The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.11.2011, 23:20
Pareiko- Jovanović, Chavez, Czekaj, Nunez- Wilk, Brud-Iliev, Melikson, Kirm-Biton
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 23.11.2011, 00:04
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Jak bysmy wygrali to mamy 9 pkt .
Ściślej 7 pkt. straty.
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 23.11.2011, 00:48
Tasio1906 napisał(a):Wyświetl post
Pareiko- Jovanović, Chavez, Czekaj, Nunez- Wilk, Brud-Iliev, Melikson, Kirm-Biton
Tak na pewno zagra skoro dopiero dzisiaj wrócił do lekkiego treningu a wciąż odczuwa ból...

Liczę na występ Małeckiego, chociaż 20 minut.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 23.11.2011, 00:53
X-Ray napisał(a):Wyświetl post
Tak na pewno zagra skoro dopiero dzisiaj wrócił do lekkiego treningu a wciąż odczuwa ból...

Liczę na występ Małeckiego, chociaż 20 minut.
Mea culpa no to za niego Boguski na skrzydło a Iliev do środka
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
WIELKI_CZŁOWIEK
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 23.11.2011, 10:12
Po pierwsze czuję, że my to wygramy. Chciałbym żeby wyszli w takim składzie Pareiko; Jovanovic, Czekaj, Diaz, Palic; Iliev, Wilk, Jirsak, Garguła, Boguski(o ile pan obrażalski jeszcze się nie wyleczył,jeśli tak to liczę na niego)Biton. Dlaczego nie Chavez? Chavez dla mnie nie potrafi grać głową. Dlaczego nie Nunez? Wystawienie Nuneza z Wilkiem, to po pierwsze tchórzostwo, a to pachnie Maaskantem, po drugie Jirsak wcale nie jest gorszy, a za pewne łatwiej się z nim komunikować reszcie.
czy świat sie zmieni gdy z młodych gniewnych powstaną starzy w....ieni?!?!
Imagine there's no countries. It isn't hard to do. Nothing to kill or die for and no religion too.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.11.2011, 11:06
a ja czuję, że po pierwsze Moskal w ataku tym razem zamiast Bitona ustawi Diaza, Biton zagra ofensywnego pomocnika, a w defensywie miejsce Diaza na środku obrony zajmie Nunez. Nie widzę w tej koncepcji miejsca dla Pareiki, chyba że zastąpi Gargułe w roli kapitana.
Takie ustawienie, wzbogacone stylem obrony Częstochowy zapewni nam pierwsze od dawna zwycięstwo nad Śląskiem.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 23.11.2011, 11:10
Szkoda, że Maaskant odszedł, bo bym go do ataku wstawił w tej koncepcji
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 23.11.2011, 11:46
Maaskant nie jest zgłoszony do kadry, nawet w ME go nie ma.

Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 23.11.2011, 11:57
W tej sytuacji zamiast Bitona powinien zagrać Messi (obrona Śląska jest niezbyt zwrotna) Gargułę powinien zastąpić Ronaldo nie lubię go ale czasem całkiem nieźle poda, na skrzydle można spróbować Ronneya który walecznością pociągnie zespół.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 23.11.2011, 12:02
trzymajmy sie piłkarzy, ktorych mamy w kadrze

Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 23.11.2011, 12:38
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Tym, który będzie zależało na wygraniu we Wrocławiu i nie są kontuzjowani? Hmm... Czekaj, może Biton, może Pareiko, Wilk... i może Jovanovoić. Reszcie lata to koło...
Odpowiedz cytując
63624
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 23.11.2011, 12:42
ja tez liczę na 3 punkty...
Śląsk pod wodzą Lenczyka wygrywa wiele spotkan, ale co do stylu gry prezentuje antyfutbol.
Taki styl (antyfutbol) może sprawdzić się w polskiej lidze, gdzie praktykuje go większość zespołów. Wtedy takiej drużynie jak Śląsk wystarczy żelazna konsekwencja w ustawieniu i wybieganie, aby odnosić sukcesy.. w polskiej lidze. Na arenie europejskiej jakakolwiek drużyna średniaka dobrze ustawiona taktycznie pokonuje antyfutbolowca z palcem w d.. No chyba, że to antyfutbol w wersji Rehagela z Grecją, ale do tego Lenczykowi sporo brakuje.
W najblizszy piątek jednak jednak liczę na antyfutbol w wykonaniu Wisły. Jesli Śląsk zmuszony jest do prowadzenia ataku pozycyjnego i grania z pozycji faworyta, najmniejszy przypadek może doprowadzić do jego porażki.
Ważne, żeby nasi nie napalili się i grali tak jak Sląsk gra z drużynami, które coś potrafią.
Jesli zaś obydwie drużyny zagrają antyfutbol wynik jest otwarty. Liczyć się będzie dyspozycja dnia i szczęście w sytuacjach podbramkowych
Bez urazy, ale coś czuję, że większość kibiców Wisły dałaby się pokroić, za taki antyfutbol w wykonaniu Białej Gwiazdy jaki prezentuje Śląsk. W poprzednim sezonie najwięcej strzelonych bramek, więcej niż mistrzowska Wisła. Na obecną chwilę też jesteśmy najskuteczniejszym zespołem w lidze, Wisła ma o 13 goli mniej strzelonych od nas. To jest przepaść. Zresztą chwalona Legia czy Lech też mają o 5 zdobytych goli mniej. Co ważne, jak pokazał mecz w Białymstoku, nasz zespół potrafi zdominować przeciwnika, grając kombinacyjną piłkę, więc teza o Lenczykowym antyfutbolu coraz bardziej moim zdaniem nadaje się do lamusa. Lenczyk uprawiał taki antyfutbol w tamtym sezonie, w tym zespół dotarł się i gra o wiele lepiej. Owszem zdarzają się wpadki jak w Bełchatowie, ale Barceloną nie jesteśmy więc na pewno jeszcze kilka ich będzie. Generalnie nastawienie we Wrocławiu jest takie, że nawet remis będzie porażką, biorąc pod uwagę aktualną formę obu zespołów.
Zgadzam się natomiast z tezą, że w ewentualnych pucharach Lenczyk będzie musiał bardziej pokombinować.
Pozdrowienia z Wrocławia.
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 23.11.2011, 12:50
Czy to naprawdę taka rewolucja i takie ryzyko zagrać z Bitonem i Genkowem w ataku, system 4-(2-2)-2 i to nawet z 2 def. pomocnikami. Pytanie retoryczne bo znowu zagramy jednym napastnikiem.
I żeby była jasność nie mam nic przeciwko graniu jednym zawodnikiem z przodu i dwoma skrzydłowymi, czyli w dotychczasowym ustawieniu 4-(2-1)-(2-1), ale do tego trzeba mieć wykonawców. A skoro teraz akurat mamy 2 dobrych (Genkow wiosną pokazał wiele dobrego) napastników to należy z tego korzystać.

A z resztą wsio rawno, toż wynik sie liczy a ten w piłce jest często kwestią przypadku (w naszych realiach trochę szczęścia i mogą już być jakieś punkty), tak czy owak chciałbym już nowego trenera i ... byle do wiosny.
Ostatnio edytowane przez milosz : 23.11.2011 o godz. 12:54.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 23.11.2011, 12:56
63624 napisał(a):Wyświetl post
Bez urazy, ale coś czuję, że większość kibiców Wisły dałaby się pokroić, za taki antyfutbol w wykonaniu Białej Gwiazdy jaki prezentuje Śląsk.
Bez urazy, ale nie ja. To juz problem tej wiekszości.
W poprzednim sezonie najwięcej strzelonych bramek, więcej niż mistrzowska Wisła.
Wisła ostatnie kolejki po prostu odpuściła. Zgadzam się, że to było nieprofesjonalne. Jeszcze po 27 kolejce mieliśmy więcej strzelonych bramek niż Śląsk. Potem już mistrzostwo bylo zapewnione.
Na obecną chwilę też jesteśmy najskuteczniejszym zespołem w lidze, Wisła ma o 13 goli mniej strzelonych od nas. To jest przepaść. Zresztą chwalona Legia czy Lech też mają o 5 zdobytych goli mniej.
To fakt. Jak pisałem wczesniej to wynik innego trybu przygotowania drużyny do sezonu. Śląsk wszedł na świeżosci, Wisła na zmęczeniu wynikającym z braku przyzwoitej przerwy dla wiekszości kluczowych graczy.
Co ważne, jak pokazał mecz w Białymstoku, nasz zespół potrafi zdominować przeciwnika, grając kombinacyjną piłkę, więc teza o Lenczykowym antyfutbolu coraz bardziej moim zdaniem nadaje się do lamusa.
Ja wiem, że tak mówili komentatorzy, ale w moim osobistym odczuciu nawet w meczu z przeżywająca kłopoty Jagą, Śląsk nadal grał antyfutbol, tym razem wzbogacony jedynie o nie o jakies rrozgrywanie piłki w ataku pozycyjnym, czy kombinacyjnym, ale o odbieranie pilki w pobliżu pola karnego rywala i rozgrywanie wtedy ataku sytuacyjnego. Kiedy tak w kilku meczach zagrala Wisła za czasów Petrescu krytykowano taką postawę jako przejaw nieudolności.
Lenczyk uprawiał taki antyfutbol w tamtym sezonie, w tym zespół dotarł się i gra o wiele lepiej. Owszem zdarzają się wpadki jak w Bełchatowie, ale Barceloną nie jesteśmy więc na pewno jeszcze kilka ich będzie. Generalnie nastawienie we Wrocławiu jest takie, że nawet remis będzie porażką, biorąc pod uwagę aktualną formę obu zespołów.
Zgadzam się natomiast z tezą, że w ewentualnych pucharach Lenczyk będzie musiał bardziej pokombinować.
Pozdrowienia z Wrocławia.
Życzę Śląskowi jak najlepiej, a więc zmiany trenera i cierpliwości właściciela. Lenczyk pewnych rzeczy nie przeskoczy

Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 23.11.2011, 13:15
Pareiko- Jovanović, Chavez, Czekaj, Diaz; Wilk, Brud-Iliev, Boguski; Genkov-Biton

Przy czym Genkov niech gra tak samo ustawiony jak Garguła.

Genkov potrafi chwilę przytrzymać piłkę w środku zastawić się, gorzej rozprowadzać od Garguły nie będę(bo się chyba nie da) a może poczuć szanse na wyrwanie sie z ławki.

W zależności od tego jak mecz się rozwinie Małecki za (Boguskiego/Ilieva - Genkova/Bitona)

Diaz i Brud nie podobają mi się w składzie ale kogo za nich? Diaz równie słaby co Pajic ale przynajmniej coś głową odbije.

Brud ma 22 lata i nazywanie go młodym perspektywicznym zawodnikiem jest bez sensu ale Nunezowi chce się grać tylko z Fulham.
Odpowiedz cytując
Paolo
Member

Od: 10.2003

Stary 23.11.2011, 13:16
Życzę Śląskowi jak najlepiej, a więc zmiany trenera i cierpliwości właściciela. Lenczyk pewnych rzeczy nie przeskoczy
troche sie robi OT, ale zapytam...

czy Slask mialby wg Ciebie zmienic trenera bedac zdecydowanym liderem ligi?
czy tez zyczac Slaskowi najlepiej, zyczysz mu, zeby NIE zdobyl mistrzostwa, i tym samym mogl zwolnic Lenczyka?

dla mnie to jednak jakis absurd, Slask jest w tym meczu zdecydowanym faworytem i nie widze podstaw do krytyki tego zespolu
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 23.11.2011, 13:19
Brud w pierwszym składzie? No chyba ze przyjaźnie oddajemy Śląskowi trzy punkty to się zgadzam. Wiara niektórych w tego zawodnika jest nie do pojecia.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 23.11.2011, 13:25
Paolo napisał(a):Wyświetl post
troche sie robi OT, ale zapytam...

czy tez zyczac Slaskowi najlepiej, zyczysz mu, zeby NIE zdobyl mistrzostwa, i tym samym mogl zwolnic Lenczyka?
Nie... no nie teraz. W jakiejś perspektywie. Jesli włodarze Sląska chcą zrobić ze Śląska coś więcej

Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 23.11.2011, 13:29
Najlepiej niech wywalą Lenczyka i zatrudnią Maaskanta
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 23.11.2011, 13:30
Najlepiej niech wywalą Lenczyka i zatrudnią Maaskanta
ta a Lenczyka zatrudnią w Wiśle
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 23.11.2011, 14:07
Ma_niek napisał(a):Wyświetl post
Brud w pierwszym składzie? No chyba ze przyjaźnie oddajemy Śląskowi trzy punkty to się zgadzam. Wiara niektórych w tego zawodnika jest nie do pojecia.
Nie tyle wiara co brak zamienników, jest tylko Nunez

Czyli mamy 2 zawodników jeden słaby ale biega a drugi gra równie słabo w lidze (czasem mu się chce w pucharach)
Odpowiedz cytując
Kris Dee
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 23.11.2011, 14:52
milosz napisał(a):Wyświetl post
Czy to naprawdę taka rewolucja i takie ryzyko zagrać z Bitonem i Genkowem w ataku, system 4-(2-2)-2 i to nawet z 2 def. pomocnikami. Pytanie retoryczne bo znowu zagramy jednym napastnikiem.
I żeby była jasność nie mam nic przeciwko graniu jednym zawodnikiem z przodu i dwoma skrzydłowymi, czyli w dotychczasowym ustawieniu 4-(2-1)-(2-1), ale do tego trzeba mieć wykonawców. A skoro teraz akurat mamy 2 dobrych (Genkow wiosną pokazał wiele dobrego) napastników to należy z tego korzystać.
Jak najbardziej, powinniśmy grać 4-4-2 z dwoma defensywnymi pomocnikami, przynajmniej do czasu gdy nie ma Meliksona i Małeckiego.
ver.1
=============Pareiko=============
== Jovanović===Czekaj==Diaz====Paljic===
===========Wilk====Nunez=========
=====Iliev==============Kirm/Boguski=
===============Genkov===========
============Biton===============

ver.2
=============Pareiko=============
== Jovanović===Czekaj==Chavez===Nunez==
===========Wilk====Diaz===========
=====Iliev==============Kirm/Boguski=
===============Genkov===========
============Biton===============

Chciałbym wreszcie zobaczyć Nuneza na lewej obronie i Diaza w środku pola.
Odpowiedz cytując
mihaq
Member

Od: 11.2011

Stary 23.11.2011, 15:09
Mecz z Górnikiem unaocznił mi dwie rzeczy:

1. Gdy wszedł Boguski zaczęła się gra na połowie przeciwnika. Nie ma w Wiśle lepszego zawodnika na grę za plecami napastnika (Bitona). Szczególnie wobec braku u nas typowego playmakera. Było widać, że szuka typowej wiślackiej, przyspieszonej gry krórkimi podaniami, był zwrotny, dynamiczny, nawet się zdziwiłem. Pytanie czy on ma siły na 90 minut.

2. Jovanovic to chyba w dłuższej perspektywie zawodnik na środek obrony. Po pierwsze, już było widać, że został przez przeciwnika przeczytany i te jego rajdy, którymi błysnął, teraz zostały przez przeciwników zastopowane. Po drugie na stoperze właśnie potrzeba takiego zawodnika, który od czasu do czasu wyjdzie do przodu z piłką i ma dobrą technikę. Jest rzeczywiśćie problem z tym środkiem obrony, są różne koncepcje, ale trzeba zacząć zgrywać ze sobą jakąś konkretną parę. Jovanovic - Czekaj?

Wobec powyższych, pozostaje problem bocznych obrońców. Póki co niestety siłą rzeczy na prawej pozostaje Lamey, który jednak ma jakieś zalety (w przeciwieństwie do Jaliensa), choć głównie ofensywne, czyli dobre wrzutki i zdarza mu się zdobywać bramki. Tylko w razie jego niedyspozycji na prawą idzie Jovanovic, a na środek, któryś z rezerwowych stoperów. Na lewej obronie na siłę stawiałbym na Nuneza, nawet jeśli na początku by mu nie szło, to należy go przyzwyczaić do gry na tej pozycji. Jest agresywny w odbiorze i ma inklinacje ofensywne, może podwajać lewą flankę przy schodzącym do środka skrzydłowym (ktokolwiek by tam nie grał). Na lewą obronę absolutnie nie nadaje się Diaz, za to jest z niego jakiś pożytek gdy gra jako defensywny pomocnik. Palic ma dużo ochoty do gry, ale niestety jest bezproduktywny.

Oczywiście jest to koncepcja na teraz, bo nie wiadomo jakimi zawodnikami będziemy dysponować po zimowym okienku. Skład na Śląsk widziałbym tak:

------------------Pareiko ---------------------
-- Lamey -- Jovanovic -- Czekaj -- Nunez
------------------ Diaz, Wilk ------------------
-----Boguski ---- Irsak ------ Iliev
-------------------- Biton-----------------------

Jasne, jest to ryzyko niezgranej defensywy, ale kiedy my mieliśmy ostatnio zgrana defensywę?

/Pozdro, to mój pierwszy post/
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 23.11.2011, 15:35
Patryk Małecki w kadrze na Śląsk Wrocław

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...bb1b08d7,1,3,4

Pewnie zagra z 20 minut. On ma to do siebie, że jedną akcją może przesądzić o wyniku spotkania. Może i tym razem.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 23.11.2011, 16:03
Ja bym Ilieva posadził na ławce. Nie gra źle, jednak ma słabą wydolność. Lepiej, aby wchodził na podmęczonego przeciwnika razem z Małeckim. To mogą być zmiany na wagę 3 punktów. Jako, że brakuje nam prawdziwego rozgrywającego na tej pozycji wystawiłbym Boguskiego. Są przesłanki, że by sobie tam poradził bardziej niż Garguła, który w obecnej formie nie powinien nawet wychodzić na boisko. Obok Boguskiego wolałbym zobaczyć Jirsaka. Tomek dostaje mniej szans od Garguły, a grają w sumie na zbliżonym poziomie. Mam jednak wrażenie, że bardziej pasowałby stylem gry do Boguskiego. Pamiętajmy także, że to nieliczny zawodnik, który potrafi zagrać idealną piłkę. Uważam, że zawsze jak jest na boisku to on powinien wykonywać rzuty rożne.

Pareiko - Jovanović, Czekaj, Diaz, Lamey - Wilk, Jirsak, Boguski - Kirm, Biton, Nunez

Do tego zmiany zwiększające potencjał ofensywny: Iliev i Małecki po 60. minucie w jednej chwili, Genkov.

Może nie najgorszym pomysłem byłoby zabranie do Wrocławia jakiegoś zawodnika z MESA. Nie wiem, czy jest tam jakiś obiecujący skrzydłowy, albo lewy obrońca. Jednak skoro podstawowy zawodnik tej drużyny potrafi być najlepszym obrońcą w meczu Ekstraklasy, to może jest jeszcze tam jakiś jeden zawodnik, który czeka na odkrycie.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 23.11.2011, 16:56
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Może nie najgorszym pomysłem byłoby zabranie do Wrocławia jakiegoś zawodnika z MESA. Nie wiem, czy jest tam jakiś obiecujący skrzydłowy, albo lewy obrońca. Jednak skoro podstawowy zawodnik tej drużyny potrafi być najlepszym obrońcą w meczu Ekstraklasy, to może jest jeszcze tam jakiś jeden zawodnik, który czeka na odkrycie.
Jedynymi ciekawymi zawodnikami w tej drużynie byli Czekaj, Brud i Chrapek, lekko wyróżniali się może jeszcze Skołorzyński czy Nalepa. Dwaj pierwsi dostali szansę w pierwszej drużynie, Czekaj chyba wypalił, Brud nie, pozostała trójka jest na wypożyczeniach, może jak wrócą to dostaną szasę. Reszta ME to szrot, co widać po aktualnej pozycji w tabeli Młodej Wisły.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 23.11.2011, 17:10
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Ja bym Ilieva posadził na ławce. Nie gra źle, jednak ma słabą wydolność. Lepiej, aby wchodził na podmęczonego przeciwnika razem z Małeckim. To mogą być zmiany na wagę 3 punktów. Jako, że brakuje nam prawdziwego rozgrywającego na tej pozycji wystawiłbym Boguskiego. Są przesłanki, że by sobie tam poradził bardziej niż Garguła, który w obecnej formie nie powinien nawet wychodzić na boisko. Obok Boguskiego wolałbym zobaczyć Jirsaka. Tomek dostaje mniej szans od Garguły, a grają w sumie na zbliżonym poziomie. Mam jednak wrażenie, że bardziej pasowałby stylem gry do Boguskiego. Pamiętajmy także, że to nieliczny zawodnik, który potrafi zagrać idealną piłkę. Uważam, że zawsze jak jest na boisku to on powinien wykonywać rzuty rożne.

Pareiko - Jovanović, Czekaj, Diaz, Lamey - Wilk, Jirsak, Boguski - Kirm, Biton, Nunez

Do tego zmiany zwiększające potencjał ofensywny: Iliev i Małecki po 60. minucie w jednej chwili, Genkov.

Twój pomysł ma jedną wadę zakładasz że w 60 minucie będzie remis lub powiedzmy maks 1-0 dla Śląska.

Co do wydolności Ilieva się zgadzam ale ktoś musi być w stanie odciążyć obronę do tej 60 minuty.
Jirsak, Boguski - Kirm raczej będą kopać się po czołach. Niż utrzymywać przy piłce. Iliev poza kopaniem też czasem coś do przodu zagra.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 23.11.2011, 18:20
Co do wydolności Ilieva się zgadzam ale ktoś musi być w stanie odciążyć obronę do tej 60 minuty.
Sądzisz, że Śląsk będzie tak mocno atakował?
Ja przewiduję, że partia szachów będzie odbywała się w strefie środkowej. Na coś takiego wystarczy ustawienie defensywne jak w pierwszym meczu z Litexem. Oczywiście, przy pewnej dozie pecha możemy to wtedy przegrać.
Jednak przy obecnym stanie kadrowym naszej drużyny wkszany jest antyfutbol.

Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 23.11.2011, 18:53
Paolo napisał(a):Wyświetl post
Nie takim znowu zdecydowanym, 2 pkt ma do nich Legia.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 23.11.2011, 18:56
Błąd. Obecnie ma 5 pkt straty do Śląska.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów