|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Nie, co nagle to po diable. Ja jestem za tym, żeby na spokojnie znależc kandydata, który zacznie to układać od zimowego okresu przygotowawczego. Skoro zdobylismy tyle punktów tak grając to jeszcze coś uciałamy do zimy z tym trenerem, a poyem powodzenia w RBC Rosendaal albo innym RKC Waalwijk.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Mieszane uczucia, szanuje Roberta, ale nie zrobił tego, co miał - nie ma Ligi Mistrzów. Następnego, ewentualnego trenera proponuję Polaka - może Jacek Zieliński z Polonii Warszawa. Nie mam pojęcia.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Jak widzę spokój na twarzy Maaskanta,to szlag mnie chce trafić.Takie samo zadowolenie z siebie jak u Jaliensa.Niech szukają kogoś takiego jak młody Lucescu z Rapidu Bukareszt.Niech ten nowy trener nie pozwoli pierdzieć zawodnikom na boisku.No i koniecznie ktoś z głową od przygotowania kondycyjnego,bo to co widzimy to są tzw.pańskie jaja.
|
|
|
|
Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
A wszystko dlatego, że Maaskant to model a nie trener. Już dużo lepszy byłby Smuda.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
mnie nurtuje tylko jedno pytanie
Czy w tym meczu Maaskant też nie drżał o wynik? ![]() ŻENADA ![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Trzeba bardzo mocno szukać trenera, który będzie potrafił wpoić zawodnikom jakąś myśl. Nauczy ich grać razem.
Maaskant nie zrobił nic. Sama selekcja zawodników i poganianie na treningu nie wystarczają jak widać. Najpierw myślałem, że nie można Maaskanta wywalić zanim nie będzie porządnego następcy. Jednak teraz widać, że każdy będzie mógł tego gościa zastąpić. Wszystko wygląda dobrze jeśli chodzi o indywidualne umiejętności zawodników, ale gdy trzeba pograć piłką to jest już dramat. Powiem tak: wolę poświęcić sezon by tylko ktoś kompetentny wpoił tej drużynie wreszcie jakiś styl. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Tez bym go chetnie wyjebal po takim meczu jak ten, tylko za chwile przychodzi refleksja... To trener jest zly czy zawodnicy? Takie gwiazdy jak Dragan, Kirm, Gargula dostal w spadku. Powiedzmy sobie szczerze, ze nie mamy klasowych zawodnikow, a Ci ktorzy sa maja w dupie wszystko bo i tak beda grali i i tak beda dostawali za to kase.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Trzymanie Maaskanta dalej ,to tylko przedłużanie agonii.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
czy ten facet nie wie ze Wisla przy R22 ma obowiazek grac do przodu a nie ustawiac taktyki na kontre z beniaminkiem ligi.Kibice Wisly nie chca placic za cos takiego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Może trochę off topowo, jak pasuje do innego tematu to prosze o przeniesienie posta.
Tracimy kolejne sezony na własne życzenie. I nie chodzi mi tu nawet o osobę Maaskanta. Problem moim zdaniem jest taki, że w klubie nie ma odpowiedniej strategii. Jest taki bezmyślny kocioł MP-> walka o LM i wszystko jest temu doraźnie podporządkowane. A klub naszego statu powinien się skupić na rozwoju. Rozwoju drużyny, bazy, kadr młodzieżowych. Dopiero efektem tej dobrej pracy mogłby być wyniki w pucharach. I to powinno być celem w długiej perspektywie. Takie na szybko łatanie i prowizorka z roku na rok powoduje tylko to, że wpadamy w pułapkę. Bierzemy podstarzałych piłkarzy. Doraźnie się "wzmacniamy" A nie ma cierpliwości by zbudowac coś na przyszłość. Kończąc trochę pesymistycznie . Jak się nawet już nie łudze, że powstanie w Krakowie poważny klub. Ludzie sie nie zmieniają, Cupiał się nie zmieni, będzie kocioł. A kolejni trenerzy to tylko ofiary tego chorego systemu w klubie.
Ostatnio edytowane przez tofik : 29.10.2011 o godz. 19:50.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Wisła cofneła się piłkarsko do czasów Okuki.
Może i Maaskant jest dobrym trenerem ale jesli tak to jest zajebistym leniem. Upłyneło już wiele wody w Wiśle odkąd on jest trenerem i co ? i nic ci ludzie dalej grają jakby się dopiero skrzykneli. Zespoły wyrobnicze, często powołane na prędce przyjeżdzaja i rzadzą na naszym boisku - bo tam sie pracuje, moze nie ma tam wybitnych trenerow czy zawodnikow ale tam sie pracuje by cos z posiadanego materialu stworzyc. Czy u nas sie pracuje ? po tym co pokazuja nasi gracze nie wierze bo to jest jeden wielki chaos we wszystkich formacjach z osobna i w całości. Dla mnie sa dwa wyjscia albo Maaskant wezmie sie w koncu do pracy albo niech go wywala, wszystko mi jedno wazne zeby nasza Wisła grała tak jak na nia przystało ![]()
Po tym jak Wisełka ligi nie wygrała, tak ją to wkurzyło że Polskę zalała
Odtąd cała Polska będzie się modliła, by Wisełka zawsze Mistrzem Polski była |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
a czy ktoś w ogóle spojrzał jakim składem obecnie dysponujemy
poza Boguskim, Jovanovićem i Diazem na ławce byli Brud i Czekaj.... a szósty z pola na ławce?... nie, nie stwierdzono... zawodników brak!!! bo zmiana trenera to remedium na całe zło... :/ ehh szkoda słów trener to najmniejszy z obecnych problemów ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
właśnie Maaskant nie mógł dowołać jakiegoś napastnika z mesy? mieliśmy 1 (jednego) zawodnika ofensywnego na ławce który był kontuzjowany przez rok i gra po parę minut w meczach. i zagrał w wielkim skrócie do dupy
![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Jestem ciekaw ilu jeszcze jest na forum asów, którzy uważają, że Maaskant to dobry trener i powinien zostać. Mam nadzieję, że to ostatki holenderskiego Jurka Wyrobka vel Ryśka Wieczorka. Po powrocie do Holandii pewnie znowu Roosendall...
Cała prawda o tym trenerze zawarta jest nawet w jego nazwisku: Must-can't! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Jak tak czytam te wasze argumenty do zwolnienia trenera to nasuwa mi sie jedna myśl.
Dlatego właśnie nikt z wysokiej półki nie odważy sie zasiąść na ławce trenerskiej w Wiśle. Oczekiwania są ogromne. Bazy treningowej, wychowanków, szkółki żadnej. Pieniędzy mało na wzmocnienia... Gdy Robert przychodził do Wisły to czytałem tutaj o wsparciu, zaufaniu w trudnych momentach. .. I jeszcze jedno. Trener powinien pozostać... przynajmniej do końca rundy, według mnie. |
|
|
|
Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Jeśli uważacie, że zwolnienie Maaskanta jest lekiem na całe zło to wam "gratuluje" trzeźwego myślenia. Narzekacie, że nie grają Polacy, a w moim odczuciu po prostu są dramatycznie słabi. Wiem, że boli, ale trzeba to sobie powiedzieć To co pokazuje Garguła, Boguski to istny sabotaż. Co pokazał Brud w meczu z Limanovią? wielkie nic. Weźcie pod uwagę jak osłabiona jest teraz Wisła, moim zdaniem i tak Maaskant wyciąga z nich maksimum. Podbeskidzie to nie są ogórki pokazali to w Warszawie na Łazienkowskiej. Maciusia nie zwolnili i dobrze na tym wyszli. Z nami myślę, że będzie podobnie.
Ostatnio edytowane przez grzesiek9000 : 29.10.2011 o godz. 20:33.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Robert Maaskant - fajny człowiek, lubię go ale niestety jako trener się nie sprawdził. Wiele ostatnich meczów było męczarnią w naszym wydaniu ale łudziłem się, że Robert to poskłada i będzie dobrze. Dziś niestety widzę, że nic z tego nie będzie - cofamy się i to coraz bardziej. Naszej gry nie da się oglądać, to jest parodia piłki. Już zdążyłem się przyzwyczaić, że w obronie grają jakieś pajacyki, po tym meczu widzę, że w ataku jest niewiele lepiej. Oddać jeden celny strzał przez całe spotkanie to jest kompromitacja. Trenera, zawodników, prezesa - wszystkich. Żeby to można było zrzucić na brak doświadczenia i ogrania to bym jakoś zrozumiał. Jednak grają emeryci bez jakichkolwiek perspektyw, nie budujemy drużyny na przyszłość. To co teraz jest to zlepek podstarzałych gwiazdeczek nie bardzo wiedzących w jakim klubie się znaleźli. Niestety ale czas Maaskanta się skończył, nawet jego najwięksi obrońcy (do których sam się zaliczałem) muszą przejrzeć na oczy. Gramy kompletną katastrofę, nie można tego tłumaczyć tylko słabymi zawodnikami. Ktoś tym pajacom dał kontrakty. Ktoś ich zaakceptował do drużyny. Ile jeszcze razy taka łajza jak Palijić założy koszulkę z Białą Gwiazdą. Nie mogę już na to patrzeć!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Mario NH, argumenty do zwolnienia nasuwają się same po każdym kolejnym spotkaniu Białej Gwiazdy. Nikt nie oczekuje kogoś z wysokiej półki, średniak wystarczy (Maaskant nie jest nawet średniakiem). Na argument o zdobyciu przez niego mistrzostwa odpowiadam krótko - Werner Liczka. Oczekiwania nie są ogromne, a dotyczą jedynie jakiegoś pomyślunku, regularności, konsekwencji i nawet niewielkiego progresu w grze! Czy to dużo? Co do bazy, szkółki itp., czy do ich zbudowania potrzebne jest w Krakowie trzymanie tego holenderskiego darmozjada? Wsparcia i zaufania RM otrzymał już i tak zanadto, nic w zamian nie oferując. Nikt nie mówi, że zwolnienie Maaskanta jest lekiem na całe zło, ale na jakąś jego część na pewno.
Ostatnio edytowane przez Galonek : 29.10.2011 o godz. 20:36.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Dokładnie musi być trener Polak
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() poświęcenie krótko-terminowych celów dla długo-terminowej strategii czyli coś na czym Toyota budowała swoją potęgę (kolejny off-topic) przed dziesiątki lat w footballu kojarzy mi się z tym Alex Ferguson i MU ale czy bylibyśmy wystarczająco cierpliwi na takie coś? o właścicielu nie wspominając pozdrawiam ![]()
"...kto z paskami spodnie nosi, hahahaczyk na bluzie, robi często smutne oczy i smutną ma buzię. O czym myśli tajemniczo smutnooka młodzież, czy z paskami ma ubranie i z haczykiem odzież?"
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
moja koleżanka kłoci się ze mną że Maaskant powinien zostać, a ja się z nią sprzeczam że to jest słaby trener, kto ma rację i co mam powiedzieć ?
![]()
Wisła to jest potęga ! Wisła Najlepsza jest ! Wisłę trzeba szanować ! Wisłę ten nasz TS !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Rowerzysta...Panu już dziękujemy...
Skonto - słaba gra męka z Łotyszami Litex - słaba gra, geniusz Meliksona Apoel - katastrofalna gra, fart Małeckiego Odense - No coment Twente - No coment, pozdowienia dla przyjaciółi z Holandi (Kew and Michael) Fulham - Panie Hansson DZIĘKUJEMY , Nunez do M jak Miłość za Hanke Liga - Kopace ze wsi heej... to sie udało jakieś punkty wywalczyć.Geniusz Bitona... Gra KATASTROFA Kontuzje piłkarzy na porządku dziennym... Panie Maaskant , dziękujemy za mistrza ! ale pora się pożegnać KIRM - jak on gra w reprezentacji Panie Basałaj - prosze o zwiększenie ceny biletów....... Jak chce Kur... ludzi namówić na Wisłe to mnie się pytają ile bilet? jak im daje link do oficjalnej strony Wisły to mi dziękują... NIE BĘDZIE MODY NA WISŁE Z TAKIMI CENAMI Z TAKĄ GRĄ Z TAKIMI PIŁKARZAMi Ja sie pytam gdzie jest koszulka HENRYKA REYMANA A propo pan Reyman sie w grobie przewraca jak to widzi Wczoraj Melikson Genkov i Bunoza mieli o 17:30 spotkać się w strefie kibica z piłkarzami.Przyszli o 18... Panie Basałaj ? Traktujecie nas (kibiców) jak frajerów |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Pamiętam końcówkę poprzedniego, mistrzowskiego sezonu, fetę. Maaskant był Bogiem. Wszyscy i pisali o nim w samych superlatywach, że wreszcie mamy profesjonalistę. Holendrowi trzeba dać szansę na dłużej aby nie powtarzać błędów ery Cupiała z notorycznym zwalnianiem trenerów. Plotki głoszą, że następcą Holendra ma być....Smuda. Zjadamy własny ogon, to do niczego nie prowadzi
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Maaskant sam sie gubi we wlasnych klamstwach ,moim zdaniem juz w meczu na Cyprze przestal miec wplyw na druzyne. DZiekujemy za MP i nara!
![]()
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
niestety, zbeształa mnie jak najgorsze gówno, do tego określiła kibicem sukcesu hahahaha... apropos... jaki był ostatni sukces za Maaskanta ? Prócz Mistrzostwa i wygranej z Fulham ? ![]()
Wisła to jest potęga ! Wisła Najlepsza jest ! Wisłę trzeba szanować ! Wisłę ten nasz TS !
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Z Maaskantem druzyna nie ma stylu, bez Maaskanta mogloby byc inaczej i by najgorsi zostali odstawieni a tak dalej graja. Nie jestem zwolennikiem zwalniania trenera w trakcie sezonu ale jak ma to tak dalej wygladac to moze byłoby to rozsadne rozwiazanie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Maaskant to dobry trener i powinien zostać ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
"Robert Maaskant (trener Wisły): Powiedziałem, że jak spiszecie się tak samo w kolejnych dwóch meczach, to będziecie mieli problem." - problem Robercie to masz głównie TY. I jak widać chyba do siebie nie masz żadnych zarzutów, nieprawdaż?
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|