The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.12.2011, 16:20
Janas to dobry trener,tylko wyników nie ma od dawna

Czas Janasa, tak jak i Henia już raczej minął.Warto stawiac na debiutantów jak Mroczkowski z Widzewa czy u Nas na Kazika.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 18.12.2011 o godz. 16:31.
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 18.12.2011, 16:37
flamengista napisał(a):Wyświetl post

No i koniecznie trzeba się wzmocnić, szczególnie w ataku. Tam nie ma komu strzelać.
e.
Jak to nie ma ? A Dawidowski ?
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 18.12.2011, 16:44
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Janas to dobry trener,tylko wyników nie ma od dawna

Czas Janasa, tak jak i Henia już raczej minął.Warto stawiac na debiutantów jak Mroczkowski z Widzewa czy u Nas na Kazika.
Odejdzie Janas - przyjdzie Rysiek Tarasiewicz (bo przecież w tak zwanym międzyczasie go wypier*olą z obecnego klubu). Potrenuje ich rundę - przyjdzie Heniek Kasperczak, wszak w Gdańsku jeszcze nie trenował, a nazwisko ma. Po kolejnej rundzie przyjdzie Smuda, zwolniony z Wisły... A batalię o stołek wygra z Wojtkiem Stawowym - będącym wówczas chwilowo bez pracy po zwolnieniu z Zagłębia Lubin (wszak tam jeszcze nie trenował), które da drugą szansę Jankowi Urbanowi, po jego nieudanej przygodzie z Widzewem.

Smutne, jak u nas daje się wciąż szansę trenerskim miernotom. Powinno być tak jak piszesz - albo pozwolić zaprezentować sie młodym, albo mimo wszystko szukać trenerów zagranicznych. W każdym razie działać poza "środowiskiem".

Zawsze trafić się moze jakiś niewypał jak JM Bakero czy Werner Liczka, ale też można trafić - z jednej strony na takiego Ojrzyńskiego czy nawet Moskala z naszego podwórka, z drugiej Maaskanta wczesnego Beenhakera, którzy cos do tej ligi (kadry) wnieśli. Ryzyko owszem jest, ale czy ma sens wiara, że Czesiek Michniewicz, Rychu Tarasiewicz, Rafał Ulatowski czy inny Janek Urban w końcu zrobią coś sensowengo po tylu kompromitacjach?
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 18.12.2011, 20:00
To kluby się tutaj kompromitują najbardziej, nie ci trenerzy. Oni tylko czekają na szanse.
..
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 18.12.2011, 22:28
Tylko co musiałby zrobić polski trener żeby wypaść z ekstraklasowej karuzeli? Puścić pawia na kamerę C+? Bzyknąć jednego ze swoich "podopiecznych"? Przecież taki Janas, którego już nawet w Bełchatowie za lenistwo pogonili to nie powinien mieć już wstępu do żadnego klubu, tym bardziej do Lechii, która ma - ponoć - aspiracje. Kolejny przykład na to, że w polskich realiach piłkarz i trener to niewiele wymagające a do tego świetne płatne zajęcia
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 18.12.2011, 22:50
Wyniki ostatnich lat mówią same za siebie.

Nie pojmuję, czym się kierują prezesi z "ambicjami", że zatrudniają trenera, który daje max 10% szans na jakiś sukces.

Żenada...
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 18.12.2011, 23:00
ziz99 napisał(a):Wyświetl post
Wyniki ostatnich lat mówią same za siebie.

Nie pojmuję, czym się kierują prezesi z "ambicjami", że zatrudniają trenera, który daje max 10% szans na jakiś sukces.

Żenada...
No nie wiem. Sezony 2008/2009 i 2009/2010 zdecydowanie na plus dla niego, co by nie mówić, wykręcał bardzo dobry wynik. A potem prowadził elektryczną Polonię, i żenująco słaby Bełchatów. Jak mu nie pójdzie i spuści Lechię - płakać nie będę, ani po nim, ani po Lechii. Jak mu pójdzie - spoko, może zrobi coś ciekawego.
.
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 19.12.2011, 02:44
Amatorka w Lechii przygniata. Zwalniaja slabego trenera (Kafarski) by zastapic go kolejnym slabym trenerem (Ulatowski). To juz samo w sobie jest smieszne i zalosne w jednym. Ale nie, na tym nie koniec. Kabaretu ciag dalszy, czyli wywalaja trenera po 30 dniach. Po co go zatrudniali? Nawet Guardiola z tymi pokrakami z Lechii nic by nie zrobil w takim czasie. Oczywiscie Ulatkowski to dupa a nie trener, ale... jak sie kogos zatrudnia to chyba nie po to by zwolnic za 5 minut? Juz w tym momencie poziom amatorstwa przekraczal stan smiertelny. Ale nie panowie, jeszcze nie koniec. Tym razem zatrudniaja kolejnego juz trenera, i ... kolejnego slabego trenera. Czy tez moze w tym wypadku raczej wypalonego trenera. To sie poprostu w pale nie miesci. Takich akcji to sie nie odwala nawet w 3 lidze niemieckiej. I potem dziwota ze nasza liga jest w miejscu w ktorym jest...
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 19.12.2011, 10:39
Kiedyś Lechia wywalała Zielińskiego, i funkcje trenera obejmował Kafarski. Lechia zaczeła wygrywać, a już wgl w nowym sezonie pod dyktandem Kafarskiego.

Wisła wywala Moskanta, wstawia "swojego" Moskala, tak jak to Lechia zrobiła z Kafarskim.

Naprawde widzicie gdzieś tu róznice? Jedynie poziom zawodników robi tą różnice.
Ciekawe czy bedziecie jechali po Moskalu jak zacznie przegrywac, bo jednak narazie, to ma On zawodników przygotowanych przez Moskanta.

ps. dodam tylko, że jestem jednym z wiekszych przeciwników Janasa

edit
Janas w Lechii. Kibice : Prima Apriliss?
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Ostatnio edytowane przez wanciak86 : 19.12.2011 o godz. 12:05.
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Stary 19.12.2011, 14:42
wanciak86
Co ma piernik do wiatraka? Brak profesjonalizmu w Wisle zmienia cos? Nie, nie zmienia nic. Ta wasza karuzela z trenerami pokazal taka niekompetencje i brak profesjonalizmu ze az sie w pale nie miesci. Takimi dzialaniami napewno nie buduje sie silnego klubu. Tyle. Szkoda, bo stadion jest, kibice sa, wiec jakies podwaliny pod ewentualna solidna europejska firme sa.
Wracajac do profesjonalizmu ja jestem konserwatywny w tym wzgledzie. Nie ma sie prawa nazwac klubu profesjonalnym gdy ten nie ma ani jednego boiska dla mlodziezy. Reszta (scauting, karuzele trenerskie, itd.) to, w przypadku polskich klubow, tylko dopelnienie obrazu nedzy i rozpaczy (mowie ogolnie).
Odpowiedz cytując
zizou
Member

Od: 06.2011

Stary 19.12.2011, 18:05
... a u nas "wraca nowe":

http://legia.com/www/index.php?akt=26944

Ruch w biznesie musi być, ciekawe z jakim efektem
"Zastanów się dwa razy zanim powiesz coś głupiego. Lepiej utrzymywać innych w niewiedzy niż od razu dać im pewność".
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Stary 19.12.2011, 18:07
Ale do czego Ty bijesz? Że Lechia nie ma boiska niby?
To Cię zawiode, bo stary stadion przy Traugutta jest teraz bazą treningową dla Lechii, z dwoma naturalnymi płytami, oraz jedną sztuczną.
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Stary 19.12.2011, 18:29
wanciak86
Lol. Lol. Lol
Do you speak polish? ¿Hablas en polaco?

Cytat:
Ta wasza karuzela z trenerami pokazal taka niekompetencje i brak profesjonalizmu ze az sie w pale nie miesci.
Tu bije do Lechii.

Reszta to takie moje ogolne przemyslenia na temat Polskiego futbolu. I uwaga, nie napisalem ze ktos kto ma boiska to automatycznie staje sie profesjonalna futbolowa firma. Nie. To poprostu pierwszy krok. A ile klubow u nas ma te boiska? Think. Primo, nie chodzilo mi o boiska na ktorych trenuje pierwsza druzyna (bo to chyba kazdy ma), tylko o boiska przeznaczone dla mlodszych. A tych najwiecej ma Legia, czyli... 2. Czyli, wzglednie oglednie, 3 liga europejska. Dziekuje za uwage.
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 19.12.2011 o godz. 18:31.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 20.12.2011, 07:57
Michniewicz zwolniony z Jagielloni
http://www.przegladsportowy.pl/Pilka...892,1,718.html

Munteanu trenerem Lecha ?
http://www.fakt.pl/Lech-ma-juz-naste...,140349,1.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 20.12.2011 o godz. 08:00.
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 20.12.2011, 13:14
Ulatowski to zmiłujcie się - jest dramat facet - nie dość, że wyników nie ma, to butę i bezczelną wiarę w swoje nadprzyrodzone zdolności przejął od Leo. Czytałem z nim wywiad to mówił, że jak będzie pracował zagranicą to będzie duża strata dla krajowej piłki....
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 20.12.2011, 13:38
Cytat:
Cracovia już nie chce Tamira Kahlona, ale za wypożyczenie nie zapłaciła

Chodzi o 20 tys. euro za sezon gry Izraelczyka przy ul. Kałuży. - Do tego zalegają mu z wypłatami - grzmi Dudu Dahan, menedżer zawodnika. - Zawodnik dostał wszystkie pensje, ale chcemy się z nim rozstać - odpowiada Jakub Tabisz, wiceprezes klubu

Historia Kahlona nadawałaby się na scenariusz południowoamerykańskiej telenoweli. Zaczęła się na początku sierpnia. Dahan zapewniał, że wszystko zostało ustalone i po przejściu testów medycznych jego klient podpisze kontrakt. Ale sprawa ciągnęła się przez kolejne dwa tygodnie. Jednego dnia Kahlon był na treningu Cracovii, następnego już nie, a strony co chwilę zmieniały żądania. Kiedy w końcu przyleciał podpisać umowę rocznego wypożyczenia, miał problemy z bagażem na lotnisku w Balicach, a po złożeniu podpisu musiał pojechać do sklepu po buty.

24-letni pomocnik dla Cracovii miał być zbawieniem. Po odejściu Mateusza Klicha był typowany na rozgrywającego, który pociągnie grę. Okazało się, że biega najszybciej w zespole (tak wykazały wewnętrzne testy), ale niczym innym się nie wyróżniał. Nie sprawdził się ani w środku pomocy, ani jako skrzydłowy. Zagrał w siedmiu meczach ekstraklasy oraz dwóch Pucharu Polski, ale zazwyczaj siedział na ławce rezerwowych.

Sprawa w FIFA

Wszystko wskazuje, że przygoda Kahlona z Cracovią zakończy się jeszcze większą farsą. Menedżer piłkarza w rozmowie z "Gazetą" rzuca oskarżeniami. Twierdzi, że Cracovia nie zapłaciła Maccabi za wypożyczenie i zalega piłkarzowi z pensjami. - Na początku wypłaty były regularne, ale potem to uległo zmianie. Chodzi o połowę wszystkich pensji. Z kolei mnie Cracovia nie zapłaciła prowizji za transfer - piekli się Dahan, który do Polski sprowadził też m.in. Maora Meliksona czy Davida Bitona.

Tabisz odpowiada: - To nieprawda, że zawodnik nie dostał należnych mu pieniędzy. Wynagrodzenie za listopad zostało mu wypłacone nawet przed terminem. A co do prowizji i pieniędzy za transfer: wypożyczenie obowiązuje przez rok, a w jednym z portali pan Dahan przekonywał, że Kahlon chce odejść już teraz. Skoro tak, to chcemy renegocjować kontrakt. Dlatego jeszcze nie wysłaliśmy przelewów za wypożyczenie. W terminie menedżer nie przesłał też certyfikatu rezydencji, od którego zależna jest wypłata wynagrodzenia. Otrzymaliśmy go dopiero w listopadzie.

Dahan twierdzi, że krakowianie są winni Maccabi 20 tys. euro. Sprawę miał zgłosić do FIFA. - Nic o tym nie wiem. Jednak mówiąc o kwotach, pan Dahan łamie warunki umowy. Znany jest jednak z tego, że próbuje wywrzeć nacisk na nasz klub poprzez prasę. Zwróciliśmy się do Maccabi o skrócenie umowy i czekamy na odpowiedź - twierdzi Tabisz.

Wielka porażka i opluwanie

Dahan: - Cracovia to amatorski klub, który przynosi wstyd polskiej piłce. Rozpoczęcie współpracy z nimi było moją wielką porażką.

Na konflikcie najbardziej ucierpi piłkarz, dla którego pobyt w Krakowie był niemal jak koszmar. W klubie trzymał się na uboczu i zazwyczaj nie chciał rozmawiać z dziennikarzami. Po meczu z Widzewem w Łodzi głośno było o jego kłótni z Wojciechem Kaczmarkiem, bramkarzem Cracovii.

Działacze twierdzą, że dwa dni po ostatnim meczu (z Legią w Warszawie) chcieli odbyć z nim rozmowę, ale piłkarz nie stawił się w klubie. - Dostał takie polecenie, ale go nie wykonał. W siedzibie czekał na niego m.in. trener Dariusz Pasieka oraz dyrektor zarządzający Radomir Szaraniec - twierdzi Tabisz.
Ostatni pogrubiony fragment - nawet Żydzi się poznali na nich
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Stary 20.12.2011, 19:14
Munteanu trenerem Lecha ?
http://www.fakt.pl/Lech-ma-juz-naste...,140349,1.html
Jutro chyba rozstrzygnie się, czy może ktokolwiek nas brać pod uwagę w walce o puchary. Maryja na stanowisku, to miejsce ca 6-te na koniec i kolejne 15 baniek w plecy. Najgorsze jest to, że żeby Rutkowski cokolwiek zrozumiał ludzie musieli po prost zagrozić nie chodzeniem na mecze. Szczerze, czarno widzę przyszłość Lecha, jeśli cudem jakimś nie znajdziemy się na podium na koniec roku albo jutro nie wywalą Kopernika. Za zmarnowanie MP, nowego stadionu, niezłej kadry i zajebistego rankingu ludziom sterującym Lechem należy się nobel. Przerosło wronieckich wszystko, tak koncertowo spierniczyć potencjał jaki był w stadionie i MP mogli tylko oni. Dobrze, że chociaż się frekwencji przestraszyli - i mam nadzieję, że to wystarczy, żeby jeszcze cokolwiek w tym sezonie ugrać. Ważne też, że jeżeli byłaby to prawda z Munteanu, to skończy się piłkarzom Ciechocinek - niektórzy będą płakać za Bakero, nawet już to między słowami da się zauważyć, podczas spotkania z zarządem też byli za wywczasem z JM niż próbą powalczenia o coś. O Munteanu wiem niewiele - poza tym że Otelul jest waleczną druzyną, opartą w zasadzie na samych Rumunach, nie za bogatą - a mimo to wygrali ligę. Widziałem też jak byłem w Rumunii półtora roku temu dwa programy ligowe i konferencje prasowe z nim - nic nie rozumiałem, ale postawę miał hardą, trochę Probieża pod tym względem przypomina. Jaki to trener - nie mam pojęcia. O ile dobrze pamiętam FraMat jest ogarnięty jeśli chodzi o rumuńską piłkę, może mógłby coś napisać?
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 20.12.2011, 23:13
Hajto trenerem Jagi
http://futbol.pl/node/429694
Odpowiedz cytując
Aleks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 20.12.2011, 23:38
Hajto trenerem Jagi
http://futbol.pl/node/429694

Już bym przebolał Szatałowa, Kafarskiego czy nawet Urbana ale Hajto? Jestem załamany...
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 20.12.2011, 23:41
Aleks napisał(a):Wyświetl post
Już bym przebolał Szatałowa, Kafarskiego czy nawet Urbana ale Hajto? Jestem załamany...
Jedyny plus to chyba tańsze fajki...
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 20.12.2011, 23:46
Aleks napisał(a):Wyświetl post
Czemu? Może Hajto okaże się dobrym trenerem i weźmie to wasze towarzystwo za mordy. Na pewno większa szansa na sukces niż stawianie na zgrane karty. Ci wymienieni trenerzy powinni najpierw coś osiągnąć chociażby w pierwszej czy drugiej lidze. A nie cały czas na karuzeli tylko wyników brak. No ale jak Lechia wzięła Janasa to ja nie mam pytań.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 20.12.2011, 23:47
Haha no to Jaga ma tansze fajki zza granicy
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Aleks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 20.12.2011, 23:56
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Haha no to Jaga ma tansze fajki zza granicy
hahaha na Białoruś blisko będziie miał.
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Stary 21.12.2011, 00:12
Cytat:
- Jeśli ktoś go chce, to niech go bierze. Ja i tak zapłaciłem za niego za dużo, bo dostał sporą prowizję za podpis - mówi Wojciechowski Przeglądowi Sportowemu. - Niech chcę dostać za niego żadnych pieniędzy, niech sam się wyceni na tyle na ile jest wart, teraz niech ktoś inny to pokrywa - dodaje właściciel Polonii.

Jako jednego z chętnych do zatrudnienie Bonina wymienia się Lechię Gdańsk.
Hasło : Bonin w Lechii...
ja już sam nie wiem co mam mysleć:(
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 21.12.2011, 00:28
wanciak86 napisał(a):Wyświetl post
Hasło : Bonin w Lechii...
ja już sam nie wiem co mam mysleć:(
Pisałem, żeby nie robić z Kafarskiego głównego problemu Lechii, to mnie chciano zjeść. I co? Janas coś więcej zrobi z tym materiałem?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 21.12.2011, 07:58
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post
Ważne też, że jeżeli byłaby to prawda z Munteanu, to skończy się piłkarzom Ciechocinek - niektórzy będą płakać za Bakero, nawet już to między słowami da się zauważyć, podczas spotkania z zarządem też byli za wywczasem z JM niż próbą powalczenia o coś. O Munteanu wiem niewiele - poza tym że Otelul jest waleczną druzyną, opartą w zasadzie na samych Rumunach, nie za bogatą - a mimo to wygrali ligę. Widziałem też jak byłem w Rumunii półtora roku temu dwa programy ligowe i konferencje prasowe z nim - nic nie rozumiałem, ale postawę miał hardą, trochę Probieża pod tym względem przypomina. Jaki to trener - nie mam pojęcia. O ile dobrze pamiętam FraMat jest ogarnięty jeśli chodzi o rumuńską piłkę, może mógłby coś napisać?
Płonne nadzieje, że skończy się im Ciechicinek . Prędzej Munteanu skończy się robota, bo piłkarzyki bedą grać tak aby szybko wrócił do Rumunii. Wy wronieccy swoją edukację jak widać musicie długo przechodzić. Pamiętam jak z klubu, który rozegrał juz ponad 100 meczów w europejskich pucharach i ma 13 MP śmialiscie się do rozpuku gdy raz liznęliście ten puchar od dołu. Mieliście zawojować Polskę i pół Europy. I najśmieszniejsze jest to, że w to uwierzyliście .
Odpowiedz cytując
johny96
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 21.12.2011, 09:58
Ja uważam, że Hajto jest fajną opcją. Ktoś nowy, zawsze jest jakaś nadzieja. Ma facet temperament, w piłkę grał i nawet, jak na jego warunki, z powodzeniem. Myślę, że jakby obył się w świecie trenerskim i widać by było jakiś progres u niego, to za kilka sezonów widział bym go. O ile Kazimierz Moskal czy ew nowy "wynalazek" by się nie sprawdził.
Tylko jeden klub !
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 21.12.2011, 11:33
Hajto? Panie miej w opiece kości piłkarzy drużyn grających przeciw Jadze. Gość jest zwolennikiem dosłownej walki na boisku, takiej jaką odstawiają piłkarze z Kielce. Czuję, że trup się będzie gęsto ścielił. Niech mi tylko połamią Maora!!!
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 21.12.2011, 12:23
Munteanu odmowił Lechowi - Nie otrzymałem żadnej oferty i nie interesuje mnie to - ucina spekulacje trener Otelulu Galati.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 21.12.2011, 12:47
z tym Hajto to są jakieś jaja o.O Pożyjemy zobaczymy.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów