The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.10.2011, 22:13
@wislak: bym Ci odpowiedział, ale namęczę się, godzinę będe pisał, a potem flamengista i tak pokasuje
Legionista
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 24.10.2011, 22:31
Kocur napisał(a):Wyświetl post
6 żółtych kartek może im za niedługo trochę skład uszczupli - bądźmy dobrej myśli i życzmy bliźniemu wszystkiego najgorszego
Ja im życzę od awansu do Ekstraklasy i na .... się to zdało?
Złego diabli nie wezmą...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 24.10.2011, 22:40
W powtórkach Cracovii z Polonią na ekstraklasa.tv jest skitrana akcja z ręką Żewłaka No wiadomo, tam nikt nie zajrzy

Karny się należał.

Edit: no dobra, śmiejcie się ze mnie że nieobiektywny, ale im więcej to oglądam, tym mam więcej wątpliwości

Edit2:
@wiślak: kusisz, kusisz, ale dam sobie spokój flamengista już mi skasował sporego posta na ten temat, a na PW też mi się nie chce po raz kolejny tego samego pisać Niech będzie na Twoje, że "pas", życie...
Ostatnio edytowane przez Sartre : 25.10.2011 o godz. 01:02.
Legionista
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 25.10.2011, 01:00
Sartre napisał(a):Wyświetl post
@wislak: bym Ci odpowiedział, ale namęczę się, godzinę będe pisał, a potem flamengista i tak pokasuje
Jak rozumiem to taki uprzejmy sposób przekazania słowa: "pas" .
A swoją drogą flamengista się nam jakoś ostatnio uaktywnił. Pewnie nadrabia czas gdy aktywny nie był tak żeby wyrobić miesięczną normę .
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 25.10.2011, 01:17
Po mojemu karnego nie powinno być. Ręka była może nawet na jedenastkę, ale piłka trafiłaby w/do Okachiego, który był na spalonym.

BTW
http://www.youtube.com/watch?v=hhn-0...opvideos_music
Co Wy na to panie i panowie spod znaku (L)? Jak dla mnie straszna wieś.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 25.10.2011, 01:25
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Nie rusz Kazika, bo po mordzie bite będzie.

Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 25.10.2011, 01:25
Kawałek całkiem spoko, tekst całkiem zabawny i fajny (nie rusz Kazika bo po mordzie bite będzie ), teledysk jak dla mnie mocno nietrafiony.

Pablopavo generalnie jest całkiem zakręcony na punkcie (L)

Cytat:
Chodzi mi właśnie o teledysk. Spodziewałem się jakiegoś soczystego mięsa, a nie eufemizmów w stylu "mocno nietrafiony"
Znam człowieka, nie będę mu jechał
Ostatnio edytowane przez Sartre : 25.10.2011 o godz. 01:51.
Legionista
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 25.10.2011, 01:48
Kawałek całkiem spoko, tekst całkiem zabawny i fajny (nie rusz Kazika bo po mordzie bite będzie ), teledysk jak dla mnie mocno nietrafiony.
Chodzi mi właśnie o teledysk. Spodziewałem się jakiegoś soczystego mięsa, a nie eufemizmów w stylu "mocno nietrafiony"
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 25.10.2011, 07:32
"To jest miś na skalę naszych możliwości."
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 25.10.2011, 07:38
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe co powie Wojciechowski po meczu Mecz nudny jak flaki z olejem. Cracovia jak spadnie to trudno jej bedzie powrocic - Arka niby złego składu nie ma a gdzie sie znajduje w tabeli? o Polonii Bytom nie wspomne
Arka to wygrała 4 ostatnie mecze w lidze i traci już tylko 6 punktów do lidera.

Ponadto wywaliła 90% składu przepłaconych stranierich z poprzedniego sezonu i pozyskała w wiekszości polskich "drewnianych" wyjadaczy żeby zrobic awans. (Pierwsze kolejki się zgrywali i notowali serię remisów) Za 5 kolejek mogą byc liderem bo Zawisza słabnie a Pogoń gra w kratkę.

Polonia Bytom to prawie bankrut - zupełnie inny przypadek niż Arka. Oni faktycznie mogą podzielić los Odry Wodzisław.

Dlatego byłbym ostrożny z ferowaniem wyroku czy parchate ma, czy nie ma szansy na awans gdy spadnie. Do czasu kiedy mają sponsora z kasą (Filipiak) nie zawitają do okręgówki. (niestety)

A wynik wczorajszego meczu mimo wszystko nie był najgorszy. Sąsiadka niewiele zyskała a Polonia tym bardziej
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 25.10.2011, 08:21
(...)
Uprzedzaj, co wrzucasz. Przecież to jest kryminał.

Jakby nam Jacek Majchrowski zafundował taki prokrakowski, jarmarczny teledysk o Reymanie - to chyba doszłoby do rewolucji, protestów jak podczas szczytu w Seattle.

A tu Legioniści piszą, że tekst "niezły", tylko teledysk nie udany.

Cóż, to wasza legenda, więc daruję sobie dalsze komentarze.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.10.2011, 08:36
flamengista napisał(a):Wyświetl post

Jakby nam Jacek Majchrowski zafundował taki prokrakowski, jarmarczny teledysk o Reymanie - to chyba doszłoby do rewolucji, protestów jak podczas szczytu w Seattle.

Oczywiście pod warunkiem, że ta rewolucja ograniczyłaby się do oburzania się w internecie
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 25.10.2011, 08:40
Po mojemu karnego nie powinno być. Ręka była może nawet na jedenastkę, ale piłka trafiłaby w/do Okachiego, który był na spalonym.

BTW

WTF ?
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 25.10.2011, 09:15
Cytat:
A tu Legioniści piszą, że tekst "niezły", tylko teledysk nie udany.

Cóż, to wasza legenda, więc daruję sobie dalsze komentarze.
Pablopavo od dawna robi kawałki o Legii, no i taki ma klimat. No i jak pisałem - gościa znam, jechać po nim nie będę, choć teledysk jaki jest, każdy widzi
Legionista
Odpowiedz cytując
bofff
Member

Od: 10.2007

Stary 25.10.2011, 09:28
czepiacie się
Cycki niezłe
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 25.10.2011, 11:09
Uwaga. Radze sie mocno trzymać.

ekstraklasa.tv napisał(a):
PILNE! Gazety w całej Portugalii huczą o przejściu Artjoma Rudniewa do FC Porto. Zawodnik ma zastąpić Hulka, który przeniesie się do Chelsea.Cena? Od 9 do 12 milionów euro!
Ostatnio edytowane przez killzone : 25.10.2011 o godz. 11:22.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 25.10.2011, 11:24
W Porto gdzie potrafią jak mało kto wypatrzeć, obserwować i za pól darmo kupić,ot nagle zauważyli Rudnieva,teraz. I to za kasę za jaką w Portugalii się sprzedaje a nie kupuje! Żenada. Dla przypomnienia za ile i skąd przyszedł Hulk

Może to nie chodzi o F.C Porto a Boaviste Porto i nie o 9 mln a 900 tysięcy. A Stilic za ile i gdzie idzie. Miliony oczywiście. Jakieś newsy są?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
transmisje
Member

Od: 05.2010

Stary 25.10.2011, 11:39
W tych artykułach o Rudnevie przewija się jedynie, że Porto ma 9-12mln euro na napastnika, oczywiście jeśli sprzeda Hulka za 40+ mln euro. No chyba, że jakiś portalik już dopisał swoje

Co do Hulka to trafił do Porto za około 20mln euro.

Co do ich scoutingu to raczej obejmuje on obie Ameryki. Piłkarzy których brali ze wschodu można policzyć na palcach jednej ręki.

EDIT: Dopiero teraz zauważyłem, że napisała to ekstraklasa.tv
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 25.10.2011, 12:22
Uprzedzaj, co wrzucasz. Przecież to jest kryminał.

Ta jasne. A jak Wam herb zmienili to Bastylie zburzyliście.

P.S. Teledysk jest nietrafiony jeżeli chodzi o kobity, mercedesy itp, ale się broni bo jest skierowany nie do kibiców i kiboli tylko do szerszej masy. I to zapewne chwyci. Natomiast muzyka i tekst na plus
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 25.10.2011, 12:33
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Ta jasne. A jak Wam herb zmienili to Bastylie zburzyliście.
I te tłumy pod ratuszem w sprawie budowy stadionu. Ile to razy na forum padało hasło aby zorganizować protest?

flamengista żart Ci się udał
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 25.10.2011, 12:50
Cieszę się, że odczytaliście ironię w tym poście. Cóż, niektóry podobają się kobiety typu Joli Rutowicz. Oczywiście, szanujemy ich.

Co do ceny za Rudniewa - kwota jest trochę zawyżona, ale tylko trochę. Więc z 7-8 mln € za niego mogą wziąć. Problemem jest jednak kierunek. Tyle, to zapłacą raczej kluby rosyjskie, ew. tureckie.

Pytanie, czy Rudniew będzie chciał tam grać, mając oferty (za to niższe) z Bundesligi czy Hiszpanii. A myślę, że i takie się pojawią.

Generalnie im większe zainteresowanie mediów Rudniewem, tym lepiej dla nas. Niech chłopakowi odwali palma, niech odwali strategię Uche

PS. Dyskusja o wyższości Reymana nad Deyną przypomina podobną: o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocą (lub na odwrót).
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 25.10.2011, 13:00
Cieszę się, że odczytaliście ironię w tym poście. Cóż, niektóry podobają się kobiety typu Joli Rutowicz. Oczywiście, szanujemy ich.

Co do ceny za Rudniewa - kwota jest trochę zawyżona, ale tylko trochę. Więc z 7-8 mln € za niego mogą wziąć. Problemem jest jednak kierunek. Tyle, to zapłacą raczej kluby rosyjskie, ew. tureckie.

Pytanie, czy Rudniew będzie chciał tam grać, mając oferty (za to niższe) z Bundesligi czy Hiszpanii. A myślę, że i takie się pojawią.

Generalnie im większe zainteresowanie mediów Rudniewem, tym lepiej dla nas. Niech chłopakowi odwali palma, niech odwali strategię Uche

PS. Dyskusja o wyższości Reymana nad Deyną przypomina podobną: o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocą (lub na odwrót).
Ona jest koniem, nie kobietą

Nie rozumiem jak można sie nabijać z 9 baniek za Rudneva skoro Adi M. poszedł za 5 baniek. Wiadomo, Turasy ustawiona liga to hajs mieli, ale jak Porto sprzeda Hulka w ostatnich dniach okienka transferowego to dlaczego niby nie miłby sie powtórzyć casus Andy Carrola który cena podskoczyła kilkukrotnie jak sie dowiedzieli ze Liverpool sprzedał Torresa i na gwałt szuka napastnika.
Po za tym, My to powinniśmy przyklasnąć. Niech ucieka Artjoms Łotysz Rusek Rudnevs, of course Iwan pisze ze chciałby go jak najdłużej w lidze, no ale mi nie zalezy na tym by Lech był mocny, wręcz przeciwni. A jak by sie tam pojawiło z 8 baniek euro to zaraz znajdzie sie pokaźne stado które tą sumą bedzie chciało sie podzielić.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 25.10.2011, 13:46
Wuzetka > Kremówka!!!

Poziomy abstrakcji w tym temacie zbliżają się niebezpiecznie do poziomu sędziowania w polskiej lidze

Zamiast tych głupstw moglibyśmy trochę jeszcze pocieszyć się, że w ostatnim meczu "zgodowiczów" doszło do podziału punktów, który dla każdej z ekip oznacza krok do tyłu

A za kolejkę Lech - Legia. Biorąc pod uwagę dyspozycję obu drużyn - mecz rundy?

Tak nawiasem mówiąc: wyjątkowo "normalnie" wygląda góra tabeli póki co Zeszłoroczny wicemistrz liderem, "Wielka Trójka" na miejscach 2-4, pomiędzy czołówką a miejscami 7 w dół tworzy się dystans... Czyżby po sezonie spłaszczenia i "każdy może wygrać z każdym" miał przyjść sezon faworytów?
Ostatnio edytowane przez Sartre : 25.10.2011 o godz. 13:50.
Legionista
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 25.10.2011, 14:30
No właśnie , te dyskusje historyczne nie prowadzą do niczego dobrego

Więc a propos wczorajszego meczu - zmusiłem się do oglądnięcia bo przecież już za chwilę gramy z garbatym losem
Wnioski

-to jest jeden z niewielu stadionów gdzie atmosfera w trakcie protestu jest taka sama jak go nie ma , nawet 'dopingowanie' nas było bardzo kiepskie

-Bonin to klon Łobo

-czeka nas ciężka przeprawa, bo choć wiecznie pokrzywdzeni nic nie grają to bronić się potrafią - ogólnie trzeba będzie się nastawić na jeden wielki chaos.Obawiać się jednak powinniśmy ich murzinosa , szczególnie przy naszej drętwej obronie.Swoją drogą, uśmiech na jego twarzy to się tylko może pojawić kiedy sprawdza stan konta.Reszta to musi być w stylu - 'Allahu gdzieś Ty mnie zaprowadził'

Myślę że trzeba założyć, dość realistycznie, że sędziowie 2 razy się zastanowią niż podejmą jakąś ryzykowną decyzje na naszą korzyść(chyba że znów obstawią u buka ) - fajnie by było gdyby w meczu z Podbeskidziem, zrobili jakiś gruby błąd na naszą niekorzyść(najlepiej przy bezpiecznym już wyniku) - może by to trochę unormowało sytuacje.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 25.10.2011, 20:26
(...)

Tak nawiasem mówiąc: wyjątkowo "normalnie" wygląda góra tabeli póki co Zeszłoroczny wicemistrz liderem, "Wielka Trójka" na miejscach 2-4, pomiędzy czołówką a miejscami 7 w dół tworzy się dystans... Czyżby po sezonie spłaszczenia i "każdy może wygrać z każdym" miał przyjść sezon faworytów?
Wszystko dobrze, ale z kim wy gracie?

Amika musi ten mecz wygrać, Wy możecie. Przegrana oznacza dla kartoflanych prestiżową wtopę + stratę 4 pkt do czołówki.

Obstawiam więc, że wygra Amika. Starcie Rudniew-Żewłakow/Kuciak będzie bardzo interesujące.

Mecz faktycznie zapowiada się nieźle, bo oba zespoły grają ładną piłkę. Ale presja spotkania może spowodować usztywnienie i grę dość zachowawczą. Obawiam się tego szczególnie w przypadku Skorży.

PS. Niby do niedzieli sporo czasu, ale dzisiejszy morderczy mecz w Bytomiu może mieć znaczenie. Szczególnie, że POZnani*acy udowodnili, że mają problem z graniem częściej niż co tydzień.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.10.2011, 21:12
PS. Niby do niedzieli sporo czasu, ale dzisiejszy morderczy mecz w Bytomiu może mieć znaczenie. Szczególnie, że POZnani*acy udowodnili, że mają problem z graniem częściej niż co tydzień.
Najlepszy byłby remis, ale i najbardziej prawdopodobny.
Nauczony doświadczeniem spodziewam się nudnego meczu z małą ilością sytuacji, może nawet bez bramek.

Amika na pewno nie będzie wycieńczona, bez przesady - z pucharów mają tylko Puchar Polski To Legia i my mamy o wiele większe natężenie meczów, u nas już z powodu kontuzji nie ma praktycznie kogo z ławki wpuścić. Z Limanovią zagrają rekonwalescenci i pewnie ME.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 25.10.2011, 21:20
Wygra pewnie Amica choc najlepszy bylby remis. Legia w ostatnich latach ma tam problem by cos ugrac a Amica zawsze cos wcisnie. W dodatku Legionistow 4 dni pozniej bedzie czekal bardzo wazny mecz z Rapidem co tez moze nie pozostac bez wplywu na postawe Legii w niedzielnym meczu.
Odpowiedz cytując
kamilo584
Member

Od: 07.2010

Stary 25.10.2011, 21:21
Witam mam pytanie.Czy wiadomo jaka będzie frekwencja na meczu Sląska z Lechią
Odpowiedz cytując
Al_29
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 25.10.2011, 21:28
31456 widzów. Info pewne.

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 26.10.2011, 07:14
Amika jest za cieńka by wygrać, chyba że będzie to 7 juz gol Rudnevsa, ze spalonego.

Cytat:
Mecz rundy będzie trochę później czyli.....Śląsk - Wisła we Wrocławiu.

Cytat:
Witam mam pytanie.Czy wiadomo jaka będzie frekwencja na meczu Sląska z Lechią
Cytat:
31456 widzów. Info pewne.
Raczej 31 455. Jeden jest chory na grypę i lezy w łózku ale przesłal L4 i stąd wiadomo.
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 26.10.2011 o godz. 07:17.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów