The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.01.2012, 13:04
Krav napisał(a):Wyświetl post

A jeszcze tak przy okazji kolejnych Izraelczyków w naszej lidze - widzę, że powoli każdy klub musi mieć swojego
Ale poza Meliksonem i Bitonem to cieniutko z tym zaciągiem w lidze. No jeszcze w Podbeskidziu gra Izraelczyk ale tak to słabo.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 07.01.2012, 13:18
Arked napisał(a):Wyświetl post
Polonia się poważnie wzmacnia. Czyżby wreszcie nadchodziły czasy, w których o zakwalifikowanie się do pucharów będzie naprawdę ciężko? Czeka nas ciężka wiosna i nie mówię tu nawet o mistrzostwie ale generalnie walce o podium. Poważnie liczę też, że ugramy coś w Pucharze Polski.
Wystarczy, ze zajma miejsce poza pucharami i skonczy sie Polonia
Odpowiedz cytując
johny96
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 07.01.2012, 13:24
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Ale poza Meliksonem i Bitonem to cieniutko z tym zaciągiem w lidze. No jeszcze w Podbeskidziu gra Izraelczyk ale tak to słabo.
A w Legii, Cracovii ?
Tylko jeden klub !
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 07.01.2012, 13:33
Krav, a jaka ilość goli będzie szałowa na środku pomocy?
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 07.01.2012, 16:12
Karamazow napisał(a):Wyświetl post
Krav, a jaka ilość goli będzie szałowa na środku pomocy?
Oki, mea culpa, chyba za szybko przeglądałem i wmówiłem sobie, że gość gra jako napastnik. Nie mniej jednak to co wcześniej napisałem podtrzymuję. Gość jest niezły na papierze, ale co z nim i z niego będzie to się jeszcze okaże.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 07.01.2012, 16:19
nero napisał(a):Wyświetl post
Polonia teraz to taka Wisła z przed paru lat, gdy nie chodziło o zysk ale o frajdę z zwycięstw.
Prawda jest taka, że kluby piłkarskie w Polsce raczej nie generują zysków, to raczej "interesik-hobby" dla bogatych Panów.
Byłem w szoku, gdy największe hity w ekstraklasie są oglądane przez 200-300 tyś ludzi. Gdzie głupie M jak Miłość ogląda np. 6-7 mln. Na pewno duży wpływ ma na to, że mecze są zakodowane. No, ale jak C+ ma się dzielić zyskami skoro przy takiej oglądalności zgarniają grosze z reklam od reklamodawców.
Pozdrawiam
A dlaczego w szoku? Odnośnie tych 200-300k. Że mało, czy że dużo ?
Jak dla mnie zupełnie normalna sprawa. Po pierwsze tak jak piszesz -zakodowane. Po drugie ci co mają dostęp do C+ wybiorą premiership, la ligę czy może polską kopaninę bez ładu i składu ? No sorry bardzo, ale ktoś kto nie ma żadnych preferencji ligowych nie wytrzyma całego meczu, a jak wytrzyma, to drugi raz nie włączy. Chyba, że jest masochistą.
Ostatnio edytowane przez tofik : 07.01.2012 o godz. 16:22.
..
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 07.01.2012, 17:52
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem, może ja źle zrozumiałem 0 22, ale wydaje mi się, że on nie twierdził nigdzie, że ten mecz był uczciwy.

Chodzi tylko o to, że w tamtych czasach 3/4 mistrzostw była kupiona, a tylko Legii zabrali mistrza "bez udowodnienia winy". Wyszedł sobie koleś i powiedział - zabieramy mistrzostwo. I zabrali. A gdzie sąd? Gdzie udowodnienie winy?
Jak zabierać w ten sposób, to wszystkim i tyle. Wtedy byłoby to sprawiedliwe. Pamiętam mecz Polonii z Wisła gdzieś w okolicach 2000 roku, gdzie Poloniści strzelili gola w 98 minucie. Czemu wtedy nikt nie wyszedł i nie powiedział "cała Polska widziała"? Zabrać tytuł Polonii bo widać było, że to szwindel z ich strony na spółkę z arbitrem.

W ten sposób udupili tylko Legię, a przynajmniej kilka innych drużyn powinno mieć zabrane mistrzostwa w tamtym okresie za takie same "udowodnione" czyny.

Wy uważacie, że legioniści przesadzają. My zaś uważamy, że wy. Bo czemu tylko my mieliśmy ponieść karę w tamtych czasach? Czemu wszyscy udają, że tylko Legia kupowała? To też jest śmiech.

Tłumaczysz się tak, jak moi studenci przyłapani na ściąganiu, jak wylatują z egzaminu z dwóją w indeksie. Przecież inni też ściągają!

A przecież to, że inni też są oszustami nie znaczy, że postępowałeś dobrze, prawda?

Sam przyznajesz, że oszukiwaliście. Więc w czym problem? Ukarano was sprawiedliwie. Przynajmniej jako jedyni (razem z Wisłą) moglibyście dumnie stwierdzić: tak, odebrano nam MP które próbowaliśmy ukraść. Ale przynajmniej jako jedyni ponieśliśmy karę i jesteśmy teraz czyści. Podczas gdy inni nadal taplają się w gównie, my je zauważyliśmy i z obrzydzeniem starliśmy z naszego ubrania.

Tymczasem nadal wpisujecie sobie kupione MP, argumentując że inni też kradli. Tak jak niektórzy chwalą się dyplomem ukończonych studiów, który jest efektem kradzieży - na przykład splagiatowanej pracy. Mechanizm myślowy ten sam, identyczna moralność.

Przecież dla porządnego człowieka nie powinien się liczyć papierek albo puchar, ale świadomość że było się najlepszym. A nie najbardziej obrotnym cwaniakiem, który ogolił frajerów.

Powiem szczerze: po tym, co wychodzi na światło dzienne, w zasadzie wszystkie tytuły od 1946 do +/- lat 2000nych są mało warte. Włącznie z naszymi. 99% z nich zostało najprawdopodobniej kupione. Nie rozumiem więc tego uporu, by dopisywać sobie i wręcz upajać się tytułem, który był zdobyty w tak bezczelny i złodziejski sposób.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 07.01.2012, 20:43
tofik napisał(a):Wyświetl post
A dlaczego w szoku? Odnośnie tych 200-300k. Że mało, czy że dużo ?
Jak dla mnie zupełnie normalna sprawa. Po pierwsze tak jak piszesz -zakodowane. Po drugie ci co mają dostęp do C+ wybiorą premiership, la ligę czy może polską kopaninę bez ładu i składu ? No sorry bardzo, ale ktoś kto nie ma żadnych preferencji ligowych nie wytrzyma całego meczu, a jak wytrzyma, to drugi raz nie włączy. Chyba, że jest masochistą.
W szoku, że tak mało. Istna przepaść między M jak Miłość a meczem ekstraklasy.
Ma ktoś dane jaka jest oglądalność na C+ takich hitów jak Real - Barca albo Chelsea - MU ?
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
elliot_ness
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.01.2012, 21:15
To że ktoś kupuje dobrych zawodników nie znaczy ,że będą oni dobrze grali. U nas zawiódł Sypniewski Koniarek. A w Lechu Ubipari który nie chciał przejść do Wisły i kij mu w oko.
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 07.01.2012, 21:26
elliot_ness napisał(a):Wyświetl post
To że ktoś kupuje dobrych zawodników nie znaczy ,że będą oni dobrze grali. U nas zawiódł Sypniewski Koniarek. A w Lechu Ubipari który nie chciał przejść do Wisły i kij mu w oko.
Przede wszystkim to Wisła nie wybrała Ubiparipa gdzie opcją numer jeden był wówczas Genkow i jak widać Stan postąpił słusznie zatrudniając Bułgara a nie odwrotnie
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 08.01.2012, 16:04
Ciekawe rzeczy sie dzieja
http://www.weszlo.com/news/9092-Kibi...chce_woli_kase
Odpowiedz cytując
NaszaLiga.pl
Junior Member

Od: 12.2011

Stary 08.01.2012, 18:02
Siergiej Pareiko został nominowany do tytułu najlepszego bramkarza rundy jesiennej T-Mobile Ekstraklasy! Oddaj głos na zawodnika WISŁY KRAKÓW!

http://www.naszaliga.pl/news/jsnl,,g...jesieni,.html?
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 08.01.2012, 21:45
Drodzy koledzy Legioniści: roztaczany był nad wami parawan ochronny, z uwagi na wkład w merytoryczną dyskusję na tym forum.

Teraz wdajecie się w pyskówkę, a poziom dyskusji spada na łeb, na szyję. Przypominam więc uprzejmie, że jesteście w gościach. Tak więc z mojej strony o parawanie możecie zapomnieć. Męczą mnie już te wasze wyskoki.

Generalnie co wolno wojewodzie, to nie tobie... kasztelanie. Więc o ile za "idiotę" kibic Wisły dostanie defaultowo żółtą kartkę i 1 pkt, to Wy wylecicie z 10-dniowym banem. A w razie recydywy - dożywotnio. Mam nadzieję, że zaspokoiłem waszą ciekawość.

PS. Acha, jeszcze jedno. Powód zaangażowania Wiślaków w tą żenującą dyskusję jest oczywisty: nuda. Moim zdaniem w tym wątku nic ciekawego się nie dzieje. A nie może dziać, bo ekstraklasa nie gra. Warto się więc zastanowić na zamknięciu na pewien czas tego wątka. A dyskusję przenieść do tematu o transferach w ekstraklasie - przecież jest okienko.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 08.01.2012 o godz. 21:50.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 08.01.2012, 21:48
Panowie legioniści, bez urazy i napinki.Możecie mi napiać ile w tym prawdy?
Nie chcę mi się szukać tego w necie, wiec może Wy macie link do dyskusji który to dementuje?
http://www.youtube.com/watch?v=0VBdhTmck4o
Jest sezon ogórkowy, wiec mozna popisać o wszystkim.

Jeśli jest tam chociaż 10% prawdy, to moim zdaniem argumenty typu "Jeseśmy z Warszawy, wiec nas krzywdzono" są trochę nie na miejscu.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 08.01.2012 o godz. 21:51.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 08.01.2012, 21:52
Pablo84: jasne, że można w sezonie ogórkowym dyskutować o wszystkim. Tylko ja ci już z góry powiem, jak się to skończy. Ty prowokujesz Legionistów, im skacze ciśnienie i wypisują głupoty. Ja ich wywalam w trybie natychmiastowym. I cała zabawa szybko się kończy
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 08.01.2012, 21:57
czyli ze tak powiem ...noworoczny "widelec" ?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 08.01.2012, 22:00
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Pablo84: jasne, że można w sezonie ogórkowym dyskutować o wszystkim. Tylko ja ci już z góry powiem, jak się to skończy. Ty prowokujesz Legionistów, im skacze ciśnienie i wypisują głupoty. Ja ich wywalam w trybie natychmiastowym. I cała zabawa szybko się kończy
Nie no, ja nie chcę nikogo prowokować.Naprawdę, zalezy mi tylko na merytorycznej dyskusji.
Zwyczjanie jestem ciekawy ile w tym filmiku manipulacji

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 08.01.2012, 22:18
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Zwyczjanie jestem ciekawy ile w tym filmiku manipulacji
Jesteś zarejestrowany u nas. Wejdź, zapytaj w temacie historycznym, może ktoś udzieli odpowiedzi. Mnie stać jedynie na tyle, że szefami Legii w okresie stalinizmu były dość marne postacie, co nie zmienia faktu, że raczej były to funkcje tytularne. "Ty się fajnie przysłużyłeś socjalizmowi, PRL, ZSRR, whatever", więc w nagrodę będziesz szefem Legii z dodatkiem finansowym.

Natomiast co Ci goście wyrabiali i za co byli odpowiedzialni w tematach innych niż bycie tytularnym szefem Legii to Ci nie odpowiem.

Nie za bardzo rozumiem natomiast jaki to ma wpływ na określenie "jesteśmy z Warszawy i nas krzywdzono" (jak rozumiem pijesz do moich postów i akcji 93), biorąc pod uwagę, że to o czym pisałem był w totalnie innych czasach i specyficznej sile terenu/prowincji oraz frakcji antyWójcikIOandKowalczyk w PZPN.

flamengista napisał(a):Wyświetl post
Generalnie co wolno wojewodzie, to nie tobie... kasztelanie. Więc o ile za "idiotę" kibic Wisły dostanie defaultowo żółtą kartkę i 1 pkt, to Wy wylecicie z 10-dniowym banem. A w razie recydywy - dożywotnio. Mam nadzieję, że zaspokoiłem waszą ciekawość.
A co z kanalią? Te same zasady? Jeżeli tak to ja poproszę 10 dniowego bana zgodnie z umową, bo z pełną odpowiedzialnością, mając na uwadze całą działalność Gwiaździstego, przepełnioną frustracją i kompleksami wobec mojego klubu tak go właśnie określam. Dodatkowa prośba o dokładne wyszczególnienie w moich 'forumowych aktach' za co ban.

Do zobaczenia za 10 dni.

crux.a napisał(a):Wyświetl post
Ale wg 022 Legia ma 9 tytułów
Ni mniej ni więcej.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 09.01.2012 o godz. 02:26.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 08.01.2012, 22:33
Ależ proszę bardzo. Z resztą jeśli o mnie chodzi w ogóle nie musisz wracać.
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 08.01.2012, 23:57
Jeśli mamy serio rozmawiać o historii, nie możemy przeinaczać faktów. Możemy się spierać o ich znaczenie, możemy je różnie interpretować, ale nie możemy twierdzić, że Kolumb pływał parostatkiem, Kopernik był kobietą, a Legia ma 9 tytułów mistrza Polski. Rozumiałbym, gdyby 0 22 utrzymywał, że Legia powinna mieć 9 tytułów - i dyskutowałbym z nim, bo w 93 ukarano ich słusznie (choć zbyt łagodnie). Ale wg 022 Legia ma 9 tytułów - a to fałsz. I teraz: z pełną odpowiedzialnością, mając na uwadze całą działalność 022, przepełnioną frustracją i kompleksami wobec mojego klubu - i zapewne innych, bardziej od Legii utytułowanych - tak go właśnie określam: fałszerzem.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 09.01.2012, 10:46
Cytat:
Drodzy koledzy Legioniści: roztaczany był nad wami parawan ochronny, z uwagi na wkład w merytoryczną dyskusję na tym forum.

Teraz wdajecie się w pyskówkę, a poziom dyskusji spada na łeb, na szyję. Przypominam więc uprzejmie, że jesteście w gościach. Tak więc z mojej strony o parawanie możecie zapomnieć. Męczą mnie już te wasze wyskoki.
Akurat ci z nas, którzy się tu najsensowniej wypowiadali, jakoś po drodze poznikali Ja zresztą też odpuściłem*, bo faktycznie liczba warszawiaków na tym forum zaczęła przybierać karykaturalne rozmiary, to niech ci nowi nas godnie reprezentują

Poza tym dyskusja o tym ile Legia ma tytułów była tu maglowana tyle razy**, że chyba tylko spory o wyższość systemu wiosna-jesień nad jesień-wiosna oraz spory o preferowaną liczbę drużyn w e-klasie powtarzały się częściej, zresztą z podobnym merytorycznie rezultatem

*czasami tylko podglądam
**tyle razy, ile ktoś kolejny de novo odkrywał podpis 0 22

EDIT: a skoro już się zalogowałem, to dorzucę przy okazji: Wojtek Golla został oddany przez Amikę do Pogoni Szczecin - co uważam za najbardziej idiotyczną decyzję w polskiej e-klasie od czasu odpuszczenia przez nas Lewandowskiego "bo mamy Arrubarrenę". O ile dobrze kojarzę, Golla to jeden z najlepszych piłkarzy naszej młodzieżowej repry, chłopak który ma w niej pozycję mocniejszą od Wolskiego - tymczasem Amika go zupełnie olewa. Nie wiem, czy chłopak nie podupadł jakoś na formie czy coś, ale takich zawodników się po prostu trzyma albo wypożycza - w końcu kosztują grosze, a mają potencjał na bycie wszystkim tym, co kibice uwielbiają. Może jakiś poznaniak mi podpowie co stoi za tą decyzją, bo dla mnie brzmi to jak strzelenie sobie samemu w kolano.
Ostatnio edytowane przez Sartre : 09.01.2012 o godz. 10:57.
Legionista
Odpowiedz cytując
elliot_ness
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 09.01.2012, 11:04
Ja krótko w kwestii formalnej Wisła powinna dodać sobie 14 tytuł mistrzowski za rok 1951 gdzie pzpn mistrzostwo przyznał nie zwycięszcy Ligi Wiśle a zdobywcy PP Ruchowi.

Sukcesy:
Mistrzostwo Polski - 13 razy (1927, 1928, 1949, 1950, 1978, 1999, 2001, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009, 2011)
Wicemistrzostwo Polski - 13 razy (1923, 1930, 1931, 1936, 1947, 1948, 1951, 1966, 1981, 2000, 2002, 2006, 2010)
Puchar Polski - 4 razy (1926, 1967, 2002, 2003)
Puchar Ligi - 2001
Superpuchar Polski - 2001
Mistrzostwo ligi - 1951
1/4 finału Pucharu Europy Mistrzów Krajowych - 1978/79
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 09.01.2012, 11:29
Sartre napisał(a):Wyświetl post
Może jakiś poznaniak mi podpowie co stoi za tą decyzją, bo dla mnie brzmi to jak strzelenie sobie samemu w kolano.

http://i.wp.pl/a/f/jpeg/28073/bakero_pomnik640.jpeg
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 09.01.2012, 11:34
No dobra, ale Bakero sam jest tam sobie sterem, jachtem i żeglarzem? Czy Dawidziuk już tak zachłysnął się blaskiem baskijskiego słońca, że przestał podejmować jakiekolwiek nieiberyjskie decyzje?
Legionista
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 09.01.2012, 11:43
Mlody Rutkowski (27lat) jest tam chyba obecnie "szefem wszystkich szefow".
Odpowiedz cytując
MicK
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.01.2012, 12:12
elliot_ness napisał(a):Wyświetl post
Ja krótko w kwestii formalnej Wisła powinna dodać sobie 14 tytuł mistrzowski za rok 1951 gdzie pzpn mistrzostwo przyznał nie zwycięszcy Ligi Wiśle a zdobywcy PP Ruchowi.
O ile dobrze pamiętam to już przed sezonem zostało ogłoszone, że w tym roku tytuł mistrzowski zostanie przyznany zdobywcy pucharu polski. Co się tyczy mistrzostwa Legii: Dobrze że im odebrano, ale w tamtym sezonie nikt nie powinien otrzymać tego tytułu.
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 09.01.2012, 23:34
Kiedyś to było naprawdę fajne forum. Teraz to tylko jedna wielka Warszawsko-Krakowska spinka.

Będzie jeszcze kiedyś fajne to forum?

Cytat:
Kozak w necie, ....a w świecie
Nieważne skąd, i za jakim klubem.
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 09.01.2012, 23:37
Brawo!

Was już naprawdę głowa boli ?
Ludzie, ogarnijcie się bo naprawdę... Narzekacie na poziom forum, wiecznie to słyszę a sami dajecie przykład niczym dzieci z przedszkola.
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 10.01.2012, 01:06
Fajnie, ze po tylu miesiącach debilnej napinki uaktywnił się jakikolwiek admin.
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 10.01.2012, 12:50
Ta, i jeszcze niech Brożek do Legii pojdzie

to juz wtedy Warszawa na forum chyba lepiej nie wchodzi
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów