|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Czytam na shoutboxie jak ludzie jadą po Czekaju. Moim zdaniem radzi sobie najlepiej z naszej obrony. Jak na to, że wszedł w 9. minucie i posiada niewielkie doświadczenie to gra bardzo dobrze. Z pewnością nie gra gorzej od ostatnich występów naszych etatowych stoperów. Jak na trzeci mecz w Ekstraklasie jest dobrze. Gra na stoperze to spora odpowiedzialność.
Z kolei co do krytyki Bruda. Gra zbyt asekuracyjnie, boi się, często wycofuje piłkę. Mimo wszystko gra lepiej od Garguły. jest bardziej widoczny. Prościej wam przychodzi krytykowanie nieogranych wychowanków niż zawodników, którzy przełamują się od kilku sezonów? Tego właśnie nie pojmuję. Jeżeli ktoś jest starszy, zarabia kilkanaście razy więcej, ma też sporo doświadczenia, a nie gra lepiej od nieogranego wychowanka to czemu ten drugi jest mieszany z błotem? Czy to jest magia zagranicznego nazwiska, czy magia "byłego reprezentanta". Mogliśmy czekać na formę Garguły, która nie nadeszła, a brakuje nam cierpliwości do wychowanków, którzy grają dużo rzadziej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
Rozumiem, ze u nas niewielu Polakow a wiec niewielu do wywiadu ale na Boga, niech czasem wezma kogos innego bo Gargula to jest dramat. Dzis kapitan... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Jak widzę to wciąganie koszulki zasłużonych piłkarzy Wisły to mi słabo... Jakby dogadać się z fanatykami nie mogli, żeby podczas prezentacji wciągali taką płachtę koszulki na trybunę (jak oprawy), a tak to wisi to na tych linkach krzywo itd....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Jirsak i Garguła na środku, Nunez na skrzydle...
i miało być lepiej... od razu widać, że Moskal z ustawieniem przekombinował ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
|
Po Jaliensach i Łameyach czekam niecierpliwie na krucjatę przeciwko Parejce, już widzę te dziesiątki postów na modłę:
"hurr durr parejko won ruski sabotażysto kurto do bramki młody zdolny polak zrodzony z dziewicy w bieżanowie hurr durr" Cytat:
- Jak będziemy tak dalej grać to kogo wybiorą na kozła ofiarnego? Cytat:
Ostatnio edytowane przez Watts : 20.11.2011 o godz. 18:59.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Już nią jest połowa składu , nie za dużo ? ![]() "Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2011
Offline |
|
|
Brak słów, plakac sie chce patrzac na naszą kochaną Wisłe
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Tak się kończy wywalanie trenera przed końcem rundy :(
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Na plus Czekaj dziś , reszta szkoda gadać , znów przegraliśmy u siebie , ja .......e , ciężkie życie kibica w tych czasach.
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Coście s....ysyny uczynili z tą drużyną ?!
![]()
Kurde faja!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
trzecia z rzędu wtopa z zabrzem, (druga u siebie) i trzeci raz szyderczy usmieszek kwieka...
Boże jakich czasów doczekałem... ojejeje co się z tą Wisłą dzieje... fok fok fok! ![]()
"...morał: rób dobrze innym, Tobie też ktoś zrobi..."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czekaj i Boguski na plus, reszta standardowo. W drugiej połowie nawet jakoś to wyglądało.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Dziś:
Skorupski > Pareiko Czekaj > Jaliens |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Powinno być 0:3. Jak zwykle różnica klasy na korzyść rywala. Po tym meczu nie mam wątpliwości - Wisła jest aktualnie najgorszą drużyną w ekstraklasie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
:( Cały komentarz po meczu.
Trzeba przebudować drużynę w całości. Postawić na młodzież z Polski. Plus dla Czekaja. |
|
|
|
Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Może się utrzymamy
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Mistrzostwo z zeszłego sezonu było miłe, ale zamazało pewien obraz. Obraz tego, że staliśmy się (poza kilkoma przypadkami) zbiorowiskiem piłkarskiego szrotu z całego świata uzupełnionego przeciętnymi Polakami. Młodzieży brak. Czekaj dziś najlepszy, ale to obrońca i on nas do przodu nie pociągnie.....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Prezentujemy typowa patologie pilkarska. Brak odpowiedzialnosci w defensywie "Ty go kryj! Nie, Ty go kryj!". W ofensywie na hurra, a moze cos wpadnie. Jak nie wpadnie to wyslemy po meczu do wywiadu Lukasza, on tak zawsze pieknie tlumaczy nasze porazki. Niektorzy zawodnicy graja na typowe alibi. Pozoruja gre. Nie chce mi sie juz nawet nazwisk wymieniac bo to jest nudne. Powiem tyle: Panie Basalaj! Czy na pewno mamy sklad na MP? Tytul nam ucieka i to jest fakt. Coraz wiecej wskazuje na to, ze ten sezon bedzie przegrany w dramatycznym stylu i nowy trener czy to bedzie Moskal (z calym szacunkiem do niego, Wisla to za wysokie progi) czy ktos inny z tego gowna druzyny nie zrobi.
To jest prawdziwy dramat co niektorzy z tych kopaczy wyprawiaja. Gdy widze goscia co zarabia grube pieniadze a przewraca sie o wlasne nogi to sobie mysle, ze Cupial jest bardzo hojnym czlowiekiem. Z obecnej kadry do zatrzymania jest 5, moze 7 zawodnikow, z ktorymi mozna budowac sensowny zespol. Reszta to pilkarski smiec, ktory powinien biegac w druzynach ze srodka tabeli I ligi. Ten rok zakonczymy smutno. Przypuszczam, ze to nie ostatnia porazka w tym roku a po calej rundzie znajdziemy sie w sytuacji, ktora sprawi, ze jakiekolwiek puchary stana pod duzym znakiem zapytania. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Jakby to powiedział Wójcik: gramy bez trenera. Chyba że kryje się w tym ustawieniu jakaś myśl której jeszcze nie widać.
Taktycznie to był chaos, zero kontroli z naszej strony. Raz piłka pod jedną bramką, za chwilę pod drugą. Fajnie się to oglądało, ale z Tweente z taką grą będzie dwucyfrówka. Czekaj technikę ma na poziomie Chaveza, ale przynajmniej lepiej gra głową. Trzeba mu oddać, że wszystkie podania miał celne: do Pareiko. Karuzelę trenerską możemy oficjalnie uznać za otwartą. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
z posiadaniem pilki nienajgorzej, gornik sie bronił i czekal na kontrataki, tak jak my w pierwszym meczu z apoelem... zmiana trenera nic nie dała, nadal uwazam ze polowa zawodników do wymiany..
![]()
Wisła najlepszym klubem na świecie.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Mecz byl dobry. Nie rozumiem o co wam chodzi. Wynik slaby ale gra b.dobra. Potrzeba czasu dla trenera. Wisla powinna wygrac. Zadecydowala 1 akcja gornika w II polowie. Pech .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Trzeba wymienić cały sztab , oni się ruszają jak mucha w gównie , nowy trener nowy sztab , najlepiej zapłacić grubą kasę np: Niemcom i wycisnąć z tych kopaczy 200 %.
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
nie no sorry, Jagiellonia i ŁKS są słabsi od nas jeszcze. gramy tylko podobnie jak Lechia ; )
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
A czego Wy sie spodziewalisice ludzie
W glowach Wam sie pomylilo czy co Mysleliscie ze Moskal bedzie ogrywal kazdy zespol po 5-0 Moskal zrobi z tym zespolem tyle co kazdy trener czyli nic... Bo co mozna zrobic z banda debilnych kopaczy ktorzy nie maja zadnego pojecia o pilce... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
jestem pełen szacunku dla Tych co płacą za bilet żeby to oglądać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
No teraz to juz mamy dno w Wisle, nie chce byc prorokiem ale to moze byc juz stracony sezon:( Niech wkoncu nasze władze wezmą się za swoją robote bo Wisła to jest wspaniała historia i kibice i nie można teraz tego brakiem profesjonalizmu i jakiej kolwiek wizji budowy zespołu spie.....ić,
![]()
Urodziłem się z Białą Gwiazdą w sercu i z nią umrę
|
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Pareiko - to nie ten sam Sergiej co na wiosnę
Jovanovic - też słabo dziś, współwinny bramki Czekaj - super, chłopak powinien zagościć na dobre w pierwszym składzie Diaz - też OK dziś, myślę że zagraja na środku obrony z Michałem ze Śląskiem Pajlic - bardzo słabo, na początku 2 straty które mogłby się skończyć golem dla Górnika Iliev - technik i drybler świetny, ale niestety idywidualista Brud - nie miałem co do niego wielkich oczekiwań Jirsak - w miarę, choć zawalił bramkę, widać że rozumie się z Gargułą i Boguskim Nunez - nic wielkiego, może ze Śląskiem by go spróbować na lewej obronie Garguła - OK, nawet ładnie klepał z Jirsakiem i Boguskim Boguski - mam nadzieję że wróci do dawnej formy, dużo lepiej radzi sobie w pomocy niż jako napastnik Biton - walczył, było OK Jaliens - taki z niego pożytek dla Wisły tylko chyba będzie że przez jego kontuzję Czekaj dostał szanse i będzie grał w pierwszej 11. Od razu mój skład na Śląsk : Pareiko - Jovanovic, Czekaj, Diaz, Nunez - Iliev, Wilk, Jirsak, Garguła, Boguski - Biton |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To już jest koniec walki o mistrza dla nas w tym sezonie nie ma sie co łudzić na dogonienie Sląska czy Legii oni grają dla nas futbol z innej galaktyki nasi piłkarze grają jak panienki a najlepszym przykładem dzisiejsza strata bramki i super zachowanie Jirsaka i Jovanovica.
Czekam teraz aż w koncu klub wyciągnie jakieś konsekwencje wobec piłkarzy przecież za co oni do cholery dostają kase |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
brak slow. za tydzień pogrom się szykuje. mam tylko nadzieję że jak mistrzem nie zostanie Wisła to zdobędzie go Śląsk
![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|