The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.11.2011, 21:03
Ale prawda jest taka, że Legia zagrała dziś słaby mecz. Zwycięstwo zawdzięcza szczęściu, nieporadności Rumunów i poradności swojego bramkarza.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 03.11.2011, 21:06
Czy ja wiem czy taki slaby? Punktowali Rumunow ladnie a ze oni nieporadni? To juz nie wina Legii.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 03.11.2011, 21:08
Chciałbym żebyśmy grali takie słabe mecze na okrągło ...
Bez jaj, grają 5x lepiej niż my teraz.

A czy się zmęczą ? Módlmy się lepiej żeby się nasi nie zmęczyli na parchy za kilka dni...
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Mateuusz
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 03.11.2011, 21:08
niestety nie mam jak ogladnac w tv, dlatego prosze o linka!
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 03.11.2011, 22:05
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Chciałbym żebyśmy grali takie słabe mecze na okrągło ...
Bez jaj, grają 5x lepiej niż my teraz.

A czy się zmęczą ? Módlmy się lepiej żeby się nasi nie zmęczyli na parchy za kilka dni...
Ale zachowajmy odpowiednie proporcje. My gramy megakichę, jesteśmy w największym kryzysie od czasów Maaskanta, zdziesiątkowani kontuzjami. A oni są na fali, w najlepszym momencie Skorży.

Meczem z Rapidem w Bukareszcie postawili jednak wysoko poprzeczkę. To był mecz naprawdę wybitny, Legioniści pokazali świetny futbol. W porównaniu z tym, dziś było przeciętnie.

Legia po prostu wykorzystała swoje szanse. Dostała słabą grupę i wygrała co miała wygrać. Umówmy się: Rapid i Hapoel to solidne średniaki, do ogrania. Co innego PSV, tu gładko przegrali.
Odpowiedz cytując
zizou
Member

Od: 06.2011

Stary 03.11.2011, 22:14
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Ale zachowajmy odpowiednie proporcje. My gramy megakichę, jesteśmy w największym kryzysie od czasów Maaskanta, zdziesiątkowani kontuzjami. A oni są na fali, w najlepszym momencie Skorży.

Meczem z Rapidem w Bukareszcie postawili jednak wysoko poprzeczkę. To był mecz naprawdę wybitny, Legioniści pokazali świetny futbol. W porównaniu z tym, dziś było przeciętnie.

Legia po prostu wykorzystała swoje szanse. Dostała słabą grupę i wygrała co miała wygrać. Umówmy się: Rapid i Hapoel to solidne średniaki, do ogrania. Co innego PSV, tu gładko przegrali.
No proszę, a po meczach Rapidu ze Śląskiem wielu obecnych na tym forum twierdziło, że to mega ekipa i Legia nie ma co do nich startować. Z PSV przegraliśmy, ale chyba oglądałeś tylko pierwszą połowę - bo w drugiej już tak "gładko" Holendrzy nie mieli. Zresztą - zobaczymy wkrótce na Ł3; mecz będzie już o nic, ale może dzięki temu obie drużyny będą chciały pograć w piłkę.

Dzisiaj faktycznie Legia nie grała wybitnie, ale swoje zrobiła
"Zastanów się dwa razy zanim powiesz coś głupiego. Lepiej utrzymywać innych w niewiedzy niż od razu dać im pewność".
Odpowiedz cytując
Fenix54
Banita

Od: 07.2011

Stary 03.11.2011, 22:28
Rapid to dobry zespoł flamengista gówno się znasz i zamilcz. Doceń klase Legii z honorem, tyle.
Odpowiedz cytując
ero781
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 03.11.2011, 22:56
powiem tyle GRATULUJE LEGI ! GRATULUJE SKORŻY i powiem jedno w kontekście pucharów grupy i Legi i Wisły były powiedzmy podobne może Legi troche słabsza ale niech teraz fani Legi przyznają że z tak dziurawą obroną i tak czarna nie da się wyjść z grupy! Nie jestem rasistą ale mam dość tego ...
[SIZE=6][COLOR=Red][COLOR=Blue][COLOR=Red][center]AVE WISŁA[/center][/COLOR]
[/COLOR][/COLOR][/SIZE]
Odpowiedz cytując
ero781
Senior Member

Stary 03.11.2011, 22:59
do kasacji podwójny post
[/COLOR][/COLOR][/SIZE]
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 03.11.2011, 23:02
Tak się szczerzę, że chyba mi już na zawsze tak zostanie

Mecz był, jaki był. To nie było spotkanie między ManUtd i Barcą, w którym obie ekipy zdecydowały zagrać otwartą piłkę. Widać było, że Rapid miał wielkie ciśnienie, my z początku przygaszeni. Do 1:1 mecz wyraźnie na + dla Rapidu, po 1:1 mecz już mniej wyraźnie, ale dla nas. Końcowy wynik zasłużony, choć było to po prostu spotkanie dwóch europejskich średniaków. Ot. W meczu na wyjeździe pierwsza połowa była chyba szczytem tego, co jesteśmy w stanie zagrać, teraz dorównać tamtej grze będzie ciężko. Ale kij z tym, wiosna nasza

Tymczasem mamy najlepszy sezon w europie od... ch* wie ilu lat Szkoda tego waszego Odense, cholernie szkoda, bo tak porażka z Fulham byłaby niejako "wliczona w koszty", a wasza wygrana wcześniejsza byłaby fajnym bonusem - i mogło być dla polski piłkarsko pięknie. A tak teraz kiła, matematycznie chyba już przepadło? Tak jak oglądałem kawałek (gdzieś między 30 a 50 minutą) to wyraźnej dominacji nie było, raczej wyrównany mecz. No ale widziałem tylko urywek, wynik już mniej przyjemny.

Cytat:
powiem tyle GRATULUJE LEGI ! GRATULUJE SKORŻY i powiem jedno w kontekście pucharów grupy i Legi i Wisły były powiedzmy podobne może Legi troche słabsza ale niech teraz fani Legi przyznają że z tak dziurawą obroną i tak czarna nie da się wyjść z grupy! Nie jestem rasistą ale mam dość tego ...
Dwa słowa: Ouattara i Choto. Kolor skóry nie ma nic do rzeczy.
Legionista
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 03.11.2011, 23:02
Fenix54 napisał(a):Wyświetl post
Rapid to dobry zespoł flamengista gówno się znasz i zamilcz. Doceń klase Legii z honorem, tyle.
Zaraz ci skasuje posta.
Ma patent na nieomylność - Legia miała grupę słabą i koniec tako rzecze flamengista
Odpowiedz cytując
Romuald
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 03.11.2011, 23:04
ero781 napisał(a):Wyświetl post
grupa Legii troche słabasza ? podobna ?

Nasza : Twente wicemistrz Holandii
Fulham przedstawiciel najlepszej ligi świata
Odense wicemistrzowie Danii

Legia: PSV 3 drużyna ligi holenderskiej
Rapid 3 albo i 4 ekipa z ligi rumuńskiej
Hapoel 2? miejsce w Izraelu

faktycznie może troche słabasza ta ich grupa
Odpowiedz cytując
ero781
Senior Member

Stary 03.11.2011, 23:07
no dobra słabsza grupa ; )
a co do koloru skóry nic nie mam ale u NAS w Wiśle po prostu każdy może bez Chaveza do odstrzału !
[/COLOR][/COLOR][/SIZE]
Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 03.11.2011, 23:08
Legia w tym sezonie w pucharach: 5 zwycięstw,2 remisy i 1 porażka (0:1 z PSV na wyjeździe). Bramki:13:8. Wszyscy przeciwnicy wyżej notowani. Niezła jesień. Oby tak samo na wiosnę.
W Warszawie są tylko kibice Legii i JW:
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 03.11.2011, 23:11
Romuald napisał(a):Wyświetl post
grupa Legii troche słabasza ? podobna ?

faktycznie może troche słabasza ta ich grupa
Nie żyj przeszłością tylko spójrz na to, co grają teraz...
PSV i Twente w 100% na remis, jeden ch*j ale:

Fulham - ok, silna liga, ale są na 15 miejscu... nie sa aktualnie brani zbyt powaznie w lidze.
Odense - 7 !

z drugiej strony:
Rapid - 3 miejsce
Happoel -lider

Sama liga to nie wszystko, patrz na formę. Jak dla mnie grupy mocno wyrównane = z solidnymi europejskimi średniakami. Legia odniosła wielki sukces, bo jest bliska wygrania takiej grupy. Wisła w tym samym czasie potrafiła coś ugrać tylko wtedy, gdy grała w liczebnej przewadze przez godzinę z osłabionym Fulham. W trzech pozostałych meczach przejechali się po nas jak po...

killzone poniżej - zrobiłem printscreena, bo zaraz ci flamengista usunie posta
Ostatnio edytowane przez felipe : 03.11.2011 o godz. 23:19.
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 03.11.2011, 23:12
Umówmy się: Rapid i Hapoel to solidne średniaki, do ogrania. Co innego PSV, tu gładko przegrali.
Pełna zgoda - Spartak, a także Rapid są moim zdaniem drużynami silniejszymi od APOElu. Więc wyniki Legii i Śląska nie zaskakują.

Zaskakuje natomiast gra i taktyka Legii. Legia zagrała świetne 20 minut pierwszej połowy. Zdobyła bramkę i powinna wrócić do stylu gry, który prezentowała z Turkami. Gwarancji sukcesu nie było, ale były szanse na ulubioną grę z kontry. Tymczasem Skorża pozwolił na radosny futbol i wymianę ciosów - co było wodą na młyn dla Spartaka.

Nie wiadomo, jak mecz by się skończył ale swoją taktyką Skorża ułatwił Rosjanom zadanie.

Ja myślę, że wczorajsze wyniki nieco otrzeźwią tych, co wbrew faktom twierdzą że poziom się u nas podnosi. APOEL okazał się zespołem silnym, Spartak - bardzo silnym, Rapid - poza zasięgiem. I nie ma znaczenia, kto by z nimi zagrał - można by wymienić Legię, Wisłę i Śląska miejscami, a rezultaty pewnie byłyby podobne.

Dlatego ew. awans do LM, na który mamy szanse byłby totalną sensacją i osiągnięciem zdecydowanie ponad stan.
To jak to wkoncu jest panie moderator?
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 03.11.2011, 23:15
Cytat:

Nie przeczę, że mieliśmy słabszą grupę, ale też nie wyrywałbym się z takimi ocenami za bardzo. Różne drużyny różnie grają w pucharach, należy raczej oceniać poszczególne mecze, a nie kto jest z jakiej ligi i które miejsce w niej zajmuje. Co zresztą także tyczy się Fulham - któregośtamnastego (15?) w Premiership obecnie.
Legionista
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 03.11.2011, 23:23
killzone napisał(a):Wyświetl post
To jak to wkoncu jest panie moderator?
Ano to, że myliłem się w ocenie Rapidu. Widziałem ich mecz z nami (owszem, towarzyski ale jednak) i ze Śląskiem. Teraz w grupie gra totalną pytę, nie wiem skąd ten spadek formy.

Legia gra dobrze, ale po prostu wykorzystała swoje szanse. Nie jest to wynik ponad stan, tym raczej był (dość szczęśliwy) awans do grupy. Sama grupa okazała się słaba.

Co do naszej grupy - od początku nie dawałem naszym wielkich szans. Twente i Fulham wydawały się poza zasięgiem. Zwycięstwo z Anglikami było przyjemną, a porażka z Odense na R22 - nieprzyjemną niespodzianką. Wyszło na zero.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 03.11.2011, 23:30
A w ogóle to powiem tak: to nie tyle jest słaba grupa, tylko po prostu grupa złożona z dwóch dominatorów i dwóch chłopców do bicia
Legionista
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 03.11.2011, 23:31
W dużej mierze czerwona kartka ułatwiła zadanie Legii. Rumuni w pierwszych 20 minutach cisnęli mocno, byli zdecydowanie lepsi i kto wie jakby to wyglądało bez "czerwa".

Skorża ewidentnie zmienił styl gry - twierdzę, że parę tygodni temu zaryzykował zmianę sposobu rozgrywania bo był prawie na wylocie. Zobaczymy jak długo ten sen potrwa w Warszawie. Jak wspomniałem, całkiem niedawno wszyscy dziennikarze ze stolicy komentowali, że Legia najsłabsza od nastu lat..., a teraz niedościgniony wzór...
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 03.11.2011, 23:33
Panowie czy ta licytacja ma jakikolwiek sens

Legia gra w tej chwili lepiej i skuteczniej stąd te wyniki w pucharach potwierdzane zresztą grą w lidze. My o ile jeszcze czasem coś potrafimy zagrać z przodu (nie zawsze bo z Podbeskidziem nawet tego nie było) to w defensywie gramy pytę i stąd się biorą takie bęcki jak z Twente czy Fulham. Po co zakłamywać rzeczywistość? Gramy teraz chujnie z grzybnią przeplataną i niestety możemy się tłumaczyć tylko kontuzjami w zespole, koniecznością przygotowania szczytu formy na lipcowo/sierpniowe eliminacje LM. I tyle. To że jesteśmy w grupie LE jest i tak jakimś krokiem w przód w porównaniu z wcześniejszymi blamażami z Levadią czy Karabachem, więc nie dramatyzujmy.
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 04.11.2011, 00:18
Ano to, że myliłem się w ocenie Rapidu. Widziałem ich mecz z nami (owszem, towarzyski ale jednak) i ze Śląskiem. Teraz w grupie gra totalną pytę, nie wiem skąd ten spadek formy.

Legia gra dobrze, ale po prostu wykorzystała swoje szanse. Nie jest to wynik ponad stan, tym raczej był (dość szczęśliwy) awans do grupy. Sama grupa okazała się słaba.

Co do naszej grupy - od początku nie dawałem naszym wielkich szans. Twente i Fulham wydawały się poza zasięgiem. Zwycięstwo z Anglikami było przyjemną, a porażka z Odense na R22 - nieprzyjemną niespodzianką. Wyszło na zero.
To nie chodzi o totalną pytę, bo tego (przynajmniej w Warszawie) nie zagrali. Chodzi o bardzo prostą sprawę - podejście do rywala. Nagle nadmuchana przez rumuńskie media Legia przycisnęła w Bukareszcie i się chłopaki niedoświadczone w europejskich pucharach osrały żurem.

Taktyki się nie zapomina w dwa miesiące. Prosta akcja, trener nie ma doświadczenia i źle ustawia drużynę, w dodatku to co wystarcza na Śląsk (czyli żelazna taktyka i proste wywiązywanie się ze swoich zadań na boisku) nie wystarcza na Legię. Dlaczego? Bo jest Ljuboja i Radović przy Ljuboi. Nie chcę tu prawić peanów, ale to że potrafią zagrać coś nietuzinkowego, to niszczy każdy system. Dwa, widać o co chodzi. Jak taki Ljuboja coś tam próbuje przysymulować przy linii końcowej, to każdy z drużyny rumuńskiej zamiast wrzeszczeć lub coś tam dymić, podbiega i poklepuje po głowie serbskiego napastnika. Gdyby na jego miejscu był Kucharczyk, to by pewnie jeszcze "przypadkowo" z buta dostał.

Dla nich Ljuboja to jest taka gwiazda, jaka była w Polsce, zanim przyszedł do tej ligi. Po prostu gość, który grał w PSG,Suttgarcie itd. Ktoś wyrazisty, gwiazda. Ktoś, kogo z urzędu należy się bać. I na to Rapid nie jest gotowy. Gdyby zagrał jeszcze rok, dwa w europejskich pucharach, ci ich piłakrze dorosną do tego i będą grać jeszcze lepiej. To tak jak z Lechem. Najpierw oklep, a później okrzepli i nawet MC czy Juventusowi można było kłopoty sprawić. Tak jak Skorża. Najpierw w...ol od Levadii, a teraz wielka konsternacja i ograny (moim zdaniem najtrudniejszy sprawdzian) - Gazientepspor. To wszystko, to jest kwestia doświadczenia.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 04.11.2011, 01:14
ziz99 napisał(a):Wyświetl post
Skorża ewidentnie zmienił styl gry - twierdzę, że parę tygodni temu zaryzykował zmianę sposobu rozgrywania bo był prawie na wylocie. Zobaczymy jak długo ten sen potrwa w Warszawie. Jak wspomniałem, całkiem niedawno wszyscy dziennikarze ze stolicy komentowali, że Legia najsłabsza od nastu lat..., a teraz niedościgniony wzór...
Czy zmienił styl? Moim zdaniem wszystko jest podobnie (dokładnie taki sam pomysł na gre, nacisk na maksymalne zagęszczenie środka i szybkie przjęcie piłki). Zmieniły się 3 rzeczy za sprawą 3 transferów.

Ljuboja. Megagwiazda na polskie boiska. Rewelacyjnie zgrany z Radoviciem, potrafi utrzymać piłkę w bardzo trudnych sytuacjach, potrafi dać się sfaulować i wywalczyć stały fragment gry. I najważniejsze - skok mentalny. Te nasze wszystkie 'młodziki' doktnęły poważnego futbolu i już się Rapidu, Hapoelu czy Spartaka nie boją.

Kuciak. Fantastyczny bramkarz. Jestem nim absolutnie zachwycony. Cholernie ciężko będzie go utrzymać. Typ dał absolutny spokój w obronie.

Żewłakow. Mentalność, pewność, spokój w obronie. Szef.

Nie mogę się doczekać PSV! Dawać ich
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 04.11.2011, 01:18
Skoro Legia wyeliminowała Rapid, to fajnie byłoby, gdyby APOEL zajął 3 miejsce w LM i wylosował Legię w 1/16 LE. Kolejny pojedynek z podtekstami.
W Warszawie są tylko kibice Legii i JW:
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 04.11.2011, 01:43
To ja już wolę Porto, a niech tam APOEL gra dalej w LM

Temat zrobił się teraz typowo legijny, ale dobrze, że nie ma takiej zawieruchy jak była przy meczach Amikorza w LE. Kibice polskich drużyn smacznie sobie śpią co skutkuje brakiem dyrdymałów w tym temacie.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 04.11.2011 o godz. 01:45.
Odpowiedz cytując
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 04.11.2011, 08:26
Pytanie techniczne - czy ewentualne I miejsce w grupie Legii da rozstawienie na wiosne?
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 04.11.2011, 08:27
Bo my to raczej niespodzianki robilismy majac taka grupe jaka mielismy, wiec stad tyle tutaj glupot bylo, a wy to raczej wykonaliscie mozliwy plan jaki byl po losowaniu,
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 04.11.2011, 09:47
Zbychu napisał(a):Wyświetl post
Pytanie techniczne - czy ewentualne I miejsce w grupie Legii da rozstawienie na wiosne?
Tak. Druzyny z pierwszych miejsc sa rozstawione.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 04.11.2011, 10:15
emj10 napisał(a):Wyświetl post
To ja już wolę Porto, a niech tam APOEL gra dalej w LM

Temat zrobił się teraz typowo legijny, ale dobrze, że nie ma takiej zawieruchy jak była przy meczach Amikorza w LE. Kibice polskich drużyn smacznie sobie śpią co skutkuje brakiem dyrdymałów w tym temacie.
Bo teraz żyjemy raczej swoimi meczami, mecze Legii są zawsze gdzieś tam przed/po meczach Wisły i schodzą jakoś na dalszy plan.

Gratulacje za awans. Życzę Wam, żebyście skończyli w lidze tak jak Amica, gdy wychodziła z grupy A w LE, to jak chcecie, może być nawet finał, mnie to nie przeszkadza.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 04.11.2011, 10:31
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Czy zmienił styl? Moim zdaniem wszystko jest podobnie (dokładnie taki sam pomysł na gre, nacisk na maksymalne zagęszczenie środka i szybkie przjęcie piłki). Zmieniły się 3 rzeczy za sprawą 3 transferów.

...
Wszystkie drużyny trenowane do tej pory przez Skorżę grały na long ball.

Teraz gracie piłką od bramki do bramki. Same transfery nie grają. W Europie było/jest sporo "dopakowanych" drużyn, które grały/-ją bardzo przeciętnie

Jeżeli Maciej będzie częściej oglądał Barcę niż przeglądał skrypty ze swoich kursów trenerskich to możecie mieć wreszcie niezły pożytek z niego.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów