The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
zizou
Member

Od: 06.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.10.2011, 23:17
Niebieski1920 napisał(a):Wyświetl post
Ruch - Gwardia z 1974 roku - 85 000

Najwiecej na meczu miedzy polskimi zespolami bylo w finale PP z 68 roku. Ponad 100 tysiecy ogladalo wowczas mecz Ruchu z Gornikiem...
A moim zdaniem te dane są tak samo prawdziwe jak 40 tysięcy na meczach w Białymstoku w latach 80tych
Tak naprawde nikt wtedy nie liczył frekwencji, sprzedaż biletów też nie była wiarygodnym źródłem i dodatkowo należy pamiętać o wiarygodności ówczesnych mediów.
"Zastanów się dwa razy zanim powiesz coś głupiego. Lepiej utrzymywać innych w niewiedzy niż od razu dać im pewność".
Odpowiedz cytując
63624
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 28.10.2011, 23:54
studio napisał(a):Wyświetl post
Ja nawet nie wiem czy to dla nas dobrze.

63624, karnety u was sa? czy do konca rundy z biletami sie bawicie? Ciekawi mnie czy na wiosne w Gdansku i we Wroclawiu sie ceny utrzymaja.
Posiadacze karnetów mogli sobie wybrać miejsce na nowym stadionie. Podobno obyło się bez problemów.
Ceny:
http://www.slaskwroclaw.pl/karnety.dhtml

Co do meczu, atmosfera świetna. Mecz poziomem niestety odstawał od niej. Zwycięstwo bezcenne.
Voskamp drewniany? Daj nam panie Boże więcej tak skutecznych drewniaków jak Johan.
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
Odpowiedz cytując
Niebieski1920
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 29.10.2011, 00:13
zizou napisał(a):Wyświetl post
A moim zdaniem te dane są tak samo prawdziwe jak 40 tysięcy na meczach w Białymstoku w latach 80tych
Tak naprawde nikt wtedy nie liczył frekwencji, sprzedaż biletów też nie była wiarygodnym źródłem i dodatkowo należy pamiętać o wiarygodności ówczesnych mediów.
Oczywiscie, ze liczby byly bardziej szacowane niz liczone dokladnie, ale Slaski byl w tamtych czasach ogromnym molochem, ktory nawet po remoncie i unowoczesnieniu mial 47 000 miejsc siedzacych. Moglo byc na meczu wowczas 80 000 albo 90 000. Pal licho to wie. Moj ojciec opowiadal mi o starych czasach i wspomnial, ze na tym meczu ludzi akurat bylo w ....u. Ja tam w te 85 000 wierze
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 29.10.2011, 00:53
gigant napisał(a):Wyświetl post
Po dzisiejszym wyniku przyjacielskich derbów, prysła nam chyba ostatnia szansa w tym roku na objęcie przodownictwa w tabeli
? Przecież jak wygramy wszystko do końca, łacznie z meczem we Wrocławiu, to będziemy liderem niezależnie od innych wyników. Ach... chyba, że Legia też wygra wszystko.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
slaskWKSslask
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 29.10.2011, 01:38
Panowie, z całym szacunkiem, ale co wy tu piszecie? Jaka dusza stadionu? Jaka historia? Jakie " to COŚ "? To my w ogóle nie powinniśmy się z Oporowskiej wyprowadzać, bo ona to coś miała.
I bez urazy. Nie raz odwiedzaliśmy Reymonta, ale stadion miejski we Wrocławiu to jest inna półka. Wiadomo, że każdy będzie uparcie chwalił swoje, ale uwierzcie na słowo . Jak przyjedziecie, to zobaczycie. Co najmniej jedna klasa różnicy. Jednopoziomowe trybuny to mistrzostwo świata. I teraz jestem już w 100% przekonany ,że 2 poziomówki mają sens przy pojemności plus 60 tys. Inaczej to tylko sztuczna architektura rozpraszająca doping. Macie naprawdę fajny stadion i coraz więcej fajnych w Polsce, ale naprawdę klasowe są póki co Gdańsk i Wrocław. Dalej Poznań,Kraków i Warszawa ( kolejność przypadkowa) , a następne to już fajne kameralne, ale blaszane stadiony .

W Polsce mamy wielu wrogów i stoczonych z nimi bójek. Jesteśmy
Śląsk Wrocław
- Nam należy się szacunek !

Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 29.10.2011, 02:35
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe co tym razem Weszło wymyśli w obronie Michniewicza?

Naprawdę lubię Jagę, ale odkąd trenuje tam Mourinhio któremu Weszło liże jajka kibicuje im jakoś mniej. Niech się dalej nabijają z Probierza, że mecze chodzi filmować komórką, ale jak przychodzi do porównań między Jagą Michniewicza i Probierza, to nie ma o czym gadać.
Też uważam, że jest to nie na miejscu bo jak na razie Probierz nie ma takich sukcesów jak Michniewicz (MP >> PP, brak kompromitacji w pucharach).

Fakty są takie, że Michniewicza bronią wyniki. W Poznaniu mimo że się uczył to dramatu nie było, potem mistrzostwo w Lubinie, na Arce wykładają się wszyscy, na koniec świetna wiosna w Widzewie. Tego co robi z Jagą nie można oceniać, bo to troche za krótko. Pogadamy na wiosne.

Abstrahując już od tego, że Weszło nie atakowało Probierza za to jakie osiąga wyniki tylko raczej za jego fochy, które stroił.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 29.10.2011 o godz. 02:40.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 29.10.2011, 08:12
zizou napisał(a):Wyświetl post
Gratulacje dla Śląska za frekwencje i... tylko za to
Mecz słaby jak kawa Inka... Lechia, mimo coraz lepszej organizacji gry, nie ma czym straszyć z przodu
Dodatkowo bramka to jeden wielki żal! Skoro zachowanie Jaliensa przy bramce Bitona z Jagą było nieprzepisowe, to sprowadzenie golkipera Lechii do parteru przez Wasiluka było zwyczajnym bandytyzmem!

Dlaczego teraz media nie puszczą nagonki na Śląsk i jego fuksiarskie zwycięstwo, tylko zachwycają się wspaniałym zwycięstwem na inaugurację stadionu?
Odpowiedz cytując
lucas8
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 29.10.2011, 08:16
slaskWKSslask napisał(a):Wyświetl post
Panowie, z całym szacunkiem, ale co wy tu piszecie? Jaka dusza stadionu? Jaka historia? Jakie " to COŚ "? To my w ogóle nie powinniśmy się z Oporowskiej wyprowadzać, bo ona to coś miała.
I bez urazy. Nie raz odwiedzaliśmy Reymonta, ale stadion miejski we Wrocławiu to jest inna półka. Wiadomo, że każdy będzie uparcie chwalił swoje, ale uwierzcie na słowo . Jak przyjedziecie, to zobaczycie. Co najmniej jedna klasa różnicy. Jednopoziomowe trybuny to mistrzostwo świata. I teraz jestem już w 100% przekonany ,że 2 poziomówki mają sens przy pojemności plus 60 tys. Inaczej to tylko sztuczna architektura rozpraszająca doping. Macie naprawdę fajny stadion i coraz więcej fajnych w Polsce, ale naprawdę klasowe są póki co Gdańsk i Wrocław. Dalej Poznań,Kraków i Warszawa ( kolejność przypadkowa) , a następne to już fajne kameralne, ale blaszane stadiony .
Stadiony w Gdańsku i we Wrocławiu są fantastyczne i super nowoczesne. Nikt tego nie podważa i pewnie o tą klasę lepsze, ale brakuję im takiego piłkarskiego klimatu. Niektórzy też mają takie odczucia i tyle.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 29.10.2011, 08:27
lucas8 napisał(a):Wyświetl post
Stadiony w Gdańsku i we Wrocławiu są fantastyczne i super nowoczesne. Nikt tego nie podważa i pewnie o tą klasę lepsze, ale brakuję im takiego piłkarskiego klimatu. Niektórzy też mają takie odczucia i tyle.
Z całym szacunkiem, ale skąd możesz (możecie) to wiedzieć, nie będąc na meczu? Piłkarski klimat czuje się raczej będąc na stadionie, czyż nie? Zresztą nawet z telewizji wnętrze stadionu prezentuje się świetnie, jeden wielki kocioł, trybuny jednopoziomowe dają świetny efekt. Trudno mi sobie wyobrazić bardziej piłkarski obiekt:

http://www.youtube.com/watch?v=wxfZP...layer_embedded

Natomiast z zewnątrz taki sobie, chyba, że ten materiał jeszcze się "dotrze".
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 29.10.2011, 09:29
Matejas_ napisał(a):Wyświetl post
Dodatkowo bramka to jeden wielki żal! Skoro zachowanie Jaliensa przy bramce Bitona z Jagą było nieprzepisowe, to sprowadzenie golkipera Lechii do parteru przez Wasiluka było zwyczajnym bandytyzmem!

Dlaczego teraz media nie puszczą nagonki na Śląsk i jego fuksiarskie zwycięstwo, tylko zachwycają się wspaniałym zwycięstwem na inaugurację stadionu?
Wasiliuk atakował piłkę poza polem bramkowym. Do tego Pawłowski wpadł na swojego obrońcę, odbił się od niego i dopiero potem spadł na niego Wasiliuk.

Moim zdaniem bramka zdobyta prawidłowo, choć faktycznie na samym początku - przed oglądnięciem powtórek - miałem wątpliwości.

Porównywanie tego z faulem Jaliensa nie ma sensu, bo w polu bramkowym bramkarz powinien być chroniony. Inna sprawa, że nawet przy sytuacji z Kewem bramkarz nie miał jeszcze piłki w rękach.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 29.10.2011, 09:32
Jezeli chodzi o Jaliensa to kluczowa byla ta reka włozona miedzy rece bramkarza przez co ten nie mogł swobodnie jej wyłapac. Tutaj zdecydowanie blad Pawlowskiego i jego kolegi bo wpadli na Siebie. Ale jak widac po tych ostatnich wybrykach arbitrow nawet stykowe sytuacje z bramkarzem beda komentowane jako rzekomy faul.
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 29.10.2011, 09:34
Niebieski1920 napisał(a):Wyświetl post
Ruch - Gwardia z 1974 roku - 85 000

Najwiecej na meczu miedzy polskimi zespolami bylo w finale PP z 68 roku. Ponad 100 tysiecy ogladalo wowczas mecz Ruchu z Gornikiem.

Choc swoja droga na WDS z 2008 r. bylo wiecej ludzi niz podano oficjalnie.

Oni podają od kąd powstała ekstraklasa a jest to 3 albo 4 lata ;/ a wtedy była liga polska...
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 29.10.2011, 09:35
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Wasiliuk atakował piłkę poza polem bramkowym. Do tego Pawłowski wpadł na swojego obrońcę, odbił się od niego i dopiero potem spadł na niego Wasiliuk.

Moim zdaniem bramka zdobyta prawidłowo, choć faktycznie na samym początku - przed oglądnięciem powtórek - miałem wątpliwości.

Porównywanie tego z faulem Jaliensa nie ma sensu, bo w polu bramkowym bramkarz powinien być chroniony. Inna sprawa, że nawet przy sytuacji z Kewem bramkarz nie miał jeszcze piłki w rękach.
Było mówione ostatnio (po naszym meczu z Jagą) że to jest mit pola bramkowego, które aktualnie służy tylko do wyznaczania odległości przy rozpoczęciu gry od bramki. Bramkarz jest tak samo traktowany w całym polu karnym.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 29.10.2011, 09:47
Cytat:
Jednopoziomowe trybuny to mistrzostwo świata
Na dwupoziomowych na środku można flagi wywieszać U was nie

Ale co by nie mówić - przy 42 tysiącach widzów - masakra. Jestem pod wielkim wrażeniem Może nie spieszyłbym się ze stwierdzeniem, że Śląsk i Gdańsk deklasują resztę (zwłaszcza, że Gdańsk mi się w środku nie podoba, jest jakby niedokończony - no ale to z perspektywy telewizji. We Wrocku nie widać było środka, bo ludzie zasłaniali ;D), ale te stadiony są naprawdę kozackie. W zasadzie mogą zacząć się kolejki tylko na nowych stadionach Naprawdę będzie to wyglądało

O, wystarczy np. taka kolejka:
Śląsk - Górnik
Lechia - Jagiellonia
Zagłębie - GKS
Cracovia - Widzew
Wisła - Podbeskidzie
Korona - ŁKS
Amika - Polonia
Legia - Ruch

Prawie to co teraz mamy w weekend Gorzej niestety, że z tych pozostałych to na stadion wkrótce doczekać się może chyba tylko Jagiellonia, chociaż tam są problemy z wykonawcą... Potem Górnik, ale tam dopiero się zaczyna, a potem długo, długo nic...

Cytat:
Nasi gracze sa słabi technicznie, więc nadrabiają brutalnoscią. Sędziowie zezwalając na to wypaczają istotę w gry w piłke nożną. Oto wystarczy się napakować i ciąć równo z trawą by byc objawieniem ligi (patrz Korona dla przykładu).

Wyszkolenie techniczne, taktyka, wreszcie talent; po co ? U nas gra się tak jak broniła się Armia Radziecka. Jesteś dobry, wyszkolony, grasz techniczną piłkę, idziesz na przebój. Wytnie Cię pierwszy, jak jemu się nie uda to drugi, jak nie drugi to trzeci. Przy pobłażliwości sędziego i śliniącym się aplauzie komentatorów typu Węgrzyn.
Jest to jasny sygnał doa młodych zawodników, po co ćwiczyć technikę wystarczy opanować faule techniczne.

Messi byłby tu nikim.

Pomimo całej kichy jaką graliśmy mecz z Fulham przyjemnie się oglądało. Nikt nikogo nie kosił, nie trzymał za ręke, koszulkę itd. co pół minuty.
No właśnie. Nasza liga cholernie dużo traci na brutalnej grze. Co innego siłowe granie na pograniczu faulu, a co innego notoryczne świadome granie na faul. Różnica między tym pierwszym modelem a drugim jest taka, że w pierwszym granicę wyznaczają sędziowie, a piłkarze nauczyli się grać na samym skraju tej granicy, a w drugim przypadku granicę wyznaczają piłkarze, a sędziowie starają się ze zmiennym skutkiem i dosyć przypadkowo to kontrolować. Rozwiązanie problemu sędziowskiego to w tej chwili najważniejsze wyzwanie, jakie stoi przed naszą kopaną - bo poziom nieco wzrósł, paru młodych tu i ówdzie gra, infrastruktura co raz lepsza - pod niemal każdym względem jest progres, tylko nie tu. Tu się udało tylko paru złodziei pozamykać.
Ostatnio edytowane przez Sartre : 29.10.2011 o godz. 09:53.
Legionista
Odpowiedz cytując
Kfok
Junior Member

Od: 09.2011

Stary 29.10.2011, 09:49
Stadion fajny, mecz taki sobie, doping fantastyczny- szkoda tylko że cześc widzów bez Barw Klubowych(bo nie mozna ich nazwac kibicami, a juz napewno nie kibicami Śląska) gwizdała pod koniec meczu na piłkarzy Lechii. no ale chyba nie wszyscy wiedzą co to jest mecz przyjazni. Szkoda bo ta grupa ludzi którzy najprawdopododniej byli pierwszy i ostatni raz na meczu głownie po to żeby zobaczyć nowy stadion zepsuła ogólne wrazenie. Pozostaje tylko przeprosić Kibiców Lechi mam nadzieje że to zrozumieją. A my czekamy na Wisełke. do zobaczeniaw listopadzie
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 29.10.2011, 09:51
lucas8 napisał(a):Wyświetl post
Stadiony w Gdańsku, czy we Wrocławiu są ładne i robią wrażenie, ale brakuję im tego piłkarskiego klimatu. Taki właśnie klimat ma nasz stadion między innymi.
A na co na stadionie Wisły przekłada się ten piłkarski klimat? Na odległości 17 metrów z trybun do boiska? Czy na zaciekach na betonie?

Znowu zaczynacie szukać na siłę jakichś problemów.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 29.10.2011, 10:29
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
A na co na stadionie Wisły przekłada się ten piłkarski klimat? Na odległości 17 metrów z trybun do boiska? Czy na zaciekach na betonie?

Znowu zaczynacie szukać na siłę jakichś problemów.
jestem w szoku ze tylu braci po szalu nie potrafi sie uderzyć w pierś i przyznać racji.no albo mamy inne wymagania nt. stadionu.

dla mnie Nasz stadion po minięciu bramek to jak pobyt w opuszczonej szkole. Wszędzie brutalna szarość i wielkie puste przestrzenie. Klimat to była na starym C

Nasz stadion jest spoko na tym zdjęciu co ktos wrzucał z panoramą, a tak to jestem zawiedziony w ..... O wszystkim decydują detale a u nas takowych nie ma. Na Legii której NIENAWIDZE wszystko jest cacy, dobrze powykańczane ładne a u nas na od....... się. Katering magilo jest tak żenujący ze nie chce mi sie o tym nawet pisać.
W ogole, wolałem stary obiekt.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Luk_Biala_Gwiazda
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 29.10.2011, 11:19
Z perspektywy TV zdecydowanie lepsza akustyka na arenie wrocławskiej, aniżeli PGE w Gdańsku, do tego jednopoziomowe trybuny tworzą jakieś takie wrażenie spójności, odwrotnie do 'hangaru' gdańskiego.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 29.10.2011, 12:04
szprotson napisał(a):Wyświetl post
(...)Klimat to była na starym C(...)
Ach, te wspaniałe toj-toje za Xtką, pachnące czystością i świeżością, do których zawsze był niczym nie skrępowany dostęp... Ten nęcący nozdrza smakowity zapach smażonych kiełbasek pod stoiskiem namiotowym, ocierający się o poezję... Mieszający się z cudowną wonią, dochodzącą z muru przy schodach na trybunę C... Ta zbawienna dla zdrowia gimnastyka, związana z przeskakiwaniem sektorów i krzesełek przy opuszczaniu obiektu... Ten uroczy tłok na Legii, gdy chłopaki rozwalili bramę i na Xtce (w zasadzie całym C) mieliśmy nadkomplet, a ludzie stali na krzesełkach i przejściach...

Fakt, to se ne wrati...

I wiesz co - całe szczęście

Jest jeszcze mnóstwo rzeczy do poprawienia, ale w porównaniu ze starym C to niebo a ziemia.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Greebo
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 29.10.2011, 12:36

Jakie to ma znaczenie ze Wasiluk wpadł na bramkarza dopiero po nieudanym piąstkowaniu? Bo jak dla mnie w kwestii faulu żadna. Tak jak w każdym innym sektorze boiska - jeśli nawet zawodnik zdarzy odegrać piłkę a rywal dopiero potem na niego wpadnie uniemożliwiając czy utrudniając mu dalsza grę to jest faul i tyle.
"Cztery słonie, zielone słonie, każdy kokardę ma na ogonie.."

Nie dla osób mieniących sie kibicami Wisły, które przełączają stacje na mecz MU gdy jej nie idzie!
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 29.10.2011, 12:39
Kfok napisał(a):Wyświetl post
Stadion fajny, mecz taki sobie, doping fantastyczny- szkoda tylko że cześc widzów bez Barw Klubowych(bo nie mozna ich nazwac kibicami, a juz napewno nie kibicami Śląska) gwizdała pod koniec meczu na piłkarzy Lechii. no ale chyba nie wszyscy wiedzą co to jest mecz przyjazni. Szkoda bo ta grupa ludzi którzy najprawdopododniej byli pierwszy i ostatni raz na meczu głownie po to żeby zobaczyć nowy stadion zepsuła ogólne wrazenie. Pozostaje tylko przeprosić Kibiców Lechi mam nadzieje że to zrozumieją. A my czekamy na Wisełke. do zobaczeniaw listopadzie
Stadion Śląska podobnie jak i Lechii fantastyczny! Doping się niesie! Wiadomo, że część osób przyszła tak naprawdę na otwarcie obiektu na zasadzie "trzeba się pokazać" a nie na mecz piłkarski (pewnie nawet nie wiedzieli kto gra ).
Mam takie pytanie techniczne - o co chodzi z tą murawą? Bo Pan Trener i Pepe Pan Ćwielong coś się wczoraj wypowiadali, że nie jest idealna
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
pawlos33
Member

Od: 01.2009

Stary 29.10.2011, 12:57
Fakt, to se ne wrati...
to neče vracati - sorry, musialem

A tak do tematu, to nie rozumiem czasami. Byl stary stadion, to domagali sie nowego. Jest nowy to chca wrocic na stary
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 29.10.2011, 13:21
Ach, te wspaniałe toj-toje za Xtką, pachnące czystością i świeżością, do których zawsze był niczym nie skrępowany dostęp... Ten nęcący nozdrza smakowity zapach smażonych kiełbasek pod stoiskiem namiotowym, ocierający się o poezję... Mieszający się z cudowną wonią, dochodzącą z muru przy schodach na trybunę C... Ta zbawienna dla zdrowia gimnastyka, związana z przeskakiwaniem sektorów i krzesełek przy opuszczaniu obiektu... Ten uroczy tłok na Legii, gdy chłopaki rozwalili bramę i na Xtce (w zasadzie całym C) mieliśmy nadkomplet, a ludzie stali na krzesełkach i przejściach...

Fakt, to se ne wrati...

I wiesz co - całe szczęście

Jest jeszcze mnóstwo rzeczy do poprawienia, ale w porównaniu ze starym C to niebo a ziemia.
To był klimat własnie! Do tego obrzucanie ochroniarzy czym sie da, na końcu C od strony błoń.No ale każdy ma swoje rozumowanie klimatu

btw akurat przed chwilą rozmawiałem z kolegą który był 1 raz na Wiśle, na Fulham i bardzo a to bardzo był zauroczony..dopingiem. Widok z krzesełka też chwalił, wiec w sumie kazdy ma swoją wersje klimatu.
Jasne wc/tojtoje hehe nie myślałem o tym wspominając dawne lata. Ale to też jest urok, ze nie chcesz isc do kibla bo z niego jebe jak z centralnego.
Dobra, nie rozmywam. (p.s. ale przynajmniej człowiek w nerwach mogll papierosa zapalić a teraz zeby to zrobic to najpierw trzeba bluzgać tego biednego stewarda)
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 29.10.2011, 13:25
Sartre napisał(a):Wyświetl post

O, wystarczy np. taka kolejka:
Śląsk - Górnik
Lechia - Jagiellonia
Zagłębie - GKS
Cracovia - Widzew
Wisła - Podbeskidzie
Korona - ŁKS
Amika - Polonia
Legia - Ruch

Prawie to co teraz mamy w weekend Gorzej niestety, że z tych pozostałych to na stadion wkrótce doczekać się może chyba tylko Jagiellonia, chociaż tam są problemy z wykonawcą... Potem Górnik, ale tam dopiero się zaczyna, a potem długo, długo nic...
Nie ma chyba na świecie ligi gdzie wszystkie kluby miałyby nowoczesne, niedawno zbudowane stadiony. Najbliżej tego jest chyba liga niemiecka ale to zupełnie inny poziom ekonomiczny niż my.

U nas bezwzględnie przydałby się nowy stadion w Łodzi, najbardziej sensowne byłoby gdyby był jeden dla dwóch klubów ale to pewnie niewykonalne. Poza tym w Bełchatowie jest ok jak na tę ilość kibiców i prowincję, w Bielsku w sumie też niewiele więcej trzeba, Polonia Wawa kibiców ma dwóch na krzyż i spokojnie może się pomieścić na tym kurniku, Ruch będzie mógł w razie potrzeby grać na nowym stadionie Śląskim. Oprócz tego do ekstraklasy mogą wrócić Arka (czego im nie życzę) i Piast Gliwice. Tam są już nowe stadiony. Zawisza Bydgoszcz która może awansować też nie ma się czego wstydzić. Generalnie jak na poziom zamożności naszego kraju z obiektami piłkarskimi w ekstraklasie stoimy teraz świetnie. Szkoda że poziom nadal denny i niewiele wskazuje że się poprawi.
:/
Odpowiedz cytując
Kfok
Junior Member

Od: 09.2011

Stary 29.10.2011, 13:29
dulli78 napisał(a):Wyświetl post
Stadion Śląska podobnie jak i Lechii fantastyczny! Doping się niesie! Wiadomo, że część osób przyszła tak naprawdę na otwarcie obiektu na zasadzie "trzeba się pokazać" a nie na mecz piłkarski (pewnie nawet nie wiedzieli kto gra ).
Mam takie pytanie techniczne - o co chodzi z tą murawą? Bo Pan Trener i Pepe Pan Ćwielong coś się wczoraj wypowiadali, że nie jest idealna
z trybuny to wygladało tak jakby trawa nie wszędzie sie równo zakorzeniła, ale w czasie meczu murawa nie zwijała sie i nie odrywala od podłoża
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 29.10.2011, 14:50
tak z ciekawości, bo się nie orientuje - co się stanie teraz ze stadionem przy Oporowskiej ? Zburzony, remont, ktoś go będzie użytkował ?
A tak z innej beczki, to ciekaw jestem jaki wynik będzię w żydowskich derbach, mam nadzieję, że te łódzkie jednak wygrają.
Ostatnio edytowane przez Krav : 29.10.2011 o godz. 14:52.
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 29.10.2011, 14:58
Krav napisał(a):Wyświetl post
tak z ciekawości, bo się nie orientuje - co się stanie teraz ze stadionem przy Oporowskiej ? Zburzony, remont, ktoś go będzie użytkował ?
Śląsk będzie przy Oporowskiej trenował
Odpowiedz cytując
Benan
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 29.10.2011, 15:02
Widzew - Cracovia, ciekawy mecz się zapowiada. Widzew prowadzi, ale już czerwona kartka dla łodzian i grają w dziesiątkę
Odpowiedz cytując
Fenix54
Banita

Od: 07.2011

Stary 29.10.2011, 15:03
Krav napisał(a):Wyświetl post
A tak z innej beczki, to ciekaw jestem jaki wynik będzię w żydowskich derbach, mam nadzieję, że te łódzkie jednak wygrają.

Póki co Twój scenariusz sie sprawdza choć Widzew w 10
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 29.10.2011, 15:07
W myśl aktualnie obowiązujących przepisów bramkarz nie jest specjalnie chroniony nigdzie ani w polu bramkowym ani po za nim. Jest traktowany jak każdy inny gracz.

Tłumaczył to Stępniewski przy jakiejś okazji.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów