|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
To kluby się tutaj kompromitują najbardziej, nie ci trenerzy. Oni tylko czekają na szanse.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Tylko co musiałby zrobić polski trener żeby wypaść z ekstraklasowej karuzeli? Puścić pawia na kamerę C+? Bzyknąć jednego ze swoich "podopiecznych"? Przecież taki Janas, którego już nawet w Bełchatowie za lenistwo pogonili to nie powinien mieć już wstępu do żadnego klubu, tym bardziej do Lechii, która ma - ponoć - aspiracje. Kolejny przykład na to, że w polskich realiach piłkarz i trener to niewiele wymagające a do tego świetne płatne zajęcia
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
No nie wiem. Sezony 2008/2009 i 2009/2010 zdecydowanie na plus dla niego, co by nie mówić, wykręcał bardzo dobry wynik. A potem prowadził elektryczną Polonię, i żenująco słaby Bełchatów. Jak mu nie pójdzie i spuści Lechię - płakać nie będę, ani po nim, ani po Lechii. Jak mu pójdzie - spoko, może zrobi coś ciekawego.
![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Amatorka w Lechii przygniata. Zwalniaja slabego trenera (Kafarski) by zastapic go kolejnym slabym trenerem (Ulatowski). To juz samo w sobie jest smieszne i zalosne w jednym. Ale nie, na tym nie koniec. Kabaretu ciag dalszy, czyli wywalaja trenera po 30 dniach. Po co go zatrudniali? Nawet Guardiola z tymi pokrakami z Lechii nic by nie zrobil w takim czasie. Oczywiscie Ulatkowski to dupa a nie trener, ale... jak sie kogos zatrudnia to chyba nie po to by zwolnic za 5 minut? Juz w tym momencie poziom amatorstwa przekraczal stan smiertelny. Ale nie panowie, jeszcze nie koniec. Tym razem zatrudniaja kolejnego juz trenera, i ... kolejnego slabego trenera. Czy tez moze w tym wypadku raczej wypalonego trenera. To sie poprostu w pale nie miesci. Takich akcji to sie nie odwala nawet w 3 lidze niemieckiej. I potem dziwota ze nasza liga jest w miejscu w ktorym jest...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Kiedyś Lechia wywalała Zielińskiego, i funkcje trenera obejmował Kafarski. Lechia zaczeła wygrywać, a już wgl w nowym sezonie pod dyktandem Kafarskiego.
Wisła wywala Moskanta, wstawia "swojego" Moskala, tak jak to Lechia zrobiła z Kafarskim. Naprawde widzicie gdzieś tu róznice? Jedynie poziom zawodników robi tą różnice. Ciekawe czy bedziecie jechali po Moskalu jak zacznie przegrywac, bo jednak narazie, to ma On zawodników przygotowanych przez Moskanta. ps. dodam tylko, że jestem jednym z wiekszych przeciwników Janasa edit Janas w Lechii. Kibice : Prima Apriliss? http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Ostatnio edytowane przez wanciak86 : 19.12.2011 o godz. 12:05.
![]()
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wanciak86
Co ma piernik do wiatraka? Brak profesjonalizmu w Wisle zmienia cos? Nie, nie zmienia nic. Ta wasza karuzela z trenerami pokazal taka niekompetencje i brak profesjonalizmu ze az sie w pale nie miesci. Takimi dzialaniami napewno nie buduje sie silnego klubu. Tyle. Szkoda, bo stadion jest, kibice sa, wiec jakies podwaliny pod ewentualna solidna europejska firme sa. Wracajac do profesjonalizmu ja jestem konserwatywny w tym wzgledzie. Nie ma sie prawa nazwac klubu profesjonalnym gdy ten nie ma ani jednego boiska dla mlodziezy. Reszta (scauting, karuzele trenerskie, itd.) to, w przypadku polskich klubow, tylko dopelnienie obrazu nedzy i rozpaczy (mowie ogolnie). |
|
|
|
Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
... a u nas "wraca nowe":
http://legia.com/www/index.php?akt=26944 Ruch w biznesie musi być, ciekawe z jakim efektem ![]() ![]()
"Zastanów się dwa razy zanim powiesz coś głupiego. Lepiej utrzymywać innych w niewiedzy niż od razu dać im pewność".
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale do czego Ty bijesz? Że Lechia nie ma boiska niby?
To Cię zawiode, bo stary stadion przy Traugutta jest teraz bazą treningową dla Lechii, z dwoma naturalnymi płytami, oraz jedną sztuczną. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wanciak86
Lol. Lol. Lol Do you speak polish? ¿Hablas en polaco? Cytat:
Reszta to takie moje ogolne przemyslenia na temat Polskiego futbolu. I uwaga, nie napisalem ze ktos kto ma boiska to automatycznie staje sie profesjonalna futbolowa firma. Nie. To poprostu pierwszy krok. A ile klubow u nas ma te boiska? Think. Primo, nie chodzilo mi o boiska na ktorych trenuje pierwsza druzyna (bo to chyba kazdy ma), tylko o boiska przeznaczone dla mlodszych. A tych najwiecej ma Legia, czyli... 2. Czyli, wzglednie oglednie, 3 liga europejska. Dziekuje za uwage.
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 19.12.2011 o godz. 18:31.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Michniewicz zwolniony z Jagielloni
http://www.przegladsportowy.pl/Pilka...892,1,718.html Munteanu trenerem Lecha ? http://www.fakt.pl/Lech-ma-juz-naste...,140349,1.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 20.12.2011 o godz. 08:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Ulatowski to zmiłujcie się - jest dramat facet - nie dość, że wyników nie ma, to butę i bezczelną wiarę w swoje nadprzyrodzone zdolności przejął od Leo. Czytałem z nim wywiad to mówił, że jak będzie pracował zagranicą to będzie duża strata dla krajowej piłki....
![]()
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela." "de oppresso liber" |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Hajto trenerem Jagi
http://futbol.pl/node/429694 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Już bym przebolał Szatałowa, Kafarskiego czy nawet Urbana ale Hajto? Jestem załamany... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Czemu? Może Hajto okaże się dobrym trenerem i weźmie to wasze towarzystwo za mordy. Na pewno większa szansa na sukces niż stawianie na zgrane karty. Ci wymienieni trenerzy powinni najpierw coś osiągnąć chociażby w pierwszej czy drugiej lidze. A nie cały czas na karuzeli tylko wyników brak. No ale jak Lechia wzięła Janasa to ja nie mam pytań.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Haha no to Jaga ma tansze fajki zza granicy
![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
ja już sam nie wiem co mam mysleć:( ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Pisałem, żeby nie robić z Kafarskiego głównego problemu Lechii, to mnie chciano zjeść. I co? Janas coś więcej zrobi z tym materiałem?
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
. Prędzej Munteanu skończy się robota, bo piłkarzyki bedą grać tak aby szybko wrócił do Rumunii. Wy wronieccy swoją edukację jak widać musicie długo przechodzić. Pamiętam jak z klubu, który rozegrał juz ponad 100 meczów w europejskich pucharach i ma 13 MP śmialiscie się do rozpuku gdy raz liznęliście ten puchar od dołu. Mieliście zawojować Polskę i pół Europy. I najśmieszniejsze jest to, że w to uwierzyliście . |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Ja uważam, że Hajto jest fajną opcją. Ktoś nowy, zawsze jest jakaś nadzieja. Ma facet temperament, w piłkę grał i nawet, jak na jego warunki, z powodzeniem. Myślę, że jakby obył się w świecie trenerskim i widać by było jakiś progres u niego, to za kilka sezonów widział bym go. O ile Kazimierz Moskal czy ew nowy "wynalazek" by się nie sprawdził.
![]()
Tylko jeden klub !
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Hajto? Panie miej w opiece kości piłkarzy drużyn grających przeciw Jadze. Gość jest zwolennikiem dosłownej walki na boisku, takiej jaką odstawiają piłkarze z Kielce. Czuję, że trup się będzie gęsto ścielił. Niech mi tylko połamią Maora!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Munteanu odmowił Lechowi - Nie otrzymałem żadnej oferty i nie interesuje mnie to - ucina spekulacje trener Otelulu Galati.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
z tym Hajto to są jakieś jaja o.O Pożyjemy zobaczymy.
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|