The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
RYBA
Senior Member

Od: 10.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.01.2012, 09:44
haha, on i "zapewnienie awansu" jak na mój gust to murawy nie powącha, skończy jak Sobiech albo jak inny jego żydowski pociotek Klich.
Ostatnio edytowane przez RYBA : 03.01.2012 o godz. 09:47.
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 03.01.2012, 09:54
Marvin Bejarano czeka już tylko na zaproszenie?
A- A+

Zawodnik Oriente Petrolero, Marvin Orlando Bejarano Jimenez, którym interesuje się krakowska Wisła, przyznał na łamach boliwijskich mediów, że zdobył już wizę potrzebną mu do przyjazdu do Polski i czeka tylko na sygnał od klubu, który ma go zatrudnić. 23-latek gra na pozycji lewego obrońcy i w zakończonej kilka dni temu pierwszej części sezonu (Apertura) ligi boliwijskiej zajął ze swoim zespołem trzecie miejsce.

Oby oby nasze władze się nie rozmyśliły. Dawać go do nas

http://www.wislaportal.pl/news.php?id=21783
Ostatnio edytowane przez SWEET_83 : 03.01.2012 o godz. 10:09.
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 03.01.2012, 11:26
westersyl napisał(a):Wyświetl post
A ja bym się zdziwił i to bardzo bo jest to zbyt dobry piłkarz aby tam grać... zwłaszcza, że w obu klubach bieda...
Wiadomo, że liga Boliwijska jest trochę dzika taktycznie ale gość ma duże możliwości motoryczne, techniczne - potrafi prowadzić piłkę na szybkości czy przerzucić piłkę na drugą stronę słabsza nogą.
Czy ja wiem, czy za dobry? Pamiętam, jak do przeciętnego Bełchatowa ściągano Costlego, Herrerę i Sancheza bodajże, a Cristian Diaz również nie przychodził do takiego Śląska, jak postrzega się go teraz.
I kto jak kto, ale wydaje mi się, że Cracovia miałaby pieniądze na takich piłkarzy, zresztą nie oszukujmy się, jest w naszej lidze parę klubów, które takiego chłopaka nam mogą sprzątnąć. Najbardziej obawiam się Polonii lub Śląska, natomiast pocieszająca dla nas jest myśl, że nasz Stan wydaje się posiadać mocne rozeznanie w rynkach południowej Ameryki - casus Nuneza, który ponoć był przez niego obserwowany nawet na tamtejszych treningach (źródło - wywiad z zawodnikiem).

Naturalnie podstawą jest jednak to, że nikt z nas nie ma tak naprawdę pojęcia, co ten boliwijski facet potrafi.
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 03.01.2012, 11:31
Ja się nie zdziwię jak nawet Paljić z nim wygra rywalicje ..
czy ktokolwiek go widział w paru meczach ?

gośc będzie miał problemy z aklimatyzacją .. nie mówiąc o tym, że gra w słabej boliwijskiej lidze i reprezentacji, która dostaje praktycznie od każdego bęcki .. jedynie potrafi grać 6.000 n.p.m bo inne zespoły nie potrafią oddychać tam, a u nas niestety nie będzie grał na takiej wysokości, co jest dodatkowym minusem , bo tez mu się będzie gorzej grało ..

dla mnie ten transfer jest bez sensu i mam nadzieję, że trafi on do cracovii np
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 03.01.2012, 11:54
Grvazio wyglądał na filmikach jeszcze lepiej niż ten Boliwijczyk, a co wyszło? Zero goli, parę asyst, multum symulek.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 03.01.2012, 11:57
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Grvazio wyglądał na filmikach jeszcze lepiej niż ten Boliwijczyk, a co wyszło? Zero goli, parę asyst, multum symulek.
jakich znowu symulek ?

bardzo obiecujący defensywny pomocnik a chyba gra dopiero pierwsze pól roku na tej pozycji a potencjał moim zdaniem największy aby być najlepszy na tej pozycji
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Stary 03.01.2012, 11:59
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
Ja się nie zdziwię jak nawet Paljić z nim wygra rywalicje ..
czy ktokolwiek go widział w paru meczach ?

gośc będzie miał problemy z aklimatyzacją .. nie mówiąc o tym, że gra w słabej boliwijskiej lidze i reprezentacji, która dostaje praktycznie od każdego bęcki .. jedynie potrafi grać 6.000 n.p.m bo inne zespoły nie potrafią oddychać tam, a u nas niestety nie będzie grał na takiej wysokości, co jest dodatkowym minusem , bo tez mu się będzie gorzej grało ..

dla mnie ten transfer jest bez sensu i mam nadzieję, że trafi on do cracovii np
Nie przesadzaj. Stan go na pewno widział co ten zawodnik umie.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 03.01.2012, 12:02
jedynie potrafi grać 6.000 n.p.m bo inne zespoły nie potrafią oddychać tam, a u nas niestety nie będzie grał na takiej wysokości, co jest dodatkowym minusem , bo tez mu się będzie gorzej grało ..
Chyba lepiej.

Jak ktoś trenuje na dużych wysokościach a potem gra niżej, to ma lepszą wydolność.

To jego przeciwnikom będzie łatwiej przeciwko niemu grać u nas, niż na tych 6000 m npm.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 03.01.2012, 12:14
(...) gra w słabej boliwijskiej lidze i reprezentacji, która dostaje praktycznie od każdego bęcki .. jedynie potrafi grać 6.000 n.p.m bo inne zespoły nie potrafią oddychać tam, a u nas niestety nie będzie grał na takiej wysokości, co jest dodatkowym minusem , bo tez mu się będzie gorzej grało (...)
Dwie nieprawdy. Po pierwsze, nikt w Boliwii nie gra w piłkę na 6 tys. m npm. Stadion w La Paz, na którym grywa ich reprezentacja, położony jest jakieś dwa tysiące metrów niżej. Po drugie, nieuprawniony jest wniosek, że jak ktoś gra regularnie na takiej wysokości, to na 100 m npm będzie mu szło gorzej. Jakoś Kenijczykom nie biega się trudniej w Europie niż na rodzinnych płaskowyżach.
Odpowiedz cytując
Ventigo
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 03.01.2012, 12:22
Co nie zmienia faktu że Paljic, którego wszyscy krytykują już dwóch nominalnych lewych obrońców wygryzł z tej pozycji(Brożek, Diaz) więc rzeczywiście nie ma co przesądzać kto będzie grał
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 03.01.2012, 12:32
Byle piłkarzyk może przyjść z Boliwii i od razu podniecenie, jakby przychodził na prawdę ktoś dobry. Słaba liga, słaby kraj, ale co z tego. Zamiast poszukać w niższych ligach, lepiej kupić szrot z zagranicy, aby pewni ludzie obłowili się na transferze. Tylko jakość drużyny znowu na tym źle wyjdzie. Siedemnasty obcokrajowiec w Wiśle, ciekawych nie ma nawet połowy. Dobrze, że jest ograniczenie i nie może być trzydziestu, bo znając życie, wówczas w Wiśle Polacy byliby jedynie w ME.
Odpowiedz cytując
Wisielak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 03.01.2012, 12:34
A ja bym się zdziwił i to bardzo bo jest to zbyt dobry piłkarz aby tam grać... zwłaszcza, że w obu klubach bieda...
Wiadomo, że liga Boliwijska jest trochę dzika taktycznie ale gość ma duże możliwości motoryczne, techniczne - potrafi prowadzić piłkę na szybkości czy przerzucić piłkę na drugą stronę słabsza nogą.
Czy w cracovii bieda? nie powiedziałbym. Rozumiem,że oceniasz jego umiejętności po filmikach na youtubie?
" Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą "
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 03.01.2012, 13:16
Wisielak napisał(a):Wyświetl post
Czy w cracovii bieda? nie powiedziałbym. Rozumiem,że oceniasz jego umiejętności po filmikach na youtubie?
Widziałem urywki meczów.
Czytajcie chociaż to co jest napisane stronę wcześniej...

Cytat:
Zamiast poszukać w niższych ligach
Myślisz ze skąd ściągano chłopaków do MEsy ?

Cytat:
lepiej kupić szrot z zagranicy,
Szrot z zagranicy był o 3 min od CL, dostarczył nam więcej meczów w europie niż przez ostanie 3 lata.
Rozumiem waszą fascynację Legią ale jestem przekonany, że ona również minie.

Cytat:
dla mnie ten transfer jest bez sensu
Dobrze że to nie Ty tylko dyrektor sportowy decyduję czy transfer ma sens....
Ocenianie zawodnika nie widząc go w akcji nawet na video jest jak lizanie lizaka przez szybę.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 03.01.2012 o godz. 13:34.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 03.01.2012, 13:29
Jeszcze chłopa na oczy nie widzieli a już kręcenie nosem. A że kraj słaby, a kuchnia nie dobra, a że Andy , a numer buta nie taki, a że jak zejdzie na niziny to padnie jak rażony gromem. Ludzie spokojnie. Stan chyba zazwyczaj wie co robi. W słabych liga i zespołach też są dobrzy piłkarze. Nunez też niby miałby być słaby a tu proszę ciekawy zawodnik.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 03.01.2012, 13:31
Widziałem urywki meczów.
Czytajcie chociaż to co jest napisane stronę wcześniej...

Myślisz ze skąd ściągano chłopaków do MEsy ?

Szrot z zagranicy był o 3 min od CL, dostarczył nam więcej meczów w europie niż przez ostanie 3 lata.
Rozumiem waszą fascynację Legią ale jestem przekonany, że ona również minie.
Fascynacja Legią minie jak Wisła odpali na wiosnę a w pucharach przejdzie Liege.
Odpowiedz cytując
hawkins
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 03.01.2012, 13:31
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
jakich znowu symulek ?

bardzo obiecujący defensywny pomocnik a chyba gra dopiero pierwsze pól roku na tej pozycji a potencjał moim zdaniem największy aby być najlepszy na tej pozycji
Jakich symulek?!

Byłem ze znajomym z USA na rewanżu z Fulham - on siedział z Angolami (bo kibicuje Dempsey'emu), a ja z naszymi. Po meczu powiedział mi że gościu z 11 był po prostu nie do zniesienia i cały czas symulował, bez przerwy. Podobno cała trybuna nieustannie na niego buczała, ale myśmy tego nie słyszeli bo sami byliśmy głośno i przy nas Angole nie mieli siły przebicia

O czerwonej kartce z pierwszego meczu nie muszę wspominać. No i jeden "wywalczony" karny w lidze. Gościu cały czas aktorzy, a jak tego nie widzisz, to albo jesteś tak zakochany w naszych piłkarzach, że nie uznajesz popełnianych przez nich błędów (jak Maaskant z Jaliensem), albo po prostu nie widzisz rzeczy zbyt dokładnie

Obiecujący? Możesz napisać dlaczego? 0 goli, asyst sobie nie przypominam (były jakieś?), strzały z dystansu cały czas wali obok bramki, brak szybkości, nie ma jakiejś rewelacyjnej kondycji. Nic w nim nie widzę. Jakby nazywał się Brud i nie był z Argentyny, to by brać forumowa już po nim jeździła, że to nie ten poziom.
Ostatnio edytowane przez hawkins : 03.01.2012 o godz. 13:34.
Odpowiedz cytując
lucas8
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 03.01.2012, 13:41
hawkins napisał(a):Wyświetl post
Jakich symulek?!

Byłem ze znajomym z USA na rewanżu z Fulham - on siedział z Angolami (bo kibicuje Dempsey'emu), a ja z naszymi. Po meczu powiedział mi że gościu z 11 był po prostu nie do zniesienia i cały czas symulował, bez przerwy. Podobno cała trybuna nieustannie na niego buczała, ale myśmy tego nie słyszeli bo sami byliśmy głośno i przy nas Angole nie mieli siły przebicia

O czerwonej kartce z pierwszego meczu nie muszę wspominać. No i jeden "wywalczony" karny w lidze. Gościu cały czas aktorzy, a jak tego nie widzisz, to albo jesteś tak zakochany w naszych piłkarzach, że nie uznajesz popełnianych przez nich błędów (jak Maaskant z Jaliensem), albo po prostu nie widzisz rzeczy zbyt dokładnie

Obiecujący? Możesz napisać dlaczego? 0 goli, asyst sobie nie przypominam (były jakieś?), strzały z dystansu cały czas wali obok bramki, brak szybkości, nie ma jakiejś rewelacyjnej kondycji. Nic w nim nie widzę. Jakby nazywał się Brud i nie był z Argentyny, to by brać forumowa już po nim jeździła, że to nie ten poziom.
weź kolego pod uwagę to, że facet przychodzi do Wisły i z miejsca musi grać na nie swojej optymalnej pozycji [według mnie i tak wywiązał całkiem przyzwoicie] Powiem Ci, że asysta przy bramce Małego z Apoelem była o wiele cenniejsza niż 10 w lidze. W meczu z Twente u siebie zagrał na lewej obronie i dalej twierdzisz, że Brud ? Chłopak ma jak najbadziej olbrzymie papiery na granie i oby więcej takich graczy w Wiśle. No, ale nie każdemu się dogodzi. Najlepiej jakby Stan ściągnął nam 11 Meliksonów.

Aha i nawiązując do symulacji. Jak za każdym razem ma to w taki sposób pomagać zespołowi to dla mnie może symulować co mecz W dzisiejszej piłce trzeba być czasami na boisku s....y*ynem.
Ostatnio edytowane przez lucas8 : 03.01.2012 o godz. 13:43.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 03.01.2012, 13:47
Angole gwizdali na Nuneza za pierwszy mecz, a nie za jakies rzekome symulki w rewanżu.
No i prowokował przez cały ten mecz biednych Angoli, ale wszystko w ramach przepisów. Okazał się dla nich za inteligentny, bo to oni chcieli go sprowokowac, by się zemścić, a on sie nie dał.I tym mi zaimonował.
Czerwona kartka z pierwszego meczu jaką wywalczył Nunez jak najbardziej zasłużona dla Angola więc o co Ci chodzi. Jak chcesz możesz kibicowac Fulham a nie Wisle. Podac Ci linka do ich forum czy sam sobie znajdziesz?
A propos.... na ich forum był tez jednym z najbardziej docenianych piłkarzy Wisły, za wartośc sportową, piłkarską, jaka pokazał w trakcie meczu. A że niektorzy kibole byli źli na niego, że z jego powodu Angol dostał czerwoną kartkę? Ich problem.

Natomiast Nunez ma świetny przegląd pola, potrafi wziąć na siebie odpowiedzialność, ma niezły drybling i soczysty strzał. Nie odnotował w swojej pierwszej rundzie gola, ale on pełni inne zadania. Iliev też jest bez gola w lidze, co go nie przekresla, bo prezentuje mnóstwo innych zalet.
Czepiajcie się rzeczywiście bezproduktywnych piłkarzy, ale Nunez na takie czepialstwo po prostu nie zasłużył.
Ostatnio edytowane przez FraMat : 03.01.2012 o godz. 13:50.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 03.01.2012, 13:53
Cytat:
Podobno cała trybuna nieustannie na niego buczała,
Przecież oni wszystko to robili za zdarzenie z pierwszego meczu, jakieś zmowy organizowali na forum, że będą cały mecz na niego buczeć. Nic nie miało to w spólnego z jego grą w Londynie.... :/

Nunez to piłkarz, który ma naprawdę duże możliwości aby stać się takim klasycznym piłkarzem 50/50 w środkowej strefie. Chodzi o to, że potrafi grać w defensywie i ofensywie. Bynajmniej nie jest to piłkarz którego główna rolą jest asystowanie i strzelanie goli. W tej rundzie kogo nie wymienisz z naszej drużyny prócz Bitona to jego statystyki to dno i wodorosty jeśli chodzi o ligę... zobaczie jakie zjazdy zaliczyli chociażby Kirm czy Małecki.
Kaziu Moskal też tak dla jaj sobie powiedział że lewa noga Nuneza jest nawet lepsza od prawej Mauro... a Bruda nie wystawia tylko dlatego że nie jest Argentyńczykiem - gratuluje poczucia humoru niektórym forumowiczom
Ostatnio edytowane przez westersyl : 03.01.2012 o godz. 15:03.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 03.01.2012, 13:54
Jakich symulek?!

i niech buczeli o On to wytrzymał i grał swoje a mam to gdzies jak sie czuli kibice Fulham

O czerwonej kartce z pierwszego meczu nie muszę wspominać. No i jeden "wywalczony" karny w lidze. Gościu cały czas aktorzy, a jak tego nie widzisz, to albo jesteś tak zakochany w naszych piłkarzach, że nie uznajesz popełnianych przez nich błędów (jak Maaskant z Jaliensem), albo po prostu nie widzisz rzeczy zbyt dokładnie .
http://www.youtube.com/watch?v=t8dEI_NAFuk

popchnął go bez piłki sędzia miał prawo dać kartke, wiec o co chodzi ?

pomogło nam to w zwycięstwie pomogło brawo dla Nuneza za spryt i umiejętność wykorzystania okazji czyjejś głupoty

jak to juz ktoś napisał jakby to zrobił Inzagi to boiskowa inteligencja jak zrobił to piłkarz z naszego klubu to oszust takie typowe samobiczowanie

bardzo obiecująca jest jego gra jego inteligencja, technika gra w ofensywie i defensywie itd. co nie znaczy ze ogólnie zagrał rundę na jakimś super poziomie, jak na defensywnego pomocnika bardzo dużo nam daje w ofensywie a On dopiero zaczął grac na tej pozycji i w europie co tez wymaga przystosowania
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
Str@żak
Member

Stary 03.01.2012, 13:55
Uważam, że powinniśmy przedłużyć kontrakty z Pareiką, Czekajem, Sobolewskim, ew. z Bitonem (Wg mnie nie jest wart aż 1,6 mln. euro). Za takie pieniądze spokojnie moglibyśmy kupić 2 solidnych napastników.
Kurto, Lamey, Paljić, Diaz, Nunez, Jirsak - powinni zdecydowanie odejść.

Najwyższy czas, żeby pozbyć się przeciętnych piłkarzy którzy co najwyżej mogą siedzieć na ławce. Przypominam, że Ci piłkarze tylko obciążają nasz budżet, a pociechy nie mamy z nich żadnej.
Gdyby jeszcze udało się rozwiązać kontrakt z Jaliensem, a Kirma gdzieś sprzedać...

Wzmocnienie obrony to nasz priorytet! W zimowym okienku musimy koniecznie pozyskać LO, ew. PO bo ze stoperami nie jest tak tragicznie (Chavez, Czekaj, Bunoza, ew. Jovanović, Jaliens, ew. Diaz).
Ostatnio edytowane przez Str@żak : 03.01.2012 o godz. 14:08.
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 03.01.2012, 13:57
Ja szczerze mówiąc nie patrze zbyt optymistycznie na transfer tego Boliwijczyka - Paljic wyglądał o wiele lepiej na filmikach i do tego był ograny w Niemczech.Oczywiście,chciałbym się mile zaskoczyc,ale podchodze do tego sceptycznie jaka narazie i ten transfer to niewiadoma jak dla mnie.
Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 03.01.2012, 14:04
Str@żak napisał(a):Wyświetl post
Uważam, że powinniśmy przedłużyć kontrakty z Pareiką, Czekajem, Sobolewskim, ew. z Bitonem (Wg mnie nie jest wart aż 1, 6 mln. euro).
ale tu nie chodzi o to, że Biton nie jest tyle wart (choć wg mnie jest), ale ile będzie wart w niedalekiej przyszłości i za ile w związku z tym będzie można go sprzedać

Najwyższy czas, żeby pozbyć się przeciętnych piłkarzy którzy co najwyżej mogą siedzieć na ławce. Przypominam, że Ci piłkarze tylko obciążają nasz budżet, a pociechy nie mamy z nich żadnej.
Toś Amerykę odkrył z tym obciążaniem budżetu. Myślisz, że gdyby był jakikolwiek chętny, to nie pozbyto by się ich? Myślisz, że rozwiązanie umowy za korzystnym dla klubu (czyli nieniebotycznym) odszkodowaniem to taka błahostka?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 03.01.2012, 14:11
BiałaGwiazda napisał(a):Wyświetl post
Ja szczerze mówiąc nie patrze zbyt optymistycznie na transfer tego Boliwijczyka - Paljic wyglądał o wiele lepiej na filmikach i do tego był ograny w Niemczech.Oczywiście,chciałbym się mile zaskoczyc,ale podchodze do tego sceptycznie jaka narazie i ten transfer to niewiadoma jak dla mnie.
tyle ze Palic przychodził do Nas jako pomocnik a nie boczny obrońca
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 03.01.2012, 14:13
Boliwijczyk powiedział że wyjeżdza do Polski na testy ale nie powiedział konkretnie do jakiego polskiego klubu .Więc skąd to przekonanie że wyląduje w Krakowie na Reymonta albo w 2 drużynie od końca która sie chwali że jest w lepszej sytuacji niż rok temu.Aczkolwiek czy Boliwijczyk jest potrzebny Wiśle. Zwłaszcze że team Moskala który grał mecz z Twente rezerwami w obronie pokazał że z obroną pogrążoną w kryzysie spowodowanym kontuzjami jest dobrze. V jest dobrym dyrektorem dlatego raczej w miejsce Lameya znajdzie jakiegoś doświadczonego w europejskich pucharach zawodnika z nazwiskiem. Zagłebie,Lech,Jagielonia,Widzew ,ŁKS,Lechia,tam prędzej może zawitać Boliwijczyk.Co do Nuneza to niektórzy razem z hawkins zapewne by chcieli żeby po jednym sezonie Nunez był drugim Mascherano.Co prawda bliżej Nunezowi do Cantoro i zapewne jeśli Wisła zdecyduje się na Nuneza to będzie nowym Cantoro
Odpowiedz cytując
firstborn
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 03.01.2012, 14:14
Jakich symulek?!

pamietasz takiego zawodnika w Wisle, co sie nazywał Mauro Cantoro?tez bramak za wiele nie strzelal, asyst mial malo, a wszyscy go kochalismy i do dzis uwazany jest przez wielu za jeden z symboli sukcesow Wisly. wiec prosze, nie krytykuj Nuneza, bo on sie nam trafil jak slepej kurze ziarno, a biorac pod uwage coraz blizsze zakonczenie kariery przez Sobola, to sam Wilk moze nie wystarczyc
"... Ja zrobię wszystko dla tego klubu i będę walczył na boisku dopóki będę miał siłę, nawet jeśli kibicom nie będzie się podobać moja gra."Konrad Gołoś

El Toro: Gra w Wiśle to dla mnie prestiż

Tylko Wisła TS!!!!
Odpowiedz cytując
Str@żak
Member

Stary 03.01.2012, 14:27
@atomek21 - ale tu nie chodzi o to, że Biton nie jest tyle wart (choć wg mnie jest), ale ile będzie wart w niedalekiej przyszłości i za ile w związku z tym będzie można go sprzedać

Rozumiem, że gdyby nie Biton walczylibyśmy o utrzymanie. Ale Twój hura optymizm jest na wyrost. Gdybyśmy wykupili Bitona byłby to najdroższy transfer w historii Ekstraklasy. Wątpię żebyśmy wydali tyle pieniędzy za piłkarza który nie jest szczególnie młody ani nie jest reprezentantem swojego kraju (dostał powołanie, ale nie zagrał ani minuty). No chyba, że na wiosnę strzeli jeszcze z 10 goli i zacznie regularnie grać w kadrze to może Cupiał będzie miał "twardy orzech do zgryzienia". Poza tym jesteś pewien, że np. za rok - dwa znalazłby się chętny który wyłożyłby 2 - 3 mln. euro za 25 - 26 latka z naszej przeciętnej Ekstraklasy?
Ostatnio edytowane przez Str@żak : 03.01.2012 o godz. 14:43.
Odpowiedz cytując
delukas96
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 03.01.2012, 15:41
Poza tym jesteś pewien, że np. za rok - dwa znalazłby się chętny który wyłożyłby 2 - 3 mln. euro za 25 - 26 latka z naszej przeciętnej Ekstraklasy?
Ja bym tak sprawy nie oceniał. Piłkarz powinien przynosić zyski nie tylko poprzez ewentualną sprzedaż... Możliwe, że spłaci się strzelając gole. Kto powiedział, że nie może grać u nas do końca kariery?
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 03.01.2012, 16:24
Str@żak pewien wielki holenderski klub dwa lata temu wyciągnął z przeciętnej ekstrklasy brazylijskiego obrońce cena 2-3mln.Historia lubi sie powtarzać przykład Wisły która co jakiś czas sprzedaje obiecujących graczy Błaszczykowski,Marcelo,Brożkowie za grubą kase
Odpowiedz cytując
Str@żak
Member

Stary 03.01.2012, 16:36
delukas96 napisał(a):Wyświetl post
Ja bym tak sprawy nie oceniał. Piłkarz powinien przynosić zyski nie tylko poprzez ewentualną sprzedaż... Możliwe, że spłaci się strzelając gole. Kto powiedział, że nie może grać u nas do końca kariery?
Ja tylko nawiązuję do tego co napisał atomek21.
Osobiście wolałbym żeby wartościowi piłkarze zostawali a nie po pół roku, czy roku odchodzą.

P.S Poza tym wg mnie Biton nie jest wart aż takich pieniędzy, na naszą Ekstraklasę kwota 1,6 mln, euro to kwota astronomiczna.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów