The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.12.2011, 14:28
plus od TV
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 16.12.2011, 14:39
spokojnie wujek Cupi już wie co z pieniążkami począć
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 16.12.2011, 14:40
FearTS napisał(a):Wyświetl post
Gratyfikacje finansowe, jakie UEFA wypłaci Wiśle:

640 tys. euro - za awans do fazy grupowej Ligi Europy
360 tys. euro - za rozegranie sześciu spotkań w fazie grupowej
(6 razy 60 tys. euro za każdy mecz) 140 tys. euro - za domowe zwycięstwo z FC Fulham
140 tys. euro - za wyjazdowe zwycięstwo z Odense BK
140 tys. euro - za domowe zwycięstwo z Twente Enschede
200 tys. euro - za awans do 1/16 finału

Dodatkowo krakowianie otrzymali 2,1 mln za udział w eliminacjach Ligi Mistrzów. W sumie mistrzowie Polski zainkasowali nieco ponad 3,5 mln euro!
Wariant optymistyczny podziału kasy:
1 mln EUR na akademię, 1,6 mln EUR na Bitona, reszta na inne cele...
Wariant realistyczny:
2,5 mln EUR do kieszeni właściciela, reszta na inne cele...
A teraz idę się obudzić z pięknego snu, który trwa nieprzerwanie od środy...
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 16.12.2011, 15:13
dodatkowo nie wiecie ile dostaliśmy dodatkowo za odpadnięcie z LM w IV rundzie jako mistrz polski Jakieś 300 tys. euro
Za rynek TV dostaniemy zapewne sporo teraz będzie power na Wisłę ze Standardem
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 16.12.2011, 15:24
W dzisiejszej "Rzeczpospolitej" jest informacja, że Amica w ubiegłym sezonie za praw TV (tzw. "market pool") otrzymała 1,2 mln euro (a jesteśmy na razie tak daleko jak oni - 1/16 LE)

Policzymy zatem:

- 2,1 mln za fazę PO LM
- 1,6 mln za dotychczasową grę w LE
- 1,2 mln z "market pool"
- 1,5 mln za bilety, gadżety, itd. (myślę, że się tyle spokojnie uzbierało / uzbiera za 7 meczy domowych)

TOTAL: 6,5 mln euro = 29 mln PLN

Nie liczyłem tego dokładanie, ale wydaje mi się, że letnie transfery nie wykorzystały całej kasy ze sprzedaży braci Brożków. Załóżmy, że zostało np. 3 mln PLN.

Reasumując: W ciągu jednego sezonu (w roku rachunkowym 2011) Wisła może spłacić połowę długu wobec Telefoniki. Pozostanie już naprawdę nieduża kwota rzędu 30 mln PLN. Dla porównania Legia, aby dopiąć budżet, czyli nie powiększać zadłużenia wobec ITI musi awansować do 1/8 LE (info z wywiadu z prezesem bodajże w "Rzeczpospolitej") - co będzie cholernie trudne. Obecne zadłużenie Legii wynosi 193 mln PLN.

Myślę, ze to był dobry rok dla Wisły. Wg mnie stabilność finansowa jest podstawą długofalowych sukcesów, a to jest dla nas najważniejsze.
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 16.12.2011, 16:38
tomek100 napisał(a):Wyświetl post

- 2,1 mln za fazę PO LM
- 1,5 mln za bilety, gadżety, itd. (myślę, że się tyle spokojnie uzbierało / uzbiera za 7 meczy domowych)

Poprawka to 2,1 mln to w zlotych jest a nie Euro ! co robi znaczna roznice, co jednak pokazuje ze troche zarobilismy...

Plus dochodzi sprzedaz praw telewizyjnych i reklamy..
Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Stary 16.12.2011, 16:53
KaSzTaN napisał(a):Wyświetl post
Poprawka to 2,1 mln to w zlotych jest a nie Euro ! co robi znaczna roznice, co jednak pokazuje ze troche zarobilismy...

Za fazę PO dostaliśmy na 100 proc. 2,1 mln EURO

Prawa telewizyjne i reklamy to jest właśnie "market pool".
Odpowiedz cytując
bocian23
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 16.12.2011, 17:24
KaSzTaN napisał(a):Wyświetl post

Na pewno w złotych Skad masz takie dane
Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Stary 16.12.2011, 17:39
bocian23 napisał(a):Wyświetl post
Na pewno w złotych Skad masz takie dane
2,1 mln euro - to było już wielokrotnie podawane wcześniej

w wczoraj widziałem to też na 100 proc. na stronie UEFA, ale w tej chwili nie mogę znaleźć odpowiedniego linku
Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 16.12.2011, 17:51
Dla porównania Legia, aby dopiąć budżet, czyli nie powiększać zadłużenia wobec ITI musi awansować do 1/8 LE (info z wywiadu z prezesem bodajże w "Rzeczpospolitej") - co będzie cholernie trudne. Obecne zadłużenie Legii wynosi 193 mln PLN.
193 mln PLN to łączne zadłużenie Legii wobec ITI odkąd weszli do klubu. Niespłaconego zadłużenia jest obecnie 83 mln PLN (resztę spłacono m.in. poprzez transfery i reklamy na koszulkach). To tylko małe sprostowanie. Z tego co obserwuję, to w Lechu np. jest tak, że nie mają specjalnie dużego zadłużenia, ale budżet im się nie bilansuje a Amica nie chce pożyczać. Nie wiecie, jak to wygląda w przypadku Wisły?
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 16.12.2011, 17:56
W dzisiejszej "Rzeczpospolitej" jest informacja, że Amica w ubiegłym sezonie za praw TV (tzw. "market pool") otrzymała 1,2 mln euro (a jesteśmy na razie tak daleko jak oni - 1/16 LE)

Policzymy zatem:

- 2,1 mln za fazę PO LM

Nie liczyłem tego dokładanie, ale wydaje mi się, że letnie transfery nie wykorzystały całej kasy ze sprzedaży braci Brożków. Załóżmy, że zostało np. 3 mln PLN.

Reasumując: W ciągu jednego sezonu (w roku rachunkowym 2011) Wisła może spłacić połowę długu wobec Telefoniki. Pozostanie już naprawdę nieduża kwota rzędu 30 mln PLN. Dla porównania Legia, aby dopiąć budżet, czyli nie powiększać zadłużenia wobec ITI musi awansować do 1/8 LE (info z wywiadu z prezesem bodajże w "Rzeczpospolitej") - co będzie cholernie trudne. Obecne zadłużenie Legii wynosi 193 mln PLN.

Myślę, ze to był dobry rok dla Wisły. Wg mnie stabilność finansowa jest podstawą długofalowych sukcesów, a to jest dla nas najważniejsze.
Popraw mnie, ale z tego co wiem, to jeszcze nie sa ustalone kwoty z praw tv i reklam (market pool).Jeszcze przed meczem z Apoelem, czytałem, że Wisła ma szansę na ok 5 mln Euro!Kwota zalezy od ilości stacji z danego kraju transmitujących LM, wpływy z reklam oraz liczbę ludzi oglądających rozgrywki.
Przypominam post Dzimiego:
Cytat:
Co do wysokości premii TV market pool, kluby najbliższe poziomem Wiśle otrzymały:
Partizan Belgard - 1,31 mln Euro
MKS Zilina - 0,21 mln Euro
SC Braga - 2,24 mln Euro
FC Basel - 2,19 mln Euro
Hapoel Tel-Aviv - 1,3 mln Euro
CFR Cluj - 10,01 mln Euro

P.S
No i 2,1 mln EURO nie zł, za eliminację LM
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 16.12.2011 o godz. 17:58.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Stary 16.12.2011, 18:09
-ja123- napisał(a):Wyświetl post
193 mln PLN to łączne zadłużenie Legii wobec ITI odkąd weszli do klubu. Niespłaconego zadłużenia jest obecnie 83 mln PLN (resztę spłacono m.in. poprzez transfery i reklamy na koszulkach). To tylko małe sprostowanie. Z tego co obserwuję, to w Lechu np. jest tak, że nie mają specjalnie dużego zadłużenia, ale budżet im się nie bilansuje a Amica nie chce pożyczać. Nie wiecie, jak to wygląda w przypadku Wisły?
Kwotę 193 mln podałem za jednym z portali legijnych na którym gdzieś w lecie czytałem analizę sytuacji finansowej. Nie chcę się mądrzyć ale nie wydaje mi się możliwe, żeby Legia spłaciła 110 mln PLN, kiedy co rok klub generuje potężne straty, które musi pokrywać właściciel a to przecież zwiększenie długu chyba że ITI co roku sobie księguje je jako ujemny wynik, nie chcąc odzyskać pieniędzy w przyszłości...
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 16.12.2011, 18:13
Kwotę 193 mln podałem za jednym z portali legijnych na którym gdzieś w lecie czytałem analizę sytuacji finansowej. Nie chcę się mądrzyć ale nie wydaje mi się możliwe, żeby Legia spłaciła 110 mln PLN, kiedy co rok klub generuje potężne straty, które musi pokrywać właściciel a to przecież zwiększenie długu chyba że ITI co roku sobie księguje je jako ujemny wynik, nie chcąc odzyskać pieniędzy w przyszłości...
Ale udziałowcy mogli dokapitalizować klub. Zamienic zadłużenie na akcje itd

Przecież nie każdy klub jest finansowany tak jak Wisła - przez zwykłe pożyczki od udziałowca które potem trzeba spłacać. W ten sposób nakłady ITI na Legie mogły być i 193 mln ale większość zamieniono na akcje itd. A sam dług to np. 50 mln PLN

Nie wiem jak jest w Legii, to tylko hipoteza.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 16.12.2011, 18:15
Sorry za offtop

http://legia.net/wiadomosci,44339-ja...lug_legii.html Było to potwierdzane w wywiadach przez Waltera.
W Warszawie są tylko kibice Legii i JW:
Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Stary 16.12.2011, 18:18
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Popraw mnie, ale z tego co wiem, to jeszcze nie sa ustalone kwoty z praw tv i reklam (market pool).Jeszcze przed meczem z Apoelem, czytałem, że Wisła ma szansę na ok 5 mln Euro!Kwota zalezy od ilości stacji z danego kraju transmitujących LM, wpływy z reklam oraz liczbę ludzi oglądających rozgrywki.
)
Masz rację, kwoty z "market pool" nie są jeszcze ustalone. Policzyłem orientacyjne 1,2 mln euro (bo tyle zarobiła na tym w ubiegłym sezonie Amica) - w rzeczywistości może być to kwota trochę inna.
Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 16.12.2011, 18:52
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Ale udziałowcy mogli dokapitalizować klub. Zamienic zadłużenie na akcje itd

Przecież nie każdy klub jest finansowany tak jak Wisła - przez zwykłe pożyczki od udziałowca które potem trzeba spłacać. W ten sposób nakłady ITI na Legie mogły być i 193 mln ale większość zamieniono na akcje itd. A sam dług to np. 50 mln PLN

Nie wiem jak jest w Legii, to tylko hipoteza.
ITI to bankrut, oni nie będą niczego dokapitalizowywać. Mają takie zadłużenie, że hej.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 16.12.2011, 19:19
Vuko napisał(a):Wyświetl post
ITI to bankrut, oni nie będą niczego dokapitalizowywać. Mają takie zadłużenie, że hej.
Nie że nie będą - ale mogli już to zrobić i stąd mniejszy dług Legii wobec ITI.
O tym pisałem

A co do kondycji ITI - to inna sytuacja, ale co nas to obchodzi?

Ja to bym chciał żeby ta obiecana nasza akademia piłkarska powstała.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 16.12.2011, 19:36
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Przypominam post Dzimiego:

P.S
No i 2,1 mln EURO nie zł, za eliminację LM
Na 5mln€ za market-pool nie ma co liczyć. Myśle że będzie to wyglądało podobnie jak w przypadku Amiki rok temu czyli około bańki euro:

http://pl.uefa.com/MultimediaFiles/D...5_DOWNLOAD.pdf
Odpowiedz cytując
Mortal
Junior Member

Od: 07.2004

Stary 23.12.2011, 06:15
Witam wszystkich. Polityka promocyjna w naszym klubie jest co najwyżej dostateczna. Mówi się: jeśli chcesz zarobić musisz pierwsze zainwestować. Ja na miejscu klubu poświęcił bym jedną runde i obniżył ceny karnetu. Na mecze ligowe teraz (6 meczy) 100 zł najtańsze karnety, a te najdroższe 200zł. Może się ściągnąć ludzi na stałe, zobaczą jak fajnie jest mieć karnet. W kolejnych rundach stopniowo podnosić.
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 27.12.2011, 05:05
Co do funkcjonowania Naszego klubu to:
1. Powinno się powrócić do herbu jaki był na 100 lecie klubu. To nasz historyczny herb.
2. Powinien się obudzić Wiślacki dział marketingu.
a) zobaczcie na "akcje", konkursy Legii.
b) czy widzicie oficjalnej stronie naszego klubu zakładkę FORUM?
c) czy widzicie jakieś obszerniejsze artykuły na oficjalnej większe relacje z opraw i dopingu. Jakaś GALERIA z podziałem na spotkania też by się przydała.
d) Wiślackie gadżety. Znowu należy spojrzeć na Legię. Mnóstwo artykułów do zakupienia. Mnóstwo. (Powrócenie do historycznego herbu, także wpłynełoby na zwiększenie sprzedaży gadżetów.)
e) Większa promocja klubu, meczy w małopolsce i poza nią (Plakaty, spotkania w szkołach itd)
3. Współpraca z SKWK.
4. Bilety, karnety.
a) obniżenie ceny biletów.
b) obniżenie ceny karnetów.
c) internetowa sprzedaż biletów (Piast Gliwice pokazał, że to nie gryzie).
5. Większa dbałość o Wiślackiego kibica. Moim zdaniem cały sektor G powinien być dostępny dla kibiców Wisły (goście mogą siedzieć w narożniku). Poprawienie systemu nagłośnienia na stadionie.
6. Stworzenie bazy treningowej i systemu szkolenia.
7. Polityka transferowa. Bouhkari, Branco, Jaliens, Lamey. To przykłady tego, że klub za bardzo napala się na obcokrajowców. Wymieniona 4 jest wyraźnie przepłacona. Burliga, Kowalski, Mączyński może piłkarsko odrobinę gorsi od wyżej wymienionych, ale braki techniczne nadrobiliby ambicją; napewno sporo tańsza opcja niz Nourdin, Serge,Kew i Michael. Jovanić, Paljić to piłkarze moim zdaniem gorsi od swoich poprzedników: M. Pawełka i Piotrka Brożka. Po co trzymać w klubie gorszych obcokrajowców kosztem Polaków. Cikos, Rios, Nunez, Biton pachnie to tymczasowością. "Bierzemy" piłkarza na rok bo potem i tak Nas nie stać na wykupienie z macierzystego klubu.
8. Polityka historyczna. Narazie to czysta parodia.
Powód: pkt 8
Ostatnio edytowane przez Tasio1906 : 24.01.2012 o godz. 03:10.
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
Mortal
Junior Member

Od: 07.2004

Stary 07.01.2012, 10:57
Co do logo to wydaje mi się że jest tu podobna sytuacja jak z Godłem Polski. Gdyby była tylko biała gwiazda to dużo podmiotów mogło by produkować gadżety. A z obecnym logo to wyłączność ma tylko Wisła S.S.A.
Gdzie mogę znaleźć zdjęcia z poszczególnych sektorów. Chce sobie kubić karnet i chciałbym porównać widok z poszczególnych sektorów.
Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 07.01.2012, 11:12
Tasio1906 napisał(a):Wyświetl post
5. Większa dbałość o Wiślackiego kibica. Moim zdaniem cały sektor G powinien być dostępny dla kibiców Wisły (goście mogą siedzieć w narożniku).
Byłeś kiedyś na stadionie lub widziałeś przynajmniej układ trybuny południowej że wypisujesz takie brednie?

Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 12.01.2012, 05:40
Śmiech mnie ogarnia. Ludzie bądźcie poważni. Nie porównujcie dorobku Bogusława Cupiała z dziecinadą uprawianą przez Wojciechowskiego. Cupiał ,przy wszystkich do niego zastrzeżeniach, ciągnie ten wózek z sukcesami od przeszło dekady. Zresztą to jest temat na oddzielny elaborat ,który cały czas jest pisany przez stałych bywalców tego forum. Wojciechowski to typ dzieciaka ,który zafascynowany jest nową zabawką. Parę minut i się znudzi. Przerzuci się na co innego. Facet chciałby być jednocześnie prezydentem wielkiego klubu , dyrektorem sportowym , lekarzem klubowym , masażystą , grającym trenerem , kosić trawniki i programować zraszacze. Na dłuższą metę to może jakiś tam incydentalny sukces osiągnąć ale co potem? Wszyscy podniecają się tym nowo nabytym Gruzinem z Hajfy. No OK. Tylko znając ekscentryzm Józefa W. to pewnie spojrzy na niego przy byle okazji nie spodoba mu się np. jego chód i chłop przez 2,5 roku nie zagra.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 12.01.2012, 07:06
No juz nie róbmy z gościa błazna bo to nie jego tylko wina że otaczają go dobre duszki - zawsze służące dobrą radą.
Jak widać chyba poważnie o tym myśli bo pompuje kasę i nie zanosi się żeby miał rezygnować?

Niestety ale ten Gruzin to bardzo dobry piłkarz i już pół roku temu trzymalem kciuki za jego pozyskaniem. Widać że my jeszcze jesteśmy na wakacjach , bo ciężko wytłumaczyć pasywna postawę SV .
Chyba że kładzie na to poprostu lage , Jesli oczywiście nie planuje z nami zostać.

Patrzmy obiektywnie na ruchy transferowe a nie przez pryzmat kibicowski. Bo Jesli by u nas kapala kasa i byłe takie wzmocnienia to połowa forum by przechodziła stan maniakalnego podniecenia.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 12.01.2012, 07:42
Dariook napisał(a):Wyświetl post
No juz nie róbmy z gościa błazna bo to nie jego tylko wina że otaczają go dobre duszki - zawsze służące dobrą radą.
Jak widać chyba poważnie o tym myśli bo pompuje kasę i nie zanosi się żeby miał rezygnować?

Niestety ale ten Gruzin to bardzo dobry piłkarz i już pół roku temu trzymalem kciuki za jego pozyskaniem. Widać że my jeszcze jesteśmy na wakacjach , bo ciężko wytłumaczyć pasywna postawę SV .
Chyba że kładzie na to poprostu lage , Jesli oczywiście nie planuje z nami zostać.

Patrzmy obiektywnie na ruchy transferowe a nie przez pryzmat kibicowski. Bo Jesli by u nas kapala kasa i byłe takie wzmocnienia to połowa forum by przechodziła stan maniakalnego podniecenia.
Te duszki sam zatrudnia vide Lubański, a potem zwalnia, niczym dziecko znudzone zabawką. To jest chore.
Nie siej fermentu człowieku z transferami. Rok temu pierwszym transferem Stana był Kew Jaliens, którego podpisaliśmy 26 stycznia.

Zeszłoroczne zimowe okienko transferowe-chronologicznie:

26 stycznia - Jaliens http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...dnikiem_wisly/
28 stycznia - Genkov i Sivakov http://www.2x45.com.pl/aktualnosci/2...-wisly-krakow/
31 stycznia - Melikson http://www.polskatimes.pl/artykul/36...akow,id,t.html
8 lutego - Pareiko http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=24589

Patience...
Odpowiedz cytując
krishek3
Junior Member

Od: 05.2009

Stary 12.01.2012, 08:58
Bronex napisał(a):Wyświetl post
Śmiech mnie ogarnia. Ludzie bądźcie poważni. Nie porównujcie dorobku Bogusława Cupiała z dziecinadą uprawianą przez Wojciechowskiego. Cupiał ,przy wszystkich do niego zastrzeżeniach, ciągnie ten wózek z sukcesami od przeszło dekady. Zresztą to jest temat na oddzielny elaborat ,który cały czas jest pisany przez stałych bywalców tego forum. Wojciechowski to typ dzieciaka ,który zafascynowany jest nową zabawką. Parę minut i się znudzi. Przerzuci się na co innego. Facet chciałby być jednocześnie prezydentem wielkiego klubu , dyrektorem sportowym , lekarzem klubowym , masażystą , grającym trenerem , kosić trawniki i programować zraszacze. Na dłuższą metę to może jakiś tam incydentalny sukces osiągnąć ale co potem? Wszyscy podniecają się tym nowo nabytym Gruzinem z Hajfy. No OK. Tylko znając ekscentryzm Józefa W. to pewnie spojrzy na niego przy byle okazji nie spodoba mu się np. jego chód i chłop przez 2,5 roku nie zagra.
Baardzo słusznie napisane!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.01.2012, 09:45

.
czy b. dobry ? to sie okaże, ale 625 tyś € rocznego kontraktu,to kosmiczna kwota
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 12.01.2012, 10:26
Czemu kosmiczna? Wojciechowski pomyślał i zamiast kupować trzech średnich napastników wziął jednego - moim zdaniem - bardzo dobrego

Problem z nim może być inny, to typowy egzekutor, coś jak Rudniev, czyli jeśli nie dostanie podań to za wiele nie zrobi. A z tym właśnie Polonia ma spory problem, z kreowaniem akcji w ataku pozycyjnym. A co do Wojciechowskiego, jak wyda tyle ile Cupiał i zaliczy tyle wtop to też zmieni swoje podejście do wydawanej kasy.

Co do Wisły - to nie rozumiem po co ta panika? Przecież było powiedziane, że transferów będzie mało. Po spekulacjach widać dokładnie jakie pozycje klub chce wzmocnić:
- bramkarza, choć tu mam wrażenie, że jak nie znajdą nikogo taniego i w miarę dobrego to tragedii nie będzie
- lewy obrońca
- ktoś do przodu
Czy to wystarczy? Ciężko powiedzieć... Ale muszę przyznać, że o ile wcześniej Polonia kupowała polski złom jak Bonin, Sikorski itd, to teraz sięga po zawodników klasowych. Mówcie co chcecie, obaj by z miejsca wskoczyli do pierwszej jedenastki Wisły i wg mnie będą to zawodnicy najlepsi na swoich pozycjach w lidze (moja ocena).
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 12.01.2012, 13:03
W Widzewie niema funkcji d.sportowego , po odejsciu Bednarza w Wiśle też nie było! Ale ty dalej idziesz w zaparte.

Czy to wazne z kim Apoel wygrał? Dzisiaj są a jutro ich może nie być , wielka mi sensacja - pokroju Kopenhagi...

Domyślam się ze jako oddany BC ciężko ci sie oswoić z myślą że od 2004 ( Valerenga, Tiblisi, Guimares,Levadia, Karabach ) r juz był tylko regres zakończony czystkami i zgliszczami kadrowymi w 2010r .

Żeby mieć o czymś własne zdanie niestety ale musisz wyzbyć się stronniczości i chłodnym okiem to ocenić . Naprawdę nie można mieć ci za złe tego że zaślepiają cie medale MP bo w końcu tyle na nie czekałes...to zrozumiałe.

Po Raz kolejny błednie odczytujesz i wyciągasz pasujące ci wnioski. Ja kolego sie nie zachwycam JW , ja poprostu oceniam go pozytywnie. W Polsce mało jest takich ludzi którzy za własne pieniądze chcą w to się bawić wiedząc ze nic z tego nie wyciągną.

Tak na marginesie dodam ze za BC posadę trenera zmienialiśmy 23 razy wiec z tą swobodą dla sztabu treneskiego był bym bardzo ostrożny. JW i BC to taki sam typ, z tym że jeden to " cisza przed burza" a drugi " ratuj się kto może"

Na tym zakończmy... narka.
Widzę że ciągle idziesz w zaparte i te argumenty które obalają twoje absurdalne tezy, nie przyjmujesz do wiadomości.

A cóz to za argument z sytuacją w Widzewie, albo to że w Wiśle jakiś czas nie było dyr. sp. ?!?, człowieku nie ośmieszaj sie, to znaczy że jak przez jakiś czas nie ma trenera to oznacza że trener też nie jest potrzebny, otóż tak trener, jak i dyr. sportowy to norma tworząca normalny klub, a Wojciechowski tego nie rozumie i to jedna z różnic pomiędzy BC i JW, która istnieje i nic na to nie poradzisz.

Otóż akurat to z kim wygrał Apoel jest ważne bo pokazuje że nie przegraliśmy z anonimową drużyną, ponownie niewygodny argument więc udajesz że go nie ma.

Kolejna sprawa to twoja absurdalna interpretacja mojej oceny BC. Otóż Ja go ocieniam racjonalnie , czyli doceniam sukcesy (8 x MP, oraz parę fajnych wygranych w Europie), jak i dostrzegam zmarnowane szanse (była okazja budować infrastrukturę /baza, akademia/, oraz utrzymać stabilizacje trenerską, a i także dokonać wzmocnień tak względem ekipy z Czerwcem mimo rocznej karencji w pucharach europejskich, jak i tej drugiej mocnej Wisły z Żurawskim i Kosowskim przed meczami z Lazio, mieliśmy dwie wielkie ekipy w Wiśle Cupiała i obie nie zrealizowały się dostatecznie właściwie w Europie). Moja ocena więc BC jest racjonalna co dobre chwalę, a co złe krytykuję, u ciebie zaś jest tylko śmieszna czarna propaganda i nic więcej.

Negatywna ocena człowieka sukcesu jakim jest również w Wiśle BC, a jednocześnie pozytywna ocena JW z jego absurdalnym podejściem do piłki ... (stałe ingerencje w pracę trenerów, zastępowanie w ich pracy dyr. sportowych, Cupiał zmieniał trenerów zbyt pospiesznie i często zwyczajnie źle, zwolnienie Maaskanta w trakcie rundy jesiennej też uważam za zbyt pospieszne , należało poczekać do końca rundy jesiennej i spokojnie na chłodno ocenić , plusy i minusy, oraz ewentualnie wówczas poszukać klasowego następcę, ale Cupiał nie ingeruje w bieżąca pracę w taki sposób jak JW i to jest duża różnica i to na plus BC.)... jest absurdalna i tyle, po prostu absurdalna.
Bronex napisał(a):Wyświetl post
Nic dodać, nic ująć. I w tym temacie ufam to by było na tyle.

I wracając do bieżącego tematu ...
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Zeszłoroczne zimowe okienko transferowe-chronologicznie:

26 stycznia - Jaliens http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...dnikiem_wisly/
28 stycznia - Genkov i Sivakov http://www.2x45.com.pl/aktualnosci/2...-wisly-krakow/
31 stycznia - Melikson http://www.polskatimes.pl/artykul/36...akow,id,t.html
8 lutego - Pareiko http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=24589
No i to powinna być podstawa do wszelkich wpisów o transferach w tym okienku zimowym, a który mamy, niech sprawdzę, 12 stycznia, czyli jest luzik przez 2 tygodnie, jedyna korekta do tego rozumowania to gra w europejskich pucharach, czyli to że startujemy wcześniej niż w roku ubiegłym, więc nie za dwa, ale za tydzień juz pierwszy transfer z tych dwóch (choć Ja uważam za niezbędne 3) co być może jednak będą, być powinien.
Ostatnio edytowane przez milosz : 12.01.2012 o godz. 13:38.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 12.01.2012, 14:44
milosz napisał(a):Wyświetl post
Widzę że ciągle idziesz w zaparte i te argumenty które obalają twoje absurdalne tezy, nie przyjmujesz do wiadomości.

A cóz to za argument z sytuacją w Widzewie, albo to że w Wiśle jakiś czas nie było dyr. sp. ?!?, człowieku nie ośmieszaj sie, to znaczy że jak przez jakiś czas nie ma trenera to oznacza że trener też nie jest potrzebny, otóż tak trener, jak i dyr. sportowy to norma tworząca normalny klub, a Wojciechowski tego nie rozumie i to jedna z różnic pomiędzy BC i JW, która istnieje i nic na to nie poradzisz.

Otóż akurat to z kim wygrał Apoel jest ważne bo pokazuje że nie przegraliśmy z anonimową drużyną, ponownie niewygodny argument więc udajesz że go nie ma.

Kolejna sprawa to twoja absurdalna interpretacja mojej oceny BC. Otóż Ja go ocieniam racjonalnie , czyli doceniam sukcesy (8 x MP, oraz parę fajnych wygranych w Europie), jak i dostrzegam zmarnowane szanse (była okazja budować infrastrukturę /baza, akademia/, oraz utrzymać stabilizacje trenerską, a i także dokonać wzmocnień tak względem ekipy z Czerwcem mimo rocznej karencji w pucharach europejskich, jak i tej drugiej mocnej Wisły z Żurawskim i Kosowskim przed meczami z Lazio, mieliśmy dwie wielkie ekipy w Wiśle Cupiała i obie nie zrealizowały się dostatecznie właściwie w Europie). Moja ocena więc BC jest racjonalna co dobre chwalę, a co złe krytykuję, u ciebie zaś jest tylko śmieszna czarna propaganda i nic więcej.

Negatywna ocena człowieka sukcesu jakim jest również w Wiśle BC, a jednocześnie pozytywna ocena JW z jego absurdalnym podejściem do piłki ... (stałe ingerencje w pracę trenerów, zastępowanie w ich pracy dyr. sportowych, Cupiał zmieniał trenerów zbyt pospiesznie i często zwyczajnie źle, zwolnienie Maaskanta w trakcie rundy jesiennej też uważam za zbyt pospieszne , należało poczekać do końca rundy jesiennej i spokojnie na chłodno ocenić , plusy i minusy, oraz ewentualnie wówczas poszukać klasowego następcę, ale Cupiał nie ingeruje w bieżąca pracę w taki sposób jak JW i to jest duża różnica i to na plus BC.)... jest absurdalna i tyle, po prostu absurdalna.
Nic dodać, nic ująć. I w tym temacie ufam to by było na tyle.

I wracając do bieżącego tematu ...
No i to powinna być podstawa do wszelkich wpisów o transferach w tym okienku zimowym, a który mamy, niech sprawdzę, 12 stycznia, czyli jest luzik przez 2 tygodnie, jedyna korekta do tego rozumowania to gra w europejskich pucharach, czyli to że startujemy wcześniej niż w roku ubiegłym, więc nie za dwa, ale za tydzień juz pierwszy transfer z tych dwóch (choć Ja uważam za niezbędne 3) co być może jednak będą, być powinien.
No ja .......e znowu ty?
Czytam i nie wierzę, skąd ty to wszystko bierzesz? Przyczyną wydaję się być uszkodzenie mózgu bo nie spotkałem się jeszcze z tak beznadziejnym przypadkiem.
Niechce mi się wierzyć że ktoś z lat 70 może mieć tak upośledzona czynność jaką jest czytanie ze zrozumieniem. Już u sześciolatka zadko zdażają się błędne interpretacji ale u ciebie to wygląda na coś poważniejszego. Nie dość że masz problemy z odczytaniem prawidłowo tekstu, to jeszcze bazujesz na błędnej interpretacji.

Pedagogiem specjalista nie jestem ale tak szybko odniose się do tego co uważam że wiem o co ci mogło w zamyśle chodzić.

Ad1 Stwierdziles ze żaden klub nie moze istnieć bez funkcjii d.sportowego. Podałem ci pierwsze z brzegu przykłady że jest to jednak możliwe. A w Wiśle nie brakowało funkcji dyr. Bo jego obowiązki niejako przejol Skorza, zwiększając tym samym swoje obowiązki...

Ad2 Ja nigdzie nie pisałem że APOEL jest anonimowy, nie nie jest ale to ze wygrał grupę LM nie robi z nich wirtuozów tak samo jak nas nie stawia się na równi z Realem po pokonaniu Barcy.
Napisałem że ciekawe czy powtórzą sukces Za rok? Czy jednak okażą się druga Kopenhaga.

Ad3 A gdzie ja zaprzeczam sukcesom BC? Gdzie sieje propagandę? Stwierdzając że jego sukcesy skończyły się w 2004 roku, że później pikowalismy tylko w dół? . Valerenga, tiblisi, guimares, lewadia, karabach ! Czyż to nie są porażki?
Historii nie da się zakłamac, trzeba się z tym pogodzić i kropka.

Ad4 nie przypominam sobie abym piorownywal JW i BC, dzielił ich na pozytywnego i megatywnego. Wręcz stwierdziłem że ni czym się od siebie nie różnią.

Odnosząc się do twojej tezy iz u BC trenerzy mieli komfort pracy a o JW brutalnie ich się pozbywa. Przytoczylem liczbę 23., bo tyle w ciagu 15 lat było zmian na tym stanowisku. Czy dużo nie wiem, napisalem że pewnie JW i BC mają podobną średnia.

Co do tych inwigilacji JW i zapewnienioM O CZYSTOŚCI nie będę się wypowiadał, to ty sobie wyimaginowales ten argument i go tloczysz, zarzucasz że tego ktoś nie widzi.
Ale nie każdy spędza czas w szatni na odprawie, tak jak ty. A ja nie wypowiadam się o czymś o czym nie mam pojęcia. Nie lubię puszczać koprow i tyle.

Zapewne i tak inaczej to zrozumiesz ale Jesli już postanowisz rozwijać swoje mądrości, to zamieśc cytat by każdy zrzumiall jak wielką masz usterke w mózgu!

Zresztą pare osób już ci mówiło że odnosisz się do czegoś co tylko jest w twojej głowie...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów