The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.10.2011, 19:16
Romuald napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli przegramy w Londynie lub(i) nie wygramy derbów to będzie odpowiednia chwila na zmiane trenera będą 2 tygodnie przerwy na reprezentacje i szansa dla nowego żeby coś zrobił.
Nie, co nagle to po diable. Ja jestem za tym, żeby na spokojnie znależc kandydata, który zacznie to układać od zimowego okresu przygotowawczego. Skoro zdobylismy tyle punktów tak grając to jeszcze coś uciałamy do zimy z tym trenerem, a poyem powodzenia w RBC Rosendaal albo innym RKC Waalwijk.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 29.10.2011, 19:16
Mieszane uczucia, szanuje Roberta, ale nie zrobił tego, co miał - nie ma Ligi Mistrzów. Następnego, ewentualnego trenera proponuję Polaka - może Jacek Zieliński z Polonii Warszawa. Nie mam pojęcia.

Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 29.10.2011, 19:19
Jak widzę spokój na twarzy Maaskanta,to szlag mnie chce trafić.Takie samo zadowolenie z siebie jak u Jaliensa.Niech szukają kogoś takiego jak młody Lucescu z Rapidu Bukareszt.Niech ten nowy trener nie pozwoli pierdzieć zawodnikom na boisku.No i koniecznie ktoś z głową od przygotowania kondycyjnego,bo to co widzimy to są tzw.pańskie jaja.
Odpowiedz cytując
damian4892
Member

Od: 03.2010

Stary 29.10.2011, 19:20
A wszystko dlatego, że Maaskant to model a nie trener. Już dużo lepszy byłby Smuda.
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 29.10.2011, 19:20
mnie nurtuje tylko jedno pytanie

Czy w tym meczu Maaskant też nie drżał o wynik?

ŻENADA
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 29.10.2011, 19:23
Trzeba bardzo mocno szukać trenera, który będzie potrafił wpoić zawodnikom jakąś myśl. Nauczy ich grać razem.

Maaskant nie zrobił nic. Sama selekcja zawodników i poganianie na treningu nie wystarczają jak widać.

Najpierw myślałem, że nie można Maaskanta wywalić zanim nie będzie porządnego następcy. Jednak teraz widać, że każdy będzie mógł tego gościa zastąpić.

Wszystko wygląda dobrze jeśli chodzi o indywidualne umiejętności zawodników, ale gdy trzeba pograć piłką to jest już dramat.

Powiem tak: wolę poświęcić sezon by tylko ktoś kompetentny wpoił tej drużynie wreszcie jakiś styl.
Odpowiedz cytując
dawiss
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 29.10.2011, 19:27
Tez bym go chetnie wyjebal po takim meczu jak ten, tylko za chwile przychodzi refleksja... To trener jest zly czy zawodnicy? Takie gwiazdy jak Dragan, Kirm, Gargula dostal w spadku. Powiedzmy sobie szczerze, ze nie mamy klasowych zawodnikow, a Ci ktorzy sa maja w dupie wszystko bo i tak beda grali i i tak beda dostawali za to kase.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 29.10.2011, 19:43
Trzymanie Maaskanta dalej ,to tylko przedłużanie agonii.
Odpowiedz cytując
lordes
Member

Od: 08.2010

Stary 29.10.2011, 19:45
czy ten facet nie wie ze Wisla przy R22 ma obowiazek grac do przodu a nie ustawiac taktyki na kontre z beniaminkiem ligi.Kibice Wisly nie chca placic za cos takiego.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 29.10.2011, 19:47
Może trochę off topowo, jak pasuje do innego tematu to prosze o przeniesienie posta.

Tracimy kolejne sezony na własne życzenie. I nie chodzi mi tu nawet o osobę Maaskanta. Problem moim zdaniem jest taki, że w klubie nie ma odpowiedniej strategii. Jest taki bezmyślny kocioł MP-> walka o LM i wszystko jest temu doraźnie podporządkowane.
A klub naszego statu powinien się skupić na rozwoju. Rozwoju drużyny, bazy, kadr młodzieżowych. Dopiero efektem tej dobrej pracy mogłby być wyniki w pucharach. I to powinno być celem w długiej perspektywie.

Takie na szybko łatanie i prowizorka z roku na rok powoduje tylko to, że wpadamy w pułapkę. Bierzemy podstarzałych piłkarzy. Doraźnie się "wzmacniamy" A nie ma cierpliwości by zbudowac coś na przyszłość.

Kończąc trochę pesymistycznie . Jak się nawet już nie łudze, że powstanie w Krakowie poważny klub. Ludzie sie nie zmieniają, Cupiał się nie zmieni, będzie kocioł. A kolejni trenerzy to tylko ofiary tego chorego systemu w klubie.
Ostatnio edytowane przez tofik : 29.10.2011 o godz. 19:50.
..
Odpowiedz cytując
Alov
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 29.10.2011, 19:49
Wisła cofneła się piłkarsko do czasów Okuki.
Może i Maaskant jest dobrym trenerem ale jesli tak to jest zajebistym leniem. Upłyneło już wiele wody w Wiśle odkąd on jest trenerem i co ? i nic ci ludzie dalej grają jakby się dopiero skrzykneli. Zespoły wyrobnicze, często powołane na prędce przyjeżdzaja i rzadzą na naszym boisku - bo tam sie pracuje, moze nie ma tam wybitnych trenerow czy zawodnikow ale tam sie pracuje by cos z posiadanego materialu stworzyc. Czy u nas sie pracuje ? po tym co pokazuja nasi gracze nie wierze bo to jest jeden wielki chaos we wszystkich formacjach z osobna i w całości.
Dla mnie sa dwa wyjscia albo Maaskant wezmie sie w koncu do pracy albo niech go wywala, wszystko mi jedno wazne zeby nasza Wisła grała tak jak na nia przystało
Po tym jak Wisełka ligi nie wygrała, tak ją to wkurzyło że Polskę zalała
Odtąd cała Polska będzie się modliła, by Wisełka zawsze Mistrzem Polski była
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 29.10.2011, 19:57
a czy ktoś w ogóle spojrzał jakim składem obecnie dysponujemy
poza Boguskim, Jovanovićem i Diazem na ławce byli Brud i Czekaj....
a szósty z pola na ławce?...
nie, nie stwierdzono... zawodników brak!!!

AS82 napisał(a):Wyświetl post
Trzymanie Maaskanta dalej ,to tylko przedłużanie agonii.
bo zmiana trenera to remedium na całe zło... :/
ehh szkoda słów
trener to najmniejszy z obecnych problemów
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 29.10.2011, 19:59
właśnie Maaskant nie mógł dowołać jakiegoś napastnika z mesy? mieliśmy 1 (jednego) zawodnika ofensywnego na ławce który był kontuzjowany przez rok i gra po parę minut w meczach. i zagrał w wielkim skrócie do dupy
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 29.10.2011, 20:28
Jestem ciekaw ilu jeszcze jest na forum asów, którzy uważają, że Maaskant to dobry trener i powinien zostać. Mam nadzieję, że to ostatki holenderskiego Jurka Wyrobka vel Ryśka Wieczorka. Po powrocie do Holandii pewnie znowu Roosendall...

Cała prawda o tym trenerze zawarta jest nawet w jego nazwisku: Must-can't!
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 29.10.2011, 20:29
Jak tak czytam te wasze argumenty do zwolnienia trenera to nasuwa mi sie jedna myśl.

Dlatego właśnie nikt z wysokiej półki nie odważy sie zasiąść na ławce trenerskiej w Wiśle.
Oczekiwania są ogromne.
Bazy treningowej, wychowanków, szkółki żadnej. Pieniędzy mało na wzmocnienia...

Gdy Robert przychodził do Wisły to czytałem tutaj o wsparciu, zaufaniu w trudnych momentach. ..

I jeszcze jedno. Trener powinien pozostać... przynajmniej do końca rundy, według mnie.
Odpowiedz cytując
grzesiek9000
Member

Od: 03.2010

Stary 29.10.2011, 20:30
Jeśli uważacie, że zwolnienie Maaskanta jest lekiem na całe zło to wam "gratuluje" trzeźwego myślenia. Narzekacie, że nie grają Polacy, a w moim odczuciu po prostu są dramatycznie słabi. Wiem, że boli, ale trzeba to sobie powiedzieć To co pokazuje Garguła, Boguski to istny sabotaż. Co pokazał Brud w meczu z Limanovią? wielkie nic. Weźcie pod uwagę jak osłabiona jest teraz Wisła, moim zdaniem i tak Maaskant wyciąga z nich maksimum. Podbeskidzie to nie są ogórki pokazali to w Warszawie na Łazienkowskiej. Maciusia nie zwolnili i dobrze na tym wyszli. Z nami myślę, że będzie podobnie.
Ostatnio edytowane przez grzesiek9000 : 29.10.2011 o godz. 20:33.
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 29.10.2011, 20:32
Robert Maaskant - fajny człowiek, lubię go ale niestety jako trener się nie sprawdził. Wiele ostatnich meczów było męczarnią w naszym wydaniu ale łudziłem się, że Robert to poskłada i będzie dobrze. Dziś niestety widzę, że nic z tego nie będzie - cofamy się i to coraz bardziej. Naszej gry nie da się oglądać, to jest parodia piłki. Już zdążyłem się przyzwyczaić, że w obronie grają jakieś pajacyki, po tym meczu widzę, że w ataku jest niewiele lepiej. Oddać jeden celny strzał przez całe spotkanie to jest kompromitacja. Trenera, zawodników, prezesa - wszystkich. Żeby to można było zrzucić na brak doświadczenia i ogrania to bym jakoś zrozumiał. Jednak grają emeryci bez jakichkolwiek perspektyw, nie budujemy drużyny na przyszłość. To co teraz jest to zlepek podstarzałych gwiazdeczek nie bardzo wiedzących w jakim klubie się znaleźli. Niestety ale czas Maaskanta się skończył, nawet jego najwięksi obrońcy (do których sam się zaliczałem) muszą przejrzeć na oczy. Gramy kompletną katastrofę, nie można tego tłumaczyć tylko słabymi zawodnikami. Ktoś tym pajacom dał kontrakty. Ktoś ich zaakceptował do drużyny. Ile jeszcze razy taka łajza jak Palijić założy koszulkę z Białą Gwiazdą. Nie mogę już na to patrzeć!
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 29.10.2011, 20:33
Mario NH, argumenty do zwolnienia nasuwają się same po każdym kolejnym spotkaniu Białej Gwiazdy. Nikt nie oczekuje kogoś z wysokiej półki, średniak wystarczy (Maaskant nie jest nawet średniakiem). Na argument o zdobyciu przez niego mistrzostwa odpowiadam krótko - Werner Liczka. Oczekiwania nie są ogromne, a dotyczą jedynie jakiegoś pomyślunku, regularności, konsekwencji i nawet niewielkiego progresu w grze! Czy to dużo? Co do bazy, szkółki itp., czy do ich zbudowania potrzebne jest w Krakowie trzymanie tego holenderskiego darmozjada? Wsparcia i zaufania RM otrzymał już i tak zanadto, nic w zamian nie oferując. Nikt nie mówi, że zwolnienie Maaskanta jest lekiem na całe zło, ale na jakąś jego część na pewno.
Ostatnio edytowane przez Galonek : 29.10.2011 o godz. 20:36.
Odpowiedz cytując
Fenix54
Banita

Od: 07.2011

Stary 29.10.2011, 20:36
Dokładnie musi być trener Polak
Odpowiedz cytując
Michal_23
Junior Member

Od: 11.2002

Stary 29.10.2011, 20:40
tofik napisał(a):Wyświetl post
Może trochę off topowo, jak pasuje do innego tematu to prosze o przeniesienie posta.

Tracimy kolejne sezony na własne życzenie. I nie chodzi mi tu nawet o osobę Maaskanta. Problem moim zdaniem jest taki, że w klubie nie ma odpowiedniej strategii. Jest taki bezmyślny kocioł MP-> walka o LM i wszystko jest temu doraźnie podporządkowane.
A klub naszego statu powinien się skupić na rozwoju. Rozwoju drużyny, bazy, kadr młodzieżowych. Dopiero efektem tej dobrej pracy mogłby być wyniki w pucharach. I to powinno być celem w długiej perspektywie.

Takie na szybko łatanie i prowizorka z roku na rok powoduje tylko to, że wpadamy w pułapkę. Bierzemy podstarzałych piłkarzy. Doraźnie się "wzmacniamy" A nie ma cierpliwości by zbudowac coś na przyszłość.

Kończąc trochę pesymistycznie . Jak się nawet już nie łudze, że powstanie w Krakowie poważny klub. Ludzie sie nie zmieniają, Cupiał się nie zmieni, będzie kocioł. A kolejni trenerzy to tylko ofiary tego chorego systemu w klubie.

poświęcenie krótko-terminowych celów dla długo-terminowej strategii
czyli coś na czym Toyota budowała swoją potęgę (kolejny off-topic) przed dziesiątki lat
w footballu kojarzy mi się z tym Alex Ferguson i MU

ale czy bylibyśmy wystarczająco cierpliwi na takie coś?
o właścicielu nie wspominając

pozdrawiam
"...kto z paskami spodnie nosi, hahahaczyk na bluzie, robi często smutne oczy i smutną ma buzię. O czym myśli tajemniczo smutnooka młodzież, czy z paskami ma ubranie i z haczykiem odzież?"
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 29.10.2011, 20:40
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Jak tak czytam te wasze argumenty do zwolnienia trenera to nasuwa mi sie jedna myśl.

Dlatego właśnie nikt z wysokiej półki nie odważy sie zasiąść na ławce trenerskiej w Wiśle.
Oczekiwania są ogromne.
Bazy treningowej, wychowanków, szkółki żadnej. Pieniędzy mało na wzmocnienia...

Gdy Robert przychodził do Wisły to czytałem tutaj o wsparciu, zaufaniu w trudnych momentach. ..

I jeszcze jedno. Trener powinien pozostać... przynajmniej do końca rundy, według mnie.
Myśle ,że nie byłoby trudno znależć trenera z wysokiej półki ,ale chyba oczywiste jest ,że nas na to nie stać . Legia mogla miec uznanego trenera Vladimira Weissa ,ale pewnie kasa była głównym problemem ,że go nie zatrudnili. Maaskant zarabia pewnie i tak sporo jak na realia naszej ligi , a ogrywają go takie tuzy jak Góralczyk czy Kafarski , juz nie chce sie powtarzać z Michniewiczem ,który go zjadł taktycznie na śniadanie w meczu Wisła-Jaga. Co do zaufania i wsparcia w trudnych momentach ,to sądze ze 12 kolejek ligowych ,w których zagralismy dobrze przez 45 minut z Lechem wystarczy,żeby mieć dość . Cupiał podejmował kilka spektakularnych decyzji , i zwolnienie Maaskanta teraz byłoby kolejną,ale trzymanie dalej holendra to wg mnie szkodzenie Wiśle.
Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 29.10.2011, 20:50
moja koleżanka kłoci się ze mną że Maaskant powinien zostać, a ja się z nią sprzeczam że to jest słaby trener, kto ma rację i co mam powiedzieć ?
Wisła to jest potęga ! Wisła Najlepsza jest ! Wisłę trzeba szanować ! Wisłę ten nasz TS !
Odpowiedz cytując
wiślak1906forever
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 29.10.2011, 20:53
Rowerzysta...Panu już dziękujemy...
Skonto - słaba gra męka z Łotyszami
Litex - słaba gra, geniusz Meliksona
Apoel - katastrofalna gra, fart Małeckiego
Odense - No coment
Twente - No coment, pozdowienia dla przyjaciółi z Holandi (Kew and Michael)
Fulham - Panie Hansson DZIĘKUJEMY , Nunez do M jak Miłość za Hanke
Liga - Kopace ze wsi heej... to sie udało jakieś punkty wywalczyć.Geniusz Bitona... Gra KATASTROFA
Kontuzje piłkarzy na porządku dziennym...
Panie Maaskant , dziękujemy za mistrza ! ale pora się pożegnać
KIRM - jak on gra w reprezentacji
Panie Basałaj - prosze o zwiększenie ceny biletów....... Jak chce Kur... ludzi namówić na Wisłe to mnie się pytają ile bilet? jak im daje link do oficjalnej strony Wisły to mi dziękują... NIE BĘDZIE MODY NA WISŁE Z TAKIMI CENAMI Z TAKĄ GRĄ Z TAKIMI PIŁKARZAMi
Ja sie pytam gdzie jest koszulka HENRYKA REYMANA ? Nie było jej dzisiaj na dachu.....
A propo pan Reyman sie w grobie przewraca jak to widzi
Wczoraj Melikson Genkov i Bunoza mieli o 17:30 spotkać się w strefie kibica z piłkarzami.Przyszli o 18...
Panie Basałaj ? Traktujecie nas (kibiców) jak frajerów
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 29.10.2011, 20:54
szczepek19 napisał(a):Wyświetl post
moja koleżanka kłoci się ze mną że Maaskant powinien zostać, a ja się z nią sprzeczam że to jest słaby trener, kto ma rację i co mam powiedzieć ?
Nie możecie po prostu, no wiesz...

To bardzo koi nerwy
Odpowiedz cytując
Quorth
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 29.10.2011, 20:56
Pamiętam końcówkę poprzedniego, mistrzowskiego sezonu, fetę. Maaskant był Bogiem. Wszyscy i pisali o nim w samych superlatywach, że wreszcie mamy profesjonalistę. Holendrowi trzeba dać szansę na dłużej aby nie powtarzać błędów ery Cupiała z notorycznym zwalnianiem trenerów. Plotki głoszą, że następcą Holendra ma być....Smuda. Zjadamy własny ogon, to do niczego nie prowadzi
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 29.10.2011, 20:59
Maaskant sam sie gubi we wlasnych klamstwach ,moim zdaniem juz w meczu na Cyprze przestal miec wplyw na druzyne. DZiekujemy za MP i nara!
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 29.10.2011, 21:18
Elefant napisał(a):Wyświetl post
Nie możecie po prostu, no wiesz...

To bardzo koi nerwy

niestety, zbeształa mnie jak najgorsze gówno, do tego określiła kibicem sukcesu hahahaha... apropos... jaki był ostatni sukces za Maaskanta ? Prócz Mistrzostwa i wygranej z Fulham ?
Wisła to jest potęga ! Wisła Najlepsza jest ! Wisłę trzeba szanować ! Wisłę ten nasz TS !
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 29.10.2011, 21:20
grzesiek9000 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli uważacie, że zwolnienie Maaskanta jest lekiem na całe zło to wam "gratuluje" trzeźwego myślenia.
Z Maaskantem druzyna nie ma stylu, bez Maaskanta mogloby byc inaczej i by najgorsi zostali odstawieni a tak dalej graja. Nie jestem zwolennikiem zwalniania trenera w trakcie sezonu ale jak ma to tak dalej wygladac to moze byłoby to rozsadne rozwiazanie.
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.10.2011, 21:24
Galonek napisał(a):Wyświetl post
Jestem ciekaw ilu jeszcze jest na forum asów, którzy uważają, że Maaskant to dobry trener i powinien zostać. Mam nadzieję, że to ostatki holenderskiego Jurka Wyrobka vel Ryśka Wieczorka. Po powrocie do Holandii pewnie znowu Roosendall...

Cała prawda o tym trenerze zawarta jest nawet w jego nazwisku: Must-can't!
Ja jestem Maaskant to dobry trener i powinien zostać
Odpowiedz cytując
ooona
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 29.10.2011, 21:28
"Robert Maaskant (trener Wisły): Powiedziałem, że jak spiszecie się tak samo w kolejnych dwóch meczach, to będziecie mieli problem." - problem Robercie to masz głównie TY. I jak widać chyba do siebie nie masz żadnych zarzutów, nieprawdaż?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów