The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.01.2012, 15:44
Dariook
Cytuje ciebie: "uszkodzenie mózgu", "upośledzona czynność", "beznadziejnym przypadkiem by każdy zrzumiall jak wielką masz usterke w mózgu", cóż ... jesteś całkowicie pozbawiony kultury osobistej, spokojnie można wręcz napisać o chamstwie i do tego nie potrafisz pisać po polsku, w sumie mi cię żal, bo po twoich postach wnioskuje też że masz pusto w głowie.

- kłamiesz , nigdzie nie napisałem że i tu cytuje ciebie PINOKIO: "żaden klub nie moze istnieć bez funkcjii d.sportowego", Ja napisałem co innego, a mianowicie i tu cytuje siebie :"otóż tak trener, jak i dyr. sportowy to norma tworząca normalny klub", czyli klub to może funkcjonować nawet i bez trenera, ale normą jest zatrudnianie tak trenera jak i dyr. sportowego.

- Apoel jest dobrą drużyna i przegrać z nimi to nie wstyd, a porównanie do Kopenhagi juz jest nietrafione, bo Cypryjczycy juz nie raz pokazali sie dobrze w LM.

-Po 2004 wygraliśmy z np. z Barceloną, ale rozumiem że dla ciebie to żaden sukces, podobnie jak 5-0 z Beitarem, czy aktualny awans do LE i zwycięstwa z Twente i Fulham, no tak same klęski, hahaha, i to nie jest czarna propaganda, jasne że jest.

_"piorownywal", "megatywnego", dziecko naucz się chociaż pisać po polsku, samo porównywanie JW i BC jest już żenujące, opisał to trafnie Bronex w postcie:
Bronex napisał(a):Wyświetl post
Śmiech mnie ogarnia. Ludzie bądźcie poważni. Nie porównujcie dorobku Bogusława Cupiała z dziecinadą uprawianą przez Wojciechowskiego. Cupiał ,przy wszystkich do niego zastrzeżeniach, ciągnie ten wózek z sukcesami od przeszło dekady. Zresztą to jest temat na oddzielny elaborat ,który cały czas jest pisany przez stałych bywalców tego forum. Wojciechowski to typ dzieciaka ,który zafascynowany jest nową zabawką. Parę minut i się znudzi. Przerzuci się na co innego. Facet chciałby być jednocześnie prezydentem wielkiego klubu , dyrektorem sportowym , lekarzem klubowym , masażystą , grającym trenerem , kosić trawniki i programować zraszacze. Na dłuższą metę to może jakiś tam incydentalny sukces osiągnąć ale co potem? Wszyscy podniecają się tym nowo nabytym Gruzinem z Hajfy. No OK. Tylko znając ekscentryzm Józefa W. to pewnie spojrzy na niego przy byle okazji nie spodoba mu się np. jego chód i chłop przez 2,5 roku nie zagra.
- co do komfortu pracy, to niezauważanie permanentnego ingerowania w prace trenerów i dyr. sp. JW i incydentalne działania BC, jest równie żenujące i komiczne jak całe twoje bezrozumne posty.

Reszta postu jest taka jak początek, znowu inwektywy i tylko puste inwektywy, ale to zwyczajna rzecz jak brak rzeczowych argumentów to pojawia sie plucie na odległość, oj dzieciaku, dzieciaku, jak nie masz nic do powiedzenia to po prostu się tu nie produkuj. Żegnam.

_______
Przypominam też że wątek dotyczy polityki transferowej Wisły Kraków, a nie komicznych porównań JW z BC i ufam że nie będę musiał odpowiadać na coraz bardziej prymitywne zaczepki innego uzytkownika, ta uwaga do moderatora.
_______

Wracając do meritum, warto zacytowac inny portal w kontekście transferu Delewa, a pisze on " Jednocześnie można podejrzewać, że wcześniejsze doniesienia Bułgarów o zainteresowaniu Delewem Wisły mogło być typową zasłoną dymną, dla ponaglenia i podbicia oferty z Turcji." i wypada się z tym zgodzić. http://www.wislaportal.pl/news.php?id=21810
Ostatnio edytowane przez milosz : 12.01.2012 o godz. 16:06.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 12.01.2012, 16:02
milosz napisał(a):Wyświetl post

-Po 2004 wygraliśmy z np. z Barceloną, ale rozumiem że dla ciebie to żaden sukces, podobnie jak 5-0 z Beitarem, czy aktualny awans do LE i zwycięstwa z Twente i Fulham, no tak same klęski, hahaha, i to nie jest czarna propaganda, jasne że jest.

_"piorownywal", "megatywnego", dziecko naucz się chociaż pisać po polsku, samo porównywanie JW i BC jest już żenujące, opisał to trafnie Bronex w postaci: - co do komfortu pracy, to niezauważanie permanentnego ingerowania w prace trenerów i dyr. sp. JW i incydentalne działania BC, jest równie żenujące i komiczne jak całe twoje bezrozumne posty.

Reszta postu jest taka jak początek, znowu inwektywy i tylko puste inwektywy, ale to zwyczajna rzecz jak brak rzeczowych argumentów to pojawia sie plucie na odległość, oj dzieciaku, dzieciaku, jak nie masz nic do powiedzenia to po prostu się tu produkuj. Żegnam.
Ponownie zaskoczyła ci sie ta twoja przypadłość. Ja wymieniłem ci kolejne wtopy po 2004 i równi pochyłej az do sięgnięcia dna w 2010r gdzie sklad został rozsprzedany a łamagom podziekowano. A Barca? to raczej wynik w hiszpani decydował a nie nasz umiejętność. Próba ich porównania było by czzystą profanacją.

Od 2010 to już inna Wisła , Wisła "holenderska" i z tą Cupiałowską łączą ja tylko kilku piłkarzy, ale nie zaprzątaj sobie tym głowy. Istnieje obawa ze znów źle zrozumiesz i znów polecisz po bandzie.

Nie winię cię za to że tak się dzieje bo dzieje się to zapewne poza twoją kontrolą. No niestety ale zdewastowany chip trudno jest naprawić ale nie jest to nieuleczalne więc głowa do góry.

Innych użytkowników proszę o wyrozumiałość dla kolegi. A szanownego admina o Wykasowanie zarówno postów Miłosza jak i Dariooka.
Dyskusje uznaję za zakończoną i nigdy nie odbytą...

Tak masz rację jestem dzieciakiem jeśli porównam się do ciebie. Urodzilem sie w stanie wojennym, a ty zapewne stałeś w kolejce po cukier jak rozumem towarzyszem dzielili.
Dzieki.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 12.01.2012 o godz. 16:06.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 23.01.2012, 13:40
Inter Mediolan ma nowego sponsora z Polski. Polska firma Oknoplast działająca w branży PCV, od stycznia jest głównym sponsorem Interu Mediolan. Krakowska firma będzie korzystała z logo włoskiego klubu.

http://www.sport.pl/pilka/1,65083,11..._Z_Polski.html

Powiedzcie czy nie jest to frustrujące krakowska firma sponsoruje Inter
Odpowiedz cytując
mgła
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 23.01.2012, 13:41
Oknoplast się to opłaca bo się świetnie srzedają we Włoszech i chcą nadal zdobywać ten rynek.
http://m.wyborcza.pl/wyborcza/1,1052..._Wloszech.html
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 23.01.2012, 16:44
Nie ma czegos takiego jak PCV, jest PVC albo PCW
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 24.01.2012, 03:19
kornd napisał(a):Wyświetl post
Byłeś kiedyś na stadionie lub widziałeś przynajmniej układ trybuny południowej że wypisujesz takie brednie?
https://korona-kielce.kupbilety.pl/1035080.dhtml

http://www.wisla.krakow.pl/pl/stadion/mapa/ porównaj gdzie są sektory gości. U nas na sektorze za bramką, u nich wciśnięte w narożnik
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 24.01.2012, 08:36
Tasio, kiedy twój pomysł by wszedł w życie to nie dość że cały sektor G nie był by Wisły ale jeszcze dodatkowo E. Jest coś takiego jak bufor. A mam mamy coś takiego jak okrąglak, gdzie od jego strony nie trzeba robić wolnej przestrzeni...
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 24.01.2012, 11:13
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Inter Mediolan ma nowego sponsora z Polski. Polska firma Oknoplast działająca w branży PCV, od stycznia jest głównym sponsorem Interu Mediolan. Krakowska firma będzie korzystała z logo włoskiego klubu.

http://www.sport.pl/pilka/1,65083,11..._Z_Polski.html

Powiedzcie czy nie jest to frustrujące krakowska firma sponsoruje Inter
No frustrujace jest... A mogli by zainwestować np. w Garbarnie Kraków.
Odpowiedz cytując
piotrus1985
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 24.01.2012, 11:34
a jakie realne korzysci przynisol by im sponsoring jakiegokolwiek polskiego klubu? Oni juz krajowy rynek zdobyli... czas na "makaroniarzy". A z tym inwestowaniem to nawet sie nie wyglupiajcie... inwestowanie z zalozenia ma przynosic korzysci finansowe... zapytajcie Cupiala albo profesorka ile sa na minusie
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 24.01.2012, 12:41
piotrus1985 napisał(a):Wyświetl post
a jakie realne korzysci przynisol by im sponsoring jakiegokolwiek polskiego klubu? Oni juz krajowy rynek zdobyli... czas na "makaroniarzy". A z tym inwestowaniem to nawet sie nie wyglupiajcie... inwestowanie z zalozenia ma przynosic korzysci finansowe... zapytajcie Cupiala albo profesorka ile sa na minusie
Ty się tam o nich nie martw. Powoli, powolutku jeden i drugi wyjdzie na swoje
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 24.01.2012, 12:47
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Ty się tam o nich nie martw. Powoli, powolutku jeden i drugi wyjdzie na swoje
Ale na pewno nie na Wiśle i Cracovii. Na piłce nie da się zarobić, da się tylko wypromować. Cieszmy się, że są tacy, co dalej dokładają kasę, a nie znikają po zrobieniu nazwiska, jak Ptaki, Drzymały czy inne Grajewskie.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
allon
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 25.01.2012, 01:17
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Ale na pewno nie na Wiśle i Cracovii. Na piłce nie da się zarobić, da się tylko wypromować. Cieszmy się, że są tacy, co dalej dokładają kasę, a nie znikają po zrobieniu nazwiska, jak Ptaki, Drzymały czy inne Grajewskie.
Uwierz mi ,że się da w nielicznych przypadkach ,ale się da
Odpowiedz cytując
Bąbel
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 27.01.2012, 22:14
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...isly,id,t.html hmmmm ciekawe.
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 28.01.2012, 02:29
piotrus1985 napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem po takiej informacji rynek krajowy powinien zanotowac im spadek o jakieś 20%. Nie wiem jak wy ale ja okien z Oknoplastu nie kupię nawet jeśli były by tańsze o połowę od innych. Nie będę wydawał kasy na sponsorowanie Interu przez firmę która zapomina o klubach polskich. Niech się bujają frajerzy.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 28.01.2012, 03:11
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem po takiej informacji rynek krajowy powinien zanotowac im spadek o jakieś 20%. Nie wiem jak wy ale ja okien z Oknoplastu nie kupię nawet jeśli były by tańsze o połowę od innych. Nie będę wydawał kasy na sponsorowanie Interu przez firmę która zapomina o klubach polskich. Niech się bujają frajerzy.
Domniemam że chałupę Ci Telefonika okablowała?
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 28.01.2012, 03:23
wislak68
Od kiedy to celem nadrzednym firm jest dzialalnosc charytatywna polegajaca na wspieraniu rodzimego futbolu?
Firmy, z reguly, nie sponsoruje sobie klubow ot tak o. Sponsoring to swego rodzaju inwestycja, marketing, itp., itp. W Polsce maja juz okreslona marke, w Europie/Wloszech nie. Stad, moim zdaniem, decyzja jest zrozumiala. Chca sobie zrobic reklame na zagranicznych rynkach.

Pozatym, i mowiac calkiem szczerze, co takiego niby Wisla mogla im zaoferowac? Jakie mieliby korzysci ze sponsorowania Wisly? Klubu ktorego zarzadzanie z profesjonalnoscia nie ma nic wspolnego (polityka na juz, itd,itp) , w europie pokazuje sie raz na 10 lat, itd. itp. No nie robmy jaj panowie...
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 28.01.2012, 04:41
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
wisla k68
Od kiedy to celem nadrzednym firm jest dzialalnosc charytatywna polegajaca na wspieraniu rodzimego futbolu?
Firmy, z reguly, nie sponsoruje sobie klubow ot tak o. Sponsoring to swego rodzaju inwestycja, marketing, itp., itp. W Polsce maja juz okreslona markę Europie/Wloszech nie. Stad, moim zdaniem, decyzja jest zrozumiala. Chca sobie zrobic reklame na zagranicznych rynkach.

Poza Tym, i mowiac calkiem szczerze, co takiego niby Wisla mogla im zaoferowac? Jakie mieliby korzysci ze sponsorowania Wisly? Klubu ktorego zarzadzanie z profesjonalnoscia nie ma nic wspolnego (polityka na juz, itd,itp) , w europie pokazuje sie raz na 10 lat, itd. itp. No nie robmy jaj panowie...
A jakie korzyści im przyniesie bycie jedną z 5 ? Liczy się tylko to która znajduje się na strojach meczowych. A to że będa na banerach reklamowych za wiele profitów nie gwarantuje , bo czy ktoś w ogóle na takowe zwraca uwagę?
Czy ty znasz głównych sponsorów Ległej albo Amici? No właśnie...

Oczywiście to zrozumiałe że chcą zaistnieć na tamtejszym rynku jednak są o wiele lepsze sposoby na reklamę i rozgłos. Tutaj jak na dłoni widać to że ktoś lubi futbol, dlatego niesmak jest jeszcze większy. Szkoda że firma z naszego regionu, tak majętna i znana nie chce w Małopolsce rozwijać swojej pasji. Cudze chwalicie a swego nie znacie , ciśnie się niestety na myśl.

A jakie korzyści ze sponsorowania Wisły? Ogromne, takie same jakie miała(ma) Telefonika.
Dzięki Wiśle - Telefonika i Cupiał są znane w Polsce szerszej publiczności, ba nawet w Europie. Czy wprowadzająca Wisłe do LM i goszcząc na koszulkach odnieśli by sukces marketingwy i reklamowy? Na Pewno!
.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 28.01.2012, 08:49

Przyjacielu ... jeżeli 68 w nicku to rok urodzenia to ..... proszę Cię.
Odpowiedz cytując
ADAMIAKOWA
Junior Member

Od: 10.2011

Stary 28.01.2012, 11:18
fragment wywiadu ze Stanem Valckxem.

Nie boi się pan, że Legia i Lech wyprzedziły już Wisłę na długość, której nie będzie dało się nadrobić?
Mają już nad nami przewagę, bo zaczęli tworzyć profesjonalne struktury dziesięć lat temu. A gdy Legia sprzeda tych dwóch-trzech młodych piłkarzy, którzy niedawno wyszli z jej akademii, to być może w całej Polsce dostrzegą, jak wspaniałą inwestycją jest szkolenie. Nasi wspomniani 17-letni juniorzy Wisły mają jednak do 20-letnich piłkarzy z Warszawy jeszcze 2-3 lata rozwoju, bo zdecydowaliśmy się już nie inwestować pieniędzy w zawodników ME, którzy w tej chwili są w wieku 18-20 lat. Ci już nigdy nie zrobią postępów, z wielu zrezygnowaliśmy. To też pozytywna zmiana.

(...)

Dostrzegł pan więcej takich talentów w pierwszej lidze?
Parę, ale najpierw nieźle się zdziwiłem. Zaskoczyła mnie średnia wieku. W Holandii większość graczy na drugim szczeblu rozgrywek to bardzo młodzi piłkarze, właściwie nie grają w niej starzy zawodnicy ani obcokrajowcy. A w Polsce? Z całym szacunkiem dla tych starszych piłkarzy, bo na pewno mają za sobą piękne kariery, ale tylko zatrzymują rozwój młodzieży. Chcą zarabiać, rozumiem. To więc raczej sprawa decyzji tych klubów. Widzę, że pierwsza liga w Polsce nie jest częścią systemu, który pomaga w wyławianiu talentów. To inny świat. W Holandii to kolejna, ważna część piramidy.

i to mówi koleś który sprowadził do Wisły Jaliensa Lameya ktorzy razem biora miesiecznie przeszlo 200 tysiecy zlotych..... (miesiecznie!!!!) lekka hipokryzja mi zalatuje ten koles ale chociaz to dosc typowa cecha dla holendrów....

`jeśli porównamy obecna wartość piłkarzy, których sprowadziliśmy do Wisły do kasy, która na nich wydaliśmy to wyjdzie ze ich cena pomnożyła się od trzech do pięciu razy`
Stan Valck poza Meliksonem ktory pilkarz zyskal na wartosci (nie biore pod uwagę Bitona bo on w czerwcu wraca do Belgii) a Iliev juz raczej bedzie tracil na wartosci (mimo dobrego w miare poziomu) z racji jego wieku....... biorac pod uwage temperament Cupiała ten koleś długo tu nie popracuje....
Ostatnio edytowane przez ADAMIAKOWA : 28.01.2012 o godz. 11:34.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 28.01.2012, 11:39
Chodzi o 1 ligę nie ekstraklasę. Eh, a ten temperament to sobie może Cupiał schować do kieszeni. Zazwyczaj szkodzi Wiśle niż pomaga.
..
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 28.01.2012, 12:27
ADAMIAKOWA i tofik

Że tak powiem, zastanówcie się, kto zrobił więcej dla pierwszej drużyny czy młodej Wisly Cupiała - Stan z Maaskantem, czy wszyscy ich poprzednicy w Wiśle, wraz z Wiślakami - trenerem Moskalem, skauto-dyrektorem Kapką lub Kulawikiem od obecnej ME

Decyzja Stana o likwidacji szkoleniowej "komuny" w Wiśle, jest tak oczywista i niezbędna od lat w Wiśle, jak słońce na niebie. 24 latkowie z ME i rezerwowi lub rekonwalescenci z 1 składu, to zaprzeczenie szkolenia młodzieży. Kilka lat temu, napisałem tutaj, dokładnie te same slowa, które Was w wydaniu Stana, tak wzburzają. Wam się nadal mylą systemy i te piłkarskie i te społeczne, chyba też. Oby Stan zrealizował swoje zadania w Wiśle, na przekór Wam.

Żeby slowa Stana manipulować Jaliensem czy Lameyem, trzeba chyba być Adamiakową i Smudą w jednym. Natomiast nazywając Cupiała szkodnikiem Wisly, trzeba chyba być wzorcem Polaka czyli wrogiem rodaka.

Ja wiem, że czasami trudno rozpoznać własną twarz, ale nawet na anonimowym forum warto mieć poczucie rzeczywistości. W związku z Waszymi wypowiedziami, zmuszony jestem Was nazwać szkodnikami, mieszającymi w głowie, szukającemu "złotej reguły" piłkarskiej - Cupialowi, który mam nadzieje, że wreszcie przestanie szukać tej reguły i z cierpliwością, zawierzy doświadczonym profesjonalistom, takim jak Stan, a zwłaszcza jemu.
Ostatnio edytowane przez kot : 28.01.2012 o godz. 13:13.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 28.01.2012, 12:35
Domniemam że chałupę Ci Telefonika okablowała?
A Tobie nie .
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 28.01.2012, 12:49
A jakie korzyści im przyniesie bycie jedną z 5 ? Liczy się tylko to która znajduje się na strojach meczowych. A to że będa na banerach reklamowych za wiele profitów nie gwarantuje , bo czy ktoś w ogóle na takowe zwraca uwagę?
Czy ty znasz głównych sponsorów Ległej albo Amici? No właśnie...

Oczywiście to zrozumiałe że chcą zaistnieć na tamtejszym rynku jednak są o wiele lepsze sposoby na reklamę i rozgłos. Tutaj jak na dłoni widać to że ktoś lubi futbol, dlatego niesmak jest jeszcze większy. Szkoda że firma z naszego regionu, tak majętna i znana nie chce w Małopolsce rozwijać swojej pasji. Cudze chwalicie a swego nie znacie , ciśnie się niestety na myśl.

A jakie korzyści ze sponsorowania Wisły? Ogromne, takie same jakie miała(ma) Telefonika.
Dzięki Wiśle - Telefonika i Cupiał są znane w Polsce szerszej publiczności, ba nawet w Europie. Czy wprowadzająca Wisłe do LM i goszcząc na koszulkach odnieśli by sukces marketingwy i reklamowy? Na Pewno!
.
Chłopie świat nie kończy się na Twoim podwórku. Weź wyjedź gdzieś dalej. Tam tez jest życie. Heloł?

A tekstem o banerach dałeś po bandzie
Tak nikt na nie nie zwraca uwagi. Dlatego właśnie firmy na całym świece wydają miliony na taką reklamę. Co za idioci.

@ kot

Brawo kocie. Dobrze napisane.
Najłatwiej krytykować, kiedy nie ma się nic do zaoferowania.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 28.01.2012, 12:52
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
wislak68
Firmy, z reguly, nie sponsoruje sobie klubow ot tak o. Sponsoring to swego rodzaju inwestycja, marketing, itp., itp. W Polsce maja juz okreslona marke, w Europie/Wloszech nie. Stad, moim zdaniem, decyzja jest zrozumiala. Chca sobie zrobic reklame na zagranicznych rynkach.

Pozatym, i mowiac calkiem szczerze, co takiego niby Wisla mogla im zaoferowac? Jakie mieliby korzysci ze sponsorowania Wisly? Klubu ktorego zarzadzanie z profesjonalnoscia nie ma nic wspolnego (polityka na juz, itd,itp) , w europie pokazuje sie raz na 10 lat, itd. itp. No nie robmy jaj panowie...
A co mnie obchodzi nadrzędny cel firmy Oknoplast Dla mnie ważnym jest to że pomimo że ich korzenie i główny biznes jest tutaj to chłopaki postanowili wydawać swoje pieniądze na Inter.
A jeśli chodzi o inwestycje marketingowe to kolego Bobek masz chyba dość kiepską wiedzę. Najważniejszą inwestycją marketingową jest podtrzymanie wartości istniejącej marki. Wydatki na pozyskanie nowych klientów są do tego dodatkiem. A jak widać panowie z Oknoplastu postanowili na Kraków się wypiąć. I mam nadzieję że krakowianie zrewanżują się im pięknym za nadobne. Byc może wtedy zastanowią się ile wydać na rynku lokalnym zanim pomyśli się o marketing w Mediolanie.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 28.01.2012, 12:55
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Przyjacielu ... jeżeli 68 w nicku to rok urodzenia to ..... proszę Cię.
Czyżby kolega z Oknoplastu A może fan Interu
Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 28.01.2012, 13:14
A co mnie obchodzi nadrzędny cel firmy Oknoplast Dla mnie ważnym jest to że pomimo że ich korzenie i główny biznes jest tutaj to chłopaki postanowili wydawać swoje pieniądze na Inter.
A jeśli chodzi o inwestycje marketingowe to kolego Bobek masz chyba dość kiepską wiedzę. Najważniejszą inwestycją marketingową jest podtrzymanie wartości istniejącej marki. Wydatki na pozyskanie nowych klientów są do tego dodatkiem. A jak widać panowie z Oknoplastu postanowili na Kraków się wypiąć. I mam nadzieję że krakowianie zrewanżują się im pięknym za nadobne. Byc może wtedy zastanowią się ile wydać na rynku lokalnym zanim pomyśli się o marketing w Mediolanie.

Myślę, że firma Oknoplast tak samo może powiedzieć o Twoich celach / poglądach. Jest wolny rynek i każde przedsiębiorstwo może swoje pieniądze wydawać tak chce - choć widzę, że niektórym to przeszkadza (wiadomo, trzeba zamknąć polską gospodarkę na wszelkie kontakty zagraniczne i budować potęgę POLSKIEJ gospodarki ku chwale naszego wspaniałego, wyjątkowego NARODU). Czytałem ostatnio, że dla Oknoplastu Włochy to potężny rynek, generujący bardzo duże przychody i w takim kontekście taki ruch marketingowy jest w pełni zrozumiały.

Uprzedzając ew. Twoją odpowiedź nie jestem pracownikiem tej firmy i nie mam z nią nic wspólnego.
Ostatnio edytowane przez tomek100 : 28.01.2012 o godz. 13:17.
Odpowiedz cytując
Squirtle88
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 28.01.2012, 13:14
Czyżby kolega z Oknoplastu A może fan Interu
A może człowiek myślący ?
Odpowiedz cytując
Mistrz Yoda
Member

Od: 07.2011

Stary 28.01.2012, 13:26
wiemy gdzie jest 700tys euro które mogło byc na transfery

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
- Jasiu, czemu akurat Wisła Kraków ?
- Proszę pani, mój pradziadek kibicował Wiśle, mój dziadek kibicował Wiśle, a teraz mój ojciec i brat kibicują Wiśle.
- Ale Jasiu, tak nie można, trzeba mieć swoje własne poglądy, a gdyby twój ojciec był menelem a matka prostytutką?
- To wtedy kibicowałbym Cracovii proszę pani.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 28.01.2012, 13:27
tomek100 napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że firma Oknoplast tak samo może powiedzieć o Twoich celach / poglądach. Jest wolny rynek i każde przedsiębiorstwo może swoje pieniądze wydawać tak chce - choć widzę, że niektórym to przeszkadza (wiadomo, trzeba zamknąć polską gospodarkę na wszelkie kontakty zagraniczne i budować potęgę POLSKIEJ gospodarki ku chwale naszego wspaniałego, wyjątkowego NARODU). Czytałem ostatnio, że dla Oknoplastu Włochy to potężny rynek, generujący bardzo duże przychody i w takim kontekście taki ruch marketingowy jest w pełni zrozumiały.

Uprzedzając ew. Twoją odpowiedź nie jestem pracownikiem tej firmy i nie mam z nią nic wspólnego.
I myślę że tu jest różnica. Firmie Oknoplast (jeśli faktycznie podchodzi poważnie do marketingu) powinno zależeć na moich celach i poglądach. A one są takie że zanim wydadzą kase na Inter powinni zainwetować coś lokalnie. Bo w przeciwnym wypadku wybiorę produkt konkurencyjnej firmy która pamięta o tym skąd pochodzi. Proste.
PS: nie wyjasniłeś jeszcze czy nie jesteś kibicem Interu
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 28.01.2012, 13:29
wislakbgc napisał(a):Wyświetl post
A może człowiek myślący ?
Może myślący? Kto wie? Może i myślący? Ale jeśli nawet to kiepsko.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów