|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
||
Szczęsny, który broni strzały Messiego czy Villi nigdy nie grał w pierwszym składzie Legii. ![]()
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|||
EDIT: Na pewno nie napisalem, ze Kuciak jest lepszy od Szczesnego ![]()
I jakbys chcial wiedziec to Macka grajacego swoj ostatni sezon w Legii i mecze jak byl bramkarzem Wisly tez widziałem wiec nie jest jeszcze ze mna tak zle jak myslisz
Dobra koniec tematu, wszystko jasne ![]()
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 30.10.2011 o godz. 19:56.
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Teraz piszesz, że nie wiesz czy Wojtek Szczęsny zagrał jakiś mecz w 1 składzie, a jednak wyżej piszesz, że Kuciak jest lepszy od W. Szczęsnego z Legii. Skąd wiesz skoro nie masz nawet pojęcia czy on wtedy tam grał czy nie? Mówię - nie brnij. ![]() EDIT: Jednak brniesz. Twój wybór. Nikt nie napisał, że jest lepszy od Wojciecha Szczęsnego. Co innego z Maciejem Szczęsnym. Nie moją winą jest, że Ci się w głowie nie mieści, że piłka nożna istniała też przed 2003 czy 2004 rokiem. EDIT2: No, to nie rozumiem jak mogłeś pomyśleć, że Szczęsny wymieniony obok Stanewa czy Kowalewskiego, a wręcz obok Szamo i Robaka to Wojtek, a nie Maciek. Jestem bezradny.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 30.10.2011 o godz. 19:53.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Po fantastycznym strzale Vrdoljaka przypomniało mi się od razu to:
http://www.youtube.com/watch?v=7U6ms...ailpage#t=317s Kuciak niestety to bardzo dobry łapacz, meczyk niezły, wynik też. No i trawa w POZnaniu* nadal się nie ukorzeniła - pewno będą wymieniać w styczniu. ![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Wynik z dzisiejszego meczu dobry dla nas. Pytanie czy w następnej kolejce odrobimy straty.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|||
|
Cytat:
Cytat:
Zresztą, w twojej wymówce brakuje logiki, ponieważ: 1. Jak Wojtek mógłby grać w 1 składzie Legii, jak ma dopiero teraz 21 lat, a od 5/6 sezonów siedzi w Arsenalu. 2. Jakim sposobem nasz kolega z Warszawy, mógłby porównać jakość aktualnych bramkarzy ze składu Legii z młokosem, który (hipotetycznie przyjmując) rozegrał "jakiś mecz w 1 składzie Legii". 3. Poza tym flamengista wypisał bramkarzy chronologicznie, tak jak bronili w Legii po kolei. Szczęsny przed Stanewem czy Borucem, o kurde, o którego może chodzić? Ale zostawię to, nie chcę być kolejną osobą pastwiącą się nad tobą. Cytat:
Granie w lepszym klubie nie oznacza równocześnie, że jest się lepszym piłkarzem. Czy taki van der Sar z Fulham był gorszy niż, powiedzmy sobie szczerze, ciotowaty Roy Carroll z ManU? Nie.
Ostatnio edytowane przez vaazon : 30.10.2011 o godz. 23:54.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Nowym szkoleniowcem Zagłębia Lubin został dziś Czech - Pavel Hapal. Zastąpi on zwolnionego Jana Urbana.
42-letni Hapal grał m.in. w TSV Bayer 04 Leverkusen, CD Tenerife i SK Sigma Ołomuniec, zaliczył też 21 meczów w reprezentacji Czechosłowacji oraz 10 w kadrze Czech. Jego największym osiągnięciem trenerskim było mistrzostwo Słowacji z MŠK Žilina w sezonie 2009/10 i awans do Ligi Mistrzów. Prowadzona przez niego drużyna zajęła ostatnie miejsce w tabeli grupy F i odpadła z fazy grupowej. Pracę z Žiliną zakończył po sezonie 2010/11. Wcześniej trenował m.in. czeski FK Mladá Boleslav i słowacki FC Nitra. ![]() ![]() |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Pisałem o czymś zupełnie innym: to zeszły sezon był ewenementem, a nie sytuacja w której Legia ma świetnego bramkarza. W ostatnich 15 latach to raczej było normą. A co do Kuciaka: rozumiem twoje zachwyty, szczególnie gdy ma się w pamięci poprzedni sezon. Ale może jednak z oceną poczekajmy do końca sezonu? Jak będzie stale wykazywał taką formę, to co innego. Na razie zagrał u was 12 meczy - wystawianie na podstawie tych spotkań takiej laurki jest moim zdaniem przedwczesne. Rozumiem tą niechęć do Szczęsnego, w końcu to on postulował by uhonorować go "ścianą płaczu" na Łazienkowskiej ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A tak swoją drogą patrzcie co odkopałem:
PS. Trzeba mieć tupet żeby z takim składem przyjechać na R22 i ograć Mistrza Polski. EDIT: To chyba jednak jest zarzut do Marszałka, żeby się zastanowił zanim coś napisze. Powód: a tak.
Ostatnio edytowane przez Fiti : 31.10.2011 o godz. 22:03.
![]()
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
Legionista
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
kto sie smiał z Podbeskidzia ten sie śmiał !
Dzisiaj Piech którego masa ludzi "poleca" do Wisły miał piłke meczową, nie strzelił i sie zemściło. Zamiast 3 punktów 0. No i wuefista musiał polizać dupe byłemu pracodawcy mówiac ze to "Lech gra najładniejszą dla oka piłke w Polsce" a prawda jest taka ze żadna z drużyn takiej piłki nie gra, bo liczy sie powtarzalność! E: Nie nie, Wisła nie gra najlepszej piłki nie jest nawet w pierwszej dwójce.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 31.10.2011 o godz. 21:41.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Ale też trudno żeby Zieliński kłamał i mówił ze Wisła gra najładniejszą piłkę
![]() Trochę dystansu - o gustach się nie dyskutuje. My gramy padlinnę, a co najgorsze mało skuteczną padlinę ostatnio. Nie trzeba być wuefistą czy antywiślakiem żeby powiedzieć ze gramy dużo brzydziej od Lecha czy Legii. Do tej pory Maaskanta broniły (dla mnie) wyniki. Na pewno nie uroda gry. Szkoda straconych punktów z Podbeskidziem, no ale cóż, trzeba grac dalej. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To nie ja to Admin! To wszystko wina Admina!
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Cóż, taka już tradycja Marszałka, forumowy folklor ![]() ![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Taak, chyba masz rację, toteż skłoniło mnie do edycji tego posta z cytatem nt. Podbeskidzia.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Krótko mówiąc tak spokojnie przy interwencjach bramkarza Legii nie czułem się.... w tym wieku. No, może późny Mucha. (pomijam oczywiście Boruca, bo to kibol). Mało jak widać rozumiesz (który to już raz!), bo akurat Szczęsny był moim ulubionym graczem Wielkiej Legii vol 2. ![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2011
Offline |
|
|
Nie wiem czy mi się wydaje czy nie, ale chyba drużyny jakoś szybciej uciekAJą (lepiej punktują) pejsom w tym sezonie niż w tamtym?
Można gdzieś zobaczyć tabele poprzedniego zezonu po 13 kolejkach? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
http://www.sn2.pl/sport/pilka-nozna/...011-pokaz.html |
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
. Po 12 kolejkach Cracovia ma mniejszą różnie punktową niż rok temu. |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
C+ wykupuje Nke... to teraz co bedzie na koszulkach
? Wtedy to dopiero beda jazdy na "obiektywnosc" ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak dodać do tego jeszcze gdzie grał Rosłoń to już w ogóle...
![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Cytat:
http://teleshow.pl/gid,13949868,img,...o,galeria.html |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oby to co już kiedyś było i TAAAAAAK się kojarzy.
![]() ![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Piknik
Offline |
|
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Jaja jak berety. Właśnie jestem po rozmowie z jego pracownikiem z kadry kierowniczej JW i coś przebąkiwał, że Wojciechowski nie zamierza rezygnować ze wspierania futbolu. Ale takie coś
Biedna Lechia swoją drogą. |
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Coraz weselej:
http://www.sport.pl/sport-trojmiasto...iechowski.html Cytat:
![]()