|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Guest
|
|
|
Obyś mógł to powtórzyć w maju. Bo jeśli nie to... przytoczę z pamięci fragment wywiadu ze Smudą z wczorajszej PN.
PN: Czy wie Pan co Pan będzie robił po ME? FS: Wiem czego na pewno nie będę robił nawet gdybyśmy doszli do strefy medalowej. Proszę mnie nie ciągnąć więcej za język w tej sprawie... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
gdyż: |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
Oczywiście - jako 2-gi trener spędził ostatnie 10 lat na Karaibach i tylko oglądał w TV mecze swojej drużyny ... Ręce dosłownie opadają. Najlepszy trener to taki, który nie mówi po polsku ani słowa, jest bezrobotny ale ma super doświadczenie jako pierwszy trener ostatniej drużyny Bundesligi no i przede wszystkim dużo kosztuje. Pewna gwarancja sukcesu - a jak się nie uda to będzie wina Kazimierza Moskala i SKWK ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
ja jestem ciekaw co bedzie sie dzialo jak Moskal zaliczy kilka wpadek
co wtedy bedzie sie dzialo? oczywiscie nie zycze mu tego ale u nas od bohatera do zera krotka droga, kilka wpadek i jestes zerem ![]() |
|
|
|
Member
Od: 08.2011
Offline |
|
Ale już analogii bookmacherskich się czepiając: jaki kurs byłby na Kazka gdyby ktoś z zewnątrz miał podjąć się rzetelnej, obiektywnej oceny jego warsztatu, sukcesów etc. w kontekście objęcia stanowiska szkoleniowca Wisły Kraków? Byłby poważnie brany pod uwag? Tak z ręką na sercu. Gdyby chodziło tylko o kompetencje powtarzam. Albo inaczej. Załóżmy, że Pan Kazimierz Moskal naprawdę nazywa X, przez kilka ostatnich lat był asystentem kilku trenerów klubu Y, który to klub należy do czołówki "ekstraklasy" a ostatnio nawet poprowadził samodzielnie kilka spotkań. W lidze 2-0-2, w LE 2-0-0. Niepodziewanie i w wyjątkowych okolicznościach awansował do 1/16. Nikt z Was nie brałby kandydatury Kazka, tfu Pana X na powaznie, a gdyby pojawił się jakiś przeciek prasowy, rzecz uznana byłaby za dowcip albo odwrócenie uwagi od poważniejszych kandydatów. Ergo, chcecie zatrudnić Kazka przez wzgląd na jego wiślackość i niesieni entuzjazmem po jedynym w tym roku sukcesie sportowym (no poza MP). I tak się tym sukcesem wszyscy uchlali, że już listy do Cupiała ślą i flagi pełne poparcia na płotach wieszają. To są powody niewłaściwe, niedojrzałe i w ogóle do dupy. I proszę mi tu nie proponować wyboru między Liczką czy Smudą a Kazkiem, chciałbym wierzyć, że ten Klub w końcu wybierze szkoleniowca godnego swojej rangi. I dynda mi jego narodowość, choć jakość PMS sugeruje jednak poszukiwania zagranicą.
Ostatnio edytowane przez HatefulRespect : 21.12.2011 o godz. 19:21.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
||||
Cytat:
Problem jest w czymś zupełnie innym.Nikt nie kwestionuje tego czy SKWK miało prawo wydac takie oświadczenie (nie wchodząc w to czy jest słuszne czy nie) - odpowiedź jest jasna - tak.Pytanie jednak brzmi czy miało prawo wydac to oświadczenie w imieniu nie swoim a kibiców Wisły - i tu odpowiedź jest również jasna - nie.Nie każdy kibic Wisły co oczywiste jest członkiem SKWK i nie każdy musi się z tym oświadczeniem zgadzac.Ja uważam, że jeżeli mamy na oku prawdziwego fachowca to należy go zatrudnic.To jest jednak decyzja, którą powinien podjąc Stanisław... Kocur: Cytat:
Powiedzmy sobie jasno zwolenników zatrudnienia Smudy w Wiśle trudniej spotkac niż tych, którzy w wyborach głosowali na Polską Partię Pracy Sierpień 80 - to jest margines, polityczny plankton.Zresztą nie bójmy się słów cytując klasyka - Smuda nie jest trenerem a magikiem - to zasadnicza różnica. arti: Cytat:
![]() qchar90: Cytat:
![]() ![]()
Eppur si muove!
|
|||||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
Czyli jak Moskal zaliczy kilka wpadek to wszyscy mają na niego bluzgać i trzeba go wypieprzyć. A jak zagraniczny trener zaliczy kilka wpadek to znaczy że mamy słaby skład i trzeba kupić kilku zawodników ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
W każdym przedsiębiorstwie zatrudnia się najlepszych fachowców z możliwych, a nie takich, których sie lubi lub dlatego, że długo już w tym przedsiębiorstwie pracują. Nie wiadomo, czy zagraniczny trener będzie zaliczać wpadki. A jeśli nawet, czy zaliczy ich równie wiele jak Moskal. Bo to, że Kazek zalicza "wpadki" to już wiemy: mecze z Górnikiem i Polonią najlepszym dowodem. Miał obowiązek je wygrać. Nie wygrał. Valckx wcale nie musi mieć jako alternatywę akurat słabego, bezrobotnego trenera. Może mieć w zanadrzu takiego fachowca, jakim Moskal nigdy nie zostanie. A Wy chcecie go namawiać, by dla Kazka z niego rezygnował. Błąd. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Czlowieku,nazywamy to stiawianiem hipotezy i to dość powszechna praktyka, zwlaszcza w miejscu takim jak forum. Ot, moj glos w dyskusji. Mozesz sie zgadzac lub nie. Sorry za OT.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Tym bardziej, ze kilku z nas pisało - wyraźnie - dlaczego chciałoby, żeby Moskal pozostał trenerem. I nie były to argumenty "wiślackie" ani emocjonalne. Każdego mozna posądzic o emocjonalność, tak btw. |
|
|
|
Member
Offline |
|
Tak czy owak, Moskal anno domini 2011 to bardzo zly pomysl i wszyscy poniesiemy tego przykre konsekwencje. Chcialbym to odszczekac w maju. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Nie ważne kto będzie trenerem i tak będzie zawsze źle
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Maaskant miał obowiązek wygrać z Odense, nie wygrał. A Odense u nas było słabsze niż u siebie. Miał obowiązek wygrać z Cracovią, nie wygrał. Miał obowiązek wygrać z Polonią na zakończenie tamtego sezonu. Schrzanił fete. Mieliśmy trenera, co jak przegrał z Legią to mówił, że liga będzie ciekawsza. Mieliśmy trenera co przegrane na Reymonta uczynił normą. Trenerzy wybierani, przebierani bardzo sowicie opłacani. Czekam na tego : Cytat:
Jakby przyszedł rzeczywiscie ktoś dobry, można by dyskutować. Ale nie wierze w to, że ktos taki do Wisły nie przyjdzie. Przyjdzie co najwyżej młody podobno zdolny na dorobku. Czyli Moskal tylko zagraniczny. Albo wypruty na emeryturze. |
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
pzdr |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jak idziesz pod nóż do doświadczonego chirurga to masz mniejsze ryzyko spartolenia operacji, niż jak się dajesz kroić studentowi V roku medycyny... A stosując taka analogię, to dla mnie Moskal to właśnie taki student V roku, który co prawda asystował przy operacjach, ale tylko asystował...
Ja też uważam, że nie warto. Za dużo mamy do stracenia. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
Gotów byłbym się z Tobą zgodzić co do tezy, że SKWK nie powinno zajmować się stricte merytoryczną oceną działań klubu i jego polityką sportową. Wolałbym aby ich pierwszoplanowym (a najlepiej jedynym) zadaniem było zajęcie się aspektem kibicowskim. Ale oboje wiemy i raczej nie jesteśmy w tej wiedzy osamotnieni, ze nasz klub nie jest NORMALNY. Decyzje tu zapadające dalekie od merytorycznych i przemyślanych więc nie patrzenie zarządowi na ręce może skutkować takimi kwiatkami jak choćby pomysł zatrudnienia kopacza Ś. bez dokładnego prześwietlenie jego sylwetki. To tylko przykład z ostatnich dni. I gdy zapomnisz, że świat nie jest wyidealizowany tak jakbyś tego chciał to wtedy działania SKWK wyglądają już inaczej. Ten głos (nawet części kibiców, jeśli nie uważasz go za swój własny) jest ważny. Także w sprawie Kazka.
Latem i tak nas czeka rewolucja kadrowa. Więc albo Cupiał będzie te klocki układał z nowymi zAwodnikami szukając też sprawdzonego trenera albo będziemy w d...z Dyzmą na ławce i darmowymi kopaczami co już nieraz przerabialiśmy. ![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
|||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Właśnie o to chodzi, że tej opcji 3. nie widać. Petrescu, Maaskant (Okuka i Licka byli znani z naszej ligi, więc superduetu nie wliczam). Tak wygląda nasza jedyna "opcja zachodnia". Młody, na dorobku.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
Rzecz też w tym, że opcja "młody, na dorobku" nie jest wcale zła. To co osiągnął Petrescu po Wiśle wiadomo. Zobaczymy jak będzie z Maskaantem - myślę że jeszcze o nim usłyszymy. A obu zwolniono za wcześnie/nie potrzebnie. Ale cóż wiemy jak jest... W mojej opinii powierzenie Wisły jakiemukolwiek krajowemu trenerowi, wliczając w to Moskala to krok wstecz. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Banita
Od: 12.2007
Offline |
|
|
o maaskancie usłyszymy? to marny trener do pana Moskala to on się nie umywa, to co grała Wisła za maaskanta to był ból, poprostu ból, patrzeć się nie dało na to jak bez jajeczną drużynę zrobił, ustawił drużyne tak defensywnie, do tego z marną obroną, że często i tak traciliśmy gole, a nie strzelaliśmy nic. Na szczęscie aktualnie mamy dobrego trenera na stanowisku, który myśli, i zna tą drużynę bardzo dobrze, do tego ma ją w sercu. Efekty przyszły bardzo szybko, dużo lepiej wygląda gra Wisły, przedewszystkim gramy wkoncu jak na Wisłę przystało - ofensywnie. panie Moskal czekamy na więcej
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
||
2006 - ukończony kurs trenerski. 2007/2008 - trener Barcelony B. W 2008 objął pierwszy zespół. Więc w momencie objęcia miał mniejszą praktykę niż Moskal ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
|
|||
|
|
Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Z Kazkiem może być jak z każdym innym szkoleniowcem i nic tu nie dadzą przywiązania do barw, wystarczy, że nie daj Boże przegra LE ze Standardem i wtopi ligę i Cupiał pożegna się z nim bez żalu, więc i tak ma trudną sytuację, bo zarząd w razie ewentualnych wtop będzie miał silne argumenty przeciw Moskalowi, mimo sprzeciwu kibiców.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Rozumiem wiele, ale pisanie na forum po prochach? Rozumiem, że można ufac Moskalowi, albo nawet widziec w nim pewien potencjał trenerski, ale robienie z niego bożka kosztem Maaskanta (stop: maaskanta, zeby utrzymac się w Twojej retoryce) to przejaw skrajnie euforycznego i niczym nieuzasadnionego optymizmu przypominającego nawet nie nadmuchany balonk, ale nadmuchany kondom. Śmieszne i żałosne. Albo śmiesznie żałosne |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Savik apeluje do Ciebie!. Nie rób z Pepa Guardioli bożka kosztem maaskanta!
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
||
|
Każdy naciąga w swoją stronę. Jak kogoś lubimy to dostrzegamy jego cechy pozytywne a wady wydają się dla nas być nieistotne.
A druga połowa chce go zostawić by potem móc z hukiem zwolnić. |
|||
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Smuda p....ł Wisłe sprzedał. Kto tak krzyczał? Już zapomnieliście? Jeżeli mają zamiar tak załatwić Moskala jak Kasperczaka to może faktycznie niech biorą jakiegoś innego frajera, ale miejmy nadzieję że tak nie jest. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Moskal nie zniechęcił mnie do siebie ani również w 100% nie przekonał. Zresztą jak sam twierdził żeby odcisnąć swojej piętno na tej drużynie potrzebuje więcej czasu. To trudna decyzja bo pod znakiem zapytania jest wiele kwestii, np co z licencją jeśli Moskal ewentualne by się sprawdził ? (zajął miejsce w pucharach). Przypominam że odstęp pomiędzy końcem sezonu a startem kwalifikacji do pucharów jest stosunkowo krótki. Dlatego ewentualna decyzja musi zostać podjęta najlepiej już teraz.
Dużo również zleży od tego jakich mamy kandydatów.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 22.12.2011 o godz. 10:31.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
||
Jak to nie da sie wiele zmienić? Zmiany w grze wynikają ze zmiany w głowach zawodników, którzy zamiast snuć sie po boisku zaczęli biegać i kolektywnie współpracować. Do tego potrzeba dwie godziny albo i dwa lata nie wystarczy. Dlaczego to co wypracowywał Maaskant nie działało puki Maaskant siedział na ławie? Na złość mu ktoś robił? Nie, taki Kirm miał bieganie w dupie bo choćby przeleżał cały mecz w narożniku boiska, trener Maaskant znów wystawiał go do leżenia na kolejny. Wiec po co sie męczyć. Reszta jak na to patrzyła to co sobie myślała? Po co mam ja zap...... skoro leżący Kirm i tak będzie leżał w pierwszym składzie. I zamiast progresu mieliśmy regres, bo wszystkim zaczęło latać. Dlatego jak pojawił sie Moskal, pojawiła się nadzieja na zależne od zaangażowania decyzje personalne to różnicę widać było natychmiast. Jak ktoś kto był świetnym wszechstronnym piłkarzem, był świetnym asystentem trenera, może nie być świetnym trenerem. Musiały by o tym decydować sprawy osobowościowe a o te u Moskala jestem spokojny. Wziąć jeszcze Kule na asystenta i za rok Liga mistrzów nasza.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 22.12.2011 o godz. 11:07.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ja piszę o tym, co widać - nie o tym co MOŻE się wydarzyć. Nie widać opcji 3. , o której pisał willow. Chyba, że rzucisz jakims nazwiskiem zainteresowanego. Na którego warunki byłoby nas stać. Maaskanta zwolniono przynajmniej jeden mecz za późno. Myślę, że o nim usłyszymy nieprędko. Cytat:
"Byle szmaciarz z zachodu" bo polski trener to podczłowiek. Narodowość determinuje myślenie, uwajaj! wtrącenie: @Wiślak68 - mam nadzieję, ze konsekwentnie przenosisz ten dogmat w swiat polityki i jeszcze uwaga ogolna - wskażcie mi logikę takiego rozumowania: "chcemy ś[...], hapola z Tychów, bo młody, Polak i zdolny (hoooy, ze w głowie pusto a koledzy "jebiom Wisłeee") - DAJMY MU SZANSĘ! Młody jest, wyrobi się - nie chcemy Moskala, bo niedoświadczony, Polak i na pewno niezdolny - NIE DAJMY MU SZANSY! Nie wyrobi się." Taki pakiet. |
||
|

|
||||||
![]() |
|
|