The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.10.2011, 19:25
Ajćć , to musiało boleć

ŁKS wygrał ;D
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 17.10.2011, 19:32
No to Pasy tracą już 3 pkt do miejsca dającego utrzymanie. Nadal to jednak jeden wygrany mecz.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 17.10.2011, 19:36
Po wygraniu LKS-u i ostatno Bełchatowa juz tylko Cracovia na chwile obecna (jak dla mnie) jest w 100% druzyna, ktora mozna typowac jako glownego pretententa do spadku z ligi
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 17.10.2011 o godz. 19:39.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 17.10.2011, 19:37
Mietowy na stadionie Widzewa pokazujacy L po strzelonej bramce...bezcenne No to Widzew dostal po dupie...dzien dobrze sie konczy

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 17.10.2011, 19:42
Wszystko co jest złe dla szmat z Kałuzy jest dobre dla nas. Sedziowie powinni ich jebać jak Jagę w sobotę w świetle przepisów i z powodu zwykłych wałków. Kazda kartka dla parcha słuszna czy nie, kazdy gol prawidłowy lub nie, powinien być błogosławiony przez nas. Wszystko co boli pasiastego parcha powinno być ukojeniem naszych serc.
Brawo ŁKS za dzisiaj i dziekuję za zadanie bólu poprzez wasze zwycięstwo szmatom Filipiaka.

Broń Boże nie chodzi mi dosłownie o Jagiellonię którą bardzo lubię, tylko o dosłowny przykład sedziowskiej wpadki.
Ostatnio edytowane przez gigant : 17.10.2011 o godz. 19:48.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 17.10.2011, 19:57
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Mietowy na stadionie Widzewa pokazujacy L po strzelonej bramce...bezcenne No to Widzew dostal po dupie...dzien dobrze sie konczy
Nawet porcji gwizdów nie dostał za to
Dobrze dobrze...

gigant napisał(a):Wyświetl post
Wszystko co jest złe dla szmat z Kałuzy jest dobre dla nas. Sedziowie powinni ich jebać jak Jagę w sobotę w świetle przepisów i z powodu zwykłych wałków. Kazda kartka dla parcha słuszna czy nie, kazdy gol prawidłowy lub nie, powinien być błogosławiony przez nas. Wszystko co boli pasiastego parcha powinno być ukojeniem naszych serc.
Brawo ŁKS za dzisiaj i dziekuję za zadanie bólu poprzez wasze zwycięstwo szmatom Filipiaka.
...dobrze! Poziom meczu tragiczny, stadion obskurny. Taki klub zasługuje na jakis przyzwoity obiekt.
Oby tylko nie było znów jak w poprzednich latach. Cały sezon robienia sobie nadziei i rzutem na taśmę czy nawet po czasie utrzymanie koszernych
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 17.10.2011, 20:19
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Po wygraniu LKS-u i ostatno Bełchatowa juz tylko Cracovia na chwile obecna (jak dla mnie) jest w 100% druzyna, ktora mozna typowac jako glownego pretententa do spadku z ligi
Jak co roku. I jak co roku fuksem się utrzymają...
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.10.2011, 22:09
flamengista napisał(a):Wyświetl post
No to Pasy tracą już 3 pkt do miejsca dającego utrzymanie. Nadal to jednak jeden wygrany mecz.
Ja już jestem zmęczony tym robieniem sobie co roku nadziei. Jak będzie trzeba, to Podbeskidzie albo ŁKS nie dostanie licencji a szmaty Filipiaka otrzymają amnestię.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 18.10.2011, 07:52
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ja już jestem zmęczony tym robieniem sobie co roku nadziei. Jak będzie trzeba, to Podbeskidzie albo ŁKS nie dostanie licencji a szmaty Filipiaka otrzymają amnestię.
Fakt, w zeszłym roku zostali przez wszystkich pogrzebani, a tymczasem utrzymali się w zasadzie bezstresowo.

Chciałem jednak zwrócić uwagę, że mimo ich dramatycznej gry i wyników inni też dołują, więc strata do bezpiecznych miejsc nie jest duża. W zeszłym sezonie po 10 kolejkach mieli tylko 4 punkty, tracąc 3 do przedostatniego Śląska i 5 do 3 od końca Amiki. Ale do realnych konkurentów (jak się potem okazało) do spadku - Arki i Polonii Bytom - tracili odpowiednio aż 6 i 8 punktów.

W zeszłym roku ich sytuacja była tragiczna, praktycznie beznadziejna. Obecna jest tylko zła.
Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 18.10.2011, 08:10
Flamengista, przecież w tym roku po 10 kolejkach do realnych konkurentów do spadku (ŁKS i Podbeskidzie) tracą 6 i 7 punktów.
Sytuacje mają praktycznie taką samą jak w tamtym roku, wydaje mi się nawet że gorszą, bo przecież Bełchatów z Kosowskim, Nowakiem i resztą, Zagłębie z reprezentantem Polski ( ), Sernasem i resztą zaczną w końcu grać i punktować, a Podbeskidzie i ŁKS chyba już nie będą dostawać wyników typu 5-0 i wydaja mi sie być w tym momencie lepsze piłkarsko niż Arka i Polonia Bytom rok temu.
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 18.10.2011, 08:20
Mnie wczoraj rozbawiło jak komentatorzy na C+ ganili Maaskanta za mało kulturalne reakcje wobec sędziów w czasie meczów, stawiając jako przykład kulturalnego i zachowującego się z klasą Probierza. No i dosłownie za 2 minuty cwaniaczek Probierz wymusił w żenujący sposób drugą żółtą kartkę dla zawodnika Widzewa. Dawno nie widziałem tak bezczelnego zachowania trenera w czasie meczu.

Same derby Łodzi tragiczne. Beznadziejny stadion, dwie denne drużyny, trzy sensowne akcje na krzyż. Smuda rzadko ma rację ale tym razem mądrze stwierdził mówiąc, że jakie drużyny takie derby.
:/
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 18.10.2011, 11:02
Cytat:

Po ostatniej kolejce T-Mobile Ekstraklasy, w której sędziowie popełnili sporo błędów, pojawia się coraz więcej głosów krytyki kierowanych w stronę arbitrów. Prezes Cracovii Janusz Filipiak w rozmowie z "Dziennikiem Polskim" powiedział, że jego klub również został skrzywdzony i to kilka razy.

- Powiem otwarcie - nie tylko w tym meczu sędziowie gwizdali przeciwko nam. Zostaliśmy oszukani w czterech spotkaniach. My prywatni właściciele, wkładamy do futbolu duże pieniądze, kibice chcą oglądać dobre mecze, a otrzymują zły produkt - tłumaczył Janusz Filipiak.

- Spada zaufanie fanów do piłki nożnej w wydaniu ligowym. To sprawa PZPN i jego organów. Niech się biorą do roboty - dodał prezes Cracovii.

Z tym ostatnim nie wypada się nie zgodzić - płacić chociażby złotówkę za wizytę w kurniku to już jest przegięcie pały

ps. "wiecznie pokrzywdzeni"
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 18.10.2011, 11:03
fan01 napisał(a):Wyświetl post
a Podbeskidzie i ŁKS chyba już nie będą dostawać wyników typu 5-0 i wydaja mi sie być w tym momencie lepsze piłkarsko niż Arka i Polonia Bytom rok temu.
Też uważam,że Podbeskidzie piłkarsko jest lepsze od Arki i Polonii. To samo ŁKS, który dobrze ustawiony na nasze warunki, sprawi jeszcze nie jedną niespodziankę. Tak czy siak jedno i drudzy grają na maksymalnej ambicji,bo umiejętności tam jak na lekarstwo. Pytanie jak dalece im jej wystarczy.

Co do korupcji,że gdzieś jakiś mecz został skręcony. Panowie, bądźmy poważni i nie obrażajmy ludzi. To nie są ciołki aby w tak prymitywny, widoczny dla wszystkich sposób, wypaczać wynik spotkania. Ostatnia kolejka to nic więcej jak rzeczywisty poziom sędziowania. Czepianie się nie wiadomo czego. Dziś nam uznał bramkę a za tydzień będzie widział coś innego. Ile razy spalone gwiżdżą tam gdzie ich nie ma,z rękami to już w ogóle katastrofa. Taki ich poziom. Z drugiej strony, jakby już coś mieli skręcać to nie w tą stronę,bo za zwycięstwo Wisły słabiutko płacili.

Giersz w poniedziałek umieścił na swoim oficjalnym koncie na Facebooku wpis: "W kontekście krakowskiego spotkania ministrów sportu UE, UEFA oraz operatorów internetowych nie można wykluczyć że kontrowersyjne decyzje sędziów podczas meczów Ekstraklasy to match-fixing związany z zakładami bukmacherskimi" - podkreślił

No to ten Misio coś wie, czy gada tak aby gadać? albo chce się pochwalić,że zna nowe pojęcie? Dziwna to wypowiedź.
Że nie ma reakcji drugiej strony to też dziwne.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 18.10.2011, 11:25
Cytat:
Co do korupcji,że gdzieś jakiś mecz został skręcony. Panowie, bądźmy poważni i nie obrażajmy ludzi. To nie są ciołki aby w tak prymitywny, widoczny dla wszystkich sposób, wypaczać wynik spotkania. Ostatnia kolejka to nic więcej jak rzeczywisty poziom sędziowania. Czepianie się nie wiadomo czego. Dziś nam uznał bramkę a za tydzień będzie widział coś innego. Ile razy spalone gwiżdżą tam gdzie ich nie ma,z rękami to już w ogóle katastrofa. Taki ich poziom. Z drugiej strony, jakby już coś mieli skręcać to nie w tą stronę,
Zgadzam się. Nie wyobrażam sobie, żeby ktoś przekręcał mecz w ten sposób, że zamyka oczy na czyjąś rękę albo nie odgwizduje oczywistego faulu na bramkarzu. Nie ma opcji, żeby coś takiego zawczasu ukartować po prostu, albo przynajmniej nie miałoby to sensu. Przekręcić, to można wykartkowując lub karnymi z kapelusza, takie sytuacje jakie były w ten weekend, to zbyt oczywiste i zbyt "ukartowane" błędy by były...

No chyba, że sędzia grał sam na siebie pod tą bukmacherkę o której wspominał Giersz, wtedy to może faktycznie coś mogło być na rzeczy.

Cytat:
bo za zwycięstwo Wisły słabiutko płacili.
Jasne, wy jedyni krystaliczni, wiecznie pokrzywdzeni
Legionista
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 18.10.2011, 12:01
Sartre napisał(a):Wyświetl post

Jasne, wy jedyni krystaliczni, wiecznie pokrzywdzeni
Złośliwość całkowicie niepotrzebna,bo fakty są jakie są. Ile było na Jagę a ile na nas.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 18.10.2011, 14:50
(PP) Górnik właśnie odpada z Gryfem Wejherowo Grześka Nicińskiego
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 18.10.2011, 15:00
Sartre napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się. Nie wyobrażam sobie, żeby ktoś przekręcał mecz w ten sposób, że zamyka oczy na czyjąś rękę albo nie odgwizduje oczywistego faulu na bramkarzu. Nie ma opcji, żeby coś takiego zawczasu ukartować po prostu, albo przynajmniej nie miałoby to sensu. Przekręcić, to można wykartkowując lub karnymi z kapelusza, takie sytuacje jakie były w ten weekend, to zbyt oczywiste i zbyt "ukartowane" błędy by były...
Też tak sądzę.Szczególnie że jeśli chodzi o Polonię to chwilę wcześniej miała sytuacje 120% i powinno być po meczu a jeśli chodzi o nasz mecz to wcześniej był Garguła gdzie spokojnie mógł gwizdnąć(gdyby 'kręcił' to by gwizdnął) i żadnej afery by nie by było, co najwyżej zwykłe dyskusje w stylu może był a może nie było.

Ale prawda jest też taka że gdyby nas tak sędzia załatwił to tu na forum by był jeden wielki wrzask że to na bank wielki spisek sędziów, pzpnu i ...Legii
Jak dla mnie takie mecze uczą pokory
Inna sprawa że faktycznie taka systemowa korupcja jaka miała miejsce, może się zmienić(albo już po części to mamy) bardziej w taki rodzinno sędziowski biznes
Jest tyle różnych rodzajów zakładów że to nie trzeba kręcić wyniku
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 18.10.2011, 15:02
1q2 napisał(a):Wyświetl post
jeśli chodzi o nasz mecz to wcześniej był Garguła gdzie spokojnie mógł gwizdnąć(gdyby 'kręcił' to by gwizdnął) i
eh

wy naprawde ztym faulem Garguły ?
masz gdzieś jakies filmik, bo jak to widziałem na meczu to bardziej smiać mi sie chciało z Guły niż z sędziego.
p.s. Garguła w kazdej akcji w której go ktoś dotknie, muśnie od razu leży. Panie Łukasz, nie idź Pan tą drogą.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 18.10.2011 o godz. 15:12.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 18.10.2011, 15:08
Chodzi mi o to że ten Garguła łatwiej by przeszedł.Zdecydowanie bezpieczniej dla sędziego gwizdnąć jakąś symulkę czy lekkie dotknięcie grajka w polu karnym, niż faul na bramkarzu - który wcale nie był jakiś duży ale był widoczny, liniowy tez powinien widzieć.

O to mi tylko chodzi a nie o to że Garguła był w 100% faulowany bo szczerze, tego po prostu nie widziałem.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 18.10.2011, 18:44
Co do Pana Giersza, to parafrazując jego słowa, nie można niestety całkowicie wykluczyć, że istnieje możliwość, że ten Pan jest jednak zakaz kupowania w Media Markcie. Oczywiście może się też zdarzyć, że jest mądry.

Genialna jest ta nowomowa polityków: rzucić gównem, ale równocześnie się uchylić mówiąc "to nie ja". "Nie można wykluczyć". Dobre

Co do szans Pasów... Przed sezonem stawiałem na Podbeskidzie i ŁKS + BOT, który został ogołocony z najlepszych piłkarzy i ma mało kasy. Na razie to się potwierdza. Ta czwórka plus Starozakonni są najsłabsze w ekstraklasie. Zaskakuje in minus Zagłębie, ale oni mają spory potencjał i grają poniżej swoich możliwości.

Jeśli miałbym teraz obstawiać spadkowiczów, typowałbym więc ŁKS i BOT. Do Bełchatowa Starozakonni mają 3 pkt. straty, do ŁKS 6 i przegrany mecz u siebie. Ale ŁKS długo nie pociągnie, moim skromnym zdaniem. W zimie pojawią się problemy z kasą, a na wiosnę nie będzie wyników.

PS. Co do wypowiedzi Filipiaka, to chyba wiem o co chodzi. Należy dla Pasów wprowadzić rodzaj "akcji afirmatywnej", jako zadośćuczynienie za "garbatą dolę". Musiałoby to być +10 pkt na początku każdego sezonu. Myślę, że dałoby to szanse na grę o środek tabeli.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 18.10.2011 o godz. 18:47.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 19.10.2011, 11:07
Rok temu Pasy miały na ławie kolegę fryzjera dlatego czułem, że się wykaraskają - końcówka jesiennego meczu z GKS odwróciła złą kartę. Dziś mimo wszystko są nadal finansowo daleko przed ŁKS, PBB czy GKS, a straty punktowe nie są duże. Ciężko mi uwierzyć w ich spadek zamiast Bielska i... no właśnie kto miałby być drugi? Moim zdaniem zadecyduje to czy w ŁKS będzie z pieniędzmi tylko źle (utrzyma się) czy bardzo źle (wylot).
Bo Lubin jak się nie obudzi do zaraz sobie weźmie Jurija, a GKS... nie wierzę żeby wyjadacze typu Kosa, Żewłak mieli dopuścić do spadku.
Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 19.10.2011, 17:11
arti napisał(a):Wyświetl post
Rok temu Pasy miały na ławie kolegę fryzjera dlatego czułem, że się wykaraskają
Kto był tym kolegą Fryzjera?
Może to on razem z Filipiakiem załatwili zawieszenie dyskwalifikacji dla Suvorova
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...ta,1710437,812
Ostatnio edytowane przez kornd : 19.10.2011 o godz. 17:14.

Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 19.10.2011, 17:40
kornd napisał(a):Wyświetl post
Kto był tym kolegą Fryzjera?
Może to on razem z Filipiakiem załatwili zawieszenie dyskwalifikacji dla Suvorova
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...ta,1710437,812
Niejaki Jurij Szatałow.
Jednym słowem, kabaret. Jak widać układy wśród lesnych pzpn-wskich dziadów, Filipiak ma mocne. Pstryk i za rękoczyny w stosunku do sędziego jego grajek odczekał spokojnie raptem 5 kolejek i bedzie grał dalej. Minister Giersz niech sie tym lepiej zajmie.
Wyobrażacie sobie co by się działo gdyby to zawodnik Wisły pobił sedziego ?
Dozywotnia dyskwalifikacja, a po kajaniu sie klubu zmniejszona do.. przynajmniej 3 lat.

PZPN Dziady jak widać poważnie wystraszyły się, że garbaci mogą faktycznie spaść sportowo i będą znowu musieli kombinować z licencjami, by utrzymać filipiakowy geszeft w ekstraklasie.
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 19.10.2011 o godz. 17:46.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 19.10.2011, 17:56
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Niejaki Jurij Szatałow.
Jednym słowem, kabaret. Jak widać układy wśród lesnych pzpn-wskich dziadów, Filipiak ma mocne. Pstryk i za rękoczyny w stosunku do sędziego jego grajek odczekał spokojnie raptem 5 kolejek i bedzie grał dalej. Minister Giersz niech sie tym lepiej zajmie.
Wyobrażacie sobie co by się działo gdyby to zawodnik Wisły pobił sedziego ?
Dozywotnia dyskwalifikacja, a po kajaniu sie klubu zmniejszona do.. przynajmniej 3 lat.

PZPN Dziady jak widać poważnie wystraszyły się, że garbaci mogą faktycznie spaść sportowo i będą znowu musieli kombinować z licencjami, by utrzymać filipiakowy geszeft w ekstraklasie.
Mam nadzieję, że ironizujesz. Ostatnio sędziowie, co wszyscy wiedzą i widzą, nas wsparli. Ale nieważne. Z drugiej strony dyskwalifikacja miała miejsce po zachowaniu, które sędzia sam sprokurował debilną decyzją. Suworowa poniosło, dostał karę i powinien ją odpokutować, zmienili tę decyzję - to błąd, ale nie brałbym tego "wzmocnienia" jako czegoś nadzwyczajnego. Żydki nie grają nic, więc jeden kopacz tego aż tak nie powinien odmienić.
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 19.10.2011, 18:10
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że ironizujesz. Ostatnio sędziowie, co wszyscy wiedzą i widzą, nas wsparli. Ale nieważne. Z drugiej strony dyskwalifikacja miała miejsce po zachowaniu, które sędzia sam sprokurował debilną decyzją. Suworowa poniosło, dostał karę i powinien ją odpokutować, zmienili tę decyzję - to błąd, ale nie brałbym tego "wzmocnienia" jako czegoś nadzwyczajnego. Żydki nie grają nic, więc jeden kopacz tego aż tak nie powinien odmienić.
Ale trochę co innego popełnić błąd w czasie meczu, a co innego wspierać przy zielonym stoliku. Ja pamiętam jak nas "wspomogli" zawieszając Boguskiego i Chaveza, a Cracovia przyznając lewą licencję. Choć oczywiście pamięć kibica jest wybiórcza.

Nie sugeruję ci nic, chodziło mi akurat o to, że moja pamięć jest wybiórcza i nie pamiętam korzystnej dla nas decyzji komisji ligii, choć pewnie takie były
Ostatnio edytowane przez Awe : 19.10.2011 o godz. 18:23.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 19.10.2011, 18:15
Awe napisał(a):Wyświetl post
Ale trochę co innego popełnić błąd w czasie meczu, a co innego wspierać przy zielonym stoliku. Ja pamiętam jak nas "wspomogli" zawieszając Boguskiego i Chaveza, a Cracovia przyznając lewą licencję. Choć oczywiście pamięć kibica jest wybiórcza.
Nie kwestionuję przecież, czy decyzja o zniesieniu dyskwalifikacji była słuszna, czy nie. Raczej jej nałożenie było z lekka bez sensu - choć wg regulaminu jak najbardziej Suworow na nią zasłużył. I tu trochę przeczę sobie. Pozostaje jednak ten aspekt o którym wspomniałem, na pewno Suworow by sędziego nie odepchnął , gdyby nie debilna decyzja sędziego.

Nie sugeruj mi wybiórczości pamięci, bo doskonale pamiętam o tym jak nas przekręcała komisja L(e)igi. I niejednego jeszcze przekręci.

Nie jest czymś innym i nie zasługuje na mniejsze potępienie, popełnienie błędu w czasie meczu, błędu który zaważy na wyniku meczu i który widział każdy na stadionie i w pierwszej przykładowej powtórce.

Od razu mi się Mundial sprzed roku przypomina i decyzja sędziego w meczu Anglia-Niemcy o nieuznaniu gola. Wszyscy to widzieli, tylko nie sędzia.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 20.10.2011, 07:27
Ale co kary Suworowa to powiedzmy sobie szczerze: pol roku za takie cos to jednak przesada.
Najlepsze jest to, ze w miedzyczasie sędzia zostal zatrzymany przez CBA ciekawe więc jak będą
wyglądać te przeprosiny w gazecie: "Przepraszam sędziego Radosława T. ..."
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 20.10.2011, 21:37
Po wynikach w europejskich pucharach widać że lansowana tutaj teoria o spadającym poziomie polskiej ligi jest prawdziwa.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 20.10.2011, 21:40
http://www.weszlo.com/news/8207-Tren...yc_Pavel_Hapal

No, niezły kandydat.
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 21.10.2011, 15:43
flamengista napisał(a):Wyświetl post
http://www.weszlo.com/news/8207-Tren...yc_Pavel_Hapal

No, niezły kandydat.
PMSz w opałach
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów