The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.11.2011, 22:36
Jestem za tym, żeby dać trenerowi spokój i nie działać pochopnie, nawet jeśli by zawalił cały jeden sezon, ale niech to będzie trener z perspektywą, który nie wygaduje głupot na każdej konferencji. Niech Basałaj sie zastanowi, i znajdzie takiego człowieka, któremu powierzy budowe nowej Wisły, niech da mu dużo czasu i komfort pracy. Przykład Serbskiego trenera w APOELU jest tutaj myślę dobrym porównaniem. Lecz nie ma na rynku chyba takiego polskiego coacha, który by się nadał, wszyscy sensowni mają prace, a zdecydowanie wolałbym Polaka na tym stanowisku i niech w końcu zaczną GRAĆ POLACY.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 07.11.2011, 22:36
oby Kapka nie zajal sie szukaniem nowego trenera
jesli sie nie myle to ten czlowiek stal za zatrudnieniem Okuki i Liczki

Odpowiedz cytując
KRIS22
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 07.11.2011, 22:41
Wczoraj po klęsce w derbach większość na tym forum była za zwolnieniem Maskanta dzisiaj po zwolnieniu nagle znaleźli sie jego obrońcy ludzie wam to chyba nigdy nie dogodzi ja jestem i byłem od wczoraj wieczora ( nawet już dlugo wcześniej ) za zwolnieniem Maskanta z kilku powodów :
- Nie wyciąganie wniosków z fatalnych występów Jaliensa i ciągłe jego wystawianie w składzie.
- Stałe fragmęty gry nie tworzyliśmy z nich zadnego zagrożenia dla rywali a wręcz traciliśmy falowo bramki po nich.
- Zawsze trenera bronią wyniki a Maskant ich ostatnio nie miał i to najbardzie przemawia za jego zwolnieniem.
- Na koniec jego konferencje prasowe dla mnie osoba która jest naszym trenerem musi być też przykładem profesjonalizmu i obiektywizmu a tego własnie Maskantowi brakowało w jego wypowiedziach a czare goryczy przelała jego wypowiedź po derbach.

Dziękuję trenerze za Mistrza Polski i Życzę POwodzenia w dalszej pracy.

Dla trzeźwo oceniających sytuację zastanówcie sie co osiągnąłby Skorża z takimi piłkrarzami jakich dostał Maskant ( Melikson , Pareiko , Iliev , Biton , Genkow , itp.) a on dostał jedynie pokrake Kirma
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 07.11.2011, 22:42
Maaskant polecial,w przerwie pozegnamy Meliksona, a w czerwcu Bitona.To się nazywa przebudowa drużyny /według Basałaja/
Odpowiedz cytując
alkoholik
Senior Member

Od: 03.2008

Cóz jeszcze by Maskanta usprawiedliwiały kontuzje jeśli byśmy przegrali z Lechem czy Legią ale porażek z Krakowią i Podbeskidziem nic nie usprawiedliwia i to uporczywe wystawianie Qiu Jaljensa do składu. Co do Jaljensa jego czas się też pewnie już skończył
Odpowiedz cytując
Zotek
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2006

gizmowisla napisał(a):Wyświetl post
skoro wyrzucony zostal Maaskant to pewnie odejdzie tez Valxx - wiem - Stan jest kontrowersyjna postacią bo sprawdzil zarowno dobrych zawodnikow jak i cieniasow ....nie wiem czy to zle czy dobrze - nie mi to oceniac ale z odejsciem Stana mozemy juz nie widziec ( obym sie mylil ) zawodnikow typu : Melikson, Jovanovic,Biton , Genkov ( sprzed kontuzji) czy nawet Pereiki - czyli wg mnie duzych wzmocnien i zawodnikow jak na polskie warunki nawet niezlych ....wiem, mozna tez wyliczac Jaliensa, Chaveza, Lameya, Diaza czy Nuneza czyli zawodnikow slabych badz przecietnych ale ...hmmm.... obysmy nie zatesknili za takim dyr.sportowym , bo niechcialbym zeby Basalaj znowu wzial sie za menadzerke - czyli cos o czym nie ma pojecia - i nam sprowadzil w jednym okienku wlasnie taki ch zawodnikow ktorych wymienilem w drugiej kolejnosci + zawodnikow typu Jovanic, Branco, Bunoza, Paljic ( choc on akurat moglby latac dziury z lawki) Boukhari , Zuraw ( z pelnym szacunkiem ) czy Rios ... czyli nie oszukujmy sie - zawodnikow slabych lub w najlepszym przypadku bardzo przecietnych
Umieszczenie Chaveza i Nuneza kategorii graczy slabych jest lekkim naduzyciem, natomiast nie bede przypominal, jak wszyscy piali z zachwytu jakim to zajebistym zawodnikiem musi byc Jaliens i jakie ma CV.

Co jak co, ale do Valcxa trudno o cokolwiek sie przyczepic.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 07.11.2011, 22:43
iiYama napisał(a):Wyświetl post
Przykro, przykro, bo były wielkie nadzieje. Wydawał się świetną osobą.

Ale sami przyznacie że zęby bolały jak się oglądało nas w pojedynku z Appoelem, Odense, Podbeskidziem czy wczoraj.

Szkoda że z tego romansu nic nie wyszło ale nie panował nad sytuacją, stał się irytujący. Jego humor czy też sarkazm doprowadzał do szewskiej pasji.

Powodzenia w dalszej karierze i dzięki za mistrzostwo.

P.S. Zabierz z sobą Jaliensa.
To jest chyba najlepszy post tego wieczora.

dudzon napisał(a):Wyświetl post
Myślałem że Basałaj jest większym profesjonalistą. Wyrzucenie Maaskanta to głupi krok. Gość zrobił Mistrza Polski, awansował do fazy grupowej Ligi Europejskiej i nie traci kontaktu punktowego do czołówki ligi.
W jakim stylu? Na jakim farcie? Przegrana w lidze u siebie z Lechią, z Podbeskidziem,, bezbarwnie z Legią, wysokie porażki w pucharach i na koniec derby. W jakim stylu...

Sami napisał(a):Wyświetl post
Maaskant trenerem Wisły był od 21.08.2010r. do 07.11.2011r.

W tym czasie jego bilans w:
* Ekstraklasie:
Łącznie: 21-8-11 (56:38) [40 meczów]
U siebie: 14-2-4 (35:16)
Wyjazd: 7-6-7 (21:22)
* Pucharze Polski:
Łącznie: 4-1-1 (10-6) [6 meczów]
U siebie: 1-0-1 (1:1)
Wyjazd: 3-1-0 (9:5)
* Europejskich Pucharach:
Łącznie: 6-0-4 (14:16) [10 meczów]
U siebie: 4-0-1 (8:4)
Wyjazd: 2-0-3 (6:12)
* Razem:
Łącznie: 31-9-16 (80:60) [56 meczów]
U siebie: 19-2-6 (44:21)
Wyjazd: 12-7-10 (36:39)

Sukcesy:
- mistrzostwo Polski
- awans do Ligi Europy

kot napisał(a):Wyświetl post
Kibice krzyknęli o proteście i Ja Zarząd Wisły Cupiała zdecydowałem w jednej chwili
Zaraz z tego wyniknie konflikt na lini pikniki - kibole z młyna.

Jak widać zdania są podzielone.
Dzięki za Mistrza Polski! Czas na kogoś nowego.
Odpowiedz cytując
biziu25
Member

Stary 07.11.2011, 22:44
czyżby Smuda miał rzucić reprezentację przedwcześnie
Odpowiedz cytując
gris
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 07.11.2011, 22:45
Przecież Wisła od roku grała bez stylu a fartowne zwycięstwa w tym sezonie umieściły nasz zespół w górnej części tabeli. Przegrał trzeci mecz z rzędu a gość nie widzi problemu. Mam nadzieję, że następny trener weźmie sobie do serca umotywowanie zawodników na derby.
Odpowiedz cytując
Konfliktowy
Member

Od: 11.2010

Stary 07.11.2011, 22:47
Z całym szacunkiem do Moskala, ale jeśli leci głowa trenera to powinna też polecieć głowa asystenta. Widać, że trzymają go w klubie na siłe, ale prowadzić pierwszego zespołu przez dłuższy czas mu nie dadzą. Przyjdzie nowy, Kazek będzie asystentem i tradycyjnie po ok. półtora roku poleci tylko pierwszy trener.

Basałaj choćby się miał zesrać to stołka nie odda.
Inną sprawą jest to, iż najwyższa już pora wyciągać konsekwencje wobec piłkarzy.

Od siebie mogę podziękować za MP, i za doprowadzenie do sytuacji, w której usłyszałem hymn LM na Reymonta.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 07.11.2011, 22:47
Trochę szkoda, bo mimo wszystko jednak ten tytuł MP zdobył i prawie wprowadził nas do upragnionej LM. I w sumie można mówić, że bez stylu ale już tyle razy mieliśmy styl i odpadaliśmy z ogórkami. Robert wskazał nam kierunek, w którym należy się udać aby choć trochę zbliżyć się do Europy. To że nie potrafił poprowadzić drużyny w tym kierunku to już inna sprawa.
Mam tylko nadzieje, że skoro zdecydowali się na jego zwolnienie, to mają jakiegoś następce z prawdziwego zdarzenia, bo z całym szacunkiem ale mam dość polskiej szkoły trenerskiej.
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 07.11.2011, 22:48
KRIS22 napisał(a):Wyświetl post
Dla trzeźwo oceniających sytuację zastanówcie sie co osiągnąłby Skorża z takimi piłkrarzami jakich dostał Maskant ( Melikson , Pareiko , Iliev , Biton , Genkow , itp.) a on dostał jedynie pokrake Kirma
Ale pier*****e
Zastanów się coby osiągnął Maaskant, gdyby nie rozwalili mu obrony? Co by Skorża osiągnął gdyby zamiast Marcelo, Baszczyński, Głowa, Alvarez, Cleber miał takie pokraki jak Jaliens, Lamey, Pajlic itp
Odpowiedz cytując
JacekFan
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 07.11.2011, 22:50
To nie jest dobra wiadomość. źle się dzieje, i kto za niego?
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

O Matko Boska Częstochowska. Czy ja dobrze widzę, czy tutaj są osoby który uważają, że Bogdan Basałaj podjął jednoosobową decyzję o wyrzuceniu Maaskanta?
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Basałaj jak zwykle udaje, że coś robi. Kolejny bardzo niekompetentny prezes.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 07.11.2011, 22:52
cytat z weszło:

Cytat:
Pisaliśmy, że tak się to skończy. Bogusław Cupiał wiele może wybaczyć, ale nie porażkę z Cracovią zaraz po porażce z Podbeskidziem Bielsko-Biała. Tylko ktoś, kto nie zna wiślackich realiów mógł sądzić, że Maaskant uratuje posadę.
Odpowiedz cytując
JacekFan
Senior Member

Od: 09.2004

To nie jest dobra wiadomość. źle się dzieje, i kto za niego?
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Ja .......e o.O RM nie jest już trenerem Wisły , mnie ciekawi jedno , kto teraz za niego ?
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 07.11.2011, 22:54
Maaskanta zgubiły kontuzje i zdobycie mistrza Polski.
Gdyby w tamtym roku zajął w dobrym stylu 4 miejsce teraz pewnie gralibyśmy drużyną która by walczyła o MP.

A tak został nadmuchany do granic rozsądku balonik pt. LM.
Pod LM byli kupowani zawodnicy co to już tam grywali LM były podporządkowane przygotowani do sezonu, taktyka. Balonik pękł i został pustka doprawina kontuzjami.

Maaskant nie umiał tego wszystkiego poskładać na nowo. Piłkarze są jacy są, taktyka gry z kontry ni jak się ma do naszej T-Mobile , zapału też nie ma bonie ma już o co walczyć.

Czas Maaskanta wyczerpał się.

Mam tylko nadzieję że nie była to operacja wyrzućmy Roberta a potem poszukamy trenera.
Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 07.11.2011, 22:54
Wczoraj wszyscy rządali głowy Maaskanta, dziś poleciała głowa i... PŁACZ !! kurde Polska mentalność... dobrze zrobili, ale nie zmienia to faktu że Dziękujemy Robert !
Wisła to jest potęga ! Wisła Najlepsza jest ! Wisłę trzeba szanować ! Wisłę ten nasz TS !
Odpowiedz cytując
KRIS22
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 07.11.2011, 22:55
arrosmay napisał(a):Wyświetl post
Ale pier*****e
Zastanów się coby osiągnął Maaskant, gdyby nie rozwalili mu obrony? Co by Skorża osiągnął gdyby zamiast Marcelo, Baszczyński, Głowa, Alvarez, Cleber miał takie pokraki jak Jaliens, Lamey, Pajlic itp
To może ja kazałem Maskantowi wystawiać Jaliensa który zawalał bramkę średnio prawie w każdym meczu i do tego Diaza na lewej obronie gdzie gość totalnie sobie nie radzi a jak potrafi grać na środku obrony pokazały mecze z Fulham i Cracovia zastanów sie każdy nawet nie będący trenerem widział te błędy jak i masę innych jak np. staałe fragmenty zwłaszcza w obronie tylko nie nasz trener nie potrafił wyciągać wniosków i już go nie ma i to własnie różni Masakanta od Skorży on te wnioski wyciągnął w Legii i jakie to daje efekty widzimy.
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Stary 07.11.2011, 22:56
Umieszczenie Chaveza i Nuneza kategorii graczy slabych jest lekkim naduzyciem, natomiast nie bede przypominal, jak wszyscy piali z zachwytu jakim to zajebistym zawodnikiem musi byc Jaliens i jakie ma CV.

kolego po 1 to tylko moje zdanie - dla mnie Chaves jest na tak slabym poziomie jak Jaliens - ale to tylko moje zdanie - ku..a chyba od tego wlasnie jest forum - po 2 - nie pialem nigdy z zachwytu nad jaliensem bo od rzoku nie przypominam sobie jego jakiegos oszalamiajacego meczu - po 3 dla mnie Nunez to tez nijaki zawodnik - ani to skrzydlowy - ani def. pom ani tym bardziej ofensywny ... wiec sory ale to tylko moje zdanie ...a co do Valxa to przeczytaj uwaznie co napisalem - moze po 10 x zrozumiesz- ze mam do niego mieszane uczcucia bo tylu samych dobrych zawodnikow sprowadzil ilu tez bardzo slabych ....
Odpowiedz cytując
moce
Senior Member

Od: 02.2006

pogratulowac swietnej decyzji zarzadowi Maaskant powodzenia w dalszej karierze teraz wyjebia Bakero w Amice i wezma Roberta he hy he
"W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi"

Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

bondTSW napisał(a):Wyświetl post
Ja mam nadzieję, że celem jest 5-0 w Derbach na wiosnę.
No ja bym chciał taki wynik zobaczyć. A apetyt po wczorajszym jest podwójny.

tomek100 - Bo tu niestety trzeba radykalnych zmian, żeby osiągnąć coś w Europie i przestać wciąż na farta liczyć.
Odpowiedz cytując
dragon
Senior Member

Od: 11.2002

Co do RM - mieszane odczucia. Na pewno zaskoczenie bo wydawało mi się, że ma on duży kredyt zaufania w klubie.

Z jednej strony na minus: gra na aferę , bezowocne dośrodkowania na jedynego napastnika i mało gry kombinacyjnej.

Z drugiej strony wyniki w dużej mierze tłumaczy masa kontuzji która z pewnością BARDZO osłabiła naszą drużynę. Maor, Mały, Genkov, Bunoza, Sobol to jest połowa (!) pierwszego składu.

Kto następny? (ciekawe czy kogoś mają czy wynik derbów sprowokował zarząd do spontanicznego działania.)

Oby ktoś na dłużej, ktoś jednak z zagranicy. ...Dan wróci ?
W sercu moim...Wisła!! i na dobre i na złe....
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 07.11.2011, 22:57
Jeszcze jedno. Niektórzy z was piszą że jest to błędna decyzja argumentując, że nie ma nikogo za Roberta.
Trwają rozmowy. Moskal może nie poprowadzić Wisły nawet przez jeden mecz. Ostudźcie głowy i zastanówcie czy chcielibyście oglądać tak grającą Wisłę jak w tym sezonie? Ja nie.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Cytat:
Basałaj jak zwykle udaje, że coś robi. Kolejny bardzo niekompetentny prezes.
Basałaj chciałby coś zbudować tylko wiadomo kto tak naprawdę pociąga za sznurki i jak blisko Kapka przebywa w otoczeniu BC.
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

mieszane uczucia.
z jednej strony nie widziałem innego wyjścia po tym co ostatnio się działo, po wynikach, po stylu, który od dłuższego czasu był mizerny, wczorajsze derby przelały czarę goryczy..

z drugiej strony - wiele mądrych słów już tutaj padło z ust np. iiYamy, z którymi nie da się nie zgodzić. Maaskant mimo początkowych wątpliwości, okazał się osobą, z którą można było wiązać nadzieję i która wydawała się bardzo barwną postacią, która może tu zagościć na dłużej. wszystko się popsuło w szybkim tempie, bo jeszcze w sierpniu przecież wszystko się układało dobrze.

szkoda, że Robertowi nie wyszło. dziękuje za mistrzostwo i powodzenia w dalszej karierze.
Odpowiedz cytując
Przemas
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 07.11.2011, 22:58
Głupia decyzja! Coś czuję że tym zwolnieniem Basałaj ratował swoją własną dupę.Idiotyzm i tyle w tym momencie robić taki ruch. Wierzycie, że Kaziu Moskal jest w stanie coś do końca rundy ugrać? Z całym szacunkiem do niego, ale nie sądzę aby miał duży autorytet wśród piłkarzyków. Krok w tył w mojej ocenie. No chyba, że przyjdzie doświadczony trener z sukcesami typu Jimenez i zrobi od razu 2 w przód.
Odpowiedz cytując
Konfliktowy
Member

Od: 11.2010

Stary 07.11.2011, 23:01
Coś czuje,że zaserwują nam na deser Urbana... (tfu!)
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów