|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Oraz dokupić tego Pana: http://www.transfermarkt.co.uk/en/ki...ler_91225.html tani a młody i skuteczny. ![]() Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Ciekawy zawodnik godny uwagi
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=16386 |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
A ja tak kwestią że może ktoś pamięta:
http://www.transfermarkt.de/de/spas-...er_124869.html WIEDZIAŁEM, że się tak skończy, wiedziałem A już się rospisywali że przebijają ofertami po 2-2.5 mln Ojro ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
jeśli chodzi o młodych polaków to jankowski, świerczok, kupisz tych widział bym w Wiśle. jak widać w Polsce też można znaleźć młode talenty.
co do Wojciecha Pawlowskiego to jeszcze bym się mu dokładnie przyglądał widać ze ma talent ale rozegrał dopiero kilka meczy. Fajnie było by aby w pierwszej jedenaste grało przynajmniej 5 polaków. edit: jak nazywa się ten młody chłopak z Lechii co zagrał wczoraj b.dobry mecz z lechem na boku obrony. ciekawy zawodnik ale widziałem go dopiero pierwszy raz
Ostatnio edytowane przez 19sebawro06 : 23.10.2011 o godz. 09:30.
![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
|
|
Banita
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Rafał Janicki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Dodał bym jeszcze Jana Pawłowskiego- dobry zawodnik może z niego wyrosnąć... dla mnie Świerczok/Jankowski/Pawłowski- mamy z czego wybierać taka prawda...
Co do Marcina Kowalczyka to akurat się cieszę, Jovanovic jest dużo lepszy...
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 23.10.2011 o godz. 10:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Andriuskevic 21 lat - bardzo ciekawy zawodnik dobry ciąg na bramkę potrafi dobrze rozegrać piłkę
Abdou Traore 22 najlepiej wyszkolony technicznie zawodnik w polskiej lidze potrafi wkręcić obrońce w ziemie znakomicie wykonuje swoją prace jako podwieszony napastnik myślę że powinien grać w miejscu Meliksona ,Maor na bok pomocy.Kupisz z Jagi 21 lat robi wiater odał bym Jrsaka i Boguskiego na testy zaprosił bym /Jankowski/Pawłowski bardzo udany występ z Lodóweczkami napastnik Arkadiusz Woźniak 21 lat boczny obrońca Rymaniak 21lat Zagłebie Świerczok coś tam szczela, prawy pomocnik Dzalamidze 19 lat jeszcze można go dopracować dobra szybkość ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
dzięki.
wczoraj rozegrał dobry mecz przeciwko lechowi ( na jego stronie gral krivets pozniej tonev i nie poszaleli w tym meczu) ![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
^^ Juz wczesniej o nim wspomnialem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Jankowski to zdeklarowany Legionista - wiem, że jakby dostał swoje $ u nas, to by poszedł, jednak:
1.) za dużo kosztuje 2.) wcale taki dobry nie jest (w sensie i Biton i Genkow lepsi) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Grzegorz Krychowiak to bardzo przecietny obronca, sadze ze jeszcze slabszy niz Jaliens. Gdyby nie strzelil ta slynna bramke przeciwko Brazylii i nie gral w Bordeaux, to by chyba nikt go nie uwazal za talent. Technicznie to on jest bardzo slaby, ma rowniez problemy z dokladnym podaniem pilki do partnerow i jakos nie potrafi korzystac ze swoich dobrych warunkow fizycznych. A to, ze zadebiutowal niewadno w Ligue 1, to nic nie znaczy.
Krychowiak vs. Rosja U-21: http://www.youtube.com/watch?v=Sui4Pu6t8QQ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Chciałbym,aby zimowe okienko transferowe skończyło się sprowadzeniem 2-3 dobrych i perspektywicznych Polaków.
Rafał Janicki (Lechia Gdańśk) - prawa bądź środek obrony Łukasz Zejdler (Banik Ostrawa) - lewy obrońca Jakub Świerczok (Polonia Bytom) - napastnik Niestety obawiam się,że sztab szkoleniowy zadowoli się obecną obroną z Lameyem,Jaliensem i Diazem na czele;/ do tego wątpie aby wykupiono Bitona na koniec sezonu,jeżeli kosztuje ponad mlion euro... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Kupić DUDU z Widzewa!! Kolejny kapitalny mecz w tym sezonie...
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Wszyscy, o których napiszę, to albo nasi zawodnicy, albo ci, których ktoś już zdołał wyżej wymienić. Jak najmniej zbędnych zagranicznych transferów, nasz własny Klub Kokosa, wykupienie Bitona i postawienie na młodzież. Tyle.
Na następny sezon kadra, której byłbym zwolennikiem to: Bramkarze: Kurto, Pareiko + 3ci BR Obrońcy: Skołorzyński, Nalepa, Czekaj, Chavez, Jovanović, Bunoza, +2x LO Pomocnicy: Melikson, Wilk, Szewczyk, Chrapek, Brud, Sobolewski, Iliev, Małecki Napastnicy: Biton, Genkow + 3ci napastnik Gdzie: - Trzeci bramkarz to koniecznie Polak. Albo jakiś junior, albo np. Skorupski z Górnika czy Pawłowski z Lechii. - Lewi obrońcy to tani, znani nam Petar Zanev z Litexu, Dudu z Widzewa - 3ci napastnik to jakiś junior, też Polak. Wydalibyśmy ok. 2 mln € na transfery, może by troche do kasy wpadło, gdyby ktoś kupił kogoś z zaszczytnej grupy: Jovanić, Lamey, Jaliens, Paljić, Diaz, Jirsak, Garguła, Kirm, Boguski. Tak, jestem świadom, że większości nikt nie kupi, nawet za darmo nie wezmie, dlatego czeka ich Klub Kokosa Wówczas w 22 osobowej kadrze mamy 12 Polaków i odpowiedni procent zachowany. Moim zdaniem trzeba też zmienić taktykę i do niej dobierać już ewentualne późniejsze transfery. Powinno być to 4-4-2 albo 4-1-4-1, gdzie wyglądałoby to wtedy tak: Bramkarz - Jovanović, ŚO, ŚO, LO - Małecki, Wilk, Melikson, Iliev - Biton, Genkow lub Bramkarz - Jovanović, ŚO, ŚO, LO - Wilk - Małecki, Melikson, Iliev, PP - Biton, gdzie niewpisane pozycje zależałyby po prostu od dyspozycji. Zawsze można się zastanowić nad transferami w/w przez innych Janickiego, Traore, Świerczoka czy Modelskiego. Skończmy z tą skrajną defensywą i grajmy większą ilością Polaków.
Ostatnio edytowane przez filemon : 30.10.2011 o godz. 15:08.
|
|
|
|
Blood Brothers
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Eric Gerets to jest facet ktorem u powinno sie zlozyc propozycje objecia funkcji trenera druzyny ktora chce miec jakiekolwiek aspiracje europejskie ...jego kariera trenerska przeplatana jest z suckesami i porazkami ale jedno wiem napewno...pamietam go jak zaczynal w Liege w 92r. mialem okazje byc na meczu prowadzonego przez niego zespolu RSC Liege w derbach z odwiecznym rywalem Standardem...wtedy wybil sie Eric Deflandre pozniej znakomity obronca reprezentacji Belgii i pilkarz Olimpique Lyon a wspominam go dlatego ze Gerets nie boi sie stawiac na mlodych lub wrecz bardzo mlodych, ma doswiaczenie i papiery na prowadzenie praktycznie najbardziej znanych druzyn ...tego typu trenerzy powinnni prowadzic Wisle...
![]()
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND
"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for." --Bruce Springsteen |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Jezeli chodzi o jakiegos młodego polskiego napastnika to podobno tak samo jak Legia i Lech interesujemy sie Swierczokiem. Na orage sport bodajze to czytalem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
Paweł Olkowski z Górnika Zabrze ( Prawy obrońca lub prawy pomocnik ) Piotr Celeban ze Śląska ( Środkowy obrońca ) Rafał Janicki z Lechii Gdańsk Waldek Sobota ze Śląska Jakub Świerczok z Polonii Bytom... Ty ustawiasz Jovanovica na prawej obronie, ja bym nasze ustawienie widział trochę inaczej : Pareiko - Olkowski, Jovanovic, Celeban, Nalepa - Małecki, Sobolewski, Melikson, Chrapek, Sobota - Biton Ławka: Kurto, Skołorzyński, Burliga, Bunoza, Czekaj, Wilk, Szewczyk, Brud, Iliev, Genkov |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No pewnie, jeszcze pożegnajmy Małego, Kurto, Sobola, Wilka, Gułę, Boguskiego, Bruda, Czekaja a prezesem niech zostanie jakiś holender to frekfencja na meczach będzie powalająca...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
W pierwszej kolejności pozbyłbym się z zespołu Bunozy, Diaza, Jaliensa, Lameya i Paljicia.
![]()
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".
BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chavez co potrafi pokazał wczoraj jeszcze przed bramką dla TSP gdy po podaniu Jaliensa do Chaveza mogło być sam na sam z Pareiko...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Wg transfermarkt po sezonie kończą się kontrakty: Kurto, Czekaj, Diaz, Sobolewski, Lamey, Nunez, Jirsak i Paljic. Mam nadzieje że z tej grupy zostaną tylko trzej pierwsi. Do sprzedania o ile znajdą się chętni frajerzy do ich kupna: Małecki, Kirm + pozbyć sie Jaliensa. Konieczne transfery: PO, 2x ŚO, 2x LO, PP, ŚP.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
W pierwszej kolejności pozbyłbym się z zespołu Bunozy, Diaza, Jaliensa, Lameya i Paljicia.
Ja bym jeszcze Kirma,Gargule i Chaveza ... ale podstawowe pytanie : czy znajdzie sietaki sam jelen jak wlodarze Wisly ktory chcialby tych cieniasów kupic |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a popatrz na to co robil Jaliens... ?!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wiecie co przeliczcie ile bramek straciliśmy w obecności danego stopera na boisku a już ktoś to liczył i zobaczcie który najlepszy
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|