The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.01.2012, 21:12
Piotr Brozek mial nietypowo podpisany kontrakt do pazdziernika. Roku 2011.
I napewno nie kosztowal 800 k euro. Turcy moze i sa glupi, ale nie az tak.
Odpowiedz cytując
tomsts
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.01.2012, 21:15
Dariook napisał(a):Wyświetl post
To że Ekwador nam doj... wcale nie znaczy że są od nas lepsi. Obstawiam że to my Polacy, zniżyliśmy się do ich magicznego poziomu.

Wisła i nasza "ekstraklasa" (podobny motyw)
Ale ja wcale nie napisałem, że uważam że są od nas Ekwadorczycy lepsi.. A to co napisałeś tylko popiera moją wypowiedź: skoro "słabsi" Ekwadorczycy potrafią przyjechać do Europy i pokonać drużynę, dla której klimat środkowoeuropejski jest standardem to świadczy o tym, że każdy grający tam profesjonalista nie powinien mieć problemów z prezentowaniem zbliżonego poziomu na naszych boiskach.
MOSKAL KAZIMIERZ ! Nie rusz Kazika bo zginiesz !
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 03.01.2012, 21:26
tomsts napisał(a):Wyświetl post
Ale ja wcale nie napisałem, że uważam że są od nas Ekwadorczycy lepsi.. A to co napisałeś tylko popiera moją wypowiedź: skoro "słabsi" Ekwadorczycy potrafią przyjechać do Europy i pokonać drużynę, dla której klimat środkowoeuropejski jest standardem to świadczy o tym, że każdy grający tam profesjonalista nie powinien mieć problemów z prezentowaniem zbliżonego poziomu na naszych boiskach.
A ja wcale nie napisałem że uważam że są słabsi...

Ale branie pod uwagę klimatu w jakim doszło do polsko-ekwadorskiej bitwy jako odważnika przydatności graczy do naszej Ek jest nonsensem.
Odpowiedz cytując
Str@żak
Member

Od: 06.2011

Stary 03.01.2012, 21:45
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Piotr Brozek mial nietypowo podpisany kontrakt do pazdziernika. Roku 2011.
I napewno nie kosztowal 800 k euro. Turcy moze i sa glupi, ale nie az tak.
Na siłę chcecie mi wmówić, że się mylę?!
Do niedowiarków:
Oto link do najbardziej profesjonalnego portalu piłkarskiego w Polsce:
http://www.90minut.pl/news.php?id=473631

Cytat: "Dobrze, że do Wisły wrócił pan Adam Nawałka, który ściągnął tu mnie i brata. Gdyby nie on, to kwestia mojego nowego kontraktu pewnie wlokłaby się jeszcze z półtora roku - nie kryje Piotr, który związał się z Wisłą do końca 2011 roku. "
Odpowiedz cytując
tomsts
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.01.2012, 21:45
Dariook napisał(a):Wyświetl post
A ja wcale nie napisałem że uważam że są słabsi...

Ale branie pod uwagę klimatu w jakim doszło do polsko-ekwadorskiej bitwy jako odważnika przydatności graczy do naszej Ek jest nonsensem.
Z drugiej strony nonsensem jest przekreślanie na wejściu zawodnika, bo na co dzień gra ileś tam metrów n.p.m więc u nas ni ch... nie ma opcji, żeby się sprawdził.

Generalnie nie twierdzę, że gość będzie w przypadku ewentualnego transferu zbawieniem. Wiadomo - inny styl gry itd. Skoro czytamy w dzisiejszym wywiadzie na oficjanej, że Iliev, który niejedno już w życiu widział nie ogarnia polskiej TME to tymbardziej ryzyko zwiększa się w przypadku graczy spoza naszego kontynentu.
Mimo to akurat argument o różnicy w wysokościach n.p.m może być koronnym tylko na tym forum
MOSKAL KAZIMIERZ ! Nie rusz Kazika bo zginiesz !
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 03.01.2012, 21:52
Str@żak napisał(a):Wyświetl post
Na siłę chcecie mi wmówić, że się mylę?!
Do niedowiarków:
Oto link do najbardziej profesjonalnego portalu piłkarskiego w Polsce:
http://www.90minut.pl/news.php?id=473631

Cytat: "Dobrze, że do Wisły wrócił pan Adam Nawałka, który ściągnął tu mnie i brata. Gdyby nie on, to kwestia mojego nowego kontraktu pewnie wlokłaby się jeszcze z półtora roku - nie kryje Piotr, który związał się z Wisłą do końca 2011 roku. "
Ty się o rzetelności źródel nie wypowiadaj, specu od transfermarktu. 90 minut cytuje wyborczą. http://media.wp.pl/kat,1022939,wid,1...wiadomosc.html tu jest potwierdzenie pażdziernika, zrodlo, jak zrodlo. Ale wielokrotnie Piotr powtarzal, ze jest do pazdziernika.
Koniec tej nieistotnej dyskusji. Szacun za te lata dla Brozkow w Wisle, oby licznik sie zatrzymal na tym co jest.
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 03.01.2012, 21:56
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
JrQ-
Lamey? Jaliens? Diaz?
Na czym opierasz swoje "wiem"? Na zagranicznym pochodzeniu Stana?
wskaż mi lepszych i bardziej doświadczonych piłkarzy, którzy chcieliby przyjść do Wisły za te pieniądze.
A wymienianie tu Diaza to trochę kpina.

Jeśli już chcesz coś zapisać Stanowi na minus, to lepiej Branco.
Zresztą i tak jakikolwiek minus Valckxa przysłania wielki izraelski plus.
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 03.01.2012, 22:03
Dokładnie, trochę nie na miejscu jest wytykanie Stanowi jakichkolwiek błędów, zważając na fakt, że miał wiele więcej udanych transferów, niż tych, które zakończyły się klapą. Zresztą Lamey i Diaz to nasi jedyni obrońcy, którzy zdobyli jakiekolwiek bramki w tej rundzie, co w jakimś stopniu zamazuje ich winy ;d
Odpowiedz cytując
Str@żak
Member

Stary 03.01.2012, 22:09
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Ty się o rzetelności źródel nie wypowiadaj, specu od transfermarktu. 90 minut cytuje wyborczą. http://media.wp.pl/kat,1022939,wid,1...wiadomosc.html tu jest potwierdzenie pażdziernika, zrodlo, jak zrodlo. Ale wielokrotnie Piotr powtarzal, ze jest do pazdziernika.
Koniec tej nieistotnej dyskusji. Szacun za te lata dla Brozkow w Wisle, oby licznik sie zatrzymal na tym co jest.
HA HA za to ty piszesz o źródle, a sam podajesz artykuł z... "Fuckt-u"
Niech sobie 90 minut cytuje kogo chce (paradoksalnie to co napisze (w)yborcza dot. piłkarzy często się zgadza). Jesteś prmitywny bo 95% osób stąd jeżeli chce zobaczyć dane o jakimś piłkarzu to od razu patrzy na Transfermarkt więc sobie daruj. Istotna, czy nieistotna dyskusja o Brożku, ale widocznie dla ciebie niewygodna - bo myślisz, że "pozjadałeś wszystkie rozumy" a tak naprawdę guzik wiesz.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 03.01.2012, 22:13
Cytat:
Nie potrafisz się przyznać do błędu. I tu Cię boli! Zanim cokolwiek mi zarzucisz najpierw sprawdź, czy aby na pewno to Ty masz rację!
Tak zajebiscie mnie boli nie mogę przez to zasnąć... nie wiem czy Piotrek miał pól roku kontraktu czy kilka miechów dłużej... w każdym bądź razie nie kosztował 800k euro i żadnym transfermarketem mnie nie przekonasz. Piotrek zrobił interes na plecach Pawła bo gdyby nie to że on się zgodził na Turcję to Piotrek by tam nie zagrał.

edit:Wróć do pokebola i przestań się awanturować na forum.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 03.01.2012 o godz. 22:23.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 03.01.2012, 22:13
hawkins napisał(a):Wyświetl post
1. " Nunez "do d.py", bo gwizdali na niego kibice naszych rywali" to TWOJE słowa. Moje brzmiały "Nunez do d.py bo teatrzykuje zamiast pokazywać umiejętności i grać dobrą piłkę.

2. Za kretyna się nie obrażam. Wolałbym jednak merytoryczną odpowiedź na temat, dlaczego facet powinien zostać wykupiony za Milion Euro. Skoro nie strzelił gola i nie zaliczył zbyt wielu asyst (jedną? nie pamiętam więcej) przydałyby się jakieś argumenty.

3. Ludzie na tym forum lubią przeinaczać słowa i wywalać kota ogonem. "Każda osoba, która ma inne zdanie niż ja na jakiś temat na pewno pochodzi z drugiej strony błoń"...
Moim zdaniem Nunez to solidny defensywny pomocnik. Robi to, co do niego należy - jest dobry w odbiorze i pomaga w ataku pozycyjnym. Owszem, na mój gust za mało wykazuje jakości w ofensywie - tu zgadzam się, że słabo strzela z dystansu. Miał kilka świetnych sytuacji, wszystkie zmarnował.

Kupowanie go za 1 mln € to gruba przesada, takiego grajka można mieć za darmo - albo przedłużyć wypożyczenie o rok, albo poszukać nowego. To zawodnik klasy Siwakowa, którego też mieliśmy za czapkę gruszek.

Natomiast jeśli chodzi o "teatrzykowanie" - to trzeba we współczesnej piłce umieć. Jest zasadnicza różnica, między meczem z Tottenhamem parę lat temu w grupie (Dudka teatralnie pada, sędzia puszcza grę, tracimy bramkę), a obecną grą z Fulhamem. Trochę cwaniactwa w naszej drużynie jest potrzebne, bo zawsze graliśmy fair i wychodziliśmy na bandę frajerów.

Dlatego uważam, że Nunez zachował się świetnie - szczególnie, że faul i tak był na czerwoną kartkę. On po prostu pomógł sędziemu podjąć właściwą decyzję. W 99 przypadkach na 100 w odwrotnej sytuacji każdy nasz rywal zachowałby się identycznie.

Irytuje mnie to cierpiętnictwo i darcie szat, zamiast cieszenie się z jednego z największych sukcesów Wisły w ostatnich latach. A piętnowanie zachowania zawodnika, który walnie się do tego sukcesu przyczynił, to zwykłe świństwo. I nie zmienia to faktu, że walisz okrągłe słówka.

Cytując klasyka: nie nazywajmy szamba perfumerią.

PS. Chcesz gry fair, przeżuć się na cr...icketa To akurat sport dla prawdziwych dżentelmenów i mających błękitną krew.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Str@żak
Member

Stary 03.01.2012, 22:15
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Tak zajebiscie mnie boli nie mogę przez to zasnąć... nie wiem czy Piotrek miał pól roku kontraktu czy kilka miechów dłużej... w każdym bądź razie nie kosztował 800k euro i żadnym transfermarketem mnie nie przekonasz. Piotrek zrobił interes na plecach Pawła bo gdyby nie to że on się zgodził na Turcję to Piotrek by tam nie zagrał.
Nie musisz mi się tłumaczyć.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 03.01.2012, 22:49
Uwielbiam was czytać... na prawdę

czepialstwo nie zna granic. Żeby udowodnić wasze dziwne tezy, potraficie takie głupie argumenty wysuwać, że można z krzesła spaść.
Już teorie jakoby Cupiał miałby ze swojego konta finansować zakup piłkarza, albo temat Nuneza, którego według kogoś trzeba się pozbyć, bo przyaktorzył z korzyścią dla nas jest wisienką na torcie
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 03.01.2012, 22:52
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem Nunez to solidny defensywny pomocnik. Robi to, co do niego należy - jest dobry w odbiorze i pomaga w ataku pozycyjnym. Owszem, na mój gust za mało wykazuje jakości w ofensywie - tu zgadzam się, że słabo strzela z dystansu. Miał kilka świetnych sytuacji, wszystkie zmarnował.

Kupowanie go za 1 mln € to gruba przesada, takiego grajka można mieć za darmo - albo przedłużyć wypożyczenie o rok, albo poszukać nowego. To zawodnik klasy Siwakowa, którego też mieliśmy za czapkę gruszek.
Myślę że jednak jest warty tego miliona, i generalnie raczej nie doceniasz go. Za darmo nie znajdziemy takiego zawodnika. Na niezłą technikę, drybling, szybkość i "doskok" do piłki, zamysł do gry kombinacyjnej, umie się zastawiać... długo by tu wymieniać, zobacz choćby akcje z ostatniego meczu z Twente.
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 03.01.2012, 22:53
flamengista napisał(a):Wyświetl post

Natomiast jeśli chodzi o "teatrzykowanie" - to trzeba we współczesnej piłce umieć. Jest zasadnicza różnica, między meczem z Tottenhamem parę lat temu w grupie (Dudka teatralnie pada, sędzia puszcza grę, tracimy bramkę), a obecną grą z Fulhamem. Trochę cwaniactwa w naszej drużynie jest potrzebne, bo zawsze graliśmy fair i wychodziliśmy na bandę frajerów.

Dlatego uważam, że Nunez zachował się świetnie - szczególnie, że faul i tak był na czerwoną kartkę. On po prostu pomógł sędziemu podjąć właściwą decyzję. W 99 przypadkach na 100 w odwrotnej sytuacji każdy nasz rywal zachowałby się identycznie.

Irytuje mnie to cierpiętnictwo i darcie szat, zamiast cieszenie się z jednego z największych sukcesów Wisły w ostatnich latach. A piętnowanie zachowania zawodnika, który walnie się do tego sukcesu przyczynił, to zwykłe świństwo. I nie zmienia to faktu, że walisz okrągłe słówka.

Cytując klasyka: nie nazywajmy szamba perfumerią.

PS. Chcesz gry fair, przeżuć się na cr...icketa To akurat sport dla prawdziwych dżentelmenów i mających błękitną krew.
Z Blackburn graliśmy w grupie, wtedy Dudka upadł i Nam strzelili.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 03.01.2012, 23:28
ciekawe zestawienie w dzisiejszej PN, nasz 2 skład droższy od 1
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 03.01.2012, 23:32
tarantulaw2 napisał(a):Wyświetl post
Z Blackburn graliśmy w grupie, wtedy Dudka upadł i Nam strzelili.
Pardon, masz rację.

Dzimi: dla nas 1 mln € to kwota astronomiczna, a potrzeby kadrowe olbrzymie. Akurat za Nuneza można stargować znacznie niższą cenę (bo jego były klub go nie chce), albo wypożyczyć na kolejny rok.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 03.01.2012, 23:32

Proponuje pod ten temat podpiąć ankietę co do "złotej myśli tygodnia".

Dzisiejsi kandydaci:
1) Nunez do d.py bo teatrzykuje zamiast pokazywać umiejętności i grać dobrą piłkę
2) W temacie Bitona - wyłożyć przez Cupiała 1.6mln przy jego majątku ponad 1mld to jak splunąć i zadeptać.
3) jedynie potrafi grać 6.000 n.p.m bo inne zespoły nie potrafią oddychać tam, a u nas niestety nie będzie grał na takiej wysokości, co jest dodatkowym minusem , bo tez mu się będzie gorzej grało

Panowie Modowie nie dajcie się prosić...
Będzie weselej, a może paru napinaczy się powstrzyma...
c.d.n.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 03.01.2012, 23:42
Nunez.

1)Faul z Fulham był na czerwoną kartkę, bo był atak na piłkarza (Nuneza) bez piłki. I sama intencja jest juz na czerwień i to zamyka temat. Kwestionowanie zaś decyzji sędziego przez kogoś kto przedstawia się za kibica Wisły jest jedynie dowodem że dziwaków na tym forum nie brakuje.
2)Nunez jest piłkarzem który grał na pozycji Sobolewskiego, obok Wilka. Wystarczy porównać wspomniany przegląd pola Radka i Czarka do Nuneza i ... temat też jest zamknięty i to z wyraźnym wskazaniem na Argentyńczyka.
3) Teza że to symulant jest tak bzdurna że polemika z nią to zwyczajnie szkoda czasu. Zaś prezentowanie jej na forum kibiców Wisły pokazuje coś o czym już tu wspominałem, ot dziwaków nie brakuje niestety również wśród kibiców Wisły.

Wreszcie na koniec pozwolę sobie zaprezentować własny pogląd na temat Nuneza. I tak po pierwsze jest jeszcze za wcześnie aby go definitywnie oceniać (za pół roku będziemy mądrzejsi), a po drugie chciałbym aby zaczął grać na LO bo tam jest moim zdaniem jego naturalne miejsce. Na dziś dla mnie to piłkarz solidny ale potrzebujemy tu kogoś na miarę Szymkowiaka (czyli lepszego def. pomocnika niż Nunez czy Jirsak), a Nunez nim nie jest, tyle że na tej LO może byłby rozwiązaniem idealnym, jeśli wiosną dostanie szanse sami się być może o tym przekonamy.

PS. A co do wygrywania przez Wisłę, to dla mnie może wygrywać jak chce, dzięki pogodzie, przypadkowi, sędziowskim błędom (rzecz jasna wyjątkiem jest korupcja ale ta akurat Wisły z czasów Cupiała nie dotyczy), szczęściu i w jakikolwiek inny sposób, zwłaszcza że niektórym niby kibicom każde zwycięstwo Wisły będzie kwestionowane jako niby niezasłużone. Niech więc Wisła wygrywa, na pohybel naszym wiecznym płaczkom. A co do urody gry też jej pragnę, ale nie za cenę porażek. Wisła zwycięska i ładnie grająca i tak zresztą na tym forum budziła by mniejsze zainteresowanie niż ta przegrywająca, ot specyfika netu... przyciągającego wiecznie narzekających życiowych nieudaczników, ...taka specyfika netu. Byłoby miło więc aby Wisła zaczęła wygrywać grając ładniejsza piłkę i choćby dla przyjemności rozstania się z netowymi płaczkami.
Ostatnio edytowane przez milosz : 03.01.2012 o godz. 23:50.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 04.01.2012, 00:15
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
JrQ-
Lamey? Jaliens? Diaz?
Na czym opierasz swoje "wiem"? Na zagranicznym pochodzeniu Stana?
Od Lameya się proszę odwalić.
Dzięki jego pomocy udało się zajść w LE tak daleko (tak, akcja ze Skonto i bramka z Litexem), w Pucharze Polski uniknęliśmy blamażu, jakim była by porażka z Limanovią (dwie bramki Michaela), czy też ważne trafienie z ŁKS... no ale gdzieżbyś takie szczegóły pamiętał, cytując znaną piosenkę:
'jesteś piekącym jadem trollów, na internetowym forum!'

Jaliens totalne nieporozumienie, ale wg mnie tego nie dało się przewidzieć - chłop radził sobie przed przyjściem w Alkmaar dobrze, grał coraz mniej, ale nie grał wcale tak mało. Staszek wziął go na pewniaka...

A Diaz jak za darmo to nie wiem w czym Ci przeszkadza. Bramka z Ruchem, solidna postawa na stoperze na końcu rundy.

Ja wiem, że wolałbyś swoich Christowów i Betów (whatever), ale muszę Cię zmartwić, tacy piłkarze, którzy są kompletnymi ogórami do Wisły za Stana nie przychodzą, bo nawet Boukhari odegrał kapitalną rolę w Wiśle i dołożył się do sukcesu jakim było MP AD 2011.

Pozytywnych transferów nie chce mi się komentować nawet, choć żadnego z nich nie wymieniłeś, a praca Staszka w stosunku cena / jakość wg mnie WZOROWA.

A Wy dalej żyjcie w swoim utopijnym świecie FMa, nie kojarzcie faktów i nie wyciągajcie wniosków to obudzicie się z ręką w nocniku, jak przegramy z jaką Levatywą czy Karabachem.

edit:
Kłócenie się o kwotę za Piotrka to dziecinada kolegów wyżej, przecież nie jest nigdzie powiedziane ile który kosztował, bo poszli w pakiecie i wszystkie źródła możecie sobie w dupę wsadzić.
O!
Ostatnio edytowane przez JrQ- : 04.01.2012 o godz. 00:18.
Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 04.01.2012, 03:14
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Jaliens totalne nieporozumienie, ale wg mnie tego nie dało się przewidzieć - chłop radził sobie przed przyjściem w Alkmaar dobrze, grał coraz mniej, ale nie grał wcale tak mało. Staszek wziął go na pewniaka.
Jaliens był solidnym stoperem do meczu z Tweente, potem coś w nim pękło i tyle.Nie zdziwie sie jak na wiosnę wywalczy sobie 1-szy skład wbrew niektórym pokemonom tu piszącym
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 04.01.2012, 03:22
JrQ-
Cytat:
Od Lameya się proszę odwalić. Dzięki jego pomocy udało się zajść w LE tak daleko... w Pucharze Polski uniknęliśmy blamażu...
Sluchaj, idac tym tokiem rozumowania to Jozwiak tez prze kozak jest. Manu dal Legii PP i awans ze Spartakiem (pierwszy gol w Warszawie to jego udzial). Mezenga swoimi paroma (2?) golami zapewnil Legii kilka punkcikow wiecej. A, i Cabral tez chyba z asyste czy dwie zaliczyl.
Jestes jak Ci indianie ktorzy na widok nic nie wartych "paciorkow" darowanych im przez europejskich kolonizatorow dostawali orgazmu.
Wiec ja nie dostaje. Bo wiem ze takich Lameyow to mozna znalesc za duzo nizsza pensje.

Cytat:
Jaliens totalne nieporozumienie, ale wg mnie tego nie dało się przewidzieć - chłop radził sobie przed przyjściem w Alkmaar dobrze, grał coraz mniej, ale nie grał wcale tak mało
Tu sie zgadzam. Nikt nie spodziewal sie ze gosc z takim CV bedzie gral taka padline. Coz, zdarza sie.

Cytat:
A Diaz jak za darmo to nie wiem w czym Ci przeszkadza. Bramka z Ruchem, solidna postawa na stoperze na końcu rundy.
Primo, czy Diaz gra u nas charytatywnie? Secundo, solidna?! Chyba zes na glowe upadl. Jestem ciekaw czy gdyby "podanie" Diaza wykorzystal ten zawodnik Twente (3 min?) to czy tez bys mowil o solidnej postawie...

Cytat:
Ja wiem, że wolałbyś swoich Christowów i Betów
Ty nic nie wiesz, ty przypuszczasz.

Cytat:
tacy piłkarze, którzy są kompletnymi ogórami do Wisły za Stana nie przychodzą, bo nawet Boukhari odegrał kapitalną rolę w Wiśle
Lol. I potem zarzuca innym FM-a
Powtarzam; idac tym tokiem rozumowanie to i Jozwiakowe "lato 2010" mozna usprawiedliwic.

Cytat:
Pozytywnych transferów nie chce mi się komentować nawet, choć żadnego z nich nie wymieniłeś, a praca Staszka w stosunku cena / jakość wg mnie WZOROWA.
Dla Ciebie nie ma alternatywy? Albo lizanie po jajach, albo...?
Dla twojej informacji; tak, uwazam ze zatrudnienie Stana to byl dobry ruch i licze ze przedluza z nim kontrakt. Niezmienia to faktu ze, choc bilans jest zdecydowanie na plus, to troche tych transferowych "wpadek" bylo. Ty tymczasem w swoim poprzednim poscie slodko pierdziales ze ufasz w pelni Stanowi (cos w stylu "Robert I trust you *) i ze on napewno zlomu nie sprowadzi. Pierdzielenie pitolenie. Raz, ze nikt (biorac pod uwage nasze finanse) nie moze tego zagwarantowac, dwa, ze Stanowi ten zlom juz sie niestety trafil.

*
Do Maskanta nic nie mam, poprostu mnie takie... nastolatkowe wpisy bawily niezmiernie. Od poczatku. Szanujmy sie.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 04.01.2012, 08:26
lazy napisał(a):Wyświetl post

Proponuje pod ten temat podpiąć ankietę co do "złotej myśli tygodnia".

Dzisiejsi kandydaci:
1) Nunez do d.py bo teatrzykuje zamiast pokazywać umiejętności i grać dobrą piłkę
2) W temacie Bitona - wyłożyć przez Cupiała 1.6mln przy jego majątku ponad 1mld to jak splunąć i zadeptać.
3) jedynie potrafi grać 6.000 n.p.m bo inne zespoły nie potrafią oddychać tam, a u nas niestety nie będzie grał na takiej wysokości, co jest dodatkowym minusem , bo tez mu się będzie gorzej grało

Panowie Modowie nie dajcie się prosić...
Będzie weselej, a może paru napinaczy się powstrzyma...
Też jestem za ankietą. Oczyma wyobraźni już widzę ten zbiorowy poke-bulwers.
Temat wraca do formy
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 04.01.2012, 09:01
Cytat:
Boliwijczykowi wiza się raczej nie przyda

Wczoraj polskie media obiegła informacja dotycząca lewego obrońcy Marvina Bejarano z Oriente Petrolero, trzeciej drużyny boliwijskiej ekstraklasy. Krakowianom polecał go Hector Peralta, który sprowadził na Reymonta m.in. Marcelo i Beto. Menedżer kilka tygodni temu namawiał Wisłę na 23-letniego Boliwijczyka, ale wówczas zawodnik nie mógł przylecieć do Krakowa z powodu braku wizy. Teraz pochwalił się już zdobyciem niezbędnych dokumentów i jest gotowy stawić się w Polsce, ale raczej nie w Krakowie, bo Wisła nie myśli o jego zatrudnieniu.
http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...ka_o_Dudu.html
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 04.01.2012, 09:08
Jest temat Forumowe "Łapu Capu" czyli co na TWSD piszczy ;-) i tam rózne kwiatki można umieszczać
Odpowiedz cytując
kha1
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 04.01.2012, 10:59
Kolejny raz z rzędu muszę napisać, że ja Was totalnie nie rozumiem. Zamiast dyskutować o polityce transferowej i szczególnie o tym, co przed nami, to staracie się jeden drugiego zniszczyć i upokorzyć. Gdzie tu sens i logika? Jako kibice Białej Gwiazdy powinniśmy w pierwszej kolejności stawiać na wzajemny szacunek.

Transfery, które już miały miejsce wyszły, jak wyszły. Wierzę - i każdemu z Was to radzę - że każdy z nich został przeprowadzony ze ściśle określonych celów, mając na uwadze realne możliwości finansowe klubu. Musi do Was dotrzeć, że Wisła Kraków jest klubem biednym i najczęściej może brać jedynie grajków z kartą na ręku. Są wyjątki, ale sporadyczne.

Odnośnie samej polityki transferowej:
http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...efensywe_.html

Tu pełna zgoda dla Iwana. Zobaczymy w momencie otwarcia okna, czy władze klubowe myślą podobnie. Mam nadzieję, bo wydaje mi się, że to sprawa kluczowa dla sukcesu. Podobnie ciekawi mnie sytuacja transferów wychodzących, gorąco trzymam kciuki aby udało się na przestrzeni najbliższych sześciu miesięcy sprzedać kilku zawodników, ew. rozwiązać niektóre umowy.

Tyle. Więcej spokoju panowie, nerwy na własnym forum nie są nikomu potrzebne.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 04.01.2012, 11:03
tomsts napisał(a):Wyświetl post
Z drugiej strony nonsensem jest przekreślanie na wejściu zawodnika, bo na co dzień gra ileś tam metrów n.p.m więc u nas ni ch... nie ma opcji, żeby się sprawdził.

Generalnie nie twierdzę, że gość będzie w przypadku ewentualnego transferu zbawieniem. Wiadomo - inny styl gry itd. Skoro czytamy w dzisiejszym wywiadzie na oficjanej, że Iliev, który niejedno już w życiu widział nie ogarnia polskiej TME to tymbardziej ryzyko zwiększa się w przypadku graczy spoza naszego kontynentu.
Mimo to akurat argument o różnicy w wysokościach n.p.m może być koronnym tylko na tym forum
Oczywiście że rozkminka nad klimatem, cisnieniem powietrza czy innymi warunkami klimatycznymi jest nonsensem .

Przy ocenie zawodnika decydować powinny aspekty sportowe, przydatność dla zespołu itp

Czy dzięki nim ten zawodnik sie nadaje? Hmm ciężko powiedziec, wiecej przy nim znaków zapytania niż jasnych odpowiedzi.
Wolał bym skupić się na rynku graczy bliższym rodzimemu, niż penetrować nieznane nam rejony, niczym Amerigo Vespucci.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.01.2012, 12:11
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Jest temat Forumowe "Łapu Capu" czyli co na TWSD piszczy ;-) i tam rózne kwiatki można umieszczać
Z drugiej strony ankieta w miejscu powstania wątku ozywi ten temat

Już można głosować
jak się pomysł ankiety nei sprawdzi, poprzestaniemy na tej jednej
Ostatnio edytowane przez FraMat : 04.01.2012 o godz. 12:18.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 04.01.2012, 12:17
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Widziałem urywki meczów.
Czytajcie chociaż to co jest napisane stronę wcześniej...

Myślisz ze skąd ściągano chłopaków do MEsy ?

Szrot z zagranicy był o 3 min od CL, dostarczył nam więcej meczów w europie niż przez ostanie 3 lata.
Rozumiem waszą fascynację Legią ale jestem przekonany, że ona również minie.
Oglądałeś mecz w Nikozji? Wisła wtedy była tak zdominowana jak Real w pamiętnym meczu rok temu z Barceloną. To był jednostronny mecz na korzyść APOEL-u. Takie gadki w stylu byłego trenera mnie śmieszą. Wisła nie istniała w tamtym spotkaniu. To mi odpowiedz na pytanie: ilu Polaków w ostatnich latach stanowiło o sile Wisły, a ilu obcokrajowców. Może wówczas ta propaganda z popieraniem szrotu pokroju Jaliensa, Lameya i innych (Beto, Chiacu, Radovanovicia, Vargi, Ouadji, itp.) skończy się. Tylko wiesz jaka jest różnica między Nami a Legią? Że oni na nich coś zarobią, a my zostaniemy z bardzo wysokimi kontraktami na kilka lat. Finansowo to im się zdecydowanie bardziej opłaci, a jak pokazały mecze na jesieni: Czekaj nie jest gorszy od Jaliensa. Dobrze to powiedział Motyka w prywatnej rozmowie, że gdyby któryś z juniorów wypalił, a wynalazki zagraniczne nie, to Cupiał by się na pewnych ludzi wkurzył. Może przez to Czekaj po dobrym meczu z Koroną był odsunięty przez Maaskanta?
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 04.01.2012 o godz. 12:28.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 04.01.2012, 12:38
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Z drugiej strony ankieta w miejscu powstania wątku ozywi ten temat

Już można głosować
jak się pomysł ankiety nei sprawdzi, poprzestaniemy na tej jednej
Hmm jak by tak popatrzeć z boku ....wiele w tym prawdy Jestem zmieszany co do wyboru kwiatka.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów