The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.02.2012, 02:03
Kolejna "dziwna" dyskusja...zawodnikow ofensywnych rozlicza sie z asyst i bramek. 10 pkt straty do lidera wzielo sie z zenujacej postawy Maleckiego(9 spotkan - 0 goli i 0 asyst), Meliksona(7 spotkan - 0 goli i 0 asyst), Kirma(15 spotkan - 2 gole i 3 asysty) i Ilieva(17 spotkan - 0 goli i 2 asysty). Niektorzy lubia zaklamywac rzeczywistosc, ale takie sa fakty. Nie mowimy o poprzednim sezonie, a obecnym, a pod tym katem jest on poprostu tragiczny dla naszych pilkarzy. Rybus, Radovic czy Ljuboja ze swoja forma sa daleko w przodzie...oby nasi sie wzieli w garsc i przypomnieli sobie, jak gra sie w pilke.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 08.02.2012, 08:17
filemon napisał(a):Wyświetl post
Włączę się ostatni raz.
1. Jak już porównujesz to podaj ilość meczów, w których zanotowali takie staty.
2. Melikson grał połowę sezonu, przyszedł zimą
3. Nie jestem zwolennikiem porównywania dwóch różnych okresów w życiach piłkarzy, ale niech będzie. W skrajnych sytuacjach może dojść do porównania sezonu konia Zieńczuka z czyimkolwiek innym
A kto powiedział, że liczył tylko okres gry w Wiśle? U nas nie strzelił na wiosne 8 bramek więc od razu widać, że liczył również okres gry w Beer Szewie.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 08.02.2012, 18:32
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
A kto powiedział, że liczył tylko okres gry w Wiśle? U nas nie strzelił na wiosne 8 bramek więc od razu widać, że liczył również okres gry w Beer Szewie.
Jak można to porównywać do Radovicia, który grał w jednym klubie, w jednej lidze przez ten cały czas?!
Gdyby Radović poszedł do np. Wigan to spadłyby mu statystyki, zaś z kolei gdyby przyszedł do nas Messi to statystyki by miał niemożliwe do pobicia. Ponadto polecam termin "aklimatyzacja".

nie załamuj mnie...
myślałem, że nie strzelę ignorem, ale tych bezrozumnych bzdur jakie wypisujesz już się nie da czytać. To nie jest kwestia bycia wykształconym czy posiadania dostępu do specjalnych danych. To jest kwestia myślenia. Włącz je, bo razi niczym innym jak głupotą. Dołączasz do elitarnego grona pokemonów i innych pt "Chciałbym żeby Wisła spadła z ligi".
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.02.2012, 11:34
Legia w super formie
http://legia.net/wiadomosci,45472-sp...1:0,_2:0).html
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 11.02.2012, 11:36
Za moment odejdzie Rybus i stracimy ze 20% siły ofensywnej.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 11.02.2012, 14:16
Kadrę Turkmenistanu i juniorów APOELu czy AELu też rozbiliśmy.

Bez jaj - żadne wyznaczniki.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 11.02.2012, 15:17
dokładnie co to za wyznacznik rozbić ŁKS który ma kolejnego już trenera w ciąu okresu przygotowawcego, piłkarze nie wiedzą co dalej, wszystko leży. wszystko zweryfikuje liga i liga eu a jak coś to przecież zawsze mozna powiedziec " liga będzie ciekawsza"
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 11.02.2012, 15:46
Grając trzy razy po 45 minut z ŁKSem to nie sztuka wbić pięć bramek Nie traktowałabym takiego meczu jako wyznacznik siły ofensywnej. Ten sparing miał raczej na celu utrzymać legionistów w rytmie meczowym (o ile o czymś takim możemy mówić w przerwie między rundami) i może przećwiczyć jakieś warianty przed Sportingiem...
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 11.02.2012, 16:07
filemon napisał(a):Wyświetl post
Jak można to porównywać do Radovicia, który grał w jednym klubie, w jednej lidze przez ten cały czas?!
Gdyby Radović poszedł do np. Wigan to spadłyby mu statystyki, zaś z kolei gdyby przyszedł do nas Messi to statystyki by miał niemożliwe do pobicia. Ponadto polecam termin "aklimatyzacja".

nie załamuj mnie...
myślałem, że nie strzelę ignorem, ale tych bezrozumnych bzdur jakie wypisujesz już się nie da czytać. To nie jest kwestia bycia wykształconym czy posiadania dostępu do specjalnych danych. To jest kwestia myślenia. Włącz je, bo razi niczym innym jak głupotą. Dołączasz do elitarnego grona pokemonów i innych pt "Chciałbym żeby Wisła spadła z ligi".
Myślenie to nie tylko kwestia kombinowania jak dobrać odpowiednie kryteria żeby zawsze wyszło że Wiślacy są lepsi.

Ponadto zakończmy ten temat bo tylko potrafisz rozmywać temat pięknymi sloganami jaki ty to masz oświecony rozum, który potrafi pięknie analizować wszystkie dane.

PS. Szkoda, że nie odpowiedziałeś na pytanie kto jest lepszym piłkarzem według Ciebie. Biton czy Ronaldo. To mogłoby być ciekawe.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 12.02.2012, 22:36
arka trzyma poziom

Cytat:
Pseudokibice Arki Gdynia zaatakowali rodziców małych piłkarzy Lechii Gdańsk. Do incydentu doszło w czasie ogólnopolskiego turnieju Jedynka Reda Cup odbywającego się w Redzie. Grupa nastolatków zaatakowała rodziców dzieci uczestniczących w rozgrywkach. Wznosząc okrzyki, że są kibicami Arki Gdynia - zabrali rodzicom szaliki Lechii Gdańsk. Jeden z ojców został poturbowany - dowiedziało się Radio Gdańsk. Rzeczniczka wejherowskiej policji Anetta Potrykus potwierdza, że takie zdarzenie miało miejsce. Na salę, gdzie grali w piłkę 8-latkowie wtargnęła ok. 10-osobowa grupa 15,16-latków. Zabrali szaliki rodzicom dzieci i na jednym z mężczyzn dokonali rozboju. Policja ustala kto brał udział w zdarzeniu.
Turniej Jedynka Reda Cup 2012 to dwudniowy ogólnopolski turniej halowy. Do Redy przyjechali przedstawiciele rocznika 2003 i młodszych. W dwudniowych rozgrywkach wzięli udział mali przedstawiciele Arki Gdynia, Lechii Gdańsk, Jagiellonii Białystok, Warty Poznań czy Chemika Bydgoszcz.
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 13.02.2012, 22:10
Niemcy będą transmitować mecze T-ME:
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,77154,t...wiadomosc.html

Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 13.02.2012, 23:53
kornd napisał(a):Wyświetl post

O zesz zapewnili sobie sado-maso w czystej postaci.

Nie sadzilem ze nasza "Ekstra" Klasa moze kogokolwiek pasjonowac z wyjatkiem nas .
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 14.02.2012, 17:21
Ten kanał prócz Serie A nie ma nic(z piłki nożnej), i 20% i praw to nasza liga, szukają tanio, zresztą jesteśmy gosp. Euro więc chcą porównań jak daleko jesteśmy za nimi
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 14.02.2012, 17:55
kornd napisał(a):Wyświetl post
Rzeź się rozwija
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 14.02.2012, 19:56
Cytat:
Do wtorkowego popołudnia zakupionych zostało około 24 tys. biletów.
Na Legii.

Nie mam żadnych wątpliwości, że gdyby i u nas była możliwość sprzedaży internetowej, biletów na dzień dzisiejszy wykupionych byłoby conajmniej tyle ile na Legii.

A jeszcze przy marketingu a la SKWK komplet murowany.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 14.02.2012, 20:02
Grzadq napisał(a):Wyświetl post
Na Legii.

Nie mam żadnych wątpliwości, że gdyby i u nas była możliwość sprzedaży internetowej, biletów na dzień dzisiejszy wykupionych byłoby conajmniej tyle ile na Legii.

A jeszcze przy marketingu a la SKWK komplet murowany.
No, to ja tu mam wątpliwości. Mogę nie mieć, że sprzedano by więcej niż w tradycyjnej formie - ale w tym mam.

Ile u Was poszło?
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 14.02.2012, 20:13
0 22 napisał(a):Wyświetl post
No, to ja tu mam wątpliwości. Mogę nie mieć, że sprzedano by więcej niż w tradycyjnej formie - ale w tym mam.

Ile u Was poszło?
Coś koło 20 tys pewnie na tą chwilę. Było sprzedanych ok 17, kolejki cały czas były, więc myślę, że tyle pękło.

Tez nie wydaje mi się, że dzięki sprzedaży internetowej zostałoby sprzedanych dodatkowych kilka tysięcy wejściówek.

Może tysiąc biletów...ale nie więcej. Wielu ludzi, którzy korzystaliby z tej sprzedaży, to Ci, którzy kupują w tradycjny sposób, ale dla wygody kupowaliby przez neta. Tych, którzy przez to na mecze nie jeżdzą, bo nie mogą kupić biletu przez internet jest naprawdę niewielu.

Pamiętam czasy, gdy na stadion wchodziło 9 tys, nie było sprzedaży internetowej i jeździło się kilka godzin przed meczem, żeby bilet kupić. Jak się chce, to zawsze się znajdzie sposób.

Dla mnie cała ta afera jest mocno wyolbrzymiona. Oczywiscie, sprzedaż internetowa powinna być, ale nie jest to czynnik kluczowy i decydujący o takiej a nie innej frekwencji. Nie popadajmy w skrajności.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 14.02.2012, 20:27
Cytat:
Pamiętam czasy, gdy na stadion wchodziło 9 tys, nie było sprzedaży internetowej i jeździło się kilka godzin przed meczem, żeby bilet kupić. Jak się chce, to zawsze się znajdzie sposób.
Czasy się zmieniły, stadion się zmienił. Osobiście teraz większość zakupów oprócz jabłuszek kupuje przez internet. Taki jest standard. A dla ludzi którzy mieszkają za Krakowem wycieczka specjalnie po bilet jest a. czasochłonna b. droga.

Już o żałosnym marketingu nie wspominając. Ale to szeroki temat.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Stary 14.02.2012, 20:35
^^^ i myślisz, że nagle dzięki temu frekwencja skoczy o 4-5 tysięcy?

Dla mnie to czyste s-f.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 14.02.2012, 22:05
ja myślę że o te +/- 2 tysiące by wzrosła. Po za tym weźcie pod uwagę że u nas zejdzie jeszcze trochę biletów w dniu meczu a u legi dużo tych biletów sprzedanych nie będzie bo mają sprzedaż internetową i kto chciał bilet kupić z po za warszawy to raczej już go kupił. liczę na minimum 24 tysiące
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 15.02.2012, 01:25
Proud napisał(a):Wyświetl post
^^^ i myślisz, że nagle dzięki temu frekwencja skoczy o 4-5 tysięcy?

Dla mnie to czyste s-f.
Jestem na 100% przekonany, że bilety by zeszły o wiele wiele szybciej.
Masz kartę kibica, wybierasz miejsce na stadionie, robisz przelew i masz karnet/bilet- na wszelki wypadek drukujesz sobie potwierdzenie zakupu karnetu i bez stresu idziesz na stadion.Myslisz ze w dobie przelewów internetówych to nic nie znaczy?To, że w najpopulatniejszym Polskim klubie czegoś takiego nie ma jest dla mnie osobiscie skandalem.Nie zapominaj, że Wisła ma kibiców w całej Polsce, a nie każdemu chce się dymać do sklepu.W promieniu 100 km od Krakowa mieszka 8 mln ludzi, więc potencjał jest, a gdzie reszta?.
Próbkę swoich możliwości ABG zaprezentowała przy wyjeździe do Warszawy.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 15.02.2012 o godz. 01:32.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.02.2012, 13:49
Djurdjevic następcą Bakero
http://lech.przegladsportowy.pl/Pilk...159,1,720.html
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 15.02.2012, 14:04
Warto wspomnieć jeszcze o cenach biletów na spotkania w LE, bo to one w głównej mierze determinują frekwencję. U nas wprowadzili superkategorię na tę okoliczność
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 15.02.2012, 14:06
Co nie zmienia faktu, że jest już prawie komplet i te 27-28k na bank będzie.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Stary 15.02.2012, 15:22
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Jestem na 100% przekonany, że bilety by zeszły o wiele wiele szybciej.
Masz kartę kibica, wybierasz miejsce na stadionie, robisz przelew i masz karnet/bilet- na wszelki wypadek drukujesz sobie potwierdzenie zakupu karnetu i bez stresu idziesz na stadion.Myslisz ze w dobie przelewów internetówych to nic nie znaczy?To, że w najpopulatniejszym Polskim klubie czegoś takiego nie ma jest dla mnie osobiscie skandalem.Nie zapominaj, że Wisła ma kibiców w całej Polsce, a nie każdemu chce się dymać do sklepu.W promieniu 100 km od Krakowa mieszka 8 mln ludzi, więc potencjał jest, a gdzie reszta?.
Próbkę swoich możliwości ABG zaprezentowała przy wyjeździe do Warszawy.
Z wszystkim się zgodzę. Sam mieszkam ponad 130km od krk, więc oczywiscie sprzedaż internetowa byłaby ułatwieniem.

Jednak ostatnio problem z frekwencją wszyscy upatrują w braku sprzedaży on - line. A według mnie, nie jest to problem kluczowy. Moim zdaniem, jak komuś zależy to i tak znajdzie sposób by być na R22. Cały czas uważam, że nie przybędzie nam 4-5 tys stałych kibiców dzięki wprowadzeniu sprzedaży on - line.

Jestem za sprzedażą przez internet w 100%, ale jej brak to nie jest całe zło odpowiedzialne za niską frekwencję. A takie odnoszę ostatnio wrażenie, czytając to forum.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 16.02.2012, 14:14
Dokładnie.Ja wiem, że dla części kibiców jest to abstrakcją, ale naprawdę dużo osób ma w tej chwili problem z kasą, a zdanie typu - odmów sobie paru piw, naprawdę nie załatwia sprawy.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 16.02.2012, 21:45
filemon
Cytat:
Komorowski jest słabszy od Czekaja
No. No, to teraz moze sie nauczysz ze zawodnikow nie ocenia sie po 1 czy 2 meczach.
Czekaj moze byc lepszy od Komorowskiegom, ale to nie znaczy ze jest lepszy...

Tak wogole to szkoda. Gralismy niezle, naprawde to wygladalo obiecujaco. A teraz? Wielblad Nuneza, blad Czekaja i... na ten moment mamy duzo gorsza sytuacje niz Legia ktora zremisowala 2:2. Kijowo...
Ah, no i ten Gargula! Niebywaly dzien dla polskich druzyn. Zyro marnuje sam na sam. Ljuboja marnuje sam na sam. Gargula marnuje sam na sam. Panowie to nie ekstraklasa, tu nie wykorzystujesz, tu nie wygrywasz!
Odpowiedz cytując
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 16.02.2012, 22:24
porównując siłe ofensywna na stan dzisiejszy ( mecz naszej Wisełki trwa ) Legiii i Wisły - wyglądamy naprawde słabiej ... obym sie mylił, ale uważam że nie wzmacianie naszej druzyny to duzy błąd ... musimy gonic czołówkę a jak widać po meczu Legii - siła ofensywna plus Novo - będzie niezmiernie ciężko...
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 16.02.2012, 23:19
Dubi napisał(a):Wyświetl post
porównując siłe ofensywna na stan dzisiejszy ( mecz naszej Wisełki trwa ) Legiii i Wisły - wyglądamy naprawde słabiej ... obym sie mylił, ale uważam że nie wzmacianie naszej druzyny to duzy błąd ... musimy gonic czołówkę a jak widać po meczu Legii - siła ofensywna plus Novo - będzie niezmiernie ciężko...
Moim zdaniem wręcz odwrotnie jest. Mimo gry w "10" Wisła potrafiła grać do przodu. Była walka i ambicja a to jest najważniejsze. Jestem pozytywnie nastawiony do sezonu.

I nie ma co patrzeć na Legię po prostu Wisła niech gra swoje a będzie dobrze!
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 16.02.2012, 23:23
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
Wielblad Nuneza, blad Czekaja i... na ten moment mamy duzo gorsza sytuacje niz Legia ktora zremisowala 2:2. Kijowo...
A to dlaczego? Jak zremisujemy 2:2 na wyjeździe, to My mamy awans, a jak Legia 2:2 zremisuje - muszą grać dogrywkę.

Teoretycznie to my jesteśmy w lepszej sytuacji (mniejszy remis nam wystarczy), ale ta różnica jest tak minimalna, że jej nie ma. Czyli - jesteśmy w tej samej sytuacji.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów