The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Zieniu1906
Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.09.2011, 13:18
Ekhm.. Jesteśmy w dupie . Dziękuje
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 30.09.2011, 13:20
irman napisał(a):Wyświetl post
Co innego spodziewać się w.......u a co innego oglądać go na własne oczy. Jesteśmy w takim miejscu, że nawet totalni średniacy europejscy to teraz dla nas poziom z innej planety. Cieszymy się, że między 60 a 70 minutą było nieźle, a w całym meczu to nawet kilka sytuacji stworzyliśmy. Przecież to jest upokarzające.

Najgorsze jest to, że za pieniądze którymi teoretycznie dysponujemy, naprawdę można zbudować coś solidnego i przyzwoitego. Coś co nie będzie nam przynosiło obciachu, za każdym razem gdy pojedziemy na zachód czy południe. Nigdy nie będzie jednak dobrze, jeżeli drużynę będzie się budowało w oparciu o obcokrajowców o umiejetnościach Jopa czy Kuzery, zarabiających cztery razy więcej niż ci dwaj. W czym Lamey czy Jaliens są lepsi od 90% obrońców w naszej lidze? Tym że są Holendrami?

Po rocznym eksperymencie z zagraniczną Wisłą jestem przeciw takiemu cyrkowi. Jeżeli budujemy drużynę na obcokrajowcach, niech będą o klasę lepsi niż nasze gwiazdki. Taką chujnię jak w Nikozji, z Odense czy Twente, równie dobrze mógłby zagrać Górnik Adasia Nawałki budowany za pięć razy mniejszą kasę.
A tak się wielu śmiało z Pietrasiaka czy Wasiluka w Śląsku. A tu okazuje się że obaj łącznie nie zarabiają tyle co sam Jaliens czy Lamey, a prezentują podobny poziom. A w przypadku Pietrasiaka twierdzę że nawet wyższy
(Obaj byli za darmo do wzięcia)

Ale zgadzam się z tym, jeśli obcokrajowcy to niech będą to piłkarze wyraźnie lepsi, a nie jakieś przepłacone stetryczałe i powolne "nie wiadomo co" w wieku emerytalnym z Holandii. Inaczej to lepiej pozyskiwać takich Danchów, Pazdanów, Komorowskich czy innych. Wbrew pozorom mniej kosztują a są młodsi, a poziom jak widać taki sam. Więc po co przepłacać?

Niestety, ale bez obrony na chociaż średnim poziomie nic nie zdziałamy. Bez tego ani rusz. Bo powiedzmy sobie szczerze, ile bramek możemy strzelać rywalom w meczu? Pewnie maksimum dwie. A i tak nie dałoby nam to nawet remisu, bo w każdym meczu tracimy więcej goli! A przecież my nie gramy z Barceloną czy MU a z jakimś Odense czy Twente! Naprawdę szkoda kasy na takich obrońców jak Lamey czy Jaliens. Szczerze - wolę już takich Pietrasiaków od Jaliensów - przynajmniej o połowę tansi.

Oczywiście wolałbym takiego Marcelo czy Głowackiego gdyby była kasa w klubie
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 30.09.2011 o godz. 13:23.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 30.09.2011, 13:26
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
A tak się wielu śmiało z Pietrasiaka czy Wasiluka w Śląsku. A tu okazuje się że obaj łącznie nie zarabiają tyle co sam Jaliens czy Lamey, a prezentują podobny poziom. A w przypadku Pietrasiaka twierdzę że nawet wyższy
(Obaj byli za darmo do wzięcia)
Wasiluka, to mogłeś sobie wziąć do swojej drużyny skoro za darmo. Są jakieś granice żartów z Wisły. Takie propozycje to są dobre w talk show.
Odpowiedz cytując
Piolek
Member

Od: 08.2004

Stary 30.09.2011, 13:27
Dziwi mnie ze wiekszosc tutaj nadal widzi Chaveza w skladzie wywalajac Jalien

Ani jeden ani drugi nie jest wirtuozem ale Chavez to mur betonowy kloc. Ani zwrotny ani szybki do tego o dziwo niezbyt silny jesli chodzi o starcia na europeiskim poziomie, 0 gry glowa o nogach juz nie wspomne i wy to widzicie i nadal uwazacie ze to Jaliensa trzeba wywalic z skladu.

Popatrzcie na wczorajsze bramki jeszcze raz Co robi Chavez przy 3-1 SPI!!!
Przy 2-1 nie dziwilbym sie gdyby chavez krzyknal "moja" Kew ja puscil a chavez dal dupy.
4-1 to juz tylko szybkosc i zwrotnosc tego zawodnika na "displayu"
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 30.09.2011, 13:27
Lamey widać po nim że gdzieś liznął trochę większej piłki natomiast moim zdaniem on jest fizycznie nie zdolny do uprawiania zawodowego sportu. Zapuszczony, zbyt klockowaty, za wolny.

Potwierdziło się to co pisali fan Leicesteru i obawy wielu kibiców z przed transferu.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 30.09.2011, 13:29
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Wasiluka, to mogłeś sobie wziąć do swojej drużyny skoro za darmo. Są jakieś granice żartów z Wisły. Takie propozycje to są dobre w talk show.
Ochłoń - ja też nie chcę Wasiluka (bo grał u sąsiadki) ale nasi kopacze jak Jaliens czy Lamey grają nie lepiej - więc czemu nie nazywać faktów po imieniu? U Lenczyka grał kilka meczy w pucharach i wyglądało to podobnie do popisów Jaliensa. Taka prawda.

Na przykładzie takich drewien jak Wasiluk dokładniej widać jakie sami mamy badziewie w obronie.

Ja nie mam drużyny, jestem kibice Wisły a Ty?

westersyl napisał(a):Wyświetl post
Lamey widać po nim że gdzieś liznął trochę większej piłki natomiast moim zdaniem on jest fizycznie nie zdolny do uprawiania zawodowego sportu. Zapuszczony, zbyt klockowaty, za wolny.

Potwierdziło się to co pisali fan Leicesteru i obawy wielu kibiców z przed transferu.
Ja pisałem między innymi o Lameyu przed sezonem - jeśli nie odbuduje się fizycznie to będzie to poziom niewiele lepszy od ulubieńca Gwiaździstego - czyli Brano.
Niestety nie odbudował się i na ten moment ma tylko doświadczenie, duży kontrakt i nic więcej.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 30.09.2011 o godz. 13:37.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Edson
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 30.09.2011, 13:35
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Bramkarz zawodzi jak swoim błędem zawala mecz. Tego o Pareice nie da się powiedzieć.
A bramka na 1:0 w Nikozji? Gdybyśmy wtedy do przerwy utrzymali to 0:0 to jestem przekonany, że mecz by się inaczej ułożył w II połowie. Pareiko jest dobrym bramkarzem, ale po sezonie trzeba mu powiedzieć "dziękujemy", bo lepiej już nie będzie grał, może tylko gorzej.
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
Odpowiedz cytując
Zieniu1906
Member

Stary 30.09.2011, 13:44
Na Sporcie jest bardzo dobry artykuł w którym niewątpliwie zawarta jest prawda .."Wisła zbiera piłkarzy, nie kupuje" chyba wszyscy się co do tego zgadzamy prawda ? Legia wczoraj pokonała Hapoel w końcówce ale jednak widać było w tym meczu walkę , Oni walczyli przez cały mecz co zaprocentowało w końcówce , ale każdy w naszym klubie powinien sobie zadać pytanie : Dlaczego Wisła Kraków Mistrz Polski jest tak słaby ? Co się dzieje ? a dzieje się to że pieniądze za piłkarzy idą do Cupiała , ja to rozumiem i jestem wdzięczny że tyle w Wisłę włożył ale jeżeli dalej tak będzie my nie osiągniemy sukcesów na arenie międzynarodowej . Ponieważ na darmowych piłkarzach nie da się zbudować klubu na miarę Ligi Mistrzów ..
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 30.09.2011, 13:45
Dalej to rozpamiętujecie?Co Was zaskoczyło wczoraj,że aż tak to analizujecie i przeżywacie. Wiadomym było,że Chavez to nie obrońca na Europę,to samo Kew i Lamey. Nie chce wyjść na chwalipięte, ale pochwalę się, a co, w sumie co niektóre dziwne mózgi tak mnie jebały za to na privach,że głowa mała. Ale powtórze to jeszcze raz. Powinnismy odpaść z Liteksem, to gdzie teraz jesteśmy to maksimum naszych mozliwości i trochę szczęścia. Wyżej nie podskoczymy, i powtórze jeszcze raz,każdy punkt zdobyty w LE będzie niespodzianką i mega wyczynem. Tak obecnie sportowo prezentuje się Wisła.

A c do Estończyka. Nie dziwcie się,że tak gra,bo jemu dopiero się udziela niepewność gry obrony.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 30.09.2011, 13:45
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Ja pisałem między innymi o Lameyu przed sezonem - jeśli nie odbuduje się fizycznie to będzie to poziom niewiele lepszy od ulubieńca Gwiaździstego - czyli Brano.
Oj kolego brzydkie żarty sobie robisz. Myślę, że ten Wasiluk to niewprzypadkowo został rzucony. Jak go często ogladałeś na stadionie to i polubiłeś. Pewnie do Wisły przetransferowałbyś też inne Puzgulice, Kosanovice czy jak im tam.
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.09.2011, 13:46
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Tak uczciwie patrząc, bez żadnych uprzedzeń... to co wczoraj zawalił Diaz?
Bo ja widziałem (głównie w pierwszej połowie) faceta, który radził sobie dobrze z atakami Twente po jego stronie, dobrze sie ustawial, przecinal podania, atakowal agresywnie skrzydłowych, niał mnóstwo udanych interwencji...
To był dobry mecz Diaza, może dlatego, że nie miał naprzeciwko Johna, ktory obiegał Lameya jak chciał, a może po prostu Diaz dochodzi do formy?
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 30.09.2011, 13:49
Edson napisał(a):Wyświetl post
A bramka na 1:0 w Nikozji? Gdybyśmy wtedy do przerwy utrzymali to 0:0 to jestem przekonany, że mecz by się inaczej ułożył w II połowie. Pareiko jest dobrym bramkarzem, ale po sezonie trzeba mu powiedzieć "dziękujemy", bo lepiej już nie będzie grał, może tylko gorzej.
Tobie się pewnie marzy Kuszczak albo jakiś Dudek. Przypomnij sobie lepiej występy Majdana czy Pawełka. Pereiko miał może kilka nieudanych interwencji w ostatnich kilku meczach ale biorąc pod uwagę całokształt jego występów w Wiśle to już dawno nie widziałem u nas takiego pewnego bramkarza jak Pareiko. Poza tym są badziej naglące zakupy niż bramkarz
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 30.09.2011 o godz. 15:06.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 30.09.2011, 13:51
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Oj kolego brzydkie żarty sobie robisz. Myślę, że ten Wasiluk to niewprzypadkowo został rzucony. Jak go często ogladałeś na stadionie to i polubiłeś. Pewnie do Wisły przetransferowałbyś też inne Puzgulice, Kosanovice czy jak im tam.
Sam kiedyś w jednym poście zawzięcie broniłeś Branco. Zapomniałeś? Stad "ulubieniec"

Nic nie insynuowałem co do Ciebie, ani żadnych brzydkich żartów nie robię, za to ty coś insynuujesz. Że co, na jakim stadionie? Żenujące.
Mój stadion to R22 a Twój?

I taka z tobą rozmowa. Umiesz tylko szpilkę wbić i głupie aluzujki i tyle.
(A ty widzę wręcz recytujesz całą linię obrony parchatych... tak z pamięci? Ciekawe, ciekawe - to tak na twoim poziomie)

BTW
Pisząc o Wasiluku chodziło mi o jego poziom sportowy. Dlatego że jako przedstawiciel drewna grał w pucharach w Ślasku i o dziwo prezentował poziom Jaliensa. Nie było tu żadnych aluzji co do klubu itd Chodziło mi o to że skoro taki słabiak drewniany jak Wasiluk gra tak samo jak Jaliens.... to coś nie tak z tymi transferami Stana.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 30.09.2011 o godz. 13:57.
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.09.2011, 13:56
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Dalej to rozpamiętujecie?Co Was zaskoczyło wczoraj,że aż tak to analizujecie i przeżywacie. Wiadomym było,że Chavez to nie obrońca na Europę,to samo Kew i Lamey. Nie chce wyjść na chwalipięte, ale pochwalę się, a co, w sumie co niektóre dziwne mózgi tak mnie jebały za to na privach,że głowa mała. Ale powtórze to jeszcze raz. Powinnismy odpaść z Liteksem, to gdzie teraz jesteśmy to maksimum naszych mozliwości i trochę szczęścia. Wyżej nie podskoczymy, i powtórze jeszcze raz,każdy punkt zdobyty w LE będzie niespodzianką i mega wyczynem. Tak obecnie sportowo prezentuje się Wisła.

A c do Estończyka. Nie dziwcie się,że tak gra,bo jemu dopiero się udziela niepewność gry obrony.
Też uważąm, że mecze z Litexem to szczęście (pierwszy mecz) i majstersztyk trenerski (drugi mecz). Ale potencjał Wisly nie jest jeszcze taki by stać nas było na podbój Europy. Rok temu dostaliśmy łomot z Karabachem, dwa lata temu z Levadią, więc mamy teraz jakiś postęp. Żeby te łomoty, które zbieramy i jeszcze zbierzemy w LE jakoś się opłaciły musimy mieć ciągłość szkolenia i wymianę najsłabszych ogniw.

Lamey i Jaliens nie grają w Holandii bo są na nią za słabi, przecież to wiadome, na naszą lige są wystarczający zwykle, podobnie jak Chavez (czy nie mamy najmniej straconych bramek?).

Po prostu Europa odjeżdża nam ekspresem a my ją gonimy tuskobusem
Odpowiedz cytując
Edson
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 30.09.2011, 14:05
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Tobie się pewnie marzy Kuszczak albo jakiś Dudek. Przypomnij sobie lepiej występy Majdana czy Pawełka. Pewłek miał może kilka nieudanych interwencji w ostatnich kilku meczach ale biorąc pod uwagę całokształt jego występów w Wiśle to już dawno nie widziałem u nas takiego pewnego bramkarza jak Pareiko. Poza tym są badziej naglące zakupy niż bramkarz
Zaskoczę Cię, ale chętnie bym zobaczył Kurto w akcji, który jest podstawowym bramkarzem Polski U-21. Pareiko zaraz stuknie 35 i jak już wspomniałem, to co do tej pory widzieliśmy w nim najlepszego to były wyżyny umiejętności tego bramkarza. Zawalił nam rewanż w PP z Podbeskidziem i z APOEL-em w Nikozji. A jeżeli nie widziałeś u nas tak pewnego bramkarza jak estończyk to albo kibicujesz Wiśle od 2007 roku, albo w sezonie 2006/07 byłeś daleko za granicą i nie widziałeś w akcji Emiliana Dolhy.
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 30.09.2011, 14:53
Marszałek może jeszcze powiesz że Wisła w LE gra przez przypadek tak jak Fulham z tym że Wisła celowała w faze grupową CL ale odpadła z anonimem który o dziwo jest teraz liderem w fazie grupowej Champions League.Natomiast Fullham gra w europejskich pucharach przez Fair play.Aczkolwiek estończyk tak samo jak Lamey powinni się pożegnać z Wisłą ewentualnie zawitać do sztabu jako scouci.Na usprawiedliwienie Holendra Wisła grała w osłabieniu i niestety nie ma Wisły bez Małeckiego i Meliksona ale jeśli Wisła pokaże tak jak wczoraj pazury w postaci Kirma Ilieva i Bitona w meczu z Fullham i poprawi grę na czas to jest szansa na pierwsze 3 punkty.Atutem w meczu z Fullham może być to że dla nich liga jest ważniejsza niż LE.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 30.09.2011, 15:07
Edson napisał(a):Wyświetl post
...albo w sezonie 2006/07 byłeś daleko za granicą i nie widziałeś w akcji Emiliana Dolhy.
Całę pół roku po którym się skiepścił i wyjechał z Polski
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 30.09.2011, 16:37
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
Marszałek może jeszcze powiesz że Wisła w LE gra przez przypadek tak jak Fulham z tym że Wisła celowała w faze grupową CL ale odpadła z anonimem który o dziwo jest teraz liderem w fazie grupowej Champions League.
Jeśli dwie poprzeczki, i kilka zwyczajnych fuksów w pierwszym meczu w Liteksie nazwiesz przypadkiem, to tak, gramy w LE przez przypadek. Anonimem to Apoel jest może dla ignorantów. Więc ciężko mi dyskutować poprzez pryzmat zaskoczenia Apoelam.

JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
Marszałek
Na usprawiedliwienie Holendra Wisła grała w osłabieniu i niestety nie ma Wisły bez Małeckiego i Meliksona ale jeśli Wisła pokaże tak jak wczoraj pazury w postaci Kirma Ilieva i Bitona w meczu z Fullham i poprawi grę na czas to jest szansa na pierwsze 3 punkty.Atutem w meczu z Fullham może być to że dla nich liga jest ważniejsza niż LE.
Żadnego usparawiedliwienia. Nie mamy obrony i nawet z w/w zawodnikami zaliczylibyśmy podobne lanie. Nie twórz legend,że byłby Melikson czy tam Małecki, to Tweente byśmy pokonali,albo lepiej się zaprezenotwali. Nie,nie pokonalibyśmy ich,ani lepiej bysmy nie wyglądali. Wczorajszego wieczoru grali na ludzie i władowali nam 4 bramki. Gdyby trzeba było to załadowali by nam więcej bramek. To jest inny, piłkarski, świat.

Co do Fulham. Jakiś to trop jest,że odpuszczą LE aby w lidze zacząć punktować. Tyle,że aby im dorównać, gdyby grali na pół gwizda, potrzeba mieć jakieś atuty. My nawet jeśli je mamy, w osobach,Bitona,Ilieva to wszystko i tak nie ma większego znaczenie gdy spojrzysz na naszą obronę. Dramat. Cały czas przed oczami mam Piecha,który przepycha i mija Chaveza jak chce. Piecha! z Ruchu.O tym chłopcu z Odense nie wspomianając. To co dopiero napastnicy Fulham. Dla Piecha to był sufit,ograć Chaveza ale to robił,a to co dla Peicha jest sufitem, z całym szacunkiem dla niego, to dla graczy Fulham jest podłogą. Chociaż nawet nie pogłogą a wylewką. Zostaje jeszcze Kew i Lamey. Chociaż może za tego ostatniego wystąpi Jovanovic,a raczej powinien,nawet gdyby źle się czuł. Ale tak czy siak nic to nie zmieni. Jak tragiczną mamy obronę tak w dalszym ciągu mieć będziemy. A z takimi brakami na cokolwiek w poważnym kopaniu ciężko liczyć.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 30.09.2011 o godz. 16:40.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 30.09.2011, 16:47
http://sport.interia.pl/raport/wisla...odense,1701767 mądre słowa!!!!
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
repek20
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 30.09.2011, 18:17
Marszałek napisał(a):Wyświetl post

Po pierwsze: co to znaczy powinniśmy? Sprzedaliśmy mecz, wzięliśmy pieniądze i się nie wywiązaliśmy? Po drugie jak się mierzy to szczęście? Jak ono wygląda? Jeżeli napastnicy Litexu trafiają trzy razy w poprzeczką i jeszcze 2 razy w słupek, to nie dlatego, że nie mają szczęścia, ale dlatego że nie mają umiejętności.
Odpowiedz cytując
iwan149
Member

Od: 05.2009

Stary 30.09.2011, 18:21
repek20 napisał(a):Wyświetl post
Po pierwsze: co to znaczy powinniśmy? Sprzedaliśmy mecz, wzięliśmy pieniądze i się nie wywiązaliśmy? Po drugie jak się mierzy to szczęście? Jak ono wygląda? Jeżeli napastnicy Litexu trafiają trzy razy w poprzeczką i jeszcze 2 razy w słupek, to nie dlatego, że nie mają szczęścia, ale dlatego że nie mają umiejętności.
A jak Barcelona przegrała u nas 0-1 to co oni mieli za małe umiejętności czy brak szcześcia o tym zadecydował?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 30.09.2011, 19:02
Jak pisałem, że nie mamy obrony i Chavez to nie ta półka to mnie chcieli zeżreć. Teraz co drugi mózg doszedł do tego samego wniosku...

Będą pieniądze, będą piłkarze. Przypominam, ze Osman gra tylko dlatego, że wyżebraliśmy od poprzedniego klubu obniżkę w zamian za udział w następnym transferze. Tyle w temacie.

EDIT: A tak BTW - mam nadzieję, że odpłacimy holenderskim kibicom pięknym za nadobne.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 30.09.2011 o godz. 19:30.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 30.09.2011, 20:00
wolfy napisał(a):Wyświetl post

EDIT: A tak BTW - mam nadzieję, że odpłacimy holenderskim kibicom pięknym za nadobne.
A czym niby zawinili holenderscy kibice?
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 30.09.2011, 20:01
1q2 napisał(a):Wyświetl post
A czym niby zawinili holenderscy kibice?
Tym samym, co nasi.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 30.09.2011, 22:59
1. http://galeria.wislakrakow.com/20110929/gm2/MG_0513.jpg
A to ciekawe, nie wiedziałam. Cóż, wczoraj Shalke miało więc "swój" odwet na Wiśle.

2.
WislaOnly napisał(a):Wyświetl post
http://sport.interia.pl/raport/wisla...odense,1701767 mądre słowa!!!!
No tak, określiły... Szkoda tylko, że to nic nowego... I wiecie czego się boję? Tego, że w miejsce jakichś Jalinsów przyjdą kolejne Lameye :/
Naprawdę, jak ktoś ma błędy popełniać to niech będzie "swój". Wolę się wkurzać na Kowalskich (o ironio?) niż na Diazów.

3. Do przyjazdu Twente jest trochę czasu. U nas pewnie nikt ich nie "zamknie w zagrodzie", bo zaraz byłby skandal przez duże S na cały świat; u nas POlityka jest mocna w gębie [o ile o tyle] i tam gdzie nie trzeba, więc wszelaka policja pewnie nieba przyjezdnym przychyli. . .
Ale jako Wiślacy swoje możemy robić by uprzykrzyć im życie.
Pięknie wisiała flaga Twente do góry kołami

4. A co do samego meczu, to witki mi opadły... Pomijam już całą beznadziejną defensywę (nie winić do cholery Pareiki, który winien jest co najwyżej 4-tej bramki!), ale miło by było, gdyby Kirm, jak już minie obrońców i bramkarza potrafił zdobyć gola lub wybornie podać... Jakże inaczej by się grało przy 0-2. A czy zasłużenie, czy nie- to nie jest moja sprawa.
Cóż, miło by było uniknąć kompromitacji w kolejnych meczach w LE i zebrać kilka punktów. Legia już nawet coś ma, a tak się tu większość śmiała, że Maciuś zostaje i inne ble ble ble...
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 30.09.2011, 23:21
masterlag napisał(a):Wyświetl post
Ale jako Wiślacy swoje możemy robić by uprzykrzyć im życie.
Może jestem nie kumaty ale o jakim uprzykrzeniu myślisz?Obiciu zwykłych kibiców Twente?
Winić ich za kurestwo ich policji to jak winić nas za kurestwo naszej policji.

sorry ale jesteśmy po TEJ SAMEJ stronie barykady
To tak jakby kibice Gieksy chcieli się wyżywać na naszych kibicach za to że krakowska policja potraktowała ich jak szmaty w Mydlnikach
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Chesteroski
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 30.09.2011, 23:41
Ale się porobiło, jak był polski zespół to dostawaliśmy mniejszy wpierdóll niż gdy teraz jest zespół international, coraz bardziej mnie to zaczyna wkurzać. Robert, skoro mają grać ogórki, to niech to chociaż będą polskie a nie jakieś holenderskie, co przyjechały doić frajera.

Tyle mam do powiedzenia po wczorajszym meczu
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle!
A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie!
Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę!

Kasperczak trzymaj się!!!
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 01.10.2011, 00:06
Obejrzałem mecz jeszcze raz, na spokojnie. Zwróciłem szczególną uwagę, na to jak zachowuje się obrona Twente a jak nasza. Przecież to jest komedia! Różnica a tak ze trzech klas! Nasi odpuszczają krycie, człapią po boisku, nawet BOJĄ SIĘ przeciwnika (jak Chavez przy trzeciej bramce - ewidentnie odstawił nogę kiedy mógł zablokować strzał). Za to obrona Twente (oprócz ewidentnego błędu przy bramce Bitona - odpuścili krycie) cały czas była blisko przy naszych zawodnikach, przeszkadzała, blokowała i niweczyła większość naszych akcji. Dopóki nasza obrona będzie grała na alibi to nic nie ugramy ani w lidze ani w pucharach.

Jeszcze co do Pareiki, na którego tak niektórzy najeżdżają to wg nie zawalił wyłącznie przy pierwszej bramce. Ale na tyle sytuacji na ile pozwoliła Twente nasza obrona naprawdę trudno ustrzec się od błędu.

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 01.10.2011, 00:07
Nie ma co gadac.

W grupie LE nas byc nie powinno ,ale fuks nam ją dał.

Niestety teraz brutalne zetkniecie sie ze sciana w postaci druzyn z Danii czy Holandii pokazuje jak slabi jestemy i ile jest warta "machina " Maaskanta.Na zewantrz karoseria z nowego Volkswagena ,niestety silnik 1.1 z Punta.

a jak niepoprawimy obrony to to 0 po stronie naszej zdobyczy punktowej zostanie i to na dlugo....
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 01.10.2011, 00:07
Chesteroski napisał(a):Wyświetl post
Ale się porobiło, jak był polski zespół to dostawaliśmy mniejszy wpierdóll niż gdy teraz jest zespół international, coraz bardziej mnie to zaczyna wkurzać. Robert, skoro mają grać ogórki, to niech to chociaż będą polskie a nie jakieś holenderskie, co przyjechały doić frajera.

Tyle mam do powiedzenia po wczorajszym meczu
Oj dostawaliśmy nie raz takie oklepy, chyba że chodzi Ci tylko o sam wynik, ale jeśli chodzi o grę...Takie 2-1 w plecy od Nancy było zdecydowanie bardziej przykre jeśli chodzi o to co działo się na boisku.
Ty nie patrz na Holendrów na international - popatrz co z tym zespołem się stało już wcześniej
Już nawet nie chce(ale to zrobie) pisać o finansach.
Od drugiego miejsca w lidze po dziś - bilans finansowy transferów + około 5 mln euro.
Taka Legia w tym samym okresie - 2.75 mln euro

Różnica prawie 8 mln euro i widać to?
Przykro mi ale nawet najlepszy trener i dyr sportowy, bez pieniędzy szału nie zrobi.
Tyle było płaczu że mistrza nima że w pucharach odpadamy z pionkami.Dziś mistrz jest - pionków ograliśmy, dostajemy jedynie ze zdecydowanie lepszymi drużynami a płacz większy niż kiedykolwiek

Dziwne to
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów