The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PlacekTSW
Senior Member

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.12.2011, 18:25
Kazimierz moskal!!!
Odpowiedz cytując
krowczax
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 22.12.2011, 18:27
O wszystkim przekonamy się w pierwszych meczach rundy wiosennej, nie ma co ferować wyroków już na tą chwilę, kiedy na dobrą sprawę NIKT z nas nie ma zielonego pojęcia na co stać Moskala i jego drużynę. Moja osobista opinia jest taka, że mamy skłąd który powinien pozwolić na zostawienie w tyle ligi. Teraz musimy mieć nadzieję, że trener w przerwie zimowiej poukłada zespół i nie dopuści w przyszłości do porażek z parchami, dyskopolo, czy też ogórkami z Bielska-Białej.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.12.2011, 18:29
Reserve napisał(a):Wyświetl post
Kod:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktualnosci/kazimierz_moskal_zostaje_na_stanowisku_trenera/
To było do przewidzenia.
W tym momencie rozstaliśmy się z Majstrem - dziękuję, dobranoc.

Btw. A śmiałem się z kandydatury Smudy po Euro...
Przerzuć się na Lecha. Oni mają zagranicznego treneiro i pewnie sięgną po majstra.
Odpowiedz cytując
przemo
Senior Member

Od: 10.2010

To było do przewidzenia.

A co to jakiś kierownik odszedł z budowy pod trybuną wschodnią?

Nie róbcie znowu co poniektórzy tragedii z tego powodu, że Kazek zostanie trenerem. To było wszystko do przewidzenia. Klub płaci Maskaantowi więc nie będzie sie wysilać i szukać nie wiadomo kogo na jego miejsce. Może się uda (czego Moskalowi z całego serca życzę) że zostanie naszym Guardiolą, a jak nie to i tak jest jedną z legend tego klubu.

Oczywiście nie zakładam że Nasz klub w tak szybkim czasie bez żadnych przecieków znalazł kogoś kto byłby lepszy od Moskala. Jeśli jednak by tak było to byłby to dla mnioe szok..

edytka: Szoku nie ma więc pozostaję życzyć Kazkowi wszystkiego najlepszego
Powód: bo tak :)
Ostatnio edytowane przez przemo : 22.12.2011 o godz. 18:30.
Odpowiedz cytując
CMSNero
Senior Member

Od: 05.2011

Kod:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktualnosci/kazimierz_moskal_zostaje_na_stanowisku_trenera/
To było do przewidzenia.

hmm ja was w ogole nie bralem pod uwage ze zdobedziecie hmmm jak to zwiecie majstra ....
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 22.12.2011, 18:33
Co dla poniektórych powinni rozdawać na święta:

MOSKAL KAZIMIERZ ! NIE RUSZ KAZIKA BO ZGINIESZ !

Ostatnio edytowane przez Kocur : 22.12.2011 o godz. 19:57.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.12.2011, 18:34
I bardzo dobrze że Moskal zostaje. Udało mu się zająć 2 miejsce w grupie, styl gry Wisła prezentowała lepszy niż za Maaskanta więc tylko się cieszyć. Moskal to Wiślak z krwi i kości, taki nasz lokalny Guardiola, będzie najlepszym wyborem na chwilę obecną. Wierzę że da szansę wychowankom, jak również że będzie wiedział jaką rangę mają derby czy mecz z Legią.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 22.12.2011, 18:35
Lysy napisał(a):Wyświetl post
[...] i pewnie sięgną po majstra.
Dokładnie. Po budowlanego masterklepkę .
Mam nadzieję, że jednak Wiślacka brać nie przejmie tych naleciałości innoregionalnych. Mamy swoją terminologię. Nawet, jeśli miałby to być "Miszcz".
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 22.12.2011, 18:36
Ok myślę ,że to dobra decyzja ale oby to nie było przygotowywanie miejsca dla Smudy na następny sezon!

pawelo84 napisał(a):Wyświetl post
I bardzo dobrze że Moskal zostaje. Udało mu się zająć 2 miejsce w grupie, styl gry Wisła prezentowała lepszy niż za Maaskanta więc tylko się cieszyć. Moskal to Wiślak z krwi i kości, taki nasz lokalny Guardiola, będzie najlepszym wyborem na chwilę obecną. Wierzę że da szansę wychowankom, jak również że będzie wiedział jaką rangę mają derby czy mecz z Legią.
Ci wychowankowie może niech najpierw przestaną zbierać baty w ME a później myślą o pierwszym zespole . Zresztą mamy stawiać na wychowanków i bić się o utrzymanie czy na najlepszych piłkarzy jakich obecnie mamy i powalczyć jeszcze o Mistrzostwo ? A młodych zdolnych najlepiej wypożyczać żeby się ogrywali w pierwszej lidze bo taki Czekaj jeszcze (wg mnie) nie jest gotowy na grę o najwyższe cele w Wiśle .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 22.12.2011 o godz. 18:42.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 22.12.2011, 18:37
Jak ktoś, który optował za pozostawieniem Kazika po serii nieudanych występów zacznie go obrażać itd znajdę i za...

Co do trenera, wygrała opcja najtańsza. Nie łudźcie się.

Powodzenia Panie Kazimierzu!
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Stary 22.12.2011, 18:39
Brawo, bardzo dobra decyzja. W końcu p. Kazimierzowi zaufano, a zdecydowanie na to zasługiwał. Teraz tylko nic tylko trzymał kciuki i dobrze przygotował zespół do rundy wiosennej i dwumeczu ze Standardem.
Na prawdę jestem pozytywnie nastrojony tą informację Zobaczycie, będzie dobrze.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 22.12.2011, 18:40
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Jak ktoś, który optował za pozostawieniem Kazika po serii nieudanych występów zacznie go obrażać itd znajdę i za...

Co do trenera, wygrała opcja najtańsza. Nie łudźcie się.

Powodzenia Panie Kazimierzu!
Opcja najtańsza + frekwencja + karnety
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 22.12.2011, 18:41
Czy dobra czy zła czas pokaże, ja mam mieszane uczucia, Gut Lok
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
pomperek
Junior Member

Od: 02.2009

Stary 22.12.2011, 18:41
I jest dobrze...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 22.12.2011, 18:43
ale czy ktoś naprawdę spodziewał się że Moskal nie zostanie ?

Oczywiście że zostanie, do końca sezonu. Jeśli jakimś cudem nagle okaże sie ze jest super trenerem czyli Wisła zacznie grać jak z nut, zdobędzie MP i PP to ....wtedy Kazek dopiero zostanie trenerem Wisły.

Zawsze jak zwalnialiśmy pierwszego, to chwilowo jego asystent przejmował pałeczkę. Ale zawsze to było raptem kilka spotkań, bo potem zatrudnialiśmy coacha z nazwiskiem.A teraz sytuacja jest inna...dlaczego ? Bo od lipca trener już jest, i imho tylko super wyniki Moskala mogą storpedować ten powstały już chyba we wrześniu pomysł.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 22.12.2011, 18:51
Od lipca trener już jest? Łoo, skąd masz takie info ? Czyżbyś był w bliskich kontaktach z Prezesem Basałajem ?
Odpowiedz cytując
fqqs
Member

Od: 12.2011

Stary 22.12.2011, 18:52
ja bym nie popadał w jakiś wielki optymizm nagle...

czas pokaże czy to słuszna decyzja.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 22.12.2011, 19:13
jestem ciekaw po jakim czasie w tym temacie zacznie się nagonka na Moskala
chcialbym zeby jej nie bylo, ale nie wiele potrzeba zeby ona sie zaczela
zycze mu jak najlepiej
ale u nas w klubie od bohatera do zera krotka droga.

Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 22.12.2011, 19:15
Krav napisał(a):Wyświetl post
Brawo, bardzo dobra decyzja. W końcu p. Kazimierzowi zaufano, a zdecydowanie na to zasługiwał. Teraz tylko nic tylko trzymał kciuki i dobrze przygotował zespół do rundy wiosennej i dwumeczu ze Standardem.
Na prawdę jestem pozytywnie nastrojony tą informację Zobaczycie, będzie dobrze.
G...o a nie zaufano. Kasy w klubie nie ma na dwóch dobrych trenerów.
Czasami mam wrażenie, że IQ niektórych forumowiczów oscyluje co najwyżej w okolicach temperatury pokojowej....
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 22.12.2011, 19:16
fqqs Wielki optymizm już jest od przegranej Fullham i od pamiętnego meczu o życie Wisły z Twente czyli od dnia w którym Wisła awansowała dalej do kolejnej rundy LE.Martwi tylko fakt że umowa na czas nieokreślony pozostaje tylko nadzieja że nie będzie niekończącej się karuzeli.Aczkolwiek Moskala może uratować ponownie LE i awans do europejskich pucharów nawet jeśli Wisła nie zdobędzie 14 mistrza to zostaje jeszcze PP i ewentualnie pierwsza 4czwórka w tabeli.Teraz jeszcze roszady w sztabie i w składzie i Wisła będzie zwarta i gotowa do walki o majstra i europejskie puchary. Propo Moskala wiadomo kto będzie jego asystentem
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 22.12.2011 o godz. 19:25.
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 22.12.2011, 19:19
Kolego Boże Trybun,

Zachwyciły mnie Twoje zdolności (nad)interpretacyjne:
Bóg Trybun (objawion) napisał(a):Wyświetl post
Czyli mamy DOGMAT.
"Byle szmaciarz z zachodu" bo polski trener to podczłowiek.
Narodowość determinuje myślenie, uwajaj!
Napisałem dokładnie to co chciałem przekazać. Okazuje się że wiślak68 jest w stanie to zrozumieć a Ty nie.
Krajowy znaczy tyle co krajowy, nie napisałem polski, nie wspomniałem o pms.
Także rozpoczęcie zdania formułą: "W mojej opinii" świadczy że to OPINIA a nie DOGMAT. Już? Czy dalej mam męczyć współforumowiczów tymi marnymi wywodami semantycznymi?

Wracając do meritum - nie ma obecnie w naszym kraju trenera, który gwarantowałby odpowiedni dla Wisły poziom sportowy. Nie wierzę w Lenczyka, Smudę ani Skorżę, ani tym bardziej Moskala, który obiektywnie rzecz ujmując ma mniejsze osiągnięcia od tych panów.

A klub tymczasem podjął decyzję której można byłoby się spodziewać. Pozostawienie Moskala. NA CZAS NIEOKREŚLONY. Ni mniej ni więcej znaczy to że Pan Kazimierz jest zapchajdziurą i do momentu znalezienia prawdziwego trenera (ew. zwolnienia go z obecnie sprawowanej funkcji) spokojnie pokieruje zespołem, nie kosztując zbyt wiele i nie oczekując wyrafinowanych transferów.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 22.12.2011, 19:20
Czasami mam wrażenie, że te forum jest przesiąknięte wróżbitami i jasnowidzami. Czemu zakładacie, że nowy trener nie podoła ? W każdym razie na święta i nowy rok i nową rundę życzę sobie i Wam, żeby Kazimierz Moskal okazał się trenerem którego szukaliśmy.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 22.12.2011, 19:20
No to sie Legia i Slask ciesza. Bakero i Moskal gwarantuja dobry wyniki tych druzyn.
Trener bez pojecia bez papierow bez doswiadczenia.
Odpowiedz cytując
..DRAGON..
Banita

Od: 06.2004

Stary 22.12.2011, 19:21
Kaziu z całego serca życzę Ci powodzenia , na chwałę Najjaśniejszej z Gwiazd!!!
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 22.12.2011, 19:28
Oby pracował rok, dwa trzy.. po prostu długo..
polski Sir Alex Ferguson
Odpowiedz cytując
Tomek81
Junior Member

Od: 11.2008

Stary 22.12.2011, 19:29
Po prostu Kazkowi należy się szansa po tym krótkim okresie po przejęciu zespołu i tyle w temacie!!! To tak jak by was z pracy wyjebali za to że zrobiliście więcej niż wam kierownictwo nakazało.
Ostatnio edytowane przez Tomek81 : 22.12.2011 o godz. 19:32.
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 22.12.2011, 19:33
ZAMKNIJCIE TO FORUM jak ma służyć tylko do narzekania.
co za ludzie.

gdzie tego doświadczenia ma Moskal nabrać? jak nie prowadząc drużynę? jako asystent przez tyle lat myślicie, że niczego się nie nauczył? przy tylu trenerach? i jak możecie oceniać jego "pojęcie" i papiery? LEPSZE pojęcie i papiery miał Maaskant, który cały czas grał jednym składem i nie stosował rotacji? WŁĄCZCIE MYŚLENIE!
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Stary 22.12.2011, 19:42
willow napisał(a):Wyświetl post
G...o a nie zaufano. Kasy w klubie nie ma na dwóch dobrych trenerów.
Czasami mam wrażenie, że IQ niektórych forumowiczów oscyluje co najwyżej w okolicach temperatury pokojowej....
po pierwsze waż słowa, bo z bezczelnymi zaczepkami nie mam zamiaru polemizować.
Po drugie wnioskuje z Twojej wypowiedzi, że sądzisz, iż pozostawienie Moskala to błąd, bo klub powinien zatrudnić mitycznego "dobrego" trenera. Na jakiej podstawie twierdzisz, że Moskal sobie nie poradzi, wróżka jakaś czy jak ? Idąc dalej Twoim tokiem rozumowania, to a contrario Moskalowi nie zaufano ? dając mu umowę na czas nieokreślony i szanse na przygotowanie drużyny w przerwie zimowej w tym do ważnego dwumeczu z Liege. Ocenisz Go po paru meczach rundy wiosennej, po tym jak zespół się będzie prezentował fizycznie, taktycznie, motorycznie, itd. itp. teraz sobie daj spokój
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 22.12.2011, 19:43
Moskalowi należy się ta posada. Dzięki niemu gramy dalej w pucharach, więc to uczciwe postawienie sprawy, że pracuje dalej. Trzymam za niego kciuki i mam nadzieję, że dobrze przygotuje drużynę do sezonu. Wolę Moskala niż jakiś zagraniczny wynalazek w stylu Maaskanta, bo na poważniejszych trenerów zza granicy nas nie stać.

Zna zawodników, w klubie jest nie od wczoraj, wie jakie są wobec niego oczekiwania , a poza tym... ma szczęście. Tego ostatniego czynnika brakowało kilku dobrym trenerom w decydujących momentach.

Teraz wszystko w rękach Valckxa, bo bez wzmocnień mistrzostwo obronić możemy tylko przypadkiem. Nie mówiąc już o przejściu Liege. Jeśli Moskal nie dostanie żadnego konkretnego zawodnika zimą to nie zamierzam potem zwalać na niego winy za ewentualne niepowodzenia, bo tak krawiec kraje, jak mu materii staje.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 22.12.2011, 19:43
Fachowo! Bardzo sie cieszę.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów