The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.11.2011, 18:58
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
Błąd. Obecnie ma 5 pkt straty do Śląska.
Jak dowiozą prowadzenie w trwającym meczu z ZL to będą 2 pkt.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 23.11.2011, 19:12
Gdyby babcia miała wąsy to by była dziadkiem. Poczekajmy do końca meczu
Edit: Mówie Ci że tam będzie remis
Powód: dopiska
Ostatnio edytowane przez Marcin_fan : 23.11.2011 o godz. 19:14.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 23.11.2011, 19:43
Śląsk podobno gra antyfutbol (jak twierdzą niektórzy). My nawet antyfutbolu nie jesteśmy w stanie grać. Taka subtelna różnica między nami a Śląskiem na ten moment.

Mimo to jestem optymistą. Bo czy ta banda stetryczałych stranierosów z kilkoma polskimi niedołęgami może grać gorzej? Pewnie może, ale każda seria się kiedyś kończy. Zresztą nie oszukujmy się - jeśli przegramy we Wrocławiu to w zasadzie możemy się żegnać z MP. Jeśli wygramy - wracamy do gry. Remis? Sam nie wiem

Podsumowując.

Liczę na 3 punkty po jakiejkolwiek grze. Ba, nawet chciałbym żeby to Śląsk grał ładnie, wymieniał dziesiątki bezproduktywnych podań, a My żebyśmy grali "antyfutbol" i wygrali

Nauczmy się z powrotem wygrywać grając padakę! Jak zaczniemy znowu punktować grając słabo, to jak wreszcie zaczniemy dobrze grać (pewnie nie wcześniej niż w przyszłej rundzie) to zwycięstwa będą okazałe. Teraz trzeba wygrać.

A na koniec coś o Śląsku i Lenczyku.

Lenczyk wycisnął z nich 95% procent. Grają wg mnie na maksimum możliwości w tym składzie personalnym (Lech z Bakero gra na 60%.... a my na 30%). Śląsk to Lenczyk. I żadne Framatowe obrażanie i poniżanie Lenczyka tego nie zmieni (bez urazy). Nie twierdzę że Lenczyk to trener genialny. Ba nawet nie zamierzam upierać się czy jest lepszy od "genialnego" Holendra. Ale powiedz FraMat - z tego że tak pojedziesz sobie z Lenczykiem to klasa trenerska Holendra urośnie? Czy może popadłeś w wolfizm (jak wolfy) wyładowujesz po prostu zwykłą frustrację że na forum jest tyle (cytuję) tłuszczy która w przeciwieństwie do Ciebie nie rozumie geniuszu Holendra? Zachowaj klasę i nie wyładowuj frustracji robiąc z Lenczyka jakiegoś łamagę
(Dopiero czas pokaże czy wygraliśmy czy przegraliśmy zwalniając Maaskanta)

No i we Wrocławiu wygrana Wisły
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 23.11.2011, 19:57
Gdyby babcia miała wąsy to by była dziadkiem. Poczekajmy do końca meczu
Edit: Mówie Ci że tam będzie remis
Prorokiem to ty nie zostaniesz.

Ogryzek, możesz podać wzór na obliczanie procentu na ile dany zespół gra?
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 23.11.2011, 19:58
Pisać, że już ktoś może coś sobie zapewnić jest nonsensem. Liga jest strasznie spłaszczona, zespoły grają byle jak. To, że teraz Sląsk, jest pierwszy o niczym nie świadczy. Za kilka kolejek może mieć problem ze strzeleniem bramki. Jak idzie to idze. Zobaczymy co będzie gdy przyjdzie kryzys, bo że przyjdzie to pewne. Sląsk nie gra niczego nadzwyczajnego, nie ma tam elementu zaskoczenia. Ot są ja Biton na początu sezonu. Jest sytuacja to ją wykorzystują, jednym słowem robią swoje.

Z nami pewnie sobie poradzą, co specjalnie dziwić nie powinno. Żaden to wyczyn ograć kogoś bez formacji obronnej.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 23.11.2011, 20:19
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Pisać, że już ktoś może coś sobie zapewnić jest nonsensem. Liga jest strasznie spłaszczona, zespoły grają byle jak. To, że teraz Sląsk, jest pierwszy o niczym nie świadczy. Za kilka kolejek może mieć problem ze strzeleniem bramki. Jak idzie to idze. Zobaczymy co będzie gdy przyjdzie kryzys, bo że przyjdzie to pewne. Sląsk nie gra niczego nadzwyczajnego, nie ma tam elementu zaskoczenia. Ot są ja Biton na początu sezonu. Jest sytuacja to ją wykorzystują, jednym słowem robią swoje.

Z nami pewnie sobie poradzą, co specjalnie dziwić nie powinno. Żaden to wyczyn ograć kogoś bez formacji obronnej.
Za kilka kolejek to my skończymy spotkania rozgrywane jesienią, później mamy przerwę i jeśli w Śląsku nic nie spierniczą w przygotowaniach żaden kryzys ich nie dopadnie. Śląsk Wrocław już drugą rundę z rzędu gra solidnie i jest najlepiej punktującym zespołem w ekstraklasie. Przede wszystkim są solidni a to na naszą ligę wystarcza, LM czy LE może nie zwojują ale na rozgrywki ligowe to co prezentują zupełnie wystarcza.

Każda seria się kiedyś kończy i może przynajmniej bramkę strzelimy ale ciężko być optymistą. I nie dlatego że mecz jest z Śląskiem ale patrząc na to jak my gramy. Choć człowiek przed meczem znów będzie liczył na zwycięstwo.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 23.11.2011, 20:37
Błąd. Obecnie ma 5 pkt straty do Śląska.
Taa... futbolowy ekspert o 7 boleści.

No cóż, czeka nas pasjonująca walka o 3. miejsce na koniec ligi. Z jednej strony: <zieeeew> a z drugiej: kurczę... oby tak było bo jeszcze kilka porażek i 3. miejsce nam odjedzie jak odjechało MP.
Ostatnio edytowane przez thechris : 23.11.2011 o godz. 20:39.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 23.11.2011, 21:03
thechris napisał(a):Wyświetl post
... oby tak było bo jeszcze kilka porażek i 3. miejsce nam odjedzie jak odjechało MP.
Taa chciałbyś ... I to pisze "kibic" Wisły .
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 23.11.2011, 21:06
Piotson napisał(a):Wyświetl post
Prorokiem to ty nie zostaniesz.

Ogryzek, możesz podać wzór na obliczanie procentu na ile dany zespół gra?
Mogę,

To moja intuicja Albo dokładniej - moja subiektywna opinia na temat potencjału jaki ma dany zespół (subiektywne przekonanie) i na ile go wykorzystuje. Rozczarowany?

(Śląsk wg mnie jest słabszy kadrowo od Lecha, Legii czy nas a mimo to jest liderem i do tego wygrał jak do tej pory z większością czołówki - poza Wisłą)
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.11.2011, 22:45
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Lenczyk wycisnął z nich 95% procent. Grają wg mnie na maksimum możliwości w tym składzie personalnym (Lech z Bakero gra na 60%.... a my na 30%). Śląsk to Lenczyk. I żadne Framatowe obrażanie i poniżanie Lenczyka tego nie zmieni (bez urazy). Nie twierdzę że Lenczyk to trener genialny. Ba nawet nie zamierzam upierać się czy jest lepszy od "genialnego" Holendra. Ale powiedz FraMat - z tego że tak pojedziesz sobie z Lenczykiem to klasa trenerska Holendra urośnie? Czy może popadłeś w wolfizm (jak wolfy) wyładowujesz po prostu zwykłą frustrację że na forum jest tyle (cytuję) tłuszczy która w przeciwieństwie do Ciebie nie rozumie geniuszu Holendra? Zachowaj klasę i nie wyładowuj frustracji robiąc z Lenczyka jakiegoś łamagę
(Dopiero czas pokaże czy wygraliśmy czy przegraliśmy zwalniając Maaskanta)
Dlaczego tak piszę? Ano, dlatego, żeby ludzie na tym forum uświadomili sobie kika rzeczy. Nie mam zamiaru poniżać Lenczyka. To solidny trener w polskich warunkach, ktory, jak sam to określiłeś, dał radę wyciągnąc ze Śląska 95%. Poprzez przekonanie swoich pilkarzy, że wybieganiem i zaangażowaniem mżna wygrać ligę i poprzez wejście w sezon na świeżości. Jak Skorża z Wisłą w pierwszym sezonie. Nie jest moim zamiarem "jechanie z Lenczykiem", ale wyrównanie pewnych proporcji w ocenie.
Co do tego, czy jesteśmy w stanie zagrać antyfutbol... Graliśmy go za Okuki i w ostatnim sezonie Skorzy. Damy radę Stać nas jednak na dużo wiecej - na dojście z poziomu 30% do przynajmniej 90% w realizacji taktyki i stylu charakterystycznego dla drużyn włoskich czy hiszpańskich. Do tego trzeba jednak ciągłości myśli szkoleniowej i dopasowywania klocków przez kolejne okienka transferowe. Teraz, niestety, IMHO ten proces został przerwany i nie zmienią tego nawet ewentualne seryjne zwycięstwa pod wodzą Moskala. Chyba, że będzie w jego meczach widać pewną ciągłość szkoleniową, a nie zwykle dążenie do zwycięstwa w każdym meczu za wszelką cenę.

edit:
aha. Wyjeżdżam na kilka dni i chyba nie bedę miał dostepu do forum. Odpoczniecie od moich wolfizmów.
Ostatnio edytowane przez FraMat : 23.11.2011 o godz. 23:34.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 23.11.2011, 22:48
thechris: o co Ci chłopie chodzi? Wtedy jeszcze było 5 oczek bo mecz z Zagłębiem trwał !
Odpowiedz cytując
GrzechuTSW1906
Junior Member

Od: 04.2011

Stary 23.11.2011, 22:51
Witam czy ma ktoś wolne miejsce w samochodzie lub w busie do Wrocławia pisac gg.1009153
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 24.11.2011, 13:20
Kolejny mecz o być albo nie być. Jeśli znów przegramy to myślę, że będzie to kompletnie stracony sezon...
Będziemy modlić się o zwycięstwo w PP, bo w innym przypadku rok bez pucharów dla Wisły.
Odpowiedz cytując
sovinho_02
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 24.11.2011, 18:04
W tym meczu może się wszystko zdażyć. Nie ma sensu obstawiać wyniku.
Skład bym widział taki :
Pareiko - Jovanovic, Czekaj, Chavez, Nunez - Małecki, Wilk, Jirsak, Garguła, Boguski - Biton
ok. 60 minuty Iliev za Małego
ok.70 minuty Kirm za Boguskiego
ok.80 minuty Brud za Jirsaka
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 24.11.2011, 18:23
sovinho_02 napisał(a):Wyświetl post
Skład bym widział taki :
Pareiko - Jovanovic, Czekaj, Chavez, Nunez - Małecki, Wilk, Jirsak, Garguła, Boguski - Biton
Kirm nie pojechał do Wrocławia bo jest chory
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
sovinho_02
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 24.11.2011, 18:25
A to sory, to w takim razie wziąść Szewczyka czy kogoś z Młodej Wisły niech sie ogrywa...
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 24.11.2011, 18:33
sovinho_02 napisał(a):Wyświetl post
Skład bym widział taki :
1. Kirm został w Krakowie
2. Garguła i Jirsak w środku pola w jednym czasie to zbyt duże ryzyko, wtedy nasz środek pola przegra ze środkiem Śląska.
3. Podobno istnieje szansa, ze zagramy dwójką napastników, co przy braku klasowego rozgrywającego jest chyba najlepszym pomysłem. Wtedy najsilniejszą na tę chwilę drużynę można by było złożyć tak: Pareiko - Jovanović, Chavez, Czekaj, Diaz - Małecki, Wilk, Nunez, Boguski - Genkov, Biton. W razie czego Boguski może zamienić się pozycją z Nunezem. Po tym co ostatnio grają Garguła i Jirsak lepiej wprowadzić za nich Genkova.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 24.11.2011, 19:10
Jedyna nasza nadzieja to Małecki. W ostatnich spotkaniach naszym piłkarzom przyświecała dewiza - Nam strzelać nie kazano. Nawet Biton się zaciął. Pokładam ogromną nadzieję w Patryka. Gość jest nieprzewidywalny. Potrafi uderzyć i z bliska i z dystansu, iść na przebój, dobrze dograć. Ma to coś co posiadał Maciek Żurawski, a mianowicie potrafi odmienić losy spotkania. Gdy nie idzie to on bierze odpowiedzialność na swoje barki. Oczywiście, są słabe mecze w wykonaniu Patryka, choćby w Nikozji, ale udowodnił nie raz, że jest kozakiem. Nie zdzierżę jak mistrzem zostanie Wielkopolska, albo ktoś z Warszawki. Nie mniej jednak nie chcę aby Wisełka przybliżyła Śląsk do tytułu w jutrzejszym meczu. Wydaje mi się, że gospodarze rzucą się na nas od samego początku i trzeba będzie przetrwać te pierwsze minuty.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 24.11.2011, 19:29
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
3. Podobno istnieje szansa, ze zagramy dwójką napastników, co przy braku klasowego rozgrywającego jest chyba najlepszym pomysłem. Wtedy najsilniejszą na tę chwilę drużynę można by było złożyć tak: Pareiko - Jovanović, Chavez, Czekaj, Diaz - Małecki, Wilk, Nunez, Boguski - Genkov, Biton. W razie czego Boguski może zamienić się pozycją z Nunezem. Po tym co ostatnio grają Garguła i Jirsak lepiej wprowadzić za nich Genkova.
Nie sądzę by Ilieva zabrakło a Małecki grał od początku
Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 24.11.2011, 19:32
Mecz ostatniej szansy. Przegramy to już mamy sezon stracony. Nawet Melikson i Małecki nam nie pomogą. Będziemy się bronic przed spadkiem z EX.

Optymista jestem ale nasze szanse na remis daje 10% :/
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Stary 24.11.2011, 19:37
ja jakoś mam dziwne przeczucie że będzie zwycięstwo jednobramkowe. nie jesteśmy faworytem co jest naszym atutem. obawiam się o obronę ale będzie dobrze (mam nadzieje że będzie )
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 24.11.2011, 19:42
SWEET_83 napisał(a):Wyświetl post
Mecz ostatniej szansy. Przegramy to już mamy sezon stracony. Nawet Melikson i Małecki nam nie pomogą. Będziemy się bronic przed spadkiem z EX.
Ewidentnie widać, że gorzej już być nie może. Wiosną jestem pewien, że zagramy dużo lepiej. Kwestia przygotowania drużyny, niektórzy wreszcie będą mieli przerwę. Drużyna ma potencjał na mistrzostwo. Jak do przerwy zimowej będziemy mieli 7 punktów straty do lidera to wszystko jest jeszcze możliwe.
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Stary 24.11.2011, 20:21
myślę że przy nawet 10 pkt straty jest szansa na odrobienie ale na wiosnę trzeba wygrać wszystko a większość trudnych meczy gramy u siebie
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 24.11.2011, 20:22
Mam przeczucie, że moze to być mecz do pierwszej bramki. Jak my jakimś cudem strzelimy pierwszą, zamurujemy i dowieziemy 0:1 lub 1:1.
Jak Śląsk, to się otworzymy i strzelą nam jeszcze ze dwie.
Odpowiedz cytując
ooona
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 24.11.2011, 21:15
Jest jeszcze jedna nadzieja. Śląsk nie wiadomo czemu od czasu do czasu gra bardzo słabo (vide porażki z Bełchatowem, Koroną, Widzewem). Być może tym razem po paru b. dobrych meczach zagrają słabo. Wtedy byłoby to spotkanie dwóch równorzędnych przeciwników i każdy wynik byłby realny. Rozsądek mówi co innego, ale a nóż widelec się uda wygrać?
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 24.11.2011, 21:40
Wisła - Śląsk: zagrają przed 40-tysięczną publicznością

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...iego,id,t.html

Cyt: Trener Wisły nie chciał zdradzać, w jakim ustawieniu zagra jego drużyna. W tygodniu krakowianie trenowali jednak grę z dwoma napastnikami. Czy ustawienie w jednym składzie podczas treningowej gierki Dawida Bitona i Cwetana Genkowa coś oznacza?

Oby oznaczało. To byłaby rozsądna decyzja.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 24.11.2011, 22:19
19sebawro06 napisał(a):Wyświetl post
myślę że przy nawet 10 pkt straty jest szansa na odrobienie ale na wiosnę trzeba wygrać wszystko a większość trudnych meczy gramy u siebie
Ciekawe skąd to założenie jak w tej rundzie większość "łatwych meczy" graliśmy u siebie i co? Hmm... 3 porażki. "Trudne mecze" będą łatwiejsze od "łatwiejszych"?
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 24.11.2011, 23:37
Na Sląsk najlepiej wyjść ich bronią. Zacząć od wysokiego presingu,strzelić bramę i autobus. I tyle w temacie. Zaden polski zespól nie potrafi zagrać ataku pozycyjnego. Więc spokojnie z Meliksonem można czekać na kontrę.

Każde ciupcianie wokół własnego pola karnego i granie w poprzek boiska nic nie da. To jest woda na młyn Sląska. Zagrać dobrze 20 minut i poźniej kontrolować przebieg meczu. Powyższy scenariusz powinien być ściśle realizowany, jeśli jadą tam po coś więcej niż tylko zobaczyć fajny stadion i miasto.

Bo jeśli pojechali tam w celach turystycznych to będziemy świadkami niezliczonej ilości wrzutek Kirma i nieprawdopodobnych dryblingów Ilieva. Dryblingi może i by coś dały ale jego koledzy wolą się im przyglądać niż wyjść w tym czasie na pozycję. No i do tego masa wykopów bez adresata naszych obrońców i kupa strat Garguły. Pewnie i Pareiko jakoś dziwnie minie się z piłką.

Sprawa jest o tyle dziwna, że jak spoglądam na to co gramy to rację ma i ten, ktory mówi , że sukcesem będzie jeden punkt do końca roku,jak i ten ktory wieszczy 3 punty w każdym do rozegrania spotkaniu.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 24.11.2011, 23:41
farben napisał(a):Wyświetl post
Wisła - Śląsk: zagrają przed 40-tysięczną publicznością

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...iego,id,t.html

Cyt: Trener Wisły nie chciał zdradzać, w jakim ustawieniu zagra jego drużyna. W tygodniu krakowianie trenowali jednak grę z dwoma napastnikami. Czy ustawienie w jednym składzie podczas treningowej gierki Dawida Bitona i Cwetana Genkowa coś oznacza?

Oby oznaczało. To byłaby rozsądna decyzja.
Wreszcie dwoma napastnikami. Szkoda tylko że nie ma Sobolewskiego, środek pola będzie trochę słaby przy tym ustawieniu i pasowałby właśnie on do czyszczenia.

Chyba nikogo nie trzeba przekonywać, że przegrana to w zasadzie na 99,9% utrata mistrzostwa. Mam nadzieję, że w tym meczu wreszcie zobaczę dobrą zespołową grę zarówno defensywną jak i ofensywną.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 25.11.2011, 00:01
Hah jedziemy tak jak na skazanie,z nozem na gardle.

Zobaczymy jak nasi zagraja,moze jak w Poznaniu?badzmy dobrej mysli.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów