|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Ajćć , to musiało boleć
ŁKS wygrał ;D ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
No to Pasy tracą już 3 pkt do miejsca dającego utrzymanie. Nadal to jednak jeden wygrany mecz.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
||
Dobrze dobrze...
Oby tylko nie było znów jak w poprzednich latach. Cały sezon robienia sobie nadziei i rzutem na taśmę czy nawet po czasie utrzymanie koszernych ![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Jak co roku. I jak co roku fuksem się utrzymają...
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ja już jestem zmęczony tym robieniem sobie co roku nadziei. Jak będzie trzeba, to Podbeskidzie albo ŁKS nie dostanie licencji a szmaty Filipiaka otrzymają amnestię.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
Chciałem jednak zwrócić uwagę, że mimo ich dramatycznej gry i wyników inni też dołują, więc strata do bezpiecznych miejsc nie jest duża. W zeszłym sezonie po 10 kolejkach mieli tylko 4 punkty, tracąc 3 do przedostatniego Śląska i 5 do 3 od końca Amiki. Ale do realnych konkurentów (jak się potem okazało) do spadku - Arki i Polonii Bytom - tracili odpowiednio aż 6 i 8 punktów. W zeszłym roku ich sytuacja była tragiczna, praktycznie beznadziejna. Obecna jest tylko zła. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Flamengista, przecież w tym roku po 10 kolejkach do realnych konkurentów do spadku (ŁKS i Podbeskidzie) tracą 6 i 7 punktów.
Sytuacje mają praktycznie taką samą jak w tamtym roku, wydaje mi się nawet że gorszą, bo przecież Bełchatów z Kosowskim, Nowakiem i resztą, Zagłębie z reprezentantem Polski ( ), Sernasem i resztą zaczną w końcu grać i punktować, a Podbeskidzie i ŁKS chyba już nie będą dostawać wyników typu 5-0 i wydaja mi sie być w tym momencie lepsze piłkarsko niż Arka i Polonia Bytom rok temu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Mnie wczoraj rozbawiło jak komentatorzy na C+ ganili Maaskanta za mało kulturalne reakcje wobec sędziów w czasie meczów, stawiając jako przykład kulturalnego i zachowującego się z klasą Probierza. No i dosłownie za 2 minuty cwaniaczek Probierz wymusił w żenujący sposób drugą żółtą kartkę dla zawodnika Widzewa. Dawno nie widziałem tak bezczelnego zachowania trenera w czasie meczu.
Same derby Łodzi tragiczne. Beznadziejny stadion, dwie denne drużyny, trzy sensowne akcje na krzyż. Smuda rzadko ma rację ale tym razem mądrze stwierdził mówiąc, że jakie drużyny takie derby. ![]()
:/
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Cytat:
Z tym ostatnim nie wypada się nie zgodzić - płacić chociażby złotówkę za wizytę w kurniku to już jest przegięcie pały ps. "wiecznie pokrzywdzeni" ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Co do korupcji,że gdzieś jakiś mecz został skręcony. Panowie, bądźmy poważni i nie obrażajmy ludzi. To nie są ciołki aby w tak prymitywny, widoczny dla wszystkich sposób, wypaczać wynik spotkania. Ostatnia kolejka to nic więcej jak rzeczywisty poziom sędziowania. Czepianie się nie wiadomo czego. Dziś nam uznał bramkę a za tydzień będzie widział coś innego. Ile razy spalone gwiżdżą tam gdzie ich nie ma,z rękami to już w ogóle katastrofa. Taki ich poziom. Z drugiej strony, jakby już coś mieli skręcać to nie w tą stronę,bo za zwycięstwo Wisły słabiutko płacili. Giersz w poniedziałek umieścił na swoim oficjalnym koncie na Facebooku wpis: "W kontekście krakowskiego spotkania ministrów sportu UE, UEFA oraz operatorów internetowych nie można wykluczyć że kontrowersyjne decyzje sędziów podczas meczów Ekstraklasy to match-fixing związany z zakładami bukmacherskimi" - podkreślił No to ten Misio coś wie, czy gada tak aby gadać? albo chce się pochwalić,że zna nowe pojęcie? Dziwna to wypowiedź. Że nie ma reakcji drugiej strony to też dziwne. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
||
|
Cytat:
No chyba, że sędzia grał sam na siebie pod tą bukmacherkę o której wspominał Giersz, wtedy to może faktycznie coś mogło być na rzeczy. Cytat:
![]() ![]()
Legionista
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Złośliwość całkowicie niepotrzebna,bo fakty są jakie są. Ile było na Jagę a ile na nas.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
(PP) Górnik właśnie odpada z Gryfem Wejherowo Grześka Nicińskiego
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Ale prawda jest też taka że gdyby nas tak sędzia załatwił to tu na forum by był jeden wielki wrzask że to na bank wielki spisek sędziów, pzpnu i ...Legii ![]() Jak dla mnie takie mecze uczą pokory Inna sprawa że faktycznie taka systemowa korupcja jaka miała miejsce, może się zmienić(albo już po części to mamy) bardziej w taki rodzinno sędziowski biznes Jest tyle różnych rodzajów zakładów że to nie trzeba kręcić wyniku ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
wy naprawde ztym faulem Garguły ? masz gdzieś jakies filmik, bo jak to widziałem na meczu to bardziej smiać mi sie chciało z Guły niż z sędziego. p.s. Garguła w kazdej akcji w której go ktoś dotknie, muśnie od razu leży. Panie Łukasz, nie idź Pan tą drogą.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 18.10.2011 o godz. 15:12.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Chodzi mi o to że ten Garguła łatwiej by przeszedł.Zdecydowanie bezpieczniej dla sędziego gwizdnąć jakąś symulkę czy lekkie dotknięcie grajka w polu karnym, niż faul na bramkarzu - który wcale nie był jakiś duży ale był widoczny, liniowy tez powinien widzieć.
O to mi tylko chodzi a nie o to że Garguła był w 100% faulowany bo szczerze, tego po prostu nie widziałem. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Co do Pana Giersza, to parafrazując jego słowa, nie można niestety całkowicie wykluczyć, że istnieje możliwość, że ten Pan jest jednak zakaz kupowania w Media Markcie. Oczywiście może się też zdarzyć, że jest mądry.
Genialna jest ta nowomowa polityków: rzucić gównem, ale równocześnie się uchylić mówiąc "to nie ja". "Nie można wykluczyć". Dobre ![]() Co do szans Pasów... Przed sezonem stawiałem na Podbeskidzie i ŁKS + BOT, który został ogołocony z najlepszych piłkarzy i ma mało kasy. Na razie to się potwierdza. Ta czwórka plus Starozakonni są najsłabsze w ekstraklasie. Zaskakuje in minus Zagłębie, ale oni mają spory potencjał i grają poniżej swoich możliwości. Jeśli miałbym teraz obstawiać spadkowiczów, typowałbym więc ŁKS i BOT. Do Bełchatowa Starozakonni mają 3 pkt. straty, do ŁKS 6 i przegrany mecz u siebie. Ale ŁKS długo nie pociągnie, moim skromnym zdaniem. W zimie pojawią się problemy z kasą, a na wiosnę nie będzie wyników. PS. Co do wypowiedzi Filipiaka, to chyba wiem o co chodzi. Należy dla Pasów wprowadzić rodzaj "akcji afirmatywnej", jako zadośćuczynienie za "garbatą dolę". Musiałoby to być +10 pkt na początku każdego sezonu. Myślę, że dałoby to szanse na grę o środek tabeli.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 18.10.2011 o godz. 18:47.
![]()
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Rok temu Pasy miały na ławie kolegę fryzjera dlatego czułem, że się wykaraskają - końcówka jesiennego meczu z GKS odwróciła złą kartę. Dziś mimo wszystko są nadal finansowo daleko przed ŁKS, PBB czy GKS, a straty punktowe nie są duże. Ciężko mi uwierzyć w ich spadek zamiast Bielska i... no właśnie kto miałby być drugi? Moim zdaniem zadecyduje to czy w ŁKS będzie z pieniędzmi tylko źle (utrzyma się) czy bardzo źle (wylot).
Bo Lubin jak się nie obudzi do zaraz sobie weźmie Jurija, a GKS... nie wierzę żeby wyjadacze typu Kosa, Żewłak mieli dopuścić do spadku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Kto był tym kolegą Fryzjera?
Może to on razem z Filipiakiem załatwili zawieszenie dyskwalifikacji dla Suvorova ![]() http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...ta,1710437,812
Ostatnio edytowane przez kornd : 19.10.2011 o godz. 17:14.
![]() ![]() ![]() Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Jednym słowem, kabaret. Jak widać układy wśród lesnych pzpn-wskich dziadów, Filipiak ma mocne. Pstryk i za rękoczyny w stosunku do sędziego jego grajek odczekał spokojnie raptem 5 kolejek i bedzie grał dalej. Minister Giersz niech sie tym lepiej zajmie. Wyobrażacie sobie co by się działo gdyby to zawodnik Wisły pobił sedziego ? Dozywotnia dyskwalifikacja, a po kajaniu sie klubu zmniejszona do.. przynajmniej 3 lat. PZPN Dziady jak widać poważnie wystraszyły się, że garbaci mogą faktycznie spaść sportowo i będą znowu musieli kombinować z licencjami, by utrzymać filipiakowy geszeft w ekstraklasie. Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 19.10.2011 o godz. 17:46.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Nie sugeruję ci nic, chodziło mi akurat o to, że moja pamięć jest wybiórcza i nie pamiętam korzystnej dla nas decyzji komisji ligii, choć pewnie takie były ![]()
Ostatnio edytowane przez Awe : 19.10.2011 o godz. 18:23.
![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie sugeruj mi wybiórczości pamięci, bo doskonale pamiętam o tym jak nas przekręcała komisja L(e)igi. I niejednego jeszcze przekręci. Nie jest czymś innym i nie zasługuje na mniejsze potępienie, popełnienie błędu w czasie meczu, błędu który zaważy na wyniku meczu i który widział każdy na stadionie i w pierwszej przykładowej powtórce. Od razu mi się Mundial sprzed roku przypomina i decyzja sędziego w meczu Anglia-Niemcy o nieuznaniu gola. Wszyscy to widzieli, tylko nie sędzia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Ale co kary Suworowa to powiedzmy sobie szczerze: pol roku za takie cos to jednak przesada.
Najlepsze jest to, ze w miedzyczasie sędzia zostal zatrzymany przez CBA ciekawe więc jak będąwyglądać te przeprosiny w gazecie: "Przepraszam sędziego Radosława T. ..." ![]() ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Po wynikach w europejskich pucharach widać że lansowana tutaj teoria o spadającym poziomie polskiej ligi jest prawdziwa.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
![]()
|
|