The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.11.2011, 18:02
http://www.youtube.com/watch?v=62v9s...ature=youtu.be
Odpowiedz cytując
Kowalski
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 13.11.2011, 18:07
Przepraszam pomyliłem się.Pan Martin z Koeln nie nazywał się Hitler tylko Goebbels czy jakoś tam...
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 13.11.2011, 18:56
No i niemiecka antifa zaczyna grozić psiarni i "czuć się pokrzywdzona". Szczyt cynizmu i s....ienia.
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 13.11.2011 o godz. 19:01.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 13.11.2011, 19:22
Jeszcze raz polecam nagrane filmiki z Swięta Niepodłegłosci na stronie www.vod.gazetapolska.pl . Coraz to nowe filmiki wpadają i coraz to ciekawsze.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 13.11.2011, 19:51
Przed chwilą w wiadomościach pokazali filmik jak psiarz z prewencji leje pałką chłopa, którego trzymają między sukami. Pewnie zakładał, że nikt ich nie widzi. Kiedyś w tv pokazywali programy o brutalności brazylijskiej policji z lat 90-tych. Między innymi zawlekanie ludzi za radiowozy i tam oprawianie ich, a nawet strzelanie. Do tego jeszcze w Polsce nie doszło, ale jest już blisko. Rzecznik policji apeluje, żeby ten POJEDYNCZY jak się wyraził przypadek nie rzutował na ocenie pracy całej policji. Żadnego "Przepraszam", żadnego "dołożymy wszelkich starań, żeby więcej do takich sytuacji nie dochodziło", żadnego "podejmiemy kroki wobec tego funkcjonariusza".

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 13.11.2011, 20:32
Cytat:
Rzecznik policji apeluje, żeby ten POJEDYNCZY jak się wyraził przypadek nie rzutował na ocenie pracy całej policji.
Juz jeden taki byl co mowil o jednej czarnej owcy...

Cytat:
Fantastyczna manifestacja. Duch w narodzie jeszcze nie zginął! Było bardzo budująco spotkać się wśród tylu wspaniałych ludzi... Super frekwencja. Nie widziałem ani początku, ani końca. Jestem zdumiony papką medialną w mediach. Oglądając urywki z tvn zastanawiam się czy ja byłem w tym samym miejscu w tym samym czasie. Fałsz w mediach jest porażający. I nasza rola w tym, aby ludzi uświadamiać jak było NAPRAWDĘ! Począwszy od rodziny na znajomych skończywszy. Niech zwycięży prawda!

Oby w przyszłym roku było nas jeszcze więcej, niech nas będzie 50 tysięcy! Albo i lepiej! Z roku na rok frekwencja musi być co raz większa! Jednak niech to będą prawdziwi patrioci - panowie którzy nie mają zasad honoru nie powinni nas osłabiać. Pamiętajmy, narodowiec to człowiek honorowy. Jechałem w nocy pociągiem z Gdańska i przykro było gdy niektórzy kibice nie potrafili dostosować się do okoliczności - nadmierne picie alkoholu, zaczepianie ludzi (zwłaszcza kobiet) - panowie z ekipy kibicowskiej, z którą dzieliłem wagon - takie zachowania nie przystoją narodowcom. Tacy ludzie jechali tylko i wyłącznie dla lewactwa. Na szczęście, były to marginesy. Nie mniej, wstyd za takich ludzi. 11 listopada to nie jest okazja aby się naje***. Takich nie potrzebujemy.

Niech żyje Wielka Polska! Naprawdę jestem podbudowany frekwencją i Marszem!
Przedewszystkim tak jak mowisz trzeba tlumaczyc ludziom jak bylo naprawde. Szczerze mowiac jestem zachwycony, ze przyjechaly te szwaby bo gdyby nie oni to ciezko by bylo przekonac kogokolwiek do swoich racji. Nie ma to jak szwab - wrog numer jeden Ogolnie ciezko jest przekonac ludzi do swoich racji, to nie jest tak, ze jedna rozmowa i po sprawie. Ludziom do glow juz media czy inni oszusci do glowy nawkladali i zeby to wszystko odkrecic to potrzeba miesiecy
Wazne, zeby za rok pojawic sie w tym samym skladzie + nowe zajawione osoby czy tez zabrane tak zeby im pokazac ta jednosc, ktora niewatpliwie jest MN od srodka. Mysle ze wielu by sie zainteresowalo glebiej tematyka prawicy, nacjonalizmu, lewactwa, kibilstwa itd. bo obecnie to tylko mysla i mowia tymi sloganami z tv i to jest ich wielka wiedza. W dupie byl, gowno widzial ale na kazdy temat ma twarde zdanie
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 13.11.2011, 20:44
Dobry wywiad z, uwaga, gazety.pl :
Żaryn atakuje: Kiedy włączyłem TVN24, to się przeraziłem...

Cytat:
- Kiedy po tym marszu wróciłem do domu i włączyłem TVN24, to się przeraziłem. Jak możecie drodzy państwo uczestniczyć w czymś, co ma tak haniebną tradycję. Uczestniczyć w propagandzie stalinowskiej - powiedział Jan Żaryn podczas konferencji prasowej organizatorów Marszu Niepodległości.
- Byłem na tej manifestacji i zobaczyłem tysiące uśmiechniętych ludzi. Byli to młodzi ludzie, dziewczyny i chłopcy, również kombatanci, także rodziny z dziećmi - powiedział Jan Żaryn.

Żaryn zarzucił stacji TVN24 fałszowanie rzeczywistości - TVN tak przekręcał rzeczywistość - stworzył olbrzymia odległość, między tym, co było naprawdę, a tym, co miało społeczeństwo usłyszeć - że naprawdę wpisywał się tego dnia w najgorsze tradycje totalitarnego, propagandowego reżimu - ocenił

- Usłyszałem m.in. o sobie,. że podpaliłem dwa samochody, że uczestniczyłem w burdach z policją i ich biłem i na dodatek, byłem jednym z aresztowanych, czyli byłem Niemcem, ekstremistą lewicowym, który się znalazł w areszcie - mówił.

Według historyka "stacja wpisuje ludzi, którzy myślą kategoriami patriotycznymi i narodowymi w kanon nazistów, którzy maja być chuliganami i bandytami".

"Doszło również do przypadków karygodnych zachowań"

Organizatorzy piątkowego Marszu Niepodległości na konferencji prasowej potępili "bandyckie zachowania", do których doszło w trakcie Święta Niepodległości w Warszawie. Przy okazji podziękowali osobom, które w godny sposób chciały upamiętnić ten dzień.

- Dziękujemy dziesiątkom tysięcy Polaków, którzy przyszli, by w sposób godny uczcić Święto Niepodległości (...) Niestety doszło również do przypadków karygodnych zachowań grup chuliganów i prowokatorów, którzy jednak z główną kolumną marszową nie mieli niczego wspólnego. Organizatorzy Marszu Niepodległości zdecydowanie potępiają bandyckie zachowania, do jakich doszło w piątek w Warszawie - powiedział prezes Młodzieży Wszechpolskiej, Robert Winnicki.
Starcia - 29 osób rannych

Podczas obchodów Święta Niepodległości chuligani, pseudokibice, osoby związane ze skrajnie lewicowymi środowiskami zdemolowali m.in. Plac Konstytucji. Obrzucali policjantów kostką brukową. Wyrywali betonowe płyty chodnikowe, uszkodzili kilkanaście pojazdów policyjnych a także inne auta.

W wyniku starć z policją 40 funkcjonariuszy zostało lekko rannych. Do szpitali przewieziono 29 osób, które odniosły obrażenia. Zatrzymano 210 osób, w tym prawie połowa to obywatele Niemiec.
Widać jak apolityczne są media i jak prują mózg zwykłym Polakom. Smutne...
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
Jean_Paulista
Member

Od: 06.2007

Stary 13.11.2011, 21:03
^^^^^^^
oni po prostu spisali słowa Żaryna z konferencji: http://www.youtube.com/watch?v=1YcRHIiPjNM
Odpowiedz cytując
andys
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 13.11.2011, 21:07
Czytam , czytam i nie rozumiem , mimo że pewnie mam więcej lat niż wielu z Was, z większości wypowiedzi wynika , że człowiek o lewicowych poglądach nie może być kibicem . Wyjaśnijcie mi proszę dlaczego , przy czym moje osobiste poglądy nie mają tu nic do rzeczy. Po prostu ciekawi mnie dlaczgo tak uważacie.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Stary 13.11.2011, 21:07
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Przed chwilą w wiadomościach pokazali filmik jak psiarz z prewencji leje pałką chłopa, którego trzymają między sukami. Pewnie zakładał, że nikt ich nie widzi. Kiedyś w tv pokazywali programy o brutalności brazylijskiej policji z lat 90-tych. Między innymi zawlekanie ludzi za radiowozy i tam oprawianie ich, a nawet strzelanie. Do tego jeszcze w Polsce nie doszło, ale jest już blisko. Rzecznik policji apeluje, żeby ten POJEDYNCZY jak się wyraził przypadek nie rzutował na ocenie pracy całej policji. Żadnego "Przepraszam", żadnego "dołożymy wszelkich starań, żeby więcej do takich sytuacji nie dochodziło", żadnego "podejmiemy kroki wobec tego funkcjonariusza".
Daj pass....
Czy naprawdę uważasz,ze reszta jest bez winy?
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Squirtle88
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 13.11.2011, 21:16
andys napisał(a):Wyświetl post
Czytam , czytam i nie rozumiem , mimo że pewnie mam więcej lat niż wielu z Was, z większości wypowiedzi wynika , że człowiek o lewicowych poglądach nie może być kibicem . Wyjaśnijcie mi proszę dlaczego , przy czym moje osobiste poglądy nie mają tu nic do rzeczy. Po prostu ciekawi mnie dlaczgo tak uważacie.
Idź do braci z Gdańska lub Wrocławia i się spytaj , może ci wytłumaczą . Kibicem można być , ale nie Wisły Kraków .
Powód: :)
Ostatnio edytowane przez Squirtle88 : 13.11.2011 o godz. 21:17.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 13.11.2011, 21:19
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Daj pass....
Czy naprawdę uważasz,ze reszta jest bez winy?
Gdzie tak napisałem? Ludzie z "marszowej" strony policyjnych zasieków są winni tego, że szlag ich w końcu trafił, kiedy okazało się, że przez grupę Niemców, pedałów i lewaków nie mogą poruszać się swobodnie po mieście. Mało tego, kiedy okazało się, że za noszenie polskiej flagi ludzie są bici nie tylko przez antifę, ale i przez polską policję. I bardzo dobrze, że pokazali, że nie schowają głowy w piasek. Ubolewam tylko nad tym, że te cwane lewaczki z Niemiec po pobiciu kilku przypadkowych osób schroniły się za kordonem policji, która oczywiście widząc w ich rękach pałki nie reagowała.

Kolorowa niepodległa nie miała prawa blokować trasy przemarszu. Nie mieli prawa stać na całej szerokości ulicy, a policja zamiast wymóc na nich ustąpienie przystąpiła do pacyfikacji kilkukrotnie większej imprezy.

Nie irytuje cię taki brak sprawiedliwości? Bo mnie bardzo.

Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 13.11.2011, 21:25
http://www.youtube.com/watch?v=l-PeR...ayer_embedded#!

1:45 min, ubrany na czarno niemiecki bojówkarz z zapchlonej antify podnosi rękę i krzyczy: "Auschwitz heil!" Niepodważalny dowód na to, że polskie lewactwo wspierane między innymi przez Szyca, Karolaka, Damięckiego oraz innych bananowych chłopców nie sprowadziło antyfaszystów tylko niemieckich NEONAZISTÓW!

edit. kreseq odbierz pw
Ostatnio edytowane przez Worcester : 13.11.2011 o godz. 22:28.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 13.11.2011, 21:38
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Tak się zastanawiam: gdyby tak Piłsudzki, Dmowski (i tabuny innych) skupili się na tym aby przekazywać swoim dzieciom to co im najbliższe w tej sprawie o której piszemy (zamiast spróbować coś w tym temacie zrobić) to... to pewnie przekazywałbyś teraz swoim dzieciom to co im najbliższe po rosyjsku albo niemiecku.
Pogrubiłem celowo. I to mój cały komentarz.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 13.11.2011, 21:44
Powiem Wam tak : Nie liczy sie to co mowia media w tej chwili. Wiele stacji po prostu wie ze demonizowanie to strzal w stope. To nie byl Marsz z 2009 czy 2010, to bylo cos wiekszego, cos niesamowitego w swoim przekazie.
Media maja wielka sile, ale jeszcze wieksza ma internet. Jest wiele filmow z Marszu i kazdy zobaczy to co dzialo sie NA MARSZU, nie w bocznych uliczkach. Sam wyruszalem szlakiem, ktory przemierzali wszyscy bywalcy Zrodelka, ale ludzie dochodzacy na zbiorke mieli rozne przygody. Wszystko jest zarejestrowane. Bylo wiele dziwnych akcji z jednej i drugiej stroy ale to chyba normalne skoro spotyka sie ponad 20 tysiecy ludzi z jednej, i mimo wszystko spora grupa z drugiej.
Kazdy, kto byl na Marszu albo obserwowal sam Marsz widzial wielu starszych ludzi, wiele rodzin z dziecmi, wiele kobiet. Ludzi ktorzy spontanicznie dolaczali do Nas.
Pewne srodowiska przerazila SILA jaka dysponujemy, poszanowanie Ojczyzny i historii. Jestem Polakiem, mam prawo wyrazac swoje przywiazanie i milosc do Ojczyzny. Ciesze sie ze jest Nas wielu, tworzymy tlum, ktorego nie moze ogarnac organ wladzy, ktory ma swoje zdanie i swoje priorytety.

Szukalem filmu, ktory najlepiej oddaje atmosfere tamtych chwil i na dzisiaj jest to ten film :
http://www.youtube.com/watch?v=A8Ron...layer_embedded

Jeszcze raz chcialbym podziekowac wszystkim kibicom Wisly Krakow za stawienie sie na Marszu i dzialanie we wspolnej sprawie, o wiele wazniejszej niz to czym zyjemy na codzien. Jestescie wielcy !

Serce sie raduje widzac to wszystko. Niech ich boli... Gdyby ktos Nas zaatakowal to MY bedziemy w pierwszym szeregu, oni beda uciekac jak psy i chowac sie za tym kto ich obroni, i nie wazne kim jest, wazne ze bedzie bezpiecznie.

PS: Kolezanke w szaliku Wisly, ktora szla z flaga i non stop sie usmiechala pozdrawiam szczegolnie Nie wiem czy odwiedza to forum, ale bedzie wiedziala czemu

PS2: Za "Pilsudzki" powinni biczowac...

PS3 : Worcester - Przepraszam ze nie pomoglem...Nie bylo mnie jakis czas... Daliscie rade?
Ostatnio edytowane przez kreseq : 13.11.2011 o godz. 21:46.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Stary 13.11.2011, 21:49
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Nie irytuje cię taki brak sprawiedliwości? Bo mnie bardzo.
Mnie tez i uważam,ze powinni przegonic ich w ramie w ramie z polską policja (w ten własnie dzień -nie walczyc z nią)
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Stary 13.11.2011, 22:00
http://www.youtube.com/watch?v=0lgLe...eature=feedlik

Tutaj jest cały przemarsz... coś niesamowitego aż ciary przechodzą brawo Wielka Polska!
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
tslawek
Member

Od: 11.2002

Stary 13.11.2011, 22:11
szliśmy ze znajomymi przez nowy świat w stronę krakowskiego przedmieścia akurat ok. 12. już z daleka było widać czarną bandę. z początku nie było wiadomo kto to jest, ale za chwilę było już jasne: stali w pobliżu lokalu krytyki politycznej i słuchali poleceń przez megafon po niemiecku.
w pewnym momencie ruszyli w kilkanaście osób na drugą stronę ulicy i przekopali/plus pałki 1-2 osoby w szalikach biało-czerwonych, ludzie wpadli w panikę (było dużo dzieci), niemcy wrócili do swoich i za chwilę znowu rzucili się na kolejne osoby. wszystko to w obecności mundurowych, którzy dopiero po tym drugim ataku zaczęli interwencję: w popłochu ubierali kaski itp., z bocznej ulicy wyjechali tajniacy, zawinięto jedną osobę.
po tym niemcy ruszyli w stronę palmy i wtedy zaczyna się ten popularny filmik z nowego ekranu/niezależnej.
jak wracaliśmy ok. 13 to nadal byli otoczeni przez mundurowych przy wejściu do tego lewackiego lokalu.

na placu konstytucji wiadomo, dużo ludzi, ja widziałem - poza Legią - osoby z Unii, Łks-u, Floty i dużą grupę Arki z transparentem. ludzie w różnym wieku, dzieci itp. jak mundurowi zaczęli spychać ludzi stanęliśmy w bocznej uliczce obok szwejka i przyglądnąłem się kilku osobom w tych kamizelkach z napisem "policja", nie było wątpliwości, że to tajniacy (którzy jak trzeba to założą tą kamizelkę) bo rozmawiali z osobami dowodzącymi poszczególnymi oddziałami no w większości to goście ok. 40, w tym wieku to już raczej nie biega się po ulicy z paką w ręku.

nie będę tu powtarzał wszędzie przytaczanych opinii o zaproszeniu potomków hitlera do bicia polaków, umożliwieniu lewaków zablokowania legalnej manifestacji itp., ale mam nadzieję, że pociągnięte zostanie kilka tematów:
- publiczne pieniądze dla krytyki politycznej wspierającej bojówkarzy,
- osoby z nigdy więcej zapraszały niemców w berlinie na zadymy, więc może wykorzystać sytuację i zażądać by pzpn przestał z nimi współpracować,
- chciałbym też zobaczyć tych "celebrytów" tłumaczących się dlaczego zapraszali bojówkarzy na kolorową.

wszędzie wśród ludzi powtarzał się temat zakłamanych mediów (przecież obecność samochodów tvn na środku placu konstytucji już była czystą prowokacją), dużo osób opowie co widziało rodzinie, znajomym, ale to ciągle mało

zapominałem dodać, że przy przechodzeniu grupy rekonstrukcyjnej kilku niemców zaczęło szarpać się z jednym z żołnierzy (po chwili pomagał mu drugi), tutaj mundurowi wkroczyli dosyć szybko
Powód: dopisek o żołnierzach
Ostatnio edytowane przez tslawek : 13.11.2011 o godz. 22:15.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 13.11.2011, 22:25
Kto na ziemię ojczystą, chociażby grzeszną i złą, wroga odwiecznego naprowadził, zdeptał ją, splądrował, spalił, złupił rękoma cudzoziemskiego żołdactwa, ten się wyzuł z ojczyzny. Nie może ona być dla niego już nigdy domem, ni miejscem spoczynku. Na ziemi polskiej nie ma dla tych ludzi już ani tyle miejsca, ile zajmą stopy człowieka, ani tyle, ile zajmie mogiła.
Stefan Żeromski
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 13.11.2011, 22:37
kolorowa niepodlegla od srodka

www.youtube.com/watch?v=ee0_E4CxbSE

i jak wyglada taka impreza w normalny, dumnym kraju:

https://www.facebook.com/media/set/?...2524141&type=3

na wozkach polscy kombatanci
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
Niemogesiezarejestrowac
Member

Od: 09.2010

Stary 13.11.2011, 23:02
Worcester napisał(a):Wyświetl post
http://www.youtube.com/watch?v=l-PeR...ayer_embedded#!

1:45 min, ubrany na czarno niemiecki bojówkarz z zapchlonej antify podnosi rękę i krzyczy: "Auschwitz heil!" Niepodważalny dowód na to, że polskie lewactwo wspierane między innymi przez Szyca, Karolaka, Damięckiego oraz innych bananowych chłopców nie sprowadziło antyfaszystów tylko niemieckich NEONAZISTÓW!

edit. kreseq odbierz pw
Karolak się odciął podobno od tego czegoś
Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Stary 13.11.2011, 23:10
Niemogesiezarejestrowac napisał(a):Wyświetl post
Karolak się odciął podobno od tego czegoś
Po marszu dopiero. Jednak według mnie kręci. Niech zmiata.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 13.11.2011, 23:22
Świat wg Palikota:

Cytat:
"Staruch, szef kiboli, poręczony przez Kempę, (...) ten właśnie człowiek był jednym z liderów zamieszania po stronie Marszu Niepodległości".
Debil nawet nie wie, że Staruch jest ciągle w areszcie. Niemniej widać, w jakie tony uderza i na co liczy. Jego darcie ryja i iście super expressowy sposób bycia i mówienia - tania sensacja i poklask, wśród niezorientowanej masy.

Odpowiedz cytując
pio
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 13.11.2011, 23:33
Orientuje się ktoś jaka była orientacyjna liczba bandytów Z Niemiec? Bo nie przekonuje mnie podana jedynie liczba blisko 100 zatrzymanych.
http://www.tvn24.pl/0,1724076,0,1,to...wiadomosc.html
I ciekawe dlaczego nikt tych kurew nie zapyta, czemu rzekomo nie zaproszone bandyckie hordy znajdują schronienie w ich lokalach? Albo raczej jasne.
I na koniec zapowiedź kolejnych wizyt lewactwa z zagranicy.
mam 1906 powodów, by nie zmieniać swych przekonań
i nie zrzeknę się tej wiary nawet przed obliczem Boga!...

RAP po godzinach i LUZ ponad wszystkim

http://www.myspace.com/pio.m
pio
http://www.youtube.com/user/wszyscypio?feature=mhee

wszyscypio
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 14.11.2011, 00:08
Czerwono-tęczowi hipokryci z "krytyki politycznej" wydali swoje kłamliwe oświadczenie n/t wydarzeń z 11 Listopada
http://krytykapolityczna.salon24.pl/...rzeniach-11-xi

warto zapamiętać kto firmuje swoim nazwiskiem tą dotowaną z naszych pieniędzy przez budżet państwa antyniepodległościową bolszewicką "ośmiornicę"

odpowiedzialni za sprowadzenie niemieckich bandytów napisał(a):
Robert Biedroń, Agata Bielik-Robson, Seweryn Blumsztajn, Marek Beylin, Artur Domosławski, Kinga Dunin], Maciej Gdula, Dorota Głażewska, Agnieszka Graff, Anna Grodzka, Andrzej Grzymała-Kazłowski, Katarzyna Górna, Izabela Jasińska, Ryszard Kalisz, Joanna Kos-Krauze, Krzysztof Krauze, Maria Krauss, Krystian Legierski, Robert Leszczyński, Mikołaj Lizut, Łukasz Maciejewski, Cezary Michalski, Joanna Mytkowska, Piotr Najsztub, Wanda Nowicka, Wojciech Olejniczak, Piotr Pacewicz, Janusz Palikot, Sławomir Sierakowski, Michał Sutowski, Paweł Smoleński, Beata Stasińska, Agata Szczęśniak, Kazimiera Szczuka, Joanna Tokarz, Agnieszka Wiśniewska, Magdalena Żakowska, Jacek Żakowski.
Odpowiedz cytując
putinm
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 14.11.2011, 00:22
Rozmowa z G. z Bałtyku trafionym przez niemieckie ku.wy.:
http://vod.gazetapolska.pl/689-tylko...-przez-niemcow
Kolekcja szali:
http://kolekcjaszalikow-putitsw.pl.tl/
Projektowanie gadżetów kibicowskich:
http://puti-projects.pl.tl/

...Nieważne są dla nas pokonywane kilometry...
...Liczy się tylko nasza miłość...

Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 14.11.2011, 00:40
Ciekawostka znaleziona wśród komentarzy do linka który wcześniej wklejałem

"Krytyka Polityczna otrzymała w tym roku 140 tyś złotych dotacji od Ministerstwa Kultury.
Hanna Gronkiewicz-Waltz przekazała w 2009 i 2010 po 100.000 złotych roczniena działanie redakcji KP.Władze samorządowe przekazały lokal w dzierżawę za symboliczną opłatę 12 zł/m² miesięcznie - zaniżając ten czynsz średnio 12 krotnie. KP płaci 15.600 zł miesięcznie, a powinna płacić: 187.200.Czyli KP otrzymuje miesięczną dotację od samorządu w wysokości: 171.600, czyli rocznie 2.059.200 złotych.
Ministerstwo Kultury i Dziedzictwa Narodowego za rok 2009 dotacja w wysokości340.000 złotych.
Zachęta -- 45.000 złotych.
Resort kultury dodatkowo 44.000 złotych za projekt „Patriotyzm jutra” + 14.000 złotych na wydawnictwo „Stowarzyszenia im. Stanisława Brzozowskiego.
Instytut Teatralny im. Z. Raszewskiego. Od 2009 r. wyłożył 17.000 zł.
Państwowy Instytut Sztuki Filmowej w roku 2010 „dał” 80.000 złotych."

I to wszystko z naszych pieniędzy. Nieźle się bolszewii powodzi. A ta dotacja za projekt "Patriotyzm jutra" to chyba k.u.r.w.a jakiś ponury żart
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 14.11.2011 o godz. 00:43.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 14.11.2011, 02:16
La Furia Dell' Est napisał(a):Wyświetl post
Pogrubiłem celowo. I to mój cały komentarz.
A dałem Ci szansę . Choć i tak byłem pewny że mnie nie zaskoczysz . Każdy orze jak może.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 14.11.2011, 03:00
kreseq napisał(a):Wyświetl post
PS2: Za "Pilsudzki" powinni biczowac...
A za Piłsudzki
Bo nie wiem czy wiesz że tym sposobem ubiczowałbyś conajmniej kilku spośród protoplastów współczesnych organizatorów marszu w którym jak rozumiem brałeś udział .
Być może nie jesteś tego świadom ale przed wojną nienawiść pomiędzy piłsudczykami a narodowcami była znacznie wieksza niż obecnie pomiędzy PO a PiS. Różnica była taka że prasa endecka miała się w tamtych czasach bardzo dobrze. Skutkiem tego jazda z marszałkiem była wówczas mniej więcej taka jak obecnie z JK. I wytykanie "niepolskiego" zapisu nazwiska komendanta (po prawdzie posuwano się znacznie dalej) bynajmniej nie było czymś wyjątkowym. Wdaje mi się że rozumiem Twoje intencje ale trudno jest mi się mimowolnie nie uśmiechnąć (z sympatią) gdy widzę że uczestnik marszu organizowanego przez ONR chce biczować za błędy w pisowni nazwiska marszałka .
PS: Bardzo nie lubię takiej "łopatologi" ale jednak czuję się w obowiązku odnieść, gdyż w swojej "abstrakcji" posunąłem się być może trochę za daleko: Jestem dyslektykiem ale akurat wytknięty przez Ciebie błąd nie miał związku z tym faktem. Można powiedzieć że była to taka mała prowokacja w stosunku do kolegi La Furia Dell' Est. Byłem zwyczajnie ciekaw czy taki "światowiec" mający dystans w stosunku do "spontanicznych" form edukacji na rzecz "edukacji w zaciszu domowym" wyłapie ten niuans (wszak aby edukować dzieci samemu należy chyba najpierw tę wiedzę posiąść) czy może raczej skoncentruje się na opowiedzi "ortograficznie błyskotliwej". Jak widać z postu powyżej kolega mnie nie zawiódł . Wszystkich których razi "łopatologia" tych wyjaśnień z góry przepraszam.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 14.11.2011 o godz. 04:46.
Odpowiedz cytując
Saimoz
Schodowicze'05

Stary 14.11.2011, 08:24
Worcester napisał(a):Wyświetl post
Po marszu dopiero. Jednak według mnie kręci. Niech zmiata.
Wiadomo, ze kreci bo przeciez on aktywnie od kilku lat wspiera antife, czynami jak i finansowo, do czego sie przyznawal i chwalil

eh, liczylem ze go spotkam na zbiorce na Marszalkowskiej
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów