|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Jestem za tym, żeby dać trenerowi spokój i nie działać pochopnie, nawet jeśli by zawalił cały jeden sezon, ale niech to będzie trener z perspektywą, który nie wygaduje głupot na każdej konferencji. Niech Basałaj sie zastanowi, i znajdzie takiego człowieka, któremu powierzy budowe nowej Wisły, niech da mu dużo czasu i komfort pracy. Przykład Serbskiego trenera w APOELU jest tutaj myślę dobrym porównaniem. Lecz nie ma na rynku chyba takiego polskiego coacha, który by się nadał, wszyscy sensowni mają prace, a zdecydowanie wolałbym Polaka na tym stanowisku i niech w końcu zaczną GRAĆ POLACY.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
oby Kapka nie zajal sie szukaniem nowego trenera
jesli sie nie myle to ten czlowiek stal za zatrudnieniem Okuki i Liczki ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Wczoraj po klęsce w derbach większość na tym forum była za zwolnieniem Maskanta dzisiaj po zwolnieniu nagle znaleźli sie jego obrońcy ludzie wam to chyba nigdy nie dogodzi ja jestem i byłem od wczoraj wieczora ( nawet już dlugo wcześniej ) za zwolnieniem Maskanta z kilku powodów :
- Nie wyciąganie wniosków z fatalnych występów Jaliensa i ciągłe jego wystawianie w składzie. - Stałe fragmęty gry nie tworzyliśmy z nich zadnego zagrożenia dla rywali a wręcz traciliśmy falowo bramki po nich. - Zawsze trenera bronią wyniki a Maskant ich ostatnio nie miał i to najbardzie przemawia za jego zwolnieniem. - Na koniec jego konferencje prasowe dla mnie osoba która jest naszym trenerem musi być też przykładem profesjonalizmu i obiektywizmu a tego własnie Maskantowi brakowało w jego wypowiedziach a czare goryczy przelała jego wypowiedź po derbach. Dziękuję trenerze za Mistrza Polski i Życzę POwodzenia w dalszej pracy. Dla trzeźwo oceniających sytuację zastanówcie sie co osiągnąłby Skorża z takimi piłkrarzami jakich dostał Maskant ( Melikson , Pareiko , Iliev , Biton , Genkow , itp.) a on dostał jedynie pokrake Kirma |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Maaskant polecial,w przerwie pozegnamy Meliksona, a w czerwcu Bitona.To się nazywa przebudowa drużyny /według Basałaja/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Cóz jeszcze by Maskanta usprawiedliwiały kontuzje jeśli byśmy przegrali z Lechem czy Legią ale porażek z Krakowią i Podbeskidziem nic nie usprawiedliwia i to uporczywe wystawianie Qiu Jaljensa do składu. Co do Jaljensa jego czas się też pewnie już skończył
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2006
Offline |
|
Co jak co, ale do Valcxa trudno o cokolwiek sie przyczepic. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
||
Zaraz z tego wyniknie konflikt na lini pikniki - kibole z młyna. Jak widać zdania są podzielone. Dzięki za Mistrza Polski! Czas na kogoś nowego. |
|||
|
|
Member
Offline |
|
|
czyżby Smuda miał rzucić reprezentację przedwcześnie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Przecież Wisła od roku grała bez stylu a fartowne zwycięstwa w tym sezonie umieściły nasz zespół w górnej części tabeli. Przegrał trzeci mecz z rzędu a gość nie widzi problemu. Mam nadzieję, że następny trener weźmie sobie do serca umotywowanie zawodników na derby.
|
|
|
|
Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Z całym szacunkiem do Moskala, ale jeśli leci głowa trenera to powinna też polecieć głowa asystenta. Widać, że trzymają go w klubie na siłe, ale prowadzić pierwszego zespołu przez dłuższy czas mu nie dadzą. Przyjdzie nowy, Kazek będzie asystentem i tradycyjnie po ok. półtora roku poleci tylko pierwszy trener.
Basałaj choćby się miał zesrać to stołka nie odda. Inną sprawą jest to, iż najwyższa już pora wyciągać konsekwencje wobec piłkarzy. Od siebie mogę podziękować za MP, i za doprowadzenie do sytuacji, w której usłyszałem hymn LM na Reymonta. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Trochę szkoda, bo mimo wszystko jednak ten tytuł MP zdobył i prawie wprowadził nas do upragnionej LM. I w sumie można mówić, że bez stylu ale już tyle razy mieliśmy styl i odpadaliśmy z ogórkami. Robert wskazał nam kierunek, w którym należy się udać aby choć trochę zbliżyć się do Europy. To że nie potrafił poprowadzić drużyny w tym kierunku to już inna sprawa.
Mam tylko nadzieje, że skoro zdecydowali się na jego zwolnienie, to mają jakiegoś następce z prawdziwego zdarzenia, bo z całym szacunkiem ale mam dość polskiej szkoły trenerskiej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
Zastanów się coby osiągnął Maaskant, gdyby nie rozwalili mu obrony? Co by Skorża osiągnął gdyby zamiast Marcelo, Baszczyński, Głowa, Alvarez, Cleber miał takie pokraki jak Jaliens, Lamey, Pajlic itp |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
To nie jest dobra wiadomość. źle się dzieje, i kto za niego
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
O Matko Boska Częstochowska. Czy ja dobrze widzę, czy tutaj są osoby który uważają, że Bogdan Basałaj podjął jednoosobową decyzję o wyrzuceniu Maaskanta?
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Basałaj jak zwykle udaje, że coś robi. Kolejny bardzo niekompetentny prezes.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
cytat z weszło:
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
To nie jest dobra wiadomość. źle się dzieje, i kto za niego
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Ja .......e o.O RM nie jest już trenerem Wisły , mnie ciekawi jedno , kto teraz za niego ?
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Maaskanta zgubiły kontuzje i zdobycie mistrza Polski.
Gdyby w tamtym roku zajął w dobrym stylu 4 miejsce teraz pewnie gralibyśmy drużyną która by walczyła o MP. A tak został nadmuchany do granic rozsądku balonik pt. LM. Pod LM byli kupowani zawodnicy co to już tam grywali LM były podporządkowane przygotowani do sezonu, taktyka. Balonik pękł i został pustka doprawina kontuzjami. Maaskant nie umiał tego wszystkiego poskładać na nowo. Piłkarze są jacy są, taktyka gry z kontry ni jak się ma do naszej T-Mobile , zapału też nie ma bonie ma już o co walczyć. Czas Maaskanta wyczerpał się. Mam tylko nadzieję że nie była to operacja wyrzućmy Roberta a potem poszukamy trenera. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Wczoraj wszyscy rządali głowy Maaskanta, dziś poleciała głowa i... PŁACZ !! kurde Polska mentalność... dobrze zrobili, ale nie zmienia to faktu że Dziękujemy Robert !
![]()
Wisła to jest potęga ! Wisła Najlepsza jest ! Wisłę trzeba szanować ! Wisłę ten nasz TS !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
To może ja kazałem Maskantowi wystawiać Jaliensa który zawalał bramkę średnio prawie w każdym meczu i do tego Diaza na lewej obronie gdzie gość totalnie sobie nie radzi a jak potrafi grać na środku obrony pokazały mecze z Fulham i Cracovia zastanów sie każdy nawet nie będący trenerem widział te błędy jak i masę innych jak np. staałe fragmenty zwłaszcza w obronie tylko nie nasz trener nie potrafił wyciągać wniosków i już go nie ma i to własnie różni Masakanta od Skorży on te wnioski wyciągnął w Legii i jakie to daje efekty widzimy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Umieszczenie Chaveza i Nuneza kategorii graczy slabych jest lekkim naduzyciem, natomiast nie bede przypominal, jak wszyscy piali z zachwytu jakim to zajebistym zawodnikiem musi byc Jaliens i jakie ma CV.
kolego po 1 to tylko moje zdanie - dla mnie Chaves jest na tak slabym poziomie jak Jaliens - ale to tylko moje zdanie - ku..a chyba od tego wlasnie jest forum - po 2 - nie pialem nigdy z zachwytu nad jaliensem bo od rzoku nie przypominam sobie jego jakiegos oszalamiajacego meczu - po 3 dla mnie Nunez to tez nijaki zawodnik - ani to skrzydlowy - ani def. pom ani tym bardziej ofensywny ... wiec sory ale to tylko moje zdanie ...a co do Valxa to przeczytaj uwaznie co napisalem - moze po 10 x zrozumiesz- ze mam do niego mieszane uczcucia bo tylu samych dobrych zawodnikow sprowadzil ilu tez bardzo slabych .... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
pogratulowac swietnej decyzji zarzadowi Maaskant powodzenia w dalszej karierze teraz wyjebia Bakero w Amice i wezma Roberta he hy he
![]() "W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi" ![]() Jan Tomaszewski |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Co do RM - mieszane odczucia. Na pewno zaskoczenie bo wydawało mi się, że ma on duży kredyt zaufania w klubie.
Z jednej strony na minus: gra na aferę , bezowocne dośrodkowania na jedynego napastnika i mało gry kombinacyjnej. Z drugiej strony wyniki w dużej mierze tłumaczy masa kontuzji która z pewnością BARDZO osłabiła naszą drużynę. Maor, Mały, Genkov, Bunoza, Sobol to jest połowa (!) pierwszego składu. Kto następny? (ciekawe czy kogoś mają czy wynik derbów sprowokował zarząd do spontanicznego działania.) Oby ktoś na dłużej, ktoś jednak z zagranicy. ...Dan wróci ? ![]()
W sercu moim...Wisła!! i na dobre i na złe....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Jeszcze jedno. Niektórzy z was piszą że jest to błędna decyzja argumentując, że nie ma nikogo za Roberta.
Trwają rozmowy. Moskal może nie poprowadzić Wisły nawet przez jeden mecz. Ostudźcie głowy i zastanówcie czy chcielibyście oglądać tak grającą Wisłę jak w tym sezonie? Ja nie. |
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
mieszane uczucia.
z jednej strony nie widziałem innego wyjścia po tym co ostatnio się działo, po wynikach, po stylu, który od dłuższego czasu był mizerny, wczorajsze derby przelały czarę goryczy.. z drugiej strony - wiele mądrych słów już tutaj padło z ust np. iiYamy, z którymi nie da się nie zgodzić. Maaskant mimo początkowych wątpliwości, okazał się osobą, z którą można było wiązać nadzieję i która wydawała się bardzo barwną postacią, która może tu zagościć na dłużej. wszystko się popsuło w szybkim tempie, bo jeszcze w sierpniu przecież wszystko się układało dobrze. szkoda, że Robertowi nie wyszło. dziękuje za mistrzostwo i powodzenia w dalszej karierze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Głupia decyzja! Coś czuję że tym zwolnieniem Basałaj ratował swoją własną dupę.Idiotyzm i tyle w tym momencie robić taki ruch. Wierzycie, że Kaziu Moskal jest w stanie coś do końca rundy ugrać? Z całym szacunkiem do niego, ale nie sądzę aby miał duży autorytet wśród piłkarzyków. Krok w tył w mojej ocenie. No chyba, że przyjdzie doświadczony trener z sukcesami typu Jimenez i zrobi od razu 2 w przód.
|
|
|
|
Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Coś czuje,że zaserwują nam na deser Urbana... (tfu!)
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|