|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Dariook
Cytuje ciebie: "uszkodzenie mózgu", "upośledzona czynność", "beznadziejnym przypadkiem by każdy zrzumiall jak wielką masz usterke w mózgu", cóż ... jesteś całkowicie pozbawiony kultury osobistej, spokojnie można wręcz napisać o chamstwie i do tego nie potrafisz pisać po polsku, w sumie mi cię żal, bo po twoich postach wnioskuje też że masz pusto w głowie. - kłamiesz , nigdzie nie napisałem że i tu cytuje ciebie PINOKIO: "żaden klub nie moze istnieć bez funkcjii d.sportowego", Ja napisałem co innego, a mianowicie i tu cytuje siebie :"otóż tak trener, jak i dyr. sportowy to norma tworząca normalny klub", czyli klub to może funkcjonować nawet i bez trenera, ale normą jest zatrudnianie tak trenera jak i dyr. sportowego. - Apoel jest dobrą drużyna i przegrać z nimi to nie wstyd, a porównanie do Kopenhagi juz jest nietrafione, bo Cypryjczycy juz nie raz pokazali sie dobrze w LM. -Po 2004 wygraliśmy z np. z Barceloną, ale rozumiem że dla ciebie to żaden sukces, podobnie jak 5-0 z Beitarem, czy aktualny awans do LE i zwycięstwa z Twente i Fulham, no tak same klęski, hahaha, i to nie jest czarna propaganda, jasne że jest. _"piorownywal", "megatywnego", dziecko naucz się chociaż pisać po polsku, samo porównywanie JW i BC jest już żenujące, opisał to trafnie Bronex w postcie:
Reszta postu jest taka jak początek, znowu inwektywy i tylko puste inwektywy, ale to zwyczajna rzecz jak brak rzeczowych argumentów to pojawia sie plucie na odległość, oj dzieciaku, dzieciaku, jak nie masz nic do powiedzenia to po prostu się tu nie produkuj. Żegnam. _______ Przypominam też że wątek dotyczy polityki transferowej Wisły Kraków, a nie komicznych porównań JW z BC i ufam że nie będę musiał odpowiadać na coraz bardziej prymitywne zaczepki innego uzytkownika, ta uwaga do moderatora. _______ Wracając do meritum, warto zacytowac inny portal w kontekście transferu Delewa, a pisze on " Jednocześnie można podejrzewać, że wcześniejsze doniesienia Bułgarów o zainteresowaniu Delewem Wisły mogło być typową zasłoną dymną, dla ponaglenia i podbicia oferty z Turcji." i wypada się z tym zgodzić. http://www.wislaportal.pl/news.php?id=21810
Ostatnio edytowane przez milosz : 12.01.2012 o godz. 16:06.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
Od 2010 to już inna Wisła , Wisła "holenderska" i z tą Cupiałowską łączą ja tylko kilku piłkarzy, ale nie zaprzątaj sobie tym głowy. Istnieje obawa ze znów źle zrozumiesz i znów polecisz po bandzie. Nie winię cię za to że tak się dzieje bo dzieje się to zapewne poza twoją kontrolą. No niestety ale zdewastowany chip trudno jest naprawić ale nie jest to nieuleczalne więc głowa do góry. Innych użytkowników proszę o wyrozumiałość dla kolegi. A szanownego admina o Wykasowanie zarówno postów Miłosza jak i Dariooka. Dyskusje uznaję za zakończoną i nigdy nie odbytą... Tak masz rację jestem dzieciakiem jeśli porównam się do ciebie. Urodzilem sie w stanie wojennym, a ty zapewne stałeś w kolejce po cukier jak rozumem towarzyszem dzielili. Dzieki.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 12.01.2012 o godz. 16:06.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Inter Mediolan ma nowego sponsora z Polski. Polska firma Oknoplast działająca w branży PCV, od stycznia jest głównym sponsorem Interu Mediolan. Krakowska firma będzie korzystała z logo włoskiego klubu.
http://www.sport.pl/pilka/1,65083,11..._Z_Polski.html Powiedzcie czy nie jest to frustrujące krakowska firma sponsoruje Inter |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Oknoplast się to opłaca bo się świetnie srzedają we Włoszech i chcą nadal zdobywać ten rynek.
http://m.wyborcza.pl/wyborcza/1,1052..._Wloszech.html |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Nie ma czegos takiego jak PCV, jest PVC albo PCW
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/stadion/mapa/ porównaj gdzie są sektory gości. U nas na sektorze za bramką, u nich wciśnięte w narożnik |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Tasio, kiedy twój pomysł by wszedł w życie to nie dość że cały sektor G nie był by Wisły ale jeszcze dodatkowo E. Jest coś takiego jak bufor. A mam mamy coś takiego jak okrąglak, gdzie od jego strony nie trzeba robić wolnej przestrzeni...
![]()
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
a jakie realne korzysci przynisol by im sponsoring jakiegokolwiek polskiego klubu? Oni juz krajowy rynek zdobyli... czas na "makaroniarzy". A z tym inwestowaniem to nawet sie nie wyglupiajcie... inwestowanie z zalozenia ma przynosic korzysci finansowe... zapytajcie Cupiala albo profesorka ile sa na minusie
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Ale na pewno nie na Wiśle i Cracovii. Na piłce nie da się zarobić, da się tylko wypromować. Cieszmy się, że są tacy, co dalej dokładają kasę, a nie znikają po zrobieniu nazwiska, jak Ptaki, Drzymały czy inne Grajewskie.
![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...isly,id,t.html hmmmm ciekawe.
![]()
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
wislak68
Od kiedy to celem nadrzednym firm jest dzialalnosc charytatywna polegajaca na wspieraniu rodzimego futbolu? ![]() Firmy, z reguly, nie sponsoruje sobie klubow ot tak o. Sponsoring to swego rodzaju inwestycja, marketing, itp., itp. W Polsce maja juz okreslona marke, w Europie/Wloszech nie. Stad, moim zdaniem, decyzja jest zrozumiala. Chca sobie zrobic reklame na zagranicznych rynkach. Pozatym, i mowiac calkiem szczerze, co takiego niby Wisla mogla im zaoferowac? Jakie mieliby korzysci ze sponsorowania Wisly? Klubu ktorego zarzadzanie z profesjonalnoscia nie ma nic wspolnego (polityka na juz, itd,itp) , w europie pokazuje sie raz na 10 lat, itd. itp. No nie robmy jaj panowie... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Czy ty znasz głównych sponsorów Ległej albo Amici? No właśnie... Oczywiście to zrozumiałe że chcą zaistnieć na tamtejszym rynku jednak są o wiele lepsze sposoby na reklamę i rozgłos. Tutaj jak na dłoni widać to że ktoś lubi futbol, dlatego niesmak jest jeszcze większy. Szkoda że firma z naszego regionu, tak majętna i znana nie chce w Małopolsce rozwijać swojej pasji. Cudze chwalicie a swego nie znacie , ciśnie się niestety na myśl. A jakie korzyści ze sponsorowania Wisły? Ogromne, takie same jakie miała(ma) Telefonika. Dzięki Wiśle - Telefonika i Cupiał są znane w Polsce szerszej publiczności, ba nawet w Europie. Czy wprowadzająca Wisłe do LM i goszcząc na koszulkach odnieśli by sukces marketingwy i reklamowy? Na Pewno! . |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
Przyjacielu ... jeżeli 68 w nicku to rok urodzenia to ..... proszę Cię. |
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
fragment wywiadu ze Stanem Valckxem.
Nie boi się pan, że Legia i Lech wyprzedziły już Wisłę na długość, której nie będzie dało się nadrobić? Mają już nad nami przewagę, bo zaczęli tworzyć profesjonalne struktury dziesięć lat temu. A gdy Legia sprzeda tych dwóch-trzech młodych piłkarzy, którzy niedawno wyszli z jej akademii, to być może w całej Polsce dostrzegą, jak wspaniałą inwestycją jest szkolenie. Nasi wspomniani 17-letni juniorzy Wisły mają jednak do 20-letnich piłkarzy z Warszawy jeszcze 2-3 lata rozwoju, bo zdecydowaliśmy się już nie inwestować pieniędzy w zawodników ME, którzy w tej chwili są w wieku 18-20 lat. Ci już nigdy nie zrobią postępów, z wielu zrezygnowaliśmy. To też pozytywna zmiana. (...) Dostrzegł pan więcej takich talentów w pierwszej lidze? Parę, ale najpierw nieźle się zdziwiłem. Zaskoczyła mnie średnia wieku. W Holandii większość graczy na drugim szczeblu rozgrywek to bardzo młodzi piłkarze, właściwie nie grają w niej starzy zawodnicy ani obcokrajowcy. A w Polsce? Z całym szacunkiem dla tych starszych piłkarzy, bo na pewno mają za sobą piękne kariery, ale tylko zatrzymują rozwój młodzieży. Chcą zarabiać, rozumiem. To więc raczej sprawa decyzji tych klubów. Widzę, że pierwsza liga w Polsce nie jest częścią systemu, który pomaga w wyławianiu talentów. To inny świat. W Holandii to kolejna, ważna część piramidy. i to mówi koleś który sprowadził do Wisły Jaliensa Lameya ktorzy razem biora miesiecznie przeszlo 200 tysiecy zlotych..... (miesiecznie!!!!) lekka hipokryzja mi zalatuje ten koles ale chociaz to dosc typowa cecha dla holendrów.... `jeśli porównamy obecna wartość piłkarzy, których sprowadziliśmy do Wisły do kasy, która na nich wydaliśmy to wyjdzie ze ich cena pomnożyła się od trzech do pięciu razy` Stan Valck poza Meliksonem ktory pilkarz zyskal na wartosci (nie biore pod uwagę Bitona bo on w czerwcu wraca do Belgii) a Iliev juz raczej bedzie tracil na wartosci (mimo dobrego w miare poziomu) z racji jego wieku....... biorac pod uwage temperament Cupiała ten koleś długo tu nie popracuje....
Ostatnio edytowane przez ADAMIAKOWA : 28.01.2012 o godz. 11:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Chodzi o 1 ligę nie ekstraklasę. Eh, a ten temperament to sobie może Cupiał schować do kieszeni. Zazwyczaj szkodzi Wiśle niż pomaga.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
ADAMIAKOWA i tofik
Że tak powiem, zastanówcie się, kto zrobił więcej dla pierwszej drużyny czy młodej Wisly Cupiała - Stan z Maaskantem, czy wszyscy ich poprzednicy w Wiśle, wraz z Wiślakami - trenerem Moskalem, skauto-dyrektorem Kapką lub Kulawikiem od obecnej ME Decyzja Stana o likwidacji szkoleniowej "komuny" w Wiśle, jest tak oczywista i niezbędna od lat w Wiśle, jak słońce na niebie. 24 latkowie z ME i rezerwowi lub rekonwalescenci z 1 składu, to zaprzeczenie szkolenia młodzieży. Kilka lat temu, napisałem tutaj, dokładnie te same slowa, które Was w wydaniu Stana, tak wzburzają. Wam się nadal mylą systemy i te piłkarskie i te społeczne, chyba też. Oby Stan zrealizował swoje zadania w Wiśle, na przekór Wam. Żeby slowa Stana manipulować Jaliensem czy Lameyem, trzeba chyba być Adamiakową i Smudą w jednym. Natomiast nazywając Cupiała szkodnikiem Wisly, trzeba chyba być wzorcem Polaka czyli wrogiem rodaka. Ja wiem, że czasami trudno rozpoznać własną twarz, ale nawet na anonimowym forum warto mieć poczucie rzeczywistości. W związku z Waszymi wypowiedziami, zmuszony jestem Was nazwać szkodnikami, mieszającymi w głowie, szukającemu "złotej reguły" piłkarskiej - Cupialowi, który mam nadzieje, że wreszcie przestanie szukać tej reguły i z cierpliwością, zawierzy doświadczonym profesjonalistom, takim jak Stan, a zwłaszcza jemu.
Ostatnio edytowane przez kot : 28.01.2012 o godz. 13:13.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
A tekstem o banerach dałeś po bandzie ![]() Tak nikt na nie nie zwraca uwagi. Dlatego właśnie firmy na całym świece wydają miliony na taką reklamę. Co za idioci. @ kot Brawo kocie. Dobrze napisane. Najłatwiej krytykować, kiedy nie ma się nic do zaoferowania. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A jeśli chodzi o inwestycje marketingowe to kolego Bobek masz chyba dość kiepską wiedzę. Najważniejszą inwestycją marketingową jest podtrzymanie wartości istniejącej marki. Wydatki na pozyskanie nowych klientów są do tego dodatkiem. A jak widać panowie z Oknoplastu postanowili na Kraków się wypiąć. I mam nadzieję że krakowianie zrewanżują się im pięknym za nadobne. Byc może wtedy zastanowią się ile wydać na rynku lokalnym zanim pomyśli się o marketing w Mediolanie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
Myślę, że firma Oknoplast tak samo może powiedzieć o Twoich celach / poglądach. Jest wolny rynek i każde przedsiębiorstwo może swoje pieniądze wydawać tak chce - choć widzę, że niektórym to przeszkadza (wiadomo, trzeba zamknąć polską gospodarkę na wszelkie kontakty zagraniczne i budować potęgę POLSKIEJ gospodarki ku chwale naszego wspaniałego, wyjątkowego NARODU). Czytałem ostatnio, że dla Oknoplastu Włochy to potężny rynek, generujący bardzo duże przychody i w takim kontekście taki ruch marketingowy jest w pełni zrozumiały. Uprzedzając ew. Twoją odpowiedź nie jestem pracownikiem tej firmy i nie mam z nią nic wspólnego.
Ostatnio edytowane przez tomek100 : 28.01.2012 o godz. 13:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
wiemy gdzie jest 700tys euro które mogło byc na transfery
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html ![]()
- Jasiu, czemu akurat Wisła Kraków ?
- Proszę pani, mój pradziadek kibicował Wiśle, mój dziadek kibicował Wiśle, a teraz mój ojciec i brat kibicują Wiśle. - Ale Jasiu, tak nie można, trzeba mieć swoje własne poglądy, a gdyby twój ojciec był menelem a matka prostytutką? - To wtedy kibicowałbym Cracovii proszę pani. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
PS: nie wyjasniłeś jeszcze czy nie jesteś kibicem Interu ![]() |
|
|
|
Senior Member