The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.10.2011, 13:19
19sebawro06 napisał(a):Wyświetl post
wykupić Bitona, sprowadzić Mile i w razie zakończenia kariery przez Sobola Kazimierczaka, do napadu tego młodego chłopaka z poloni bytom (nie pamiętam nazwiska) na pewno mielibyśmy z niego pożytek. już interesuje się nim legia i lech i znając naszych działaczy to pójdzie do któregoś z tych klubów a jest to wielki talent
To samo pisałem jakiś czas temu. Ale jako priorytet należy sprowadzić lewego obrońce i jakiegoś ogarniętego środkowego. Pozbyć się tych znajomków Roberta.
Oraz dokupić tego Pana: http://www.transfermarkt.co.uk/en/ki...ler_91225.html tani a młody i skuteczny.
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 22.10.2011, 18:30
Ciekawy zawodnik godny uwagi
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=16386
Odpowiedz cytując
Tominho
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 22.10.2011, 18:32
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Ciekawy zawodnik godny uwagi
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=16386
Ten gość ma 28 lat. Nam potrzeba młodych, perspektywicznych Polaków, a nie piłkarza, dla którego w wieku 28 lat szczytem marzeń będzie gra dla Wisły.
Odpowiedz cytując
GaoFeng
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 22.10.2011, 19:14
Wlasnie skonczyl sie mecz Lechia vs. Lech i kolejny bardzo udany wystep mlodego bramkarza Wojciecha Pawlowskiego. Sadze, ze jest to jeden z najwiekszych talentow bramkarskich w Polsce.

Prawy obronca GKS Belchatow, Filip Modelski, rozegral rowniez kolejny dobry mecz! Wygrywal wiele pojedynkow defensywnych i czesto wlaczal sie do gry ofensywnej.

Fajnie byloby zobaczyc takich utalentowanych polskich zawodnikow w Wisle Krakow!
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 22.10.2011, 20:28
A ja tak kwestią że może ktoś pamięta:
http://www.transfermarkt.de/de/spas-...er_124869.html

WIEDZIAŁEM, że się tak skończy, wiedziałem A już się rospisywali że przebijają ofertami po 2-2.5 mln Ojro

Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 22.10.2011, 20:44
GaoFeng napisał(a):Wyświetl post
Wlasnie skonczyl sie mecz Lechia vs. Lech i kolejny bardzo udany wystep mlodego bramkarza Wojciecha Pawlowskiego. Sadze, ze jest to jeden z najwiekszych talentow bramkarskich w Polsce.

Prawy obronca GKS Belchatow, Filip Modelski, rozegral rowniez kolejny dobry mecz! Wygrywal wiele pojedynkow defensywnych i czesto wlaczal sie do gry ofensywnej.

Fajnie byloby zobaczyc takich utalentowanych polskich zawodnikow w Wisle Krakow!
Ja zawsze propagowałem stawianie na młodych, jeszcze nie ukształtowanych piłkarzy [czytaj: Wilk, Żurawski, Głowacki], którzy grali w rep. młodzieżowych i coś mniej więcej w niej znaczyli, bo ktoś kto się nie łapie do młodzieżówki nie będzie do końca owocny dla prawdziwej seniorskiej piłki[czytaj: rep. Polski]. A Wiślacy powinni być automatycznie rep. Polski, czy też innych krajów, tutaj potrzeba graczy "international level".

Kupisz, Modelski ?, Pawłowski?, Borysiuk, Krychowiak, Sobiech, Klich*, Możdzeń

za wcześnie wyjechał, za duży przeskok ale mimo to, że to Craxa to życzę mu powodzenia
Ale pisząc Pawłowski mam na myśli i bramkarza i napastnika, bo ten też fajnie wygląda jak na 19 lat.

Swoje pieniądze zainwestowałbym w Kupisza, Krychowiaka.

A teraz wytłumaczcie mi dlaczego Marcin Kowalczyk przeszedł do Zagłębia a do Wisły nie
Taki zawodnik i do Zagłębia Podobna sytuacja co z Golańskim.
Dlaczego zawodnicy grający w lepszych ligach przechodzą do średniaka T-ME
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Stary 23.10.2011, 09:28
jeśli chodzi o młodych polaków to jankowski, świerczok, kupisz tych widział bym w Wiśle. jak widać w Polsce też można znaleźć młode talenty.
co do Wojciecha Pawlowskiego to jeszcze bym się mu dokładnie przyglądał widać ze ma talent ale rozegrał dopiero kilka meczy. Fajnie było by aby w pierwszej jedenaste grało przynajmniej 5 polaków.

edit: jak nazywa się ten młody chłopak z Lechii co zagrał wczoraj b.dobry mecz z lechem na boku obrony. ciekawy zawodnik ale widziałem go dopiero pierwszy raz
Ostatnio edytowane przez 19sebawro06 : 23.10.2011 o godz. 09:30.
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 23.10.2011, 09:54
Rafał Janicki.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 23.10.2011, 10:15
Dodał bym jeszcze Jana Pawłowskiego- dobry zawodnik może z niego wyrosnąć... dla mnie Świerczok/Jankowski/Pawłowski- mamy z czego wybierać taka prawda...
Co do Marcina Kowalczyka to akurat się cieszę, Jovanovic jest dużo lepszy...
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 23.10.2011 o godz. 10:17.
Odpowiedz cytując
PODpalacz
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 23.10.2011, 10:57
Andriuskevic 21 lat - bardzo ciekawy zawodnik dobry ciąg na bramkę potrafi dobrze rozegrać piłkę
Abdou Traore 22 najlepiej wyszkolony technicznie zawodnik w polskiej lidze potrafi wkręcić obrońce w ziemie znakomicie wykonuje swoją prace jako podwieszony napastnik myślę że powinien grać w miejscu Meliksona ,Maor na bok pomocy.Kupisz z Jagi 21 lat robi wiater odał bym Jrsaka i Boguskiego na testy zaprosił bym /Jankowski/Pawłowski bardzo udany występ z Lodóweczkami napastnik Arkadiusz Woźniak 21 lat boczny obrońca Rymaniak 21lat Zagłebie Świerczok coś tam szczela, prawy pomocnik Dzalamidze 19 lat jeszcze można go dopracować dobra szybkość

Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Stary 23.10.2011, 11:01
Piotson napisał(a):Wyświetl post
Rafał Janicki.
dzięki.
wczoraj rozegrał dobry mecz przeciwko lechowi ( na jego stronie gral krivets pozniej tonev i nie poszaleli w tym meczu)
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
GaoFeng
Senior Member

Stary 23.10.2011, 11:11
^^ Juz wczesniej o nim wspomnialem.

GaoFeng napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam sie, Wojciech Pawlowski mial swietny debiut i moze zostac naprawde dobrym bramkarzem! Innym ciekawym i mlodym zawodnikiem Lechii Gdansk jest Rafal Janicki, rocznik 1992: gral wczoraj na prawej obronie, ale jest raczej srodkowym obronca. Ma dobre warunki fizyczne, dobra gra glowa, niezla technika i przede wszystkim wygrywa wiele pojedynkow defensywnych.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 23.10.2011, 12:31
Jankowski to zdeklarowany Legionista - wiem, że jakby dostał swoje $ u nas, to by poszedł, jednak:
1.) za dużo kosztuje
2.) wcale taki dobry nie jest (w sensie i Biton i Genkow lepsi)
Odpowiedz cytując
GaoFeng
Senior Member

Stary 23.10.2011, 15:31
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
...

Swoje pieniądze zainwestowałbym w Kupisza, Krychowiaka.

...
Grzegorz Krychowiak to bardzo przecietny obronca, sadze ze jeszcze slabszy niz Jaliens. Gdyby nie strzelil ta slynna bramke przeciwko Brazylii i nie gral w Bordeaux, to by chyba nikt go nie uwazal za talent. Technicznie to on jest bardzo slaby, ma rowniez problemy z dokladnym podaniem pilki do partnerow i jakos nie potrafi korzystac ze swoich dobrych warunkow fizycznych. A to, ze zadebiutowal niewadno w Ligue 1, to nic nie znaczy.

Krychowiak vs. Rosja U-21:

http://www.youtube.com/watch?v=Sui4Pu6t8QQ
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 23.10.2011, 16:23
Chciałbym,aby zimowe okienko transferowe skończyło się sprowadzeniem 2-3 dobrych i perspektywicznych Polaków.
Rafał Janicki (Lechia Gdańśk) - prawa bądź środek obrony
Łukasz Zejdler (Banik Ostrawa) - lewy obrońca
Jakub Świerczok (Polonia Bytom) - napastnik

Niestety obawiam się,że sztab szkoleniowy zadowoli się obecną obroną z Lameyem,Jaliensem i Diazem na czele;/ do tego wątpie aby wykupiono Bitona na koniec sezonu,jeżeli kosztuje ponad mlion euro...
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.10.2011, 19:09
Kupić DUDU z Widzewa!! Kolejny kapitalny mecz w tym sezonie...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 30.10.2011, 15:06
Wszyscy, o których napiszę, to albo nasi zawodnicy, albo ci, których ktoś już zdołał wyżej wymienić. Jak najmniej zbędnych zagranicznych transferów, nasz własny Klub Kokosa, wykupienie Bitona i postawienie na młodzież. Tyle.
Na następny sezon kadra, której byłbym zwolennikiem to:
Bramkarze: Kurto, Pareiko + 3ci BR
Obrońcy: Skołorzyński, Nalepa, Czekaj, Chavez, Jovanović, Bunoza, +2x LO
Pomocnicy: Melikson, Wilk, Szewczyk, Chrapek, Brud, Sobolewski, Iliev, Małecki
Napastnicy: Biton, Genkow + 3ci napastnik

Gdzie:
- Trzeci bramkarz to koniecznie Polak. Albo jakiś junior, albo np. Skorupski z Górnika czy Pawłowski z Lechii.
- Lewi obrońcy to tani, znani nam Petar Zanev z Litexu, Dudu z Widzewa
- 3ci napastnik to jakiś junior, też Polak.

Wydalibyśmy ok. 2 mln € na transfery, może by troche do kasy wpadło, gdyby ktoś kupił kogoś z zaszczytnej grupy: Jovanić, Lamey, Jaliens, Paljić, Diaz, Jirsak, Garguła, Kirm, Boguski. Tak, jestem świadom, że większości nikt nie kupi, nawet za darmo nie wezmie, dlatego czeka ich Klub Kokosa

Wówczas w 22 osobowej kadrze mamy 12 Polaków i odpowiedni procent zachowany.

Moim zdaniem trzeba też zmienić taktykę i do niej dobierać już ewentualne późniejsze transfery. Powinno być to 4-4-2 albo 4-1-4-1, gdzie wyglądałoby to wtedy tak:
Bramkarz - Jovanović, ŚO, ŚO, LO - Małecki, Wilk, Melikson, Iliev - Biton, Genkow
lub
Bramkarz - Jovanović, ŚO, ŚO, LO - Wilk - Małecki, Melikson, Iliev, PP - Biton,
gdzie niewpisane pozycje zależałyby po prostu od dyspozycji.
Zawsze można się zastanowić nad transferami w/w przez innych Janickiego, Traore, Świerczoka czy Modelskiego.

Skończmy z tą skrajną defensywą i grajmy większą ilością Polaków.
Ostatnio edytowane przez filemon : 30.10.2011 o godz. 15:08.
Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Od: 11.2002

Stary 30.10.2011, 15:27
Eric Gerets to jest facet ktorem u powinno sie zlozyc propozycje objecia funkcji trenera druzyny ktora chce miec jakiekolwiek aspiracje europejskie ...jego kariera trenerska przeplatana jest z suckesami i porazkami ale jedno wiem napewno...pamietam go jak zaczynal w Liege w 92r. mialem okazje byc na meczu prowadzonego przez niego zespolu RSC Liege w derbach z odwiecznym rywalem Standardem...wtedy wybil sie Eric Deflandre pozniej znakomity obronca reprezentacji Belgii i pilkarz Olimpique Lyon a wspominam go dlatego ze Gerets nie boi sie stawiac na mlodych lub wrecz bardzo mlodych, ma doswiaczenie i papiery na prowadzenie praktycznie najbardziej znanych druzyn ...tego typu trenerzy powinnni prowadzic Wisle...
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 30.10.2011, 15:50
Jezeli chodzi o jakiegos młodego polskiego napastnika to podobno tak samo jak Legia i Lech interesujemy sie Swierczokiem. Na orage sport bodajze to czytalem
Odpowiedz cytując
sovinho_02
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 30.10.2011, 16:08
filemon napisał(a):Wyświetl post
Wszyscy, o których napiszę, to albo nasi zawodnicy, albo ci, których ktoś już zdołał wyżej wymienić. Jak najmniej zbędnych zagranicznych transferów, nasz własny Klub Kokosa, wykupienie Bitona i postawienie na młodzież. Tyle.
Na następny sezon kadra, której byłbym zwolennikiem to:
Bramkarze: Kurto, Pareiko + 3ci BR
Obrońcy: Skołorzyński, Nalepa, Czekaj, Chavez, Jovanović, Bunoza, +2x LO
Pomocnicy: Melikson, Wilk, Szewczyk, Chrapek, Brud, Sobolewski, Iliev, Małecki
Napastnicy: Biton, Genkow + 3ci napastnik

Gdzie:
- Trzeci bramkarz to koniecznie Polak. Albo jakiś junior, albo np. Skorupski z Górnika czy Pawłowski z Lechii.
- Lewi obrońcy to tani, znani nam Petar Zanev z Litexu, Dudu z Widzewa
- 3ci napastnik to jakiś junior, też Polak.

Wydalibyśmy ok. 2 mln € na transfery, może by troche do kasy wpadło, gdyby ktoś kupił kogoś z zaszczytnej grupy: Jovanić, Lamey, Jaliens, Paljić, Diaz, Jirsak, Garguła, Kirm, Boguski. Tak, jestem świadom, że większości nikt nie kupi, nawet za darmo nie wezmie, dlatego czeka ich Klub Kokosa

Wówczas w 22 osobowej kadrze mamy 12 Polaków i odpowiedni procent zachowany.

Moim zdaniem trzeba też zmienić taktykę i do niej dobierać już ewentualne późniejsze transfery. Powinno być to 4-4-2 albo 4-1-4-1, gdzie wyglądałoby to wtedy tak:
Bramkarz - Jovanović, ŚO, ŚO, LO - Małecki, Wilk, Melikson, Iliev - Biton, Genkow
lub
Bramkarz - Jovanović, ŚO, ŚO, LO - Wilk - Małecki, Melikson, Iliev, PP - Biton,
gdzie niewpisane pozycje zależałyby po prostu od dyspozycji.
Zawsze można się zastanowić nad transferami w/w przez innych Janickiego, Traore, Świerczoka czy Modelskiego.

Skończmy z tą skrajną defensywą i grajmy większą ilością Polaków.
Ty napisałeś tylko o naszych zawodnikach. Z twoim postem zgadzam się w 100 %. A ja podam propozycje trasferów :
Paweł Olkowski z Górnika Zabrze ( Prawy obrońca lub prawy pomocnik )
Piotr Celeban ze Śląska ( Środkowy obrońca )
Rafał Janicki z Lechii Gdańsk
Waldek Sobota ze Śląska
Jakub Świerczok z Polonii Bytom...

Ty ustawiasz Jovanovica na prawej obronie, ja bym nasze ustawienie widział trochę inaczej :

Pareiko - Olkowski, Jovanovic, Celeban, Nalepa - Małecki, Sobolewski, Melikson, Chrapek, Sobota - Biton

Ławka: Kurto, Skołorzyński, Burliga, Bunoza, Czekaj, Wilk, Szewczyk, Brud, Iliev, Genkov
Odpowiedz cytując
sovinho_02
Senior Member

Stary 30.10.2011, 18:53
No pewnie, jeszcze pożegnajmy Małego, Kurto, Sobola, Wilka, Gułę, Boguskiego, Bruda, Czekaja a prezesem niech zostanie jakiś holender to frekfencja na meczach będzie powalająca...
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 30.10.2011, 18:58
W pierwszej kolejności pozbyłbym się z zespołu Bunozy, Diaza, Jaliensa, Lameya i Paljicia.
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".

BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
Odpowiedz cytując
sovinho_02
Senior Member

Stary 30.10.2011, 19:00
Galonek napisał(a):Wyświetl post
W pierwszej kolejności pozbyłbym się z zespołu Bunozy, Diaza, Jaliensa, Lameya i Paljicia.
Bunoze bym zostawił, bo on jest jeszcze młody i w przeciwienstwie do Chaveza i Jaliensa wchodzi na połowę przeciwnika z piłką. Widziałbym go na środku obrony z Marko Jovanovicem...
Odpowiedz cytując
wojti11795
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2010

Stary 30.10.2011, 19:01
Galonek napisał(a):Wyświetl post
Bunozy to bym się tak szybko nie pozbywał. Jest młody p przeciwieństwie do reszty którą wymieniłeś. Uważam, że jest lepszy od Chaveza tylko musi się wyleczyć. Bedzie z niego dobry grajek
Odpowiedz cytując
sovinho_02
Senior Member

Stary 30.10.2011, 19:05
Chavez co potrafi pokazał wczoraj jeszcze przed bramką dla TSP gdy po podaniu Jaliensa do Chaveza mogło być sam na sam z Pareiko...
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 30.10.2011, 19:11
Wg transfermarkt po sezonie kończą się kontrakty: Kurto, Czekaj, Diaz, Sobolewski, Lamey, Nunez, Jirsak i Paljic. Mam nadzieje że z tej grupy zostaną tylko trzej pierwsi. Do sprzedania o ile znajdą się chętni frajerzy do ich kupna: Małecki, Kirm + pozbyć sie Jaliensa. Konieczne transfery: PO, 2x ŚO, 2x LO, PP, ŚP.

Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 30.10.2011, 19:12

Ja bym jeszcze Kirma,Gargule i Chaveza ... ale podstawowe pytanie : czy znajdzie sietaki sam jelen jak wlodarze Wisly ktory chcialby tych cieniasów kupic ? ... i nie mowcie ze Bunoze trzeba zostawic bo jak widze tego chlopaka to sie zastanawiam czy jemu ktos nie zrobil krzywdy wmawiajac Mu zeby zostal zawodowym pilkarzem - popatrzcie na koordynacje ruchowa tego kolesia .... sory ale nie mam pojecia jak Gordan skonczyl szkole zaliczajac co rok WF
Odpowiedz cytując
sovinho_02
Senior Member

Stary 30.10.2011, 19:23
a popatrz na to co robil Jaliens... ?!
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Stary 30.10.2011, 19:38
wiecie co przeliczcie ile bramek straciliśmy w obecności danego stopera na boisku a już ktoś to liczył i zobaczcie który najlepszy
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów