|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Jeden pozytyw z obecnej sytuacji na pewno płynie. Ze względu na kontuzje, Robert chcąc nie chcąc musi stawiać na zmienników i dzięki temu będzie miał przegląd kadry przed zimowym okienkiem i liczę, że poza obroną trafnie zdiagnozuje kogo Nam brakuje a z kim należy się pożegnać. Oczywiście zdaje sobie sprawę, że nie będzie pewnie miał wielkiej kasy na zakupy, ale oczywistym jest potrzeba zmian w obronie. No i liczę, że w zimie w końcu przy mniejszych zmianach, będzie potrafił wypracować jakiś styl zespołu i że Nasze mecze nie będą przyprawiały o palpitację serca.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Nie mógł być Kaziu, więc jest... Kaziuflynn. Robert Maaskant rozbawiony pracą polskich urzędów
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...fca36939,1,3,5 Niby śmieszne, ale naprawdę przerażające. Urzędnik decyduje, jakie ktoś ma dać imię swojemu dziecku. Dla Maaskanta wizyta w USC na Lubelskiej to musiała być wizyta w innym świecie. Więc ma nasz trener dzieciaka Kaziuflynna. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
||
http://www.rjp.pan.pl/index.php?opti...=611&Itemid=58 Cytat:
Cytat:
Maaskant zamiast opowiadać banialuki powinien zrozumieć, że jest w Polsce i obowiązuje tu polskie prawo. Zapewne chciałby, aby Polak mieszkający w Holandii stosował sie do prawa holenderskiego, czyż nie ? |
|||
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Kaziuflynn.. trochę podchodzi pod Kaufland. Pewnie też ktoś chciał w Polsce zarejestrować dziecko, tylko pierwsza częśc mnie zastanawia, Kau, Kał?
Tak panie trenerze, u nas zwykły burak może być profesorem, a zgodę na imię dla dziecka musi wyrazić urzędnik. Witamy w Polsce. ![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Bardzo ładne imię Robercie,
Kaziuflynn bedzie zachwycony... Prosimy o pare fotek na NK |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Urzędniczka delikatnie mu dawała do zrozumienia że to do dupy imiona. Mass Kaziuflynn...ok i co to ma oznaczać jakiś gainer wysoko białkowy ?
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Z takim imieniem to podstawówka go zniszczy, jeśli Maaskant zostanie w Polsce...
Ostatnio edytowane przez mc-money : 29.10.2011 o godz. 09:14.
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
Nie ma to jak być bardziej papieskim, jak sam Papież... ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Tak tez sie zgadzam ze Maaskant powinien przeprosic Kibicow Wisly ze nie dal dziecku na imie Wladyslaw, Stanislaw czy Mieczyslaw !! Zaakceptowalbym rowniez jakies inne imie wywodzace sie wprost z kultury staroslowianskiej przeciez Kaziuflynn to policzek dla kazdego z nas !!
P.s. Co na to weszlo? P.s. 2. SKWK bedzie transparent? ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Ten odnośnik dotyczył akapitu o innym świecie. W Polsce nie nadaje się innych niż zwyczajowe. Taką mamy tradycję i prawo. A jako kibic Wisły zgodzisz się, że poszanowanie własnej tradycji to ważna rzecz. Drugi akapit (nie związany z pierwszym) dotyczył, rzekomej samowoli urzędniczki. Wskazałem podstawy prawne jej działania, bo sugerowano w poście powyżej, że jest to jej wymysł. O ile się orientuje, Maaskant jako obcokrajowiec mógł nadać dwa imiona zgodne z pisownią w swoim ojczystym języku. Jeżeli jest inaczej to mnie popraw. I na koniec. Jest mi kompletnie obojętne jakie imiona nada Maaskant swojemu dziecku. To jego sprawa. Ani mnie to razi, ani interesuje. Natomiast rozpoczynianie konferencji prasowej przed meczem od bufonowatej wypowiedzi mnie razi. Wskaż mi urząd holenderski, który załatwi cokolwiek wg polskiego prawa. Maaskant nie jest zagubionym dwudziestolatkiem pracującym w obcym państwie na czarno, tylko dojrzałym czterdziestoletnim facetem pracującym w firmie z prawnikami. Mógł się dowiedzieć jakie są uwarunkowania prawne przed pójściem do urzędu, a nie wylewać z tonem wyższości swoje nieuzasadnione żale na konferencji prasowej przed meczem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
ale przeżywacie, przecież to drugie imię
poza tym, po cholerę ma iść do polskiej szkoły?... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeżeli przegramy to Maaskant miej chociaż trochę rozumu i pokory PODAJ SIĘ DO DYMISJI !!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
A za niego kolego kogo proponujesz? Jasia Urbana? może Szatałowa co? gra jaka jest to każdy widzi, ale jakiekolwiek spontaniczne decyzje nic nie dadzą, mogą jeszcze zaszkodzić. jest 2 połowa jeszcze, będzie ok. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2011
Offline |
|
|
Każdy dzień z tym panem (trener to za mocne słowo) na ławce to cofanie sie w rozwoju Wisły Kraków.
Im szybciej zostanie zwolniony tym lepiej dla nas. Belsko nas leje na R22 - co za żenada. Niestety - tym razem sędzia nas nie uratował .... W meczu u siebie z beniaminkiem oddajemy 1 (słownie "jeden") strzał w światło bramki. HAHAHAHAHAHAHAHAHHAHA MIŁEGO CHLANIA WIŚLACY Narka PS. MIŁOSZ TWOJE ZDROWIE
Ostatnio edytowane przez TRZEBINIAnin : 29.10.2011 o godz. 18:55.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Temu panu Dziękujemy....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Robert Maaskant = Panu już DZIĘKUJEMY !!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Nie rozumiem w ogole decyzji Maskaanta, czy on jest naprawde slepy? On sie bawi w zmiany w defensywie jak my k...a strzalu na bramke nie potrafimy oddac!!!! Obudz sie czlowieku! Dosc grania z jednym napastnikiem, nasza sila ofensywna jest na poziomie 3. ligi.
Meczu z Podbeskidziem nie dalo sie ogladac, tylko w depresje to wpycha, ![]()
Fuck The Free World!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Niech Stan sciagnie jakiegos bardziej znanego trenera bo z Maaskantem ta druzyna nie bedzie dobrze grac. Az sie teraz dziwie, ze w tamtym sezonie sie udało. Brakuje Małeckiego, Meliksona ale to nie usprawiedliwia gry reszty zespołu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
W marcu tego roku przegralismy zupełnie zasłużenie 0:1 w Pucharze Polski z drużyną Podbeskidzie Bielsko-Biała, ówczesnym 1-ligowcem.
Dziś przegralismy z tą samą drużyną w takim samym stoskunku również całkowicie zasłużenie, oddając jeden celny strzał na bramkę, nie stwarzajać sobie żadnej sytuacji. Fakty są niezaprzeczalne: zmarnowaliśmy 7 miesięcy, każdy dzień z Robertem Maaskantem na ławce Wisły to dzien stracony - czy ktoś ma jeszcze jakieś wątpliwości/złudzenia Mamy prawie 2 miesiace na znalezienie nowego trenera także czasu jest sporo - mam nadzieje, że klub rozpoczął już działania w tym kierunku. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Jak są w składzie święte krowy to tak się kończy. Meczu nie oglądałem, ale jak czytam że był jeden strzał w bramkę. To nie ma o czym gadać. Co oni robią na treningach? Że z beniaminkiem u siebie nie potrafią strzelić bramki. Przeciez to jakaś paranoja.
Stranieri maja pewnie wy.....ane, a jak po dramatycznym meczu taki znów ma pierwszy plac, to co go do k... nedzy zmotywuje? Maaskant nie ma pojęcia o prowadzeniu drużyny i dwa razy lepszy byłby Marek Motyka, albo Antoni Szymanowski albo Marek Konieczny albo Kazek Moskal. Każdy byłby lepszy, bo Maaskant się zwyczajnie ośmiesza. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Kto lepszy od Maaskanta
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niby graja pilka, niby potrafia sie przy niej utrzymac, ale co z tego jesli to wszystko jest dokladnie w takim samym tempie! Jakby ktos ich nakrecil i zostawil. I cokolwiek sie nie dzieje, jest to samo: ja do ciebie, ty do mnie, ja do ciebie, wrzuta. I od nowa. Zero walki, zero emocji na twarzach, zero zrywu. Jak jakies roboty.
Szanuje Maaskanta jako czlowieka, ale chyba juz nic dobrego z tego nie bedzie. Owszem moze brakowac zawodnikow, ale system gry, sam jej obraz powinien sie zmieniac, byc coraz lepszy, druzyna powinna sie rozwijac. A my od miesiecy ogladamy dokladnie to samo. Podbeskidzie wykonalo to co powinno sie juz stac z Jagiellonia czy LKS gdzie uratowali Wisle sedziowie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kto za Maaskanta? Kto za Maaskanta?
NIKT. Wywalić złotoustego i do końca roku nie zatrudniać żadnego następcy. I tak jesteśmy więźniami talentu jednego piłkarza. Po cholere wydawać pieniądze na utrzymanie kolejnego darmozjada, jak i tak wiadomo że bez Meliksona jesteśmy cieńcy jak kupa żebraka. Trenerzy się zmieniają a my od 7 lat nie mamy żadnego stylu. Nie potrzebujemy trenera. Jestem pewien, że taki Sobol potrafiłby przed meczem powiedzieć każdemu gdzie ma grać, wystawić wyjściową 11. Bo przecież rola Maaskanta ogranicza się tylko do tego... Jakaś praca na treningach, szlifowanie stałych fragmentów, rozmawianie z piłkarzami, podpowiadanie im jak mają się zachowywać? Nawet jeżeli RM to wszystko robi to nie widzę żadnych efektów. Tak więc, po co przepłacać? Gramy podwórkową piłkę, jestem pewien że taki podwórkowy model, gdzie największy kozak rozstawia wszystkich na boisku sprawdziłby się. No i zaoszczędzilibyśmy pensję na jakiegoś nowego zawodnika. Same plusy. ![]()
Mały motywator - http://i40.tinypic.com/28lxdlv.jpg
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Nie ma już żadnych tłumaczeń w obronie Maaskanta nawet kontuzje bo z Podbeskidziem u siebie mieli obowiązek wygrać .Trener od prawie roku nie potrafił nauczyć ich jak radzić sobie z pressingiem rywali mieli nauczke w dwóch meczach z Zabrzem mieli nauczke w pucharze z Podbeskidziem i nadal to samo wystarczy jak nas zaatakują na naszej połowie i nic nie gramy.
Jeżeli przegramy w Londynie lub(i) nie wygramy derbów to będzie odpowiednia chwila na zmiane trenera będą 2 tygodnie przerwy na reprezentacje i szansa dla nowego żeby coś zrobił. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Jak większość na tym forum akceptowałem Maaskanta. Pamiętam jak w zeszłym roku próbował scementować szatnię, szukał najlepszego ustawienia na bosiku.
I jak wszyscy uważałem że trenerowi należy dać czas. Oczywiście czas mijał i niestety ale gra Wisły się nie poprawiała. Każdy widzaiał że Maaskant nie ma pomysłu na gre. Nie wie jak wzmacniać drużynę aby było lepiej. I nagle po meczu z Fulham w Krakowie mnie oświeciło. Ogladając pomeczowy wywiad na Polsat Sport z Martinem Jol-em zobaczyłem jak się zachowuje dobry trener. Martin Jol nie patyczkował się ze swoją drużyną, powiedział wprost co robili dobrze pochwalił, po czym z pełną pogardą dla swoich zawodników ocenił cały mecz. Z faceta aż kipiało i czuło się szacunek. Widać było że u niego na treningach nie ma opier***dalania. Nie ma jakiś frajerskich odpraw i motywowania. Jest zwykła ciężka praca i albo się nadajesz, grasz, biegasz, wykonujesz polecenia taktyczne , albo wypadasz z klubu. W czasie krótkiego 10 mniutowego wywiadu było widać że Martin Jol to nie jest kolega i przyjaciel piłkarzy. On wymaga , on opier**dala i jeżeli nie masz umiejętności , jesteś za słaby to nigdy nie będzie cię bronił a po prostu cię najpierw posadzi na ławce a potem wyrzuci z klubu. Póżniej wypowiadał się Maaskant. Już nie było charyzmy, już nie było pewności siebie. Mozna było wręcz odnieś wrażenie że wyszedł jakiś laluś który cieszy się że fuksem wygrał. Maaskant układa się z zawodnikami, jest ich kolegą, przyjacielem i nie chce im zrobić krzywdy. A prawda jest taka że Maaskant powinien nakreślić taktykę i wymagać. Jak nie dajesz rady to wypadasz. Dlatego dla mnie trener powinien zostać zmieniony. Maaskant się dopiero wszystkiego uczy. Każdy widział jak w meczu na Cyprze trener przeciwnika żył meczem, jak krzyczał na swoich zawodników i czego wymagał. Tymczasem Maaskant nigdy się tak nie zachowywał. Zachowywał się tylko raz - w meczu wyjazdowym w Poznaniu. Ale ja odniosłem wrażenie że robił to tylko dlatego bo zobaczył to na Cyprze. PETRESCU to też był wariat na łace rezerwowych. On doskonale rozumiał o co w piłce i trenerce chodzi. A MAASKANT po prostu się wszystkiego uczy. A Wisła nie jest miejscem na naukę. Tutaj trzeba przyjść i trenować. Tymczasem Maaskant najpierw szukał stylu gry, drużyna miała być przestawiona z 4-4-2 na jakieś dziwne 4-2-3-1 mimo że nie miał do tego zawodników. Maaskant miał drużynę czegoś nauczyć. A dziś mamy to co mamy. My nie potrafimy zaatakować. Więc gdzie postem w grze. Gdzie my mamy rozwój. Wisła się cofa. A trener nie wie co robi. ![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|