The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
maTyS.
Bene Nati

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.01.2012, 20:48
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post
Jak tanio to tylko u talibów...
dziękuję , naprawdę mi pomogłeś

węgorz2 napisał(a):Wyświetl post
legalnie nie kupisz ...a nielegalnie i tak ciężko bedzie
znalazłem już w sklepach militarnych i na legalu kupię.
PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 23.01.2012, 20:58
maTyS. napisał(a):Wyświetl post
dziękuję , naprawdę mi pomogłeś

znalazłem już w sklepach militarnych i na legalu kupię.
ale pieprzowy chyba...

bo musztardowy to dość poważna sprawa:

GAZ MUSZTARDOWY, iperyt, to pochodna eteru dietylowego w postaci gęstej cieczy o charakterystycznym zapachu musztardy. GAZ MUSZTARDOWY można otrzymać z chlorku siarki oraz etylenu. Pary gazu musztardowego są silnie trujące, a w kontakcie z ciałem gaz musztardowy powoduje oparzenia.

Jako gaz bojowy iperyt został użyty po raz pierwszy 12 lipca 1917 roku w Ypres w Belgii. 80% poparzeń żołnierzy środkami bojowymi było spowodowane właśnie przez GAZ MUSZTARDOWY. W Ypres gazu tego użyli Niemcy przeciwko siłom kanadyjskim, przyczyniając się tym samym do śmierci 20 tysięcy żołnierzy. Z powodu braku należytej wiedzy o ochronie przed iperytem, śmierć poniosło ok. 120 tysięcy żołnierzy brytyjskich.

GAZ MUSZTARDOWY, iperyt - dowiedz się więcej na temat użycia tego środka bojowego w czasie I wojny światowej z portalu historycznego dobroni.pl
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 23.01.2012, 21:39
Czy idzie teraz jakoś usunąć zaproszenie do wydarzenia na FB tak żeby nie być na liście "odrzucili" a poprostu je usunąć? Kiedyś się dało na lajcie, klikało się x i tyle ... teraz po zmianach nie widze takiej opcji?
Odpowiedz cytując
przemo
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 23.01.2012, 22:10
Planuje kupić siostrzeńcowi grę ( jeszcze nie wiem jaką na razie się rozglądam) ale takie pytanie. Czy jak w wymaganiach gra ma procesor "i5" a on ma "i3". Będzie to hulało czy niekoniecznie?
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 24.01.2012, 12:37
węgorz2 napisał(a):Wyświetl post
jezeli myslisz ze auta francuskie sie psuja to nie masz racji ,oczywiscie nie pisze o autach 10 letnich
Ja mówię o 5-10 letnich, a szczególnie o Renault, na przykład - królowa lawet, Laguna II.
Odpowiedz cytując
Zola
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 24.01.2012, 17:18
Mam pytanie: posiadam nr w Orange NA KARTE, chcialbym zmienic na Playa- rowniez NA KARTE, czy jest mozliwosc ze moj aktualny numer tel. zostanie nie-zmieniony? Bo wiem, e sa takie opcje, ale nie wiem czy "na karte" jest to mozliwe?

Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Stary 24.01.2012, 17:30
szprotson napisał(a):Wyświetl post
ktoś z Was moze posiada "tokarnie" ?
Chodzi Ci o możliwość dotoczenia jakiegoś metalowego elementu obróbką skrawaniem? Czy pytanie z zupełnie innej beczki

Jeśli tak, to napisz priva o co chodzi dokładnie
Ostatnio edytowane przez Proud : 24.01.2012 o godz. 17:49.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 24.01.2012, 17:34
przemo napisał(a):Wyświetl post
Planuje kupić siostrzeńcowi grę ( jeszcze nie wiem jaką na razie się rozglądam) ale takie pytanie. Czy jak w wymaganiach gra ma procesor "i5" a on ma "i3". Będzie to hulało czy niekoniecznie?
Zależy od całej konfiguracji systemu. Polecam na jego kompie odpalić stronkę http://www.systemrequirementslab.com/cyri/intro.aspx
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 24.01.2012, 17:42
kubawislak napisał(a):Wyświetl post
Planuję pograć trochę w okręgówce. Chętnie poznam Waszą opinię na temat korków. Potrzebuje dobre solidne buciki, takie myślę do 200 zł. Jakieś pomysły?
Koło rotundy jest sklep SportTiw, bardzo polecam tam pomogą ci dobrać, a sam mogę podpowiedzieć coś o kilku modelach co są ostatnio "na topie":
- Nike seria Ctr360
http://allegro.pl/lanki-nike-ctr360-...065668043.html
Dość solidne buty, po czasie odchodzi troszkę podeszwa z przodu, ale to nie przeszkadza w grze, dobre do operowania wewnętrzną częścią stopy, gorsze do strzelania, ale to detale. Moja ogólna ocena 5/6

- Nike seria Mercurial
http://allegro.pl/nike-mercurial-vic...064400061.html
Buty bardzo wygodne, dobrze się w nich gra, niestety bardzo nietrwałe, jeśli grasz często i się nie oszczędzasz to po miesiącu mogą już być dziurki, stopniowo się powiększające. Moja ogólna ocena 3/6

- Nike seria Shoot
http://allegro.pl/korki-nike-t90-sho...064244140.html
Jak sama nazwa wskazuje dobrze się strzela, piłka "siada", rzadko się kiksuje, aczkolwiek wszystko możliwe. Do operowania wewnętrzną częścią stopy też ok. Minusem jest moim zdaniem kiepski design oraz to że przyzwyczajanie stopy do buta trwa dłużej niż u innych, i też odchodzi ta podeszwa z przodu. Moja ogólna ocena 4/6

- Adidas seria F10
http://allegro.pl/korki-adidas-f10-f...057360460.html
Buty dość "sztywne" ale da się przyzwyczaić, więc to nie duży problem. Ogólnie bardzo wszechstronne, ciężko wskazać specjalne atuty, ale też ciężko wskazać wady, na pewno najlepsze korki adidas na ten moment, co widzisz np. po naszej drużynie, gdzie 3/4 składu w takich gra. Moja ogólna ocena 5/6

Oczywiście z każdego modelu są też inne kolory, co na pewno wiesz, więc nie zniechęcaj się wyglądem tego konkretnego którego wkleiłem.

Mam nadzieję że to coś ci pomoże w wyborze.
Ostatnio edytowane przez Fiti : 24.01.2012 o godz. 17:46.
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
Wujek dobra rada
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 24.01.2012, 18:10
Kupiłem oferte TP telewizja+net+telefon. Słyszałem gdzieś że można podłączyć dekoder do routera zamiast do talerza. Nie znam sie na tym więc pytam czy jest taka możliwość czy ktoś miał po prostu bujną fantazję?
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 24.01.2012, 18:16
Witam, szukam osoby która ma pojęcie o dofinansowaniach z UE albo z UP... mam kilka pytań. Proszę o wiadomość na prv. pozdrawiam
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.01.2012, 18:49
czy w orange sport są mecze T-mobile ekstraklasa
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
rafil
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 24.01.2012, 18:52
gdzie poza Świętokrzyską można naprawić iPoda?
Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS.
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem.
Odpowiedz cytując
wroobel88
Senior Member

Stary 24.01.2012, 18:53
wiertar napisał(a):Wyświetl post
czy w orange sport są mecze T-mobile ekstraklasa
Nie ...........................
Odpowiedz cytując
PrzemooTSW
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 24.01.2012, 19:34
Potrzebuję Prawnika lub kogoś kto zna się na prawie? PILNIE!!
Iść ku słońcu, ku wolności iść... Wolność po polsku, morze przelanej krwi...(...)

ARMIA

BIAŁEJ
GWIAZDY
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 24.01.2012, 20:26
wybiera sie ktos? http://www.futbol.org.pl/news,21131.html
Odpowiedz cytując
Zola
Senior Member

Stary 24.01.2012, 20:47
Zola napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie: posiadam nr w Orange NA KARTE, chcialbym zmienic na Playa- rowniez NA KARTE, czy jest mozliwosc ze moj aktualny numer tel. zostanie nie-zmieniony? Bo wiem, e sa takie opcje, ale nie wiem czy "na karte" jest to mozliwe?
Podbijam na nową !

Odpowiedz cytując
maaarcin
Moderator

Od: 11.2002

Stary 24.01.2012, 20:52
tak, można przenieść. wszystko załatwisz od ręki w salonie playa
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 25.01.2012, 19:30
Zna ktoś stronę z grami i aplikacjami na iPhona/iPoda? Oczywiście z darmowymi
I
Odpowiedz cytując
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.01.2012, 19:43
Cytat:
Nie od ręki... najpierw musisz zarejestrować nr na swoje dane w Orange..Dostaniesz od nich papier, z którym idziesz do salonu Playa..i tam dostaniesz karte PlayFresh i 60 zł do wykorzystania na rozmowy do wszystkih sieci..
[][][][]> T S W <[][][][]
Odpowiedz cytując
Aniołek_Wisła
Member

Od: 07.2008

Stary 25.01.2012, 20:35
sorry bo nie jestem w temacie ... czy Polska bd grac jeszcze jakis mecz na tych mistrzostwach jesli tak to kiedy ... z kim ... czy juz sie pakuja i jada do domu ...dzieki za odp
Odpowiedz cytując
Emil23
Junior Member

Od: 10.2010

Stary 25.01.2012, 22:21
Czy w dniu meczu ze Standardem będzie możliwość wyrobienia karty kibica? Mieszkam w Wielkopolsce, a chciałbym, się wybrać na ten mecz.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 25.01.2012, 23:02
Emil23 napisał(a):Wyświetl post
Czy w dniu meczu ze Standardem będzie możliwość wyrobienia karty kibica? Mieszkam w Wielkopolsce, a chciałbym, się wybrać na ten mecz.
Tak będzie taka możliwość
Odpowiedz cytując
wislak_92
Senior Member

Stary 25.01.2012, 23:29
Reklamowal ktos buty w YesSporcie?
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki". - Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
Puchatek
Member

Od: 12.2011

Stary 26.01.2012, 03:08
TSW Fanatyk napisał(a):Wyświetl post
Zna ktoś stronę z grami i aplikacjami na iPhona/iPoda? Oczywiście z darmowymi
Jak masz jailbreaka to w cydia musisz dodać repozytorium i zainstalować Instalous i masz wszystkie gry i programy za free od razu na telefonie. Wejdź na forum iPmart Polska tam masz wszystko opisane. Jak coś to PW bo mam telefon i tablet z tej firmy.
W nas wiara siła i natchnienie! Szeregi rosną nasze wciąż! Niesiemy Polsce odrodzenie! My, nowe pokolenie!
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 26.01.2012, 11:46
Jestem zarejestrowany w UP jako bezrobotny, ale nie w krk a w małej miejscowości 60 km od krk. Zamierzam się starać o dofinansowanie na otwarcie własnej działalności gospodarczej i pytanie brzmi. Czy jak już dostane pieniądze z UP mogę je wykorzystać na otwarcie sklepu w krk Sklep internetowy, ale będę potrzebował jakieś pomieszczenie na magazyn, firma będzie zarejestrowana w krk, czy może być tylko w mieście w którym jestem zameldowany, i zarejestrowany jako bezrobotny
Odpowiedz cytując
dzony1990
Member

Stary 26.01.2012, 17:59
Czym najlepiej dojechać do komisu AUTO-PARK na al. 29 Listopada ? 105 z pod galerii ?
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Stary 26.01.2012, 19:49
ma ktos mozliwość dopisac (zapisać)mnie do MULTISPORTA,w mojej firmie niestety nie ma ,dogadali byśmy sie albo spisali umowę jakąś,prosze na priv
Odpowiedz cytując
Sylwek1906
Senior Member

Stary 27.01.2012, 13:27
Siema, kto prowadzi cały ten pseudoprofil Wiślackiego Smoka na facebooku? Prośba o pomoc bo na jego profilu jest coś co może mi zaszkodzić!!
Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 27.01.2012, 15:06
To prowadził słynny forumowicz massoud vel charcerzyk i jeszcze kilkanaście innych wcieleń.
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów