The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.09.2011, 00:15
Ciastek1 napisał(a):Wyświetl post
Ale co ma Żurawski do Kew ? Dwie totalnie różne pozycje .
Za bardzo dosłownie traktujesz moja wypowiedź. Pozycje nie mają znaczenia. Chodzi o twoją niewiarę . Obserwując Żurawia, też trudno uwierzyć, że kiedyś grał na wysokim poziomie... Najwyraźniej, tak jak Maciek, Jalins się "popsuł", "zdechł" czy zaliczył sportową glebę, nie wiem, które określenie wolisz. Zdarza się, czasami trudno to przewidzieć. Mam wrażenie zresztą, że i Stan i Robert są tak samo zaskoczeni jak my. Problemem jest jednak kontrakt i Bunoza, który popełnia tyle samo błędów i nie jest alternatywą.

Mishau napisał(a):Wyświetl post
Po naszych meczach w tym sezonie mozna stwierdzic ze trzeba pozyskać jak najszybciej srodkowego obronce, lewego obronce, bramkarza (to co Siergiej"Gumowe Palce" Pareiko wyprawia w tym sezonie przypomina najlepsze lata Pawełka...) no i dwóch solidnych srodkowych pomocników... Niestety ale bieda w tym naszym skladzie, Lamey- poziom Branco, Jaliens?...przemilcze... Sobol co raz starszy, a Nunez to jednak nie srodkowy pomocnik. Ehhh żal tego meczu bo była szansa chociaz na remis...
Stan nie jest żoną milionera. Ma w portfelu 50 PLN i musi zrobić za to imprezę dla 20 głodnych i spragnionych gości . Są więc parówki i tanie wino, a nie dobra karkóweczka i kiełbasa na grilla oraz inne pyszności...
Ostatnio edytowane przez Kurz : 30.09.2011 o godz. 00:21.
Odpowiedz cytując
Piolek
Member

Od: 08.2004

Stary 30.09.2011, 02:06
Opamietajcie sie jest nadal calkiem ok. Czego sie spodziewaliscie?
Nie jestesmy Udinese ze sciagniemy mlodego utalentowanego nawet za grosze bo udinese ma super baze, doswiadczenie w prowadzeniu talentow oraz moze mlokosowi powiedziec ze ma szanse zagrac przeciwko pato, totti czy sneijderowi. A wisla co powi?
-Choc do nas wykarzesz sie przeciwko Zahorskiemu czy innemu "international level"?
Zrozumcie za te pieniadze mamy sie zagrzebiscie dajcie maaskantowi dalej pracowac druzyne sie buduje latami.

Co do Jaliensa na moje dobry obronca. Bramki na 2-1, 3-1, 4-1 to glownie wina Chaveza ktory 1. dal sie przepchnac jak dziecko a niby taki silny. 2. Zagapil sie jak cala obrona zastawila pulapke ofsajdowa, czego rezultatem byla pilka za plecy jaliensa 3. No przy ostatnim golu byl juz poprostu za wolny....

To by bylo moje 2 grosze..
Odpowiedz cytując
bomba
Member

Od: 07.2011

Stary 30.09.2011, 02:16
Mnie najbardziej martwi forma Pareiki. On ma już taki wiek, że nie powinno być wahań formy i błędów w każdym meczu. A tu co spotkanie to jakiś babol. Praktycznie przez niego nie ma Wisły w LM - z APOELEM Wisła nie istniała, ale przez 30 minut Cypryjczycy żadnych setek nie mieli, więc Siergiej strzelił sobie samobója. Niestety w kolejnych meczach nie było lepiej - np. w meczu z Ruchem nie miał chyba żadnej dobrej interwencji, a każdy jego kontakt z piłką stwarzał zagrożenie. Z Twente też dał ciała, niby parę strzałów obronił, ale w decydującej chwili zawiódł (przede wszystkim chodzi mi o gola na 1-1, także 2 poprzeczki które go uratowały, oraz bramka na 4-1), . W meczu z Legią bym jeszcze wystawił Pareikę w składzie, ale po ewentualnej porażce w Warszawie trzeba będzie go zmienić.
Ostatnio edytowane przez bomba : 30.09.2011 o godz. 02:19.
Odpowiedz cytując
sofristo
Member

Od: 07.2009

Stary 30.09.2011, 02:44
Czyli teraz już Pareiko zły a jeszcze niedawno pamiętam jak wszyscy go chwalili i mówili że takiego bramkarza szukaliśmy. Piłka jest przewrotna.
Nie zauważył nikt że słaba forma Pareiki zbiegła się w czasie ze zmianą trenera bramkarzy?
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 30.09.2011, 03:14
Wydaje mi się , że ostatnio ta fala krytyki w kierunku Pereiki to przesada .Zdarzyła mu się zła interwencja z Apoelem choć tutaj bardziej winiłbym Małeckiego ,mecz z Ruchem i okazuje się , że jest słaby .Co do trenera bramkarzy to on jest potrzebny Kurto może Jovanicowi ale Siergiej nie potrzebuje trenera bo jest już tak doświadczony , że sam wie co ma robić na treningu .Tak więc teorie o trenerze są nic nie warte .
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 30.09.2011, 06:47
Jak narazie to występ w LE w wykonaniu Wisły to jeden wielki wstyd i nie zanosi się na to aby to się zmieniło. Maaskant z Basałajem pewnie dalej w dobrych humorach. Pierwszy zacznie nam opowiadać o jakości, a drugi o szerokich planach i świetlanej przyszłości. Za chwilę VIP-y przeniosą się na nowo otwartą pustą trybunę i nie będą musieli słuchać gorzkich słow na temat tej bryndzy, która obecnie jest nam serwowana.
Maaskant powinien zostać wezwany na dywanik przez bossa (nie Basałaja) bo to co gra obecnie ta drużyna w lidze i pucharach komromituje klub. Skoro Maciuś w Legii wykonuje swoją pracę pod stałą presją i co chwilę otrzymując ultimatum to czas aby Maaskantowi i jego zawodnikom skończyło sie lelum pollelum.
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 30.09.2011, 06:52
Mam tylko nadzieję, że te mecze pokażą kto się nie nadaje i w procesie długofalowej przebudowy pożegnamy się z tymi zawodnikami. Innych plusów całej tej gry w pucharach nie widzę.
What's new?

Odpowiedz cytując
pit5791
Member

Od: 09.2010

Stary 30.09.2011, 07:14
Miejmy nadzieję, że się zepniemy na T-ligę i wstydu nie będzie.
Gdzie głosy obrońców Jaliensa?

Po tym meczu zmieniam zdanie co do najsłabszych ogniw Wisły:
1- środek obrony x2 (Jaliens -out, chavez musi miec dobrego zmiennika, jest ostatnio kompletnie bez formy)
2 - defensywny pomocnik x1 (Radek dziękujemy Ci za to co zrobiłeś)
3 - ofensywny pomocnik x1 (Nunez, Jirsak, to goście na poziomie Bełchatowa)
4 - napastnik/skrzydłowy - po odejściu Małego i Meliksona z przodu też mamy pustynię
5 - lewa obrona, ponieważ nie mamy obecnie żadnego zawodnika na tą pozycję.

Bez środka pola, dobrzy zawodnicy na skrzydle są nam po prostu niepotrzebni, bo nawet jak coś wciśniemy to przeciwnik wciśnie 2,3,4 x więcej

Jak się na to popatrzy szerzej, to się okaże że w zimie znowu będzie budowanie drużyny od początku
Odpowiedz cytując
Daja`n
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 30.09.2011, 07:15
Tylko ktoś bez rozumu mógł spodziewać się lepszego wyniku w Holandii.Czym lub kim mieliśmy postraszyć Twente?
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 30.09.2011, 07:45
Tu nie ma się co spierać czy Jaliens zawalił trzy gole a Chavez jednego (lub odwrotnie).

Mamy najzwyczajniej w świecie beznadziejnych obrońców jak na warunki europejskie i co najwyżej średnich na ligę polską.

Zawsze mnie zastanawiały te ochy i achy nad grą Chaveza w zeszłym sezonie. Chłop jak dąb, silny jak tur. I to tyle jeśli chodzi o jego zalety. "Piłkarsko" to od niego był lepszy Jacek Matyja, szybszy nawet Sławek Szeliga a główkowy pojedynek to pewnie i Adam Kucz miałby szansę z nim wygrać... I my z takimi obrońcami ruszamy na podbój Europy (a opisany zawodnik to i tak najsilniejsze ogniwo!).

Dobrze, że jakimś cudem znalazł się u nas Jovanovic i mamy choć jednego obrońcę, który potrafi bronić...
Odpowiedz cytując
focusik09
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 30.09.2011, 07:47
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Jak narazie to występ w LE w wykonaniu Wisły to jeden wielki wstyd i nie zanosi się na to aby to się zmieniło. Maaskant z Basałajem pewnie dalej w dobrych humorach. Pierwszy zacznie nam opowiadać o jakości, a drugi o szerokich planach i świetlanej przyszłości. Za chwilę VIP-y przeniosą się na nowo otwartą pustą trybunę i nie będą musieli słuchać gorzkich słow na temat tej bryndzy, która obecnie jest nam serwowana.
Maaskant powinien zostać wezwany na dywanik przez bossa (nie Basałaja) bo to co gra obecnie ta drużyna w lidze i pucharach komromituje klub. Skoro Maciuś w Legii wykonuje swoją pracę pod stałą presją i co chwilę otrzymując ultimatum to czas aby Maaskantowi i jego zawodnikom skończyło sie lelum pollelum.

Dobrze to ująłeś
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 30.09.2011, 07:49
someonewisp napisał(a):Wyświetl post
Lech zagrał bardzo dobrze w pucharach, już nawet Legia zagrała świetnie, a czy mi będzie dane w przeciągu najbliższych 10 lat przynajmniej raz dumnie wypiąć pierś, bo Wisła w pucharach zagrała dobrze? Gramy jak cioty, przegrywamy jak cioty a nawet lidze wygrywamy jak cioty. Jak Lamey, Diaz i Jaliens wyjdą w meczu z Legią w podstawowej 11 to stracę ostatnie resztki szacunku dla partacza Maaskanta.
Jak Bunoza i Jovanovic mają jakieś urazy to kto ma grać z Legią na stoperze i prawej? Czekaj (też uraz?).
Nie ma tak lekko niestety.
Odpowiedz cytując
glowinus
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 30.09.2011, 08:29
Chłopcy i dziewczynki, macie olbrzymi problem z nazwiskami naszych piłkarzy. Skupcie się. Pereiko To co najmniej jak Borubar oszołoma Leszka.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 30.09.2011, 08:32
SWEET_83 napisał(a):Wyświetl post
potwierdza się to co kiedyś pisałem od meczu z Litexem do dzisiaj nie mamy w ogóle obrony. Nawet Pereiko zawodzi ehhh
Pareiko akurat nie zawiódł. Póki mieliśmy dobry wynik, bronił w nieprawdopodobnych sytuacjach.

Babola puścił przy stanie 3-1, kiedy było praktycznie po meczu.

Bramkarz zawodzi jak swoim błędem zawala mecz. Tego o Pareice nie da się powiedzieć.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Mishau
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 30.09.2011, 08:50
Jakie to były te nieprawdopodobne sytuacje? Te dwa strzały prosto w niego w jednej akcji? Pierwsza bramka- Pareiko wbija sobie piłke do bramki (piłka "przełamuje" mu rece- który to juz raz w tym sezonie?). 4 bramka- strzał prosto w Pareike, a on to puszcza pod pachą :|. Nie wiem z czego to wynika ze z Pareiki robi sie nam drugi Mariusz. Może to wina zmiany trenera bramkarzy?
Ostatnio edytowane przez Mishau : 30.09.2011 o godz. 09:38.
Odpowiedz cytując
kask88
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 30.09.2011, 08:50
Ciekawe jakie zarząd teraz wymyśli ceny na Fulham? ;/ Na pewno będzie drożej niż na Odense.. ;/
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 30.09.2011, 09:18
A czy przypadkiem Pareiko nie "popsuł" się Nam po tym jak Primel został terenrem barmkarzy? Bo jakoś faktycznie z tego pewnego punktu zrobił się taki nijaki. Niby coś wyciągnie ale i też swoje zawali.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 30.09.2011, 09:48
flamengista napisał(a):Wyświetl post

Bramkarz zawodzi jak swoim błędem zawala mecz. Tego o Pareice nie da się powiedzieć.
Z tym bym polemizował w odniesieniu do innych spotkań.

To Polska nie Dania, Anglia. Bilety po 20 złotych na młyn.
Skoro drużynie się nie chce grać i regularnie dostaje baty to czemu nam kibicom ma zależeć na tych rozgrywkach?

Będzie to nauczka że darmowym szrotem i dwoma plakatami na miescie nie da się zapełnić stadionu przy takich cenach.

A wierni? Przyjdą na mecz ligowy...
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 30.09.2011, 11:32
Pomimo "łomotu" jaki dostaliśmy od Twente wczoraj, dostrzegam również coś pozytywnego:

Diaz - nie powinien grać na lewej obronie nigdy więcej - jeżeli już ma grać to ewentualnie jako stoper...
Na stoperze obok Chaveza powinien grać Bunoza, ewentualnie właśnie wspomniany Diaz.
Na prawej obronie zdecydowanie Jovanović - a wprzypadku kontuzji ewentualnie Jaliens.
Na lewej obronie albo Paljić, albo lewonożny Nunez, z tym że bardziej ten drugi.
Lamey - tylko do ME.

Przemeblowanie obrony w powyższy sposób mogłoby poprawić trochę grę obronną zespołu.
W przerwie zimowej konieczny jest dobry stoper i lewy obrońca.

W ofensywie biorąc pod uwagę fakt, że graliśmy bez Meliksona, Małeckiego, a na dodatek Genkowa, było lepiej niż się spodziewałem. Widać, że Jirsak gdyby grał choćby tyle co Garguła - byłby pewniejszy. Natomiast Łukasz powinien dołączyć do Lameya w ME.

Ponieważ Melikson i Genkow wracają, zastanowiłbym się na miejscu Maaskanta na grę dwoma napastnikami Biton-Genkow, biorąc pod uwagę, że Iliew + Kirm to tak naprawdę tylko jeden skrzydłowy (Iliew na 60 minut, a Kirm na zmianę).

Zastanawiam się cały czas czy Łukasz Burliga, który z pewnością jest słabszy technicznie od Lameya - ale grający na ambicji i chęci pokazania sie, zagrał gorzej od Holendra. Nie wiem dlaczego, ale jestem przekonany, że to niemożliwe. A skrzydłem Lameya szła większość akcji w tym meczu.....

Przypomniano tutaj Wisłę z meczu z Saragossą - tak ta wspaniała Wisła z sezonu pucharowego 2002/2003 rodziła się w bólach, dzisiejsza Wisła również rodzi się w bólach - tytuł mistrzowski i awans do LE to mimo wszystko wynik ponad stan i możliwości.
Natomiast zarzucanie, że Stan Valcx się myli w transferach - nie myli się ten kto nic nie robi. Porównując transfery Valcxa do jego poprzedników, jest i tak lepiej, drużyna jest cały czas w budowie, podejrzewam, że kwestia wzmocnienia linii obrony jest w tej chwili najbardziej palącą w naszym zespole. Tym bardziej, że dobrych obrońców w systemie w którym działamy (piłkarze z kartą na ręku) można naprawdę znaleźć. Wisła w ciągu ostatnich 6 lat wyciągnęła Marcelo i Clebera. Takiego Clebera w obronie kiedy do nas przyszedł Wiśle aktualnie brakuje, takiego który pokierowałby całą linią obrony w sposób dyktatorski wręcz. Gdzie szukać - myślę, że Valcx wie, ale może wskazać zamiast Holandii (gdzie gra obronna nie stoi na najwyższym poziomie) kierunek portugalski ?
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 30.09.2011, 11:54
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Człowieku nie porównuj Wisły do Udinese ktore wg transfermarkt jest warte 99 mln euro . To jest inna półka. Raz można wygrać na farcie z faworytem ,ale jak sie gra kilka meczów to wychodzi które drużyny są lepsze.

Co do Lameya ,to wydawalo sie ze po meczach z Litexem sie rozkrecil ,teraz niestety forma w dol , tak samo Jaliens ,na tle pucharowych druzyn jest fatalny
on jest fatalny nawet na tle drużyn Polskich. jak z legią zagra w pierwszym składzie to się załamie. nie mamy obrony ale to już każdy powinien wiedzieć od dawna. trzeba liczyć na to że strzelimy o tą jedną bramkę więcej niż stracimy w następnych meczach
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 30.09.2011, 12:05
Tak uczciwie patrząc, bez żadnych uprzedzeń... to co wczoraj zawalił Diaz?
Bo ja widziałem (głównie w pierwszej połowie) faceta, który radził sobie dobrze z atakami Twente po jego stronie, dobrze sie ustawial, przecinal podania, atakowal agresywnie skrzydłowych, niał mnóstwo udanych interwencji...
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
drag
Junior Member

Od: 08.2011

Stary 30.09.2011, 12:13
Framat

Bajrami robil z nim co chciał , chyba inny mecz kolego oglądałeś.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 30.09.2011, 12:20
Mishau napisał(a):Wyświetl post
Jakie to były te nieprawdopodobne sytuacje? Te dwa strzały prosto w niego w jednej akcji? Pierwsza bramka- Pareiko wbija sobie piłke do bramki (piłka "przełamuje" mu rece- który to juz raz w tym sezonie?). 4 bramka- strzał prosto w Pareike, a on to puszcza pod pachą :|. Nie wiem z czego to wynika ze z Pareiki robi sie nam drugi Mariusz. Może to wina zmiany trenera bramkarzy?
Przy pierwszym strzale - idealna wrzutka, DeJong świetnie strzela szczupakiem po koźle z 3 metra - Pareiko i tak wykazał się refleksem ale nie miał żadnych szans.

Czwarta bramka oczywiście zawalona przez Pareikę, ale było już po zawodach.

Fakt, Pareiko ostatnio w słabszej formie (może to i problem nowego trenera), ale nie zawalił nam tego meczu.

Przy okazji ważny komunikat: Krytyka piłkarzy - tak, chamstwo - nie. Za wyzywanie piłkarzy Wisły będą bany. Na razie tylko 24-godzinne.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
elemis1
Junior Member

Stary 30.09.2011, 12:21
drag napisał(a):Wyświetl post
Framat

Bajrami robil z nim co chciał , chyba inny mecz kolego oglądałeś.

Popieram drag`a. Jednoczesnie proszę Framat o niewyciąganie za to wobec mnie konsekwencji w postaci zbanowania lub innej kary.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 30.09.2011, 12:23
Chciałem zauważyć, że wczoraj większość ważych akcji Twente szło lewą stroną a Diaz grał na naszej lewej czyli to nie on zawalał te sytuacje. A Holendrów grającyh w Wiśle powinno sie jak najszybciej pozbyć
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 30.09.2011, 12:26
elemis1 napisał(a):Wyświetl post
Popieram drag`a. Jednoczesnie proszę Framat o niewyciąganie za to wobec mnie konsekwencji w postaci zbanowania lub innej kary.
chyba zwariowałeś - dotyczy twojego podania.
Co do Diaza, oglądałem dokładnie tylko pierwszą polowe i stad moje wniosku. Drugą tylko z doskoku, więc mogłem coś przeoczyć

Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.09.2011, 12:31
Juniora ludzie wrzucają do tego worka już chyba z przyzwyczajenia, za całokształt.

Też byłem zaskoczony tym, że z naszych obrońców wypadł wczoraj najlepiej, ale z drugiej strony takie wrażenie można było odnieść przez fatalną grę całej reszty. Diaz zagrał na swoim normalnym poziomie (czyli słabym), a reszta klase gorzej niż zwykle, co w przypadku Jaliensa wydawało się niemożliwe, bo chłop praktycznie od początku popełnia dziecinne błędy.

Niestety daliśmy się nabrać na rodaków coach'a i Valcx'a, a teraz niech boss wypłaca im te 30-40 tys euro miesięcznie. Nie dość że kasy na transfery i kontrakty mamy x razy za mało w stosunku do ambicji naszego bossa, to nie potrafimy też tych ochłapów, które nam rzuci odpowiednio spożytkować.

To jest żałosne. Nawet jak Cupiał zdecyduje się na wysokie kontrakty to łapią się na nie takie leszcze jak Jaliens i Lamey. Zresztą u nas to już normalka że najlepiej w klubie zarabiają ci, którzy w piłke grać nie potrafią, zapomnieli jak, albo nie mają już motywacji (holenderskie gwiazdeczki, Łobo, Garguła, wcześniej Mauro). A później wszyscy się dziwimy, że niektórzy przechodzą obok meczu, albo świrują jak Małecki...
Odpowiedz cytując
Aldek
Member

Stary 30.09.2011, 12:35
Obejrzałem na spokojnie wczorajsze bramki i wniosek co do Pareiki jest następujący można mu przypisać ewentualnie 4 gola w innych sytuacjach nie miał szans bo obrona zawalała .Pareiko i tak ratował nas pare razy dodatkowo były 2 poprzeczki dobrze,że nie skończyło się wyżej bo Twente miało wiele okazji.

Dudu jest niesamowity teraz można gdybać jakby było gdyby zagrał z APOELEM...facet wczoraj sobie sam wypracował bramke a idealne uderzenie nie jest przypadkiem z Bełchatowem po okienku również celował.

Pare osób pisało,że dobre te puchary bo nauke zbieramy tylko teraz mam pytanie jaką nauke nasza obrona zebrała po meczu z Odense gdzie zawalili 3 bramki? z Twente kolejna seria bramek po błędach obrony.Wolałbym aby na błędach uczyli się Czekaj i Bunoza bo trudno mi uwierzyć,że zagraliby gorzej niz nasza wczorajsza obrona.

Jest jeszcze cień szansy na awans wiem,że postawa drużyny nie daje nadziei ale jeżeli Maaskant coś zmieni i wróci Melikson zagramy odważniej z Anglikami narzucimy ofensywny styl gry i wygramy to wrócimy do gry o awans, chociaż będzie mega trudno z takimi obrońcami.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 30.09.2011, 12:43
Aldek napisał(a):Wyświetl post
Dudu jest niesamowity teraz można gdybać jakby było gdyby zagrał z APOELEM...facet wczoraj sobie sam wypracował bramke a idealne uderzenie nie jest przypadkiem z Bełchatowem po okienku również celował.
Jego menadżer powiedział, że Dudu może stać się w Wiśle drugim Drogbą. Trochę się z tego śmiałem, ale wczorajsza akcja zakończona golem wskazuje na jego niesamowity potencjał. Potrafi znaleźć sie w tłoku pod bramką, potrafi dobić, potrafi strzelic z daleka, strzeic glową. Brakuje mu jeszcze trochę z charakterystki czołgu, albo krótkiego dryblingu, ale i tak to skarb.
Pare osób pisało,że dobre te puchary bo nauke zbieramy tylko teraz mam pytanie jaką nauke nasza obrona zebrała po meczu z Odense gdzie zawalili 3 bramki? z Twente kolejna seria bramek po błędach obrony.Wolałbym aby na błędach uczyli się Czekaj i Bunoza bo trudno mi uwierzyć,że zagraliby gorzej niz nasza wczorajsza obrona.
To nie nauka dla Jaliensa czy Lameya.
Oni sie już ie nauczą, mogą co najwyżej poprawić szybkość i siłę (jesli to w ogóle mozliwe).
Za to wczorajszy mecz to nauka dla sztabu - wiadomo gdzie się wali i gdzie należy wymienić elementy budowli.
Jest jeszcze cień szansy na awans wiem,że postawa drużyny nie daje nadziei ale jeżeli Maaskant coś zmieni i wróci Melikson zagramy odważniej z Anglikami narzucimy ofensywny styl gry i wygramy to wrócimy do gry o awans, chociaż będzie mega trudno z takimi obrońcami.
To akurat najmniej ważne

Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 30.09.2011, 13:06
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Pareiko akurat nie zawiódł. Póki mieliśmy dobry wynik, bronił w nieprawdopodobnych sytuacjach.

Babola puścił przy stanie 3-1, kiedy było praktycznie po meczu.

No chyba kpisz, że Pareiko nie zawiódł i bronił w nieprawdopodobnych sytuacjach? Chyba oglądałeś nie ten mecz, może nie na Polsacie Futbol tylko na jakiś tureckich kanałach?

sofristo napisał(a):Wyświetl post
Czyli teraz już Pareiko zły a jeszcze niedawno pamiętam jak wszyscy go chwalili i mówili że takiego bramkarza szukaliśmy. Piłka jest przewrotna.
Nie zauważył nikt że słaba forma Pareiki zbiegła się w czasie ze zmianą trenera bramkarzy?
O tym właśnie rozmawiałem z kolegą. Mój kolega to trener bramkarzy, sam jestem bramkarz amator i zauważyliśmy, że odkąd Primel jest trenerem bramkarzy to jego forma jest słaba, ale zmienników nie widać. Przecież w tym sezonie Pareiko zawalił z 5-6 bramek we wszystkich rozgrywkach i są to zazwyczaj szmaty które decydują o spotkaniu lub jego przebiegu

Problem w naszej drużynie polega na tym, że każdy zawodnik nie zrobi tego co inny. Lamey ma fajne dośrodkowanie, ale co z tego, że wolny i chimeryczny, Chavez dobre interwencje, ale co z tego, że nie umie wyprowadzać piłki i prosto podać, Jaliens dyryguje obroną, ale co z tego, że środkowy obrońca ma wagę 65kg, a z reguły napastnicy ważą 15-20kg więcej, są 5-10cm wyżsi - kpina, Paljic wychowany jako pomocnik, w Wiśle jako lewy obrońca, kolejna kpina. Niby ten Paljic jest szybki, ale co z tego jak jest prze słaby, jego konkurent Diaz nie wymaga żadnego komentarza. Na końcu jest Pareiko, pewny punkt drużyny w tamtym sezonie, teraz mocno obniżył loty, czyżby znowu serial z bramkarzem się zacznie i znajdziemy jakiegoś sensownego za 5 lat?
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów