przebrała, ale nie można pisać, że cały czas lamił, bo tak nie było i każdy dobrze o tym wie.
Odpowiedz cytując
szachmat
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 18.02.2012, 22:49
Ty tak na serio? Ty masz 26 lat dopiero i Ty się za starszyzne uważasz? W SKWK są ludzie którzy 26 to mają lat przejechane za Wisłą po całej Polsce.

Schodził i kopnął to jest fakt. Nie podał ręki to jest fakt. Nie przechodził obok Moskala, poszedł prosto do szatni. Więc nie to że go z premedytacją ominął tylko nawet tam nie skręcał. Słownie przynajmniej publicznie nigdzie nie było jazdy na trenera.

Dziś ochalik wychodzi i mówi to co mówi. Powodu nie podano, nie podano czy on w klubie był czy go nie było. Nie przyszedł pogadać z Moskalem czy nie przyszedł do klub, a to jest bardzo ważne w rozaptrywaniu tej sprawy. Przynajmniej dla mnie, ale jak widać rzucono mięso armatnie, tutaj już fajnie sobie szarpią po kolei, po kawałeczku.

Lożo szyderców, stary sektorze A, B. Koneserzy futbolu. Jechaliście jak z kupą gnoju z Brożkami, z Baszczyńskim, Głowackim, Frankowskim, Żurawskim a pewnie i kilkoma tuzinami innych graczy. Teraz to samo jest z Małeckim. Czy tamci nie dali rady gdzie indziej, czy żałowali odejścia? Fajnie sobie konto wypełnili, sentyment do sektora C im pozstał na długie lata. Każdy z nich dochodził w pewnym momencie do wniosku, .......ę odchodzę. Myślę że Patryk jest w tej samej sytuacji i ma rację. Czas wysiadać, szczególnie że koń jedzie na oślep, woźnica pijany a wóz na zaciągniętym hamulcu.

No i dobra akcja reklamowa, jego już nie ma, możesz wracać, kiełbaski czekają
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów