The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dudzon
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.11.2011, 22:02
Myślałem że Basałaj jest większym profesjonalistą. Wyrzucenie Maaskanta to głupi krok. Gość zrobił Mistrza Polski, awansował do fazy grupowej Ligi Europejskiej i nie traci kontaktu punktowego do czołówki ligi. No ale dla Cupiała w....... od Pasów i Podbeskidzia to wszystko przekreśla. Ten klub się ....a stacza. Cupiał może przestawiać swoje pacynki jak chce, tyle że z taką polityką chuja osiągnie. Przepraszam, faza grupowa LE to jest już osiągnięcie, z którego powinien się cieszyć i być dumny. Alle do finału już nie dojdziemy więc należało wy.......ić trenera :/. Niestety Basałaj nie ma honoru. Bo gdyby miał, to przestałby firmować swoim nazwiskiem Cupiałowy cyrk.
Żeby mi się chciało, tak jak mi się nie chce
Odpowiedz cytując
timmdorf
Banita

Od: 10.2009

Stary 07.11.2011, 22:02
Duży błąd! OK! ostatnie wyniki słabe, ale była koncepcja na dłuższy czas
Odpowiedz cytując
TS Girl
Member

Od: 07.2009

Stary 07.11.2011, 22:03
Markus napisał(a):Wyświetl post
Tym klubem ciągle rządzą emocje, krótkowzroczność i upodobania pokemonów. .
Najlepsze podsumowanie całej sprawy!
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

bezsens totalny.... miał mieć czas!!! osiagnał tytuł którego nikt mu nie dawał.... i awans do LE .... A w tym roku miał dopierdo awansować do LM więc powinen zostać!!!
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

klusek106 napisał(a):Wyświetl post
Z checia widziałbym w Wisle znow Petrescu
A ja jeszcze pamiętam co graliśmy za Petrescu, więc podziękuję.
Odpowiedz cytując
bomba
Member

Od: 07.2011

Stary 07.11.2011, 22:04
Wreeeeeeeeeeszcie. Dla mnie ten pan skończył się po meczu z Jagiellonią. Złe wyniki mógłbym jeszcze darować, ale nie ośmieszanie Wisły Kraków i jej kibiców na konferencjach prasowych.
Odpowiedz cytując
Sami
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 07.11.2011, 22:05
Maaskant trenerem Wisły był od 21.08.2010r. do 07.11.2011r.

W tym czasie jego bilans w:
* Ekstraklasie:
Łącznie: 21-8-11 (56:38) [40 meczów]
U siebie: 14-2-4 (35:16)
Wyjazd: 7-6-7 (21:22)
* Pucharze Polski:
Łącznie: 4-1-1 (10-6) [6 meczów]
U siebie: 1-0-1 (1:1)
Wyjazd: 3-1-0 (9:5)
* Europejskich Pucharach:
Łącznie: 6-0-4 (14:16) [10 meczów]
U siebie: 4-0-1 (8:4)
Wyjazd: 2-0-3 (6:12)
* Razem:
Łącznie: 31-9-16 (80:60) [56 meczów]
U siebie: 19-2-6 (44:21)
Wyjazd: 12-7-10 (36:39)

Sukcesy:
- mistrzostwo Polski
- awans do Ligi Europy
"Nie dla ligi, nie dla mody, nie dla żadnego szpanu, nigdy nie zaliczaj nas do stada tych baranów..."
Odpowiedz cytując
śledziu
Senior Member

Od: 12.2004

Ludzie w klubie siedzący na wysokich stołkach to banda debili i ignorantów. Poszli na skróty. To tak jakby leczyć ból zęba środkiem na porost włosów. Wymagają od piłkarzy i trenerów wyciągania wniosków po porażkach, a sami to co? święte krowy? Nie zarabiają wcale mniej od nich, więc chyba pora baczniej im się "przyjrzeć".

Według OrangeSport Kazek Moskal będzie do końca roku trenerem.
Ostatnio edytowane przez śledziu : 07.11.2011 o godz. 22:12.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Bez sensu zarządzanie tym klubem.
Już dzisiaj nic nie napiszę....
Jutro też nie.

Jutro obchodzę żałobę. Nie. Nie nad Maaskantem. Nad śmiercią zdrowego rozsądku w Wisle.

To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
krzysztofff
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 07.11.2011, 22:06
Robert dal nadzieje,zdobylismy tytul z najslabsza druzyna od lat,gralismy bez stylu,bez przekonania,bardzo szczesliwie,ale parlismy do przodu,dopiero 87 minuta meczu w Nikozji zatrzymala te droge,zatrzymala i zepchnela nas na samo dno...Wisla jest jak Syzyf ktory turla wielki ciezki kamien z napiem Champions League pod gore gdy ,jest juz przy samym szczycie kamien osuwa sie i przygniata zawodnika,ten ginie ale na jego miejsce przychodzi natepny...kto bedzie dalej pchal te kamien?niezapominajmy,ze droga ktora musi pokanac jest podlewana oliwa,by bylo slisko...a kto ja podlewa..ano rada nadzorcza....
Odpowiedz cytując
cronos20
Member

Od: 06.2011

Arked napisał(a):Wyświetl post
W tym klubie nigdy nie będzie dobrze. Jak już tak bardzo chcieli zmieniać trenera to powinni to zrobić w zimie nie teraz. Cupiał nie nauczył się nic, dalej decyduje bezmyślnie pod wpływem emocji. To nie jest cecha pożądana w zarządzaniu drużyną piłkarską.
popieram,
jeżeli już kogoś wypier.. to Cupiała!
Tyle lat już przeżywamy upokorzenia !
Nie chce mu się inwestować niech dopuści innych!

Zwalniając Maskanta pokażał całej europie jakim zaściankowym jesteśmy klubem
... a w naszych sercach BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Jak pisałem wielokrotnie w tym klubie nigdy nie będzie normalnie, profesjonalnie a budowa drużyny będzie przeprowadzana na wariata z łamanie wszelkich standardów odnoszących się do realnej oceny m.in. zatrudnianych zawodników - Wisła to obecnie wysypisko śmieci - dopóty właścicielem klubu będzie Bogusław Cupiał a ludzie z Telefoniki będą zasiadali w RN Wisły Kraków. W najbliższym czasie należy się liczyć z kolejnymi odejściami aczkolwiek dużo bardziej zrozumiałymi jak Prezesa czy dyrektora sportowego, którzy stworzyli to dziadostwo.
Niech nikt już nie ma złudzeń ja takowych nigdy nie miałem, że tu chodzi o budowę czegoś trwałego w oparciu o fundamenty, które rządzą współczesnym futbolem.
Podejrzewam również a wręcz graniczy to z pewnością, że długo przy Reymonta nie zobaczymy kolejnego MP.
Ostatnio edytowane przez Merkury : 07.11.2011 o godz. 22:10.
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

timmdorf napisał(a):Wyświetl post
Duży błąd! OK! ostatnie wyniki słabe, ale była koncepcja na dłuższy czas

Raczej antykoncepcja. Adieu Must-can't!
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".

BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Cóż, naprawdę szkoda, że to się tak skończyło. Było wiele pozytywów jego pracy ale były też niezaprzeczalne wady.
Dzieki i wszystkiego najlepszego.

snyrting napisał(a):Wyświetl post
Wisła powoli stacza się w przeciętność. Dopóki do odgrywania wiodącej roli w lidze wystarczał stabilny budżet i niewielkie (jak na skalę europejską) środki na transfery byliśmy bezdyskusyjnymi mistrzami. Niestety dla nas, a na szczęście dla polskiej piłki Ekstraklasa się zmienia. Niestety z panem Cupiałem u sterów my z tych zmian nie skorzystamy, zostaliśmy w XX wieku a nasi rywale zrobili krok do przodu.

Szkoda, bo wierzyłem, że Basałajowi udało się przekonać Bossa, że rosyjsko-turecki model prowadzenia klubu nie prowadzi do niczego dobrego. Szkoda, bo tracimy szanse na stabilizację i pozory normalności.
Nic dodać, nic ująć. Będziemy miec nowego trenera i starą Wisłę.
Odpowiedz cytując
bomber85
Member

Od: 09.2010

Jestem za trenerem który będzie na lata, ale niestety nie może być to Robert. Mydlił oczy, nie potrafił przyznać się do błędu. Wdrażał coś bezsensownego, jak kazdy widział ze to bezsens Maaskant na to nie reagował... np. rogi. Bał się zawodników... Kilkakrotnie zmieniał Ilieva bo jako jeden z nielicznych nie obrażał się za zmiany jak np. patryczek. Promował Jaliensa, Lameya, jego taktyka grania jednym napastnikiem gdy mamy dwoch gosci klasy europejskiej w napadzie... widać było jak turbina na derbach ruszyła gdy wszedł Genkov. czekaj który na koronie zaprezentował się bardzo dobrze, siedzi na ławie. Robert nie jest pisany Wiśle i tyle... skorża gdyby nie został zwolniony też nie wyciągnąłby wniosków ale kawał dobrej roboty to urban odwalił w legii. Poszukajmy trenera na lata, który będzie myślał o drużynie na lata.
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 07.11.2011, 22:07
Ehhh, to i racja bomba.

Może gdyby inaczej się wypowiadał, miał mniej pychy, był pokorniejszy.

Zraził do siebie wiele osób w ostatnim czasie.

Ale też mi śmierdzi jego wywalenie ratowanie dupy przez Basałaja.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
KRIS22
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 07.11.2011, 22:07
Wczoraj po klęsce w derbach większość na tym forum była za zwolnieniem Maskanta dzisiaj po zwolnieniu nagle znaleźli sie jego obrońcy ludzie wam to chyba nigdy nie dogodzi ja jestem i byłem od wczoraj wieczora ( nawet już dlugo wcześniej ) za zwolnieniem Maskanta z kilku powodów :
- Nie wyciąganie wniosków z fatalnych występów Jaliensa i ciągłe jego wystawianie w składzie.
- Stałe fragmęty gry nie tworzyliśmy z nich zadnego zagrożenia dla rywali a wręcz traciliśmy falowo bramki po nich.
- Zawsze trenera bronią wyniki a Maskant ich ostatnio nie miał i to najbardzie przemawia za jego zwolnieniem.
- Na koniec jego konferencje prasowe dla mnie osoba która jest naszym trenerem musi być też przykładem profesjonalizmu i obiektywizmu a tego własnie Maskantowi brakowało w jego wypowiedziach a czare goryczy przelała jego wypowiedź po derbach.

Dziękuję trenerze za Mistrza Polski i Życzę POwodzenia w dalszej pracy.
Odpowiedz cytując
uher
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 07.11.2011, 22:08
Smutne jest to, że w Polskiej lidze nikt nie nauczył się jeszcze tego, że zwalnianie trenera co 5 minut niczego dobrego nie wróży.

Szkoda, były perspektywy, a teraz wszystko od nowa.
Rzeki przepłynąłem, góry pokonałem,
Wielkim lasem szedłem, nocy nie przespałem.
Żeby Ciebie spotkać w małym kącie świata,
Żeby z Tobą zostać na calutkie lata....
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Był Kasperczak, wywalono go i sprowadzono Liczkę (podobno Kapka sprowadzał), był Petrescu wywalono go i przyszedł Okuka (podobno Kapka go sprowadzał), był Maskaant ... Kapka rulez!?
Odpowiedz cytując
uher
Senior Member

Od: 05.2003

Smutne jest to, że w Polskiej lidze nikt nie nauczył się jeszcze tego, że zwalnianie trenera co 5 minut niczego dobrego nie wróży.

Szkoda, były perspektywy, a teraz wszystko od nowa.
Rzeki przepłynąłem, góry pokonałem,
Wielkim lasem szedłem, nocy nie przespałem.
Żeby Ciebie spotkać w małym kącie świata,
Żeby z Tobą zostać na calutkie lata....
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Stary 07.11.2011, 22:09
Kolejny raz dostaliśmy krew. Głowa na tacy. Tylko nic z tego nie wyniknie. Tak jak nie wynikało dawniej. Ta ofiara miałaby sens gdyby miały za nią iść przemyślenia i zmiana polityki, chociażby transferowej o reszcie nie wspomnę. Ale oczywistym jest, że prezes nie wyłoży milionów na nowych kopaczy bo do wyp***nia nadaje się 80% drużyny. Co więcej wątpliwym jest, że znajdą się fundusze chociażby na Bitona. Ja obstawiam, że nie. A to jest zawodnik na którym można przynajmniej zarobić. Będzie udawanie, że kupujemy koniecznych obrońców i nie możemy sobie pozwolić na taki wydatek. W efekcie znów przyjdą miernoty (Marcelo trafia się raz) a stracimy bramkostrzelnego napastnika.
Przywykłem
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
Squirtle88
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 07.11.2011, 22:09
Zgadzam się z adas123 , przykre było w niedziele , przykro było patrzeć jak nie ma drużyny i nie ma tego ducha walki , tu nie chodzi o przegrane 3 mecze , tu chodzi o żałosny styl od prawie samego początku sezonu oraz o przegrany najważniejszy mecz dla kibiców czyli derby , lub inaczej , nie przegrany a oddany ...
Odpowiedz cytując
KRIS22
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 07.11.2011, 22:10
Wczoraj po klęsce w derbach większość na tym forum była za zwolnieniem Maskanta dzisiaj po zwolnieniu nagle znaleźli sie jego obrońcy ludzie wam to chyba nigdy nie dogodzi ja jestem i byłem od wczoraj wieczora ( nawet już dlugo wcześniej ) za zwolnieniem Maskanta z kilku powodów :
- Nie wyciąganie wniosków z fatalnych występów Jaliensa i ciągłe jego wystawianie w składzie.
- Stałe fragmęty gry nie tworzyliśmy z nich zadnego zagrożenia dla rywali a wręcz traciliśmy falowo bramki po nich.
- Zawsze trenera bronią wyniki a Maskant ich ostatnio nie miał i to najbardzie przemawia za jego zwolnieniem.
- Na koniec jego konferencje prasowe dla mnie osoba która jest naszym trenerem musi być też przykładem profesjonalizmu i obiektywizmu a tego własnie Maskantowi brakowało w jego wypowiedziach a czare goryczy przelała jego wypowiedź po derbach.

Dziękuję trenerze za Mistrza Polski i Życzę POwodzenia w dalszej pracy.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 07.11.2011, 22:11
irman napisał(a):Wyświetl post
Wielkim trenerem nie był ale ta decyzja to żenada. Basałaj wypieprza trenera pewnie po to żeby ratować dupę. Jeżeli trenerem zostanie ktoś pokroju Nawałki za cholerę nie wyłożę kasy na karnet na wiosnę. Dosyć tej żenady.
Był bardzo przeciętnym trenerem bez nadziei na poprawę sytuacji. Nie potrafił zrobić z tą drużyną nic sensownego, mimo wzmocnienia składu. Przegrał z ostatnią drużyną w tabeli.

Ale niestety, decyzja podjęta zbyt wcześnie. Jedyna rzecz, która może ją obronić to to, że mają już kogoś lepszego na Jego miejsce. A w to wątpię.

Z Kaziem Moskalem nie powojujemy i strata punktowa może się powiększyć. Liczyłem, że jednak pozbędą się Go zimą, żeby przejście od jednego trenera do drugiego było łagodne. Niestety, Cupiałowi znowu się zagrzała głowa, bo nie wierzę, że tę decyzję podjął Basałaj. W tym klubie nikt nie ma prawa pierdnąć bez zgody Bogusława.

Mam tylko nadzieję, że zostanie Stan, bo jak i on odejdzie, to będziecie oglądać transfery jak świnia niebo.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
RYBA
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 07.11.2011, 22:11
No i k**** stało się, brawo po raz kolejny. Najprościej nasrać do własnego gniazda. H** z taką polityką prowadzenia klubu, przez dziesięć lat ta sama historia niczego się nie uczy każdy kolejny zarząd.
Ostatnio edytowane przez RYBA : 07.11.2011 o godz. 22:15.
Odpowiedz cytując
spirit
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 07.11.2011, 22:12
Cytując klasyka - "brawo ....a !"

Przyjdzie nowy trener i wtedy wszyscy przejrzą na oczy! W końcu posiadając w swoim składzie takie tuzy futbolowe jak Diaz, Palic, Lamey, Jaliens, Chavez, Nunez, Garguła, Boguski, Kirm, Czekaj, Brud, Jovanic i Jirsak powinniśmy już zaklepać sobie mistrzostwo i czekać na rywala w finale LM! A nie męczyć bułę!

Ja .......e po prostu, my chyba do usranej śmierci się nie nauczymy. Sprzedajmy Patryka, sprzedajmy Meliksona, odpuśćmy Bitona, dajmy skończyć kariery Pareice i Sobolowi, a potem sprowadźmy ZA DARMO (bo przecież nie za kasę) na ich miejsca tanie kaleki i zatrudnimy ....a tego całego Jimeneza. niech gra i wygrywa !

Czy my kiedykolwiek doczekamy czasów, kiedy nasz ukochany Klub będzie prowadzony ROZSĄDNIE? Nie wiem jak Was, ale mnie takie zagrania pod publiczke, rytualne spalenie kukły trenera, które ma być lekiem na naszą grę i rozwój klubu, w....iają.
Nie irytują, nie smucą, nie wywołują zażenowania. Takie decyzje mnie W....IAJĄ.

Będzie Kazio Moskal, będziecie mieć swoich Brudów, Czekajów, Czapów, Szewczyków. Młodych polskich wilków. Stadion dalej będzie straszył elewacją i niedoróbkami, cała młodzież plus ME plus pierwsza drużyna będzie trenować na jednym, jedynym boisku treningowym na którym rosną grzyby, dział marketingu będzie nas zasypywał kolejnymi sondami "Czy chciałbyś aby w toaletach był papier?", Majchrowski dalej nie będzie "schodził na psy".
Ostatnio edytowane przez spirit : 07.11.2011 o godz. 22:20.
Feci quod potui faciant meliora potentes
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Kibice krzyknęli o proteście i Ja Zarząd Wisły Cupiała zdecydowałem w jednej chwili, że ugaszę ten pożar. Nie potrzebujemy, protestów, żądań i rozliczeń z transferów lub budowy bazy treningowej. Kibice Wisły zasłużyli na nową jakość. Będzie Moskal i nowy inny trener, będą nowi darmowi piłkarze i kiedyś będą nowe boiska treningowe. Nawet na sto procent, prędzej czy później, będzie także internetowa sprzedaż biletów. Wszystko będzie i LM tak jak zawsze. Bo jedyny winny wszystkich problemów, został usunięty i nowy trener Jimenez odmieni obecnych piłkarzy, jak za dotknięciem różdżki. Teraz, bez jedynego winnego wszystko powróci do normy i będzie przepiękne. Ja Zarząd Wisły Cupiała Wam to mówię.
Ostatnio edytowane przez kot : 07.11.2011 o godz. 22:16.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Idąc tropem Interii (pierwsza podała prawdziwego newsa o zwolnieniu), teraz kolej na Jimeneza. Jestem ciekaw jakie mądrości usłyszę tu na forum, jak pod okiem nowego, JAKIEGOKOLWIEK trenera, Wisła zacznie seryjnie wygrywać w lidze w obecnym składzie. Pewnie usłyszę: "to efekt pracy Maaskanta, tyle, że przyszedł dopiero teraz"
Ostatnio edytowane przez Galonek : 07.11.2011 o godz. 22:15.
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".

BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

irman napisał(a):Wyświetl post
Capello był widziany w Krakowie w zeszłym tygodniu. Pewnie już wszystko klepnięte
Zaraz Marszałek podchwyci temat, więc nie pogłębiaj zamieszania
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Bartii
Senior Member

Maskaant zwolniony :( głupia decyzja oparta tylko na emocjach... i tak obrona do wymiany, będzie?
Wisła najlepszym klubem na świecie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów