|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Ten Lamey odbiegając od tego ile zarabia i jaką formę prezentuje zapewnił nam wygraną nad Litexem i dalszy udział w PP.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Mam wrazenie ze najwieksi obroncy Patryka nie tak dawno spiewali "..nierusz Kazika..". Dzisiaj uznaja kazda wymowke byle tylko usprawiedliwic jego zachowanie wobec trenera.
Moskal w Wisle gral w czasach kiedy pilkarzom moglo na "pampersy" brakowac i jakos nie bylo takich zachowan. Jak Patryk jest nadpobudliwy albo ma ADHD powinien szukac porady u specjalisty i to jak najszybciej, ale chyba w innym juz klubie. |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
a słyszałeś by wysyłał swoich własnych kibiców na stadion znienawidzonego rywala bo po meczu gdzie dużyna dała dupy gwizdali |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Nie bardzo rozumiem albo Ty nie przeczytałeś co napisałem
Cytat:
Ostatnio edytowane przez CH. : 18.02.2012 o godz. 23:20.
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Popatrzcie sobie na Kubę Błaszczykowskiego - jaki ma charakter, jak podchodzi do swojej pracy, do kibiców, klubów w których grał/gra.... i popatrzcie gdzie teraz gra...
Popatrzcie sobie na Patryka Małeckiego - jaki ma charakter, jak podchodzi do swojej pracy, do kibiców, klubów w których grał/gra.... i popatrzcie gdzie ciągle gra... Patryk ma problem... frustracja wychodzi razem ze słomą z butów i powoduje kiepską atmosferę, zero szacunku, dla klubu, dla Trenera Legendy... dla kibiców, którzy byli z Wisłą zanim Patryk jeszcze piłkę umiał prosto kopać... Kuba też miał problem w klubie, nawet się do meczowej 18 nie mieścił. Płakał? frustrował się? wyżywał się medialnie? Zacisnął zęby i walczy... z jakim skutkiem widać... Reasumując moje subiektywne odczucia, piłkarze z charakterem takim jak Patryk Małecki kariery nie zrobią... ![]()
... dobra strona tego wydarzenia to fakt, że mamy już wakacje...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Małecki bezczelnie gra na Webstera.
W maju powie, że kocha Wisłę, ale mu nie dają grać i musi zmienić klub, choć okrutnie nie chce... Krzyż na drogę nawet jesli by tak bylo - to po raz kolejny nieudolnosc naszych dzialacz ze zamiast sprzedac go i cokolwiek zarobic robia wokol niego taka szopke .... NIE MA LUDZI NIEZASTAPIONYCH ..... jesli patryk odejdzie to szkoda jedynie ze Wisla nic nie zarobi na tym ....choc z drugiej strony .... czy nawet jakby cos zarobilaby to wwydalaby na transfery > |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Tak to zabrzmiało jakbyś z Wisły robił wiejski klubik.Popatrzcie gdzie gra.. w jakiejś gównianej Wiśle, a gdzie Błaszczykowski, w wielkiej Borussi. A Małecki przeciez nie chciał wyjezdzać, są tacy którzy chcą grac cała karierę w jednym klubie, to zle? Bo chyba nie sądziśz że nie było propozycji dla niego z innych klubów.
Ostatnio edytowane przez CH. : 18.02.2012 o godz. 23:28.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
To chodzi o to ze tak naprawde panem Maleckim nikt nie jest zainteresowany. Za darmo/webster pewnie sie ktos znajdzie. Jakos nie widac zeby tak wysmienity zawodnik mial dziesiatki ofert transferowych. Rybusa popchneli do Rosji za 2.5 mln jego to pewnie nikt nawet za 0.5 nie wezmie.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Problem w tym że gwizdy były po meczu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
A kto zaplaci za goscia, ktory nie ma techniki, nie ma szybkosci i strzela z 30 metrow i na 10 strzalow w bramke trafia jeden?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Problem w tym, że to nie jest pierwszy wyskok Małeckiego.Lubię go ale, już wystarczy jego zachowania podziękować mu i sprzedać bez żalu.Zresztą nie wiem czy kibice przypadkiem na ostatnim meczu się nie odwrócili bo nie słyszałem, aby go godnie pożegnali nasi kibice( może nie słyszałem w tv)
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Kolejny słaby numer Małego. Szczerze mam nadzieję, że już ostatni w Wiśle. Niech spada.
Nie będzie mi żal jak za kilka lat będzie grał za zupę gdzieś w drugiej lidze - człowiek dostał w życiu więcej szans niż połowa dzieciaków z małych miasteczek. Wszystkie zmarnował, nie uczy się na własnych błędach, teraz zrobił focha jak jedenastolatka i obraził trenera Moskala. A kto nie szanuje Moskala, niech z Wisły w... ![]()
Kto nie szanuje Moskala ten z Wisły w...
|
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Ile mozna tolerować takie zachowanie
1. za Kasperczaka w sparingu z Hannoverem 2. za Maaskanta też coś było 3. obecna sytuacja Ile mozna głaskać piłkarza. Czy to, że publicznie wyznaje przywiązanie do Wisły ze wszystkiego go rozgrzesza W tej sytuacji liczę na decyzję Moskala. Męską, mądrą i co najważniejsze wiążącą decyzję jaka by ona nie była. To tyle ode mnie. Niech zdecyduje Kaziu czy chce mieć takiego zawodnika czy nie. Jedno przynajmniej dla mnie) jest pewne, Wisła będzie istniała i bez Małeckiego, a wszelkie ewentualne protesty kibiców jeśliby takie miały miejsce, będą dla mnie niezrozumiałe. |
|
|
|
Member
Od: 06.2003
Offline |
|
![]()
... dobra strona tego wydarzenia to fakt, że mamy już wakacje...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Zawsze broniłem Małeckiego ale teraz przegiął i nawet nie tym co zrobił na boisku no bo rozumiem,że złość i w ogóle ale powinien dzień później przyjść do trenera przeprosić,a on ma to w dupie.. Drugi Totti czy Di Canio to on nie będzie,jeśli chodzi o bycie symbolem Wisły,Szczególnie za wyskok do Kazka
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Przydałoby się wykorzystać sytuację, że okienko w Rosji i gdzieś tam jeszcze jest ciągle otwarte i pogonić tego... Małeckiego. Terek skupuje Polaków, może akurat skusiliby się też na naszego skrzydłowego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Przywiązanie Małeckiego do Wisły to głównie gadka i parę tatuaży, jak widać niektórym to wystarcza. Szkoda, że za tym nie idzie jego postawa, typowy gość który dużo gada mało robi, a jak zrobi i nie wyjdzie to wszyscy winni tylko nie on.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No właśnie. Teraz mam wątpliwości, czy to nie jest pod publiczkę? Przywiązanie do klubu trzeba pokazać tylko i wyłącznie na boisku walką, zaangażowaniem i na pewno szacunkiem do takiego oddanego Wiślaka - trenera, jakim jest Kaziu Moskal. Oj Mały Mały...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Moskal Kazimierz ,nie rusz Kazika bo zginiesz
![]()
"W Wiśle Kraków nikt i nic nie jest ważniejszy niż klub"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ja myślę że najlepsze co może być w tej chwili dla Małego to transfer za granicę do jakiegoś wy....owa jak Grosicki. Tam nie będzie myślał że jest drugi po Bogu i nie do ruszenia bo trzyma z kibicami. Nikt tam nie będzie tolerował jakichkolwiek jego wybryków. Będzie się po prostu musiał skoncentrować na dobrej grze. I albo to wykorzysta i jeszcze zrobi karierę na miarę swego talentu, albo zostanie tu i ciągle będzie szpanował 1 dobrym rajdem na 30 strat.
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wiem dlaczego niektórzy ludzie traktują Małeckiego jak największego Wiślaka od czasów Reymana. Powiem tak: Mączyński, Kowalski, Kmiecik, Iwan, Juszczyk (tacy mi przychodzą do głowy, na szybko). Ich w Krakowie nie ma, mimo tego, że są Wiślakami i to naprawdę wychowanymi po Wiślacku. Dlaczego niby Małecki miałby być traktowany na innych warunkach, niż wychowankowie, dzieciaki wielkich Wiślaków?
![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Ja nie wiem w jakim celu dyskutujecie z obroncami Patryczka? Przeciez jasno daja do zrozumienia, ze zakochani sa w pilkarzu, a nie w klubie i to jest zasadnicza roznica. Dla nich ten chlopaczek moze nie szanowac klubu i moze pluc(w przenosni, dla malo domyslnych) na trenera, byle by sobie tautowal cialo i chodzil na trybuny.
Nie zdziwie sie, jesli niedlugo bedzie calowal eLke...bo w koncu tam dostanie wieksze pieniazki, a Skorza jest zakochany w tym kopaczu. |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ja bym raczej wywalil Basalaja za brak reakcji na kolejne gwiazdowanie Maleckiego. W normalnym zachodnim klubie taki zawodnik bylby juz dawno wytransferowany albo przynajmniej przeniesiony na pol roku do drugiej druzyny.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
"Nie zdziwie sie, jesli niedlugo bedzie calowal eLke...bo w koncu tam dostanie wieksze pieniazki, a Skorza jest zakochany w tym kopaczu."
Po tym co wyprawia miałem tą samą refleksję. Poza tym tłumaczenie go młodym wiekiem to lekka przesada (24 lata). Dlaczego nie chcą mu dać wielkiej kasy? Bo to RYZYKOWNA INWESTYCJA. Ot co. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
No tak, tylko trzeba pamiętać, że sam Małecki może nie zgodzić się na transfer nie dogadując się z Ruskimi czy z kimś tam. Aczkolwiek, to chyba jedyne sensowne rozwiązanie, za dużo już jego wybryków.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Nie zgodzić się może. Wtedy Kaziu może założyć "mały klubik Małego"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Jak się nie zgodzi, to Młoda Ekstraklasa do końca sezonu i tyle. Małecki i tak nic nie wnosi, rozumiem, jakby to był pierwszy tego typu wybryk, ale tak niestety nie jest. "Pałka się przegła", temu panu już dziękujemy. A jeśli ZNOWU nic nie zrobią Patrykowi za jego zachowanie, to naprawdę będzie fatalnie świadczyło o zarządzaniu w Wiśle. Ileż można.
Swoją drogą szkoda, że zamiast Małeckiego, do Lubina nie jedzie żaden z zawodników z Młodej Ekstraklasy. Chyba naprawdę źle musi być z tymi naszymi juniorami...
Ostatnio edytowane przez ChG : 19.02.2012 o godz. 09:37.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|