The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.01.2012, 13:22
nie wiedziałem że coś takiego jest tutaj założone. do wszystkich przeciwników teorii spiskowych mam kilka pytań. jeżeli uzyskam na nie sensowne odpowiedzi, to daje sobie spokój. oto one:
a) dlaczego godzina "katastrofy smoleńskiej" uległa zmianie po 2-3 tygodniach od tego wydarzenia?
b) dlaczego kilka ciał było odnalezionych dużo później niż pozostałe?
c) w jakim celu wrak samolotu został pocięty?
d) co się działo z czarnymi skrzynkami od momentu rozbicia się samolotu do czasu ich "odnalezienia" skoro były one nagrane na pierwszym filmie z miejsca katastrofy?
e) dlaczego akcja ratunkowo wyglądała jak wyglądała?
f) jak to możliwe że były takie zniszczenie przy stosunkowo niewielkiej prędkości i małej wysokości samolotu?

P.S. na razie tyle pytań. przynajmniej na 2-3 z nich nie ma racjonalnej odpowiedzi.
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 23.01.2012, 13:22
Karamazow napisał(a):Wyświetl post
Jakbym miał fejsbuka dałbym, że lubie to, jakbym był Komorowskim dałbym ci medal za odwagę. William Wallace
bije ci brawo z grobu. Skoro dla ciebie takie tematy są niepotrzebne to po co w nie wchodzisz. Ja na przykład ciesze się, że są takie tematy bo pojawiają się tu ciekawe artykuły spoza mainstreamowych mediów.
Daj spokój przecież to jasnowidz jest, skoro z fusów wywróżył, że ma więcej wyjazdów aniżeli trójka przezeń wymienionych userów, to zapewne w szklanej kuli widział przebieg katastrofy smoleńskiej (jak "eksperci" rosyjscy czy też komisji Millera) i stąd wie, że pijany polski generał naciskał (czy to ręcami, czy też psychicznie) na rozpieprzenie samolotu.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.01.2012, 13:38
PSYCHOLTSW napisał(a):Wyświetl post
a) dlaczego godzina "katastrofy smoleńskiej" uległa zmianie po 2-3 tygodniach od tego wydarzenia?
.
Najpierw przez 3 tygodnie podawano 8:56 jako godzine katastrofy a potem zmieniono na 8:40.Jakby nie patrzac to nie jest 1 lub 2 minuty różnicy ale aż 16 minut. Co w tym czasie sie działo ? Dziwne że po dzień dzisiejszy nie zwrócono broni ani kamizelek naszych Borowców...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.01.2012, 14:27
węgorz2 napisał(a):Wyświetl post
JESTEM ZA!!!powolaniem komisji sledczej skladajacej sie z zacnych użytkowników tematu SMOLENSK! TYLKO WY! wiecie jaka byla przyczyna katastrofy wszyscy inni nawet niech nie próbuja wstawiać swoich polemik bo i tak są one głupie ,bezpodstawne ,naiwne ,niepatroityczne śmierdzą lewicą i zwiazkami z TUSKIEM a co gorsza z PUTINEM ! Tylko wy wiecie najlepiej i wy wyjasnicie tak mysle ta sprawe ,wszyscy inni ...slepcyi glusi uslyszą strzały, zobacza pociski ,lasery i inne straszne rzeczy .DROZD ,ARAPAHO ,ORZEU i jeszcze kilku innych to wasz temat i niech nikt nie wazy sie krytykowac WASZYCH przemyslen mądrych ,zacnych i patriotycznych LEPSZYCH niz jakies wywody głupich pilotow(co oni moga wiedzieć o lataniu) naukowcow,nie mowiac o dziennikarzynach lub politykach(oprocz MACIEREWICZA oczywiście)
a teraz mnie zignorujcie mam to w d... ,zdepczcie ,splujcie..ja i tak jade do WARSZAWY, i tak mam wiecej wyjazdow niz wy w trójke ...a do czego to pisze bo to forum WIŚLACKIE i powinno zamykac sie takie farmazonowe tematy !
To się fachowo nazywa "dysonans poznawczy". Tyle, że akurat w Twoim przypadku poziom frustracji i agresji wskazuje na jakiś głębszy problem.

Rozumiem, że nie podoba Ci się sam temat, bo merytorycznie to nie bardzo da się do niego odnieść?

Widzisz, "spiskowcy" opierają się na ekspertyzach wysokiej klasy specjalistów: prof. Binieda jest ekspertem materiałowym NASA i brał udział w badaniu przyczyn katastrofy promu Columbia, analizę nagrań wykluczających obecność głosu Błasika na nagraniach z kokpitu wykonali specjaliści z Krakowa.

Nie stoisz po stronie inteligencji i rozumu, tylko emocji i ciemnoty. Co zresztą uwidacznia się w formie Twojego postu.
Napisałeś coś głupiego i tak naprawdę nie na temat, to nie dziw się później że jesteś wyśmiewany. Boisz się krytyki, to nie pisz na forum publicznym.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.01.2012 o godz. 14:30.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 23.01.2012, 14:32
pietia_lublin napisał(a):Wyświetl post
Węgorz. 1906% poparcia. Ja jak to czytam to jest lepsze (śmieszniejsze) niz te wypociny Gazety Polskiej o Smoleńsku, Chrystusie na Krola Polski, spiskach dookola itp. Żenada na 102. Przeciez spiskowcy mogą sobie o tym bić pianę na forach o Smoleńsku - a co to ma wspolnego z Wisłą?
A Matka Boska Królowa Polski też Cię śmieszy? Żyjemy w Polsce jesteśmy Polakami i jak każdemu Polakowi zależy nam żeby Polska była dumna sprawiedliwa i praworządna, a Polacy czuli dumę i zobowiązanie wobec przyszłych pokoleń. Dumę bo nie ma drugiego narodu tak zasłużonego dla interesu wolnej chrześcijańskiej Europy, a zobowiązanie bo nic nie jest dane raz na zawsze. Dlatego czy to kibice Wisły których zrzesza to forum czy Cracovii czy Hutnika czy Prądniczanki w pierwszej kolejności powinni czuć się Polakami. Tak jak w dawnych czasach, każde miasto wystawiało w razie konieczności swoją chorągiew i owszem była między nimi rywalizacja to cel był wspólny i nadrzędny. Interes Polski.

Dzisiaj takimi chorągwiami są kibice, nie tylko piłkarscy. Więc jeżeli wspólny interes jest zagrożony przez to co się wyprawia przy okazji najtragiczniejszej katastrofy od półwiecza. Naturalnie wywołuje to zainteresowanie. Jeżeli tego nie rozumiesz to szczerze współczuję. A nazywanie tego zainteresowania żenadą, nie najlepiej o Tobie świadczy.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 23.01.2012, 14:37
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Fajnie, ja też jadę. Ale jaki to ma związek z tematem?
Ogarnij się... Po co wchodzisz w ogóle do tematu, który Cię nie obchodzi? Jeśli jest temat o tatuażach, który mnie w żaden sposób nie interesuje, to nie wbijam tam i nie krzyczę, żeby go zamknąć, tylko omijam go szerokim łukiem. Forum jest Wiślackie, oczywiście. A kibice Wisły mają różne zainteresowania. Niektórzy interesują się grami, inni piłką ręczną, jeszcze inni polityką. Żaden z tych tematów nie ma bezpośredniego związku z Wisłą, może wszystkie wywalmy? Pozwól żyć...
jedni tylko WISŁĄ ale sa tez tacy ktorzy tylko SMOLENSKIEM a taki SP maja gdzieś
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.01.2012, 15:00
wegorz co ma wspolnego poglad na Smolensk czy jakakolwiek inna sprawe z meczem o Superpuchar?
Atakujesz nas z niewiadomego powodu a tymczasem ja i podejrzewam ze pozostali tez nic do Ciebie nie mamy, ot zwyczajnie wierzysz w raport Millera i MAK, Twoja sprawa. Ja nie wierze bo mam do tego liczne podstawy, chyba mam prawo?
I szkoda tez ze wchodzisz tutaj i czytasz tylko wlasne posty i polemizujesz z czyms czego tu nie ma, o helu, laserach i strzalach w lesie piszesz jako jedyny wiec pytanie brzmi, kto szuka teorii spiskowej przy tym wypadku? Ja to bym nawet chetnie merytorycznie pogadal ze zwolennikami teorii o brzozie i innych, tylko dajcie nam ta szanse i siegnijecie po argumenty bo na razie to z Waszej strony jest brak jakichkolwiek merytorycznych uzasadnien. Chcecie nas zakrzyczec gdy osmielamy sie pokazac brak spojnosci w oficjalnie gloszonych tezach. Jak tu prowadzic rozmowe? A jesli nie macie ochoty na rozmowe to dajcie nam spokoj i z pozytkiem dla zdrowia naszego i Waszego zajmijcie sie czyms innym. Przeciez co Was ten Smloensk obchodzi? Bylo dawno, zycia im nie przywroci, grupka oszolomow sobie o nim gada no i co Wam w tym przeszkadza?
Ostatnio edytowane przez orzeu : 23.01.2012 o godz. 15:07.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 23.01.2012, 15:13
JESTEM ZA!!!powolaniem komisji sledczej skladajacej sie z zacnych użytkowników tematu SMOLENSK! TYLKO WY! wiecie jaka byla przyczyna katastrofy wszyscy inni nawet niech nie próbuja wstawiać swoich polemik bo i tak są one głupie ,bezpodstawne ,naiwne ,niepatroityczne śmierdzą lewicą i zwiazkami z TUSKIEM a co gorsza z PUTINEM ! Tylko wy wiecie najlepiej i wy wyjasnicie tak mysle ta sprawe ,wszyscy inni ...slepcyi glusi uslyszą strzały, zobacza pociski ,lasery i inne straszne rzeczy .DROZD ,ARAPAHO ,ORZEU i jeszcze kilku innych to wasz temat i niech nikt nie wazy sie krytykowac WASZYCH przemyslen mądrych ,zacnych i patriotycznych LEPSZYCH niz jakies wywody głupich pilotow(co oni moga wiedzieć o lataniu) naukowcow,nie mowiac o dziennikarzynach lub politykach(oprocz MACIEREWICZA oczywiście)
Krytykuj.Podaj argumenty....pogadamy. Aha argumenty.... to takie coś co nie jest wśród lemingów popularne. Wiem trudno takie życie.
ps. o jakich naukowcach prawisz? bo dziennikarzy (Lis?Morozowski?Wołek?Stasiński?) i polityków (Sikorski,Klich,Tusk,Arabski) chroniących swoje dupska może sobie darujmy.

a teraz mnie zignorujcie mam to w d... ,zdepczcie ,splujcie..ja i tak jade do WARSZAWY, i tak mam wiecej wyjazdow niz wy w trójke ...a do czego to pisze bo to forum WIŚLACKIE i powinno zamykac sie takie farmazonowe tematy !
Wow , no to błysnąłeś .Jedziesz do Warszawy jak marne 9 tyś innych Wiślaków . Szacun.Jesteś wyjatkowy.
Przypominam że to Hyde Park z tematami nie sportowymi to co ci węgorzu nie pasi. ?
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Stary 23.01.2012, 15:18
wielka trójka sie zameldowala o to chodzi ...krecimy karuzelom dalej aha nie wieże w zadne maki sraki
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 23.01.2012, 15:24
wielka trójka sie zameldowala o to chodzi ...krecimy karuzelom dalej aha nie wieże w zadne maki sraki
przez ż to taka budowla/ figura w szachach
wierzyć-> wiara

EOT
Odpowiedz cytując
Manson33
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 23.01.2012, 15:42
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Dziwne że po dzień dzisiejszy nie zwrócono broni ani kamizelek naszych Borowców...
Jakie tam dziwne, przecież za rok może dwa dowiemy się od "przyjaciół" z Rosji, że z tej broni oddawano te strzały co ich na filmie nie było.

Myślenie nie boli !
Odpowiedz cytując
ziuk_NYC
Senior Member

Stary 23.01.2012, 16:56
.... i
widze role prymitywa odgrywasz w kazdym temacie a bluzgi to twoja specjalnosc. w merytoryczny sposob to w szkole nie nauczyli prowadzic dyskusji ? idz chlopie pod budke z piwem i tam sie popisuj swoim obyciem.
prosimy o nie odsniezanie dachu sejmu
z wyrazami
elektorat
"Ojczyzna nasza matka, a my Jej dzieci, Zle to dziecko, w ktorem Ona milosci nie wznieci"
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.01.2012, 04:16
sporo było też dziwnych zgonów po 10 Kwietnia, ale to pewnie też zbiegi okoliczności.....
http://info-horyzont.pl/tragedii-smo...ag-dalszy.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 24.01.2012 o godz. 04:19.
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Stary 24.01.2012, 07:44
AYALA napisał(a):Wyświetl post
sporo było też dziwnych zgonów po 10 Kwietnia, ale to pewnie też zbiegi okoliczności.....
http://info-horyzont.pl/tragedii-smo...ag-dalszy.html
podobnie jak po otwarciu grobu TUTENCHAMONA tez byly tajemnicze zgony...cos w tym jest !
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 24.01.2012, 17:53
podobnie jak po otwarciu grobu TUTENCHAMONA tez byly tajemnicze zgony...cos w tym jest !
No ja wiem Ty się opierasz na takiej oto analizie /raporcie/wnioskach- z szczególnymi pozdrowieniami dla lemingów:

Cytat:
Raport komisji.
Dn. 09.04.2010 międzynarodowa komisja ds. katastrof samolotowych
pod przew. A.Michnika (światowej sławy ekspert lotów paralotnią) w składzie:
1.MOlejnik (ekspert od awioniki);
2.Palikot (autorytet od wpływu alkoholu na organizm ludzki);
3.S.Niesiołowski (wybitny specjalista, chiromanta i różdżkarz);
4.J.Żakowski (specjalista od lotów orbitalnych);
Oraz wielu innych mniej zasłużonych ale równie wybitnych specjalistów, ustaliła:

1.Prywatna wycieczka turystyczna do Katynia była bardzo dobrze zaplanowana i przygotowana przez najlepszego wybitnego polskiego rządowego specjalistę J.Turowskiego mającego od 45 lat znakomitą opinię u naszych rosyjskich partnerów.

2.Do katastrofy doprowadził Lech Kaczyński gdyż będąc za sterami maszyny nie posiadał aktualnych uprawnień kat.W do lotu nowoczesnym odrzutowcem we mgle.

3.Piloci nie umieli opanować będącego pod znacznym wpływem alkoholu gen. Błasika
tylko się z nim kłócili i gestykulowali rękami.

4.Smoleńskie lotnisko jest wyposażone w nowoczesną, inteligentną i zaawansowaną technikę służącą kontroli lotów.

5.W super nowoczesnej wieży kontroli lotów pracuje ekipa świetnie wyszkolonych fachowców stosująca nowoczesne standardy.

6.Naprowadzanie z wieży kontroli lotów było prowadzone z zegarmistrzowską precyzją.

7. Komisja po zanalizowaniu ustaleń światowej sławy wybitnego eksperta ds. podsłuchów paranormalnych L.Wałęsy i potwierdzeniu przez rosyjskich ekspertów ustaliła że siedzący za sterami nie znał j.rosyjskiego. Nie rozumiał precyzyjnych komend płynących z wieży kontroli lotów i zadzwonił tel. satelitarnym do brata J.Kaczyńskiego by ten naprowadzał go telefonicznie na lotnisko.

8.Splot wymienionych wyżej błędów doprowadził dnia 10.04.2010 do katastrofy.

Powyższy raport komisja dn.9.04.2010 przekazała rosyjskim partnerom w celu akceptacji oraz ustaleniu przy pomocy czarnych skrzynek które wkrótce otrzymają kilku istotnych szczegółów:

1.Gdzie w chwili startu znajdowały się stewardessy.
2.W jakim stanie przejrzystości były okna w przedziale pasażerskim.
3.W jakim kolorze była biało-czerwona szachownica znajdująca się na stateczniku pionowym.
4.Jaki był kod dostępu do telefonu satelitarnego prezydenta.
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 24.01.2012 o godz. 17:56.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 25.01.2012, 02:12
http://fakty.interia.pl/raport/lech-...enskim,1750586
Odpowiedz cytując
gress
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 25.01.2012, 09:57
Polecam zainteresowanym. Według mnie warto posłuchać wreszcie kogoś, komu wykształcenie pozwala na ocenę oprac komisji czy też Rosyjskich ekspertów.

http://www.youtube.com/watch?feature...v=dJTId6FCufw#!
http://www.youtube.com/watch?v=M5o7Q...el_video_title

"Bo nasza ARMIA to potęga"
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 25.01.2012, 10:17
Widziałem wczoraj zdjęcia Profesorów którzy badają tą sprawę. Wystarczy ze powiem iż wyglądają wiarygodnie. A wiadomo że wygląd jest najważniejszy dla leminga. Będzie się działo.

Autorytety które były prezentowane w opozycji do nich to jakaś komedia. "Brzoza na pewno musiała by wywołać wielkie zniszczenia" . Bo tak i koniec. Na dowód w tle jednoosobowy samolocik ze zniekształconym przez ptaka skrzydłem. To jeszcze nic, trup ptaka cały czas był wgnieciony w skrzydło żeby też było wiarygodnie.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 25.01.2012, 11:09
gress napisał(a):Wyświetl post
Polecam zainteresowanym. Według mnie warto posłuchać wreszcie kogoś, komu wykształcenie pozwala na ocenę oprac komisji czy też Rosyjskich ekspertów.

http://www.youtube.com/watch?feature...v=dJTId6FCufw#!
http://www.youtube.com/watch?v=M5o7Q...el_video_title
Tu nie bedzie podjetej debaty. Juz wczoraj miales przyklad relacji w Wiadomosciach TVP.
Pokazano komisje i opatrzono to komentarzem kogos z PO ze "Macierweicz jest niepowazny i nie warto z nim gadac", eksperta od lotnictwa ktory "jest przekonany ze taka brzoza musiala wywolac zniszczenia" i autora ksiazki "ostatni lot", znanego nienawistnika ktory na stwierdzenie ze skrzydlo sciete przez brzoze musi upasc naukowo wytlumaczyl ze "bylo plaskie i polecialo jak dysk". To jest ....a tak zenujacy spektakl ze szkoda oczu. Tak debilu, uderz kijem o drzewo i patrz jak oderwany kawalek "leci jak dysk" 10 metrow dalej.
Nie bedzie merytorycznej dyskusji i przedstawienia tego w mediach bo tutaj takiej dyskusji przeprowadzic sie nie da. Argumenty i logika z jednej strony, z drugiej tylko ataki personalne, "przekonanie ze musialy byc zniszczenia" i obalanie udowodnionych naukowo tez za pomoca praw fizyki i wyliczen komputerowych stwierdzeniami o latajacym jak dysk skrzydle. Nie licz na jakiekolwiek efekty komisji Macierewicza. Zostana zaplute przez 'ekspertow' jak dotychczas. Oni juz nie maja zadnych granic moralnych w brnieciu w swoje klamstwa. Co gorsza, niektorzy chyba nawet wierza w swoje teorie. A ta ich wiara i przekonanie wynika wprost z nienawisci do Kaczynskich. To jest prosty mechanizm, tak jak parchy wierza ze my to milicja bo nas nenawidza tak lemingi wierza w pancerna brzoze.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 25.01.2012, 11:18
Ale niech sobie wierzą. A dzieci w szkole i tak będą sie z nich śmiały. Antoni powinien robić taką konferencję co tydzień niech sie POmatoły ośmieszają. Bo jak nazwać inaczej ich zachowanie?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 25.01.2012, 11:35
Naprawde bawia mnie do rozpuku ludzie ktorzy nadal daja sie nabierac na insynuacje, sugestie i klamstwa dziennikarskie. Nie chce tego nazywac ostro wiec nazwe tylko "dziecinna naiwnoscia". Tak latwo dac soba manipulowac i wkrecac farmazony to jest zjawisko niespotykane, myslalem ze taka bezmyslna wiara i sluchanie tych samych ludzi pomimo iz wiadomo ze oszukali nas juz wielokrotnie konczy sie gdzies w wieku 6 lat. Tutaj taka dosyc krotka ale charakterystyczna lista:
http://mediowo.salon24.pl/384826,dzi...wa-o-smolensku
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
darksun
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 25.01.2012, 11:56
http://fakty.interia.pl/tylko_u_nas/...szybke,1750856

Pomijając wartość merytoryczną rozmowy... pytanie za 100 pkt: o co chodzi Panu redaktorowi?
Odpowiedz cytując
abruzzi
Member

Od: 01.2007

Stary 25.01.2012, 12:04
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Naprawde bawia mnie do rozpuku ludzie ktorzy nadal daja sie nabierac na insynuacje, sugestie i klamstwa dziennikarskie. Nie chce tego nazywac ostro wiec nazwe tylko "dziecinna naiwnoscia". Tak latwo dac soba manipulowac i wkrecac farmazony to jest zjawisko niespotykane, myslalem ze taka bezmyslna wiara i sluchanie tych samych ludzi pomimo iz wiadomo ze oszukali nas juz wielokrotnie konczy sie gdzies w wieku 6 lat. Tutaj taka dosyc krotka ale charakterystyczna lista:
http://mediowo.salon24.pl/384826,dzi...wa-o-smolensku

Witam. Myślę , że gdyby dobrze poszukać znalazły by się też cytaty z mediów prawicowych i innych na temat sztucznej mgły, domniemanego zamachu itp. I tak samo można powiedzieć, że osoby wierzące w to są zmanipulowane bo dowodów na to że to był zamach nie ma żadnych. Każdy jest zmanipulowany tylko przez inne środowiska.
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 25.01.2012, 12:06
darksun napisał(a):Wyświetl post
http://fakty.interia.pl/tylko_u_nas/...szybke,1750856

Pomijając wartość merytoryczną rozmowy... pytanie za 100 pkt: o co chodzi Panu redaktorowi?
Gamon ten Duda. Powinien go na wstepie utemperowac gdy ten pyta o "wiarę" ze to nie jest kwestia wiary w raporty tylko ....a mac faktow. A dziennikarz ciagnie z nim ta "wiare" w wyniki badan i stwarza obraz przeciwstawnych raportow z odmiennymi wnioskami i jeden z nich to kwestia wiary (Binienda) a drugi to normalnosc (Miller). Potem dalej, na to pytanie: "Problem Prawa i Sprawiedliwości polega na tym, że wy mnożycie możliwości, dodajecie kolejne, mówicie o najróżniejszych koncepcjach, najróżniejszych wersjach. One są często ze sobą sprzeczne. Natomiast nie macie jednej, spójnej wersji tego, co tak naprawdę o świcie, 10 kwietnia się w Smoleńsku wydarzyło." odpowiedz jest wystawiona jak na talerzu. dokladnie taka sama, o wzajemnie wykluczajacych sie oficjalnych przycyznach katastrofy i doszukiwaniu coraz to nowych watkow ktore cos niby maja udowodnic, jakies kolotnie na lotnisku, generalowie w kokpicie, podnoszacy sie samolot, zmieniajace sie zapisy stenogramow i tym podobne.
Dobry przyklad jak wywiad przeprowadzaja dzisiejsi cyngle, nie szukaja odpowiedzi bo je juz znaja, im chodzi tylko o sprawienie wrazenia ze rozmowca mowi glupio (jak w tym wypadku) lub jest najmadrzejszy na swiecie.

abruzzi napisał(a):Wyświetl post
Witam. Myślę , że gdyby dobrze poszukać znalazły by się też cytaty z mediów prawicowych i innych na temat sztucznej mgły, domniemanego zamachu itp. I tak samo można powiedzieć, że osoby wierzące w to są zmanipulowane bo dowodów na to że to był zamach nie ma żadnych. Każdy jest zmanipulowany tylko przez inne środowiska.
Pokaz. Bardzo chetnie obejrze takie slowa z ust kogos rozsadnego jak np. Ziemkiewicz, Semka, Pyza, Gmyz, Magierowski, Zaremba i wielu innych zwiazanych z redakcja Rz i URz. Czekam na ewidentne przyklady na falszowanie rzeczywistosci, ordynarne manipulacje i klamstwa bez pokrycia.
Jak nie znajdziesz, ciekawe czy bedziesz miec na tyle jaj zeby przyznac ze palnales bzdure.
Ostatnio edytowane przez orzeu : 25.01.2012 o godz. 12:17.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
darksun
Senior Member

Stary 25.01.2012, 12:16
Widzisz różnicę w stwierdzeniu "brzoza urwała skrzydło" a "zbadajmy czy może mgła była (np.), zbadajmy wrak, zbadajmy/udowodnijmy/bijmy się na argumenty..." ?
Odpowiedz cytując
abruzzi
Member

Od: 01.2007

Stary 25.01.2012, 12:28
http://freeisoft.pl/2011/01/dubienie...y-w-smolensku/

http://www.wilnoteka.lt/pl/tresc/zam...kujaca-ksiazka

Pomijam to kto to napisał, powiedział, czy według Was jest rozsądny czy nie. Jedni wierzą Dubienieckiemu inni Niesiołowi a jeszcze inni Kaliszowi- wolny kraj wolny wybór. A Ci którzy nie wierza to że był to wypadek a nie zamach są zmanipulowani tak?
Odpowiedz cytując
darksun
Senior Member

Stary 25.01.2012, 12:35
A Ci którzy nie wierza to że był to wypadek a nie zamach są zmanipulowani tak?
Są po prostu osobami wierzącymi...czepiając się... Niech jednak nie przeszkadzają niedowiarkom, którzy chcą opierać się na dowodach...
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 25.01.2012, 12:36
"Pomijam kto to napisal". rozumiem ze zestawienie jakiegos anonima od ksiazki albo ziecia ofiary katastrofy jest tak samo waznym glosem w debacie jak premiera kraju, ministra i czolowych polskich dziennikarzy?
Bez kitu hit, wilnoteka.lt i freeisoft.pl vs tvn24.pl, tvp.pl, gazeta.pl i msz.gov.pl
Podchodzisz do rozmowy z jakiejs dziwnej strony, na zasadzie "a sa i tacy co mgle widzieli". Jak chcesz z nimi rozmawiac to idz na inna strone www, tutaj specow od helu i mgly nie ma. Albo rozmawiasz z ludzmi albo z wlasnym wyobrazeniem na ich temat i poglady. Zestawiasz "wypadek vs zamach", tyle ze tu nikt o zamachu nie wspomina i dziwisz sie ze nazywamy takich jak Ty zmanipulowanymi. Pokazane masz dowody na manipulacje i dalej sie dziwisz, czytasz slowa o tym ze brzoza nie mogla zrobic takich zniszczen i sam wyjezdzasz ze slowem "zamach", kto tu zatem jest zwolennikiem teorii spiskowych skoro nikt inny takich slow tu nie uzywa?
Roznica miedzy nami polega na tym ze potrafie odpowiednio zareagowac na slowa jakiegos anonima z wilnoteka.lt i wysnuc wlasne wnioski, Ty masz pokazane jak Cie oklamuja media na kazdym kroku w tej sprawie a mimo to nie odnosisz sie do tego tylko szukasz zdzbla w oku przeciwnika. Ale nie dojrzysz go bo belka we wlasnym oku Ci zaslania.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
Cichy
Senior Member

Stary 25.01.2012, 12:44
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Pokaz. Bardzo chetnie obejrze takie slowa z ust kogos rozsadnego jak np. Ziemkiewicz, Semka, Pyza, Gmyz, Magierowski, Zaremba i wielu innych zwiazanych z redakcja Rz i URz. Czekam na ewidentne przyklady na falszowanie rzeczywistosci, ordynarne manipulacje i klamstwa bez pokrycia.
Jak nie znajdziesz, ciekawe czy bedziesz miec na tyle jaj zeby przyznac ze palnales bzdure.
Dziennikarzy nie trzeba do tego zaprzęgać bo rzeczywistość fałszują najbardziej zainteresowani:

Cytat:
Pełnomocnik części ofiar katastrofy smoleńskiej chce rozszerzyć wniosek do prokuratury dotyczący ekshumacji posła PiS Przemysława Gosiewskiego o badanie obecności helu w ciele. – Obecność tego pierwiastka, który przecież nie występuje w naturze, mogłaby wyjaśnić bardzo szybkie opadanie samolotu i wzmożenie mgły – powiedział "Wprost" mec. Rafał Rogalski.(...)

– Ja nie upieram się, że hel na lotnisku był, uważam tylko, że należałoby tę hipotezę sprawdzić – mówi "Rz" mec. Rogalski. – Konsultowałem się w tej sprawie z fizykiem z doktoratem i to on wskazał mi ten trop.

Ów fizyk to Andrzej Ćwierz, poseł PiS. – Samolot naprowadzany był na konkretną ścieżkę znaną wieży kontrolnej, więc nie potrzeba by było aż tak dużych ilości helu. Wystarczyłoby 100 ton – tłumaczy. Dodaje, że kilka niewyjaśnionych kwestii dotyczących lądowania Tu-154 można by wytłumaczyć, gdyby się okazało, że użyto helu.
http://www.rp.pl/artykul/459542,6492...olenskiem.html

Lepsze źródło?
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 25.01.2012, 12:48
Nadal nie rozumiesz ze rozmawiamy o czyms zupelnie innym czy udajesz? Skup sie na slowach "dziennikarskie klamstwa".
Rogalski niech sobie robi i sprawdza co chce, ma do tego chyba prawo?
Zreszta nawet tutaj widoczna jest roznica, Rogalski mowi ze "chce sprawdzic te hipoteze", przykladowa Olejnik mowi ze "Blasik byl w kabinie" pomimo iz dowodow na to brak.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów