The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.10.2011, 19:31
Ludzie o co wy sie znowu spieracie. Gość chodzi na mecze Legii pewnie nie od wczoraj to chyba wie lepiej od Was bo ma przegląd bramkarzy w swoim klubie od kilku lat. Czy to takie ważne dla Was czy Kuciak, czy Szamotulski lepszy? Ważne, że dzisiaj najlepszy wynik z możliwych padł w Poznaniu, a Śląsk nadal liderem, Wisła też za dużo nie straciła.
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 30.10.2011 o godz. 19:35.
Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 30.10.2011, 19:31
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
To trzeba bylo dodac, ze jest lepszy od Szczesnego gdy ten byl jeszcze w Legii. Bo teraz to Kuciak moze mu buty czyscic. Nie ma porownania bronienia strzalow Messiego czy Villi do bronienia strzalow zawodnikow z ligi polskiej
Hmm, jak przeszedł do Widzewa i Polonii wcale lepiej nie grał.
PS. Bo chyba nie piszesz o Szczęsnym, który grał w Młodej Legii i z niej poszedł do Arsenalu? On nie ma meczu rozegranego w pierwszym zespole Legii.
W Warszawie są tylko kibice Legii i JW:
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 30.10.2011, 19:32
To trzeba bylo dodac, ze jest lepszy od Szczesnego gdy ten byl jeszcze w Legii. Bo teraz to Kuciak moze mu buty czyscic. Nie ma porownania bronienia strzalow Messiego czy Villi do bronienia strzalow zawodnikow z ligi polskiej
Chłopie. Kompromitujesz się, bo Ci się Maciek z Wojtkiem pomylił. Nie brnij. Doczytaj.

Szczęsny, który broni strzały Messiego czy Villi nigdy nie grał w pierwszym składzie Legii.

Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Chodzi mi o to, że zgrywasz mądrale i piszesz, że moje zdanie na temat Pareiki nadaje się do fantastyki, to Ci pokazałem pierwszy lepszy film z możliwościami Pareiki. Tak nie broni byle jaki bramkarz, więc miałem podstawy do umieszczenia Pareiki na czele goalkeeperów ekstraklasy.
Eh. Rok temu - pełna zgoda. Teraz ma takie obrony i totalne babole, które Wisłę wiele kosztowały. Jak dla Ciebie jest najlepszy to Twój problem.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 30.10.2011, 19:35
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Chłopie. Kompromitujesz się, bo Ci się Maciek z Wojtkiem pomylił. Nie brnij. Doczytaj.
Nic nie musze doczytac - jakbys napisal Maciek Szczesny to by mi sie na pewno nie pomyliło - skad moge wiedziec, czy Wojtek rozegral jakis mecz w 1 składzie Legii skoro mnie Legia nie interesuje? Dobra, nie wazne. Na polska lige Kuciak to super bramkarz

EDIT: Na pewno nie napisalem, ze Kuciak jest lepszy od Szczesnego

Jednak brniesz. Twój wybór. Nikt nie napisał, że jest lepszy od Wojciecha Szczęsnego. Co innego z Maciejem Szczęsnym. Nie moją winą jest, że Ci się w głowie nie mieści, że piłka nożna istniała też przed 2003 czy 2004 rokiem.
Wiem, ze istniała wczesniej bo zaczalem ogladac jak miałem 7 lat gdy lecialy MS w 94 roku ze swietnie grajacymi Rumunami i Bułgarami I jakbys chcial wiedziec to Macka grajacego swoj ostatni sezon w Legii i mecze jak byl bramkarzem Wisly tez widziałem wiec nie jest jeszcze ze mna tak zle jak myslisz
EDIT2:

No, to nie rozumiem jak mogłeś pomyśleć, że Szczęsny wymieniony obok Stanewa czy Kowalewskiego, a wręcz obok Szamo i Robaka to Wojtek, a nie Maciek. Jestem bezradny.
Bo na koncu po Szczesnym, Kowalewskim i Stanewie wymieniłes Boruca Dobra koniec tematu, wszystko jasne
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 30.10.2011 o godz. 19:56.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 30.10.2011, 19:39
Nic nie musze doczytac - jakbys napisal Maciek Szczesny to by mi sie na pewno nie pomyliło - skad moge wiedziec, czy Wojtek rozegral jakis mecz w 1 składzie Legii skoro mnie Legia nie interesuje? Dobra, nie wazne. Na polska lige Kuciak to super bramkarz
Miej pretensje do siebie, a nie do mnie. Temat Szczęsnego wrzucił Flamengista, w konkretnym zestawie osobowym - Stanew, Szamotulski, Kowalewski. Ja mu odpisałem. Obaj mieliśmy na myśli oczywiście Macieja, bo dla nas piłka nie zaczęła się z przyjściem Cupiała do Wisły. Ty się wtrąciłeś i jedynie udowodniłeś swój wiek.

Teraz piszesz, że nie wiesz czy Wojtek Szczęsny zagrał jakiś mecz w 1 składzie, a jednak wyżej piszesz, że Kuciak jest lepszy od W. Szczęsnego z Legii. Skąd wiesz skoro nie masz nawet pojęcia czy on wtedy tam grał czy nie?

Mówię - nie brnij.

EDIT:

EDIT: Na pewno nie napisalem, ze Kuciak jest lepszy od Szczesnego
Jednak brniesz. Twój wybór. Nikt nie napisał, że jest lepszy od Wojciecha Szczęsnego. Co innego z Maciejem Szczęsnym. Nie moją winą jest, że Ci się w głowie nie mieści, że piłka nożna istniała też przed 2003 czy 2004 rokiem.

EDIT2:

No, to nie rozumiem jak mogłeś pomyśleć, że Szczęsny wymieniony obok Stanewa czy Kowalewskiego, a wręcz obok Szamo i Robaka to Wojtek, a nie Maciek. Jestem bezradny.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 30.10.2011 o godz. 19:53.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 30.10.2011, 20:09
Po fantastycznym strzale Vrdoljaka przypomniało mi się od razu to:
http://www.youtube.com/watch?v=7U6ms...ailpage#t=317s
Kuciak niestety to bardzo dobry łapacz, meczyk niezły, wynik też.
No i trawa w POZnaniu* nadal się nie ukorzeniła - pewno będą wymieniać w styczniu.
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 30.10.2011, 20:28
Nie ma co się dziwić tej murawie. W piątek gra mecz Warta a dziś Lech. Jak tak to będzie wyglądało to znowu załatwią tą murawę.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 30.10.2011, 21:12
Wynik z dzisiejszego meczu dobry dla nas. Pytanie czy w następnej kolejce odrobimy straty.
Odpowiedz cytując
vaazon
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 30.10.2011, 23:52
Cytat:
Nic nie musze doczytac - jakbys napisal Maciek Szczesny to by mi sie na pewno nie pomyliło -
No sztuką byłoby się pomylić, gdyby napisał Maciek Szczęsny...chociaż w twoim przypadku..

Cytat:
skad moge wiedziec, czy Wojtek rozegral jakis mecz w 1 składzie Legii skoro mnie Legia nie interesuje?
Jesteś kibicem Wisły, to chyba orientujesz się mniej więcej, co u największych rywali piszczy.
Zresztą, w twojej wymówce brakuje logiki, ponieważ:
1. Jak Wojtek mógłby grać w 1 składzie Legii, jak ma dopiero teraz 21 lat, a od 5/6 sezonów siedzi w Arsenalu.
2. Jakim sposobem nasz kolega z Warszawy, mógłby porównać jakość aktualnych bramkarzy ze składu Legii z młokosem, który (hipotetycznie przyjmując) rozegrał "jakiś mecz w 1 składzie Legii".
3. Poza tym flamengista wypisał bramkarzy chronologicznie, tak jak bronili w Legii po kolei. Szczęsny przed Stanewem czy Borucem, o kurde, o którego może chodzić?

Ale zostawię to, nie chcę być kolejną osobą pastwiącą się nad tobą.

Cytat:
Jakby byl lepszy od Szczesnego i Fabianskiego to na pewno niegralby w Legii Rozbawiłes mnie tym teksem.
Jeśli skauci cię nie wychwycą, to trzeba gdzieś się pokazać najpierw, czyż nie? Dla niektórych droga na szczyt jest dłuższa i bardziej kręta.

Granie w lepszym klubie nie oznacza równocześnie, że jest się lepszym piłkarzem. Czy taki van der Sar z Fulham był gorszy niż, powiedzmy sobie szczerze, ciotowaty Roy Carroll z ManU? Nie.
Ostatnio edytowane przez vaazon : 30.10.2011 o godz. 23:54.
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 31.10.2011, 00:25
Nowym szkoleniowcem Zagłębia Lubin został dziś Czech - Pavel Hapal. Zastąpi on zwolnionego Jana Urbana.

42-letni Hapal grał m.in. w TSV Bayer 04 Leverkusen, CD Tenerife i SK Sigma Ołomuniec, zaliczył też 21 meczów w reprezentacji Czechosłowacji oraz 10 w kadrze Czech. Jego największym osiągnięciem trenerskim było mistrzostwo Słowacji z MŠK Žilina w sezonie 2009/10 i awans do Ligi Mistrzów. Prowadzona przez niego drużyna zajęła ostatnie miejsce w tabeli grupy F i odpadła z fazy grupowej.

Pracę z Žiliną zakończył po sezonie 2010/11. Wcześniej trenował m.in. czeski FK Mladá Boleslav i słowacki FC Nitra.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 31.10.2011, 18:44
No, tak się składa moderatorze drogi, że chodząc na mecze Legii od kilkunastu lat mam dość dobre pojęcie kto bronił, więc moja opinia naprawdę jest stworzona na podstawie analizy wyżej wymienionych nazwisk.

Kuciak na pewno jest lepszy od Szamotulskiego, Robakiewicza i Fabiańskiego. Prawdopodobnie jest też lepszy od Szczęsnego czy Kowalewskiego lub Stanewa. Boruc to Boruc, on się w kategorii lepszy/gorszy nie mieści, bo to kibol Legii
Ale ja nie mam zamiaru dyskutować o tym, czy Szczęsny był lepszy czy gorszy od Kuciaka. Z resztą: jak to można sprawdzić? Inne czasy, inni przeciwnicy.

Pisałem o czymś zupełnie innym: to zeszły sezon był ewenementem, a nie sytuacja w której Legia ma świetnego bramkarza. W ostatnich 15 latach to raczej było normą.

A co do Kuciaka: rozumiem twoje zachwyty, szczególnie gdy ma się w pamięci poprzedni sezon. Ale może jednak z oceną poczekajmy do końca sezonu? Jak będzie stale wykazywał taką formę, to co innego. Na razie zagrał u was 12 meczy - wystawianie na podstawie tych spotkań takiej laurki jest moim zdaniem przedwczesne.

Rozumiem tą niechęć do Szczęsnego, w końcu to on postulował by uhonorować go "ścianą płaczu" na Łazienkowskiej
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Stary 31.10.2011, 18:45
A tak swoją drogą patrzcie co odkopałem:

Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Ale słabe to Podbeskidzie. Marny ŁKS,teraz ci pokazują na co ich stać. Ani stadionów,ani gry.
Na dzień dzisiejszy ciężko mi sobie wyobrazić z kim Podbeskidzie miałoby zdobyć jakiś punkt? Może ci co mają stadion przy Focha? ale chyba oni nie są aż tak tragiczni.

Podbeskidzie nie prezentuje nic,dosłownie. Czarnym koniem tego sezonu, jak to w przypadku beniaminków zazwyczaj bywa, to oni nie będą.
Trzeba mieć tupet aby takim składem chcieć coś kopać w Ekstraklasie.
To nie jest zarzut do Marszałka ale chyba jednak należy się ukłon w stronę trenera Kasperczyka że teraz podzwignął to wszystko do góry i ograł Legię, Wisłę...

PS. Trzeba mieć tupet żeby z takim składem przyjechać na R22 i ograć Mistrza Polski.

EDIT: To chyba jednak jest zarzut do Marszałka, żeby się zastanowił zanim coś napisze.
Powód: a tak.
Ostatnio edytowane przez Fiti : 31.10.2011 o godz. 22:03.
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 31.10.2011, 21:10
Cytat:
PS. Trzeba mieć tupet żeby z takim składem przyjechać na R22 i ograć Mistrza Polski.
Trzeba mieć tupet, żeby po 2-3 kolejkach wyśmiewać i kategorycznie spuszczać do drugiej ligi kogokolwiek. Zapłacili frycowe, poczuli że w TM-E błędy są punktowane dużo boleśniej niż w I lidze i teraz już grają normalnie.
Legionista
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 31.10.2011, 21:21
kto sie smiał z Podbeskidzia ten sie śmiał !

Dzisiaj Piech którego masa ludzi "poleca" do Wisły miał piłke meczową, nie strzelił i sie zemściło. Zamiast 3 punktów 0.

No i wuefista musiał polizać dupe byłemu pracodawcy mówiac ze to "Lech gra najładniejszą dla oka piłke w Polsce" a prawda jest taka ze żadna z drużyn takiej piłki nie gra, bo liczy sie powtarzalność!
E: Nie nie, Wisła nie gra najlepszej piłki nie jest nawet w pierwszej dwójce.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 31.10.2011 o godz. 21:41.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 31.10.2011, 21:33
Ale też trudno żeby Zieliński kłamał i mówił ze Wisła gra najładniejszą piłkę

Trochę dystansu - o gustach się nie dyskutuje. My gramy padlinnę, a co najgorsze mało skuteczną padlinę ostatnio. Nie trzeba być wuefistą czy antywiślakiem żeby powiedzieć ze gramy dużo brzydziej od Lecha czy Legii. Do tej pory Maaskanta broniły (dla mnie) wyniki. Na pewno nie uroda gry. Szkoda straconych punktów z Podbeskidziem, no ale cóż, trzeba grac dalej.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Stary 31.10.2011, 21:52
Sartre napisał(a):Wyświetl post
Trzeba mieć tupet, żeby po 2-3 kolejkach wyśmiewać i kategorycznie spuszczać do drugiej ligi kogokolwiek. Zapłacili frycowe, poczuli że w TM-E błędy są punktowane dużo boleśniej niż w I lidze i teraz już grają normalnie.
To nie ja to Admin! To wszystko wina Admina!
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 31.10.2011, 21:57
Cytat:
To nie ja to Admin! To wszystko wina Admina!
Wszyscy? Nie, jest jeden taki admin, który wszystko zawsze wie najlepiej i nie omieszka o tym każdorazowo każdego poinformować w kategorycznych stwierdzeniach Cóż, taka już tradycja Marszałka, forumowy folklor
Legionista
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Stary 31.10.2011, 22:10
Sartre napisał(a):Wyświetl post
Wszyscy? Nie, jest jeden taki admin, który wszystko zawsze wie najlepiej i nie omieszka o tym każdorazowo każdego poinformować w kategorycznych stwierdzeniach Cóż, taka już tradycja Marszałka, forumowy folklor
Taak, chyba masz rację, toteż skłoniło mnie do edycji tego posta z cytatem nt. Podbeskidzia.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 01.11.2011, 00:35
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Pisałem o czymś zupełnie innym: to zeszły sezon był ewenementem, a nie sytuacja w której Legia ma świetnego bramkarza. W ostatnich 15 latach to raczej było normą.

A co do Kuciaka: rozumiem twoje zachwyty, szczególnie gdy ma się w pamięci poprzedni sezon. Ale może jednak z oceną poczekajmy do końca sezonu? Jak będzie stale wykazywał taką formę, to co innego. Na razie zagrał u was 12 meczy - wystawianie na podstawie tych spotkań takiej laurki jest moim zdaniem przedwczesne.
Wbił do bramki z marszu w najtrudniejszym meczu sezonu i nie zawiódł. Ja ogólnie bardzo, ale to bardzo lubię się czepiać bramkarzy (zwłaszcza Legii) i na Kuciaka znalazłem jedynie chwilową wpadkę, gdy puścił pod brzuchem (ale złapał przed linią) i z raz czy dwa nie piąstkował genialnie tylko dobrze. Na kilkanaście meczów! Przy takim Fabiańskim w każdym meczu (poza Zabrzem oczywiście) miałem 3-4 haki.

Krótko mówiąc tak spokojnie przy interwencjach bramkarza Legii nie czułem się.... w tym wieku. No, może późny Mucha. (pomijam oczywiście Boruca, bo to kibol).

flamengista napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem tą niechęć do Szczęsnego, w końcu to on postulował by uhonorować go "ścianą płaczu" na Łazienkowskiej
Mało jak widać rozumiesz (który to już raz!), bo akurat Szczęsny był moim ulubionym graczem Wielkiej Legii vol 2.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
TRZEBINIAnin
Senior Member

Od: 09.2011

Stary 01.11.2011, 14:52
Nie wiem czy mi się wydaje czy nie, ale chyba drużyny jakoś szybciej uciekAJą (lepiej punktują) pejsom w tym sezonie niż w tamtym?

Można gdzieś zobaczyć tabele poprzedniego zezonu po 13 kolejkach?
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 01.11.2011, 14:56
TRZEBINIAnin napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy mi się wydaje czy nie, ale chyba drużyny jakoś szybciej uciekAJą (lepiej punktują) pejsom w tym sezonie niż w tamtym?

Można gdzieś zobaczyć tabele poprzedniego zezonu po 13 kolejkach?
Wtedy mieli trudniejsza sytuacje bo tracili do 15stego Lecha 10pkt.
http://www.sn2.pl/sport/pilka-nozna/...011-pokaz.html
Odpowiedz cytując
transmisje
Member

Od: 05.2010

Stary 02.11.2011, 00:55
Wtedy mieli trudniejsza sytuacje bo tracili do 15stego Lecha 10pkt.
http://www.sn2.pl/sport/pilka-nozna/...011-pokaz.html
Podałeś Tabelę po 13 kolejkach a mieliśmy 12 . Po 12 kolejkach Cracovia ma mniejszą różnie punktową niż rok temu.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 02.11.2011, 14:46
C+ wykupuje Nke... to teraz co bedzie na koszulkach ? Wtedy to dopiero beda jazdy na "obiektywnosc"

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 02.11.2011, 14:57
Jak dodać do tego jeszcze gdzie grał Rosłoń to już w ogóle... A że jeszcze Stanowski był kibolem wiadomo jakiego klubu...
Legionista
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 02.11.2011, 17:14
Cytat:
Mało jak widać rozumiesz (który to już raz!), bo akurat Szczęsny był moim ulubionym graczem Wielkiej Legii vol 2.
na luziku odnośnie Szczęsnego
http://teleshow.pl/gid,13949868,img,...o,galeria.html
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 02.11.2011, 18:44
kreseq napisał(a):Wyświetl post
C+ wykupuje Nke... to teraz co bedzie na koszulkach ?
Oby to co już kiedyś było i TAAAAAAK się kojarzy.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 02.11.2011, 19:16
Juz mu sie Polonia znudziła
http://www.weszlo.com/news/8346-Plot...a_kupno_Lechii
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 02.11.2011, 20:03
Juz mu sie Polonia znudziła
http://www.weszlo.com/news/8346-Plot...a_kupno_Lechii
Boże, tylko nie to.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 02.11.2011, 20:26
Jaja jak berety. Właśnie jestem po rozmowie z jego pracownikiem z kadry kierowniczej JW i coś przebąkiwał, że Wojciechowski nie zamierza rezygnować ze wspierania futbolu. Ale takie coś

Biedna Lechia swoją drogą.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 02.11.2011, 21:09
Coraz weselej:

http://www.sport.pl/sport-trojmiasto...iechowski.html

Cytat:
Czy gdyby doszło to tej transakcji Wojciechowski byłby właścicielem dwóch klubów w ekstraklasie? Okazuje się, że nie koniecznie. Mówi się o tym, że licencję Polonii na grę w ekstraklasie chętnie wykupiłby Bałtyk Gdynia. Grający obecnie w II lidze klub od ponad roku ma wsparcie ze strony Amiki. (firma z Wronek jest głównym sponsorem Lecha Poznań).
Czyli rozumiem, że dwóch Polonii nie będzie, ale będą dwie Amiki? Czeski film.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów