orzeu napisał(a):

Pokaz. Bardzo chetnie obejrze takie slowa z ust kogos rozsadnego jak np. Ziemkiewicz, Semka, Pyza, Gmyz, Magierowski, Zaremba i wielu innych zwiazanych z redakcja Rz i URz. Czekam na ewidentne przyklady na falszowanie rzeczywistosci, ordynarne manipulacje i klamstwa bez pokrycia.
Jak nie znajdziesz, ciekawe czy bedziesz miec na tyle jaj zeby przyznac ze palnales bzdure.
|
Dziennikarzy nie trzeba do tego zaprzęgać bo rzeczywistość fałszują najbardziej zainteresowani:
Cytat:
Pełnomocnik części ofiar katastrofy smoleńskiej chce rozszerzyć wniosek do prokuratury dotyczący ekshumacji posła PiS Przemysława Gosiewskiego o badanie obecności helu w ciele. – Obecność tego pierwiastka, który przecież nie występuje w naturze, mogłaby wyjaśnić bardzo szybkie opadanie samolotu i wzmożenie mgły – powiedział "Wprost" mec. Rafał Rogalski.(...)
– Ja nie upieram się, że hel na lotnisku był, uważam tylko, że należałoby tę hipotezę sprawdzić – mówi "Rz" mec. Rogalski. – Konsultowałem się w tej sprawie z fizykiem z doktoratem i to on wskazał mi ten trop.
Ów fizyk to Andrzej Ćwierz, poseł PiS. – Samolot naprowadzany był na konkretną ścieżkę znaną wieży kontrolnej, więc nie potrzeba by było aż tak dużych ilości helu. Wystarczyłoby 100 ton – tłumaczy. Dodaje, że kilka niewyjaśnionych kwestii dotyczących lądowania Tu-154 można by wytłumaczyć, gdyby się okazało, że użyto helu.
|
http://www.rp.pl/artykul/459542,6492...olenskiem.html
Lepsze źródło?