The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.02.2012, 18:08
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Różni się tym, że wg przepisów UEFA nieodgwizdany spalony przez sędziego jest błędem, a nieodgwizdany stykowy spalony przez arbitra błędem nie jest (błędem też nie byłoby to, gdyby sędzia stykowego spalonego odgwizdał. Chodzi tu o to, że jak sędzia jest pewny stykowego spalonego i go wyłapie to ok, ale jak nie jest pewny to ma preferować drużynę atakującą w takiej sytuacji).
Prościej wyjaśnić już się nie da.
Byłbym wdzięczny za wskazanie który punkt przepisów UEFA stanowi w ten sposób. Bo moim zdaniem to kolego duby smalone opowiadasz.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 18.02.2012, 18:43
Sędziowie gwiżdżą pod Śląsk...
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 18.02.2012, 18:45
Ej czy mi się wydaję, czy kibice Śląska są obok kibiców Ruchu, tak samo zresztą jak flagi?

ps: nie dopatrujcie się jakiś głupot, tylko poważnie się zastanawiam.

Odpowiedz cytując
zizou
Member

Od: 06.2011

Stary 18.02.2012, 18:46
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Sędziowie gwiżdżą pod Śląsk...
Delikatnie napisane... żółta zamiast czerwonej, gol ze spalonego, praktycznie każda stykowa sytuacja dla wrocławian. Mistrz już został "wybrany"?

A tak serio - miałem nadzieję na obejrzenie ciekawego meczu na koniec dnia, ale na razie tylko rozczarowanie i zniesmaczenie
Ostatnio edytowane przez zizou : 18.02.2012 o godz. 18:54.
"Zastanów się dwa razy zanim powiesz coś głupiego. Lepiej utrzymywać innych w niewiedzy niż od razu dać im pewność".
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 18.02.2012, 18:47
Dean napisał(a):Wyświetl post
Ej czy mi się wydaję, czy kibice Śląska są obok kibiców Ruchu, tak samo zresztą jak flagi?

ps: nie dopatrujcie się jakiś głupot, tylko poważnie się zastanawiam.
tak ponoć mieli usiąść, bo generalnie sektor gości z tego co kojarzę, na Miejskim jest ... nieczynny. i nie ma zorganizowanych wyjazdów..
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 18.02.2012, 18:50
No to juz wiadomo na co poszla kasa Solorza...
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 18.02.2012, 18:52
Następnym razem Śląsk oberwie. Tacy sędziowie.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 18.02.2012, 18:54
Ładny mecz we Wrocławiu. W drugiej połowie jeszcze dużo może się zdarzyć, bo Ruch ładnie gra.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 18.02.2012, 19:06
Skandaliczne to sędziowanie na razie, a widzę 3 minuty drugiej połowy.

Ruch gra naprawdę super Mogą namieszać w tym sezonie jeszcze.
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 18.02.2012 o godz. 19:12.
Odpowiedz cytując
zizou
Member

Od: 06.2011

Stary 18.02.2012, 19:18
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Skandaliczne to sędziowanie na razie, a widzę 3 minuty drugiej połowy.

Ruch gra naprawdę super Mogą namieszać w tym sezonie jeszcze.
No nieźle pogrywają niebiescy - będą ciężkim przeciwnikiem, jeśli utrzymają zbliżoną formę przez całą rundę.
A Śląsk - chyba mentalnie zostali w szatni i za parę minut się obudzą, bo nie chce mi się wierzyć ze są tak fatalnie przygotowani fizycznie - od początku drugiej połówki stoją, a nie grają.
"Zastanów się dwa razy zanim powiesz coś głupiego. Lepiej utrzymywać innych w niewiedzy niż od razu dać im pewność".
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 18.02.2012, 19:20
Brawoi Śląsk.Jeszcze 2 bramki, to może zamkną się niektórzy, którzy robią tu nam tylko wioche

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 18.02.2012, 19:28
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Brawoi Śląsk.Jeszcze 2 bramki, to może zamkną się niektórzy, którzy robią tu nam tylko wioche
Tym razem spalonego nie widziałeś?
W Warszawie są tylko kibice Legii i JW:
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 18.02.2012, 19:29
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
A niech strzelą i 4, ale prawidłowo

Wam też coś transmisja nie działa?
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 18.02.2012, 19:40
Matko Bosko Przenajswietsza, jesli ten Slask zostanie mistrzem to bedzie to najslabszy mistrz od czasow Zaglebia Lubin. Slask jest liderem bo jest solidny, czyli nie przegrywa z ogorkami. Tylko tyle. Jak na moje to ten zespol jest dwie klasy gorszy od Legii, Wisly i... Polonii. Tzn. w momencie gdy te trzy zespoly graja na 100%. to z zadnym z nich Slask nie ma zadnych szans. Pewnie do tego grona dolaczylby jeszcze Lech, ale to... pod warunkiem ze zatrudni trenera a nie Bakera
Ja wiem ze liga europejska to inna motywacja, ale... porownywac czwartkowa gre Wisly do gry dzisiejszego Slaska, to tak jak porownywac dzisiejsza Benfice do dzisiejszego Sportingu Lizbona. Przepasc i kilometr przestrzeni...
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 18.02.2012, 19:46
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
Matko Bosko Przenajswietsza, jesli ten Slask zostanie mistrzem to bedzie to najslabszy mistrz od czasow Zaglebia Lubin. Slask jest liderem bo jest solidny, czyli nie przegrywa z ogorkami. Tylko tyle. Jak na moje to ten zespol jest dwie klasy gorszy od Legii, Wisly i... Polonii. Tzn. w momencie gdy te trzy zespoly graja na 100%. to z zadnym z nich Slask nie ma zadnych szans. Pewnie do tego grona dolaczylby jeszcze Lech, ale to... pod warunkiem ze zatrudni trenera a nie Bakera
Ja wiem ze liga europejska to inna motywacja, ale... porownywac czwartkowa gre Wisly do gry dzisiejszego Slaska, to tak jak porownywac dzisiejsza Benfice do dzisiejszego Sportingu Lizbona. Przepasc i kilometr przestrzeni...
poczekajmy z ocenami do jutra,zobaczymy czy Legia i Wisła udowodnią czwartkowe formy
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 18.02.2012, 19:52
Kolejka od Legię, Wisłę i Disco.
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 18.02.2012, 19:52
Śląsk remis. Jutro BEZWZGLĘDNIE wygrać z Lubinem !
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 18.02.2012, 19:53
Slaska przegrywa .....no to zaraz zacznie sie nadymanie i bufonada warszawskich napinaczy
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 18.02.2012, 19:55
A może krakowskich? Przecież nie ukrywajcie, że tak samo jak Legię ten ten wynik satysfakcjonuje Wisłę.
Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Od: 04.2006

gizmowisla napisał(a):Wyświetl post
Slaska przegrywa .....no to zaraz zacznie sie nadymanie i bufonada warszawskich napinaczy
Sląsk remisuje. Nadymanie zacznie się ewentualnie za tydzień, w zależności od wyniku
PS. Za tydzień się okaże, czy to Śląsk jest słaby, czy Ruch dobry. Dziś Ruch powinien ten mecz wygrać, był o wiele lepszy od wrocławian.
W Warszawie są tylko kibice Legii i JW:
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Byłbym wdzięczny za wskazanie który punkt przepisów UEFA stanowi w ten sposób. Bo moim zdaniem to kolego duby smalone opowiadasz.
Chodziło mi o wytyczne, nie wiem czemu napisałem przepis. Nie zmienia to faktu, że sama UEFA daje takie wytyczne, że w razie wątpliwości lepiej puścić grę niż ją zatrzymać.

Nie wiem gdzie Ty się uchowałeś przez kilka ostatnich lat, przecież wszędzie o tym mówiono (odnośnie stykowych spalonych i wątpliwości względem nich). Tak jak napisałem, jeśli sędzia w stykowym spalonym nie jest pewny, to UEFA zaleca puszczenie gry (ale jeśli odgwiżdże stykowego spalonego to oczywiście problemu nie ma, bo go wyłapał. Jednak błędem sędziego też nie będzie, jeśli puści stykowego spalonego).

Cytat:
Program rozwoju sędziów UEFA 2002
Drugie Seminarium dla sędziów asystentów, 1-3 wrzesień 2002

SPALONY

2. Jeżeli sędzia asystent nie jest całkowicie przekonany o tym, iż naruszono przepis o spalonym, nie powinien on podnosić chorągiewki (w wypadku wątpliwości korzyść przyznajemy drużynie atakującej).
Tu właśnie chodzi o tę wątpliwość. Sytuacja w meczu Legii była stykowa, więc sędzia mógł (nie musiał, ale mógł) puścić akcję i wg UEFA nie jest to błąd.
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 18.02.2012, 19:59
No i nie spełniło się pobożne życzenia Lenczyka:"Daj Boże, abyśmy dwa pierwsze mecze przegrali"
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
Seb@.
Member

Stary 18.02.2012, 20:05
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Tu właśnie chodzi o tę wątpliwość. Sytuacja w meczu Legii była stykowa, więc sędzia mógł (nie musiał, ale mógł) puścić akcję i wg UEFA nie jest to błąd.
Wg UEFA to jest blad bo przepis o spalonym jes jednoznaczny. Tam nie ma zadne jakby, gdyby albo moze, spalony albo jest albo go niema.
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 18.02.2012, 20:07
emj10 napisał(a):Wyświetl post
A może krakowskich? Przecież nie ukrywajcie, że tak samo jak Legię ten ten wynik satysfakcjonuje Wisłę.
Satysfakcjonuje, z tym, że jeśli Śląsk by wygrał to wcale byśmy nie płakali, życzymy im jak najlepiej, ale wiadomo, że remis Śląska jest nam na rękę. I wydaje mi się, że bardziej cieszymy się z tego, że jutro mamy okazję Lecha w tabeli przegonić.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 18.02.2012, 20:09
Seb@ nie wiem czego Ty nie rozumiesz w tym zaleceniu UEFA. Skoro sama UEFA daje wytyczne zalecające, żeby w stykowym spalonym lepiej puścić grę niż ją zatrzymać, gdy sędzia ma wątpliwość, to ja nie wiem jak to Ci lepiej wyjaśnić. Ale dłużej już mi się nie chce tłumaczyć. Poczekam na mecz gdzie Wisła strzeli gola ze stykowego spalonego i wtedy poczytam głosy tych, którzy tak upierają się przy swoim stanowisku, które jest sprzeczne z wytycznymi UEFA.

Śląsk tak kaleczył, że aż szkoda słów na ich grę.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 18.02.2012, 20:10
....a szefie
Ale to jest sytuacja stykowa?Po co prowokujesz?

Tego nie powinno się uznac i tyle.I koniec tematu

Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 18.02.2012, 20:14
Tak zatrzymaj stop klatkę jeszcze później . Dałeś ch**ową jakość, ale widać gdzie tam jest piłka, piłkarz Legii nie ma już z nią kontaktu, a w tym czasie Wolski na biegu trochę przebiegł. A no i ta perspektywa, która była hejtowana w innym ujęciu .
Wg zaleceń UEFA to powinno się uzna. Koniec tematu.
Odpowiedz cytując
danpe_
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.02.2012, 20:15
Ciekawie się wiosna zaczyna.
Śląsk - dobrze grał, ale tylko dobrze. Za to Ruch zaskakuje na plus.
Spodziewałem się, że Lech pojedzie z Bełchatowem, dobrze, że u buków nie stawiam kasy, bo stawiałem również na Widzew.

Tylko szkoda, że Lechia żydków nie obiła, tylko remis.

Pobożne życzenie mam, aby jutro Wisła wygrała, a Legia zmoczyła.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 18.02.2012, 20:18

Dobra ....a.Tam gdzie jest strzałka to wystaje biały kret z ziemi.

Co do Śląska.W 2 połowie przestał kompletnie grać.Albo jakieś zmęczenie, albo presja.Nie wiem.Źle to w każdym bądź razie wyglądało.Może jutro Legia przegra, a my wygramy.Wisła i tak raczej Śląska niedogoni.

Odpowiedz cytując
Emenems81
Banita

Od: 07.2010

Stary 18.02.2012, 20:25
Spuszczacie się nad tym spalonym, jak nie wiem co, a nawet na forum Sportingu ich kibice piszą, że nawet jeśli był to na tyle minimalny, że bramka powinna zostać uznana, więc nie wiem o co Wam chodzi.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów