|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Kazimierz moskal!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
O wszystkim przekonamy się w pierwszych meczach rundy wiosennej, nie ma co ferować wyroków już na tą chwilę, kiedy na dobrą sprawę NIKT z nas nie ma zielonego pojęcia na co stać Moskala i jego drużynę. Moja osobista opinia jest taka, że mamy skłąd który powinien pozwolić na zostawienie w tyle ligi. Teraz musimy mieć nadzieję, że trener w przerwie zimowiej poukłada zespół i nie dopuści w przyszłości do porażek z parchami, dyskopolo, czy też ogórkami z Bielska-Białej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Przerzuć się na Lecha. Oni mają zagranicznego treneiro i pewnie sięgną po majstra.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
Nie róbcie znowu co poniektórzy tragedii z tego powodu, że Kazek zostanie trenerem. To było wszystko do przewidzenia. Klub płaci Maskaantowi więc nie będzie sie wysilać i szukać nie wiadomo kogo na jego miejsce. Może się uda (czego Moskalowi z całego serca życzę) że zostanie naszym Guardiolą, a jak nie to i tak jest jedną z legend tego klubu. Oczywiście nie zakładam że Nasz klub w tak szybkim czasie bez żadnych przecieków znalazł kogoś kto byłby lepszy od Moskala. Jeśli jednak by tak było to byłby to dla mnioe szok.. edytka: Szoku nie ma więc pozostaję życzyć Kazkowi wszystkiego najlepszego ![]() Powód: bo tak :)
Ostatnio edytowane przez przemo : 22.12.2011 o godz. 18:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
hmm ja was w ogole nie bralem pod uwage ze zdobedziecie hmmm jak to zwiecie majstra ....
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Co dla poniektórych powinni rozdawać na święta:
![]() MOSKAL KAZIMIERZ ! NIE RUSZ KAZIKA BO ZGINIESZ ! ![]()
Ostatnio edytowane przez Kocur : 22.12.2011 o godz. 19:57.
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
I bardzo dobrze że Moskal zostaje. Udało mu się zająć 2 miejsce w grupie, styl gry Wisła prezentowała lepszy niż za Maaskanta więc tylko się cieszyć. Moskal to Wiślak z krwi i kości, taki nasz lokalny Guardiola, będzie najlepszym wyborem na chwilę obecną. Wierzę że da szansę wychowankom, jak również że będzie wiedział jaką rangę mają derby czy mecz z Legią.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Ok myślę ,że to dobra decyzja ale oby to nie było przygotowywanie miejsca dla Smudy na następny sezon!
Ostatnio edytowane przez fanfan : 22.12.2011 o godz. 18:42.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Jak ktoś, który optował za pozostawieniem Kazika po serii nieudanych występów zacznie go obrażać itd znajdę i za...
Co do trenera, wygrała opcja najtańsza. Nie łudźcie się. Powodzenia Panie Kazimierzu! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Brawo, bardzo dobra decyzja. W końcu p. Kazimierzowi zaufano, a zdecydowanie na to zasługiwał. Teraz tylko nic tylko trzymał kciuki i dobrze przygotował zespół do rundy wiosennej i dwumeczu ze Standardem.
Na prawdę jestem pozytywnie nastrojony tą informację Zobaczycie, będzie dobrze. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Czy dobra czy zła czas pokaże, ja mam mieszane uczucia, Gut Lok
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
I jest dobrze...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
ale czy ktoś naprawdę spodziewał się że Moskal nie zostanie ?
Oczywiście że zostanie, do końca sezonu. Jeśli jakimś cudem nagle okaże sie ze jest super trenerem czyli Wisła zacznie grać jak z nut, zdobędzie MP i PP to ....wtedy Kazek dopiero zostanie trenerem Wisły. Zawsze jak zwalnialiśmy pierwszego, to chwilowo jego asystent przejmował pałeczkę. Ale zawsze to było raptem kilka spotkań, bo potem zatrudnialiśmy coacha z nazwiskiem.A teraz sytuacja jest inna...dlaczego ? Bo od lipca trener już jest, i imho tylko super wyniki Moskala mogą storpedować ten powstały już chyba we wrześniu pomysł. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Od lipca trener już jest? Łoo, skąd masz takie info ? Czyżbyś był w bliskich kontaktach z Prezesem Basałajem ?
![]() |
|
|
|
Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
ja bym nie popadał w jakiś wielki optymizm nagle...
czas pokaże czy to słuszna decyzja. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
jestem ciekaw po jakim czasie w tym temacie zacznie się nagonka na Moskala
![]() chcialbym zeby jej nie bylo, ale nie wiele potrzeba zeby ona sie zaczela zycze mu jak najlepiej ale u nas w klubie od bohatera do zera krotka droga. ![]() |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
Czasami mam wrażenie, że IQ niektórych forumowiczów oscyluje co najwyżej w okolicach temperatury pokojowej.... ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
fqqs Wielki optymizm już jest od przegranej Fullham i od pamiętnego meczu o życie Wisły z Twente czyli od dnia w którym Wisła awansowała dalej do kolejnej rundy LE.Martwi tylko fakt że umowa na czas nieokreślony pozostaje tylko nadzieja że nie będzie niekończącej się karuzeli.Aczkolwiek Moskala może uratować ponownie LE i awans do europejskich pucharów nawet jeśli Wisła nie zdobędzie 14 mistrza to zostaje jeszcze PP i ewentualnie pierwsza 4czwórka w tabeli.Teraz jeszcze roszady w sztabie i w składzie i Wisła będzie zwarta i gotowa do walki o majstra i europejskie puchary. Propo Moskala wiadomo kto będzie jego asystentem
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 22.12.2011 o godz. 19:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Kolego Boże Trybun,
Zachwyciły mnie Twoje zdolności (nad)interpretacyjne:
Krajowy znaczy tyle co krajowy, nie napisałem polski, nie wspomniałem o pms. Także rozpoczęcie zdania formułą: "W mojej opinii" świadczy że to OPINIA a nie DOGMAT. Już? Czy dalej mam męczyć współforumowiczów tymi marnymi wywodami semantycznymi? Wracając do meritum - nie ma obecnie w naszym kraju trenera, który gwarantowałby odpowiedni dla Wisły poziom sportowy. Nie wierzę w Lenczyka, Smudę ani Skorżę, ani tym bardziej Moskala, który obiektywnie rzecz ujmując ma mniejsze osiągnięcia od tych panów. A klub tymczasem podjął decyzję której można byłoby się spodziewać. Pozostawienie Moskala. NA CZAS NIEOKREŚLONY. Ni mniej ni więcej znaczy to że Pan Kazimierz jest zapchajdziurą i do momentu znalezienia prawdziwego trenera (ew. zwolnienia go z obecnie sprawowanej funkcji) spokojnie pokieruje zespołem, nie kosztując zbyt wiele i nie oczekując wyrafinowanych transferów. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Czasami mam wrażenie, że te forum jest przesiąknięte wróżbitami i jasnowidzami. Czemu zakładacie, że nowy trener nie podoła ? W każdym razie na święta i nowy rok i nową rundę życzę sobie i Wam, żeby Kazimierz Moskal okazał się trenerem którego szukaliśmy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
No to sie Legia i Slask ciesza. Bakero i Moskal gwarantuja dobry wyniki tych druzyn.
Trener bez pojecia bez papierow bez doswiadczenia. |
|
|
|
Banita
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Kaziu z całego serca życzę Ci powodzenia , na chwałę Najjaśniejszej z Gwiazd!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Oby pracował rok, dwa trzy.. po prostu długo..
![]() polski Sir Alex Ferguson |
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Po prostu Kazkowi należy się szansa po tym krótkim okresie po przejęciu zespołu i tyle w temacie!!! To tak jak by was z pracy wyjebali za to że zrobiliście więcej niż wam kierownictwo nakazało.
Ostatnio edytowane przez Tomek81 : 22.12.2011 o godz. 19:32.
|
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
ZAMKNIJCIE TO FORUM jak ma służyć tylko do narzekania.
co za ludzie. gdzie tego doświadczenia ma Moskal nabrać? jak nie prowadząc drużynę? jako asystent przez tyle lat myślicie, że niczego się nie nauczył? przy tylu trenerach? i jak możecie oceniać jego "pojęcie" i papiery? LEPSZE pojęcie i papiery miał Maaskant, który cały czas grał jednym składem i nie stosował rotacji? WŁĄCZCIE MYŚLENIE! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Po drugie wnioskuje z Twojej wypowiedzi, że sądzisz, iż pozostawienie Moskala to błąd, bo klub powinien zatrudnić mitycznego "dobrego" trenera. Na jakiej podstawie twierdzisz, że Moskal sobie nie poradzi, wróżka jakaś czy jak ? Idąc dalej Twoim tokiem rozumowania, to a contrario Moskalowi nie zaufano ? dając mu umowę na czas nieokreślony i szanse na przygotowanie drużyny w przerwie zimowej w tym do ważnego dwumeczu z Liege. Ocenisz Go po paru meczach rundy wiosennej, po tym jak zespół się będzie prezentował fizycznie, taktycznie, motorycznie, itd. itp. teraz sobie daj spokój |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Moskalowi należy się ta posada. Dzięki niemu gramy dalej w pucharach, więc to uczciwe postawienie sprawy, że pracuje dalej. Trzymam za niego kciuki i mam nadzieję, że dobrze przygotuje drużynę do sezonu. Wolę Moskala niż jakiś zagraniczny wynalazek w stylu Maaskanta, bo na poważniejszych trenerów zza granicy nas nie stać.
Zna zawodników, w klubie jest nie od wczoraj, wie jakie są wobec niego oczekiwania , a poza tym... ma szczęście. Tego ostatniego czynnika brakowało kilku dobrym trenerom w decydujących momentach. Teraz wszystko w rękach Valckxa, bo bez wzmocnień mistrzostwo obronić możemy tylko przypadkiem. Nie mówiąc już o przejściu Liege. Jeśli Moskal nie dostanie żadnego konkretnego zawodnika zimą to nie zamierzam potem zwalać na niego winy za ewentualne niepowodzenia, bo tak krawiec kraje, jak mu materii staje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Fachowo! Bardzo sie cieszę.
![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|