|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ale prawda jest taka, że Legia zagrała dziś słaby mecz. Zwycięstwo zawdzięcza szczęściu, nieporadności Rumunów i poradności swojego bramkarza.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Czy ja wiem czy taki slaby? Punktowali Rumunow ladnie a ze oni nieporadni? To juz nie wina Legii.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Chciałbym żebyśmy grali takie słabe mecze na okrągło ...
Bez jaj, grają 5x lepiej niż my teraz. A czy się zmęczą ? Módlmy się lepiej żeby się nasi nie zmęczyli na parchy za kilka dni... ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
niestety nie mam jak ogladnac w tv, dlatego prosze o linka!
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
Meczem z Rapidem w Bukareszcie postawili jednak wysoko poprzeczkę. To był mecz naprawdę wybitny, Legioniści pokazali świetny futbol. W porównaniu z tym, dziś było przeciętnie. Legia po prostu wykorzystała swoje szanse. Dostała słabą grupę i wygrała co miała wygrać. Umówmy się: Rapid i Hapoel to solidne średniaki, do ogrania. Co innego PSV, tu gładko przegrali. ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 06.2011
Offline |
|
. Z PSV przegraliśmy, ale chyba oglądałeś tylko pierwszą połowę - bo w drugiej już tak "gładko" Holendrzy nie mieli. Zresztą - zobaczymy wkrótce na Ł3; mecz będzie już o nic, ale może dzięki temu obie drużyny będą chciały pograć w piłkę.Dzisiaj faktycznie Legia nie grała wybitnie, ale swoje zrobiła ![]()
"Zastanów się dwa razy zanim powiesz coś głupiego. Lepiej utrzymywać innych w niewiedzy niż od razu dać im pewność".
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Rapid to dobry zespoł flamengista gówno się znasz i zamilcz. Doceń klase Legii z honorem, tyle.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
powiem tyle GRATULUJE LEGI ! GRATULUJE SKORŻY i powiem jedno w kontekście pucharów grupy i Legi i Wisły były powiedzmy podobne może Legi troche słabsza ale niech teraz fani Legi przyznają że z tak dziurawą obroną i tak czarna nie da się wyjść z grupy! Nie jestem rasistą ale mam dość tego ...
![]()
[SIZE=6][COLOR=Red][COLOR=Blue][COLOR=Red][center]AVE WISŁA[/center][/COLOR]
[/COLOR][/COLOR][/SIZE] |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
do kasacji podwójny post
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Tak się szczerzę, że chyba mi już na zawsze tak zostanie
Mecz był, jaki był. To nie było spotkanie między ManUtd i Barcą, w którym obie ekipy zdecydowały zagrać otwartą piłkę. Widać było, że Rapid miał wielkie ciśnienie, my z początku przygaszeni. Do 1:1 mecz wyraźnie na + dla Rapidu, po 1:1 mecz już mniej wyraźnie, ale dla nas. Końcowy wynik zasłużony, choć było to po prostu spotkanie dwóch europejskich średniaków. Ot. W meczu na wyjeździe pierwsza połowa była chyba szczytem tego, co jesteśmy w stanie zagrać, teraz dorównać tamtej grze będzie ciężko. Ale kij z tym, wiosna nasza ![]() Tymczasem mamy najlepszy sezon w europie od... ch* wie ilu lat Szkoda tego waszego Odense, cholernie szkoda, bo tak porażka z Fulham byłaby niejako "wliczona w koszty", a wasza wygrana wcześniejsza byłaby fajnym bonusem - i mogło być dla polski piłkarsko pięknie. A tak teraz kiła, matematycznie chyba już przepadło? Tak jak oglądałem kawałek (gdzieś między 30 a 50 minutą) to wyraźnej dominacji nie było, raczej wyrównany mecz. No ale widziałem tylko urywek, wynik już mniej przyjemny.Cytat:
![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
? podobna ?Nasza : Twente wicemistrz Holandii Fulham przedstawiciel najlepszej ligi świata Odense wicemistrzowie Danii Legia: PSV 3 drużyna ligi holenderskiej Rapid 3 albo i 4 ekipa z ligi rumuńskiej Hapoel 2? miejsce w Izraelu faktycznie może troche słabasza ta ich grupa ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no dobra słabsza grupa ; )
a co do koloru skóry nic nie mam ale u NAS w Wiśle po prostu każdy może bez Chaveza do odstrzału ! ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Legia w tym sezonie w pucharach: 5 zwycięstw,2 remisy i 1 porażka (0:1 z PSV na wyjeździe). Bramki:13:8. Wszyscy przeciwnicy wyżej notowani. Niezła jesień. Oby tak samo na wiosnę.
![]()
W Warszawie są tylko kibice Legii i JW:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
PSV i Twente w 100% na remis, jeden ch*j ale:Fulham - ok, silna liga, ale są na 15 miejscu... nie sa aktualnie brani zbyt powaznie w lidze. Odense - 7 ! z drugiej strony: Rapid - 3 miejsce Happoel -lider Sama liga to nie wszystko, patrz na formę. Jak dla mnie grupy mocno wyrównane = z solidnymi europejskimi średniakami. Legia odniosła wielki sukces, bo jest bliska wygrania takiej grupy. Wisła w tym samym czasie potrafiła coś ugrać tylko wtedy, gdy grała w liczebnej przewadze przez godzinę z osłabionym Fulham. W trzech pozostałych meczach przejechali się po nas jak po... killzone poniżej - zrobiłem printscreena, bo zaraz ci flamengista usunie posta ![]()
Ostatnio edytowane przez felipe : 03.11.2011 o godz. 23:19.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
![]() ![]() |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
Legionista
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Ano to, że myliłem się w ocenie Rapidu. Widziałem ich mecz z nami (owszem, towarzyski ale jednak) i ze Śląskiem. Teraz w grupie gra totalną pytę, nie wiem skąd ten spadek formy.
Legia gra dobrze, ale po prostu wykorzystała swoje szanse. Nie jest to wynik ponad stan, tym raczej był (dość szczęśliwy) awans do grupy. Sama grupa okazała się słaba. Co do naszej grupy - od początku nie dawałem naszym wielkich szans. Twente i Fulham wydawały się poza zasięgiem. Zwycięstwo z Anglikami było przyjemną, a porażka z Odense na R22 - nieprzyjemną niespodzianką. Wyszło na zero. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A w ogóle to powiem tak: to nie tyle jest słaba grupa, tylko po prostu grupa złożona z dwóch dominatorów i dwóch chłopców do bicia
![]() ![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
W dużej mierze czerwona kartka ułatwiła zadanie Legii. Rumuni w pierwszych 20 minutach cisnęli mocno, byli zdecydowanie lepsi i kto wie jakby to wyglądało bez "czerwa".
Skorża ewidentnie zmienił styl gry - twierdzę, że parę tygodni temu zaryzykował zmianę sposobu rozgrywania bo był prawie na wylocie. Zobaczymy jak długo ten sen potrwa w Warszawie. Jak wspomniałem, całkiem niedawno wszyscy dziennikarze ze stolicy komentowali, że Legia najsłabsza od nastu lat..., a teraz niedościgniony wzór... |
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Panowie czy ta licytacja ma jakikolwiek sens
Legia gra w tej chwili lepiej i skuteczniej stąd te wyniki w pucharach potwierdzane zresztą grą w lidze. My o ile jeszcze czasem coś potrafimy zagrać z przodu (nie zawsze bo z Podbeskidziem nawet tego nie było) to w defensywie gramy pytę i stąd się biorą takie bęcki jak z Twente czy Fulham. Po co zakłamywać rzeczywistość? Gramy teraz chujnie z grzybnią przeplataną i niestety możemy się tłumaczyć tylko kontuzjami w zespole, koniecznością przygotowania szczytu formy na lipcowo/sierpniowe eliminacje LM. I tyle. To że jesteśmy w grupie LE jest i tak jakimś krokiem w przód w porównaniu z wcześniejszymi blamażami z Levadią czy Karabachem, więc nie dramatyzujmy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Taktyki się nie zapomina w dwa miesiące. Prosta akcja, trener nie ma doświadczenia i źle ustawia drużynę, w dodatku to co wystarcza na Śląsk (czyli żelazna taktyka i proste wywiązywanie się ze swoich zadań na boisku) nie wystarcza na Legię. Dlaczego? Bo jest Ljuboja i Radović przy Ljuboi. Nie chcę tu prawić peanów, ale to że potrafią zagrać coś nietuzinkowego, to niszczy każdy system. Dwa, widać o co chodzi. Jak taki Ljuboja coś tam próbuje przysymulować przy linii końcowej, to każdy z drużyny rumuńskiej zamiast wrzeszczeć lub coś tam dymić, podbiega i poklepuje po głowie serbskiego napastnika. Gdyby na jego miejscu był Kucharczyk, to by pewnie jeszcze "przypadkowo" z buta dostał. Dla nich Ljuboja to jest taka gwiazda, jaka była w Polsce, zanim przyszedł do tej ligi. Po prostu gość, który grał w PSG,Suttgarcie itd. Ktoś wyrazisty, gwiazda. Ktoś, kogo z urzędu należy się bać. I na to Rapid nie jest gotowy. Gdyby zagrał jeszcze rok, dwa w europejskich pucharach, ci ich piłakrze dorosną do tego i będą grać jeszcze lepiej. To tak jak z Lechem. Najpierw oklep, a później okrzepli i nawet MC czy Juventusowi można było kłopoty sprawić. Tak jak Skorża. Najpierw w...ol od Levadii, a teraz wielka konsternacja i ograny (moim zdaniem najtrudniejszy sprawdzian) - Gazientepspor. To wszystko, to jest kwestia doświadczenia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Ljuboja. Megagwiazda na polskie boiska. Rewelacyjnie zgrany z Radoviciem, potrafi utrzymać piłkę w bardzo trudnych sytuacjach, potrafi dać się sfaulować i wywalczyć stały fragment gry. I najważniejsze - skok mentalny. Te nasze wszystkie 'młodziki' doktnęły poważnego futbolu i już się Rapidu, Hapoelu czy Spartaka nie boją. Kuciak. Fantastyczny bramkarz. Jestem nim absolutnie zachwycony. Cholernie ciężko będzie go utrzymać. Typ dał absolutny spokój w obronie. Żewłakow. Mentalność, pewność, spokój w obronie. Szef. Nie mogę się doczekać PSV! Dawać ich ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Skoro Legia wyeliminowała Rapid, to fajnie byłoby, gdyby APOEL zajął 3 miejsce w LM i wylosował Legię w 1/16 LE. Kolejny pojedynek z podtekstami.
![]()
W Warszawie są tylko kibice Legii i JW:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
To ja już wolę Porto, a niech tam APOEL gra dalej w LM
Temat zrobił się teraz typowo legijny, ale dobrze, że nie ma takiej zawieruchy jak była przy meczach Amikorza w LE. Kibice polskich drużyn smacznie sobie śpią co skutkuje brakiem dyrdymałów w tym temacie.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 04.11.2011 o godz. 01:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Pytanie techniczne - czy ewentualne I miejsce w grupie Legii da rozstawienie na wiosne?
![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Bo my to raczej niespodzianki robilismy majac taka grupe jaka mielismy, wiec stad tyle tutaj glupot bylo, a wy to raczej wykonaliscie mozliwy plan jaki byl po losowaniu,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Tak. Druzyny z pierwszych miejsc sa rozstawione.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Gratulacje za awans. Życzę Wam, żebyście skończyli w lidze tak jak Amica, gdy wychodziła z grupy A w LE, to jak chcecie, może być nawet finał, mnie to nie przeszkadza.![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
Teraz gracie piłką od bramki do bramki. Same transfery nie grają. W Europie było/jest sporo "dopakowanych" drużyn, które grały/-ją bardzo przeciętnie Jeżeli Maciej będzie częściej oglądał Barcę niż przeglądał skrypty ze swoich kursów trenerskich to możecie mieć wreszcie niezły pożytek z niego. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|