Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [16 kolejka] Wisła Kraków - Widzew Łódź - niedziela, 4 grudnia, 17:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8426)

tarantulaw2 26.11.2011 21:53

[16 kolejka] Wisła Kraków - Widzew Łódź - niedziela, 4 grudnia, 17:00

Przed nami dwie kolejki rozgrywane awansem. Mistrzem jesieni zostali bracia z Wrocławia, do których ostatnio zmniejszyliśmy stratę - z 10 do 7 punktów. W pierwszym meczu z Widzewem w tym sezonie, w doliczonym czasie gry remis zapewnił nam Dudu Biton. Jak będzie teraz? Zapraszam do dyskusji.

Pozostałe mecze 16. kolejki:

Kod:

GKS Bełchatów        -        Ruch Chorzów        2 grudnia, 18:00
Górnik Zabrze        -        Śląsk Wrocław        4 grudnia, 14:30
Jagiellonia Białystok        -        Podbeskidzie Bielsko-Biała        3 grudnia, 15:45
Korona Kielce        -        Cracovia        3 grudnia, 13:30
Lech Poznań        -        Łódzki KS        3 grudnia, 18:00
Lechia Gdańsk        -        Polonia Warszawa        2 grudnia, 20:30
Zagłębie Lubin        -        Legia Warszawa        5 grudnia, 18:30

JrQ- 26.11.2011 22:02

Cóż, wracamy do gry, 7 pkt to Śląska i 5 do Legii to niewiele.
Trzeba wygrać oba mecze do końca i nie będzie tak tragicznie.
Liczę, że może wejdzie Melikson i Małecki może zagra coś dłużej, bo na Śląsku zrobił kilka niezłych akcji w krótkim czasie.

Fiti 26.11.2011 22:18

Jak nie wygramy, to będzie tragedia...
Ale jestem optymistycznie nastawiony.
Duńczycy nas rozpędzą...

El'kabat 26.11.2011 22:24

Z Widzewem na pewno zagra już Małecki ,a i Melikson jezeli nie ujrzymy go już z Odense :)
Szkoda troche Nuneza ktory pauzuje za kartki..
Tak czy siak mam nadzieje ze zobacze Wisłę z pierwszej połowy meczu ze Śląskiem i bedzie 2-0.

!!IRIVER!! 26.11.2011 22:56

Cóż, wczorajszy mecz powinien być bodźcem, że się DA, że można wygrać i nie ukrywam - liczę na przekonywujące zwycięstwo.

Fiti 26.11.2011 22:59

Może brak Nuneza zaowocuje takim ustawieniem pomocy:
----------------Wilk
Małecki-- Iliev--Melikson--Boguski

Nie obraziłbym się na taki wariant, Iliev nie musiałby tyle biegać, co jak wiemy go męczy, Boguś się pokazał niech ma szansę.
Ewentualnie:
----------------Wilk
Małecki-----Melikson----Iliev
--------------Genkov
---------------Biton

Co do tego ustawienia jestem bardziej sceptycznie nastawiony, ale czemu by nie ?
Takie drużyny jak Widzew wprost musimy atakować, może więc w ten sposób?

HanysKce 26.11.2011 22:59

Legia i Śląsk podłamane porażkami mogą przegrać drugi raz, nie ma co skreślać Zagłębia bądź Górnika.

Wisła wygra swój mecz i strata do Legii to będzie tylko 2 punkty, a do Śląska 4! Więc warto wygrać!

gizmowisla 26.11.2011 23:34

gramy 2 mecze u siebie ..... musimy to wygrac .... nie ma innej mozliwosci ..... i czekac na lepsza wiosne

JrQ- 27.11.2011 10:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fiti (Post 1196067)
Może brak Nuneza zaowocuje takim ustawieniem pomocy:
----------------Wilk
Małecki-- Iliev--Melikson--Boguski

Nie obraziłbym się na taki wariant, Iliev nie musiałby tyle biegać, co jak wiemy go męczy, Boguś się pokazał niech ma szansę.
Ewentualnie:
----------------Wilk
Małecki-----Melikson----Iliev
--------------Genkov
---------------Biton

Co do tego ustawienia jestem bardziej sceptycznie nastawiony, ale czemu by nie ?
Takie drużyny jak Widzew wprost musimy atakować, może więc w ten sposób?

:rotfl:
ogarnij ziomek...
z takim ustawieniem to przegramy środek pola bankowo
Melikson nie wyjdzie od razu, nie ma szans

arti 27.11.2011 10:06

Musimy wygrać.
Mam też nadzieję, że Zabrze i Lubin nie przegrają swoich meczy.

Oldpara 27.11.2011 10:32

O ile Górnik spokojnie może urwać punkty Śląskowi - Nawałka to dobry taktyk który cały czas, mimo sukcesywnych osłabień wyciska z tej drużyny ponad 100% normy, to nie oszukumy się, że Zagłębie ma cokolwiek do przeciwstawienia podrażnionej Legii.

Co do Wisły - jak nie posypią się kontuzje z Odense to przy poworcie do składu Małeckiego, lepszej formie Genkova czy Boguskiego i zmianie taktyki przez Moskala na bardziej ofensywną i zespołową na prawdę może być dobrze.

Widzew to nie ogórki, ale marzy mi się w końcu jakieś przekonywujące zwycięstwo na R22. Na razie, poza Fulham, to największe sukcesy w tym marnym sezonie odnosimy na wyjeździe (Lech, Śąsk)

filemon 27.11.2011 11:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TRZEBINIAnin (Post 1196163)
fajnie było by wygrać więcej niż 1-0, nie pamietam kiedy ostatnio wygraliśmy 3-4 bramkami (!?)

z Limanovią w PP :pobity:

Karherop 27.11.2011 11:36

To jak wyjdziemy na ten mecz , zależy w dużej mierze od meczu z Odense . Nie wiem czy powinniśmy się oszczędzać w meczu z Duńczykami , bo każde z 4 pozostających spotkań trzeba wygrać . Priorytet to jednak liga .

Jedyne co można powiedzieć na dzisiaj o meczu z Widzewem , to że trzeba go wygrać za wszelką cenę . Trzeba gryźć trawę od 1 do ostatniej minuty .

jamiroquai 27.11.2011 11:46

no więc tak:
w środku obrony Diaz z Czekajem (jeśli nie będzie mógł zagrać z powodu urazu, to w jego miejsce Chavez), z prawej chyba jednak Lamey, z lewej Paljić, bo lepszych niestety nie mamy
na defmidzie Wilk z Brudem, pomoc Iliew-Garguła-Małecki, co do snajpera to w sumie nie wiem czy lepszy Genkow czy Biton... na miejscu Moskala rzuciłbym monetą

pawelwislak 27.11.2011 12:55

Po dobrym meczu Jirsaka i Nuneza chcesz Bruda i Gargułę(który jako kapitan pokazał totalny brak walki i zaangażowania) naprawdę ? Dziękuje że co niektórzy nie decydują o składzie...

Piotson 27.11.2011 12:59

Wystarczy, że Moskal obejrzy jeszcze jeden raz mecz ze Śląskiem i rzut monetą nie będzie potrzebny. Wybierze Bułgara.

matysiuk 27.11.2011 13:14

A wiadomo ile gości z łodzi będzie na meczu??

pawelwislak 27.11.2011 13:14

Dokładnie też miałem wrażenie że nasza ofensywa istniała tylko dzięki świetnemu przyjęciu i zastawianiu się Bułgara który był praktycznie nie omylny przy pojedynkach główkowych.

Eternit 27.11.2011 13:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matysiuk (Post 1196205)
A wiadomo ile gości z łodzi będzie na meczu??

Oficjalnie mają zakaz.

mitmichael 27.11.2011 14:10

Nie mozemy sobie juz pozwolic na przegrywanie spotkan na własnym stadionie. Trzeba zagrac z takim nastawieniem jak w piatek ze Slaskiem

Krav 27.11.2011 14:23

3 rzeczy jakie chciałbym zobaczyć w meczu z Widzewem: zaangażowanie takie jak ze Śląskiem, Genkova i Bitona w ataku i Czekaja w obronie (mam nadzieję, że sie wyleczy)
Na prawdę szkoda, ze nie gramy dwójką w ataku, zwłaszcza u siebie, gdzie z definicji powinniśmy cisnąć przeciwnika. Zwłaszcza dobre jest to, że dwóch ww. napastników prezentuje odmienny styl gry: Genkov bardziej pracuje, wraca się, pomaga w obronie, umie się zastawić, zgrać do partnera. Pamiętam w tamtym sezonie kilka razy zdarzało się właśnie tak, że Cwetan skupiał uwagę 2 obrońców, przez co inny nasz gracz miał więcej miejsca. A Biton z kolei ma lepszy strzał, i instynkt - piłka sama go szuka w polu karnym. Co warto podkreślić obydwaj dobrze grają głową. Ciekawy na prawdę jestem jakby ich współpraca wyglądała przez cały mecz. Dużo okazji do gry wspólnie chyba nie mieli, ja pamiętam w meczu z Jagą, jak Genkov wszedł, gra z przodu od razu wyglądała lepiej.

Teqcontroller 27.11.2011 14:25

A ja wam napisze tak: Wygramy to Palcem w dupie :D

milosz 27.11.2011 14:46

Genkow z Bitonem w ataku !? Absolutnie tak.

Mój skład od pomocy do ataku: (Wilk, Jirsak)- (Iliew, Boguski) - (Genkow-Biton). Jako def. pomocnik za Jirsaka mógłby i grać Diaz, ale wówczas na środku obrony jest kłopot, a dodatkowo cały czas mamy problem z lewą obroną i fatalną postawą Paljicia. Zagra na bank Małecki może całą II połowę i czas na powrót na ostatni kwadrans w meczu Maora Meliksona. W tym ustawieniu, tak Boguski jak i cofający się Genkow byliby odpowiedzialni również za odbiór piłki.

skeba 27.11.2011 15:08

Cytat:

z Limanovią w PP :pobity:
2-1 dla nas. 4 bramkami wygraliśmy z Flotą.

Ivory1906 27.11.2011 15:18

^^ Jak bys zrozumial ironie to bys wiedzial ze chodzi mu o wygrana walkowerem bo Limanovia wystawila zawodnika ktory nie mogl grac...
Po Uno, trzeba wykorzystac wreszcie to ze gramy u siebie, i caly mecz zagrac tak jak pierwsza polowe ze Slaskiem.
Malo osob pewnie zauwazylo ze Genkov odwalil kawal dobrej roboty w meczu z WKSem, sam bylem zdziwiony patrzac na telebim ze gra "Gienek" a nie Biton ale widac Kaziu dobrze sie przygotowal do meczu i wiedzial ze zgrywanie pilek i przytrzymywanie ich przez Genkova bedzie bardzo wazna w kontekscie wygrania meczu i stwarzania sytuacji pod bramka Slaska i utrzymywaniu sie na ich polowie :).

Marzy mi sie by zobaczyc wreszcie Wisle ktora rzuci sie na rywala od poczatku i wygra 4-0 :D

jamiroquai 27.11.2011 15:21

Cytat:

Po dobrym meczu Jirsaka i Nuneza chcesz Bruda i Gargułę(który jako kapitan pokazał totalny brak walki i zaangażowania) naprawdę ? Dziękuje że co niektórzy nie decydują o składzie...
Nunez pauzuje za kartki, a dobry mecz Jirsaka to nie wiem gdzie widziałeś, bo ja na pewno nie we Wrocławiu. Garguła potrafi czasami posłać dobrą piłkę w uliczkę, a strzał ma co najmniej tak dobry jak Jirsak.

skeba 27.11.2011 15:22

Cytat:

^^ Jak bys zrozumial ironie to bys wiedzial ze chodzi mu o wygrana walkowerem bo Limanovia wystawila zawodnika ktory nie mogl grac...]
Hoho, żart wyborny.

pawelwislak 27.11.2011 15:43

No fakt zapomniałem o kartkach. Ale co do Guły absolutnie się nie zgodzę że strzał ma co najmniej tak dobry jak Tomek on może miał dobry strzał może kiedyś umiał dobrze dośrodkować było minęło. Jirsak może jakimś dobrym piłkarzem nie jest ale na tą chwilę przerasta Gargułę w każdym elemencie, nawet w zaangażowaniu co jak na mało ruchliwego Czecha jest czymś wybitnym.

Piotson 27.11.2011 15:44

Co ma ruchliwość do ambicji?

ociec Ciemka 27.11.2011 16:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jamiroquai (Post 1196274)
Nunez pauzuje za kartki, a dobry mecz Jirsaka to nie wiem gdzie widziałeś, bo ja na pewno nie we Wrocławiu. Garguła potrafi czasami posłać dobrą piłkę w uliczkę, a strzał ma co najmniej tak dobry jak Jirsak.

Moim zdaniem Tomas grał lepiej niż Guła i z dwojga złego wolę Jirsaka, przynajmniej gumy nie żuje :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:16.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl