The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
HatefulRespect
Member

Od: 08.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.12.2011, 00:27
Paljic w 11 kolejki C+. Gubie sie.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 05.12.2011, 01:51
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Diaz - 9. Rewelacja, widać że stoper to właściwa pozycja dla niego. Dziś zagrał po profesorsku.
Diaz - 5. Słabo rozumiał się z Małeckim, wychodził mu na pozycję ale nie szedł z pełnym przekonaniem do piłek do niego granych. Spowalniał akcje na skrzydle, zbyt często schodząc do środka. W obronie tradycyjnie niepewnie. Niestety, nie mamy specjalnie alternatywy dla niego.
To chyba te stereotypy
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.12.2011, 01:58
HatefulRespect napisał(a):Wyświetl post
Dlatego, że zawsze duża większość forumowych speców ocenia go negatywnie (głównie dlatego że to nie jest nominalny obrońca) ?
Był w tym meczu obok Diaza, Ilieva i Wilka najlepszy na boisku.

Śmiech mnie ogarnia kiedy czytam w transferowych, że ludzie widzą tego Dudu z Widzewa w roli zbawcy naszej obrony. Poza dobrą wrzutką ze stałych fragmentów ten gość to poziom swoich rodaków z czasów brazylijskiej Pogoni. Słabiutki w obronie, zero dynamiki, wyobraźni i boiskowego sprytu. Paljic jakimś fenomenem nie jest, ale jest piłkarsko lepszy od tego Dudu. Przede wszystkim wprowadza dużo spokoju i kreatywności w rozegraniu co było widać w dzisiejszym meczu, a że czasem zdarza mu się stracić piłkę na własnej połowie to cena za próby grania tą piłką i podejmowania ryzyka, zamiast pozbywania się jej długim wykopem, kiedy rywal mocniej przyciśnie.

Ludzie się mocno nakręcają z tym "Paljic out, potrzebujemy prawdziwego lewego obrońcy".
Latem wypożyczyliśmy jednego, reprezentanta kraju na tej pozycji, zawodnika z mocniejszej niż nasza ligi i przy nim Dragan na lewej obronie wygląda czasami jak profesor. Całe szczęście, że Diaz z kolei na środku prezentuje się świetnie.
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 05.12.2011, 02:16
Szarny napisał(a):Wyświetl post
Dlatego, że zawsze duża większość forumowych speców ocenia go negatywnie (głównie dlatego że to nie jest nominalny obrońca) ?

Śmiech mnie ogarnia kiedy czytam w transferowych, że ludzie widzą tego Dudu z Widzewa w roli zbawcy naszej obrony. Poza dobrą wrzutką ze stałych fragmentów ten gość to poziom swoich rodaków z czasów brazylijskiej Pogoni. Słabiutki w obronie, zero dynamiki, wyobraźni i boiskowego sprytu. Paljic jakimś fenomenem nie jest, ale jest piłkarsko lepszy od tego Dudu. Przede wszystkim wprowadza dużo spokoju i kreatywności w rozegraniu co było widać w dzisiejszym meczu, a że czasem zdarza mu się stracić piłkę na własnej połowie to cena za próby grania tą piłką i podejmowania ryzyka, zamiast pozbywania się jej długim wykopem, kiedy rywal mocniej przyciśnie.

Ludzie się mocno nakręcają z tym "Paljic out, potrzebujemy prawdziwego lewego obrońcy".
Latem wypożyczyliśmy jednego, reprezentanta kraju na tej pozycji, zawodnika z mocniejszej niż nasza ligi i przy nim Dragan na lewej obronie wygląda czasami jak profesor. Całe szczęście, że Diaz z kolei na środku prezentuje się świetnie.
rzeczywiście Paljić zagrał dzisiaj dobrze w porównaniu do meczu z Górnikiem nawet bardzo dobrze. Co do Dudu to ja też jestem zwolennikiem tych którzy piszą iż jest lepszy od Paljicia
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 05.12.2011, 07:14
No i tak panowie nas dzieciaki połączyły.
Historyczny dzień dla nas, panuje pełna zgoda.

Ja chcę dzieciaki częściej
Odpowiedz cytując
Daja`n
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 05.12.2011, 08:31
Nie ma nic piękniejszego na świecie od uśmiechniętej buzi DZIECKA!Wielkie BRAWA dla organizatorów tej akcji!
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 05.12.2011, 09:01
Szarny napisał(a):Wyświetl post

Sorry ale to są takie brednie że aż się sam sobie dziwie że odpowiadam.
1)Dudu, nie ma dynamiki hehe ale bzdura gość w zeszłym sezonie miał najwięcej asyst z całej ligi. W tym sezonie ma już 5, czyli więcej niż nasi wszyscy nasi pomocnicy z osobna. Chcesz nam wmówić że wszystkie ze stałych fragmentów gry?
2) Paljic przy Diazie to profesor na lewej obronie. No aż oplułem monitor. Obaj są ciency tam. Z tym że piłkarsko to Diaz jest lepszy niemal we wszystkim od Dragana. Zresztą Diaz to nigdy właściwie nie był lewym obrońcą bo za Skorży większość meczy grał jako DMC. Dragan to piłkarz z trzeciej Bundesligi, bo w drugiej to on grywał ogony w meczach zazwyczaj. Dziś był tylko w 11 kolejki bo najwyraźniej się zdarzyło, że nikt z lewych obrońców nie błysnął w tej konkretnej kolejce. Paljic nie tylko jest słaby w defensywie, ale nawet w ofensywie patrząc na naszą prawą stronę niezależnie kto tam gra to on wypada blado. Zdecydowanie najsłabsze ogniwo pierwszej jedenastki.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 05.12.2011, 09:31
HatefulRespect napisał(a):Wyświetl post
Rozegral dobre zawody wiec czemu sie dziwisz - zasluzyl jak Diaz. Taki powinien byc boczny obronca - wlaczajacy sie w akcje ofensywne.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 05.12.2011, 09:55
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Diaz + Osman/Czekaj/Jova w takiej kolejności.
Wisła Kraków - Górnik Zabrze
W środku obrony był Q z tego co sobie przypominam - zszedł kontuzjowany, więc Kazik nie mógł brać go pod uwagę w następnych meczach. Lamey nie zagrał z Górnikiem - grał Jovanović - zaraz, zaraz po czyim to błędzie padła bramka dla Górnika ?
NIe wiem czy Maasaknt pokonałby Górnika, Śląsk, Widzew i Odense na dodatek. Wiem jedno, że w ostatnich meczach pod wodzą Maasakanta na łąwce rezerwowych z graczy ofensywnych praktycznie nie było nikogo... Boguski i Genkov po kontuzji, no chyba, że dodać można Jirsaka.
Wisła gra tak jak grała, Kazik swoją twarz zespołowi może dać w trakcie przerwy zimowej, ale ustawienie nie uległo zmianie - gramy tak jak wiosną, rzadko tracimy więcej niż jedną bramkę, rzadko strzelamy więcej niż jedna bramkę..... ostatnie 10 minut meczu czy z Widzewem czy z Odense to był strach, aby po stałym fragmencie gry nie wrzucili nam czegoś do bramki.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 05.12.2011, 10:50
Dariook napisał(a):Wyświetl post
No i tak panowie nas dzieciaki połączyły.
Historyczny dzień dla nas, panuje pełna zgoda.

Ja chcę dzieciaki częściej
Akcja bardzo fajna, ale nie wyobrażam sobie aby na co drugim meczu dzieci doping prowadziły i najmocniejszym okrzykiem było sędzia kalosz. Samą akcję mikołajkową trzeba zapisać na Duży +, za rok oby była powtórka w podobnym stylu.

Co do samego meczu, fajnie że wreszcie wygrywamy, choć styl pozostawia wiele do życzenia. Miejmy nadzieję że na Polonię się zmobilizują i zagrają tak jak ze Śląskiem, bo zaobserwować można że na lepsze drużyny jakoś bardziej się chłopaki mobilizują.
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
n_matt
Member

Od: 07.2006

Stary 05.12.2011, 10:51
Pozwolę sobie też ocenić grę naszych piłkarzy w tym spotkaniu. Widząc niektóre noty aż nie mogę się nadziwić ocenie poszczególnych piłkarzy...

Pareiko - 6 - zrobił co miał zrobić. Wybronił wszystkie okazję Widzewa, lecz przy tym miał z tego co pamiętam jedną niepewną interwencje po dość dziwnym strzale/dośrodkowaniu.

Lamey - 6 - bez większych błędów lecz również nie wyróżniał się na boisko. Tak jak ktoś tutaj już wspomniał zbyt wolny na bocznego obrońce. Bardziej na tej stronie bym widział ofensywnie grającego Jovanovicia.

Chavez - 6 - krótko zagrał. Raczej nie miał zbyt wiele szans do pokazania się. Cały czas martwi mnie jego powolność w grze, może niepotrzebnie; )

Diaz - 8 - Według mnie w końcu znalazł dla siebie miejsce w składzie. Świetny w odbiorze piłki, bardziej elastyczny od Chaveza; ), potrafi przytrzymać piłkę (nawyki z gry w środku pola) i dobrze ją rozprowadzić. Jak dla mnie na dzień dzisiejszy numer 1 na pozycji środkowego obrońcy.

Jovanovic - 7 - Po jego wejściu uspokoiła się gra w środku defensywy. Dobrze współpracował z Diazem lecz widzę go bardziej na boku obrony.

Paljic - 8 - w końcu zagrał tak jak ma grać boczny obrońca. Dużo walki, udanych wślizgów, odbiorów przy tym udział w wielu akcjach ofensywnych. Choć czasami przez Małeckiego bieganie na marne...Nie odpuszczał nogi i walczył o każdą piłkę i o to chodzi.

Jirsak - 7 - Uspokajał grę w ofensywie. Podobało mi się jak parę razy specjalnie zwolnił akcję by każdy mógł się ustawić. Przy tym wiele udanych prostopadłych piłek w szczególności do Ilieva. Gdyby nie złe przyjęcie po jednej z nich cieszylibyśmy się z 2-0. Ktoś napisał, że mało odbiorów..ja tam parę widziałem, a po drugie to nie jego rola.

Wilk - 7 - wiele walczył, co może się podobać. Aczkolwiek dziś zauważyłem parę strat i niedokładnych podań. Jednakże dla takich graczy miejsce w pierwszym składzie musi być.

Boguski - 5 - słaby mecz, mało się pokazał. Gdyby wykorzystał okazję...

Iliev - 9 - bardzo dobry mecz. Szalał w pierwszej połowie na skrzydle. W drugiej trochę osłabł ale również stwarzał zagrożenie pod bramką. A to zagranie z pierwszej połowy ze skrzydła stadiony świata( i za to nota z 8 na 9 w górę! więcej takiej piłki na Polskich stadionach)

Małecki - 5 - bardzo słaby mecz Małego. Już wydawało mi się po meczu w Danii, że w końcu Moskal nauczył go podawać piłkę. Lecz niestety biegnąc skrzydłem nie potrafi podnieść głowy i popatrzyć gdzie może dośrodkować tylko pcha się w pole karne, a potem nie wiadomo co zrobić i już za późno patrzeć. Parę dobrych rajdów lecz zawsze na jedno kopyto. Po drugie wcale nie wraca się do defensywy. Paljic potrafi zapieprzać od swojego pola karnego po ich, a Mały się nie wracał z czego stwarzała się przewaga Widzewa na tym skrzydle i wyciąganie Wilka ze środka pola na lewą stronę.

Genkov - 7 - dobry mecz. Wykorzystał chyba to co miał wykorzystać. Walczył, starał się. Biton mógł przez moment poczuć się zagrożony z pewnego miejsca w pierwszej 11.

Biton - 6 - za krótko zagrał lecz znowu potrafił raz ładnie przyjąć piłkę mijając obrońce, bądź sam stworzyć sobie sytuację pod bramką rywala. Przyzwyczaił nas do wykorzystywania sytuacji lecz coś ostatnio opuszcza się i za to nota 6 ; )

Garguła - za krótko zagrał
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 05.12.2011, 10:52
Ma ktoś może nagraną akcję, jak Iliev robi jak dziecko zawodnika Widzewa, przerzucając nad nim piłke ?
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 05.12.2011, 11:04
Arkas napisał(a):Wyświetl post
Akcja bardzo fajna, ale nie wyobrażam sobie aby na co drugim meczu dzieci doping prowadziły i najmocniejszym okrzykiem było sędzia kalosz. Samą akcję mikołajkową trzeba zapisać na Duży +, za rok oby była powtórka w podobnym stylu.

Co do samego meczu, fajnie że wreszcie wygrywamy, choć styl pozostawia wiele do życzenia. Miejmy nadzieję że na Polonię się zmobilizują i zagrają tak jak ze Śląskiem, bo zaobserwować można że na lepsze drużyny jakoś bardziej się chłopaki mobilizują.
No to oczywiste.

Jednak skoro i tak stadion świeci pustkami to można być Mikołajem częściej niż raz do roku.
Odpowiedz cytując
1227
Member

Od: 09.2009

Stary 05.12.2011, 11:28
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...guskiego_.html
przeczytajcie opis akcji
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 05.12.2011, 12:48
n_matt napisał(a):Wyświetl post
Iliev - 9 - bardzo dobry mecz. Szalał w pierwszej połowie na skrzydle. W drugiej trochę osłabł ale również stwarzał zagrożenie pod bramką. A to zagranie z pierwszej połowy ze skrzydła stadiony świata( i za to nota z 8 na 9 w górę! więcej takiej piłki na Polskich stadionach)
I dlatego czekam na powrót na pełny mecz i w normalnej dyspozycji Meliksona. Melikson, Iliew i ...przydałby sie ktoś trzeci. Nadal uważam że potrzebny nam jest jakiś skrzydłowy, bo Małecki zawsze będzie grał egoistycznie, a tu potrzeba kolejnego zawodnika do rozegrania piłki.

Możliwe jest ciągle też sprawdzenie wariantu Melikson, Iliew po bokach i Garguła na środku jako ten trzeci. Mały mógłby wchodzić w II połowie za Iliewa, lub odwrotnie, Iliew za Małego. Z przodu Biton lub Genkow, a za nimi Wilk, Nunez (lub Jirsak, lub ...Sobolewski).
Ostatnio edytowane przez milosz : 05.12.2011 o godz. 12:51.
Odpowiedz cytując
Romuald
Senior Member

Stary 05.12.2011, 13:34
Boguski po tej zmarnowanej setce powinien trafić do młodej ekstraklasy ,niestety Kazek nie ześle go żeby nie robić pokazówki.Przez tego pilkarzyne martwiłem się o wynik do końca meczu gdyby Widzew miał fuksa w końcówce to teraz mielibyśmy 2 punkty mniej w tabeli.
30 kwietnia 2012 dzień pamiętny Wisła spuszcza pejsy,Melikson pogrąża rodaków uszczęśliwiając Wiślaków.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 05.12.2011, 14:01
Jeśli mielibyśmy za marnowanie setek zsyłać do ekstraklasy to Moskal nie miałby kogo wystawić w następnym meczu. Tak niestety wygląa skuteczność całego zespołu w tym sezonie.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Piettras
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 05.12.2011, 14:24
Boguski że zmarnował setkę to fakt ale jego podania 2 połowie to kompromitacja , Iliew najlepszy na boisku w pierwszej połowie od 65 minuty oddychał rękawami nadawał się do zmiany.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 05.12.2011, 15:03
Romuald napisał(a):Wyświetl post
Boguski po tej zmarnowanej setce powinien trafić do młodej ekstraklasy ,niestety Kazek nie ześle go żeby nie robić pokazówki.Przez tego pilkarzyne martwiłem się o wynik do końca meczu gdyby Widzew miał fuksa w końcówce to teraz mielibyśmy 2 punkty mniej w tabeli.
Co ty za przeproszeniem p........sz. Martwiłeś się o wynik? Bidulek. Ile setek w tej rundzie zmarnował Kirm? Albo Biton? Co zrobił Genkow na pejsach? Boguski gra drugi mecz po dwóch latach przerwy. Tylko totalny laik będzie oczekiwał od rekonwalescenta skuteczności. Zsyłać to siebie możesz, na tron, może to pobudzi myślenie.

Dla mnie Boguski to nasza przyszłość i powinien grać jak najwięcej.

ps. Dzięki komu był róg po którym strzelił Genkow? Więc gdyby Boguski strzelił to przez kogo drżałbyś o wynik ? Bo też do końca byłoby 1:0.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 05.12.2011 o godz. 15:12.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 05.12.2011, 15:08
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Boguski gra drugi mecz po dwóch latach przerwy.
Po roku.

1234567890
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
sedTS
Member

Od: 08.2011

Stary 05.12.2011, 15:18
Piszcie co chcecie ale mnie osobiście Rafał nigdy nie zachwycał nawet jak sie obijał o repre.W najlepszych czasach szybkość i dobre odegranie klepy na dziś to jescze cień zawodnika ale kiedyś musi grać
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 05.12.2011, 15:40
Plajic słabo się ustawiał stąd te błędy, ale krycie i odbiór przyzwoicie. Zgodzę się że Marko powinien grać na boku, w środku wybijał piłkę niewiadomo w jakim kierunku, oczwiście odbierał piłkę ale, ŚO też musi te piłki jakoś podawać. Jak na klasę Małego mecz słaby. A boguski to wydaje mi się że to skrzydłowy, albo nie jest w formie i ta 10 nie wyszła mu.
Odpowiedz cytując
Romuald
Senior Member

Stary 05.12.2011, 15:47
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Co ty za przeproszeniem p........sz. Martwiłeś się o wynik? Bidulek. Ile setek w tej rundzie zmarnował Kirm? Albo Biton? Co zrobił Genkow na pejsach? Boguski gra drugi mecz po dwóch latach przerwy. Tylko totalny laik będzie oczekiwał od rekonwalescenta skuteczności. Zsyłać to siebie możesz, na tron, może to pobudzi myślenie.

Dla mnie Boguski to nasza przyszłość i powinien grać jak najwięcej.

ps. Dzięki komu był róg po którym strzelił Genkow? Więc gdyby Boguski strzelił to przez kogo drżałbyś o wynik ? Bo też do końca byłoby 1:0.

Taki wielbiciel Boguskiego a pisze takie bzdury,że Boguski dwa lata nie grał,jak już wypowiadasz się w temacie o którym nie masz pojęcia to sprawdz chociaż statystyki zawodnika .

Robisz z Boguskiego bohatera bo róg wywalczył...faktycznie niesamowity wyczyn Rafała...prawie asysta.
Facet ma 27 lat skończone a od kilku lat nie potrafi nauczyć się przyjmowania piłki.
30 kwietnia 2012 dzień pamiętny Wisła spuszcza pejsy,Melikson pogrąża rodaków uszczęśliwiając Wiślaków.
Odpowiedz cytując
Biuro Prasowe
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 05.12.2011, 16:16
Po wczorajszym meczu na stadionie znaleziono iPoda. Jeśli ktoś zgubił, niech wyśle maila na [email protected] z opisem koloru, stanu i zawartości iPoda, żeby było pewne, że to on jest właścicielem
Biuro Prasowe Wisły Kraków
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 05.12.2011, 16:22
Romuald napisał(a):Wyświetl post
Taki wielbiciel Boguskiego a pisze takie bzdury,że Boguski dwa lata nie grał,jak już wypowiadasz się w temacie o którym nie masz pojęcia to sprawdz chociaż statystyki zawodnika .

Robisz z Boguskiego bohatera bo róg wywalczył...faktycznie niesamowity wyczyn Rafała...prawie asysta.
Facet ma 27 lat skończone a od kilku lat nie potrafi nauczyć się przyjmowania piłki.
Jakiego bohatera, gość w asyście dwóch obrońców oddał celny strzał który bramkarz sparowł na róg, po którym padła bramka. Czy to prawie asysta ? Nie wiem. Natomiast wiem że gdyby Boguski strzelił gola, albo niecelnie nie było by rogu i bramki Genkowa. Kogo wówczas obwiniałbyś za drżenie do ostatnich minut? I zsyłał do rezerw .

O ile dobrze pamiętam. Boguskiego złamał burak Borysiuk faulem od tyłu którego czarny nawet nie odgwizdał w sezonie 09/10 na parę kolejek przed końcem, doszedł do siebie na zimowe przygotowania kiedy w Zakopanym Małecki zerwał mu krzyżowe przednie w drugiej nodze i mamy kolejne pół roku bez gry. Maaskant zamiast go wpuszczać był zakochany w Kirmie dlatego pirwszy poważny mecz Boguski zagrał dopiero ze Śląskiem. 1,5 roku czy dwa lata w tej kwestii to jeden h....

A co do przyjęcia, można przyjąć tak że jedyne co potem to oddać skąd przyszła, albo tak jak próbuje Boguski przyjęciem poprawić sytuację. Czyli zarazem odwrócić się przodem do bramki, albo zgubić kryjącego. Jest to trudne ale jak się uda przynosi często sytuację bramkową. Twoje wypowiedzi tłumaczą mi dlaczego tego nie rozumiesz, to kwestia pojęcia dokładnie tego o którym piszesz.

I wbij sobie do głowy że przez ostatnie lata Boguski nie grał. Bo młodej nie liczę.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 05.12.2011 o godz. 16:35.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
PODpalacz
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 05.12.2011, 18:04
Moja ocena. 0/10
Pareiko - 5 - zrobił co miał zrobić nie miał okazji żeby podnieść sobie notę
Lamey - 4 wyszukiwał najbliżej ustawionego zawodnika z drużyny brak szybkości i kondycji pokazywania się na pozycje
Diaz 6 poprawny mecz ,brak kondycji i szybkości
Jovanovic 3 brak kondycji i szybkości nie robił przewagi w środku pola chodź kilka razy miał okazje wyjść z obrony aby podjechać trochę z piłką
Palić 6 poprawny mecz, brak kondycji
Iliev 8 najlepszy mecz wykonaniu Ilieva od czasu przyjścia do Wisły,brak kondycji ale plusy za akcjie
Jirsak 3 wolno rozgrywał piłke mógł spokojnie podkrecić tempo spotkania kilkoma śilnymi podaniami po ziemi bardzo senie zapraszał zawodników do gry ,nie pokazywał się do gry na połowie przeciwnika,brak kondycji i szybkości
Wilk 5 walczy i tego się wymaga troche nie potrzebnych strat brak szybkości i kondycji
Małecki 2 brak kondycji i szybkości złe decyzjie wołał o piłkę lecz ją tracił nie pokazywał się do gry
Boguski 2 brak kondycji i szybkości nie pokazywał się do gry nie maił pomysłu,utrudniał gre kolegą
Genkov 3 za bramke plus lecz wynikała z błedu bramkarza, coś biegał coś skakał ale komu to było potrzebne napewno nie grał jko napastnik brak szybkości i kondycji
Biton 6 robił to co wymaga się od napastnika zzrobił wiecej młynu niż Genkov przez cały mecz nota była by wysza ale nie stzrelił bramki
Gargóła 0 coś strasznego na tak doświadczonego zawodnika z środka pola z konkurencjia na ławce myśle że nie powinien się nawet łapać do 18 meczowej brak szybkości i pokazywania się do gry

Ogólnie chciałem napisać że drózyna nie jest przygotowana do sezonu....fizycznie i psychicznie,wszystko powini robić 3 razy szybciej z piłką i bez niej

Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 05.12.2011, 18:07
Piettras napisał(a):Wyświetl post
Iliew najlepszy na boisku w pierwszej połowie od 65 minuty oddychał rękawami nadawał się do zmiany.
Musiał grać,bo nie ma zmiennika. Wystawienie Kirma byłoby sabotażem. Iliev słaniający się na nogach to większe zagrożenie dla przeciwnika niż Kirm. Tak więc grać musiał.

Ogólnie mecz słabiutki. Taka kopanina z elementami jakiejś przebijanki czy jak to tam nazwiemy. Ogólnie ciężko to było oglądać a w porównaniu z tym co widzieliśmy z Sląskiem czy Odense to dwie różne drużyny grają jako Wisła.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 05.12.2011, 18:26
Wyjaśnienie późnych zmian:

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...i_w_tle_11162/

Cytat:
„Mieliśmy mały dylemat, bo w czasie meczu odezwały się małe kłopoty. Nienajlepiej poczuli się Tsvetan Genkov i Dragan Paljić. Dlatego wstrzymywaliśmy się ze zmianami tak długo, bo do końca nie wiedzieliśmy, co może się wydarzyć. Od początku drugiej połowy do wejścia gotowy był Gordan Bunoza, bo nie mogliśmy być pewni, co się stanie” – dodał trener.
I o Chavezie:

Cytat:
Po badaniach okazało się, że obrońca ma uszkodzone więzadło stawu skokowego. „Wygląda na to, że Osman nie zagra do końca rundy” – poinformował szkoleniowiec Białej Gwiazdy, Kazimierz Moskal.
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 05.12.2011, 18:37
PODpalacz napisał(a):Wyświetl post
Moja ocena. 0/10
Pareiko - 5 - zrobił co miał zrobić nie miał okazji żeby podnieść sobie notę
Lamey - 4 wyszukiwał najbliżej ustawionego zawodnika z drużyny brak szybkości i kondycji pokazywania się na pozycje
Diaz 6 poprawny mecz ,brak kondycji i szybkości
Jovanovic 3 brak kondycji i szybkości nie robił przewagi w środku pola chodź kilka razy miał okazje wyjść z obrony aby podjechać trochę z piłką
Palić 6 poprawny mecz, brak kondycji
Iliev 8 najlepszy mecz wykonaniu Ilieva od czasu przyjścia do Wisły,brak kondycji ale plusy za akcjie
Jirsak 3 wolno rozgrywał piłke mógł spokojnie podkrecić tempo spotkania kilkoma śilnymi podaniami po ziemi bardzo senie zapraszał zawodników do gry ,nie pokazywał się do gry na połowie przeciwnika,brak kondycji i szybkości
Wilk 5 walczy i tego się wymaga troche nie potrzebnych strat brak szybkości i kondycji
Małecki 2 brak kondycji i szybkości złe decyzjie wołał o piłkę lecz ją tracił nie pokazywał się do gry
Boguski 2 brak kondycji i szybkości nie pokazywał się do gry nie maił pomysłu,utrudniał gre kolegą
Genkov 3 za bramke plus lecz wynikała z błedu bramkarza, coś biegał coś skakał ale komu to było potrzebne napewno nie grał jko napastnik brak szybkości i kondycji
Biton 6 robił to co wymaga się od napastnika zzrobił wiecej młynu niż Genkov przez cały mecz nota była by wysza ale nie stzrelił bramki
Gargóła 0 coś strasznego na tak doświadczonego zawodnika z środka pola z konkurencjia na ławce myśle że nie powinien się nawet łapać do 18 meczowej brak szybkości i pokazywania się do gry

Ogólnie chciałem napisać że drózyna nie jest przygotowana do sezonu....fizycznie i psychicznie,wszystko powini robić 3 razy szybciej z piłką i bez niej
Sa w miare dobrze przygotowani. To ze nie robia tego tak jak bys chcial nie wynika z zlej kondycji tylko umiejetnosci.
Odpowiedz cytując
PODpalacz
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 05.12.2011, 18:55
Ma_niek napisał(a):Wyświetl post
Sa w miare dobrze przygotowani. To ze nie robia tego tak jak bys chcial nie wynika z zlej kondycji tylko umiejetnosci.
Masz kolego żywy przykład ekip Widzewa ,Ruchu ,Górnika ,Podbeskidzia a w myśl
„Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania rękii” ale kiedy walczyć... gdy się ma siłę czy umiejętności. Na Śląsk i Odense mogli pościskać dupy i zagrać coś lepszego ale jeśli przyjedzie Górnik czy Podbeskidzie to my nie będziemy biegać.A jeszcze jedno ci podpale Apoel zabiegał nas czy tu były potrzebne umiejętności czy kodycjia

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów