|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ekhm.. Jesteśmy w dupie . Dziękuje
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]() (Obaj byli za darmo do wzięcia) Ale zgadzam się z tym, jeśli obcokrajowcy to niech będą to piłkarze wyraźnie lepsi, a nie jakieś przepłacone stetryczałe i powolne "nie wiadomo co" w wieku emerytalnym z Holandii. Inaczej to lepiej pozyskiwać takich Danchów, Pazdanów, Komorowskich czy innych. Wbrew pozorom mniej kosztują a są młodsi, a poziom jak widać taki sam. Więc po co przepłacać? Niestety, ale bez obrony na chociaż średnim poziomie nic nie zdziałamy. Bez tego ani rusz. Bo powiedzmy sobie szczerze, ile bramek możemy strzelać rywalom w meczu? Pewnie maksimum dwie. A i tak nie dałoby nam to nawet remisu, bo w każdym meczu tracimy więcej goli! A przecież my nie gramy z Barceloną czy MU a z jakimś Odense czy Twente! Naprawdę szkoda kasy na takich obrońców jak Lamey czy Jaliens. Szczerze - wolę już takich Pietrasiaków od Jaliensów - przynajmniej o połowę tansi. Oczywiście wolałbym takiego Marcelo czy Głowackiego gdyby była kasa w klubie ![]()
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 30.09.2011 o godz. 13:23.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Wasiluka, to mogłeś sobie wziąć do swojej drużyny skoro za darmo. Są jakieś granice żartów z Wisły. Takie propozycje to są dobre w talk show.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Dziwi mnie ze wiekszosc tutaj nadal widzi Chaveza w skladzie wywalajac Jalien
Ani jeden ani drugi nie jest wirtuozem ale Chavez to mur betonowy kloc. Ani zwrotny ani szybki do tego o dziwo niezbyt silny jesli chodzi o starcia na europeiskim poziomie, 0 gry glowa o nogach juz nie wspomne i wy to widzicie i nadal uwazacie ze to Jaliensa trzeba wywalic z skladu. Popatrzcie na wczorajsze bramki jeszcze raz Co robi Chavez przy 3-1 Przy 2-1 nie dziwilbym sie gdyby chavez krzyknal "moja" Kew ja puscil a chavez dal dupy. 4-1 to juz tylko szybkosc i zwrotnosc tego zawodnika na "displayu" |
|
|
|
Guest
|
|
|
Lamey widać po nim że gdzieś liznął trochę większej piłki natomiast moim zdaniem on jest fizycznie nie zdolny do uprawiania zawodowego sportu. Zapuszczony, zbyt klockowaty, za wolny.
Potwierdziło się to co pisali fan Leicesteru i obawy wielu kibiców z przed transferu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na przykładzie takich drewien jak Wasiluk dokładniej widać jakie sami mamy badziewie w obronie. Ja nie mam drużyny, jestem kibice Wisły a Ty?
Niestety nie odbudował się i na ten moment ma tylko doświadczenie, duży kontrakt i nic więcej.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 30.09.2011 o godz. 13:37.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
||
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
A bramka na 1:0 w Nikozji? Gdybyśmy wtedy do przerwy utrzymali to 0:0 to jestem przekonany, że mecz by się inaczej ułożył w II połowie. Pareiko jest dobrym bramkarzem, ale po sezonie trzeba mu powiedzieć "dziękujemy", bo lepiej już nie będzie grał, może tylko gorzej.
![]()
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Na Sporcie jest bardzo dobry artykuł w którym niewątpliwie zawarta jest prawda .."Wisła zbiera piłkarzy, nie kupuje" chyba wszyscy się co do tego zgadzamy prawda ? Legia wczoraj pokonała Hapoel w końcówce ale jednak widać było w tym meczu walkę , Oni walczyli przez cały mecz co zaprocentowało w końcówce , ale każdy w naszym klubie powinien sobie zadać pytanie : Dlaczego Wisła Kraków Mistrz Polski jest tak słaby ? Co się dzieje ? a dzieje się to że pieniądze za piłkarzy idą do Cupiała , ja to rozumiem i jestem wdzięczny że tyle w Wisłę włożył ale jeżeli dalej tak będzie my nie osiągniemy sukcesów na arenie międzynarodowej . Ponieważ na darmowych piłkarzach nie da się zbudować klubu na miarę Ligi Mistrzów ..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Dalej to rozpamiętujecie?Co Was zaskoczyło wczoraj,że aż tak to analizujecie i przeżywacie. Wiadomym było,że Chavez to nie obrońca na Europę,to samo Kew i Lamey. Nie chce wyjść na chwalipięte, ale pochwalę się, a co, w sumie co niektóre dziwne mózgi tak mnie jebały za to na privach,że głowa mała. Ale powtórze to jeszcze raz. Powinnismy odpaść z Liteksem, to gdzie teraz jesteśmy to maksimum naszych mozliwości i trochę szczęścia. Wyżej nie podskoczymy, i powtórze jeszcze raz,każdy punkt zdobyty w LE będzie niespodzianką i mega wyczynem. Tak obecnie sportowo prezentuje się Wisła.
A c do Estończyka. Nie dziwcie się,że tak gra,bo jemu dopiero się udziela niepewność gry obrony. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Oj kolego brzydkie żarty sobie robisz. Myślę, że ten Wasiluk to niewprzypadkowo został rzucony. Jak go często ogladałeś na stadionie to i polubiłeś. Pewnie do Wisły przetransferowałbyś też inne Puzgulice, Kosanovice czy jak im tam.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Tobie się pewnie marzy Kuszczak albo jakiś Dudek. Przypomnij sobie lepiej występy Majdana czy Pawełka. Pereiko miał może kilka nieudanych interwencji w ostatnich kilku meczach ale biorąc pod uwagę całokształt jego występów w Wiśle to już dawno nie widziałem u nas takiego pewnego bramkarza jak Pareiko. Poza tym są badziej naglące zakupy niż bramkarz
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 30.09.2011 o godz. 15:06.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nic nie insynuowałem co do Ciebie, ani żadnych brzydkich żartów nie robię, za to ty coś insynuujesz. Że co, na jakim stadionie? Żenujące. Mój stadion to R22 a Twój? I taka z tobą rozmowa. Umiesz tylko szpilkę wbić i głupie aluzujki i tyle. (A ty widzę wręcz recytujesz całą linię obrony parchatych... tak z pamięci? Ciekawe, ciekawe - to tak na twoim poziomie)BTW Pisząc o Wasiluku chodziło mi o jego poziom sportowy. Dlatego że jako przedstawiciel drewna grał w pucharach w Ślasku i o dziwo prezentował poziom Jaliensa. Nie było tu żadnych aluzji co do klubu itd Chodziło mi o to że skoro taki słabiak drewniany jak Wasiluk gra tak samo jak Jaliens.... to coś nie tak z tymi transferami Stana.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 30.09.2011 o godz. 13:57.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Lamey i Jaliens nie grają w Holandii bo są na nią za słabi, przecież to wiadome, na naszą lige są wystarczający zwykle, podobnie jak Chavez (czy nie mamy najmniej straconych bramek?). Po prostu Europa odjeżdża nam ekspresem a my ją gonimy tuskobusem ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
![]()
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Marszałek może jeszcze powiesz że Wisła w LE gra przez przypadek tak jak Fulham z tym że Wisła celowała w faze grupową CL ale odpadła z anonimem który o dziwo jest teraz liderem w fazie grupowej Champions League.Natomiast Fullham gra w europejskich pucharach przez Fair play
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Co do Fulham. Jakiś to trop jest,że odpuszczą LE aby w lidze zacząć punktować. Tyle,że aby im dorównać, gdyby grali na pół gwizda, potrzeba mieć jakieś atuty. My nawet jeśli je mamy, w osobach,Bitona,Ilieva to wszystko i tak nie ma większego znaczenie gdy spojrzysz na naszą obronę. Dramat. Cały czas przed oczami mam Piecha,który przepycha i mija Chaveza jak chce. Piecha! z Ruchu.O tym chłopcu z Odense nie wspomianając. To co dopiero napastnicy Fulham. Dla Piecha to był sufit,ograć Chaveza ale to robił,a to co dla Peicha jest sufitem, z całym szacunkiem dla niego, to dla graczy Fulham jest podłogą. Chociaż nawet nie pogłogą a wylewką. Zostaje jeszcze Kew i Lamey. Chociaż może za tego ostatniego wystąpi Jovanovic,a raczej powinien,nawet gdyby źle się czuł. Ale tak czy siak nic to nie zmieni. Jak tragiczną mamy obronę tak w dalszym ciągu mieć będziemy. A z takimi brakami na cokolwiek w poważnym kopaniu ciężko liczyć.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 30.09.2011 o godz. 16:40.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
http://sport.interia.pl/raport/wisla...odense,1701767 mądre słowa!!!!
![]() Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Jak pisałem, że nie mamy obrony i Chavez to nie ta półka to mnie chcieli zeżreć. Teraz co drugi mózg doszedł do tego samego wniosku...
Będą pieniądze, będą piłkarze. Przypominam, ze Osman gra tylko dlatego, że wyżebraliśmy od poprzedniego klubu obniżkę w zamian za udział w następnym transferze. Tyle w temacie. EDIT: A tak BTW - mam nadzieję, że odpłacimy holenderskim kibicom pięknym za nadobne.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 30.09.2011 o godz. 19:30.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
A czym niby zawinili holenderscy kibice?
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
1. http://galeria.wislakrakow.com/20110929/gm2/MG_0513.jpg
A to ciekawe, nie wiedziałam. Cóż, wczoraj Shalke miało więc "swój" odwet na Wiśle. 2.
Naprawdę, jak ktoś ma błędy popełniać to niech będzie "swój". Wolę się wkurzać na Kowalskich (o ironio?) niż na Diazów. 3. Do przyjazdu Twente jest trochę czasu. U nas pewnie nikt ich nie "zamknie w zagrodzie", bo zaraz byłby skandal przez duże S na cały świat; u nas POlityka jest mocna w gębie [o ile o tyle] i tam gdzie nie trzeba, więc wszelaka policja pewnie nieba przyjezdnym przychyli. . . Ale jako Wiślacy swoje możemy robić by uprzykrzyć im życie. Pięknie wisiała flaga Twente do góry kołami 4. A co do samego meczu, to witki mi opadły... Pomijam już całą beznadziejną defensywę (nie winić do cholery Pareiki, który winien jest co najwyżej 4-tej bramki!), ale miło by było, gdyby Kirm, jak już minie obrońców i bramkarza potrafił zdobyć gola lub wybornie podać... Jakże inaczej by się grało przy 0-2. A czy zasłużenie, czy nie- to nie jest moja sprawa. Cóż, miło by było uniknąć kompromitacji w kolejnych meczach w LE i zebrać kilka punktów. Legia już nawet coś ma, a tak się tu większość śmiała, że Maciuś zostaje i inne ble ble ble... ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Może jestem nie kumaty ale o jakim uprzykrzeniu myślisz?Obiciu zwykłych kibiców Twente?
Winić ich za kurestwo ich policji to jak winić nas za kurestwo naszej policji. sorry ale jesteśmy po TEJ SAMEJ stronie barykady To tak jakby kibice Gieksy chcieli się wyżywać na naszych kibicach za to że krakowska policja potraktowała ich jak szmaty w Mydlnikach ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Ale się porobiło, jak był polski zespół to dostawaliśmy mniejszy wpierdóll niż gdy teraz jest zespół international, coraz bardziej mnie to zaczyna wkurzać. Robert, skoro mają grać ogórki, to niech to chociaż będą polskie a nie jakieś holenderskie, co przyjechały doić frajera.
Tyle mam do powiedzenia po wczorajszym meczu ![]()
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle! A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie! Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę! Kasperczak trzymaj się!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Obejrzałem mecz jeszcze raz, na spokojnie. Zwróciłem szczególną uwagę, na to jak zachowuje się obrona Twente a jak nasza. Przecież to jest komedia! Różnica a tak ze trzech klas! Nasi odpuszczają krycie, człapią po boisku, nawet BOJĄ SIĘ przeciwnika (jak Chavez przy trzeciej bramce - ewidentnie odstawił nogę kiedy mógł zablokować strzał). Za to obrona Twente (oprócz ewidentnego błędu przy bramce Bitona - odpuścili krycie) cały czas była blisko przy naszych zawodnikach, przeszkadzała, blokowała i niweczyła większość naszych akcji. Dopóki nasza obrona będzie grała na alibi to nic nie ugramy ani w lidze ani w pucharach.
Jeszcze co do Pareiki, na którego tak niektórzy najeżdżają to wg nie zawalił wyłącznie przy pierwszej bramce. Ale na tyle sytuacji na ile pozwoliła Twente nasza obrona naprawdę trudno ustrzec się od błędu. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Nie ma co gadac.
W grupie LE nas byc nie powinno ,ale fuks nam ją dał. Niestety teraz brutalne zetkniecie sie ze sciana w postaci druzyn z Danii czy Holandii pokazuje jak slabi jestemy i ile jest warta "machina " Maaskanta.Na zewantrz karoseria z nowego Volkswagena ,niestety silnik 1.1 z Punta. a jak niepoprawimy obrony to to 0 po stronie naszej zdobyczy punktowej zostanie i to na dlugo.... ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ty nie patrz na Holendrów na international - popatrz co z tym zespołem się stało już wcześniej Już nawet nie chce(ale to zrobie ) pisać o finansach.Od drugiego miejsca w lidze po dziś - bilans finansowy transferów + około 5 mln euro. Taka Legia w tym samym okresie - 2.75 mln euro Różnica prawie 8 mln euro i widać to? Przykro mi ale nawet najlepszy trener i dyr sportowy, bez pieniędzy szału nie zrobi. Tyle było płaczu że mistrza nima że w pucharach odpadamy z pionkami.Dziś mistrz jest - pionków ograliśmy, dostajemy jedynie ze zdecydowanie lepszymi drużynami a płacz większy niż kiedykolwiek Dziwne to ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|