The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.10.2011, 16:28
co do Maków to raczej pójdą w ślady Błaszczykowskiego,Lewandowskiego, Piszczka i Peszki .Ostatnio Makowie przejawiali chęć gry w Hercie Berlin .Zresztą mało prawdopodobne jest by Makowie byli zainteresowani grą w Wiśle i to żeby ktoś z Wisły był zainteresowany Makami
Odpowiedz cytując
fcb4
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 10.10.2011, 14:21
http://www.transfermarkt.de/de/lukas...er_178518.html
Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 11.10.2011, 21:04
http://www.youtube.com/watch?v=5KgwYYy9Oio zwróćcie na strzelca 1 i 5 bramki ( Mike Havenaar 16 ), facet gra w bardzo przeciętnym klubie J-League i jest wart niecały milion €, o ile się nie mylę to v-ce lider strzelców ligi japońskiej, przydałby się taki napastnik, wysoki
Ostatnio edytowane przez szczepek19 : 11.10.2011 o godz. 21:06.
Wisła to jest potęga ! Wisła Najlepsza jest ! Wisłę trzeba szanować ! Wisłę ten nasz TS !
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 12.10.2011, 08:07
Ja sobie myślę tak:
Zamiast szukać starych wypalonych piłkarzy zagranicznych, czy innych "nazwisk które przyciągną na trybuny"
lepiej wykorzystać okazję, że Kuba jest niezadowolony w Dortmundzie i ściągnąć go z powrotem.
Legia mogła się wykosztować na dziada Ljuboje który robi różnicę, my się wykosztujmy na jednego z nielicznych Polaków którzy to robią.
Plusy:
Kuba zadowolony bo wraca do klubu z którym się identyfikuje, regularnie gra i jest gotowy na Euro. A przy tym dobrze zarabia.
Wisła zyskuje świetnego skrzydłowego, aplauz kibiców, a Kuba przyciąga ludzi na trubuny bardziej niż podstarzały stranieri.
Chyba nie muszę dodawać : skrzydła Melikson - Błaszczykowski - miazga.
..
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.10.2011, 08:21
http://www.youtube.com/watch?v=iNzbwgAgfTE

przydałby się, jest w formie
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 12.10.2011, 13:04
tofik napisał(a):Wyświetl post
Ja sobie myślę tak:
Zamiast szukać starych wypalonych piłkarzy zagranicznych, czy innych "nazwisk które przyciągną na trybuny"
lepiej wykorzystać okazję, że Kuba jest niezadowolony w Dortmundzie i ściągnąć go z powrotem.
Legia mogła się wykosztować na dziada Ljuboje który robi różnicę, my się wykosztujmy na jednego z nielicznych Polaków którzy to robią.
Plusy:
Kuba zadowolony bo wraca do klubu z którym się identyfikuje, regularnie gra i jest gotowy na Euro. A przy tym dobrze zarabia.
Wisła zyskuje świetnego skrzydłowego, aplauz kibiców, a Kuba przyciąga ludzi na trubuny bardziej niż podstarzały stranieri.
Plus kapitan pełną gębą, bo wiadomo, że Sobolewski już bliżej niż dalej końca kariery.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 16.10.2011, 21:56
Świerczok z Poloni Bytom dziś znów skuteczny... 10 i 11 bramka w sezonie... jestem ciekaw czy któryś z naszych go ogląda chociaż... Chłopak ma 18 lat i świetnie rokuje
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 16.10.2011, 22:06
tofik napisał(a):Wyświetl post
Ja sobie myślę tak:
Plusy:
Nie wiem ile płacą mu w Borussi ale nie sądzę żebyśmy byli w stanie dać mu więcej niż połowę ...
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 17.10.2011, 09:09
Na dzień dzisiejszy uważam że jest dwóch zawodników w polskiej lidzę w tych teoretycznie słabszych klubach którzy potrafią zrobić różnice. Są nimi Razac Traore, który po kontuzji wszedł do składu Lechii i jego drużyna zaczęła grać inaczej. Oraz Marko Cetkovic, nie piszę to dla tego że chwalili goscia w C+, po prostu chłopak pokazał dobrą technikę oraz przegląd pola. Warto mu się przyjrzeć bliżej i to szybko. Co do Traore, dla mnie to świetny zawodnik do ataku pozycyjnego i szybko odnalazłby w spólny język z takimi zawodnikami jak Iliev czy Melikson.
Do tego wypożyczenie, odkupienie Pawła Brożka byłoby fajną opcją. Kuba to jednak chyba zbyt wysokie progi. Choć pewnie dużo zależałoby od determinacji właściciel oraz planów na przyszłosc.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 17.10.2011 o godz. 12:13.
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 17.10.2011, 09:44
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Na dzień dzisiejszy uważam że jest dwóch zawodników w polskiej lidzę w tych teoretycznie słabszych klubach którzy potrafią zrobić różnice. Są nimi Razac Traore, który po kontuzji wszedł do składu Lechii i jego drużyna zaczęła grać inaczej. Oraz Marko Cetkovic, nie piszę to dla tego że chwalili goscia w C+, po prostu chłopak pokazał dobrą technikę oraz przegląd pola. Warto mu się przyjrzeć bliżej i to szybko. Ja po tym co on pokazał bym go po prostu już zarzucił na niego sieci.

Do tego wypożyczenie, odkupienie Pawła Brożka byłoby fajną opcją. Kuba to jednak chyba zbyt wysokie progi. Choć pewnie dużo zależałoby od determinacji właściciel oraz planów na przyszłosc.
Po co nam Kuba? Gdyby podpisał na 3 lata ok, ale tak? Na pół roku i potem znów kogoś szukać? Ja bym brał Kupisza. Na pewno rywalizacja z Kirmem byłaby dobra dla drużyny. Kupiłbym tez Sobotę. Do środka wziąłbym Milę albo Kazimierczaka i mamy 3 solidne wzmocnienia i to polskimi graczami. Na lewą obronę ściągnąłbym jakiegoś 20 letniego poslkiego noname z niższej ligi i dał mu szansę, Gorzej od Diaza na pewno nie będzie grał a kasy się zaoszczędzi.
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 17.10.2011, 13:19
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
Świerczok z Poloni Bytom dziś znów skuteczny... 10 i 11 bramka w sezonie... jestem ciekaw czy któryś z naszych go ogląda chociaż... Chłopak ma 18 lat i świetnie rokuje
Zaloze sie, ze chlopak dogra sezon w Polonii, skonczy z ok. 20 bramkami i trafi latem to jaiegos Gornika, Ruchu, Jagiellonii itp i w pierwszym sezonie zacznie robic furore w naszej lidze. Skoro chlopak ma dopiero 18 lat i strzela bramki co prawda tylko w I lidze to jednak i tak mimo tak mlodego wieku musi cos w sobie miec.
Jednak znajac realia to my go przegapimy lub w ogole sie nim nie zaintersujemy bo po .... i za 2-3 lata bedziemy spogladac w jego strone kiedy on bedzie gral juz w innym klubie Ekstraklasy i bedzie trudny do wyciagniecia za sensowne pieniadze.
Odpowiedz cytując
transmisje
Member

Od: 05.2010

Stary 17.10.2011, 13:20
Kilka razy oglądał go podczas meczów Bakero.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 17.10.2011, 13:53
świerczok żyd
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 17.10.2011, 13:56
River napisał(a):Wyświetl post
Zaloze sie, ze chlopak dogra sezon w Polonii, skonczy z ok. 20 bramkami i trafi latem to jaiegos Gornika, Ruchu, Jagiellonii itp i w pierwszym sezonie zacznie robic furore w naszej lidze. Skoro chlopak ma dopiero 18 lat i strzela bramki co prawda tylko w I lidze to jednak i tak mimo tak mlodego wieku musi cos w sobie miec.
Jednak znajac realia to my go przegapimy lub w ogole sie nim nie zaintersujemy bo po .... i za 2-3 lata bedziemy spogladac w jego strone kiedy on bedzie gral juz w innym klubie Ekstraklasy i bedzie trudny do wyciagniecia za sensowne pieniadze.
Na 99% będzie tak, jak mówisz.

szprotson napisał(a):Wyświetl post
świerczok żyd
Jaki żyd, jak hanys?

A to, że był u nich i się nie załapał, to chyba idealna rekomendacja? To tak, jakby go Skorża na testach odrzucił. Brać!

Ktoś się orientuje do kiedy Kurto ma ważny kontrakt? Bo coś mi się wydaje, że do lata 2012, a o ewentualnym jego przedłużeniu cicho... Wiadomo, że nie pasuje do koncepcji trenera, bo jest młody, utalentowany i jest Polakiem, ale może jednak warto by mu nową umowę zaproponować?
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 17.10.2011 o godz. 14:00.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 17.10.2011, 14:02
Cytat:
Ktoś się orientuje do kiedy Kurto ma ważny kontrakt? Bo coś mi się wydaje, że do lata 2012, a o ewentualnym jego przedłużeniu cicho... Wiadomo, że nie pasuje do koncepcji trenera, bo jest młody, utalentowany i jest Polakiem, ale może jednak warto by mu nową umowę zaproponować?
Zostańmy tylko przy tym że jest młody i jest Polakiem. O jego talencie krążyły naprawdę mity a widziałem kilka jego meczów i nie było takiego w którym nie grałby skandalicznie słabo. Nie wiem czy w klubie zaczęli już szukać młodego bramkarza za Kurto, w każdym razie powinni to zrobić już bardzo dawno. To że gra w młodzieżówce to chyba działa tylko na zasadzie magi nazwy Wisły Kraków..... :/

Ostatnim zawodnikiem z ME który miał naprawdę "coś" w sobie był Sebastian Leszczak, tylko w głowie ma naprawę pustkę albo ludzie dokoła niego zrobili mu krzywdę.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 17.10.2011 o godz. 14:15.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 17.10.2011, 20:19
zapomniałeś o Jończyku, który gdyby nie złapał kontuzji to już teraz byłby wyróżniającą się postacią w naszej skopanej... szkoda, że ktoś nie poszedł po rozum do głowy i nie dał mu profesjonalnego kontraktu...
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
allon
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 18.10.2011, 03:27
Świerczoka obserwują skauci Naszego klubu. Jeśli będzie wart zachodu i cena nie będzie zaporowa to być może do Nas zawita
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.10.2011, 13:55
Ja p... jak ten Świerczok gra głową! Od czasów Marcelo nie mieliśmy piłkarza o takich umiejętnościach. Brałbym bez zawahania, bo z każdym meczem jego cena będzie rosnąć.

http://www.youtube.com/watch?v=9kvso...layer_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=ATva_...ayer_embedded#!
Odpowiedz cytując
Tominho
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 18.10.2011, 14:46
Chciałbym zaznaczyć, że Jakub Świerczok grał w juniorach Cracovii Kraków (prawie 2 sezony). Jeśli jest w jakiś sposób związany z tym klubem, to wątliwe jest, aby zdecydował się na grę w Wiśle. Poza tym fakt ten, mógłby źle wpłynąć na relacje piłkarz - kibice Wisły.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 20.10.2011, 20:07
Kochany zarządzie Wisełki Kraków proszę nie sp... tego i kupcie Dudu Bitona nawet jak kosztuje 1,5 miliona euro.Mówię wam zwróci się to i to z zyskiem.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 20.10.2011, 20:36
Tominho napisał(a):Wyświetl post
Chciałbym zaznaczyć, że Jakub Świerczok grał w juniorach Cracovii Kraków (prawie 2 sezony). Jeśli jest w jakiś sposób związany z tym klubem, to wątliwe jest, aby zdecydował się na grę w Wiśle. Poza tym fakt ten, mógłby źle wpłynąć na relacje piłkarz - kibice Wisły.
No już bez przesady 2 sezony w juniorach grał ... to związany po byku Chłopak jest ze Śląska grał w kilku klubach już ...
Odpowiedz cytując
Sancezz
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 21.10.2011, 16:40
Brać bez zastanowienia Ilari Äijälä. Co sezon gościu ma zainkasowane na koncie ok 10 asyst grając na pozycji lewego obrońcy. A Diaz, Pjialic to nie to... Prawa strona obstawiona przez Jovanovica a do środka sprowadzić jeszcze Mihai Pintilii'ego

Czemu by też nie przetestować Kurzawy z Lens
http://www.transfermarkt.de/de/layvi...er_126710.html

Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Stary 21.10.2011, 17:19
ja bym spróbował wyjąc Mile w miejsce Garguły ale to raczej nie możliwe
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 21.10.2011, 18:31
Dla mnie taka 11 byłaby bardzo optymalna

Dla tych którzy nie znają nazwisk Mike Havenaar i Tadanari Lee: Obaj są jednymi z najskuteczniejszych napastników J-League, 1 jest Havenaar z 16 trafieniami, 3 jest Lee z 13. Havenaar ostatnio w swoim 3 występie w kadrze strzelił dwie bramki ( ma 194 cm i ma 24 lata gra w Ventforet Kofu jednym ze słabszych klubów tamtejszej ligi, oraz ma korzenie holenderskie ) Tadanari Lee to napastnik Sanfrecce, w ostatnich latach bacznie obserwowany przez Herthę, ostatecznie nie zakupiony, a szkoda bo piłkarz bardzo bramkostrzelny.

PS: Ciastek dzięki za poprawę, Mea Culpa... Jovanović, nie Jovanić, już mi się myli
Ostatnio edytowane przez szczepek19 : 21.10.2011 o godz. 19:07.
Wisła to jest potęga ! Wisła Najlepsza jest ! Wisłę trzeba szanować ! Wisłę ten nasz TS !
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 21.10.2011, 18:57
Kolejny geniusz taktyczny który wystawia na stoperze naszego rezerwowego bramkarza .
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 21.10.2011, 19:06
szczepek19 napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie taka 11 byłaby bardzo optymalna

Dla tych którzy nie znają nazwisk Mike Havenaar i Tadanari Lee: Obaj są jednymi z najskuteczniejszych napastników J-League, 1 jest Havenaar z 16 trafieniami, 3 jest Lee z 13. Havenaar ostatnio w swoim 3 występie w kadrze strzelił dwie bramki ( ma 194 cm i ma 24 lata gra w Ventforet Kofu jednym ze słabszych klubów tamtejszej ligi, oraz ma korzenie holenderskie ) Tadanari Lee to napastnik Sanfrecce, w ostatnich latach bacznie obserwowany przez Herthę, ostatecznie nie zakupiony, a szkoda bo piłkarz bardzo bramkostrzelny.
wyluzuj trochę, wyjdź na świeże powietrze, znajdź sobie dziewczynę, albo chłopaka, weź głęboki oddech i powiedz trzy razy sensation
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.10.2011, 20:13
Sancezz napisał(a):Wyświetl post
Tu zmiany są tylko symboliczne. Czyżby nasza ofensywa, oparta na indywidualnych popisach Meliksona , Małeckiego i Ilieva, oraz talencie strzeleckim Bitona, była tak doskonała , że nie trzeba niczego zmieniać? Nie wydaje mi się
Odpowiedz cytując
Sancezz
Senior Member

Stary 22.10.2011, 09:28
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Tu zmiany są tylko symboliczne. Czyżby nasza ofensywa, oparta na indywidualnych popisach Meliksona , Małeckiego i Ilieva, oraz talencie strzeleckim Bitona, była tak doskonała , że nie trzeba niczego zmieniać? Nie wydaje mi się
a mi się wydaje, że zakup 3 wartościowych zawodników, to bardzo dużo, a trzeba też wziąć pod uwagę, że Biton jest tylko wypożyczony. Nie ma co wymieniać połowy składu, bo sensu w takim działaniu nie ma za wiele.
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Stary 22.10.2011, 09:34
wykupić Bitona, sprowadzić Mile i w razie zakończenia kariery przez Sobola Kazimierczaka, do napadu tego młodego chłopaka z poloni bytom (nie pamiętam nazwiska) na pewno mielibyśmy z niego pożytek. już interesuje się nim legia i lech i znając naszych działaczy to pójdzie do któregoś z tych klubów a jest to wielki talent
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
Damian1241
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 22.10.2011, 10:05
allon napisał(a):Wyświetl post
Świerczoka obserwują skauci Naszego klubu. Jeśli będzie wart zachodu i cena nie będzie zaporowa to być może do Nas zawita
Skąd wiadomo ze go obserwuja?
[/URL]
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów